ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σάββας: Μάλλον μένει ο Ερνέστο

Σάββας: Μάλλον μένει ο Ερνέστο 

7/4/2012

Την πεποίθησή του πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα μείνει και του χρόνου στον πάγκο του Ολυμπιακού διατύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash 96 Fm ο εκ των αντιπροέδρων του Θρύλου, Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο έμπειρος παράγοντας είπε για:

Το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών
: Ο Ολυμπιακός δίνει στο πρωτάθλημα 30 ντέρμπι! Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου, μετά τον ημιτελικό στο Ηράκλειο που είπε: «παίζαμε 180 λεπτά με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και φάγαμε μόνο ένα γκολ». Αυτό για να καταλάβουν όλοι τι είναι πραγματικά ο Ολυμπιακός.

Αντιμετωπίζαμε όλες τις ομάδες σοβαρά και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Στην αρχή είχαμε κάτι σκαμπανεβάσματα. Από τότε που έπαιζα κι εγώ, ο Ολυμπιακός κοντά στις γιορτές είχε κάποια κάμψη. Μετά η ομάδα συνήλθε και είδατε ότι έκανε καταπληκτικά παιχνίδια.

Μην ξεχνάμε ότι από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός διεκδικούσε όλους τους στόχους του και μόνο προς το τέλος απώλεσε τον έναν. Η ομάδα επί 3,5 μήνες παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή χωρίς σταματημό! Τα καταπληκτικά παιχνίδια που έκανε φέτος τα οφείλει στον καλύτερο προπονητή, για μένα, που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Την δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα, ότι «χωρίς τον Ερνέστο, ο Ολυμπιακός θα γυρίσει 100 χρόνια πίσω»:
Ναι το είχα πει και το λέω ακόμα. Ο Ερνέστο έρχεται από μία σχολή ποδοσφαίρου, η οποία είναι η καλύτερη του κόσμου. Δεν παίζει κανείς το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ισπανία.

Είδατε πόσες ομάδες του μετέχουν στα τελικά των Κυπέλλων Ευρώπης. Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο με έντονο πρέσινγκ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει βάλει μία δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και ξέρετε τι εννοώ.

Πολλά λέγονται και εγώ θεωρώ ότι, ο Βαλβέρδε, ύστερα από τις εκδηλώσεις του πλήθους που, όπου και να πάμε, τον υμνεί, αισθάνεται πλέον πολύ χαρούμενος εδώ! Είδατε τι έγινε την τελευταία φορά: σταματούσαν κάθε τρεις και λίγο το πούλμαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Τον βλέπω λοιπόν τώρα συχνά χαμογελαστό. Εάν μία στο εκατομμύριο αποχωρήσει, δεν λέω για φέτος αλλά για κάποια στιγμή, αυτός ο άνθρωπος, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο. Ο Βαλβέρδε και να φύγει θα αποτελεί συνεχώς το μεγαλύτερο φίλο του Ολυμπιακού. Δεν έχει ποτέ εκφραστεί για αντίπαλο ή διαιτητή.

Τον τελικό του Κυπέλλου:
Να ξέρετε παράλληλα ότι αποφασίσαμε να στηρίξουμε την επιλογή να μην έχει ο Ατρόμητος παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα που μεσολαβεί πριν τον τελικό μεταξύ μας. Δε θέλουμε να έρθουν οι παίκτες του Ατρόμητου κουρασμένοι.

Θέλουμε να παιχθεί επί ίσοις όροις ο τελικός. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα αλλά και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Εδώ θυμίζω ότι άλλοι ήθελαν να κλείσουν τις έδρες ορισμένων σωματείων για να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενοι εμάς! Βλέπετε λοιπόν την ανωτερότητα μας.

Γυρνώντας πίσω στο θέμα Βαλβέρδε, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος ότι ο Βαλβέρδε, εάν κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσει να φύγει, τότε θα μας προτείνει 1-2 ονόματα προπονητών από τη χώρα του για να κινηθούμε πάλι σε αυτό το πλαίσιο. Ο πρόεδρος μας συμφωνεί να παίζει ο Ολυμπιακός τόσο ωραίο ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, βοηθούσε πάρα πολύ τα τμήματα εκτός ποδοσφαίρου. Έκανε δηλαδή αυτά που συνεχίζει ένας γεννημένος Ολυμπιακός, όπως είναι ο σημερινός μας πρόεδρος.

Όταν και ο πατέρας μου ήταν στα πρώτα 140 μέλη του Ολυμπιακού, υπήρχε περίπτωση να μη γίνω εγώ πιο παθιασμένος Ολυμπιακός από αυτόν;

Το ζήτημα της παραμονής του Βαλβέρδε και το τι εκτιμά:
Η διαίσθηση μου είναι ότι μάλλον θα μείνει ο Βαλβέρδε γιατί και αυτός αγαπάει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Όπως ξέρει ο ίδιος πολύ καλά όλοι εμείς του έχουμε απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση. Ιδιαιτέρως δε οι παίκτες, παίζουν δεν παίζουν. Ουδείς διαμαρτύρεται και βέβαια, πιο πολύ από όλους οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ:
Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Και η Μέταλιστ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη Σπόρτινγκ. Παίζαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο φέτος και στην Ευρώπη. Μας αδίκησε πολύ το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε εκείνη τη βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλουμε ο Ολυμπιακός να κατακτά όλους τους άλλους στόχους που κυνηγάει.

Το κάλεσμα στον κόσμο ενόψει Κέρκυρας και τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Κυπέλλου:
Όπως και στα άλλα ματς, έτσι και αύριο, ο κόσμος να γεμίσει ασφυκτικά το Καραϊσκάκη και να φωνάζει μόνο «Ολυμπιακός», τα ονόματα των παικτών και του Βαλβέρδε. Επιμένω σε αυτό. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κόσμος μας το ΟΑΚΑ, να γεμίσει το γήπεδο και στον τελικό και τους θέλουμε όλους δίπλα μας, να κάνουμε τον τελικό Ελλάδας μία γιορτή.

Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Παίξαμε στο Ηράκλειο και δεν έγινε το παραμικρό. Αν είχαν γίνει κάποια παρατράγουδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο μόνος που δε φταίει είναι η αστυνομία. ήμουν 5 ώρες μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο ΟΑΚΑ και τα είδα όλα.

Πρέπει να γίνουν όλα με σχέδιο και ελέγχους. Είναι καταπληκτική η ελληνική αστυνομία και ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθει πλήρως σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς δε θέλαμε με τίποτα ο τελικός να γίνει στο Καραϊσκάκη γιατί όλοι καταλαβαίνετε τους λόγους.

Τους Τάτο και Μήτρογλου αναφορικά με την συμμετοχή τους στον τελικό
: Υπάρχει ποτέ περίπτωση μια τόσο μεγάλη ομάδα, με πρόεδρο τον Μαρινάκη και προπονητή τον Βαλβέρδε να κάνει τη μικρότητα να πει ότι δε θέλουν να παίξουν και τέτοια παραμύθια; Αυτό είναι καθαρά θέμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους να αποφασίσουν και κανενός άλλου. Από τον Ολυμπιακό έχουν το ελεύθερο. Το λέω αυτό γιατί ορισμένοι, αν παίξουν καλά ή άσχημα, θα βρουν κάτι να πουν. Έτσι ξεκινούν κάτι που δεν υπάρχει. Δεν απασχολούν τέτοιες μικρότητες τον Ολυμπιακό.
 
www.thrylos.gr/

Ήρθε στην Ελλάδα η σύζυγος του Ερνέστο

Ήρθε στην Ελλάδα η σύζυγος του Ερνέστο

 7/4/2012

Η σύζυγος του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην Ελλάδα και το διάστημα της παρουσίας της εδώ θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του "Τσινγκούρι" στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη κάνει μια πρώτη κρούση στον 48χρονο κόουτς για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και ο ίδιος είπε πως θα απαντήσει μετά το Πάσχα.
Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια του, η οποία ζει μόνιμα στην Ισπανία και πρέπει να του δώσει το "πράσινο φως".
Με αγωνία περιμένουμε να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το μέλλον του Βαλβέρδε και αν εντέλει θα πει το πολυπόθητο "ναι" στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.


www.thrylos.gr/

Θέλει να καταργήσει το Γιουρόπα Λιγκ!

Θέλει να καταργήσει το Γιουρόπα Λιγκ! 

 7/4/2012

Να καταργήσει του Γιουρόπα Λιγκ θέλει ο Μισέλ Πλατινί σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής «Bild». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ θέλει να αυξήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, το Τσάμπιονς Λιγκ και να τις κάνει 64!

Με αυτή την κίνηση πρωταθλήματα όπως το Ισπανικό, το Αγγλικό και το Γερμανικό θα έχουν 6 ομάδες στην διοργάνωση, ενώ θα είναι πολύ πιθανό να δούμε ομάδες από την Λεττονία, την Λευκορωσία και της Σλοβακία στους ομίλους.

www.thrylos.gr/d

O Γιαννης Μανιατης στο RED STORE (video)

  O Γιαννης Μανιατης στο RED STORE (video)
7/4/2012

Ο αμυντικός μέσος του Θρύλου, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Red Store του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" και εκεί πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε για να τον αποθεώσει, να τον δει από κοντά και να φωτογραφηθεί μαζί του

Δείτε το video από την επίσκεψη του Γιάννη Μανιάτη στο Red Store



Δείτε το video με τις δηλωσεις του Γιάννη Μανιάτη στο Red Store




ALEX WEB RADIO/TV

Η ανακοίνωση για το Μουσείο του Θρύλου

Η ανακοίνωση για το Μουσείο του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους του, για το πρόγραμμα που θα τηρηθεί το Σαββατυοκύριακο (7-8/Απριλίου), για όσους θελήσουν να βρεθούν στο Μουσείο του Θρύλου.
Το Μουσείο του Ολυμπιακού, το οποίο βρίσκεται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", θα λειτουργήσει το Σάββατο 7 Απριλίου έως τις 12:30 μ.μ.

Την Κυριακή (7/4) θα λειτουργήσει κανονικά από τις 11:00 π.μ. έως στις 18:30, δηλαδή μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός - Κέρκυρα (19:00).

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το 39ο Πρωτάθλημα της ιστορίας τους και στο Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις θρυλικές 38 κούπες στο ποδόσφαιρο, αλλά και τα υπόλοιπα τρόπαια των Πειραιωτών, τα οποία έχουν κατακτήσει σε όλα τα αθλήματα.

www.redplanet.gr/

Μια οικογένεια!

Μια οικογένεια!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/4) στο Ρέντη η τελική φάση του 1ου Τουρνουά των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αττική.
Στο τουρνουά συμμετείχαν οι Σχολές  Αλίμου, Βάρης, Ελαιώνα, Παλλήνης, Χαλανδρίου, Ταύρου, καθώς και Μεγάρων, Χαλκίδας, ενώ τη διοργάνωση επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία με αθλητές, προπονητές και γονείς από την Σχολή της Ξάνθης.

Περισσότεροι από 400 νεαροί ποδοσφαιριστές, αγωνίστηκαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας στα γήπεδα που προπονούνται οι πρωταθλητές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, γεμίζοντας χαρά τους γονείς τους που παρακολούθησαν τους αγώνες από τις εξέδρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην ηλικιακή κατηγορία 2001 – 2002 νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού του Ταύρου που επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Σχολής του Χαλανδρίου με 3-1.

Στην ηλικιακή κατηγορία 2003-2004 η Σχολή Ποδοσφαίρου της Βάρης κατέκτησε την πρώτη θέση νικώντας την Σχολή του Αλίμου με 3-1.

Πέραν του αγωνιστικού μέρους, οι αθλητές του πειραϊκού συλλόγου και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον προπονητή της επαγγελματικής ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα παιδιά των Σχολών Ποδοσφαίρου. Ο κ. Βαλβέρδε δήλωσε χαρούμενος για την παρουσία των παιδιών στο Ρέντη, προσθέτοντας ότι αυτοί οι νεαροί αθλητές μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του Ολυμπιακού.

Μετά τη λήξη των αγώνων, έγιναν οι απονομές των επάθλων στους νικητές από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Θρύλος Α.Ε., κύριο Γιώργο Παύλου, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία του τουρνουά, το οποίο δίνει την δυνατότητα στην ευρύτερη οικογένεια του Ολυμπιακού να έρθει πιο κοντά. Συνεχίζοντας τόνισε την αναγκαιότητα και παράλληλα την επιθυμία των Σχολών για τη διεξαγωγή περισσότερων παρόμοιων διοργανώσεων, όπου οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να μάθουν μέσα από τους αγώνες και να αναπτύξουν το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε. Επιπλέον εξέφρασε τη βούληση της Διοίκησης για την καθιέρωση του τουρνουά ως ετήσιου θεσμού και την επέκτασή του σε πανελλαδικό επίπεδο όπου θα εντοπίζονται τα νέα ταλέντα του Ολυμπιακού. Ο κ. Παύλου κατέληξε τονίζοντας ιδιαίτερα ότι είναι πολύ σημαντική για τους γονείς η συμμετοχή των παιδιών τους σε ένα τουρνουά το οποίο διοργανώνεται με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που εγγυάται η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, σύντομοι χαιρετισμοί και παράδοση δώρων στα παιδιά από τους Αντιπροέδρους της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, κ. κ. Σάββα Θεοδωρίδη και Γιάννη Μώραλη, τον Γενικό αρχηγό της πρώτης ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο, από τον Διευθυντή της Ακαδημίας, Χαράλαμπο Ζελενίτσα, τον Τεχνικό Σύμβουλο και Scout, Γιώργο Αμανατίδη, και το στέλεχος της Ακαδημίας, Βασίλη Νάνο. Βραβεία παρέδωσαν, επίσης, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Forthnet, επίσημου χορηγού των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Ανανιάδης, και ο εκπρόσωπος της PUMA, επίσημου προμηθευτή ιματισμού των Σχολών, Ερρίκος Ασλάνης.

Οι εκπλήξεις για τα παιδιά και τους γονείς συνεχίστηκαν όταν οι ποδοσφαιριστές της Α' Ομάδας, Φρανσουά Μοδέστο και Ρόι Κάρολ, εμφανίστηκαν στο γήπεδο και βράβευσαν τους πρώτους σκόρερ και τους καλύτερους τερματοφύλακες της διοργάνωσης! Τα παιδιά πήραν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

Για την ιστορία, στις δύο ηλικιακές κατηγορίες  ΜVP αναδείχθηκαν οι Ζιμπίδης (Σχολή Ελαιώνα) και Ράπτης (Σχολή Ταύρου), πρώτοι σκόρερ οι Βοϊδονικόλας (Σχολή Ταύρου) και Κίτσος (Σχολή Βάρης), καλύτεροι τερματοφύλακες οι Κυρίτσης (Σχολή Ταύρου) και Σκαρτσιάρης (Σχολή Ελαιώνα), ενώ τα βραβεία Fair Play πήραν οι Σχολές Αλίμου και Χαλανδρίου.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά μοιράστηκαν δώρα από την E.A. SPORTS και φρούτα  από την DOLE, η οποία στήριξε το τουρνουά από την έναρξή του.

www.redplanet.gr/

H αποστολή της Κέρκυρας

H αποστολή της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό (8/4, 19:00). Δείτε την αποστολή της νησιώτικης ομάδας.
Η Κέρκυρα "καίγεται" για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Super League.

Ο προπονητής της Κέρκυρας, Τίμος Καβακάς, είδε όλους τους παίκτες του να παίρνουν κανονικά μέρος στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (7/4).

Η αποστολή των "Φαιάκων" αποτελείται από τους: Γκαλίνοβιτς, Αναστασόπουλο, Κοντοδήμο, Σακελλαρίου, Μίχο, Μπουκουβάλα, Βέντσελ, Βενέτη, Μαϊστόροβιτς, Ηλιάδη, Όσμαν, Γραμμόζη, Λαμπρόπουλο, Καραλή, Αγρίτη, Καλαντζή, Γιάντση, Ιωάννου, Τσίγκα.

www.redplanet.gr/

Στην προετοιμασία Διαμαντάκος - Λυκογιάννης

Στην προετοιμασία Διαμαντάκος - Λυκογιάννης

Δύο παίκτες της ομάδας Νέων, οι Διαμαντάκος και Λυκογιάννης θα βρεθούν το καλοκαίρι στην βασική προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, κατόπιν εισήγησης και του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Μπορεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος να ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες (ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο τελικός Κυπέλλου στις 28/4 είναι το τελευταίο επίσημο ματς - ακολουθεί το φιλικό στη Μελβούρνη), ωστόσο στον Πειραιά καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν και όπως είναι φυσικό μελετούν από τώρα τις λεπτομέρειες που αφορούν την προετοιμασία της ομάδας.

Μια από αυτές είναι και η συμμετοχή κάποιων παικτών από την ομάδα Νέων στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού, όπως άλλωστε έχει γίνει και παλαιότερα με παίκτες όπως οι Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Νικλητσιώτης, Βασιλόγιαννης, Βαλεριάνος, Ρουγκάλας και κάποιων ακόμη.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά των Δημήτρη Διαμαντάκου και Χαράλαμπου Λυκογιάννη να τεστάρουν τις αντοχές και την ετοιμότητα τους παίρνοντας μέρος μαζί με τους παίκτες της πρώτης ομάδας στην προετοιμασία του καλοκαιριού ενόψει της καινούργιας σεζόν.

Αυτό θα γίνει με τις "ευλογίες" του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς άσχετα με το αν θα παραμείνει ή όχι στον Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός, έχει ήδη κάνει την εισήγηση του για τους παίκτες των Ακαδημιών που θα πρέπει να προσεχθούν για το μέλλον.

Εξάλλου δεν είχε τυχαίο πως ο "Τσινγκούρι" είχε τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στις αποστολές της ομάδας για τους αγώνες Κυπέλλου. Στην προετοιμασία ίσως βρεθεί και ο γκολκίπερ Μπάμποβιτς (ήταν στην 18άδα του ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν στο Φάληρο), αλλά τη δεδομένη στιγμή οι Διαμαντάκος και Λυκογιάννης είναι πιο κοντά από όλους τους υπόλοιπους.

www.redplanet.gr/

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ


Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι, Λάτσιο - Νάπολι, Ρεάλ - Βαλένθια, Παρί Σεν-Ζερμέν - Μαρσέιγ, Μπράγκα - Πόρτο και Σπόρτινγκ - Μπενφίκα τα ντέρμπι στην Ευρώπη. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα...
Αγωνιστική "φωτιά" είναι η 26η στην Πορτογαλία, με την Μπράγκα να υποδέχεται την Πόρτο το Σάββατο και την Σπόρτινγκ την Μπενφίκα την Δευτέρα.
Πόρτο (60β.), Μπενφίκα (59β.) και Μπράγκα (58β.) δίνουν "μάχη" τίτλου με 5 αγωνιστικές να απομένουν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι έχει δύσκολο έργο στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ και δεν επιστρέψει στις νίκες, δύσκολα θα επιστρέψει στην κορυφή.
Στην Γαλλία έχει "Classico" με την Παρί Σεν-Ζερμέν να υποδέχεται την Μαρσέιγ, στην Ισπανία ξεχωρίζει το Ρεάλ - Βαλένθια και στην Ιταλία το Λάτσιο - Νάπολι.
Στην Τουρκία διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική και ακολουθούν play-offs, ενώ στην Σκωτία η Σέλτικ έχει... 3ο match ball και λογικά θα κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.
Λόγω Πάσχα, σε Ιταλία και Πορτογαλία η Κυριακή είναι κενή, ενώ δεν θα γίνει αγωνιστική στην Ολλανδία (πάει μεσοβδόμαδα)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Premier League - 32η αγωνιστική


Παρασκευή
Σουόνσι - Νιούκαστλ (18:30)
Σάββατο
Σάντερλαντ - Τότεναμ (14:45)
Μπόλτον - Φούλαμ (17:00)
Τσέλσι - Γουΐγκαν
Λίβερπουλ - Άστον Βίλα
Νόριτς - Έβερτον
Γουέστ Μπρομ - Μπλάκμπερν
Στόουκ - Γουλβς (19:30)
Κυριακή
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΚΠΡ (15:30)
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)


Serie A - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Τσεζένα - Μπολόνια (16:00)
Κιέβο - Κατάνια
Μίλαν - Φιορεντίνα
Νοβάρα - Τζένοα
Κάλιαρι - Ίντερ
Ουντινέζε - Πάρμα
Λέτσε - Ρόμα
Αταλάντα - Σιένα
Παλέρμο - Γιουβέντους (19:30)
Λάτσιο - Νάπολι (22:00)


Primera Division - 32η αγωνιστική


Σάββατο
Χετάφε - Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο - Οσασούνα
Εσπανιόλ - Σοθιεδάδ
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις - Βιγιαρεάλ (23:00)
Κυριακή
Λεβάντε - Ατλέτικο (13:00)
Μαγιόρκα - Γρανάδα (17:00)
Μπιλμπάο - Σεβίλλη (19:00)
Ρεάλ - Βαλένθια (22:30)
Δευτέρα
Μάλαγα - Σανταντέρ (22:00)


Bundesliga - 29η αγωνιστική


Σάββατο
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ (16:30)
Κολωνία - Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη - Μάιντς
Φράιμπουργκ - Νυρεμβέργη
Κάιζερσλαουτερν - Χόφενχαϊμ
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ - Χέρτα (19:30)
Κυριακή
Σάλκε - Ανόβερο (16:30)
Αμβούργο - Λεβερκούζεν (18:30)


Ligue 1 - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Αζαξιό - Σεντ-Ετιέν (20:00)
Μπρεστ - Λιλ
Ντιζόν - Νανσί
Εβιάν - Ρεν
Μονπελιέ - Σοσό
Βαλανσιέν - Τουλούζ
Λιόν - Οσέρ (22:00)
Κυριακή
Καέν - Μπορντό (18:00)
Νις - Λοριάν
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μαρσέιγ (22:00)


Primeira Liga - 26η αγωνιστική


Παρασκευή
Λεϊρία - Ζιλ Βισέντε (19:00)
Μπέιρα-Μαρ - Ακαντέμικα (20:00)
Σετούμπαλ - Γκιμαράες (22:15)
Σάββατο
Ρίο-Άβε - Φεϊρένσε (18:00)
Ολιανένσε - Πάσος Φερέιρα
Μαρίτιμο - Νασιονάλ (20:30)
Μπράγκα - Πόρτο (22:30)
Δευτέρα
Σπόρτινγκ - Μπενφίκα (22:15)


SüperLig - 34η αγωνιστική


Παρασκευή
Καράμπιουκσπορ - Μπεσικτάς (20:00)
Σάββατο
Ανκαραγκιουτσιού - Κάισερισπορ (15:30)
Μπούρσασπορ - Γκαζιάντεπσπορ (19:00)
Φενέρμπαχτσε - Αντάλιασπορ
Σάμσουνσπορ - Σίβασπορ
Εσκίσεχιρσπορ - Μερσίν
Ιστανμπούλ - Γκεντσλερμπιρλιγί
Κυριακή
Όρντουσπορ - Τράμπζονσπορ (15:30)
Μανίσασπορ - Γαλατάσαράι (19:00)


Scottish Premier League - 33η αγωνιστική


Σάββατο
Κιλμάρνοκ - Σέλτικ (14:00)
Αμπερντίν - Νταντί Γιουνάιτεντ (17:00)
Ντανφέρμλιν - Χαρτς
Ρέιντζερς - Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστοουν - Ινβερνές
Κυριακή
Χιμπέρνιαν - Μάδεργουελ (14:30)


Jupiler League - 32η αγωνιστική (2η των play-offs)


Παρασκευή
Σταντάρ Λιέγης - Άντερλεχτ (21:30)
Σάββατο
Γκενκ - Γάνδη (19:00)
Κυριακή
Κόρτραϊκ - Μπριζ (19:00)

*αναφέρεται μόνο το group τίτλου (πρώτη 6άδα)


Κύπρος - 28η αγωνιστική (2η των play-offs)


Σάββατο
Απόλλων - Αλκή (17:00)
ΑΕΚ - Νέα Σαλαμίνα
Εθνικός Άχνας - Άρης
Ολυμπιακός - ΕΝΠ
Κυριακή
ΑΕΛ - Ομόνοια (17:00)
ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση


*δεν διεξάγεται αγωνιστική στην Ολλανδία, θα γίνει μεσοβδόμαδα


ΑLEX WEB RADIO/TV

"Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου"

"Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου" 

7/4/2012

Είναι γαύρος από τα γεννοφάσκια του και λατρεύει παθολογικά τον Ολυμπιακό από μικρό παιδί.

Γουστάρει να παίζει για λογαριασμό της συγκλονιστικότερης ομάδας στον πλανήτη, που έχει το πιο ανατριχιαστικό έμβλημα και την μακράν ωραιότερη διχρωμία.

Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο woop.gr και τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά του, ενώ έχει και τατουάζ που γράφει: «Ένα πάθος, μία ιστορία, ο θρύλος μου...».

Είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 13.3 πόντους μέσο όρο και 4.4 ριμπάουντ, ενώ έκανε σπουδαία ματς και στην Ευρωλίγκα.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Λίγες ημέρες μετά την τρίτη νίκη επί της Σιένα και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, έχουν κοπάσει καθόλου οι πανηγυρισμοί;
«Εννοείται πως έχουν σταματήσει οι πανηγυρισμοί. Ήταν όντως μία μεγάλη χαρά για όλους, κυρίως για τους οπαδούς αλλά και γι’ εμάς που είμαστε στην ομάδα, Με το που πέρασε το Σαββατοκύριακο «προσγειωθήκαμε». Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας το ελληνικό πρωτάθλημα όπου πρέπει να διατηρήσουμε την πρώτη θέση. Κι έχουμε ουσιαστικά ένα μήνα έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τα δύσκολα παιχνίδια των πλέι οφ αλλά και για το Φάιναλ Φορ».

Όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ την περασμένη εβδομάδα, μίλησαν για «πρωτόγνωρα» συναισθήματα. Περίγραψέ μου, πως έζησες την ατμόσφαιρα, πριν, κατά τη διάρκειά αλλά και μετά τον αγώνα.
«Μετά τον αγώνα όλο αυτό που συνέβη μας χαροποίησε όλους. Κυρίως τους οπαδούς, που χάρηκαν με μία επιτυχία του μπάσκετ, αλλά περισσότερο για την «υπόσχεση» που δίνει αυτή η ομάδα για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτό είναι που χαροποίησε την ομάδα και τον κόσμο. Και γι’ αυτό το πανηγυρίσαμε έτσι».

Στην αρχή της σεζόν, ο Ολυμπιακός αμφισβητήθηκε από πολλούς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ωστόσο ζητούσε πίστωση χρόνου και τελικά δικαιώθηκε. Είχε μεταφέρει και στους παίκτες αυτή την αίσθηση ο κόουτς;
«Η ομάδα αποδίδει πάρα πολύ καλά πλέον κι αν δεν είχαμε και μερικά προβλήματα τραυματισμών θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι. Τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος είχε συνηθίσει η ομάδα να αποτελείται από παίκτες μεγάλου βεληνεκούς, παίκτες ΝΒΑ, και ξαφνικά έγινε μία απότομη «προσγείωση» κι είναι δύσκολο κάποιοι να πιστέψουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από τη στιγμή που δεν πήγαν καλά με πολύ καλύτερους παίκτες. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ταυτιστεί με την ομάδα κι αυτό είναι πολύ θετικό για μας, γιατί παίζουμε πολύ καλύτερα».
Εσύ προσωπικά πίστευες στην αρχή πως ο Ολυμπιακός θα «έπιανε» αυτή την απόδοση την κατάλληλη χρονική στιγμή;
«Αν με ρωτούσες μετά το πρώτο ματς με την Μπιλμπάο, σίγουρα δεν το πίστευα. Αλλά επειδή παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν όλο και καλύτεροι και μέρα με τη μέρα δείχναμε ότι βελτιωνόμαστε, στην πορεία το πίστεψα».


Επόμενος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα. Την έχεις ζήσει από κοντά κι από τη θητεία σου στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ανίκητη τελικά; Έχει μόλις μία ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, κι αυτή από τη Σιένα στη Regular Season.
«Ανίκητη δεν είναι αλλά σίγουρα είναι το φαβορί. Κακά τα ψέματα έχει πολύ καλύτερο υλικό. Θα πάμε να παίξουμε δυνατά και με συγκέντρωση, να ευχαριστηθούμε το Φάιναλ Φορ, να πάρουμε εμπειρίες από τη συμμετοχή μας κι από τη στιγμή που δεν είναι σειρά αγώνων αλλά ένα νοκ άουτ παιχνίδι, όλα μπορούν αν συμβούν».

Έχεις καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού σου έναν «αιώνιο» τελικό Ευρωλίγκα, δηλαδή, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;
«Πολύ πίσω.. Έχουμε ακόμα έναν μήνα για να προετοιμαστούμε και να παίξουμε ένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, και φυσικά υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια σημαντικά στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα ας μη χαλάσουμε όλο αυτό που έχουμε φτιάξει. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, το Κύπελλο Ελλάδας, δεν επετεύχθη. Τι δεν πήγε καλά κατά τη γνώμη σου σ’ εκείνο το ματς; Έγινε πολύς «ντόρος» για το τελευταίο σουτ του Παπανικολάου;
«Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με αυτό. Πιστεύω πως αυτό είναι και το θετικό αυτής της ομάδας. Κοιτάμε καθαρά τα δικά μας λάθη, κοιτάμε εμείς που φταίμε, και όπως είχα δηλώσει και μετά τον τελικό, στην ομάδα δεν πρέπει να αλλάξει κάτι. Δουλεύει μια χαρά, στις προπονήσεις είμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως αρμόζει σ’ ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς σ’ αυτή τη θέση. Δεν πήραμε το Κύπελλο αλλά έγινε κάτι πολύ καλύτερο. Πήραμε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ κι είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση».

Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, και θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Παίζει ρόλο τελικά;
«Παίζει ρόλο. Ιδιαίτερα εφέτος που ξέρουμε να διαχειριστούμε το ΣΕΦ και τον κόσμο μας, θα είναι θετικό το πλεονέκτημα, αν φυσικά καταφέρουμε να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος».

Αγωνίζεσαι από μικρό παιδί στον Ολυμπιακό. Πέρυσι κατέκτησες το πρώτο κύπελλο με την ομάδα της ...καρδιάς σου. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα και για το πρωτάθλημα;
«Δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε καλό μπάσκετ. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι πιο έμπειρη ομάδα, και κακά τα ψέματα ίσως να είναι και το φαβορί. Είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες του και είναι πολύ έμπειροι. Αν δε είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας και ξεκινούσε η σειρά από το ΟΑΚΑ, τότε σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Πρωταθλήτρια θα στεφθεί η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τη δεδομένη χρονική περίοδο».

Για πολλούς αυτή τη στιγμή είσαι ο ηγέτης της ομάδας, και πρώτος σκόρερ της στο πρωτάθλημα. Νιώθεις ότι διανύεις μία από τις πιο ώριμες κι αποδοτικές περιόδους της καριέρας σου;
«Πιο ώριμη θα το έλεγα. Πιο αποδοτική θα το πω μόνο όταν καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιο τίτλο με την ομάδα. Μόνο τότε θα είναι χαρά για μένα. Το προσωπικό μου συμφέρον και το προσωπικό μου όφελος, ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, δεν υφίσταται αν δεν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο με την ομάδα».

Θεωρείς ότι έχεις «αδικηθεί» στο παρελθόν;
«Ουσιαστικά δεν έχω αλλάξει κάτι από τον τρόπο που δουλεύω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ψυχολογία ήταν αυτό που μου έλειπε τις περισσότερες φορές. Ορισμένες φορές δεν πίστευα στον εαυτό μου. Ίσως αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση να είχα καταφέρει περισσότερα πράγματα νωρίτερα. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν άλλοι παίκτες, πιο μεγάλα ονόματα, και έπρεπε να έχω έναν διαφορετικό ρόλο. Του συμπληρωματικού. Όταν μου δινόταν η ευκαιρία ν’ αγωνιστώ έπρεπε να αποδείξω πράγματα, αλλιώς έπρεπε να συμβιβαστώ στο παιχνίδι των άλλων. Δεν είχα πρόβλημα, με ευχαριστούσε. Απλώς εφέτος μου δόθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Είχα δουλέψει το καλοκαίρι και φυσικά έχω έναν προπονητή που με βοήθησε».

“Οne passion, Οne story, Μy legend”. Αυτό είναι γραμμένο στο χέρι σου. Έχει σχέση με τον Ολυμπιακό;
«Ναι.. Το είχα σκεφτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά είχα αποφασίσει να το κάνω όταν θα φύγω από τον Ολυμπιακό, γιατί το θεωρούσα κάπως ..παρεξηγήσιμο. Προτίμησα, λοιπόν, να το κάνω όταν πήγα στη Μάλαγα. Μ’ αρέσει να κάνω τατουάζ πράγματα που σημαίνουν κάτι για μένα κι όχι άσχετα».
Τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για σένα;
«Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου και η ομάδα που θέλω να προσφέρω συνέχεια κάτι γι' αυτήν!»

www.thrylos.gr/

Εντατικό πρόγραμμα θεραπείας ο Ιμπαγάσα

Εντατικό πρόγραμμα θεραπείας ο Ιμπαγάσα 7/4/2012 

ΙΜΠΑΓΑΣΑ
Είναι σκληρό καρύδι και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Ο Άριελ Ιμπαγάσα δεν καταλαβαίνει απο τίποτα και άμα βάλει κάτι στο μυαλό του το πετυχαίνει. Ο Αργεντινός μπαλαδόρος ξεκίνησε την θεραπεία του, αναφορικά με την θλάση που υπέστη.
Μάλιστα ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα θεραπείας, αφού ο «Κάνιο» μοιάζει με θηρία στο κλουβί, όταν δεν μπορεί να αγωνιστεί,. Βάση και των όσων έγιναν γνωστά χθες, ο Ιμπαγάσα υπολογίζεται ότι θα γυρίσει στην δράση σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να προλάβει το ματς του κυπέλλου, αλλά ο ίδιος είναι πεισματάρης και θα κοιτάξει μήπως και μπορέσει να δώσει το παρών.

www.olympiacos24.gr/

Ραφίνια: «Ασκούμε πίεση στην Ντόρτμουντ»

Ραφίνια: «Ασκούμε πίεση στην Ντόρτμουντ»

7/4/2012
Ραφίνια: «Ασκούμε πίεση στην Ντόρτμουντ»

Την άποψη ότι η Μπάγερν Μονάχου χρειάζεται να κάνει νίκες μέχρι το τέλος και να ασκεί πίεση στην Ντόρτμουντ εξέφρασε ο Ραφίνια, μιλώντας στην ιστοσελίδα goal.com. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ των Βαυαρών προβλέπει ότι θα υπάρξει «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως όλα έχουν ανατραπεί στον δεύτερο γύρο της Bundesliga.

«Παλεύουμε για το πρωτάθλημα, αφού έχει μειωθεί στο ελάχιστο η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και την Ντόρτμουντ. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να της ασκούμε περισσότερη πίεση. Θα αντιμετωπίσουμε την Άουγκσμπουργκ εντός έδρας στην επόμενη αγωνιστική της Bundesliga. Η Άουγκσμπουργκ παίζει καλά τον τελευταίο καιρό και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το προβάδισμα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε:

«Είχαμε προβλήματα μαζί τους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ακόμη και αν καταφέραμε να κερδίσουμε εκεί. Στον δεύτερο γύρο, βελτιωθήκαμε πολύ και θα είναι πιο δύσκολα για εκείνους».

www.sport-fm.gr

Στην αποστολή ο Κασάνο!

Στην αποστολή ο Κασάνο!

7/4/2012
Μετά από πέντε μήνες απουσίας, ο Αντόνιο Κόντε ετοιμάζεται να πατήσει και πάλι επίσημα σε αγωνιστικούς χώρους.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέρασε μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του λόγω προβλήματος στην καρδιά, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μίλαν για το ματς με τη Φιορεντίνα και ετοιμάζεται να γνωρίσει την αποθέωση επό τους «τιφόζι» των «ροσονέρι».

Βέβαια θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να ξεκινήσει βασικός, αλλά είναι βέβαιο πως εφόσον προκύψει δυνατότητα ή ανάγκη, ο Αλέγκρι θα του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τον Ιταλό, ο οποίος σε συνέντευξή του παραδέχθηκε πως στην αρχή φοβήθηκε για τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια ήταν βέβαιος πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο.
www.sport-fm.gr

Υπόκλιση Στάνκοβιτς σε Στραματσιόνι

Υπόκλιση Στάνκοβιτς σε Στραματσιόνι

7/4/2012
Υπόκλιση Στάνκοβιτς σε Στραματσιόνι
Εντυπωσιασμένος με τον Αντρέα Στραματσιόνι δήλωσε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς στο «Sky Sport Italia». «Δουλεύουμε αρκετά καλά μαζί του. Είναι σπουδαίος προπονητής», τόνισε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με σκορ 5-4 επί της Τζένοα στο ντεμπούτο του Ιταλού τεχνικού και σήμερα αντιμετωπίζουν την Κάλιαρι.

«Απομένουν οχτώ δύσκολα παιχνίδια για εμάς και χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι, επειδή θα είναι σώμα με σώμα και μπορεί να χάσουμε κάποιους βαθμούς. Είναι παράξενη η φετινή σεζόν και αν καταφέρουμε να έχουμε ένα σερί για να φτάσουμε στην τρίτη θέση, τότε θα είναι απίστευτο», ανέφερε αρχικά ο Στάνκοβιτς και πρόσθεσε:

«Ο πρόεδρος θα αποφασίσει, αλλά μπορώ να πω ότι είναι ξεχωριστός προπονητής. Δουλεύουμε αρκετά καλά μαζί και, παρότι είναι νεαρός σε ηλικία, έχει σαφείς ιδέες. Ελπίζω να κερδίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια και να μείνει μαζί μας. Είναι σπουδαίος τεχνικός».
www.sport-fm.gr

Χωρίς… νίκη δεν έχει Πάσχα

Χωρίς… νίκη δεν έχει Πάσχα

7/4/2012
Χωρίς… νίκη δεν έχει Πάσχα
Ένα επιπλέον κίνητρο θα έχουν οι παίκτες της Ρόμα στην σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λέτσε. Εκτός από τη νίκη που θα τους διατηρήσει στο κυνήγι της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Champions League, θα τους εξασφαλίσει και μία επιπλέον μέρα ρεπό, ενόψει και της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών.

Ο προπονητής των «τζαλορόσι», Λουίς Ενρίκε, υποσχέθηκε στους παίκτες του ότι σε περίπτωση που πάρουν τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Λέτσε, θα μπορέσουν να περάσουν την ημέρα του Πάσχα με τις οικογένειές τους. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόγραμμα των προπονήσεων θα ακολουθηθεί κανονικά, με δεδομένο ότι την Τετάρτη η Ρόμα αντιμετωπίζει στην έδρα της την Ουντινέζε.

Οι «τζαλορόσι» θέλουν να πετύχουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κόντρα στην Λέτσε, ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανή απώλεια βαθμών της Νάπολι και της Λάτσιο, που παίζουν μεταξύ τους.
www.sport-fm.gr

Μέγκιερι: "Ο Νικοπολίδης πίστεψε σε μένα"

Μέγκιερι: "Ο Νικοπολίδης πίστεψε σε μένα"

Σε συνέντευξη του ο Μπάλας Μέγκιερι ευχαρίστησε τον Αντώνη Νικοπολίδη που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή και τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα ενωμένη. Τι είπε για τους Κάρολ, Δασκαλάκη, Ράντο, Βαλβέρδε, Μαρινάκη αλλά και τον κόσμο των ερυθρολεύκων.
Μεγάλη συνέντευξη στην "Stadio by Metro" παραχώρησε ο Μπάλας Μέγκιερι, ο οποίος αποκάλυψε πως οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Νικοπολίδη που από την αρχή πίστεψε στο ταλέντο του. Τι είπε ο Ούγγρος γκολκίπερ για τους Κάρολ, Δασκαλάκη, Ράντο, Βαλβέρδε, Μαρινάκη αλλά και τον κόσμο των ερυθρολεύκων.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μέγιερι στην "Stadio by Metro":

Όπως είπαμε και στην αρχή, πρωταθλητής πέρυσι, πρωταθλητής και φέτος. Ποιος είναι το συναίσθημα που νιώθεις;

"Είναι υπέροχο συναίσθημα πραγματικά. Όμως, αν με ρωτούσες ανάμεσα στους δύο τίτλους ποιον νιώθω πιο κοντά, θα σου έλεγα τον φετινό και αυτό γιατί έχω μεγαλύτερη συμβολή στην κατάκτηση του και ελπίζω να έρθει και ο 40ος".

Στον Ολυμπιακό, τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που σε βοήθησε όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθειά σου να καθιερωθείς;

"Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθα όλα τα πράγματα και όλοι οι άνθρωποι στο σύλλογο με βοήθησαν πολύ.

Είχα βέβαια και την τύχη να έχω δίπλα μου τον συμπατριώτη μου, Κρίστιαν Νέμεθ, και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, καθώς ήταν σαν να έχω δικό μου άνθρωπο εδώ, όπως επίσης με βοηθά το γεγονός ότι μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Άλλωστε, όταν έχεις, πιστεύω, μια καλή προσωπική ζωή, τότε αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο και σε βοηθά να προσαρμοστείς πολύ πιο γρήγορα στην ομάδα".

Όπως είπες, σε έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία πέρυσι στην ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη, ενός τερματοφύλακα που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θεωρούν από τους καλύτερους που πέρασαν από την ομάδα. Τι σου είπε και τι συμβουλές σου έδωσε;

"Ο Αντώνης Νικοπολίδης πίστεψε πραγματικά σε μένα και, εκτός από τον Αλέκο Ράντο, που και αυτός με έχει βοηθήσει και πιστεύει σε μένα, με βοηθούσε. Αυτό το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης που μου έχει μεταφέρει αποτελεί για μένα πάρα πολύ μεγάλη “προίκα”, θα έλεγα, για τη συνέχεια και του οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ…".

Φέτος, έχεις δίπλα σου από τον Γενάρη έναν ακόμα έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος έχει αγωνιστεί, όπως και το πρότυπό σου, ο Σμάιχελ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Ρόι Κάρολ. Ποια είναι η σχέση που έχεις με τον Κάρολ, αλλά και με τον Σήφη Δασκαλάκη, τον άλλον γκολκίπερ της τριάδας; Πόσο σε έχουν βοηθήσει οι Κάρολ και Δασκαλάκης και περισσότερο αυτή η καλή που έχετε μεταξύ σας;

"Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο Ρόι Κάρολ. Προσπαθεί, ως ο πιο έμπειρος, να με συμβουλεύει και γενικώς οι τρεις μας έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, βοηθώντας ο ένας τον άλλον και σπρώχνοντας, θα έλεγα ο ένας τον άλλον προς τη βελτίωση".

Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποιο είναι, αν θέλαμε να το πούμε έτσι, το "μυστικό" αυτής της επιτυχίας του Ολυμπιακού;

"Όπως είπαμε και πριν, ένα από τα "κλειδιά" είναι ο συναγωνισμός των παικτών. Επίσης, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας ετοιμάζει κατάλληλα για κάθε παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είμαστε μια ομάδα ενωμένη. Ακόμα, έχουμε καταπληκτικό κόσμο, που μας σπρώχνει προς την επιτυχία, και τον πρόεδρό μας και την διοίκηση, που φροντίζουν να είναι όλα όπως πρέπει στην ομάδα".

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε έχει καλέσει στο γραφείο του και έχετε συζητήσει. Τι σου είπε, ποιος ήταν οι παραινέσεις του και οι συμβουλές του;

"Μου είπε ότι πιστεύει σε εμένα και ότι ελπίζει να συνεχίσω έτσι και ότι θα με στηρίξει, όπως και όλη την ομάδα, στην προσπάθεια που κάνουμε. Επίσης, μου τόνισε ότι του αρέσει πολύ αυτή η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους τρεις τερματοφύλακες και το ότι δουλεύουμε με στόχο την καθημερινή βελτίωσή μας. Είπε να συνεχίσουμε έτσι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως γίνεται μέχρι τώρα".

Ποια πιστεύεις ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ομάδας φέτος και ποια η χειρότερη;

"Είναι δύσκολο να διαλέξω καλή στιγμή, γιατί είναι πάρα πολλές. Θα μπορούσαμε να πούμε η στιγμή στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, που κερδίσαμε τον τίτλο και το πανηγυρίσαμε. Το πιο ωραίο παιχνίδι μας φέτος ήταν αυτό με την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως στο τέλος του μας άφησε και το πιο άσχημο συναίσθημα της χρονιάς, καθώς μάθαμε ότι έχασε η Ντόρτμουντ από τη Μαρσέιγ και ότι είχαμε μείνει εκτός Champions League. Ήταν ένα πολύ μικτό συναίσθημα εκείνο το βράδυ. Νιώθαμε χαρά και ικανοποίηση για τη νίκη και την απόδοσή μας και απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν περάσαμε, ενώ το αξίζαμε".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει και θέλεις να πετύχεις μέσα από το ποδόσφαιρο;

"Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Μου αρέσει να προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να δουλεύω για αυτό".

Στους οπαδούς του Ολυμπιακού τι θα ήθελες να πεις, ποιο είναι το μήνυμά που θέλει ίσως να τους στείλεις;

"Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να παίζεις ποδόσφαιρο και να έχεις πίσω σου αυτούς τους φιλάθλους να σε στηρίζουν. Είναι πραγματικά ο δωδέκατος παίκτης μας και αποτελούν μεγάλη βοήθεια για όλη την ομάδα και όχι μόνο για εμένα".

www.redplanet.gr/

«Πραγματικό πρόβλημα ο Μπαλοτέλι»

«Πραγματικό πρόβλημα ο Μπαλοτέλι»

7/4/2012
«Πραγματικό πρόβλημα ο Μπαλοτέλι»

Πρόβλημα χαρακτήρισε ο Χάρι Ρέντναπ, τον Μάριο Μπαλοτέλι, λόγω της συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδων.

Μάλιστα, ο Βρετανός τεχνικός δήλωσε ευτυχισμένος που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στην Τότεναμ.

«Ο Μπαλοτέλι δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά όντως είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν συμπεριφέρεται σωστά. Έχει πάρα πολύ ταλέντο, αλλά όταν μία ομάδα του προσφέρει ένα συμβόλαιο ξέρει τι παίρνει», ανέφερε ο Ρέντναπ.

Τελευταίο... κατόρθωμα του Μπαλοτέλι, είναι το αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε, από το οποίο ευτυχώς βγήκε αλώβητος.

www.sport-fm.gr

Μαρκάνο: "Θα μπορούσα να μείνω"

Μαρκάνο: "Θα μπορούσα να μείνω"

Σε συνέντευξη του ο Ιβάν Μαρκάνο τόνισε πως θα μπορούσε να μείνει στον Ολυμπιακό άσχετα αν θα έπραττε το ίδιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επανέλαβε πως πρέπει πρώτα να αποφασίσει η Βιγιαρεάλ, ενώ τόνισε πως ο Ισπανός τεχνικός έφτιαξε μια ομάδα στα πρότυπα ευρωπαϊκών κλαμπ. Στον κόσμο αφιέρωσε το πρωτάθλημα ο 24χρονος αμυντικός.
Στο συνδρομητικό κανάλι παραχώρησε συνέντευξη ο Ιβάν Μαρκάνο και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ο Ισπανός αμυντικός τόνισε πως θα μπορούσε να μείνει στον Ολυμπιακό άσχετα αν θα έπραττε το ίδιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επανέλαβε πως πρέπει πρώτα να αποφασίσει η Βιγιαρεάλ, ενώ τόνισε πως ο 48χρονος τεχνικός έφτιαξε μια ομάδα στα πρότυπα ευρωπαϊκών κλαμπ. Στον κόσμο αφιέρωσε το πρωτάθλημα ο 24χρονος μπακ.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova ο Ισπανός μπακ:

Για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι:

"Ναι, είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί θα είναι η τελευταία φορά που θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Ίσως τους ξαναδούμε και στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά αυτή τη φορά θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και θα γιορτάσουμε μαζί τους τον τίτλο. Οπότε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε και άλλη χαρά".

Για το τι να περιμένει ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο:

"Αν γίνει γύρος θριάμβου, θα είναι κάτι αυθόρμητο. Δεν θα έχουμε προετοιμάσει κάτι.

Όπως και να 'χει θα είναι πολύ ωραίο να γεμίσει το γήπεδο. Θα μας άρεσε πολύ να νικήσουμε και να είναι γιορτινή η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι ιδιαίτερο, να μας στηρίξει ο κόσμος όπως κάνει όλη τη χρονιά και να δημιουργηθεί μία ωραία ατμόσφαιρα".

Για τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και το δύσκολο έργο των Φαιάκων:

"Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα μπούμε με σεβασμό στο παιχνίδι. Με σεβασμό κυρίως προς τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία ιστορική ομάδα και πρέπει πάντα να κερδίζει. Οπότε δε μπορούμε να χαριστούμε σε καμία περίπτωση. Οι αντίπαλοί μας έρχονται για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Και θα προσπαθήσουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Οπότε εμείς θα πάρουμε στα σοβαρά το παιχνίδι".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του στον Ολυμπιακό:

"Ερχόμενος στην Ελλάδα περίμενα να βρω μία μεγάλη ομάδα. Μου είχαν πει πως ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και συνηθίζει να κερδίζει τίτλους. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως πραγματικά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως αυτή η διαφορά θα συνεχίσει να υπάρχει".

Για το αν θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό:

"Δεν είναι δική μου απόφαση. Τα δικαιώματά μου τα έχει η Βιγιαρεάλ. Και μέχρι η ομάδα να αποφασίσει, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι".

Για τον Βαλβέρδε και την επέκταση του συμβολαίου του:

"Πιστεύω πως για τον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ ωραίο να παραμείνει ο Βαλβέρδε γιατί έχει κατακτήσει τρία στα τρία πρωταθλήματα. Γιατί έχει κάνει τον Ολυμπιακό πολύ καλύτερο απ' ότι ήταν πριν. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μοιάζει περισσότερο με ομάδες από ξένα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα απ' ότι με τις ελληνικές. Και αυτό είναι κάτι που το έχει καταφέρει ο ίδιος. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Αλλά θα ήταν καλό να μείνει".

Για το αν η απόφαση του Βαλβέρδε μπορεί να επηρεάσει το δικό του μέλλον:

"Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο προπονητής, θα μπορούσα να μείνω. Πιστεύω πως είναι ανεξάρτητα τα δύο πράγματα. Σίγουρα μου αρέσει πολύ η συνεργασία μαζί του. Για εκείνον ήρθα. Όμως, όπως είπα και πριν είμαι ευχαριστημένος εδώ".

Για το ποια στιγμή θα ξεχώριζε:

"Δεν μπορώ να ξεχωρίσει κάποια στιγμή. Αυτό που ξεχωρίζω είναι όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου πιστεύω πως τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Επίσης έχω μεγάλη ανυπομονησία για τον τελικό του κυπέλλου, γιατί ποτέ δεν έχω βρεθεί σ' έναν τελικό. Ανυπομονώ πολύ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι".

Για το που θέλει να αφιερώσει τον τίτλο του πρωταθλητή:

"Κυρίως στους φιλάθλους. Πιστεύω πως μέρος του τίτλου ανήκει και σ' αυτούς για τη συνεχή τους υποστήριξη. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Και από 'κει και πέρα στην ομάδα, γιατί έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το κατακτήσει".

Για το φιλικό στην Αυστραλία:

"Ξέρω ότι στη Μελβούρνη ζούνε πάρα πολλοί Έλληνες. Θέλω να τους πω πως σύντομα θα βρεθούμε κοντά τους. Θα χαρώ πολύ που θα πάω σ' αυτή τη χώρα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία. Σίγουρα ανυπομονούμε όλοι οι παίκτες. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Επίσης δεν υπάρχει καμία πίεση γι' αυτόν τον αγώνα. Οπότε θα είναι ωραίο το κλίμα και ωραίος ο αγώνας".

www.redplanet.gr/

Επαφές Αμπράμοβιτς με Ντεσάν

Επαφές Αμπράμοβιτς με Ντεσάν

7/4/2012
Επαφές Αμπράμοβιτς με Ντεσάν

Συζητήσεις με τον Ντιντιέ Ντεσάν για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Τσέλσι με τη λήξη της σεζόν είχε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με την «Daily Telegraph».

Μετά την απόλυση του Αντρέ Βίλας Μπόας, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο προήχθη σε ρόλο πρώτου προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο πρόκειται για προσωρινή λύση. Ο 43χρονος Γάλλος τεχνικός της Μαρσέιγ, που είχε υπηρετήσει τους Λονδρέζους ως ποδοσφαιριστής, είχε συζητήσει με τους «μπλε» και το 2004, προτού τελικά ανατεθούν τα ηνία της ομάδας στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ντεσάν έχει παρουσιάσει καλό έργο εργαζόμενος σε Μονακό, Γιουβέντους και Μαρσέιγ.

www.sport-fm.gr

Ντι Ματέο: «Επιτυχία μόνο η τετράδα και ένα κύπελλο»

Ντι Ματέο: «Επιτυχία μόνο η τετράδα και ένα κύπελλο»

7/4/2012
Ντι Ματέο: «Επιτυχία μόνο η τετράδα και ένα κύπελλο»
Αποτελεί σίγουρα έναν από τους κυριότερους λόγους ανάκαμψης της Τσέλσι το τελευταίο διάστημα. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ανέλαβε τις τύχες της ομάδας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο. Ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός δεν επαναπαύεται και περιμένει το τέλος της σεζόν για να δει τι θα έχει πετύχει: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Μόνο η είσοδος στην τετράδα και η κατάκτηση ενός κυπέλλου θα είναι επιτυχία για μας».

Ο Ντι Ματέο αντικατέστησε τον Αντρές Βίλας Μπόας πριν από περίπου ένα μήνα και μέσα σε αυτό το διάστημα η Τσέλσι δείχνει να βρίσκει τον καλό εαυτό της. «Όταν ανέλαβα την ομάδα έπρεπε να καλύψουμε την διαφορά των δυο τερμάτων από τη Νάπολι. Δουλεύουμε σκληρά όλο αυτό τον καιρό αλλά έχουμε ακόμα πολλά να αποδείξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «μπλε» είναι μέσα στους στόχους τους, καθώς απέχουν πέντε βαθμούς από την τέταρτη Άρσεναλ, αλλά βρίσκονται και στα ημιτελικά του Champions League και του Κυπέλλου.

«Θα προτιμούσα να διεκδικούσαμε την πρώτη θέση, αλλά ακόμα και με αυτές τις συνθήκες πρέπει να κάνουμε το καλύτερο φινάλε στην σεζόν», με τον προπονητή της Τσέλσι να προσθέτει ότι είναι πολύ περήφανος που βρίσκεται στον πάγκο μιας τόσο σπουδαίας ομάδας.
www.sport-fm.gr

Εκτός ο Ντιόγκο, μέσα ο Μόνχε

Εκτός ο Ντιόγκο, μέσα ο Μόνχε

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα (8/4), με την προπόνηση του Σαββάτου (7/4) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Εκτός αποστολής οι Ντιόγκο, Φετφατζίδης και Παπάζογλου, μέσα ο Μόνχε.
Την Κέρκυρα αντιμετωπίζει την Κυριακή (8/4) ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ματς με την προπόνηση του Σαββάτου (7/4) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο Ιμπαγάσα ακολούθησε πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ ο Μπάμποβιτς δεν προπονήθηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στον αριστερό ώμο.

Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά και μετά το τέλος του προγράμματος ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε την αποστολή αφήνοντας εκτός τους Φετφατζίδη, Ντιόγκο, Ποτουρίδη, Παπάζογλου και Δασκαλάκη. Αντίθετα συμπεριέλαβε τον Μόνχε μετά από πολύ καιρό.

Η 18άδα για το ματς με την Κέρκυρα είναι η εξής:

Κάρολ, Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Τζεμπούρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μόνχε, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Αμπντούν.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα με την Κέρκυρα με την προπόνηση που έγινε σήμερα στις 10:30 στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ιμπαγάσα συνέχισε το εντατικό πρόγραμμα θεραπείας, ενώ δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση ο Μπάμποβιτς λόγω ενόχλησης που ένιωσε στον ώμο αριστερά.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι:

Κάρολ, Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Τζεμπούρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μόνχε, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Αμπντούν.

Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές, Παπάζογλου, Φετφατζίδης, Ντιόγκο, Ποτουρίδης, Δασκαλάκης, θα προπονηθούν αύριο στις 11:00".

 www.redplanet.gr/

Χωρίς Πικέ με Σαραγόσα

Χωρίς Πικέ με Σαραγόσα

6/4/2012
Χωρίς Πικέ με Σαραγόσα

Δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Πικέ, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο κεντρικός αμυντικός των Καταλανών κουβαλά ένα μυϊκό πρόβλημα από το ματς του Champions League κόντρα στη Μίλαν, τον οποίο και δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, διαφορά που ελπίζει να έχει μειωθεί το βράδυ της Κυριακής, αφού οι «μερένχες» υποδέχονται τη Βαλένθια.

www.sport-fm.gr

Γκουαρντιόλα: «Είμαστε κουρασμένοι»

Γκουαρντιόλα: «Είμαστε κουρασμένοι»

6/4/2012
Γκουαρντιόλα: «Είμαστε κουρασμένοι»
Στην κούραση των παικτών του στην Μπαρτσελόνα στάθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, από τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στην ισπανική λίγκα, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Σαββάτου (7/4) με την Σαραγόσα.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς οι παίκτες γνωρίζουν πως πολλά διακυβεύονται σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος», είπε ο Ισπανός τεχνικός, και ακολούθως αναφέρθηκε στην Τσέλσι, την προσεχή αντίπαλο των «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία, έχουν σημαντικό λόγο να αγωνίζονται για να παραμείνουν στην κατηγορία, οπότε θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Παίξαμε δύο φορές με την Μίλαν και μεταξύ αυτών των παιχνιδιών, είχαμε και το ματς με την Μπιλμπάο. Είμαστε πολύ κουρασμένοι μετά από αυτά», σχολίασε αρχικά ο Γκουαρντιόλα στην συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας για τις αναμετρήσεις με τους «μπλε»:

«Είναι πολύ έμπειρη ομάδα, παρόλο που το πρωτάθλημα για αυτούς δεν έχει πάει όπως το περίμεναν. Αλλά σε μια διοργάνωση με δύο αγώνες, έχοντας τόσο καλούς παίκτες, είναι ικανοί να καταφέρουν τα πάντα. Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα και στο κέντρο, ενώ έχει και καλό τερματοφύλακα. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».
www.sport-fm.gr

«Προσπάθησε να με καταστρέψει»!

«Προσπάθησε να με καταστρέψει»!

6/4/2012
«Προσπάθησε να με καταστρέψει»!
Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν… στέριωσε στην Ρόμα ήταν ο Κλαούντιο Ρανίερι. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρώην παίκτης των «τζιαλορόσι», Ζούλιο Μπαπτίστα «Ο Ρανιέρι είναι ο κύριος λόγος που απέτυχα στην Ρόμα», είπε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Και συνέχισε:«Προσπάθησε να με καταστρέψει. Ποτέ δεν έπαιξα όσο ήθελα και όσο έπρεπε. Ήταν ελάχιστα ειλικρινής, τόσο με εμένα όσο και με άλλους παίκτες».

Παράλληλα, μίλησε και για το πώς «ράγισε» το γυαλί μεταξύ τους:«Στην αρχή τα πήγαινα καλά μαζί του, αλλά μετά από έναν τραυματισμό που είχα, άλλαξε η συμπεριφορά του απέναντί μου», τόνισε αρχικά ενώ συμπλήρωσε:
«Άρχισε να με αγνοεί και δεν έπαιρνε ούτε στις αποστολές της ομάδας. Δεν είναι ο σωστός τρόπος για να κάνεις έναν ποδοσφαιριστή πειθαρχημένο».
www.sport-fm.gr

SUPER LEAGUE-28η αγωνιστικη


 SUPER LEAGUE-28η αγωνιστικη



7/4/2012

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΟΛΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΜ )

Άρης - Αστέρας Τρίπολης (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (NS3)
Δόξα Δράμας - Εργοτέλης (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
Λεβαδειακός - Skoda Ξάνθη (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
ΟΦΗ - Παναιτωλικός (NS6)
Ολυμπιακός - Κέρκυρα (NS2)
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (NSΗ)
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (NS4)

Το ποινολόγιο της 28ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Λυμπερόπουλος, Μάκος, Μανωλάς
Αστέρας Τρίπολης: Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι
Ατρόμητος: Σκόνδρας
Δόξα Δράμας: Βέρτζος
Εργοτέλης: Γιοβάνοβιτς, ΚΑβουσάκης
ΟΦΗ: Ταυλαρίδης
Παναθηναϊκός: Κατσουράνης
Παναιτωλικός: Άντι, Μουμίν
ΠΑΣ Γιάννινα: Ανδράλας
Ξάνθη: Βάλλας, Ντάνι

Στατιστικά Superleague

Νίκες γηπεδούχων: 106 (49,07%)
Ισοπαλίες: 50 (23,15%)
Νίκες φιλοξενούμενων: 60 (27,78%)
Τρόπος που μπήκαν τα γκολ
Με κεφαλιά 86 (18.34%)
Με πέναλτι 41 (8.74%)
Με σούτ 314 (66.95%)
Με κόρνερ 2 (0.43%)
Με φάουλ 14 (2.99%)
Με αυτογκόλ 12 (2.56%)
Under/Over
Λιγότερα απο 2,5 γκολ: 139 (64,35%)
Περισσότερα απο 2,5 γκολ: 77 (35,65%)

 ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ....
1) Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Superleague
2) Η Ξάνθη νίκησε μετά από 8 αγωνιστικές (22 Ιανουαρίου)
3) Άρης και Ατρόμητος είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες (9)
4) Ο Πανιώνιος καθαρίζει εντός όλα τα ματς με ομάδες που διεκδικούν την παραμονή
5) Ο Κατσικοκέρης δεν είναι βασικός στον Εργοτέλη, αλλά πρώτος σκόρερ
6) Όλες οι ομάδες που θα παίξουν τα πλέι οφ θα πάρουν εισιτήριο για Ευρώπη
7) Ο Παναθηναϊκός έχει δυο γκολ σε πέντε αγωνιστικές
8) Ο Άρης όσες φορές έχει νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης εντός δεν έχει δεχθεί γκολ
9) Ο Μιραλάς (19) θέλει τέσσερα γκολ για να πιάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ
10) Πέντε χρόνια δίχως νίκη στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον ΠΑΟΚ
11) Σχεδόν κάθε φορά που μπαίνει γκολ στα μεταξύ τους ματς έχουμε και όβερ
12) Το σκορ 1-2/2-1 το συναντάμε αρκετά συχνά στα ματς Λεβαδειακός - Ξάνθη
13) Τα ματς ΟΦΗ - Παναιτωλικός έχουν έρθει όλα under!
14) Η ΑΕΚ έχει μόλις 4 νίκες εκτός έδρας, όσες και ο Λεβαδειακός
15) Η Κέρκυρα έχει τη χειρότερη άμυνα με 42 γκολ παθητικό
16) Η Δόξα έχει τη χειρότερη επίθεση με 9 γκολ ενεργητικά σε 27 αγώνες!
17) Ο Ολυμπιακός κερδίζει πάντα την Κέρκυρα και συνήθως πετυχαίνει τρία γκολ
18) Επτά αγωνιστικές έχει να κερδίσει ο ΟΦΗ
19) Σε αυτά τα 7 ματς μετρά 5 ήττες και 2 ισοπαλίες
20) τέσσερα ματς αήττητος ο ΠΑΣ Γιάννινα (3 νίκες, 1 ισοπαλία)
21) Ο Παναθηναϊκός έχει 10/10 με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα εντός
22) Ο Εργοτέλης ελπίζει σε νίκη του συντοπίτη του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού
23) Η ΑΕΚ δύσκολα περνά μέσα από τα Γιάννενα, με το 1-1 να είναι συχνό σκορ
24) Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε σχέση με τα προηγούμενα εννέα χρόνια

Προϊστορία αναμετρήσεων

Άρης - Αστέρας Τρίπολης (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
Μόλις τέσσερα παιχνίδια έχουμε με γηπεδούχο τον Άρη. Σε αυτά οι κίτρινοι μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στις τρεις εντός έδρας νίκες (και με το Κύπελλο) δεν έχει δεχθεί γκολ από τον Αστέρα, ενώ στη μία που έχασε δεν σκόραρε.
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (NS3)
Μοιρασμένα τα πράγματα στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος μετρά 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ο Ατρόμητος δεν έχει κερδίσει εδώ και πέντε χρόνια στο Περιστέρι τον ΠΑΟΚ, ενώ γενικά στις τελευταίες (εντός κι εκτός) αναμετρήσεις έχει 2 νίκες σε 8 αναμετρήσεις. Αν μπει γκολ πάντως στο παιχνίδι πάμε για όβερ.
Δόξα Δράμας - Εργοτέλης (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
Δεν έχουμε προϊστορία στα συγκεκριμένα παιχνίδια
Λεβαδειακός - Skoda Ξάνθη (NS1 Λεπτό προς λεπτό)
Κυρίαρχος ο Λεβαδειακός στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στα τελευταία τρία ματς πάντως έχουμε από μία νίκη για την κάθε ομάδα και μία ισοπαλία. Το 2-1/1-2 το συναντάμε αρκετά συχνά.\
ΟΦΗ - Παναιτωλικός (NS6)
Σε επίπεδο Β' Εθνικής έχουμε από μία νίκη για την κάθε ομάδα και δυο ισοπαλίες. Όλα τα παιχνίδια στο Ηράκλειο (και στο Κύπελλο) έχουν έρθει under!
Ολυμπιακός - Κέρκυρα (NS2)
Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο απέναντι στην Κέρκυρα εντός έδρας με 3 νίκες σε 3 ματς. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως όλα έχουν έρθει όβερ, ενώ σχεδόν πάντα ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τρία γκολ.
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (NSΗ)
Σχεδόν το απόλυτο έχει και ο Παναθηναϊκός. Μετρά 45 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει το 10/10 ενώ το 2001 είχε χάσει με 0-1 από τον Πανιώνιο με γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς.
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (NS4)
Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ στα Γιάννενα. Ο ΠΑΣ μετρά 5 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες. Τα τελευταία δέκα χρόνια πάντως η ΑΕΚ έχει μία νίκη, ενώ τα άλλα δυο ματς έληξαν ισόπαλα. Επίσης είχαμε 2 under και ένα over. Το σκορ 1-1 έρχεται αρκετά συχνά.

ALEX WEB RADIO/TV

Τραγωδία στη Lazio, σε κώμα ο 17χρονος Mirko Fersini (video)

 Τραγωδία στη Lazio, σε κώμα ο 17χρονος Mirko Fersini (video)

7/4/2012

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής της Lazio, o Mirko Fersini, που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ρώμης, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα.
fersiniΟ νεαρός έχασε τον έλεγχο του δίτροχου, ενώ από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης έφυγε το κράνος του με αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό του, όπου οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εγκεφαλικό οίδημα.
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «λατσιάλι» εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.
«Η Lazio στο άκουσμα της είδησης για το ατύχημα του Mirko Fersini, ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων, είναι στο πλευρό της οικογένειας αυτήν τη στιγμή πόνου και ελπίδας».

Δείτε το video με το σημείο του σοβαρού ατυχήματος του Mirko Fersini


ALEX WEB RADIO/TV

Τι παίζει με Βραζιλία και Ντιόγκο

Τι παίζει με Βραζιλία και Ντιόγκο 

 7/4/2012

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, ο Ντιόγκο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της πατρίδας του ενόψει της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου.

Δεν έχουν περάσει καλά-καλά έξι μήνες από τότε που επέστρεψε από την χώρα του για λογαριασμό του πρωταθλητή Ελλάδας και ήδη υπάρχουν νέες... σειρήνες.

Το πρώτο φαβορί για την απόκτησή του, όπως αναφέρει ο Τύπος, θεωρείται η Παλμέιρας. Η "βερντάο" φέρεται να είναι εκείνη που ενδιαφέρεται περισσότερο και μένει να δούμε αν όντως ευσταθεί κάτι τέτοιο με την κατάθεση κάποιας επίσημης πρότασης το καλοκαίρι.

Στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, ο Ντιόγκο μετρά πέντε συμμετοχές, έχοντας πετύχει ένα τέρμα αυτό με τον Πανιώνιο, ενώ έχει σκοράρει και στο Κύπελλο απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

www.thrylos.gr/

Καραπαπάς στην Αυστραλία: «Γι αυτό λέγεται Θρύλος» (video)

Καραπαπάς στην Αυστραλία: «Γι αυτό λέγεται Θρύλος» (video) 

6/4/2012 

Εκπληκτικά είναι τα όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία με αφορμή το ταξίδι του Θρύλου και το φιλικό της 19ης Μαίου με την Μέλμπουρν Βίκτορι. Οι Έλληνες ομογενείς περιμένουν πως και πως την παρουσία των πρωταθλητών, γι αυτό και έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ
Το εισιτήρια παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, ενώ ετοιμάζεται και θερμή υποδοχή, αλλά και διάφορες εκπλήξεις. Οι Έλληνες ομογενείς έχουν μεγάλη «δίψα» για να δουν από κοντά τους ερυθρόλευκους.
Μάλιστα την Κυριακή ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, θα φιλοξενηθεί σε εκπομπή του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού «radiosymban», που εδρεύει στο Σίδνεϊ.
Την συνέντευξη έχει κάνει ήδη ο δημοσιογράφος Θωμάς Τσαμούρας, ο οποίος την ανέβασε κιόλας στο Youtube. Ο Καραπαπάς μίλησε για την ιστορία του Ολυμπιακού, την κατάκτηση 39 πρωταθλημάτων και γι αυτό ονομάζεται Θρύλος, την στιγμή που όλες οι άλλες ομάδες μαζί έχουν 37, την ποιότητα της ομάδας, τους παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία 15 χρόνια και πολλά άλλα.
«Ζούμε την περίοδο της αναγέννησης του Ολυμπιακού τα τελευταία 15 χρόνια γι αυτό και λέγεται και Θρύλος. Το φετινό πρωτάθλημα κατακτήθηκε γιατί ο Ολυμπιακός έχει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του. Έχει 22 εξαιρετικούς παίκτες που κράτησαν την ομάδα ψηλά, Ακόμα και όταν ήταν πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός το γύρισε κάνοντας ένα εντυπωσιακό φινάλε και φυσικά μίλησε η ποιότητα της ομάδας»
Ποιοι ήταν οι πολύτιμοι παίκτες που οδήγησαν στο φετινό πρωτάθλημα;
«Νομίζω ότι η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς που σκοράρει συνεχώς είναι εξέχουσα και είναι το αστέρι μας, ανάμεσα σε πολλά αστέρια που έχει η ομάδα. Παράλληλα, κατά την γνώμη μου, η παρουσία του Ορμπάιθ στο κέντρο ήταν καταλυτική, όσο και οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ στα μετόπισθεν, που ήταν απροσπέλαστοι.
Δεν είναι τυχαίο ξέρετε ότι μιλάμε για πάνω από 10 με 12 παιχνίδια χωρίς να δεχθούν γκολ και σε αυτό το γκρουπ της άμυνας θα βάλω και τον τερματοφύλακα τον Μέγιερι. Ξεχωρίζω και τον Τζεμπούρ που ήταν καλός και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ήμασταν καλύτεροι και δεν προχωρήσαμε για κάποιες λεπτομέρειες.
Στον όμιλο ήμασταν καλύτεροι και από την Μαρσέιγ και από την Ντόρτμουντ. Και φυσικά πολλοί άλλοι και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Μανιάτης…». Φυσικά ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού μίλησε για πολλά πράγματα.
Γι αυτό ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη



www.olympiacos24.gr/

Την άλλη εβδομάδα για Μακούν

Την άλλη εβδομάδα για Μακούν

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Μακούν σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως θα έχει ραντεβού με την διοίκηση του Ολυμπιακού την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με το θέμα παραμονής του Καμερουνέζου και μετά τη λήξη του δανεισμού του από την Άστον Βίλα.
Ο Τσαρλς Κόλιμορ μίλησε στον "Γαύρο" σχετικά με την επιθυμία του Ζαν Μακούν να παίξει και του χρόνου στον Ολυμπιακό και αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει ραντεβού με την διοίκηση των Πειραιωτών προκειμένου να συζητήσουν την φόρμουλα παραμονής του Καμερουνέζου διεθνή χαφ στο Λιμάνι.

"Είναι αλήθεια ότι είχαμε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό να συναντηθούμε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 6/4), αλλά ενημέρωσα τον σύλλογο - μέσω του Έλληνα συνεργάτη μου - ότι θα πρέπει να αναβάλλω για μερικές μέρες την άφιξή μου, για έναν προσωπικό λόγο. Συμφωνήσαμε ότι το ραντεβού μας θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να έχουμε περισσότερα πράγματα να πούμε", τόνισε αρχικά ο ατζέντης του Μακούν και συμπλήρωσε:

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι να πούμε, σχετικά με το τι θα γίνει. Στις αρχές της εβδομάδας μίλησα με την Άστον Βίλα, γνωρίζω πώς έχουν τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα πράγματα. Αυτό που νομίζω ότι ήδη ξέρετε είναι ότι ο Ζαν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, περνάει καλά και για αυτό θα έρθω. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό...".

www.redplanet.gr/