ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στέλνουν Μπερτάνς στον Ολυμπιακό

Στέλνουν Μπερτάνς στον Ολυμπιακό

28/06/2014
 
 Ενδιαφέρον για τον Λετονό φόργουορντ, Νταβίς Μπερτάνς της Παρτιζάν έχει εκφράσει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα «Novosti».

Στέλνουν Μπερτάνς στον Ολυμπιακό
Για τον 22χρονο Νταβίς Μπερτάνς που αγωνίστηκε φέτος με την Παρτιζάν ενδιαφέρεται η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει η έγκυρη σερβική εφημερίδα «Novosti». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παίκτης που έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται ως σμολ και πάουερ φόργουορντ, αγωνίστηκε τη τελευταία διετία στην ομάδα του Βελιγραδίου σε τέσσερις αγώνες του Top 16 της Ευρωλίγκας, καθώς στην αρχή της σεζόν χειρουργήθηκε στο γόνατο (χιαστό).

Σε αυτά τα ματς ήταν καταπληκτικός, αφού είχε μέσο όρο 12,5 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και ποσοστά ευστοχίας κοντά στο 45% σε δίποντα και τρίποντα. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας, ενώ το 2011 είχε επιλεχθεί στο νο42 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Ιντιάνα Πέισερς. Πριν μερικές μέρες, στέφθηκε πρωταθλητής Σερβίας, στο οποίο είχε 10,3 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και μία ασίστ μέσο όρο σε 22,3 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μπερτάνς, έχει συμβόλαιο με την Παρτιζάν, αλλά σε αυτό υπάρχει buy out 200 χιλιάδων ευρώ, ποσό που δεν είναι αποτρεπτικό αν όντως οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Στο παιχνίδι για τον παίκτη σύμφωνα πάντα με τους Σέρβους, είναι και η Γαλατάσαραϊ.


ALEX WEB RADIO/TV

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (videο)

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (videο)

28/06/2014

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (pics, vid)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/06) η κηδεία του Τσίρο Εσπόζιτο. Του οπαδού της Νάπολι που πυροβολήθηκε στις 3 Μαΐου στη Ρώμη από αντίπαλο οπαδό και ο οποίος μετά από 53 ημέρες νοσηλείας, άφησε την τελευταία του πνοή, για να βυθίσει στο πένθος τη φίλαθλη Ιταλία.

Αρέσει η Ολλανδία, προβληματίζει η Γερμανία

Αρέσει η Ολλανδία, προβληματίζει η Γερμανία

Στη Βραζιλία πήγαν 13 ευρωπαϊκές ομάδες και τελικά συνεχίζουν μόλις οι έξι. Ποιες προβλημάτισαν και ποιες έχουν εμφανιστεί καλύτερες του αναμενόμενου; Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για όσα είδαμε από τους Ευρωπαίους.

Ανανέωσε το διαρκείας και το Σάββατο

Ανανέωσε το διαρκείας και το Σάββατο

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Εισιτηρίων Διαρκείας και το Σάββατο 28 Ιουνίου.
Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους ότι μπορούν να προβούν στην ανανέωση του Εισιτηρίου Διαρκείας τους, για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, το Τμήμα Εισιτηρίων Διαρκείας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει από τις 10:00 μέχρι τις 17:00".


ALEX WEB RADIO/TV

Ανακοίνωση της Θύρας 7 για τα διαρκείας

Ανακοίνωση της Θύρας 7 για τα διαρκείας

Η Θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2014-15. Δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχει μιλήσει με τον Μίτσελ»

«Έχει μιλήσει με τον Μίτσελ»

28/06/2014
 
 Στην Ισπανία επιμένουν ότι υπάρχει θέμα Μπόγιαν Κρκιτς για τον Ολυμπιακό, παρότι οι Πειραιώτες έχουν διαψεύσει τα πάντα για τον Ισπανό φορ, και υποστηρίζουν ότι έχει υπάρξει ήδη επαφή με τον Μίτσελ!

«Έχει μιλήσει με τον Μίτσελ»
Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Μπόγιαν Κρκιτς, κάτι που έχει διαψευστεί από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Πέτγουεϊ: «Στον αέρα το μέλλον μου»


Πέτγουεϊ: «Στον αέρα το μέλλον μου»

28/06/2014
 
 Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ περιμένει τον Ολυμπιακό για το μέλλον του, όπως δήλωσε σε διάλογό του στο Twitter.

Πέτγουεϊ: «Στον αέρα το μέλλον μου»
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μιλώντας στον Μάρκους Χάτεν, γνωστό από τη θητεία του στον Κολοσσό, δήλωσε άγνοια για το μέλλον του και περιμένει τον Ολυμπιακό.

«Είναι στον αέρα. Η ομάδα έχει οψιόν και πρέπει να με ενημερώσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Περιμένω να ακούσω για να δω τι θα κάνω», τόνισε μέσω Twitter ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει κάτι καλύτερο για τη θέση «4» κι έτσι η παραμονή του Πέτγουεϊ είναι εξαιρετικά αμφίβολη.




ALEX WEB RADIO/TV

«Υπάρχει πρόταση Ολυμπιακού για Ντουρμάζ»

«Υπάρχει πρόταση Ολυμπιακού για Ντουρμάζ»

28/06/2014
 
 Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Γκεντσλερμπιρλιγκί για την απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας στον τουρκικό Τύπο!

«Υπάρχει πρόταση Ολυμπιακού για Ντουρμάζ»
Το όνομα του Τζίμι Ντουρμάζ έχει «παίξει» τον τελευταίο καιρό για τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γκεντσλερμπιρλιγκί, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση, με την τουρκική ομάδα να αξιώνει ένα ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Μάλιστα, ο κ. Ιλχάν Καφτσάφ αποκάλυψε πως για τον διεθνή Σουηδό εξτρέμ ενδιαφέρονται οι Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας, ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει εκφραστεί… επίσημα.

«Η επίσημη πρόταση έγινε. Η απάντησή μας είναι πως θέλουμε 3,5 εκατ. ευρώ και εμείς περιμένουμε νεώτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γκεντσλέρ, Ιλχάν Καφτσάφ.

ALEX WEB RADIO/TV

Στη Σοσιεδάδ ο Φινμπόγκασον

Στη Σοσιεδάδ ο Φινμπόγκασον

28/06/2014
 
 Τελειωμένη θεωρούν στην Ισπανία τη μεταγραφή του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τη Χέρενφεν να βάζει στα ταμεία της κάτι παραπάνω από 8 εκατ. ευρώ!

Στη Σοσιεδάδ ο Φινμπόγκασον!
Οριστικά –όπως όλα δείχνουν- χάνεται η περίπτωση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, η Χέρενφεν είπε το «ναι» στη Σοσιεδάδ και παραχώρησε τον Ισλανδό επιθετικό έναντι του ποσού των οκτώ εκατ. ευρώ, με την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του να αναμένεται εντός των προσεχών ημερών και πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Φινμπόγκασον, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το 2015, το τελευταίο διάστημα πίεζε τη διοίκηση της Χέρενφεν να τον αφήσει να φύγει, με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του να είναι -όπως όλα δείχνουν- το ισπανικό πρωτάθλημα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ.

ALEX WEB RADIO/TV

Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός

Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός

28/06/2014
 
 Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός, που θα αντιμετωπίσει τους Ζενίτ Καζάν, Ποσολίνιτσα και Φριντρισχάφεν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών.

Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός
Σε «καυτό» όμιλο μπήκε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση που έγινε σήμερα για το Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον τέταρτο όμιλο, με την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Καζάν να ξεχωρίζει απ’ τους αντιπάλους. Οι δύο ομάδες που συμπληρώνουν τον δύσκολο όμιλο είναι η γερμανική Φριντρισχάφεν και η αυστριακή Ποσολίνιτσα.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Κανένα θέμα Γιαννούλη, Λάζαρου και Βύντρα

Κανένα θέμα Γιαννούλη, Λάζαρου και Βύντρα

28/06/2014
 
 Καμία από τις περιπτώσεις των Κώστα Γιαννούλη, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ή Λουκά Βύντρα δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό. Στασιμότητα στα μεταγραφικά, σε φουλ ρυθμούς οι ανανεώσεις των διαρκείας.

Κανένα θέμα Γιαννούλη, Λάζαρου και Βύντρα
Τριπλή διάψευση από τον Ολυμπιακό! Οι Κώστας Γιαννούλης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λουκάς Βύντρα ακούστηκαν αρκετά το τελευταίο διάστημα για την ομάδα του Πειραιά, με τους «ερυθρόλευκους» να προβαίνουν σε διάψευση όλων των δημοσιευμάτων που αναφέρουν τους τρεις συγκεκριμένους, ή άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γενικά, η Παρασκευή (27/6) ήταν μία… στάσιμη μέρα για τα μεταγραφικά των πρωταθλητών Ελλάδας, καθώς δεν προέκυψε καμία εξέλιξη.

Από ‘κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν και την παραχώρηση του Ανδρέα Τάτου στον Ατρόμητο με πώληση και όχι με τη μορφή δανεισμού, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ανδρέα Τάτου στην ΠΑΕ Ατρόμητος».

Τέλος, στην ομάδα του Πειραιά επικρατεί ενθουσιασμός με την τρομερή ανταπόκριση των φιλάθλων, καθώς με γοργούς ρυθμούς και σαφώς ικανοποιητικούς, συνεχίζεται η ανανέωση των καρτών διαρκείας για τη σεζόν 2014/15. Μάλιστα, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους πως το Τμήμα Εισιτηρίων Διαρκείας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει το Σάββατο (28/6) από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους ότι μπορούν να προβούν στην ανανέωση του Εισιτηρίου Διαρκείας τους, για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, το Τμήμα Εισιτηρίων Διαρκείας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει από τις 10:00 μέχρι τις 17:00».

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας των οργανωμένων, με την τιμή να είναι όπως και πέρυσι, δηλαδή στα 195 ευρώ + 50 ευρώ που είναι η ανανέωση μέλος στον Ερασιτέχνη. Οι κάρτες θα διατίθενται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα , από το γήπεδο Καραϊσκάκη και δεν θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Παλιά και νέα μέλη μπορούν από την πρώτη μέρα να τα προμηθεύονται δηλώνοντας απλά σε ποιον σύνδεσμο ανήκουν. Η αγορά του μπορεί να γίνει με την χρήση πιστωτικής κάρτας , σε άτοκες δόσεις και όσον αφορά το διαρκείας αλλά και σε ότι αφορά την ανανέωση του μέλους στον ερασιτέχνη, η διάθεσή τους θα συνεχίζεται μέχρι την εξάντλησή τους.


ALEX WEB RADIO/TV

Ρόμα για Μανωλά

Ρόμα για Μανωλά

28/06/2014
 
 Ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα, Βάλτερ Σαμπατίνι, έχει ξεχωρίσει τον Κώστα Μανωλά από τους παίκτες που τσεκάρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ρόμα για Μανωλά
Τον Κώστα Μανωλά επέλεξε η Ρόμα ως βασικό της στόχο για το κέντρο της άμυνάς της.

Σύμφωνα με το roma24 ο τεχνικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», Βάλτερ Σαμπατίνι, τσεκάρει παίκτες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο Ελληνας στόπερ είναι αυτός που τον έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του.

Ο Κάταϊ φέρνει Λάζοβιτς στον Πειραιά


Ο Κάταϊ φέρνει Λάζοβιτς στον Πειραιά

28/06/2014
 
 Πολύ κοντά σε μία… ανταλλαγή βρίσκονται Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας, με τον Αλεξάνταρ Κάται να επαναπατρίζεται και να στέλνει στον Πειραιά τον Ντάρκο Λάζοβιτς, σύμφωνα με τους Σέρβους.

Ο Κάταϊ φέρνει… Λάζοβιτς στον Πειραιά
Ο Ντάρκο Λάζοβιτς κατηφορίζει στον Πειραιά και ο Αλεξάνταρ Κάταϊ ανηφορίζει για Βελιγράδι!

Επενδύει στο μέλλον ο Ολυμπιακός

Επενδύει στο μέλλον ο Ολυμπιακός

28/06/2014
 
 Η σημασία που δίνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στα τμήματα υποδομής είναι γνωστή και σε αυτό το πλαίσιο οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτηση του νεαρού Αντώνη Φουάση.

Επενδύει στο μέλλον ο Ολυμπιακός
Στο μέλλον επενδύει ο Ολυμπιακός που προχώρησε στην απόκτηση ενός ακόμη ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται για τον 16χρονο Αντώνη Φουάση, ο οποίος συνοδευόμενος από τον ατζέντη του, Άγγελο Βεΐζι, βρέθηκε στα γραφεία των Πειραιωτών και υπέγραψε συμβόλαιο.

Ο νεαρός, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σύρο, αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα Κ-17 των «ερυθρολεύκων».

ALEX WEB RADIO/TV

«Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Χάντερ»

«Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Χάντερ»

27/06/2014
 
 Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από το «ναυάγιο» με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού και ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με τον Οθέλο Χάντερ της Σιένα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «sportando.com».

«Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Χάντερ»
Αστραπιαία κινήθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά το «ναυάγιο» με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sportando.com», οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον αντικαταστάτη του Βρετανού σέντερ, δίνοντας τα χέρια με τον Οθέλο Χάντερ της Σιένα, ο οποίος είχε απασχολήσει πρόσφατα και τον Παναθηναϊκό, αλλά την τελευταία στιγμή «κόπηκε» από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

27/06/2014

Πορτογαλία - Γκάνα 2-1

Η Πορτογαλία νίκησε με 2-1 την Γκάνα, έτσι αποκλείστηκαν αμφότερες από την συνέχεια του Μουντιάλ 2014. Ντεμπούτο Βιεϊρίνια, πρώτο γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο (videos)
Πορτογαλία και Γκάνα αποκλείστηκαν αμφότερες από την συνέχεια του Μουντιάλ, έπειτα από τη νίκη των Ευρωπαίων επί των Αφρικανών με 2-1.
Οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν των Πορτογάλων στην ισοβαθμία, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων και συγκεκριμένα η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε άλλα 3 γκολ για να προκριθεί!
Από την άλλη, η Γκάνα αν νικούσε αυτή με 2-1 θα έπαιρνε την πρόκριση και μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ουάρις για να ολοκληρώσει την ανατροπή.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε και ισοφάρισε ρεκόρ των Κλόζε και Κλίνσμαν, πετυχαίνοντας γκολ για 6η διαφορετική μεγάλη διοργάνωση (EURO και Μουντιάλ), ενώ μοναδικός συμπαραστάτης του στο ματς ήταν στα τελευταία λεπτά ο Βιεϊρίνια, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Πάουλο Μπέντο στο 89' έβαλε στο ματς τον Εντουάρντο, έτσι η Πορτογαλία έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Ελλάδα το 1994 που χρησιμοποιεί και τους 3 τερματοφύλακες σε Μουντιάλ (συνολικά 5η ομάδα στην ιστορία που το κάνει).

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89' Εντουάρντο), Ζοάο Περέιρα (61' Βαρέλα), Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ Βελόζο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έντερ (70' Βιεϊρίνια).
ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (76' Άκουα), Αγκιέμανγκ-Μπάντου, Άτσου, Αντρέ Αγιού (82' Μουμπάρακ), Ουάρις (71' Τζόρνταν Αγιού), Ασαμόα Τζαν.

Γκολ: 30' αυτ. Μπόι, 80' Κρ. Ρονάλντο / 57' Ασαμόα Τζαν
Κάρτες: 39' Άφουλ, 55' Ουάρις, 78' Τζόρνταν Αγιού, 94' Μοουτίνιο

Μισός Ρονάλντο δεν φτάνει

Τρίτο ματς, τρίτος διαφορετικός στράικερ για την Πορτογαλία, με τον Έντερ να ξεκινά για πρώτη φορά, αλλά να έχει αγωνιστεί και κόντρα σε Γερμανία και κόντρα σε ΗΠΑ, λόγω των τραυματισμών των Ούγκο Αλμέιδα και Έλντερ Ποστίγκα. Ο Μπέτο διατήρησε την θέση του στο τέρμα, ο Πέπε επέστρεψε μετά την τιμωρία του, ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι Ουίλιαμ Καρβάλιο και Ρούμπεν Αμορίμ.
Η κατάσταση στην Γκάνα ήταν φυσικά... περίεργη, καθώς λίγο πριν το ματς τιμωρήθηκαν δια βίου οι Σούλεϊ Μουντάρι και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, με τον Αγκιέμανγκ-Μπάντου να αντικαθιστά στην 11άδα τον πρώτο.
Το ματς ξεκίνησε με τους Πορτογάλους στην επίθεση και τους Γκανέζους... να βαράνε! Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα-σουτ (5') και τον Νταούντα να αποκρούσει εκτέλεση φάουλ του (12') και κοντινή κεφαλιά που έμοιαζε σίγουρο γκολ (19').
Ο Μπέτο στο 20' σταμάτησε τον Ασαμόα Τζαν σε τετ-α-τετ και στο 31' άνοιξε το σκορ για τους Ίβηρες με το αυτογκόλ του Μπόι, έπειτα από σέντρα του Μιγκέλ Βελόζο.
Όταν έφτασαν τα νέα του γκολ της Γερμανίας η Πορτογαλία ήθελε 3 ακόμη γκολ για πρόκριση, αλλά αμέσως μετά η Γκάνα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ασαμόα Τζαν και πλέον αυτή ήθελε μόνο ένα γκολ, μία απλή νίκη για την πρόκριση!
Το γκολ ήρθε στο 57', οι Αφρικανοί... αφυπνίστηκαν, άρχισαν να το πιστεύουν, οι Πορτογάλοι απογοητεύτηκαν και η Γκάνα στο 61' έχασε μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ουάρις να αστοχεί από κοντά σε κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος.
Οι Πορτογάλοι δεν το πίστεψαν ποτέ, ίσως δεν πίστευαν πως το ΗΠΑ - Γερμανία δεν θα λήξει ισόπαλο και όταν το γκολ ήρθε από τους Γερμανούς δέχτηκαν αυτοί τέρμα και τότε απλά τα... παράτησαν.
Όχι όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος διατήρησε το πείσμα του και με κούρσες από αριστερά δημιουργούσε προβλήματα στους αντιπάλους, κακώς δεν του δόθηκε πέναλτι στο 74', ενώ βρήκε και συμπαραστάτη από δεξιά τον Βιεϊρίνια που μπήκε ως αλλαγή, κάνοντας ντεμπούτο στο Μουντιάλ.
Στο 80ό λεπτό ο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση, με κοντινό σουτ έπειτα λάθος απομάκρυνση του Νταούντα και έβαλε τέλος στις ελπίδες των Γκανέζων.
Συνέχισε να παλεύει, να τρέχει, να μάχεται, αλλά από την μία δεν είχε την υποστήριξη των συμπαικτών του (δεν πίστευαν σε άλλα 3 γκολ), ενώ από την άλλη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

 

Η φάση του αγώνα

Η σπουδαία ευκαιρία της Γκάνας με τον Άμπντουλ Ουάρις στο 61'. Σέντρα του Ασαμόα Τζαν από αριστερά, μόνος ο Ουάρις αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά. Αν είχε κάνει το 2-1 και το ματς είχε λήξει με αυτό το σκορ οι Αφρικανοί είχαν προκριθεί!

 

Ο διαιτητής

Ο Ναουάφ Αμπντουλά Γκαγιάτ από το Μπαχρέιν δεν ήταν τόσο καλός. Οι Γκανέζοι έπαιζαν σκληρά στην αρχή του ματς και εκεί έχασε τον έλεγχο. Έκανε λάθη και δεν έδωσε πέναλτι στον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 74'.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα έδωσε όλα, όταν όλοι οι συμπαίκτες του δεν πίστευαν στο θαύμα. Ήθελε έστω τη νίκη, έστω ένα γκολ στο τουρνουά και τα κατάφερε και τα δύο.

 

Μας άρεσε

Ο Ασαμόα Τζαν ήταν ξανά ο κορυφαίος Γκανέζος. Ισοφάρισε σε 1-1 με το τρίτο γκολ του στην διοργάνωση, έκανε την σέντρα δίνοντας... έτοιμο γκολ στον Ουάρις για την ανατροπή, αλλά αυτός έχασε τεράστια ευκαιρία.

 

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση του Μπέτο όταν αντικαταστάθηκε από τον Εντουάρντο στο 89'. Ο Πάουλο Μπέντο ήθελε απλά να πάρει συμμετοχή και ο 3ος του τερματοφύλακας (είχε παίξει στην πρεμιέρα ο Ρουί Πατρίσιο), όμως ο Μπέντο το... πήρε στραβά, αντέδρασε άσχημα, άρχισε να βρίζει, βγήκε από την γραμμή τέρματων (δίπλα από τέρμα) και συνέχισε να βρίζει στον πάγκο.

 
Πορτογαλία - Γκάνα 2-1 (goals)


ΗΠΑ - Γερμανία 0-1

Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο, με τους Αμερικανούς να την ακολουθούν στα νοκ-άουτ ματς λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Πορτογαλία (video).
Νίκη για μία, χαμόγελα για δύο... Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ επιβλήθηκε με 1-0 των ΗΠΑ και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, με τους Αμερικανούς του Γιούργκεν Κλίνσμανν να ακολουθούν ωστόσο και αυτοί στα νοκ-άουτ ματς καθώς επωφελήθηκαν από την καλύτερη διαφορά τερμάτων έναντι της Πορτογαλίας.
Το πρώτο μέρος κύλησε σε απόλυτα ήρεμους ρυθμούς δίνοντας λαβή σε αρκετούς να "υπενθυμίσουν" πως η ισοπαλία βόλευε και τις δύο ομάδες για να προκριθούν στους "16", όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Τόμας Μίλερ έλυσε τον γόρδιο δεσμό με εξαιρετικό πλασέ (55') και χάρισε το τρίποντο στα "πάντσερ".
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε, οι Γερμανοί έλεγξαν το παιχνίδι με εξαίρεση όμως στο τελευταίο λεπτό, όπου οι Αμερικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέμπσεϊ για να πάρουν τον βαθμό και να ολοκληρώσουν χωρίς ήττα τη φάση των ομίλων.
Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Γερμανία 7β (+5)
2. ΗΠΑ 4β (0)
3. Πορτογαλία 4β (-3)
4. Γκάνα 1β (-2)


 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο", Ρεσίφε

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούζι (84' Γέντλιν), Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Ντέμπσεϊ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόος, Εζίλ (89' Σέρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ

Γκολ:  55' Μίλερ
Κάρτες: 37' Γκονσάλες, 62' Μπέκερμαν / 12' Χέβεντες

Νίκησε η Γερμανία, χάρηκαν και οι ΗΠΑ

Το πρώτο 45λεπτο χάρισε ελάχιστες συγκινήσεις στους φιλάθλους που αψήφησαν την δυνατή βροχή και δήλωσαν "παρών" στην "Περναμπούκο Αρένα", με Γερμανία (κυρίως) και ΗΠΑ να μην φορτσάρουν ιδιαίτερα και έτσι οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να βγαίνουν με το... σταγονόμετρο.
Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μπήκε από την αρχή καλύτερα στο ματς και με όπλο τις πολλές πάσες επέβαλε το ρυθμό της, με τους Αμερικανούς από την πλευρά τους να παραμένουν προσηλωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο του Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη ζωή του Τιμ Χάουαρντ ενώ δεν ήταν πολλές οι φορές που βγήκαν με αξιώσεις στην κόντρα ψάχνοντας να "χτυπήσουν" σε ανοιχτό γήπεδο τα "πάντσερ".
Κάπως έτσι χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για την πρώτη σπουδαία φάση στον αγώνα, το δυνατό σουτ του Ζούζι που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι το Νόιερ, φάση που ήταν μάλιστα και η καλύτερη του πρώτου μέρους.
Και αυτό γιατί οι Γερμανοί κυριάρχησαν στην κατοχή (60%) όχι όμως και στην ουσία, με τις τέσσερις συνολικά προσπάθειές τους που βρήκαν στόχο να αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από τον Χάουαρντ και το φινάλε του πρώτου μέρους να φέρνει μάλιστα αποδοκιμασίες από το κοινό για το (μη) θέαμα που αντίκρυσαν.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Κλόζε πέρασε στη θέση του Ποντόλσκι για να κάνει πιο επικίνδυνη τη Γερμανία μέσα στην αντίπαλη περιοχή και τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους Ευρωπαίους. Ο Χάουαρντ απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Μέρτεζακερ αλλά η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, ο οποίος με φαλτσαριστό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε "συστημένη" στην αριστερή γωνία του για το 1-0.
Η Γερμανία συνέχισε στο ίδιο σταθερό τέμπο (με τις πολλές πάσες) και μετά το γκολ ενώ οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ανεβάσουν στροφές για την ισοφάριση, αλλά να μην μπορούν απειλούν τον Νόιερ.
Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε πάντως να φτάσουν στην ισοφάριση με δύο φάσεις: πρώτα ο Λαμ απέτρεψε το 1-1 με σωτήριο τάκλιν και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντέμπσεϊ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Λίγα δευτερολεπτα πάντως αργότερα, οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιούργκεν Κλίνσμαν και Γιόακιμ Λεβ, είχαν κάθε λόγο να είναι χαμογελαστοί. Η μεν Γερμανία πήρε τη νίκη με 1-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ οι ΗΠΑ πήραν το δεύτερο εισιτήριο παρά την ήττα καθώς στο άλλο ματς του ομίλου δεν έφτανε στην Πορτογαλία το 2-1 με το οποίο επιβλήθηκε της Γκάνας (ήθελε νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά για να πάρει εκείνη την πρόκριση ως 2η).

 

Η φάση του αγώνα

Από τη στιγμή που το ματς δεν μάγεψε το κοινό με τον γρήγορο ρυθμό και τις πολλές σπουδαίες φάσεις στις δύο εστίες, θα επιλέξουμε ένα στιγμιότυπο που έλαβε χώρα στο 28ο λεπτό και το οποίο έκανε άπαντες να χαμογελάσουν αυθόρμητα είτε εντός γηπέδου είτε ως θεατές. Ήταν η στιγμή που η ομάδα των ΗΠΑ βγήκε στην κόντρα και ο Τζόνσον έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα για τον επερχόμενο Τζόουνς, με το Νο 13 των Αμερικανών να "γκρεμίζεται" ωστόσο στο έδαφος μετά από ανατροπή του -κατά λάθος- από τον διαιτητή.

 

Ο διαιτητής

Ο Ραβσάν Ιρμάτοβ περισσότερο πρέπει να "προβληματίστηκε" από τις άσχημες καιρικές συνθήκες (συνεχή η βροχή που έπεφτε τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα) παρά από το πώς θα διαχειριζόταν την αναμέτρηση. Σε ένα ματς άλλωστε που δεν είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, ο ρέφερι από το Ουζμπεκιστάν κατάφερε να το βγάλει με μόλις τρεις κίτρινες κάρτες και να περάσει σχεδόν απαρατήρητος.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έχασε τη "σίγουρη" θέση του στη βασική ενδεκάδα της Μπάγερν την περασμένη σεζόν, όμως στην εθνική Γερμανίας ο Τόμας Μίλερ εξακολουθεί να νιώθει και να είναι βασιλιάς. Ο Λεβ τον χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης και ο 24χρονος επιθετικός τον δικαίωσε με τον υπέροχο -νικητήριο- γκολ του στο 55', φτάνοντας μάλιστα τα τέσσερα στο τουρνουά (είχε πετύχει χατ-τρικ στην πρεμιέρα κόντρα στην Πορτογαλία), όσα δηλαδή έχουν επίσης οι Μέσι και Νεϊμάρ.

 

Μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο βγαλμένο από... κομπιούτερ που έχουν μάθει να παίζουν οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια υπό τις οδηγίες του Λεβ, με τα "πάντσερ" να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό μέσα από αρκετές πάσες. Κόντρα στις ΗΠΑ είχαν 713, νούμερο που είναι το τρίτο υψηλότερο που έχει εμφανιστεί ποτέ σε αγώνα Μουντιάλ τα τελευταία 50 χρόνια.

 

Δεν μας άρεσε

Το πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες βάλθηκαν -με το παιχνίδι τους- να δικαιώσουν τις "κακές γλώσσες" που ισχυρίζονταν πως δεν θα... σκίζονταν για τη νίκη καθώς και η ισοπαλία τους έστελνε στους "16". Οι αποδοκιμασίες στο φινάλε του πρώτου μέρους από τους θεατές μαρτυράει πως μάλλον δεν είδαν κάποια ματσάρα.


ΗΠΑ - Γερμανία 0-1 (Highlights)

Αλγερία - Ρωσία 1-1

Η Αλγερία βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τη Ρωσία, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει και με το 1-1 να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Μουντιάλ.
Η Αλγερία βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Κοκόριν και μπορεί να της πήρε περίπου ένα ημίχρονο για να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το έκανε μία και καλή με τον Σλιμανί εξασφαλίζοντας τη χρυσή ισοπαλία, αναγκαία και ικανή συνθήκη για να την στείλει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.
Η Ρωσία δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που πήρε νωρίς και πλήρωσε όπως και σε όλη τη διοργάνωση την υπεροψία και τη χαλαρότητα που έδειξε και η οποία της κόστισε την πρόκριση.
Η Αλγερία τσέκαρε το εισιτήριο για το "Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο" του Πόρτο Αλέγρε, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στις 30 Ιουνίου την πανίσχυρη Γερμανία στους "16", ελπίζοντας σε ένα ακόμη "θαύμα".
Το ζευγάρι Γερμανία - Αλγερία ξυπνά μνήμες του Μουντιάλ του 1982, όταν το "ύποπτο" αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Δυτική Γερμανία και Αυστρία άφησε έξω τους Αλγερινούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα ντα Μπαϊσάντα"

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολχί, Μαντί, Μπελκαλέμ, Μετζανί, Χαλίς, Μεσμπά, Τζαμπού(77 'Γκιλάς), Μενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (72' Γεμπντά), Σλιμανί (93' Σουντανί)
ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Κοζλόβ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ (46' Ντενίσοβ), Σαμέντοβ, Φαϊζούλιν, Σατόβ (67' Τζαγκόεβ), Κερζακόβ (81' Κανουνικόβ), Κοκόριν

Γκολ: 60' Σλιμανί / 6' Κοκόριν
Κάρτες:  40' Μεσμπά, 87' Γκιλάς, 92' Κανταμουρό / 57' Κομπάροβ, 59' Κοζλόβ

Δια χειρός... Ακινφέεβ

Η Ρωσία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της "Αρένα ντα Μπαϊσάντα" σε σχέση με την αντίπαλό της, Αλγερία, και η πίεση έφερε το αποτέλεσμά της, μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Κοκόριν να ανοίγει το σκορ για την τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα με εξαιρετική κεφαλιά.
Στη συνέχεια οι Ρώσοι με το σκορ υπέρ τους, προτίμησαν να παραχωρήσουν έδαφος στους Αλγερινούς, οι οποίοι με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις του Σλιμανί και του Μεσμπά δεν δέχτηκαν το δώρο των αντιπάλων τους.
Και στις περιπτώσεις που το έκαναν, υπήρχαν τα χέρια του Ακινφέεβ που απομάκρυναν τους κινδύνους από την εστία της εθνικής Ρωσίας και το άγχος από τον Φάμπιο Καπέλο.
Μετά από μισή ώρα παιχνιδιού, οι Αφρικανοί πήραν τα μέτρα που τους ανήκαν, αλλά η φλυαρία της επιθετικής τριάδας που αποτελείτο από τους Φεγκουλί, Μπραχιμί και Σλιμανί έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της ρωσικής άμυνας που δεν απειλήθηκε με κλασική φάση μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

  Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Ρώσοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να επαναλάβουν το σενάριο του πρώτου. Ο Σαμέντοβ πήρε την μπάλα από τον Κοκόριν αλλά αυτή τη φορά, ο Μπολχί έκανε αισθητή την παρουσία του.
Στο 60' η Αλγερία έφτασε στην ισοφάριση, χάρη στο συνδυασμό τόσο της ετοιμότητας του Σλιμανί, όσο και της άστοχης εξόδου  του Ακινφέεβ που ουσιαστικά χάρισε το γκολ στην αντίπαλη ομάδα.
Οι Ρώσοι πίεσαν στη συνέχεια, ανορθόδοξα,  και όταν το κατάλαβαν ήταν πλέον αργά, καθώς το μομέντουμ του αγώνα είχε αλλάξει πλευρά.
Οι Αλγερινοί πανηγυρίζουν μία ιστορική πρόκριση, απέναντι σε μία Ρωσία που αποδείχθηκε "λίγη" σχετικά με τα προσδοκώμενα.
Η Αλγερία είναι η δεύτερη ομάδα της Αφρικής που δεν γυρίζει σπίτι της μετά τη Νιγηρία. Αντίθετα Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Καμερούν απογοήτευσαν. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που προκρίνονται δύο αφρικανικές ομάδες.

 

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της ισοφάρισης για πολλούς λόγους. Για το λάθος του Ακινφέεβ, για την εξυπνάδα του Σλιμανί που περίμενε να επωφεληθεί από αυτό, για την σημασία του στην οικονομία της αναμέτρησης, εν τέλει.  Πρόκριση, αυτή η λέξη τα λέει όλα.

 

Ο διαιτητής

Ο Τούρκος διαιτητής, Τσιουνέιτ Τσακίρ, δεν έλαβε κάποια "καυτή πατάτα" στα χέρια του, και σε γενικές γραμμές βοήθησε την αναμέτρηση να εξελιχθεί, προτιμώντας να τη διακόψει μόνο όταν κρινόταν αναγκαίο και όχι άσκοπα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ισλάμ Σλιμανί απέδειξε γιατί το ποδοσφαιρικό σύμπαν γυρίζει γύρω από το όνομα του τον τελευταίο χρόνο. Ισοφάρισε σε ένα σημείο που οι Αλγερινοί άρχιζαν να πιέζονται αφόρητα, πιο πολύ ψυχολογικά καθώς δεν τους έβγαινε τίποτα. Ακόμη και αν το λάθος του Ρώσου τερματοφύλακα είναι κομβικό, δεν μπορεί να υποτιμηθεί η ακέραια συμβολή του στην ισοφάριση.

 

Μας άρεσε

Η πίστη των ποδοσφαιριστών της Αλγερίας ακόμη και όταν το παιχνίδι δεν τους έβγαινε. Δεν το έβαλαν κάτω, περίμεναν υπομονετικά μέχρι να καρποφορήσει το αποτέλεσμα της πίεσής τους. Σίγουρα θα πρέπει να αναφερθεί η συμβολή του έμπειρου τεχνικού τους, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Ίγκορ Ακινφέεβ έδωσε ένα δώρο στον Αλγερινό επιθετικό Σλιμανί και εκείνος το δέχτηκε για να φέρει την ισοφάριση. Αδικαιολόγητη έξοδος σε εκτέλεση στημένης φάσης για την εμπειρία του. Ανεπίτρεπτο, σε αναμέτρηση που κρίνεται πρόκριση. Αν συνυπολογίσουμε και το λάθος της πρεμιέρας με τη Νότιο Κορέα, η θέση του επιβαρύνεται πολύ. Σίγουρα δεν θα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση από το φίλαθλο κοινό της πατρίδας του.


Αλγερία - Ρωσία 1-1 (highlights)

 

Ν. Κορέα - Βέλγιο 0-1

Ο Γιαν Βερτόνχεν άνοιξε ρο σκορ για Βέλγιο κόντρα στην Ν.Κορέα
Το Βέλγιο με 10 παίκτες νίκησε 1-0 τη Νότιο Κορέα και με το απόλυτο πέρασε στους "16" του Μουντιάλ 2014, όπου το περιμένουν οι ΗΠΑ (video)
Το Βέλγιο έγινε η 4η ομάδα στο Μουντιάλ 2014 που ολοκλήρωσε τον όμιλο μόνο με νίκες (μετά τις Ολλανδία, Κολομβία & Αργεντινή), καθώς επικράτησε με 1-0 της Νοτίου Κορέας.
Έπαιζε με 10 παίκτες από το 45' λόγω αποβολής του Στεβέν Ντεφούρ με (ανόητη) απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά με το τέρμα του Γιαν Βερτόνχεν στο 77', πήρε το ματς.
Οι Ασιάτες ήταν καλοί, καλύτεροι από τους Βέλγους στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κουρτουά και έτσι μαζί με την Ρωσία αποκλείστηκαν (πέρασε ως δεύτερη η Αλγερία).

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

Ν.ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σέουνγκ-Γκιού, Γιόνγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Γιούν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ (46' Λι Κέουν-Χο), Κι Σούνγκ-Γιόνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Σον Χέουνγκ-Μιν (73' Γι Ντονγκ-Γουόν), Κου Γιά-Τσέολ, Κιμ Σιν-Γουκ (66' Κιμ Μπο-Κιούνγκ).
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βάντεν Μπόρε, Βαν Μπούιτεν, Λόμπαρτς, Βερτόνχεν, Ντεφούρ, Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Μέρτενς (59' Οριζί), Γιανουζάι (60' Σαντλί), Μιραλάς (88' Αζάρ).

Γκολ: 77' Βερτόνχεν
Κάρτες: 35' Χονγκ Γέονγκ-Χο, 50' Ντεμπελέ / 45' Ντεφούρ (κόκκινη)

Η ανασκόπηση του αγώνα

Για πρώτη φορά βασικός στο Μουντιάλ 2014 ο Κέβιν Μιραλάς και μάλιστα ως στράικερ, ενώ ξεκουράστηκε ο Εντέν Αζάρ, με τον Αντνάν Γιανουζάι να είναι επίσης για πρώτη φορά στην 11άδα του Βελγίου.
Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ευρωπαϊκή ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν η τεράστια ευκαιρία του Ντρις Μέρτενς στο 25' (μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής πλασέ ψηλά), κατά τα άλλα ο Μιραλάς δεν απείλησε σε καμία περίπτωση, αλλά γενικά το Βέλγιο δεν είχε ρυθμό και δεν δημιουργούσε προϋποθέσεις για κάτι καλό.
Αυτό έγινε ακόμη πιο δύσκολο από το 45ο λεπτό, όταν και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Στεβέν Ντεφούρ, έτσι η Νότιος Κορέα πήρε τον έλεγχο του ματς, ψάχνοντας την πρόκριση.
Οι Ασιάτες με την ταχύτητά τους δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του Βελγίου, το οποίο όταν βγήκαν Γιανουζάι και Μέρτενς για να μπουν Σαντλί και Οριζί, ανέβασε την απόδοσή του (πήγε δεξιά ο Μιραλάς), ήταν όμως τυχερό στο 59', όταν η σέντρα-σουτ του Σον Χέουνγκ-Μιν χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.
Όπως προαναφέραμε, Σαντλί και Οριζί άλλαξαν το ματς, και μετά από μακρινό σουτ του τελευταίου και απόκρουση του Κιμ Σέουνγκ-Γκιού ο Γιαν Βερτόνχεν, ο αμυντικός της Τότεναμ, πήρε το... ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ άνοιξε τον σκορ στο 77', βάζοντας τέλος στις ελπίδες της Νοτίου Κορέας.
Ο καλός ρυθμός διατηρήθηκε και στα τελευταία λεπτά, όπου ο κορυφαίος του ματς, Τιμπό Κουρτουά, σταμάτησε μερικές ακόμη φορές τους Νοτιοκορεάτες.

 

Η φάση του αγώνα

Σπουδαίος εξτρέμ ο Ντρις Μέρτενς, με καλά τελειώματα, όμως στο 25' έχασε μία απίστευτη ευκαιρία, από αυτές που... δεν χάνονται! Μόνος του λίγο έξω από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Αν είχε σκοράρει το ματς θα ήταν διαφορετικό από πολύ νωρίς, αλλά τελικά το Βέλγιο λόγω ποιότητας πήρε τη νίκη, αν και με 10 παίκτες.

 

Ο διαιτητής

Ο Αυστραλός, Μπέντζαμιν Γουίλιαμς, δεν σκέφτηκε καθόλου να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Στεβέν Ντεφούρ και καλά έκανε. Γενικά καλή διαιτησία του.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Νότιος Κορέα ήταν πιο απειλητική. Έκανε φάσεις, όμως με εξαίρεση το δοκάρι του Σον Χέουνγκ-Μιν, όλες τις άλλες τις... τελείωσε ο Τιμπό Κουρτουά, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου.

 

Μας άρεσε

Κάποτε ο Άντονι Βάντεν Μπόρε ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον πλανήτη. Πέρσι στην Άντερλεχτ... αναστήθηκε, πήγε στο Μουντιάλ 2014 και απόψε κόντρα στη Νότιο Κορέα ήταν εξαιρετικός. Γρήγορος, δυνατός και ο λιγότερο ψηλός της βελγικής άμυνας, είχε τα λιγότερα προβλήματα κόντρα στους κοντούς αντιπάλους.

 

Δεν μας άρεσε

Πρώτη συμμετοχή του Στεβέν Ντεφούρ στο Μουντιάλ 2014 και στο 45' αποβλήθηκε για μία ανόητη κίνηση. Πάτησε το πόδι του πεσμένου, Κιμ Σιν-Γουκ και άφησε το Βέλγιο με 10 παίκτες. Σίγουρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς των "16" με τις ΗΠΑ.


Ν. Κορέα - Βέλγιο 0-1 (highlights)



 ALEX WEB RADIO/TV