ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οτι θυμουνται ...χαιρονται !

Οτι θυμουνται ...χαιρονται !

Σε περίοδο μεταγραφών βρισκόμαστε και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Έτσι λοιπον ξένα δημοσιεύματα θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον.. Οτσόα.
"Κλεισμένη" είναι η τριάδα τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού γαι την επόμενη σεζόν με τους Μπάλας Μέγκιερι, Ρόι Κάρολ και τον 20χρονο Ανδρέα Γιαννιώτα που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Εθνικό Γαζώρου.
 Ο Μεξικανός απασχόλησε πέρσι τους ερυθρόλευκους (οι οποίο επέλεξαν εντέλει τον Φράνκο Κοστάνσο...), η μεταγραφή του δεν έγινε και τέλος.

Ωστόσο η ιστοσελίδα mercato365 υποστηρίζει πως..."Ο Γκιγιέρμο Οτσόα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία ή την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαγιόρκα ή τον Ολυμπιακό".

Για Μαγιόρκα μπορεί για Ολυμπιακό ακυρον....

ALEX WEB RADIO/TV

Εντυπωσιασμένος με Καραγκούνη ο Στορκ

Εντυπωσιασμένος με Καραγκούνη ο Στορκ

Ο Βασίλης Καραγκούνης προκάλεσε τον θαυμασμό του Μπερντ Στορκ, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πως ο 18χρονος αμυντικός είναι εξαιρετικά γυμνασμένος και με άψογη φυσική κατάσταση αναλογικά με την ηλικία του.
Παίκτης του Ολυμπιακού, είτε με κανονική μεταγραφή είτε με τη μορφή συνιδιοκτησίας, αναμένεται να είναι από τη νέα σεζόν ο Βασίλης Καραγκούνης καθώς οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουντινέζε.
 
Για τον ποδοσφαιριστή σχημάτισε εξαιρετική άποψη ο Μπερντ Στορκ, ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκε στο Ρέντη ο 18χρονος Έλληνας αμυντικός.

Ο Γερμανός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την φυσική κατάσταση και το πόσο γυμνασμένος είναι ο ποδοσφαιριστής για την ηλικία του, με αποτέλεσμα να δώσει αμέσως την συγκατάθεση του για την απόκτηση του Καραγκούνη.


www.redplanet.gr/

Ο Λιν επηρεάζει ...

Ο Λιν επηρεάζει ... 

23/6/2012

Για να δούμε...

Οι συζητήσεις μεταξύ του Πρίντεζη και του Ολυμπιακού συνεχίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα ξημερώματα ήρθε να προστεθεί ένα καινούριο στοιχείο σε σχέση με το ενδιαφέρον των Νικς για τον Έλληνα φόργουορντ. Η Ένωση παικτών κέρδισε για λογαριασμό του Τζέρεμι Λιν και του Στβ Νόβακ τη δίκη κατά του ΝΒΑ και οι δύο τους μπορούν να υπογράψουν στους Νικς έχοντας τα «δικαιώματα Μπερντ».
Αυτό σημαίνει πως η Νέα Υόρκη δεν έχει περιορισμό στα χρήματα που θα τους δώσει, κάτι που της δίνει την ευκαιρία να έχει χώρο στο σάλαρι-καπ και για τον Πρίντεζη. Βέβαια το θέμα δεν έχει τελειώσει, καθώς το ΝΒΑ έχει προθεσμία δέκα ημερών να κάνει έφεση (όπως θα πράξει) και ακολούθως θα χρειαστούν 30 μέρες για την τελική απόφαση.
Ωστόσο η Ένωση παικτών θα πιέσει να βγει η απόφαση ως την 1η Ιουλίου όταν «ανοίγει» η αγορά για τους «freeagents», ή το αργότερο στις 11 Ιουλίου που είναι η πρώτη μέρα που μια ομάδα μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με έναν παίκτη.
Αν ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση, τότε οι Νικς θα μπορούν να υπογράψουν τους δύο παίκτες χωρίς να «πειράξουν» την εξαίρεση του σάλαρι-καπ που φθάνει τα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά δεν πρόκειται να την προσφέρουν ολόκληρη στον Πρίντεζη, αλλά μπορούν να την «σπάσουν» σε δύο παίκτες. Δηλαδή να δώσουν τέσσερα εκατομμύρια της εξαίρεσης (για παράδειγμα) στον Ρέι Άλεν και ένα στον «Πριντ».
Για να μην σας μπερδεύουμε, όμως, επειδή οι κανονισμοί του σάλαρι-καπ είναι πολύπλοκοι, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αν οι παίκτες δικαιωθούν (και) στην έφεση, τότε οι Νικς θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να δελεάσουν τον Πρίντεζη.
 
 
www.olympiacos24.gr/

"Στη λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τοροσίδης"

"Στη λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τοροσίδης"

Αγγλικό δημοσίευμα εμπλέκει ξανά τον Βασίλη Τοροσίδη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης είναι στη λίστα με τους τρεις αμυντικούς που εξετάζουν οι "κόκκινοι διάβολοι" προκειμένου να ενισχύσουν τα μετόπισθεν της ομάδας, μαζί με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τζέτρο Βίλεμς.
Σε αναζήτηση ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής των "κόκκινων διαβόλων" είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Την περασμένη σεζόν ο Σκωτσέζος τεχνικός αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας των πολλών τραυματισμών (Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο, Σμόλινγκ βρέθηκαν εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα) παικτών της οπισθοφυλακής και δεν ήταν λίγες οι φορές που επιστράτευσε ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής (Τζόουνς, Κάρικ) για να καλύψει τα κενά.
 
Φυσιολογικά λοιπόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στη "γύρα" για την εύρεση και αγορά αμυντικών προκειμένου να μην έχει τα ίδια προβλήματα τη νέα σεζόν. Ο αγγλικός Τύπος ασχολείται κατά κόρον με αυτό το ζήτημα και τελευταία αναφέρει συχνά - πυκνά το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη ως έναν από τους μεταγραφικούς στόχους των "κόκκινων διαβόλων".

Το Σάββατο (23/6) η αγγλική ιστοσελίδα "hereisthecity.com" αναφέρει σε άρθρο της πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε και Τζέτρο Βίλεμς της Αϊντχόβεν είναι οι τρεις παίκτες που ξεχωρίζουν στη λίστα της Γιουνάιτεντ για τις θέσεις του δεξιού μπακ, του στόπερ και του αριστερού μπακ αντίστοιχα!

Το δημοσίευμα κάνει μια εκτενή αναφορά για τους τρεις ποδοσφαιριστές και για τον Βασίλη Τοροσίδη υποστηρίζει τα εξής:

"Ο Τοροσίδης "συνδέθηκε" με τη Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο και θα προσέδιδε εμπειρία στην οπισθοφυλακή της ομάδας. Οι επιλογές της Μάντσεστερ στη θέση του δεξιού μπακ είναι ο νεαρός Βραζιλιάνος Ράφαελ, οι Φιλ Τζόουνς και Κρις Σμόλινγκ, αμφότεροι όμως υπολογίζονται κυρίως ως κεντρικοί αμυντικοί και το να προσθέσει η Γιουνάιτεντ σε αυτούς έναν παίκτη με μεγάλη διεθνή εμπειρία, μοιάζει με μια πολύ λογική κίνηση. Ο Τοροσίδης βοήθησε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο ξανά την περσινή σεζόν - πέμπτος δικός του και της ομάδας τα τελευταία έξι χρόνια.

Η ιταλική Ρόμα έχει ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, ενώ η Νιουκάστλ είχε αναμιχθεί προηγουμένως με την περίπτωση του. Σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο Μουντιάλ του 2010 για την Ελλάδα κόντρα στη Νιγηρία, την πρώτη ποτέ σε τέτοιο τουρνουά. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 εμφανίσεις για την ομάδα του και τώρα είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση και αφού πρώτα βοήθησε τη χώρα του να φτάσει στη νοκ άουτ φάση του EURO 2012", επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι Άγγλοι στο εν λόγω δημοσίευμα.

www.redplanet.gr/

Άμεση διάψευση Ραζνάτοβιτς

Άμεση διάψευση Ραζνάτοβιτς

Μέσω twitter ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς διέψευσε το ισπανικό δημοσίευμα περί ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη.
Ο μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση όσων είδαν το φως της δημοσιότητας στον ισπανικό Τύπο περί επαφών του με την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη από τους "μπλαουγκράνα".
 
"Είναι παντελώς αναληθή. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Ολυμπιακό. Εγώ είχα πάει στη Βαρκελώνη για άλλους λόγους", ξεκαθάρισε ο ατζέντης του 30άχρονου γκαρντ μέσω διαδικτύου, όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία.
 
 
 
 
www.redplanet.gr/

Η απίστευτη ιστορία του θρυλικού Μανόλο

Η απίστευτη ιστορία του θρυλικού Μανόλο

23/6/2012

Ο Ισπανός Μανόλο είναι ένας από τους πιο διάσημους οπαδούς του κόσμου. Βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ισπανίας έχοντας παρακολουθήσει 7 Euro και 8 Μουντιάλ. Απέκτησε δόξα, όμως πλήρωσε το τίμημα καθώς τον εγκατέλειψε η οικογένεια του (vid)!
    Ο Μανόλο ελ ντελ Μπόμπο όπως τον αποκαλούν κατηγορήθηκε ως "τζαμπατζής" από κάποιους... "καλοθελητές".
    Η αλήθεια είναι πως έπειτα από τέσσερις δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας στο πλευρό των "φούριας ρόχας" απολαμβάνει το προνόμιο να ταξιδεύει από κοινού με την εθνική Ισπανίας δίχως οικονομική επιβάρυνση.
     
    "Έχασα τα πάντα λόγω του ποδοσφαίρου. Την οικογένεια μου, την δουλειά μου, τα χρήματα μου. Όμως θα έκανα ξανά το ίδιο πράγμα και αύριο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εκπροσωπείς την χώρα σου".
     Ο Μανουέλ Κάθερες Αρτεσέρο όπως είναι το πλήρες το όνομα του, βρίσκεται στο Γκνιέβινο στη Βόρεια Πολωνία προκειμένου να συμπαρασταθεί στο συγκρότημα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
    Πριν από τα παιχνίδια εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, όπου γίνεται αποδέκτης θερμών εκδηλώσεων από τον κόσμο που του ζητάει αυτόγραφα αλλά και να ποζάρει σε αναμνηστικές φωτογραφίες.
    Αν και δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή, είναι εξίσου διάσημος με τον Φερνάντο Τόρες. Ο Μανόλο έχει παρακολουθήσει δια ζώσης 8 Μουντιάλ, 7 Εuro, ενώ έχει παραχωρήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις. Όχι άσχημα για έναν οπαδό...
    Σήμα κατατεθέν του αποτελεί το ταμπούρλο του, ο χαρακτηριστικός μπερές αλλά και η εμφάνιση της Ισπανίας που δεν αποχωρίζεται ποτέ. 
    Έχει ταξιδέψει παντού και θεωρείται σύμβολο για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Το πάθος του για την εθνική ομάδα ωστόσο είχε ως συνέπεια να διαταραχθούν οι σχέσεις του με την οικογένεια του.
    "Όλα άρχισαν πριν από 40 χρόνια στην Ουέσκα όπου έχει παράδοση στα ταμπούρλα. Μία μέρα αγόρασα ένα και άρχισα να παίζω. Ξεκίνησα να υποστηρίζω τοπικούς συλλόγους στην Ουέσκα.
    Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην Κύπρο το 1979, όμως από το 1982 όταν έδωσα το παρών στο Μουντιάλ της Ισπανίας δεν εγκατέλειψα ποτέ την εθνική ομάδα.
    Έκανα οτοστόπ για να βρεθώ στο γήπεδο. Κάλυψα απόσταση 16.000 χιλιομέτρων το 1982. Δεν είχα χρήματα και ο κόσμος με απέρριπτε. Ποτέ όμως δεν τα παράτησα και έτσι αγαπήθηκα.

     Μία μέρα όμως η οικογένεια μου με εγκατέλειψε. Γιατί; Επειδή δεν τους έβλεπα πολύ και βρισκόμουν συνεχώς με την Ισπανία" τονίζει ο Μανόλο για να προσθέσει:
    "Θυμάμαι πριν από 25 χρόνια ότι υπήρχαν φορές που ήμουν μαζί με άλλα 20 άτομα στο γήπεδο, ή ακόμη και μόνος μου.
    Χτυπούσα το ταμπούρλο μου δίχως να υπάρχει κόσμος, με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά".      
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος απένειμε πλακέτα στον Μανόλο αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του, έναν υποδειγματικό φίλαθλο του ποδοσφαίρου.
    Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αναζητούσε τον Πρίγκιπα της Αστούρια Φελίπε προκειμένου να τον χαιρετήσει. Πλέον αποτελεί μέλος της ισπανικής αποστολής στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
    Όταν το λεωφορείο καταφθάνει στο προπονητικό κέντρο, ο Μανόλο κάνει την εμφάνιση του μαζί με τα μέλη της ισπανικής ομοσπονδίας. Οι παίκτες τον χαιρετούν και οι κάμερες τραβούν πλάνα.

     Οι Ισπανοί σεβόμενοι την προσφορά αλλά και το ήθος του όλα αυτά τα χρόνια καταβάλουν τα έξοδα του.
    "Στην αρχή περνούσα δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι ευγνώμονες για την υποστήριξη μου. Η ομοσπονδία το είδε θετικά. Πλέον ταξιδεύω μαζί τους. Πληρώνουν τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια. Εγώ πληρώνω το φαγητό. Είμαι πολύ ευγνώμων που μπορώ και ταξιδεύω μαζί τους" σημειώνει ο Μανόλο και συνεχίσει:
    "Μερικές φορές ο κόσμος με βλέπει καχύποπτα θεωρώντας πως είμαι εκμεταλλευτής ή ότι κερδίζω χρήματα. Δεν είναι αλήθεια.
    Υπάρχουν επίσης κάποια πράγματα που είναι ιερά. Θα μπορούσα να διαφημίζω εταιρίες στο ταμπούρλο μου, με υψηλό κοστολόγιο αλλά δεν θα το έκανα. Το ταμπούρλο δεν θα κηλιδωθεί".
    Ο 63χρονος Μανόλο, ο οποίος διατηρεί μπαρ λίγα μέτρα από το "Μεστάγια", αναφέρθηκε και στην περιπέτεια υγείας που πέρασε κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Έπειτα από 30 χρόνια ένιωσε αδυναμία. Μία γρίπη τον κατέβαλε και έπρεπε να επιστρέψει στην Ισπανία.
    "Όταν έβηξα αισθάνθηκα ότι θα μου βγει το συκώτι. Οι γιατροί της ομοσπονδίας μου είπαν πως δεν ήταν καλή η κατάσταση της υγείας μου. Έπρεπε να επιστρέψω στην Ισπανία.
    Ευτυχώς μπόρεσα να ταξιδέψω ξανά στη Νότιο Αφρική για τον τελικό. Έχασα μόνο τον αγώνα με την Παραγουάη. Ήμουν εκεί για τον ημιτελικό με την Γερμανία αλλά και στον τελικό.
    Οι φίλοι μου αστειεύονταν λέγοντας πως θα επέστρεφα σε 10 μέρες. Σκεφτόμουν πως θα πεθάνω και δεν θα δω την Ισπανία να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο.
    Τελικά κατάφερα να επιστρέψω και να δω την Ισπανία να κατακτά το τρόπαιο χτυπώντας το ταμπούρλο μου. Και τώρα μπορώ να πεθάνω".
    * Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Guardian (21/6)
    Δείτε μία συνέντευξη του "θρυλικού" Μανόλο όπου μιλάει για το πάθος του με την Ισπανία.

    Manolo - The legend from Spain από eksoxiko

    www.sport24.gr/

    Σύλληψη Σπανουδάκη

    Σύλληψη Σπανουδάκη

    23/6/2012

    Ο Γιάννης Σπανουδάκης
    Στην σύλληψη του Γιάννη Σπανουδάκη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. συνελλήφθη για χρέη προς το Δημόσιο από την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών. Οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 375.187 ευρώ και αφορά στην περίοδο από 6.2.2006 έως 6.12.2008. Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του. Ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.  
    Το όλο θέμα έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ο Γιάννης Σπανουδάκης, διεύθυνε μια ΔΕΚΟ. Χρωστούσε στο Δημόσιο εδώ και έξι χρόνια και και φυσικά δεν είχε φροντίσει καν να ασχοληθεί με την αποπληρωμή των οφειλών του!

    www.olympiacos24.gr/

    "Περιμένουμε πρόταση για τον Κανού"!

    "Περιμένουμε πρόταση για τον Κανού"! 

    23/6/2012

    Ο Κανού πανηγυρίζει γκολ που έβαλε για λογαριασμό της Σταντάρ Λιέγης σε ευρωπαϊκό ματς
    Τον γύρο της Ευρώπης και όχι μόνο κάνει το όνομα του Ολυμπιακού, μέσα απο δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ. Ο Θρύλος συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ηπείρου μας και ότι μεταγραφικές κινήσεις, φέρεται να θέλει να κάνει, γίνονται άμεσα γνωστές. Μια απο αυτές, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα βελγικών ΜΜΕ, έχει να κάνει και με τον Κανού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης, είναι στο στόχαστρο των νταμπλούχων.
    Αυτό έκανε γνωστό ο Ζαν-Φρανσουά ντε Σαρ. Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, μίλησε σε Βέλγους δημοσιογράφους, την Παρασκευή (22/6) στο περιθώριο του πρώτου φιλικού της Σταντάρ, που έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της. "Υπάρχει ένα ενδιαφέρον απο τον Ολυμπιακό για τον Κανού. Περιμένουμε πρόταση. Γι αυτό και θέλουμε να αποκτήσουμε έναν αμυντικό", φέρεται να είπε ο Ντε Σαρ, σύμφωνα με σημερινό (23/6) δημοσίευμα της "Dernière Heure". Γι αυτό και η Σταντάρ φέρεται να έχει κάνει πρόταση στον αμυντικό Τζέρεμι Ταραβέλ, της Λόκερεν.
    Ο Αντόνιο Εντουάρντο Περέιρα ντος Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομα του Κανού, για τον οποίο κάνουν λόγο τα βελγικά ΜΜΕ, ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακό, συνυπήρξε για μια χρονιά, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, στην Μπέιρα Μαρ. 
     
    www.olympiacos24.gr/

    Προχωράει με ευλάβεια το πλάνο του!

    Προχωράει με ευλάβεια το πλάνο του!

    Ο Ολυμπιακός κάνει δικό του ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ντόπια αγορά και εκπληρώνει τον στόχο του για δημιουργία ομάδας με έντονο ελληνικό στοιχείο.
    Ο πειραϊκός σύλλογος προχωράει με ευλάβεια και προσήλωση το πλάνο που έχει χαράξει για να κάνει δικό του ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά από Έλληνες παίκτες και ειδικά τους νεαρούς.
     
    Πλάνο... Μια λέξη τόσο σημαντική στις μέρες μας, όπου τα πάντα κρέμωνται σε μια κλωστή, δεν ξέρεις ποτέ το τι θα σου ξημερώσει και όλα μπορούν να πάνε "περίπατο" από τη μια στιγμή στην άλλη.

    Όμως, η επιδίωξη, ο στόχος, η αέναη προσπάθεια να φτάσεις εκεί που έχεις σκεφτεί, είναι κάτι που απαιτείται σε μια περίοδο "ισχνών αγελάδων", όπου το να δημιουργήσεις είναι πολύ πιο σημαντικό από το να πληρώσεις αδρά για να το αποκτήσεις. Μια περίοδος που οφείλει ο καθένας να "πλάσει" κάτι νέο, να το αναπτύξει και να το παρουσιάσει!

    Κάτι τέτοιο υπάρχει και στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού ένα πράγμα προέταξε πάνω από τους τίτλους και τις διακρίσεις. Τι; Μια ομάδα με ελληνική κατά κύριο λόγο ταυτότητα, με παίκτες νέους, φιλόδοξους, που θα αποτελέσουν το "αύριο" του πολυπρωταθλητή της χώρας μας και του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

    Αυτό είναι το πλάνο του Ολυμπιακού, πάνω σε αυτό κινείται την τελευταία διετία και αυτό σιγά σιγά πετυχαίνει, με στόχο η "αφρόκρεμα" της Ελλάδας να φορέσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Οι κινήσεις που γίνονται στο μετεγγραφικό παζάρι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και το RedPlanet.gr κάνει μια μίνι "απογραφή"...

    Η αρχή αυτό το καλοκαίρι έγινε με την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου από την Ξάνθη. Η αποκάλυψη του πρωταθλήματος, ο "Έλληνας Ρονάλντο" όπως -καθ' υπερβολήν- χαρακτηρίστηκε για το αγωνιστικό του στυλ και το παρουσιαστικό του, έγινε παίκτης του Ολυμπιακού με συνοπτικές διαδικασίες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο 21χρονος δεξιός εξτρέμ έχει τεράστια προσόντα και οι Πειραιώτες δεν δίστασαν να επενδύσουν στο ταλέντο του προτού τον πάρουν... πρέφα οι "απέξω".

    Η συνέχεια έγινε με τον Δημήτρη Σιόβα. Ο 23χρονος στόπερ του Πανιωνίου, έκανε μια πολύ μεστή σεζόν φέτος και ο Ολυμπιακός τον έκλεισε από νωρίς, δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ. Παίζει στη Σούπερ Λίγκα από το 2009, αγωνίστηκε σε 71 αγώνες πρωταθλήματος με τους "κυανέρυθρους"(15 - 29 και 27 αντίστοιχα) και πλέον ανήκει στο δυναμικό των νταμπλούχων για τέσσερα χρόνια. Γερό κορμί, με εξέλιξη στο παιχνίδι του, έχει την ευκαιρία να εκτοξευτεί στο λιμάνι, εφόσον δουλέψει σκληρά.


     
    Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν την Παρασκευή και το νεαρό γκολκίπερ, Ανδρέα Γιαννιώτη για μια τετραετία. Μόλις 20 ετών, έκανε εξαιρετική χρονιά με τον Εθνικό Γαζώρου, πολλάκις τον είδαν στο λιμάνι και αποφάσισαν να τον αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τους Μπάλαζ Μέγκιερι και Ρόι Κάρολ. Μήπως είναι μεγάλος ο Ούγγρος; Καθε άλλο, τώρα ξεκινάει την καριέρα του και το πρώτο δείγμα ήταν ομολογουμένως εξαιρετικό στα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ.

    Κλεισμένος είναι και ο Κώστας Μανωλάς (κάτοικος... Χατζηκυριάκειου πλέον), ο οποίος θα ανακοινωθεί μετά την 1η Ιουλίου, με τον Ολυμπιακό να κινείται νομότυπα και να τον κάνει δικό του, επενδύοντας στο ταλέντο του και στις δυνατότητές του. Έχει πράγματα να φτιάξει στο παιχνίδι του, όμως με δουλειά και συνέπεια, θα μπορέσει να φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο. Στόπερ, νέος και ήδη με παραστάσεις σε μεγάλη ομάδα, αποτέλεσε περίπτωση "λουκούμι" και οι Πειραιώτες δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Είπαμε, κάνουν δικό τους ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Μην ξεχνάμε και τους Τάσο Παπάζογλου και Γιάννη Ποτουρίδη για την θέση του κεντρικού αμυντικού, επομένως ο καθένας αντιλαμβάνεται το πόσο πολύ επενδύει στο "φρέσκο αίμα" ο Ολυμπιακός.


     
    Σταματούν εκεί οι Πειραιώτες; Όχι βέβαια, αφού κινούνται για την απόκτηση του Βασίλη Καραγκούνη με αγορά και όχι με δανεισμό από την Ουντινέζε. Στο λιμάνι θεωρούν τον 18χρονο αμυντικό ως μια εξαιρετική περίπτωση και βασιζόμενοι στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν ξεκινήσει με την Ουντινέζε, θα επιχειρήσουν να τον επαναπατρίσουν. Ο Καραγκούνης έχει 12 συμμετοχές και 1 γκολ με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

    Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι ήδη παίκτης του Ολυμπιακού από πέρυσι είναι ο Ανδρέας Τάτος, με τον 23χρονο να έχει ήδη γεμάτες σεζόν με τον Ατρόμητο και θα παλέψει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ. Από την ομάδα του Περιστερίου, υπάρχει και ο Θανάσης Καραγκούνης, για τον οποίον οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που βγει προς πώληση...

    Δουλειά γίνεται και στο θέμα των υποδομών και της Ακαδημίας και έχει πέσει μεγάλο βάρος, ώστε να υπάρξει "τροφοδότηση" στην πρώτη ομάδα και να γίνει ουσιαστική δουλειά και όχι περιστασιακή. Σε μια χώρα βέβαια που δεν έχει στην ποδοσφαιρική κουλτούρα της να δουλεύει με συνέπεια στις μικρές ηλικίες και πάντα κοιτούσε την εύκολη λύση των μετεγγραφών, είναι δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να υπάρξουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα. Πάντως, στόχος είναι οι μικρότερες ομάδες να βγάζουν παίκτες ποιότητας για την πρώτη και όλοι στο λιμάνι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Συμφωνούμε ότι δεν είναι διόλου εύκολο μια ομάδα απαιτήσεων, πρωταθλητισμού και τεράστιας πίεσης να προχωρήσει μόνο με Έλληνες παίκτες και δη νέους, όμως με δουλειά και προσήλωση σε αυτό τον στόχο, θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να τους ενσωματώσει και να τους βγάλει στο προσκήνιο, κοιτάζοντας πάντα να έχει και ποδοσφαιριστές από το "πάνω ράφι" που θα δίνουν το κάτι παραπάνω.

    Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι Πειραιώτες δεν μπορούν να λοξοδρομήσουν και να μην δουν τα σημεία των καιρών. Άλλωστε, το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν και στο λιμάνι προσέχουν για να έχουν. Άλλωστε, αυτό ξεχωρίζει τον πρώτο από τους υπόλοιπους...

    www.redplanet.gr/

    ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ?

    ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ?

    23/6/2012

    Aυτη η Εθνικη ομαδα εχει μελλον? με τα γεροντια?

    Θα μας δωσει Πιλαβιε και αλλες τετοιες χαρες?

    Ρε...δεν πατε καλα...σιγουρα κατι πινετε....

     

     

    Κατσουράνης: "Η Εθνική ομάδα έχει μέλλον"

    Ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς πως η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα έχει μέλλον αλλά απέφυγε να μιλήσει για το δικό με τη γαλανόλευκη φανέλα

    Πιλάβιος: "Θα δώσουμε κι άλλες χαρές"

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε πεπεισμένος ότι παρά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία η εθνική ποδοσφαίρου θα συνεχίσει στον ίδιο επιτυχημένο δρόμο. 

    ALEX WEB RADIO/TV

    Εγω θα πω την αποψη μου για την Εθνικη μας ομαδα και τιποτε αλλο...

    Εγω θα πω την αποψη μου  για την Εθνικη μας ομαδα και τιποτε αλλο...
    23/6/2012
    Πρωτα απολα μπραβο τους που εφτασαν ως εκει ...για τους ποδοσφαιριστες μιλαω...γιατι ως εκει μπορουσαν..το συγχρονο ποδοσφαιρο ειναι παραπολυ γρηγορο με μιγμα απο νεους και ταλαντουχους ποδοσφαιριστες αλλα κει πιο μεγαλους αλλα οχι Μαθουσαλες και που βρισκονται πραγματικα σε αριστη φυσικη κατασταση.
    Στην δικη μας Εθνικη εχουμε παρατηρησει ολοι μια ταση αδιαφοριας να βρεθουν νεα ταλεντα αλλα και αν εχουν βρεθει ειναι παραγκωνισμενα απο τις δημοσιες σχεσεις καποιων που επιβαλουν να συνεχιζουν ποδοσφαιριστες που δεν ειναι κατι το αξιολογο η παικτες οι οποιοι θα επρεπε να ειχαν σταματησει το ποδοσφαιρο προ 5ετιας....
    Οσο για τους μυρωδιαδες....αστα...
    Γιαυτο λοιπον να ειμαστε και ευχαριστημενοι που ειμαστε στις 8 καλυτερες ομαδες της Ευρωπης και δεν τρεχει καστανο ετσι? κανενα μελλοντικο σχεδιο,τι θα γινει με αυτην την Εθνικη ομαδα υπαρχει καποιο πλανο να στεφεται πιο συχνα Πρωταθλητρια Ευρωπης η δεν μας νοιαζει? και αναφερομαι στους αρμοδιους που κρατανε την τυχη της ομαδας στα χερια τους, για μενα προσωπικα δεν λειτουργει τιποτε σωστα εκει μεσα το παραδειγμα μονο του τραυματισμου του Τοροσιδη που του ειπε οτι εισαι καλα ο γιατρος της ομαδας και κοντεψε να πεθανει στις διακοπες...φτανει...το αλλο με τον Αβρααμ? που τον αφησν να παιζει 17 ολοκληρα λεπτα διακινδυνευοντας την σωματικη του ακεραιοτητα? 8 μηνες εξω απο τα γηπεδα τωρα...
    πολλα συμβαινουν και βλεπουμε οτι κανενας δεν παιρνει καποια μετρα για αυτα και επαναλαμβανω δεν ταχω με τους ποδοσφαιριστες...αυτο μπορουσαν αυτο εκαναν...
    Βαλαμε τα γεροντια να νικησουν τους πιτσιρικαδες...ε, αυτο δεν γινεται πως θα το κανουμε? ειδικα οι Γερμανοι που παιζουν μεχρι ο διαιτητης να σφυριξη την ληξη πρεπει ναχεις και αριστη φυσικη κατασταση και κινητρο για διακρισεις και οι...αποστρατοι δεν εχουν κινητρο....πως θα γινη?
    Τι μοδα ρειναι αυτη να αποχαιρεταμε με συγκινηση αυτους που επρεπε να εχουμε αποχαιρετησει προ 5ετιας απο το Ελληνικο ποδοσφαιρο...ολοι για συνταξη εδω...τετοιο κολημα δεν υπαρχει πουθενα γιατι ολοι βλεπουν μακροπροθεσμα και οχι σαν εμας που ειμαστε της αποψης οτι με τους ηρωες του 2004 θα τους νικαμε μεχρι το ....2014...ελεος....
    Αυτα...δεν θελω να μπω σε ονοματολογια και κριτικη παικτων γιατι δεν αξιζει τον κοπο...σιγουρα παντως σχεδον μια 11αδα πρεπει να παει στο καλο...
    Με σεβασμο και εκτιμηση στην Εθνικη ομαδα αλλα....η αληθεια πρεπει να λεγεται και ας ποναει...
    ALEX WEB RADIO/TV

    Ισπανία-Γαλλία (preview)

    Ισπανία-Γαλλία (preview) 

    23/6/2012

    Ισπανία-Γαλλία (preview)
    Μία θέση στην ημιτελική φάση του Euro 2012 διεκδικούν απόψε Ισπανία και Γαλλία (21:45, ΕΤ-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 και εκείνη του 2000 αναμένεται να δώσουν μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική παράσταση στο «Ντόνμπας Αρένα» και θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία που ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσεχίας.

    Οι «φούριας ρόχας» κατάφεραν να προκριθούν ως πρώτοι από τον Γ’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας δύο νίκες (κόντρα στην Ιρλανδία και την Κροατία) και μία ισοπαλία (απέναντι στην Ιταλία). Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν πετύχει έξι γκολ και μία φορά έχει παραβιαστεί η εστία τους. Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου, έχοντας μία ισοπαλία (με την Αγγλία), μία νίκη (με την Ουκρανία) και ήττα (από την Σουηδία). Οι Γάλλοι έχουν πετύχει τρία γκολ και δεχθεί ισάριθμα τέρματα.

    Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει πολλούς παίκτες στο όριο των καρτών, όπως οι Αλβάρο Αρμπελόα, Ζόρντι Άλμπα, Φερνάντο Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι Μαρτίνεθ, οι οποίοι αν δεχθούν ακόμη μία τότε θα απουσιάσουν από το παιχνίδι με τους Πορτογάλους. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η χρησιμοποίηση του Φερνάντο Τόρες ή άλλου παίκτη στην κορυφή της επίθεσης.

    Από την πλευρά του, ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει τον Φιλίπ Μεξές που συμπλήρωσε κάρτες στην ήττα από την Σουηδία και τη θέση του θα πάρει ο Λοράν Κοσιελνί. Επίσης, αμφίβολοι θεωρούνται ο Σαμίρ Νασρί και ο Φρανκ Ριμπερί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προπονηθούν την περασμένη Τετάρτη. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι και οι δύο θα δηλώσουν «παρών». Εκτός ενδέχεται να μείνει ο Γιοάν Καμπαγέ λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στον μηρό. Φανέλα βασικού ενδέχεται να πάρει ο Ζερεμί Μενέζ.

    Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι, ο οποίος έχει σφυρίξει στους αγώνες: Γαλλία-Αγγλία (1-1) και Πορτογαλία-Ολλανδία (2-1).

    Πιθανές συνθέσεις

    Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αλόνσο, Ινιέστα, Τσάβι, Σίλβα και Τόρες.

    Στον πάγκο: Βαλντές, Ρέινα, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Μαρτίνεθ, Καθόρλα, Μάτα, Πέδρο, Φάμπρεγας, Νάβας, Γιορέντε και Νεγρέδο.

    Γαλλία (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Ραμί, Κλισί, Καμπαγέ, Εμβιλά, Μενέζ, Νασρί, Ριμπερί και Μπενζεμά.

    Στον πάγκο: Καρασό, Μανταντά, Εβρά, Ρεβεγιέρ, Ντιαρά, Μαρτέν, Ματουιντί, Μαλουντά, Μπερν Αρφά, Ζιρού και Βαλμπουενά. Εκτός ο τιμωρημένος Μεξές.

    www.sport-fm.gr/

    Προχωράει για Τσάβες

    Προχωράει για Τσάβες 

    23/6/2012

    Προχωράει για Τσάβες
    Έτοιμος να κινηθεί για την απόκτηση του Κρίστιαν Τσάβες παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή.

    Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει ότι ενδιαφέρονται για τον παίκτη και θεωρούν ότι πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση.

    Στην πατρίδα του Αργεντινού χαφ της Μπόκα Τζούνιορς ισχυρίζονται ότι οι δύο σύλλογοι έχουν έρθει σε επαφή και, μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, θετική άποψη για τον Τσάβες φέρεται να έχει σχηματίσει και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος ενδέχεται να δώσει το «Ο.Κ.» για την υλοποίηση της μεταγραφής. Πώς θα γίνει αυτή;

    Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το 50% των δικαιωμάτων του Αργεντινού και να πάρουν το υπόλοιπο 50%, εφόσον δείξει ότι έχει ικανότητες να σταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Την ίδια ώρα, ο Τύπος της χώρας του Ταγκό υποστηρίζει ότι ενδιαφέρον για τον παίκτη έχει εκδηλώσει και ένας σύλλογος από την Κίνα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ίσως να πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι από την πλευρά της Μπόκα, η οποία θα ήθελε να ανεβάσει την τιμή του 26χρονου μέσου.

    Παράλληλα, πιθανή θεωρείται η απόκτηση του Αλαν Ρουίς της Χιμνάσια λα Πλάτα. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, ενδέχεται να βρίσκεται εντός της εβδομάδας στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αργεντινή, οι Πειραιώτες θα πάρουν το 60% των δικαιωμάτων του.

    «Δεν πρόκειται να τον περιμένουμε»

    Καμία αλλαγή δεν έχει παρατηρηθεί στην υπόθεση του Όλοφ Μέλμπεργκ. Όλα δείχνουν ότι ο Σουηδός στόπερ θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, αφού περιμένει καλύτερη πρόταση από τον Ολυμπιακό ή σύλλογο του εξωτερικού.

    Οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να ανέβουν από το 1 εκατ. ευρώ ετησίως (και ένα μπόνους επίτευξης στόχων), προκειμένου να υπογράψει για ακόμη έναν χρόνο.

    «Εχουμε μια προσφορά από τον Ολυμπιακό πριν από το Euro, με μειωμένες απολαβές, αλλά δεν κλείνουμε καμία πόρτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μάνατζερ του 35χρονου παίκτη (Αντερς Βάλστεν) και η θέση της ΠΑΕ ήταν η εξής:

    «Ο μάνατζερ του Μέλμπεργκ μας επιβεβαιώνει. Του κάναμε μία πρόταση και δεν έχει απαντήσει. Προφανώς την έχει απορρίψει, αλλιώς θα είχε ήδη υπογράψει, αλλά σε μας δεν απάντησε και δεν πρόκειται να τον περιμένουμε».

    Μέσα στις επόμενες μέρες διοίκηση και τεχνικό επιτελείο θα έχουν συνάντηση και θα συζητήσουν ποιοι παίκτες θα μπορούν να αγωνιστούν στη θέση του Μέλμπεργκ για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Έβερτον.

    Χθες η εφημερίδα «Μeuse» φιλοξένησε δηλώσεις του Κανού της Σταντάρ Λιέγης, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων να καλύψουν το κενό του Σουηδού. Περιμένω κάτι εξαιρετικό. Είμαι σε διακοπές τώρα, αλλά νομίζω έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες», δήλωσε ο Βραζιλιάνος στόπερ.

    www.sport-fm.gr/

    Έναν κόουτς που θα μείνει για χρόνια

    Έναν κόουτς που θα μείνει για χρόνια

    Οι Αγγελόπουλοι θέλουν ο επόμενος προπονητής που θα έρθει να μείνει για χρόνια στην ομάδα. Έναν νεαρό κόουτς φιλόδοξο. Η επιλογή χρειάζεται να είναι εύστοχη. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.
    To ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Όχι μόνο διότι ο επόμενος τεχνικός θα πρέπει να είναι ικανός ώστε να συνεχίσει το έργο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και επειδή η επιλογή που θα κάνουν επιθυμούν να έχει διάρκεια. Δεν θέλουν, για παράδειγμα, να συνεργαστούν με κάποιον που μπορεί να μην ταιριάξει στην ομάδα και φύγει μεσούσης της σεζόν ή στο τέλος της. Η διοίκηση ψάχνει τον κατάλληλο κόουτς έχοντας το όραμα να τον διατηρήσει και να τον στηρίξει στον πόστο του, τουλάχιστον, για τα επόμενα τρία χρόνια.
     
    Από το 2004 όπου οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ασχολούνται ενεργά με την ομάδα, έχουν φέρει στον Ολυμπιακό προπονητές εγνωσμένης αξίας. Τεχνικούς με εμπειρία, με επιτυχίες, με διακρίσεις, με κατακτήσεις τίτλων (είτε σε συλλογικό επίπεδο, είτε με εθνικές ομάδες), με παραστάσεις. Φαίνεται αυτό, άλλωστε, και από τα ονόματα που συνεργάστηκαν: Γιόνας Καζλάουσκας (2004-2006), Πίνι Γκέρσον (2006-2007), Παναγιώτης Γιαννάκης (2007-2010) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (2010-2012).

    Όλοι τους κόουτς με όνομα "βαρύ" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ασχέτως αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος. Ποιος θα είναι, λοιπόν, τώρα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού; Καταρχάς το να βρεις τον κατάλληλο τεχνικό είναι και θέμα timing. Έχει να κάνει με το ποιος είναι ελεύθερος, ποιος είναι διαθέσιμος, ποιος έχει συμβόλαιο.

    Φέτος, όμως, όπως φαίνεται και από την ερυθρόλευκη λίστα των ονομάτων με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ντούντα (με αλφαβητική σειρά ορισμένα από αυτά: Ζούρος, Κατσικάρης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος από Έλληνες, Μαχμουτί, Τινκιέρι, Φλέμινγκ από τους ξένους), η πειραϊκή ΚΑΕ δεν ψάχνει κόουτς με "όνομα". Κοιτάει για προπονητή που να έχει κυρίως τα εξής στοιχεία: καταρχάς να είναι νέος ηλικιακά (όλοι οι προαναφερόμενοι είναι κάτω από 48 χρονών), αλλά και να έχει παράλληλα ορισμένες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ αγωνιζόμενος στην Euroleague.

    Να είναι φρέσκος, φιλόδοξος, σύγχρονος, εργατικός, να "διψάει" για διάκριση, να έχει γνώσεις, τεχνικές ικανότητες, ισχυρή προσωπικότητα, δυναμικό χαρακτήρα ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και την δική του φιλοσοφία γύρω από το μπάσκετ. Επίσης, χρειάζεται να εμπνέει με σιγουριά, εμπιστοσύνη και σεβασμό τους παίκτες, όντας επικοινωνιακός και μεταδοτικός μαζί τους, αλλά και να έχει παρουσιάσει θετικά δείγματα γραφής στις ομάδες που έχει δουλέψει στην καριέρα του. Και όταν με το καλό έρθει, όποιος και αν είναι, είναι σημαντικό το να καταλάβει σε ποια ομάδα, πλέον, θα ανήκει και να είναι σε θέση να αντιληφθεί άμεσα το τι εστί Ολυμπιακός.

    Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ξέρουν πολύ καλά πως η επόμενη επιλογή προπονητή που θα κάνουν αυτή την φορά θα είναι πάρα πολύ σημαντική. Καταρχάς, για πρώτη φορά θα επιλέξουν έναν κόουτς ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά του προηγούμενου, έναν τεχνικό ο οποίος χρειάζεται να διατηρήσει, και όχι να "διαλύσει" ώστε να χτίσει ένα νέο σύνολο από την αρχή. Η ομάδα υπάρχει, "αστράφτει", είναι έτοιμη και ήδη άκρως επιτυχημένη. Αυτό, βέβαια, είναι το θετικό, το καλό της υπόθεσης.

    Παράλληλα, όμως, αυξάνει τις απαιτήσεις ώστε η απόφαση που θα παρθεί να είναι σωστή, εύστοχη, ώριμη, ψύχραιμη, λογική, μελετημένη και καλά επεξεργασμένη στο μυαλό. Η διοίκηση ήδη συζητάει με ανθρώπους από το στενό της περιβάλλον (με φίλους τους που έχουν σχέση με το μπάσκετ, με προπονητές, με παίκτες, με παράγοντες) για τους κόουτς που έχουν στην λίστα τους. Oι πρόεδροι, βέβαια, έχουν την δική τους άποψη, για τον καθένα, όντας άριστοι γνώστες του αθλήματος, αλλά ακούν και άλλες γνώμες, ώστε να σχηματίσουν μία καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι εστί, είτε ως χαρακτήρας, είτε ως επαγγελματίας, ο κάθε προπονητής.

    Να τονίσουμε, πάντως, κάτι που αναφέραμε και προηγουμένως: oι Αγγελόπουλοι έχουν στο μυαλό τους να μπορέσουν να φέρουν έναν αξιόλογο προπονητή, ο οποίος θα έχει τις δυνατότητες να μείνει για αρκετές σεζόν στην ομάδα του Ολυμπιακού και να "δεθεί" μαζί της. Όπως η Σιένα είχε τον Πιανανιτζιάνι, όπως η ΤΣΣΚΑ τον Μεσίνα, όπως η Κάχα (πρώην Ταού) τον Ιβάνοβιτς, όπως η Μπαρτσελόνα τον Πασκουάλ, όπως η Μακάμπι είχε κάποτε τον Γκέρσον, όπως, βέβαια, είχε ο Παναθηναϊκός τον Ομπράντοβιτς. Όπως οι Πειραιώτες στα "90's" συνεργάστηκαν για πέντε σερί χρόνια (1991-1996) με τον Ιωαννίδη.

    Έναν κόουτς όπου με τον υπάρχον "χρυσό" κορμό παικτών, ο οποίος κατέκτησε τίτλους και Πρωταθλήματα, να δημιουργήσουν μαζί την δική τους κυριαρχία στην Ελλάδα, διατηρούμενοι παράλληλα στην ελίτ της Ευρώπης. Το καλό υλικό υπάρχει στο ρόστερ, το οποίο ως σύνολο έχει ήδη αποκτήσει μία υπέροχη χημεία. Ένας σωστός καθοδηγητής απλά χρειάζεται, ένας ικανός "μαέστρος" στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος να συνεχίσει να διευθύνει σωστά την "ορχήστρα", είτε εντός παρκέ, είτε στα αποδυτήρια. Καλή επιλογή ευχόμαστε.

    www.redplanet.gr/

    "Θέλω να γίνω Πειραιώτης!"

    "Θέλω να γίνω Πειραιώτης!"

    Ο Κώστας Μανωλάς είναι αποφασισμένος για μία νέα αρχή στην καριέρα και τη ζωή του. Διαβάστε τι είπε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού...
    Πολύ ζεστά έχει πάρει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μανωλάς και όπως είπε: "ποια Γλυφάδα; Εγώ θέλω να γίνω Πειραιώτης!".
     
    Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό έχει "κλείσει", απλά ο πειραϊκός σύλλογος περιμένει την έλευση του νέου μήνα προκειμένου να ανακοινώσει την απόκτηση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού.

    Ο Μανωλάς μπορεί να είναι γέννημα-θρέμμα της ΑΕΚ και ανιψιός του Στέλιου Μανωλά, ωστόσο θέλει να αλλάξει σελίδα στην καριέρα, αλλά και στη ζωή του, όπως φαίνεται.

    Τρανό παράδειγμα είναι το γεγονός πως ενώ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός του πρόσφεραν σπίτι στην Γλυφάδα, ο ίδιος ζήτησε να μείνει μέσα στον Πειραιά.

    Όπως γράφει η εφημερίδα "Γαύρος", ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: "θέλω να γίνω Πειραιώτης!".

    Είναι φανερό, λοιπόν, πως ο Κώστας Μανωλάς είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και να παλέψει όχι μόνο για να παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά και για να κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας.

    www.redplanet.gr/

    Στις 2 Ιουλίου κυκλοφορούν τα διαρκείας

    Στις 2 Ιουλίου κυκλοφορούν τα διαρκείας

    Οι κάρτες διαρκείας για τη σεζόν 2012-13 θα βγουν στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.
    Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, με κυριότερο ίσως αυτό της ανεύρεσης νέου τεχνικού μετά την απόφαση του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.
     
    Εκκρεμότητες υπάρχουν και σε θέματα ανανέωσης συμβολαίων, ενώ παράλληλα οι ερυθρόλευκοι βολιδοσκοπούν μεταγραφικούς στόχους.

    Ωστόσο υπάρχουν και θέματα λειτουργικά που αφορούν την ομάδα και ένα από αυτά έχει να κάνει και με τα διαρκείας της νέας σεζόν. Όπως έγινε γνωστό αυτά θα κυκλοφορήσουν από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, με την πειραϊκή ΚΑΕ να ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα όλες τις λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    www.redplanet.gr/

    Συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας στην Bild για τις χυδαιότητες

    Συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας στην Bild για τις χυδαιότητες 

    22/6/2012

    Τα εμετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Bild» για την χώρα μας με αφορμή τον αποψινό αγώνα του Euro 2012 με την Γερμανία έχουν προκαλέσει την οργή των Ελλήνων.

    Συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας στην Bild για τις χυδαιότητες
    Χθες η εφημερίδα είχε τον κατάσκοπο δημοσιογράφο που έλεγε «malaka- Καραγκούνη», σήμερα γράφει για τον προημιτελικό του Euro 2012 «Αντίο Έλληνες. Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε». Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία φέρεται να απέστειλε στην γερμανική εφημερίδα μια Ελληνίδα.
    Πρόκειται για την 31χρονη Δέσποινα Δημότση από το Κρανίδι Αργολίδας.
    Διαβάστε την επιστολή της:
    "Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες,
    Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.
    Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον «τα βάλατε» μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το "Νους Υγιής εν Σώματι Υγιή".
    Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο "Μηδέν Άγαν", δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!!Δεν σας παρεξηγώ. Είστε διάσημοι στην ιστορία για άσχημα γεγονότα, αντιθέτως εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τα επιτεύγματα μας.
    Όσο για το "Φέρτε μας την Μέρκελ" που αναφέρει ο συνεργάτης σας δεν την θέλουμε. Να την κάνουμε τι, την κυρία; Δώστε μας τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που μας χρωστάτε. Ξέρετε, κάτι δις είναι, δεν έχετε ανάγκη εσείς πλούσιοι είστε. Βασικά είστε τόσο πλούσιοι που έτσι και καταρρεύσουμε και σας συμπαρασύρουμε θα τρώτε τις λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που παράγετε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα τρώμε ελιές!!! Είναι θρεπτικές, οπότε θα ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!!
    Μέχρι να μπορέσετε να μάθετε να αρθρογραφείτε σωστά και με επιχειρήματα, θα ασχολείστε μόνο μαζί μας! Διότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το κέντρο του κόσμου! Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, λοιπόν. Νικητής θα είναι σίγουρα το αθλητικό πνεύμα!!

    ALEX WEB RADIO/TV

    Γερμανια - Ελλαδα 4- 2 Οι ενδεκαδες και τα γκολ του αγωνα (video)

    Γερμανια - Ελλαδα 4- 2 Οι ενδεκαδες και τα γκολ του αγωνα (video)

    22/6/2012


    Δεν πειράζει ρε μάγκες, σας ευχαριστούμε!
    Η Εθνική ομάδα είπε αντίο στο Euro με ήττα 4-2 από τη Γερμανία.

    Ο Σαμαράς ισοφάρισε στο 55' το γκολ του Λαμ, αλλά οι Γερμανοί με τρία γκολ σε 13 λεπτά (Κεντίρα, Κλόζε, Ρόις) καθάρισαν το ματς και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά. Μείωσε με πέναλτι στο 89' ο Σαλπιγγίδης.

    Απόλυτα επιτυχημένη η διοργάνωση για την Εθνική που βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46’ Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (46’ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46’ Γκέκας), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

    Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τζόρβας, Μαλεζάς, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    : Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67’ Μίλερ), Ρόις (79’ Γκέτσε), Κλόζε (79’ Γκόμες).

    Στον πάγκο: Βίζε, Τσίλερ, Σμέλτσερ, Χέβεντες, Μερτεζάκερ, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Κρόος.

    Τα γκολ του αγωνα:

    Γερμανία-Ελλάδα 1-0 από thialouka


    Γερμανία-Ελλάδα 1-1 από thialouka


    Γερμανία-Ελλάδα 2-1 από thialouka


    Γερμανία-Ελλάδα 3-1 από thialouka


    Γερμανία-Ελλάδα 4-1 από thialouka


    Γερμανία-Ελλάδα 4-2 από thialouka

    ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

    Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

    Στις 6 Ιουλίου η κλήρωση για τη νέα Euroleague

    Στις 6 Ιουλίου η κλήρωση για τη νέα Euroleague

    Την Παρασκευή 6 Ιουλίου γίνεται στην Βαρκελώνη η κλήρωση για την φάση των ομίλων της επόμενης Euroleague.
    Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος, απόλυτος θριαμβευτής της φετινής Euroleague, κατακτώντας το τρόπαιο στο Final - 4 της Κωνσταντινούπολης με ένα συγκλονιστικό τρόπο.
     
    Στις 13 Μαΐου οι ερυθρόλευκοι "γύρισαν" από το -19 στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ και με καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη 7 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος, πανηγύρισαν το δεύτερο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης της ιστορίας τους.

    Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν την Παρασκευή 6 Ιουλίου την κλήρωση της Βαρκελώνης για την επόμενη Euroleague, όπου θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

    www.redplanet.gr/

    Βάλστεν: "Απορρίψαμε την προσφορά του Ολυμπιακού"

    Βάλστεν: "Απορρίψαμε την προσφορά του Ολυμπιακού"

    Μιλώντας σε σουηδικά ΜΜΕ ο ατζέντης του Όλοφ Μέλμπεργκ αποκάλυψε πως ο πελάτης του απέρριψε την πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν κλείνει την πόρτα σε νέες συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους.
    Ως γνωστόν το συμβόλαιο του Όλοφ Μέλμπεργκ με τον Ολυμπιακό έχει ολοκληρωθεί και τον τελευταίο ενάμιση μήνα υπάρχει ολόκληρο σήριαλ σχετικά με την ανανέωση ή μη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
     
    Ο Άντερς Βάλστεν, ατζέντης του 35χρονου στόπερ, σε δηλώσεις του στον σουηδικό Τύπο (www.svt.se) υποστήριξε πως ο Μέλμπεργκ έχει απορρίψει την αρχική πρόταση του Ολυμπιακού,  υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν κλείνει την πόρτα σε νέες συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους.

    "Λάβαμε μια προσφορά από τον Ολυμπιακό πριν την έναρξη του Euro και την απορρίψαμε. Δεν έχουμε λάβει καινούργια προσφορά, αλλά όπως είναι φυσικό δεν κλείνουμε καμία πόρτα", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σουηδού διεθνή σέντερ μπακ.

    Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το έντονο ενδιαφέρον της Έβερτον για τον Μέλμπεργκ, ενώ φιλοξενείται και η άποψη του Έρικ Χάμρεν (τεχνικός της Εθνικής Σουηδίας) πως ο "Βράχος" είναι καλύτερος από ποτέ.

    www.redplanet.gr/

    Ο Πρίντεζης στο Νο1!

    Ο Πρίντεζης στο Νο1! 

    22/6/2012

    Ο πρώτος των πρώτων!
    Έχοντας λάβει ήδη τον άτυπο τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν, ο Γιώργος Πρίντεζης δε θα μπορούσε να λείπει από την κορυφαία πεντάδα των φόργουορντ της χρονιάς.
    Μέχρι χθες Πέμπτη είχε κρατηθεί κρυφό το Νο1 των προτιμήσεων των δημοσιογράφων που ψήφισαν για τους καλύτερους παίκτες της Α1 μπάσκετ ανδρών, και είχαμε στο Νο2 των κορυφαίων φόργουορντ τον εκθαμβωτικό φέτος Κώστα Παπανικολάου.
    Σήμερα Παρασκευή αποκαλύφθηκε και ο πρώτος όλων, που δεν είναι άλλος από τον καταπληκτικό Γιώργο Πρίντεζη, που έκανε όλο τον μπασκετικό κόσμο να μάθει το όνομά του με τις επιβλητικές του εμφανίσεις, βοηθώντας τα μέγιστα για τις απίστευτες επιτυχίες του Θρύλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δικαιωματικά λοιπόν του αξίζει η κορυφή και μάλιστα με 20 ψήφους περισσότερους από τον συμπαίκτη του στους «ερυθρόλευκους».
    Ο 27χρονος διεθνής άσος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για αυτή τη διάκριση, φανερώνοντας για ακόμα μια φορά και τον απαράμιλλο χαρακτήρα του:
    «Είναι τιμή μου και αυτός ο τίτλος. Ευχαριστώ πολύ, αλλά πάνω από όλα αυτό το βραβείο ανήκει στην ομάδα. Στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου. Χωρίς εκείνους δεν θα γινόταν τίποτα. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η σκληρή δουλειά όλη αυτή την χρονιά. Τα βραβεία πάντα είναι ωραία, αλλά πάντα καλύτεροι είναι οι τίτλοι και αυτό είναι που μένει μέσα από αυτή την σεζόν».
    Συγχαρητήρια Γιώργαρε, πάντα τέτοια και αν δε σε κλέψουν οι Αμερικάνοι, για πάντα στο Λιμάνι…
     Αναλυτικά οι ψήφοι:

          FORWARD     ΨΗΦΟΙ
                
    1     ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)     55
    2     ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)     35
    3     ΝΤΙΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΜΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN)     12
    4     ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)     9
    5     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)     6
    6     ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ (ΠΑΟΚ)     5
    7     ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)     4
          ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΗΣ (ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ)     4
    9     ΤΖΟΝ ΝΤΙΜΠΛΕΡ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)     3
    10     ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΠΟΥΤΟΣ (ΑΡΗΣ)     2
    11     ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)     1
          ΜΑΪΚΛ ΤΕΪΛΟΡ (ΚΑΒΑΛΑ)     1
          ΤΖΕΪ ΑΡ ΓΚΙΝΤΕΝΣ (ΠΑΟΚ)     1

    www.olympiacos24.gr/

    Η Γαλατασαράι θέλει τον Μιραλάς

    Η Γαλατασαράι θέλει τον Μιραλάς

    Τουρκικό δημοσίευμα κάνει λόγο πως η Γαλατασαράι έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Κέβιν Μιραλάς, γνωρίζοντας πράγματα τόσο για την ικανότητα του στο γκολ, όσο και για το συμβόλαιο του.
    Ακόμη ένα δημοσίευμα από την Ευρώπη, το οποίο γράφει πως υπάρχει ενδιαφέρον ομάδας για τον Κέβιν Μιραλάς. Αυτή την φορά οι Τούρκοι αναφέρουν πως η Γαλατασαράι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βέλγου στράικερ.
     
    Το κείμενο αναφέρεται στην επιθυμία της Γαλατασαράι να αποκτήσει έναν επιθετικό υψηλού επιπέδου, επισημαίνοντας  πως ο Βέλγος στράικερ βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα των Τούρκων, ο οποίος την περασμένη σεζόν πέτυχε 20 γκολ και έδωσε 7 ασίστ σε 25 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Οι Τούρκοι, βέβαια, υπογραμμίζουν πως ο 25χρονος στράικερ έχει συμβόλαιο έως το 2014 με τον Ολυμπιακό, με την ρήτρα αποδέσμευσης να φτάνει τα 6.000.000 ευρώ.

    Παράλληλα, σχολιάζουν πως οι δύο σύλλογοι έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, ειδικά οι πρόεδροι των ομάδων, Βαγγέλης Μαρινάκης και Unal Aysal, από τη μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα και τον δανεισμό του Καζίμ-Ρίτσαρντς.

    www.redplanet.gr/p

    To συζητούν για Μαυροκεφαλίδη

    To συζητούν για Μαυροκεφαλίδη

    Στον Ολυμπιακό το συζητούν το ενδεχόμενο επιστροφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με την σκέψη πως μπορεί να βοηθήσει τόσο στο "4", όσο και στον ρόλο του σέντερ. Έγινε ραντεβού με τον ατζέντη του παίκτη.
    Το ενδεχόμενο επιστροφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Ολυμπιακό εξετάζουν στην διοίκηση. Η πειραϊκή ΚΑΕ είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του 28χρονου (25/7/1984) φόργουορντ-σέντερ, Ράντε Φιλίποβιτς, ο οποίος ατζέντης πρότεινε στους Πρωταθλητές Ευρώπης και άλλους πελάτες του.
     
    Υπενθυμίζεται πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007, ακολούθως δόθηκε δανεικός στο Μαρούσι (2008-2009), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με τους ερυθρόλευκους για δύο σερί σεζόν, έως το περσινό καλοκαίρι όπου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Πειραιά για χάρη της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η οποία του κατέθεσε μία καλύτερη οικονομική πρόταση που έφτασε κοντά στο 1.2 εκ. ευρώ ετησίως.

    Η τότε απόφαση του, βέβαια, ξένισε τόσο σε ορισμένους ανθρώπους της ομάδας, όσο και σε αρκετούς φιλάθλους, αλλά η διοίκηση όντας ενδιαφερόμενη αυτή την στιγμή για κάθε καλό Έλληνα μπασκετμπολίστα εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Ο 28χρονος φόργουορντ-σέντερ (2.10μ.) έχει συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα για μία ακόμη σεζόν, αλλά όπως φαίνεται επιθυμεί να αποχωρήσει από την Σπαρτάκ, επιθυμώντας να αγωνιστεί και πάλι σε υψηλότερο επίπεδο.

    Υπάρχει, πάντως, τρόπος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης να μείνει ελεύθερος. Πως; Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης πως αν καταθέσει 100 χιλιάρικα τώρα μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα. Το θέμα, όμως, είναι πως αν η πειραϊκή ΚΑΕ αποφασίσει να τον εντάξει και πάλι στο δυναμικό του ρόστερ της, θα πρέπει ο παίκτης να ρίξει αρκετά τις οικονομικές του απολαβές. Αν δεν το κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον Πειραιά.

    Στον Ολυμπιακό καλοβλέπουν την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει τόσο στο "4", όσο και στην θέση του σέντερ (αν και δεν είναι το φόρτε του), γνωρίζοντας, παράλληλα, τα αποδυτήρια της ομάδας. Αγωνιστικά, ως πάουερ-φόργουορντ, δεν έχει το περιφερειακό σουτ του Πέρο Άντιτς, αλλά έχει καλό χέρι από μέση απόσταση και διαθέτει ρεπερτόριο επιθετικών επιλογών κοντά στο καλάθι, χάρη στις "πλαστικές" του κινήσεις. Στην άμυνα είναι φιλότιμος, αν και χρειάζεται να "σκληρύνει" περισσότερο, καθώς είναι, ολίγον, "soft" στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

    Έχει σημασία, πάντως, να δούμε το πως θα εξελιχθεί το θέμα του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και το αν οι Πειραιώτες αποφασίσουν οριστικά να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Πέρο Άντιτς, με την διοίκηση να έχει το δικαίωμα έχοντας εκείνη την οψιόν ανανέωσης του Σκοπιανού. Πρίντεζης και Άντιτς είναι οι δύο πάουερ-φόργουορντ της ομάδας, αλλά μην αποκλείεται και το ενδεχόμενο αμφότεροι να μείνουν, συν το να προστεθεί στην ομάδα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Με τον τελευταίο, βέβαια, να παίρνει θέση στο ρόστερ -κυρίως- ως σέντερ, σαν αντικαταστάτης των Γλυνιαδάκη-Παπαδόπουλου, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. Αν έρθει, όμως, καθαρά ως "4άρι" ο "Μαυρό", τότε αυτό θα σημαίνει -κατά πάσα πιθανότητα- πως ίσως αποχωρήσει ένας εκ των Πρίντεζη-Άντιτς, ενώ υπάρχει ως σκέψη και η επιλογή του Κώστα Καϊμακόγλου.

    www.redplanet.gr/