ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Euroleague:Τα αποτελεσματα της 5ης αγωνιστικής (videos)

 Euroleague:Τα αποτελεσματα της 5ης αγωνιστικής (videos)

16/11/2013

Άλλοι εύκολα (ΤΣΣΚΑ) κι άλλοι δύσκολα (Ολυμπιακός) κράτησαν την έδρα τους κερδίζοντας στα παιχνίδια της Παρασκευής που έριξαν την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής και του πρώτου γύρου της regular season. Εντός έδρας νίκες και για Μιλάνο, Ερυθρό Αστέρα και Γαλατάσαραϊ

Ο πρώτος γύρος της regular season της Euroleague ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Στα παιχνίδια που έριχναν την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι, καθώς ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι Μιλάνο, Ολυμπιακός, Γαλατάσαραϊ και Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη της έδρας τους και πήραν τους δύο βαθμούς της νίκης.

Η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και το απέδειξε κόντρα στην Στρασμπούρ. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 83-72, όμως η επικράτηση ήρθε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι με αυτή τη νίκη "έπιασε" στην δεύτερη θέση του Β' ομίλου την Εφές και πλέον οι δύο τους θα παλέψουν για την ομάδα που θα συνοδέψει στην επόμενη φάση την Ρεάλ Μαδρίτης. Για την Μιλάνο φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κιθ Λάνγκφορντ.


Ήταν θέμα χρόνου πότε θα ξεσπάσει η ΤΣΣΚΑ κι αυτό το κατάλαβε η άτυχη Παρτίζαν. Οι Ρώσοι μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα διέλυσαν με 88-46 τους Σέρβους δείχνοντας πως παρότι ακόμα ψάχνουν τα πατήματα τους έχουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα για να γυρίσουν τον διακόπτη. Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα είχαν από την αρχή

Στον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δεν άφησαν καθόλου την Παρτίζαν να... αναπνεύσει.
Σε "παλιά του τέχνη κόσκινο" έχει μετατρέψει τις ανατροπές ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύτηκαν από την πολυπρόσωπη άμυνα της Ζιελόνα Γκόρα και χρειάστηκαν ένα μπάζερ μπίτερ από τον Βαγγέλη Μάντζαρη προκειμένου να πάρουν τη νίκη με 79-77 και να διατηρήσουν το αήττητο σερί των 13 νικών που τρέχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς οι πρωταθλητές Πολωνίας φάνηκαν ανώτεροι των προσδοκιών, όμως για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

Όποιος βιάστηκε να την ξεγράψει εξαιτίας των πολλών τραυματισμών έκανε μεγάλο λάθος. Η Γαλατάσαραϊ παρά τις απουσίες της έδειξε ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Γ' όμιλο. Οι παίκτες του Αταμάν υποχρέωσαν στην μόλις δεύτερη ήττα της στην διοργάνωση την Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησαν με 84-74. Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κάρλος Αρόγιο, ενώ ασταμάτητος ήταν ο Ποπς Μενσά Μπονσού, η μεταγραφή του οποίου ανεβάζει επίπεδο τους Τούρκους.

Αν και δυσκολεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να σταθεί όρθιος απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας φτάνοντας τελικά στη νίκη με 88-77. Οι Σέρβοι με αυτή τη νίκη μένουν ζωντανοί στη μάχη για την πρόκριση στο ΤΟΡ 16, καθώς ισοβαθμούν με Παναθηναϊκό και Λαμποράλ Κούτσα. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί έχουν να κερδίσουν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης και πλέον την 6η αγωνιστική θα έρθουν στο ΟΑΚΑ για να παίξουν με τον Παναθηναϊκό όντας με την πλάτη στον τοίχο.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παρτίζαν 88-46

Μια εβδομάδα μετά την ήττα στην Βαρκελώνη, η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε δια περιπάτου (88-46) της Παρτίζαν.

Με εξαιρετική άμυνα και καλά ποσοστά στην επίθεση, η ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα σκόρπισε την Παρτίζαν που μπορεί να μην στόχευε στη νίκη, αλλά έδειξε πολύ άσχημο πρόσωπο και δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα ρυθμό.
Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της σεζόν, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει δείξει το πρόσωπο που όλοι περίμεναν. Οι Ρώσοι διασύρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, έχασαν μια εβδομάδα αργότερα στην Βαρκελώνη, οπότε το παιχνίδι με την Παρτίζαν ήταν μια καλή ευκαιρία για να βρουν ρυθμό και να "χτίσουν" την ψυχολογία τους. Οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, αν και η ουσία είναι πως δεν περίμεναν κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς. Άλλοι αγώνες είναι αυτοί που έχουν κυκλώσει στο πρόγραμμά τους.
O... πλέι μέικερ Ουίμς και ο μοναδικός που πάλεψε από την Παρτίζαν
Ο Σόνι Ουίμς με 18 πόντους και 8 ασίστ (!) σε 29 λεπτά συμμετοχής, ο Βιτάλι Φριτζόν με 16 πόντους και 3/4 τρίποντα και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ με 15 πόντους ήταν οι τρεις κορυφαίοι των γηπεδούχων, που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον τραυματία Νέναντ Κρστιτς, την ώρα που ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (13 πόντοι) ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο της Παρτίζαν και ο μόνος που απειλούσε με συνέπεια το καλάθι της ΤΣΣΚΑ.
Περίπατο από νωρίς, διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο ημίχρονο
Οι Σέρβοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως οι Ρώσοι χτύπησαν στην ρακέτα, προηγήθηκαν με 19-8 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (21-10) και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την ούτως ή άλλως σκληρή αποστολή της Παρτίζαν που δεν ήταν αποτελεσματική ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Η είσοδος του Κάιλ Χάινς έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στους γηπεδούχους, οι οποίοι σταδιακά άνοιξαν ακόμη περισσότερο την διαφορά, την έφτασαν στους 20 (32-12) και με τον Σόνι Ουίμς να κυριαρχεί, έκλεισαν το ημίχρονο στο +24 (42-18). Είχαν 16-23 δίποντα (ποσοστό 69%), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 7/27 προσπάθειες και είχαν 10 λάθη, επτά περισσότερα από την ομάδα του Μεσίνα.
Από τη στιγμή που το σκορ είχε ανοίξει τόσο πολύ, οι δυο ομάδες μπήκαν στην επανάληψη με ξεχωριστούς στόχους. Η μεν ΤΣΣΚΑ για να συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς, ώστε να αποκτήσει καλό ρυθμό, η δε Παρτίζαν για να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε μια εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι ήταν αυτοί που εντυπωσίασαν, καθώς έτρεξαν ένα επί μέρους 13-2 για το 55-21 στα μέσα της τρίτης περιόδου και κάπως έτσι χάθηκε οριστικά το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε για το παιχνίδι. Το 69-31 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δεν κολάκευε την Παρτίζαν, η οποία μπορεί να μην πληγώθηκε ιδιαίτερα από το τελικό 88-46, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει στο μέλλον καλύτερη εικόνα.

Highlights: CSKA Moscow-Partizan NIS Belgrade από Euroleague_Basketball

Αρμάνι Μιλάνο - Στρασμπούρ 83-72

Η Αρμάνι Μιλάνο ζορίστηκε κόντρα στην Στρασμπούρ όμως επικράτησε με 83-72 και ''έπιασε'' την Εφές Αναντολού στη δεύτερη θέση του Β' ομίλου με ρεκόρ 3-2. Χωρίς νίκη παραμένουν οι Γάλλοι.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ''σφραγίσει'' την πρώτη θέση στον Β' όμιλο και ουδείς μπορεί να αμφιβάλει γι' αυτό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, οι υπόλοιπες ομάδες θα ''σφαχτούν'' για τις θέσεις 2-4, με την Αρμάνι Μιλάνο να βρίσκεται πλέον  σε καλό δρόμο. 

Οι Ιταλοί ζορίστηκαν απέναντι στην μαχητική Στρασμπούρ όμως επικράτησαν με 83-72, έκαναν το 3-2 στον όμιλο κι ''έπιασαν'' στη δεύτερη θέση την Εφές Αναντολού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιθ Λάνγκφορντ (25π. με 4/4 βολ., 3/5 δίπ.,  5/9 τρίπ.). Έτσι η Αρμάνι Μιλάνο έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Euroleague κόντρα στους αξιόμαχους Γάλλους που παραμένουν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στη διοργάνωση έπειτα από πέντε αγωνιστικές στη regular season.
Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του Κιθ Λάνγκφορντ κράτησαν την Αρμάνι μπροστά στο σκορ, με τον Αμερικανό να διαμορφώνει το 19-15 στο 07'45'', έχοντας εφτά πόντους με 2/2 δίποντα σε αυτό το διάστημα. Οι Γάλλοι πίεσαν τους γηπεδούχους, βρήκαν λύσεις με το περιφερειακό σουτ και ισοφάρισε 26-26 με τρίποντο του Αμπρομάιτις. Ο Νικολο Μέλι έστειλε τη διαφορά στο +6 (34-28) για την Αρμάνι Μιλάνο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα, με τον Τζέρελς να διαμορφώνει το 39-29 όμως η Στρασμπούρ απάντησε άμεσα με τον Αζινκά, μειώνοντας σε 41-37 στο 24'36''. Το νέο τρίποντο του Λάνγκοφορντ έστειλε τη διαφορά στο +12 (55-43) όμως οι Γάλλοι ''έτρεξαν'' σερί 8-0 και μείωσαν σε 55-51 με τον Λελούπ, λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.
Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν επαφή με το σκορ ως το 36', όταν ο Κάμπελ μείωσε σε 70-65. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έκανε το 77-65 στο 37' και ουσιαστικά ''κλείδωσε'' την τρίτη φετινή νίκη της Αρμάνι Μιλάνο. Το μόνο που κατάφεραν οι Γάλλοι ήταν να μειώσουν σε 79-72 στα 26'' όμως η ολική επαναφορά δεν ήρθε ποτέ. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 83-72 και συνεχίζουν να ''βλέπουν'' πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague.

Highlights: EA7 Emporio Armani Milan-Strasbourg από Euroleague_Basketball

Νίκη με buzzer beater του Μάντζαρη!

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και καλάθια... νίκης και από τις δύο ομάδες στα τελευταία 30'', ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε στον Ολυμπιακό με 79-77 μια νίκη κόντρα στη ροή του αγώνα απέναντι στην εξαιρετική Ζιελόνα Γκόρα, που έμοιαζε πραγματικά με "Πράσινο Βουνό" στο ΣΕΦ! Στο 13-0 το αήττητο των "ερυθρολεύκων" φέτος.
Συναρπαστικό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ, πίεση και δυνατές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στην εξαιρετική Ζιελόνα Γκόρα με 79-77. Χρυσός... σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος με εύστοχο σουτ τριών πόντων στην εκπνοή χάρισε το 13ο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα φέτος στους Πειραιώτες.
Οι πρωταθλητές Πολωνίας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, έλεγξαν τον ρυθμό, πέτυχαν μεγάλα καλάθια με highlights το τρίποντο του Σελ και το τρομερό λέι απ του Εγένγκα, όμως ο Μάντζαρης με τρίποντο στο τέλος κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο 5-0 στον όμιλο.

Ο αγώνας:
Ο Γιώργος Πρίντεζης με 1/2 βολες σημείωσε τον πρώτο πόντο του ματς, ενώ ο Εγένγκα πέτυχε το 1-2 για τη Ζιελόνα Γκόρα. Ο Τσάνας έκανε το 1-4 στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης για να μειώσει σε 3-4 ο Γιώργος Πρίντεζης. Οι Πολωνοί με τον Ντραγκίσεβιτς έκαναν το 3-6 και ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε το 5-6 στο τέταρτο λεπτό του αγώνα. Ο Κόζαρεκ με σουτ δύο πόντων έκανε το 5-8, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ.
Ο Έισι Λο με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 7-8 και ο Εγένγκα με ένα όμορφο κάρφωμα πέτυχε το 10-7 για τους Πολωνούς, οι οποίοι έπαιζαν ελεύθερα και δημιουργούσαν προβλήματα στους Πειραιώτες. Μάλιστα, με τον Κόζαρεκ αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με πέντε πόντους στην αναμέτρηση στο 7ο λεπτό (7-12). Ο Λο μείωσε σε 9-12 για να ευστοχήσει ο Μπράκινς σε σουτ τριών πόντων, ανεβάζοντας την διαφορά στους έξι πόντους. Ξανά ο Έισι Λο έριξε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (11-15).
Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ούβαλιν συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς με καλάθι του Ντραγκίσεβιτς έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (22-11).
Ο αιφνιδιασμός της Ζιελόνα Γκόρα
Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να μειώσει σε 17-24, ενώ έπειτα από καλάθι του Γουόκερ (17-26), ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σημείωσε το 19-26. Οι Πολωνοί αύξησα την διαφορά στους εννέα πόντους, αλλά ο Στράτος Περπέρογλου στο 14ο λεπτό του ματς με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους έξι πόντων (22-28). Ο Σελ με τρίποντο έκανε το 22-31, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό απέναντι στους πρωταθλητές Πολωνίας.
Ο Στράτος Περπέρογλου ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, μειώνοντας για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως η Ζιελόνα Γκόρα διατηρούσε το προβάδισμα της (26-33), με τον Έλληνα τεχνικό στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης να παίρνει τάιμ άουτ.
Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να σημειώσει καλάθι, ο Σελ συνέχιζε να ευστοχεί από τη γραμμή των 6μ.75, με αποτέλεσμα ο Νταγκίσεβιτς να σημειώσει το 29-40 για τους πρωταθλητές Πολωνίας στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μείωσε σε 31-40 και ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές έριξε την διαφορά στο -7 (33-40).
Τελικά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 42-33 για τους Πολωνούς, οι οποίοι είχαν αιφνιδιάσει τους "ερυθρόλευκους", ελέγχοντας την αναμέτρηση.
Άντεξαν στην πίεση οι Πολωνοί
Στην τρίτη περίοδο, η Ζιελόνα Γκόρα συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη κατάφερε να... ροκανίσει την διαφορά και να πλησιάσει στους επτά πόντους (37-44). Οι Πολωνοί διατήρησαν την ευστοχία τους και αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους κι ενώ είχε μειώσει ο Ματ Λοτζέσκι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές στο 25ο λεπτό του αγώνα έφερε τους γηπεδούχους στο -6 (44-50), αλλά για ακόμα μία φορά ο Νταγκίσεβιτς έδινε λύσεις για τη Ζιελόνα Γκόρα.
Παρόλα αυτά, ο Πρίντεζης μείψσε σε 48-52, ενώ ο Λοτζέσκι τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έριξε την διαφορά στους τρεις πόντους (53-56). Οι Πολωνοί, όμως με σερί 5-0 αποσπάστηκαν στο 28ο λεπτό με οκτώ πόντους (61-53). Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 61-55, αλλά ο Ντραγκίσεβιτς πέτυχε το 63-55, αυξάνοντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τέταρτη περίοδο του ματς. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μειώσει, αλλά η Ζιελόνα Γκόρα έβρισκε λύσεις από... παντού. Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Αποτέλεσμα ήταν οι πρωταθλητές Πολωνίας να διατηρούν διαφορά οκτώ πόντων, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-57). Σε εκείνο το σημείο, ο Γιώργος Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους πέντε πόντους (65-60), ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης από τη γραμμή των βολών έφερε τους "ερυθρόλευκους" στο -3 (62-65).
Ο Εγένγκα κάρφωσε, δίνοντας προβάδισμα πέντε πόντων στους Πολωνούς (67-62) για να μειώσει ο Πρίντεζης σε 67-64, 2:23'' για το τέλος του ματς. Ο Ντραγκίσεβιτς έκανε το 69-64 για τη Ζιελόνα Γκόρα, με τον Βασίλη Σπανούλη, έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων να φέρνει τον Ολυμπιακό στο -2 (69-67). Ο Γουόκερπέτυχε το 71-67 και ο Πρίντεζης με τρίποντο στο 1:21'' για το τέλος μείωσε στον πόντο (71-70).
Ο Εγένγκα με 1/2 βολές στα 55 δευτερόλεπτα σημείωσε το 72-70 και ο Σπανούλης με τρίποντο στα 44'' έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το... 1-0 με τις 1/2 βολές του Πρίντεζη στην αρχή του αγώνα! Ο Γουόκερ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στα 29,5'' με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη μπάλα. Ο Μάντζαρης με 1/2 βολές έκανε το 74-72, με τον Ούβαλιν στα 15 δευτερόλεπτα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σελ με τρίποντο στα 12,9'' έδωσε το προβάδισμα στην Ζιελόνα Γκόρα (75-74), με τον Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης στα 7,3'' πέτυχε το 76-75 και ο Εγένγκα στα 2,4'' σημείωσε το 77-76 για τη Ζιελόνα Γκόρα! Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο χάρισε στον Ολυμπιακό την 13η φετινή του νίκη συνολικά και το 5-0 στον όμιλο της Euroleague.

Highlights: Olympiacos Piraeus-Stelmet Zielona... από Euroleague_Basketball

Ερυθρός Αστέρας - Λιέτουβος Ρίτας 88-77

Ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε στην πίεση της Λιέτουβος Ρίτας, επικράτησε με 88-77 και συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στο TOP-16. Αγνοούν τη νίκη οι Λιθουανοί από τις 17/10 και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το χρέος του απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, επικρατώντας με 88-77 και κάνοντας ποδαρικό στα θετικά αποτελέσματα στην Hala Pionir.

Οι Σέρβοι έκαναν την αρχή την περασμένη εβδομάδα στη Βιτόρια, εκεί όπου πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στην Euroleague επί της Λαμποράλ Κούτσα. Σήμερα η Zvezda έψαχνε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στον θεσμό κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο TOP-16 της διοργάνωσης.
Από την άλλη πλευρά οι Λιθουανοί μετρούσαν τρεις σερί ήττες στην Euroleague (σ.σ. μία και μοναδική νίκη στην πρεμιέρα, το 84-83 επί του Παναθηναϊκού) και ήταν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στην κατάμεστη Hala Pionir του Βελιγραδίου. Τελικά οι Σέρβοι ήταν αυτοί που έκαναν το 2-3 στον Δ' όμιλο και συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του Σιλμπ έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους (14-9, στο 06'24'') ενώ ο Γιάκα Μπλάζιτς έστειλε τη διαφορά στο +7 (16-9) για τον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Γέλοβατς κράτησε όρθια τη Λιέτουβος μειώνοντας σε 17-16 όμως οι Σέρβοι διατηρούσαν το προβάδισμα ως τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου.
Ο Μπλάζιτς διαμόρφωσε το 24-19, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε αρχικά σε 24-24 ενώ έδωσε το προβάδισμα στη Λιέτουβος με 29-31 στο 14'20'', έχοντας 12 πόντους με 4/6 τρίποντα σε αυτό το διάστημα! Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Λιέτουβος να βρίσκει λύσεις πίσω από τα 6μ.75 με τους Γκετσεβίτσιους, Μπαμπράουσκας και τον Ερυθρό Αστέρα να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 42-40 έπειτα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Μαριάνοβιτς.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, με τους Σέρβους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και τη Λιέτουβος να ακολουθεί σε απόσταση... βολής. Ο Αστέρας προσπάθησε να ''χτίσει'' διαφορά όμως ο Σεϊμπούτις και ο Κουκ κρατούσαν ''ζωντανούς'' τους φιλοξενούμενους.  Η Λιέτουβος Ρίτας μείωσε 55-53 στο 26'48'' ενώ το γκολ-φάουλ του ΝτεΜάρκους Νέλσον έστειλε τη διαφορά στο +7 (60-53) για τους γηπεδούχους που άντεξαν στην πίεση των Λιθουανών.
Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της για τον Αστέρα (+13) όταν ο Νέλσον (10π. με 4/7 δίπ.) έκανε το 74-61 στο 34', δίνοντας αφορμή για πρόωρους πανηγυρισμούς στην Hala Pionir! Την ίδια στιγμή η Λιέτουβος έβρισκε λύσεις μόνο από τον Σεϊμπούτις ενώ ο Αστέρας άνοιγε κι άλλο τη διαφορά. Ο Ράτκο Κάτιτς διαμόρφωσε το 85-71 στο 38'20'', η αντίδραση των Λιθουανών δεν ήλθε ποτέ κι έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Euroleague με το υπέρ του 88-77.

Highlights: Crvena Zvezda Telekom Belgrade... από Euroleague_Basketball


ALEX WEB RADIO/TV 

Προβλήματα για τον Πανθρακικό ενόψει Ολυμπιακού

Προβλήματα για τον Πανθρακικό ενόψει Ολυμπιακού

Ο Άκης Μάντζιος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό καθώς πλην τον Εμπόου, Λαδάκη και Σέρεμετ που δεν θα αγωνιστούν αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μίκουλιτς.
Αγώνα δρόμου θα κάνει στον Πανθρακικό ο Τόμισλαβ Μίκουλιτς, προκειμένου να προλάβει το ματς της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο άσος της ομάδας της Κομοτηνής αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να τον υπολογίζει ο Άκης Μάντζιος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση



Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τους Εμπόου, Λαδάκη και Σέρεμετ οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Η προετοιμασία του Πανθρακικού συνεχίζεται με τον Μάντζιο να καταστρώνει τα πλάνα του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να αναζητεί λύσεις για τις απουσίες που έχει.

ALEX WEB RADIO/TV

Αντρες και γυναικες ριχνονται στην μαχη

Αντρες και γυναικες ριχνονται στην μαχη 

16/11/2013

Έτοιμες οι ερυθρόλευκες για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (16/11, 16:15). Τι δήλωσαν οι Γιάννης Νικολάκης και Στέλλα Χριστοδούλου.
Με στόχο την επίτευξη της 7ης νίκης σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο (16/11, 16:15) στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.

Οι ερυθρόλευκες μετρούν 4 νίκες στο πρωτάθλημα και έχουν ως στόχο να περάσουν και από την έδρα του Παναθηναϊκού έτσι ώστε να παραμείνουν και στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης, τόνισε πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη. "Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε ένα σερί έξι νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Κάθε αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό έχει ιδιαιτερότητες και θέλει μεγάλη προσοχή. Η ομάδα μας δεν έχει απουσίες και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Φυσικά στόχος είναι η νίκη. Το παιχνίδι είναι για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και δεν κρίνει τίτλο αλλά πέρα από τους βαθμούς θέλουμε και τη νίκη για λόγους γοήτρου. Ο αντίπαλός μας είναι πιο δυνατός από την περασμένη περίοδο και ελπίζω να δούμε όλοι ένα ωραίο παιχνίδι".

Η αρχηγός της ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου, υπογράμμισε από την πλευρά της: "Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σ' αυτό θέλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες στο στόχο μας και να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα ένας αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χρειάζεται να έχεις πείσμα και θέληση για να τα δώσεις όλα και να πάρεις θετικό αποτέλεσμα μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ολόκληρη την εβδομάδα και θέλουμε να δείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο".

Να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις κόντρα στον Άρη

Πανέτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου (16/11, 19:00) με τον Άρη στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League είναι ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Πειραιά θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να συλλέξει άλλους τρεις βαθμούς από την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

 
 
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, μιλώντας για το ματς σημείωσε: "Θέλουμε στο παιχνίδι με τον Άρη να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και φυσικά να πάρουμε άλλη μια νίκη.

Η ομάδα θεωρώ προέρχεται από δυο καλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και όλοι επιθυμούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Οι βαθμοί από κάθε παιχνίδι είναι φυσικά σημαντικοί αλλά η κάθε νίκη μας ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία. Η ομάδα δουλεύει σκληρά για να πετύχει τους στόχους της και βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά σαν να είναι τελικός.

Ο Άρης θα έρθει στο Ρέντη να παίξει ελεύθερα και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό από το παιχνίδι γι' αυτό θέλει μεγάλη προσοχή".


ALEX WEB RADIO/TV

Τα εισιτήρια με Παρί Σεν Ζερμέν

Τα εισιτήρια με Παρί Σεν Ζερμέν

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωση της ενημερώνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων ενόψει της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία, την Τετάρτη 27/11, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια με την Παρί Σεν Ζερμέν στο "Parc des Princes":


 
"H ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την 5η Αγωνιστική του UEFA Champions League και την αναμέτρηση της ομάδας μας με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα διεξαχθεί στο "Parc des Princes" την Τετάρτη 27/11/2013 και ώρα 21:45, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα Voucher του αγώνα θα διατίθενται από τα γραφεία Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα οποία βρίσκονται στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (είσοδος VIP) για τους κατόχους εισιτηρίων Διαρκείας, την Δευτέρα 18/11 και Τρίτη 19/11 από τις 10:00 έως 17:00. Την Τέταρτη 20/11 θα μπορούν να προμηθευτούν από τα εναπομείναντα εισιτήρια και με σειρά προτεραιότητας οι υπόλοιποι φίλαθλοι μας.

Κάθε φίλαθλος για να προμηθευτεί Voucher θα πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριο, με το οποίο θα ταξιδέψει και με την υποχρεωτική επίδειξη τους (Voucher και ΑΔΤ ή Διαβατήριο) θα ανταλλάξει με τα εισιτήρια του αγώνα.

Η ανωτέρω ανταλλαγή θα γίνει την ημέρα του αγώνα, έξω από το γήπεδο "Parc des Princes" από τις 17:30 έως τις 21:15 (τοπική ώρα).

Όσοι φίλαθλοι έρθουν μεμονωμένα στο γήπεδο θα πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες της Γαλλικής Αστυνομίας:

• Το σημείο συνάντησης είναι η στάση Porte de St Cloud της Γραμμής ΜΕΤΡΟ 9 από τις 17:00 και μετά.

• Με τις οδηγίες της Γαλλικής Αστυνομίας θα οδηγηθούν έξω από το γήπεδο "Parc des Princes" όπου θα γίνει η ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων με τα Voucher και η ανταλλαγή τους με εισιτήρια.

• Προσοχή εάν δεν γίνει η παραπάνω ταυτοποίηση (τα στοιχεία του Voucher δεν είναι ίδια με τα στοιχεία της Ταυτότητας η Διαβατηρίου) δεν θα είναι δυνατή η ανταλλαγή.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 40€". 


ALEX WEB RADIO/TV

Το BuzzerBeater τρίποντο του Μάντζαρη στο TOP-10

Το BuzzerBeater τρίποντο του Μάντζαρη στο TOP-10

Στο νούμερο 2 του TOP-10 της Euroleague βρέθηκε το BuzzerBeater του Μάντζαρη, ενώ στο νούμερο βρέθηκε το αντίστοιχο της Σιένα μέσα στην Μάλαγα. Δείτε σε βίντεο τις κορυφαίες φάσεις.
Παρακολουθήστε σε βίντεο το μεγάλο BuzzerBeater τρίποντο του Μάντζαρη, το οποίο έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ. Τους "εκτέλεσε" στο 1.6'' πριν το τέλος.
Παρακολουθήστε σε βίντεο το μεγάλο BuzzerBeater τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη, το οποίο και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Ζιελόνα Γκόρα με 79-77. Ο 23χρονος πλέι-μέικερ "εκτέλεσε" τους Πολωνούς στο 1.6'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Αν και νωρίτερα είχε 0/3 από την περιφέρεια, έβαλε αυτό που έπρεπε!


ALEX WEB RADIO/TV

Θρυλε,εισαι...μαζοχα-Ολυμπιακός - Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (pics+videos)

Θρυλε,εισαι...μαζοχα-Ολυμπιακός - Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (pics+videos)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά με την φωτιά, έφτασε 1.6'' μακριά από την πρώτη του φετινή ήττα, αλλά ο Μάντζαρης με δολοφονικό ένστικτο στο τελευταίο σουτ του αγώνα έξω από τα 6.75, έστειλε την μπάλα σαδιστικά να αναπαυθεί στο διχτάκι της Ζιέλονα Γκόρα για το 79-77. Απίστευτη εξέλιξη στο φινάλε. Πρίντεζης (21π.), Σπανούλης (18π.) και Λοτζέσκι (13π.) κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό.
Μοιάζει με ιστορία που επαναλαμβάνεται ή με ένα... παιχνίδι που απολαμβάνουν να παίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αφήνουν τον αντίπαλο να φύγει, του δίνουν να πιστέψει πως θα φτάσει πρώτος στο νήμα και εκεί που όλα δείχνουν να έχουν κριθεί εμφανίζονται ξαφνικά στο παρκέ, παίρνουν την νίκη και φεύγουν. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έμοιαζαν υπνωτισμένοι για παραπάνω από 30 λεπτά στο παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΣΕΦ στην αυλαία του πρώτου γύρου των ομίλων της Euroleague. Οι Πολωνοί είχαν κάθε λόγο να νιώθουν πως είναι τόσο κοντά στην πραγματοποίηση μιας... βόμβας μεγατόνων. Με μια βολή του Εγένγκα η Γκόρα προηγήθηκε με 70-72 ακριβώς ένα λεπτό πριν την λήξη. Ο Σπανούλης με εκπληκτικό τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 73-72, στα 42''. Χαμένη επίθεση στα 29'' για τους Πολωνούς και 1/2 βολές από τον Μάντζαρη στα 16'' (74-72). Κακή άμυνα στην επαναφορά από το πλάι, με τον Σελ να "παγώνει" του ΣΕΦ από την γωνία (74-75). Σόλο του Σπανούλη για το 76-75 στα 6'', επαναφορά και coast to coast από τον Εγένγκα που ευστόχησε για το 76-77 με 2'' να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης! Πρώτη επαναφορά για τον Ολυμπιακό από το πλάι, δεύτερη κάτω από το καλάθι στα 1.6'' με τον Λοτζέσκι υπομονετικά να βρίσκει τον Μάντζαρη στην γωνία του τριπόντου και ο τελευταίος να εκτελεί σαδιστικά την Ζιέλονα Γκόρα για το 79-77! Με αυτή τη νίκη τους οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το 5-0 στον όμιλο τους, σημειώνοντας την 13η νίκη τους φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζοντας αήττητοι! Μία επικράτηση, βέβαια, που δεν ήρθε εύκολα, καθώς οι Πολωνοί είχαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να προηγηθούν στο ματς ακόμη και με +11 (37-48).
Κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς ήταν οι Πρίντεζης (21π, 7/10δ, 7ρ) και Σπανούλης (18π, 4/6δ, 9ασ), οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την ομάδα όταν ήταν πίσω στο σκορ και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να φτάσουν οι Πειραιώτες στην ανατροπή, δείχνοντας ηγετικό χαρακτήρα στα δύσκολα. Έδωσε λύσεις στην επίθεση ο Λοτζέσκι (13π, 3/5δ), ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα ο Ντάνστον (6π, 3/5δ, 5ρ, 4 μπλοκ), βοήθησε ο Λο (6π, 2ρ, 3ασ, 2κλ), δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα Πέτγουεϊ, Περπέρογλου και Μπέγκιτς, ενώ ο Μάντζαρης αν και πριμ είχε 0/3 τρίποντα έβαλε αυτό που έπρεπε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (18/12), αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, έχασαν τα ριμπάουντ (33-31) και παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνα.

Το ματς

Οι Πολωνοί αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και η άμυνα ζώνης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Οι Πειραιώτες πήραν τα ριμπάουντ και επεδίωξαν από την αρχή του ματς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τους αιφνιδιασμούς τους, με τους Πολωνούς να καταφέρνουν να προηγηθούν με 1-4.Οι ερυθρόλευκοι για ακόμη μία φορά είχαν για όπλο τους την καλή κυκλοφορία της μπάλας, καταφέρνοντας να βρίσκουν τον ελεύθερο παίκτη για σουτ, αλλά δεν έβρισκαν στόχο. Ο Πρίντεζης μείωσε σε 3-4, ο Ντάνστον στην άμυνα ήταν εξαιρετικός προσφέροντας δύο μπλοκ πάνω στον Ντραγκίσεβιτς, ενώ ακολούθως στην επίθεση μείωσε το σκορ σε 5-6 με καλάθι από το low-post στο 5’.

Ο Περπέρογλου αντικατέστησε τον Παπαπέτρου, με την Ζιελόνα Γκόρα να φτάνει στο +5 χάρη στους Αμερικανούς της, με τους Πολωνούς να δυσκολεύουν τους Πειραιώτες παίζοντας συνεχώς άμυνα ζώνης. Ο Λο με υπέροχο ντράιβ έδωσε… ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά ο Μπράκινς απάντησε με τρίποντο φέρνοντας τους φιλοξενούμενους στο +6 (9-15) στο 9’. Οι πράσινοι είχαν οργανώσει την άμυνα τους πάνω στον Σπανούλη, ο οποίος συνεχώς επιχειρούσε διεισδύσεις και ακολούθως πάσαρε έξω στην περιφέρεια, αλλά οι συμπαίκτες του συνέχιζαν να βρίσκουν… σίδερο.

Ο Λο ακολούθως δίνοντας καμπύλη στην μπάλα βρήκε στόχο, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +11 με σερί πόντους του Νταγκίσεβιτς, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την Ζιελόνα Γκόρα να προηγείται με σκορ 11-22, με τους Πολωνούς να αιφνιδιάζουν τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκαναν συνεχόμενα λάθη στο τέλος του δεκαλέπτου.

Εντυπωσιακά εύστοχοι οι φιλοξενούμενοι, φτάνοντας και στο +11

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τους Μάντζαρη, Λο, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον. Ο «Πρίντ» με το «πεταχτάρι» του μείωσε σε 15-24, με τους Πειραιώτες να πιέζουν περισσότερο στην άμυνα, ενώ ακολούθως ο Ματ πέρασε στο «2» και ο Περπέρογλου στο «3», ο οποίος αντικατέστησε τον Λο. Η Ζιελόνα Γκόρα συνέχιζε να παίζει άμυνα ζώνης, αναγκάζοντας τους ερυθρόλευκους να παίρνουν προσπάθειες από την περιφέρεια, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν άστοχοι.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι  στις προσπάθειες τους, μη χάνοντας σουτ. Ο Περπέρογλου σημείωσε τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Σελ (22-31), με τον Μπέγκιτς να αντικαθιστά τον Ντάνστον. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγάλει άμυνες, αλλά οι Πολωνοί από όποιο σημείο και αν σούταραν έβρισκαν δίχτυ. Ο Πέτγουεϊ μέτρησε τρία σερί άστοχα τρίποντα, ο Περπέρογλου μείωσε σε 26-33,  με τον Λοτζέσκι να σηκώνει το ΣΕΦ στο πόδι με σουτ από την περιφέρεια (29-33). Σε κάθε τρίποντο των Πειραιωτών όμως οι Πολωνοί απαντούσαν, με τον ταχύτατο γκαρντ τους, Γόλκερ, να εκτελεί και να οργανώνει με μαεστρία, με την Ζιελόνα Γκόρα να φτάνει στο +11 (29-40) «παγώνοντας» το ΣΕΦ.

Ο Ντάνστον επανήλθε δυναμικά σκοράροντας κατευθείαν (31-40), ο Σπανούλης ροκάνισε την διαφορά με βολές, αλλά ο Σελ ήταν και πάλι εύστοχος. Την τελευταία επίθεση την ανέλαβε ο αρχηγός, επιχείρησε να τελειώσει την φάση με μπάσιμο αλλά έδωσε κακή πάσα την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ, δείγμα της νευρικότητας που έβγαζε η ομάδα στο παρκέ, παρουσιάζοντας έλλειψη συγκέντρωσης, δείχνοντας εμφανώς επηρεασμένη στο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο το ημίχρονο βρήκε τους πράσινους να προηγούνται στο σκορ με 33-42.

 
Αντέδρασαν οι Πειραιώτες, αλλά οι Πολωνοί διατήρησαν το προβάδισμα τους

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη μπήκε στο ματς με τους Λο, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον, αλλά στην πρώτη τους επίθεσης έμεινε η μπάλα στα χέρια χέρια τους. Οι Πολωνοί πήγαν και πάλι στο +11 , ο Πρίντεζης απάντησε γρήγορα ενώ ακολούθως ο αρχηγός ροκάνισε την διαφορά με μπάσιμο (37-44).Η Ζιελόνα Γκόρα συνέχιζε να είναι εύστοχη ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι στο +11 (37-48) με τον Μπράγκινς, με τους Πειραιώτες να εξακολουθούν να είναι απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια (2/14τρ), χάνοντας ακόμη ένα τρίποντο με τον Μάντζαρη. Στην επόμενη φάση όμως βρήκε δίχτυ ο Λοτζέσκι (40-48). Ο Πρίντεζης ακολούθως έχασε εύκολο καλάθι κάτω από την στεφάνη, αλλά απάντησε στην επόμενη φάση (42-50), ενώ ο Σπανούλης με βολές «έγραψε» το 44-50 στο 25’.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πίεζαν στην άμυνα, αλλά οι παίκτες της Ζιελόνα Γκόρα εξακολουθούσαν να βάζουν μεγάλα καλάθια. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Σπανούλης, ο οποίος αφού πρώτα έδωσε καταπληκτική ασίστ στον Πρίντεζη στη συνέχεια ευστόχησε από μέση απόσταση, ροκανίζοντας την διαφορά στο 48-52, δείχνοντας οι ερυθρόλευκοι σημάδια ανάκαμψης. Ο Ντραγκίσεβιτς έδωσε ανάσα στους Πολωνούς, αλλά ο Red-Bill είχε… αγριέψει στο παρκέ, σκοράροντας με ντράιβ, ενώ ακολούθως ο Λοτζέσκι με ένα ακόμη τρίποντο «έγραψε» το 53-56 στο 28’. Με τον ίδιο τρόπο όμως απάντησε ο Σρόκα, ο Ντάνστον έχασε εύκολο καλάθι, φάση την οποία και τιμώρησε ο Σρόκα (53-61).

Ο Ματ ήταν ψύχραιμος από τις βολές (55-61), ο Πέτγουεϊ πέρασε στο ματς αναλαμβάνοντας τον ρόλο του σέντερ, ενώ ο Σπανούλης έχασε λέι-απ αν και ήταν υπέροχη η προσπάθεια του. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το διάστημα έδειχνε και πάλι νευρικός, κάνοντας βιαστικά λάθη και έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, με την Ζιελόνα Γκόρα να συνεχίζει να παίζει μπάσκετ όντας εντυπωσιακά εύστοχη και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, εξακολουθώντας να έχει το προβάδισμα στο σκορ με +8 (55-63) στο 30’.

Ματς… θρίλερ και το BuzzerBeater του Μάντζαρη

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο ξεκίνησε στην πεντάδα του με δύο «3άρια» και δύο «4άρια» και συγκεκριμένα με τους Λο, Λοτζέσκι, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Πέτγουεϊ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ψάχνει το κατάλληλο σχήμα ώστε η ομάδα του να κάνει το come back. Ακολούθως ο Ντάνστον αντικατέστησε τον Πρίντεζη, ο οποίος και έδωσε σκορ από το low-post (57-63), με τον Ολυμπιακό στην επίθεση να συνεχίζει όντας άστοχος και κάνοντας λάθη, σπαταλώντας τρεις σερί ευκαιρίες ώστε να ροκανίσει την διαφορά στο 33’.Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ, ο Πέτγουεϊ έκοψε τον Εγένγκα, αλλά ακολούθως πήρε το ριμπάουντ «γράφοντας» το 57-65. Ο Σπανούλης ακολούθως έχασε λέι-απ, με τον δείκτη του σκορ να έχει «κολλήσει» στο ίδιο σημείο, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν δυνατές άμυνες. Στα 4’11’’ πριν το τέλος ο Πρίντεζης πήγε στις βολές αλλά έχασε και τις δύο (!), αλλά ακολούθως ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 60-65, σηκώνοντας στο πόδι το ΣΕΦ.

Ακολούθως οι Πειραιώτες έβγαλαν άμυνα και πήραν το ριμπάουντ, ο Μάντζαρης δέχτηκε φάουλ και πήγε στις βολές, βάζοντας και τις δύο, ροκανίζοντας την διαφορά στο +3 (62-65). Ο Εγένγκα όμως βρέθηκε ελεύθερος και κάρφωσε (62-67), αλλά στην επίθεση ο ψύχραιμος Πρίντεζης βρήκε στόχο (64-67).Ο Νταγκίσεβιτς στη συνέχεια πήρε επιθετικό ριμπάουντ το οποίο και αξιοποίησε (64-69), αλλά ο Σπανούλης στη συνέχεια ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο (67-69).  Στη συνέχεια ο Γόλκερ νίκησε τον Πρίντεζη με μπάσιμο, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ απάντησε με τρίποντο μειώνοντας στον πόντο (70-71), ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Ο Εγένγκα ακολούθως έβαλε μοναχά μία βολή (70-72).
 
Η επόμενη επίθεση ήταν κρίσιμη και την πήρε πάνω του ο μεγάλος ηγέτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, Βασίλης Σπανούλης. Όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το δεξί του χέρι «πυροβόλησε» από την περιφέρεια δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 73-72. Στα 29’’ πριν την λήξη ο Ολυμπιακός έβγαλε άμυνα και στα 16’’ έγινε φάουλ στον Μάντζαρη που πήγε στις βολές. Ο Έλληνας πλέι-μέικερ έβαλε τη μία βολή (1/2) «γράφοντας» το 74-72 και το ζητούμενο για τους Πειραιώτες ήταν μία καλή άμυνα. Στα 12’’ όμως ο Σελ από τη γωνία ευστόχησε σε τρίποντο (74-74) «παγώνοντας» το ΣΕΦ, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εξέλιξη… θρίλερ. Ο Σπανούλης με ένα υπέροχο ντράιβ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (76-75), αλλά ακολούθως ο Εγένγκα με ένα γρήγορο coast-to-coast διαμόρφωσε το 76-77 στα 2’4’’ πριν το τέλος, σε μία απίστευτη εξέλιξη. Στο 1’6’’ πριν το τέλος, με την ένταση να βρίσκεται στα ύψη, ο Λοτζέσκι έκανε την επαναφορά με την μπάλα να πηγαίνει στη γωνία στον Μάντζαρη, ο οποίος γεμάτος ψυχραιμία ευστόχησε σε BuzzerBeater τρίποντο, δίνοντας τη μεγάλη νίκη (βάσει της εξέλιξης του αγώνα) στον Ολυμπιακό με σκορ 79-77.

Η μπάλα έχει φύγει από τα χέρια του Μάντζαρη με προορισμό το διχτάκι της Ζιέλονα Γκόρα... Χλατς!
 
Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ανά δεκάλεπτο: 11-22, 22-20, 22-21, 24-14.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2 (6ρ.), Λο 6 (3ασ.), Ντάνστον 6 (5ρ.), Σπανούλης 18 (9ασ.), Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (7ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3/5τρ., 3ρ.).

Ζιέλονα Γκόρα (Μιχάιλο Ούβαλιν): Σελ 15 (3/4τρ.), Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χριτσάνιουκ, Εγένγκα 13 (4ρ.), Ντραγκίσεβιτς 18 (12ρ., 4κ.), Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Ζαμοΐσκι DNP, Κόζαρεκ 8 (3ρ., 6ασ.).

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:


 

Τα στατιστικά των παικτών της Ζιέολνα Γκόρα:


Δείτε τα βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης:



 Συνεντευξη Τυπου και δηλωσεις

 

Ούβαλιν: "O Oλυμπιακός μας υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί"

Ο Ουβάλιν τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, σχολίασε πως ο Ολυμπιακός τους υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί και δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος για την Ζιελόνα Γκόρα.
Ο Μιχάιλ Ούβαλιν, προπονητής της Ζιελόνα Γκόρα, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, σχολίασε πως ο Ολυμπιακός τους υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί και δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος για την Ζιελόνα Γκόρα.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν πραγματικά ματς Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη και ήταν σκληρό που χάσαμε με αυτό τον τρόπο. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γιατί η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του στο μπάσκετ, όποιος το αξίζει κερδίζει. Υπήρχαν στο τέλος κάποιες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν θέλω να μιλήσω. Ο Ολυμπιακός νομίζω μας υποτίμησε πολύ και ένας από τους λόγους που δεν είμαι πολύ χαρούμενος είναι ότι δεν τιμωρήθηκαν για αυτό το πράγμα".

Για το ότι στην αρχή της σεζόν πολλοί θεωρούσαν τη Ζιελόνα Γκόρα ως τη χειρότερη ομάδα είπε: "Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι θέλουν. Θα προσπαθήσουμε πολύ για να αλλάξουμε αυτή την άποψη, η οποία δεν μας αξίζει. Οι ομάδες που ξεχωρίζω για το φάιναλ φορ είναι φυσικά ο Ολυμπιακός, αλλά αν προσεγγίζουν έτσι τα παιχνίδια δεν θα πάνε μακριά, όμως αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς".

Μπαρτζώκας: "Θα αναλύσουμε τα λάθη μας"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη του Ολυμπιακού σε ένα πονηρό ματς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κοιτάξουν τα λάθη τους και να βελτιωθούν.
"Καλησπέρα. Είδατε όλοι ένα παιχνίδι με φοβερές εναλλαγές στο σκορ και με πολύ έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά από αυτό το ματς. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι το κυνηγήσαμε μέχρι τέλος και ότι είχαμε απαντήσεις στα καλάθια που δεχτήκαμε. Η επιμονή, όμως και ο χαρακτήρας των παικτών μας έδωσαν τη νίκη. Στα αρνητικά ότι πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο. Τους αφήσαμε να σουτάρουν με μεγάλα ποσοστά. Είναι ένα παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα. Φυσικά θεωρώ ασέβεια να στενοχωριέσαι όταν κερδίζεις δεν πρέπει να υποτιμάς τη νίκη.

Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με πέντε νίκες και μπορούμε να είμαστε πιο άνετοι, αλλά κανένας δεν έρχεται για να χάσει.

Αν σε βρουν χαλαρό όπως ήμασταν εμείς στο πρώτο ημίχρονο, θα σε τιμωρήσουν. Ήταν ένα πολύ πονηρό ματς και είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Μεταξύ μας, όμως αύριο στο βίντεο θα έχουμε πολλά να πούμε. Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ γρήγορα το παιχνίδι. Πρέπει να έχει υπομονή τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα".

Για το αν υποτίμησε τη Ζιελόνα Γκόρα: "Όχι. Και το λέω αλήθεια μπορείτε να ρωτήσετε και τους παίκτες. Δεν είναι ανύπαρκτη ομάδα, έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Έχει πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της, οπότε έχει την ψυχολογία να πάει να πάρει όλα τα ματς. Και έχει τους Κόζαρεκ και Ντραγκίσεβιτς, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρωλίγκα. Έχει σχέση με την προσέγγιση που κάνουν στο παιχνίδι οι παίκτες μας.

Παίζουμε πιο ομαδικά εκτός έδρας. Η Ζιελόνα Γκόρα πήρε αυτοπεποίθηση από το πρώτο ημίχρονο που πετάξαμε. Επειδή, συζητιέται πολύ ότι ο Ολυμπιακός γυρίζει τα παιχνίδια θα ήθελα να πω ότι πολλές ομάδες κάνουν κάτι τέτοιο, όταν φτάνουν σε υψηλά ποσοστά νικών. Συμβαίνει αυτό σε όλες τις ομάδες, απλά μας μένουν τα ματς που η ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες".
Για το κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού: "Αυτή την στιγμή έχουμε παίξει πολλά επίσημα ματς. Υπάρχουν παιχνίδια που έχουμε παίξει καλά στην αρχή ή βελτιωθήκαμε στη συνέχεια".

Λοτζέσκι: "Δεν γίνεται να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ"

Ο Λοτζέσκι στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να κυνηγάει συνέχεια το σκορ, ενώ στάθηκε και στο ότι η Ζιελόνα Γκόρα έπαιζε συνέχεια άμυνα ζώνης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι:
"Δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν έχουν τίποτα ναάσουν τέτοιου είδους ομάδες, έρχονται στο ΣΕΦ και κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν ξέρω αν είμαστε πιο άνετοι όταν παίζουμε στο ΣΕΦ, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ.

Έπαιξαν για αρκετή ώρα ζώνη,  χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Θα πρέπει να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε για να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι, να προχωρήσουμε βήμα βήμα".

Πρίντεζης: "Μας τα έλεγε ο κόουτς"

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στο πόσο δίκιο είχε ο κόουτς Μπαρτζώκας όταν είπε πως δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην Euroleague, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά πράγματα να διορθώσουν στο παιχνίδι τους.
Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής: "Ήταν μία νίκη με μία μεγάλη ανατροπή, αλλά καλό θα ήταν αυτές οι καταστάσεις να μένουν μακριά από εμάς και να μην φτάνουμε στο σημείο να κυνηγάμε το σκορ και να πηγαίνουμε στο τελευταίο σουτ για να κερδίσουμε. Μας τα είχε πει ο κόουτς, ότι κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν θα είναι εύκολο, αλλά μάλλον αυτό που μας είπε δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά. Έτσι και με την Ζιελόνα Γκόρα, μία ομάδα που έρχεται να παίξει ένα ματς εκτός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλότερου επιπέδου θεωρητικά, παίζουν με άνεση και δίχως άγχος. Είχαν στο ματς καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και σε συνδυασμό πως ξεκινήσαμε το ματς χάλια και χωρίς συγκέντρωση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους δώσουμε την ευκαιρία να μπουν μέσα στο παιχνίδι.

Για το ότι έχασε δύο βολές, αλλά μετά έβαλε δύο τρίποντα και το πως το χειρίστηκε ψυχολογικά, σχολίασε: "Κοίτα μεγαλώνοντας αποκτάς εμπειρία και πρέπει να ξεχνάς οποιαδήποτε αρνητική στιγμή την ώρα του αγώνα ή οποιαδήποτε βλακεία ή χαζομάρα έκανες. Σίγουρα όταν έχασα τις βολές ήταν κάτι που δεν μου άρεσε, αλλά κάθε φάση είναι ξεχωριστή, το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι και οφείλεις να συνεχίσεις. Αν κάθεσαι να σκέφτεσαι το προηγούμενο, την προηγούμενη ανοησία αγωνιστικά που έκανες, τότε τα πράγμα γίνονται... σκούρα".

Για το ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει συνέχεια δήλωσε: "Γενικότερα όλα αυτά τα κλισέ που μπορεί να λένε, ότι η ομάδα πρέπει να χάνει ή ότι τα αποτελέσματα δεν παίζουν αυτή την περίοδο μεγάλο ρόλο, αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι οι νίκες αυτή την περίοδο μας δίνουν ηρεμία. Είναι καλό η ομάδα να χτίζει χαρακτήρα και να ξέρει να κερδίζει, αλλά από εκεί και πέρα είναι καλό να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις μας. Όπως είπε και ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) πρέπει να κοιτάμε τα λάθη μας, να δουλεύουμε πάνω σε αυτά και να τα βελτιώνουμε. Δεν είμαστε η τέλεια ομάδα. Έχουμε πολλές αδυναμίες. Έχουμε το κακό συνήθειο να ξεκινάμε τα παιχνίδια στην έδρα μας λίγο πιο χαλαροί. Είναι κάποια κομμάτια που πρέπει να τα βελτιώσουμε και είναι στο χέρι μας ώστε αυτό να το καταφέρουμε".

Για το αν η ομάδα χαλαρώνει από τις σερί νίκες, σχολίασε: "Δεν χαλαρώνουμε. Μας δίνει ηρεμία ώστε να δουλέψουμε καλύτερα, ώστε να προετοιμαστούμε όπως πρέπει ενόψει της συνέχειας. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε στο TOP-16. Μετά ξεκινά ο μαραθώνιος και τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται".

Για το εξαιρετικό ματς του Εγιάγκα, είπε: "Συμφωνώ 100% πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες σε μικρότερες ομάδες οι οποίοι μπορεί να μην τους έχει δοθεί η ευκαιρία να διακριθούν, λόγω συγκυριών, και να αξίζουν πολλά περισσότερο, αλλά να παίζουν όχι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο συγκεκριμένος παίκτης πήγε όντως πολύ καλά αλλά σε βάθος χρόνου φαίνεται η αξία του κάθε παίκτη. Σε μεγάλους αγώνες και σε κρίσιμες καταστάσεις και ιδίως αν οι ομάδες που παίζει κερδίζουν".

Στο τρίποντο του Μάντζαρη, έλεγε: "Αυτό που έλεγα είναι ότι μακάρι να μπει γιατί προηγουμένως είχαμε κάνει μία βλακεία με το τρίποντο, οπότε έλεγα να το βάλει ώστε να... σώσουμε το τομάρι μας".
 

Μάντζαρης: "Κάποια στιγμή δεν θα έρθει η ανατροπή"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στα 1.6'' χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα, ωστόσο τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βελτιωθούν καθώς δεν γίνεται να ανατρέπουν συνέχεια παιχνίδια. "Δεν γίνεται να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ", υποστήριξε ο Ματ Λοτζέσκι.
Πήρε την μπάλα από τα χέρια του Λοτζέσκι στην επαναφορά και δίχως να το σκεφτεί, καθώς απέμεναν μόλις 1.6'', εκτέλεσε για τρεις από την γωνία ευστοχώντας. Ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, καθώς αυτό το σουτ έφερε μια απρόσμενη -σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα- νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε τα εξής:
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε τα εξής: Εκείνη την στιγμή δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Απλά σουτάρεις. Αν το βάλεις στεναχωριέσαι, αν το βάλεις πανηγυρίζεις.  Μου συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα μου να βάζω το νικητήριο σουτ στο τέλος ενός αγώνα. Συνέβη και αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, αλλά όχι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση μας.

Σίγουρα όταν έχασα την βολή ελαφρώς επηρεάστηκα και στεναχωρέθηκα, διότι ήταν σε κρίσιμο σημείο και κάθε πόντος μετράει. Ήταν μία βολή πολύ σημαντική, διότι αν την είχα βάλει σε εκείνο το σημείο μπορεί να μη φτάναμε σε τέτοιο σημείο ώστε να κινδυνεύουμε να χάσουμε το ματς.

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς ήμασταν κακοί στην άμυνα. Δεχτήκαμε σχεδόν 80 πόντους μέσα στην έδρα μας. Και όπως έχουμε πει και σε άλλα παιχνίδια, μπορεί τώρα το γεγονός πως μείναμε πίσω στο σκορ να μην μας στοίχισε, καθώς κάναμε ξανά ανατροπή, αλλά σε άλλα παιχνίδια μπορεί να μας στοιχίσει στο μέλλον. Κάποια στιγμή δεν θα έρθει η ανατροπή. Οπότε κάτι θα πρέπει να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι στο παιχνίδι μας.

Είναι μία κακή συνήθεια το ότι μένουμε πίσω στο σκορ και θα πρέπει να την κόψουμε. Τις κακές συνήθειες πρέπει να τις αλλάζεις. Είναι θετικό το ότι αντιδρούμε σωστά, αλλά δεν θα πρέπει να φτάνουμε συνέχεια σε αυτή την κατάσταση με το να κυνηγάμε το σκορ. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, κοιτάμε τα βίντεο, βλέπουμε τα λάθη μας και φροντίζουμε να τα διορθώνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά μιας αναμέτρησης και όχι για λίγα λεπτά. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε καθόλου".




Αήττητοι Ολυμπιακός, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε

Ο πρώτος γύρος της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε είναι οι μόνες αήττητες ομάδες με ρεκόρ 5-0. Έγραψαν ιστορία οι Πειραιώτες.
Ο πρώτος γύρος στους ομίλους της Euroleague ολοκληρώθηκε. Μόλις τρεις ομάδες έχουν μείνει αήττητες. Ο λόγος για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, την περσινή φιναλίστ Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την τουρκική Φενέρμπαχτσε, μετρώντας ρεκόρ νικών 5-0.
Οι Πειραιώτες, παράλληλα, έγραψαν ιστορία, καθώς με τη νίκη-θρίλερ επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ πραγματοποίησαν το καλύτερο τους ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Euroleague με πέντε σερί νίκες. Τελευταία φορά που είχαν ξεκινήσει τόσο καλά ήταν την σεζόν 2007-08 (με κόουτς Γκέρσον).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Group C και είναι μόνος πρώτος στον όμιλο του (5-0), ενώ στην δεύτερη θέση είναι οι Μπάγερν Μονάχου και Γαλατασαράι (3-2). Ακολουθούν Ουνικάχα Μάλαγα (2-3), Μοντεπάσκι Σιένα (1-4) και Ζιελόνα Γκόρα (1-4).

Αναλυτικά οι όμιλοι στην Euroleague


Η επόμενη (6η) αγωνιστική στον όμιλο του Ολυμπιακού:
Γαλατασαράι - Σιένα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου)
Μπάγερν Μονάχου - Ζιελόνα Γκόρα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου)
Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός (Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου)


 ALEX WEB RADIO/TV

Πρωτα Βουκουρέστι και μετα...Βραζιλία (pics+video)

Πρωτα Βουκουρέστι και μετα...Βραζιλία (pics+video)

16/11/2013

Η Εθνική μας επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας, με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου και ένα του Σαλπιγγίδη & πάει την Τρίτη στο Βουκουρέστι για να «τσεκάρει» το εισιτήριο που θα την στείλει στο Ρίο.

Με τρία… Βραζιλία!
Ας αρχίσουν οι χοροί...

Η Εθνική μας ομάδα είναι με το ένα πόδι στη Βραζιλία!

Το "Καραϊσκάκης" είχε φορέσει από νωρίς τα γιορτινά του


Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε δύο φορές, με τον Σαλπιγγίδη να είναι ο άλλος σκόρερ.

Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζαρ, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Στάνκου, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Την ερχόμενη Τρίτη, ο επαναληπτικός στο Βουκουρέστι, με την Εθνική μας, να είναι μια ανάσα μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. «Μελανό» σημείο η κίτρινη στον Κατσουράνη, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.

Το ματς:

Σε διπλά παιχνίδια, κοιτάς πρώτα την άμυνα και στη συνέχεια ψάχνεις το γκολ. Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Εθνική μας. Στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση που της παρουσιάστηκε άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Ο Μήτρογλου… «χτύπησε» και πάλι και η ομάδα του Σάντος, είχε από νωρίς αυτό που ήθελε.

Μεγάλες μάχες και στις δύο περιοχές

 Μία ολιγωρία του Τοροσίδη και μια κακή εκτίμηση του Καρνέζη όμως, έβαλαν ξανά τους Ρουμάνους στο παιχνίδι, σκοράροντας και ένα γκολ που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.

Οι μάχες που έδωσε ο Τοροσίδης

Σχεδόν αλάνθαστος ο Τζιόλης, με 95% στις μεταβιβάσεις του

Χολέμπας, ο παίκτης της Εθνικής μας με τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα (68)

Ο Σιόβας κέρδισε τρεις μονομαχίες στον αέρα, τις περισσότερες από τους διεθνείς μας

Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Βασικά… πιο άμεση δεν γινόταν. Στην επόμενη φάση, ο Τοροσίδης διορθώνει εμφατικά την προηγούμενη «γκέλα» δίνει έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος κάνει την προβολή και ξαναβάζει την Εθνική στο δρόμο της νίκης. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σάντος έδωσαν χώρο στους Ρουμάνους, έψαξαν την κόντρα και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα να είναι στα δικά τους χέρια.

Η χαρά τους διήρκεσε μόνο ένα λεπτό

Στο δεύτερο μέρος αλλαγές δεν υπήρχαν. Η Ελλάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, περίμενε χαμηλά, κοντά στην εστία της και έψαχνε τις κόντρες, οι οποίες έμοιαζαν να έρχονται όμως, δύσκολα. Αυτό μέχρι ο Μήτρογλου να σκοράρει και να κάνει το 3-1και να φέρει την «κυανόλευκη» ένα βήμα πιο κοντά στο… Ρίο. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει εάν και εφόσον οι διεθνείς ήταν πιο προσεκτικοί, οι οποίο, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά είχαν το νου τους στο αμυντικό κομμάτι.

Από τα πόδια του Sam το τρίτο γκολ της Εθνικής

Τα λεπτά κυλούσαν, η Εθνική κρατούσε μια σπουδαία νίκη, η οποία ερχόταν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε κανένας. Όλα έφταναν στο τέλος τους και οι Ρουμάνοι μας έκαναν και ένα... δώρο. Ο Λάζαρ πήρε δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά και "κρέμασε" τους συμπαίκτες του και φυσικά δεν υπολογίζεται για το ματς της Τρίτης. Το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά έφερε την αγαπημένη μας «γαλανόλευκη» κοντά στο να… επιβιβαστεί για Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την πρώτη νίκη σε επίσημο επί της Ρουμανίας

 

Ο Μήτρογλου έχει ανοίξει το σκορ και το "Καραϊσκάκης" φλέγεται...

"Βλέπεις στο βάθος τη Βραζιλία;" ρωτάει ο Σαμαράς τον Μήτρογλου

Ο Μήτρογλου άνοιξε φτερά για... Ρίο

Ένα ακόμη κρίσιμο γκολ από τον Σαλπιγγίδη

Όταν ο Μήτρογλου... υποκλίθηκε στον Σάλπι

Όλοι μια γροθιά

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (86’ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80’ Γκέκας).

Στον πάγκο: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Φορτούνης, Ταχτσίδης.

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου (75’ Λάζαρ), Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε (86’ Μαξίμ), Τόρχε (75’ Γκρόζαβ), Μαρίκα.

Στον πάγκο: Λούτσιν, Παντελίμον, Γκριγκορέ, Λατοβλέβιτσι, Νικολίτα, Γκάμαμ, Νικουλάε, Χόμπαν, Κεσερού.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Χοσέ Τιάγκο (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης


Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας


Διαβάστε την κριτική των παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Ορέστης Καρνέζης:
Μέχρι την φάση της ισοφάρισης σε 1-1 δεν έχει κινδυνέψει αλλά στο γκολ έχει μερίδιο ευθύνης όπως και ο Τοροσίδης. Ούτε βγαίνει, ούτε μένει στην εστία του παρακολουθώντας άπραγος την μπάλα. Εν συνεχεία μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους είναι απλά θεατής. Όπως επίσης και στο δεύτερο μέρος που δεν έγινε ούτε μια φάση μπροστά στην εστία της Εθνικής Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να επέμβει σε κανένα σημείο.

Βασίλης Τοροσίδης:
Ξεκίνησε καλά τον αγώνα εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδιναν οι Ρουμάνοι και ανεβαίνοντας διαρκώς στο πρώτο τέταρτο. Στην φάση της ισοφάρισης του αναλογεί η μισή ευθύνη καθώς ο παίκτης του βάζει το γκολ. Ένα λεπτό αργότερα όμως βγάζει την ασίστ για το δεύτερο τέρμα ενεργώντας αστραπιαία καθώς και είδε τον "Σάλπι" και την έκανε με την μια. Συνέχισε καλά και μάλιστα είχε και μια καλή στιγμή με έναν ωραίο συνδυασμό και σουτ στο πρώτο μέρος. Αρκετά καλός και στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα από την πλευρά του ενώ συνέχισε να είναι απειλητικός για την άμυνα της Ρουμανίας. Δεν ανέβηκε τόσο πολύ όσο στο πρώτο μέρος αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος:
Πολύ σταθερός στο πρώτο ημίχρονο και νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Παπασταθόπουλος έπαιρνε το βάθος στην άμυνα, ένα μέτρο όχι περισσότερο, και δείχνει ότι είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής. Στα μέσα του πρώτου μέρους έκοψε και βγήκε και γρήγορα στην επίθεση αποτελώντας μια λύση χωρίς όμως να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα κόντρα στους επιθετικούς των Ρουμάνων ενώ μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα είχε δυνάμεις για να βγει και στην επίθεση, να κρατήσει την μπάλα, και μάλιστα έχοντας καθαρό πάντα μυαλό.

Δημήτρης Σιόβας:
Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι χάνοντας σε μια φάση τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά εν συνεχεία ανέβηκε. Πήρε αρκετές μονομαχίες, ιδίως στον αέρα, ενώ ήταν επικίνδυνος και στις στημένες φάσεις. Είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Παπασταθόπουλο. Στο δεύτερο μέρος όπως και ο αμυντικός της Ντόρντμουντ έτσι και αυτός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους αντιπάλους του και έκοψε κάθε φάση πριν καν δημιουργηθεί. 

Χοσέ Χολέμπας:
Αρκετά δραστήριος από τα αριστερά χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα αμυντικά το πρώτο μέρος και ανεβαίνοντας αρκετά συχνά όντας απειλή για την άμυνα της Ρουμανίας μαζί με τον Σαμαρά. Ο Χολέμπας ανάλαβε και πολλές από τις εκτελέσεις των στημένων με αρκετά εξ αυτών να είναι πολύ καλά για την ελληνική ομάδα. Σταθερός και στο δεύτερο ημίχρονο ο αριστερός μπακ της Εθνικής Ελλάδος δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα ενώ συνέχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Αλέξανδρος Τζιόλης:
Αθόρυβη δουλειά από τον Αλέξανδρο Τζιόλη στο πρώτο ημίχρονο καθώς ο μέσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε έναν άχαρο ρόλο μπροστά από τα δυο στόπερ, ενώ αρκετές φορές γινόταν και τρίτος στόπερ η κάλυπτε έναν εκ των Σιόβα ή Παπασταθόπουλο που ανέβαιναν. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα ενώ είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Μόνο που προσπάθησε να ανέβει λίγο παραπάνω, να πάρει περισσότερο μπάλα στα πόδια του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας. Παράλληλα είχε πάντα και τον νου του πίσω να καλύπτει το ένα από τα δυο στόπερ. 


Γιάννης Μανιάτης:
Μέτρια η απόδοση του Γιάννη Μανιάτη στα 77' λεπτά που αγωνίστηκε πριν δώσει την θέση του στον Καραγκούνη. Ο μέσος της Εθνικής Ελλάδος έριξε πολύ τρέξιμο και κάλυψε σχεδόν όλο το γήπεδο αλλά σε έναν ρόλο που έπρεπε να βοηθήσει επιθετικά δεν το έκανε όσο έπρεπε. Αρκετές φορές στις μονομαχίες του με τους Ρουμάνους χρησιμοποίησε τα χέρια του για να τους κόψει και ευτυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είδε κάποια κάρτα. 


Κώστας Κατσουράνης:
Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε θετική παρουσία στα 85' λεπτά που αγωνίστηκε. Σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο από τα άλλα δυο χαφ προσπάθησε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας στο πρώτο μέρος χωρίς όμως να του βγουν δυο, τρεις καλές εμπνεύσεις που είχε. Ανασταλτικά δεν βοήθησε τόσο πολύ έχοντας τους Μανιάτη και Τζιόλη να μαρκάρουν και για αυτόν. Στο δεύτερο μέρος αντίθετα βοήθησε ακόμα περισσότερο αμυντικά ενώ ήταν δραστήριο και επιθετικά έχοντας την ασίστ στο τρίτο γκολ και μια σπουδαία χαμένη ευκαιρία για το 4-1 στο 70' της αναμέτρησης.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:
Ο κορυφαίος της Εθνικής μαζί με τον Μήτρογλου. Ο "Σάλπι" δεν πέτυχε απλά το γκολ που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με 2-1 αλλά ήταν και αυτός που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μήτρογλου ενώ  σε όλη την διάρκεια ήταν ο μοναδικός από τους τρεις επιθετικούς που μάρκαρε τόσο πολύ και βοηθούσε σε κάθε διώξιμο της μπάλας από την περιοχή. Ο "Σάλπι" έκανε για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο παιχνίδι. 


Γιώργος Σαμαράς:
Μέτρια και η απόδοση του Γιώργου Σαμαρά ο οποίος σίγουρα μπορεί πολύ καλύτερα. Υπήρχαν φάσεις στο πρώτο μέρος που αδίκησε τον εαυτό του αλλά και τους συμπαίκτες του μην δίνοντας τους πάσα και προσπαθώντας να τελειώσει ο ίδιος κάποιες φάσεις. Παράλληλα στο πρώτο μέρος από τύχη δεν είδε την κίτρινη κάρτα στο εσκεμμένο χέρι που έκανε για να σταματήσει την μπάλα. Ο Σαμαράς και στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκε τόσο πολύ και το μόνο θετικό στο παιχνίδι του είναι πως δύσκολα μπορεί να του πάρει κανείς την μπάλα από τα πόδια και με αυτό τον τρόπο κερδίζει και φάουλ σε καλά σημεία για την Εθνική ομάδα.

Κώστας Μήτρογλου:
Τέσσερις φάσεις δυο γκολ για τον Κώστα Μήτρογλου που παραμένει "καυτός" και με τα γκολ του οδηγεί την Εθνική Ελλάδος στην Βραζιλία. Ο σκόρερ των δυο τερμάτων της Ελλάδος ήταν πάρα πολύ καλός και σε καίριες θέσεις όταν έπρεπε. Με κίνηση μέσα και έξω από την περιοχή ενώ πίεσε και βοήθησε και στην άμυνα σε δυο φάσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει χατ τρικ αλλά ο γκολκίπερ των Ρουμάνων στο 72' του στέρησε το τρίτο γκολ. Αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Φάνη Γκέκα με όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει.

Καραγκούνης:
Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί αλλά το γεγονός ότι συμπλήρωσε 130 συμμετοχές και οδεύει προς το Μουντιάλ λέει πολλά.

Γκέκας:
Μπήκε και αυτός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον Μήτρογλου και δεν μπορεί να κριθεί. Στο γκολ που βάζει είναι εκτεθειμένος.

Σάμαρης:
Μπήκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον Κατσουράνη και σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί.

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

Σάντος:«Τους τελικούς τους κερδίζεις…»

Απόλυτα ικανοποιημένος και έτοιμος να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση ενόψει του επαναληπτικού μπαραζ στο Βουκουρέστι εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος.
Σάντος:«Τους τελικούς τους κερδίζεις…»
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 της εθνικής Ελλάδος επί της Ρουμανίας, που την έφερε μια ανάσα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο. Μπήκαμε αρκετά καλά και δυνατά και προσπαθήσαμε από το ξεκίνημα να έχουμε την πρωτοβουλία για να πετύχουμε ένα γκολ που θα ήταν σημαντικό. Ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τις αντεπιθέσεις της Ρουμανίας ξέροντας πως είναι από τα δυνατά τους όπλα. Και ενώ καταφέραμε να προηγηθούμε, δεχθήκαμε μετά γκολ από μία φάση που δεν συνηθίζουμε να δεχόμαστε τέρματα. Η αντίδραση μας ήταν πάρα πολύ γρήγορη και άμεση, συνεχίζαμε να παλεύουμε.

Στο δεύτερο ξεκινήσαμε επίσης δυνατά. Θέλαμε να βάλουμε και τρίτο γκολ. Το καταφέραμε. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τέταρτο. Δεν έγινε και τώρα πάμε στην Ρουμανία να σφραγίσουμε την πρόκριση. Πλέον θα πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά για την ρεβάνς. Βρισκόμαστε στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει μα νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το σκορ για να προκριθούμε», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Πορτογάλος τεχνικός, πριν απαντήσει σε ερωτήσεις.

-για την υπόθεση πρόκριση:

«Είμαστε στο πρώτο ημίχρονο. Μιλάμε για μια φάση μπαράζ που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από την αντίπαλη ομάδα, γιατί έχουμε δύο γκολ περισσότερα. Αναγνωρίζουμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, το γήπεδο γεμάτο, ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του και εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό».

-αν η Ελλάδα ήταν πολύ καλή ή Ρουμανία πολύ κακή;

«Νομίζω πως θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους παίκτες μου αυτούς της Ελλάδας, που κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους Ρουμανους να δημιουργήσουν».

-τι άλλαξε και η εθνική εμφανίστηκε τόσο επιθετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια:

«Δεν άλλαξα πάρα πολλά πράγματα όσον αφορά στο πλάνο. Ίσως αυτό που έμεινε είναι πως τέτοια ματς, τέτοιους τελικούς δεν τους παίζεις. Τους κερδίζεις. Αυτό είχε να κάνει με την ιδιαιτερότητα των αγώνων. Σε μια φάση που ξέρεις πως σημασία έχουν οι πόντοι, όταν κερδίζεις με 1-0 μπορεί οι ίδιοι οι παίκτες να μείνουν πίσω. Σε νοκ άουτ ξέρεις πως θα πρέπει να βάλεις όσα περισσότερα γκολ, οπότε έτσι μπορεί να βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι πως στην τελευταία φάση στο κόρνερ πήγαν τρεις παίκτες για να το σκοράρουν από κοντά, αλλά εγώ τους είπα να πάνε μπροστά και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία».

-αν έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας;

«Για εμένα δεν είναι έκπληξη η σημερινή εμφάνιση της ομάδας γιατί ξέρω πως μπορούμε. Ικανοποιημένος θα είμαι μετά την Τρίτη αν προκριθούμε πρώτα ο Θεός. Αυτό δεν το λέω τώρα πρώτη φορά. Πάντα λέμε πως πιστεύουμε στους παίκτες και προσθέτουμε και άλλα πράγματα εκτός από το πάθος και την διάθεση που έτσι και αλλιώς έχουν. Πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τρίτης και να έχουμε ίδια συμπεριφορά με την σημερινή. Να δώσουμε βάρος στην άμυνα, αλλά να ψάξουμε και το γκολ που θα είναι πολύ σημαντικό».

-την διαχείριση του σκορ ενόψει του επαναληπτικού στη Ρουμανία:

«Αυτή δικιά μου δουλειά. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές έκαναν μεγάλη εμφάνιση και πήραν καλό αποτέλεσμα, αλλά δουλειά μου είναι να μην παρασυρθούν και να μείνουν προσηλωμένοι. Αυτό είναι η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία που πρέπει να γίνει από αύριο. Ναι μεν σήμερα πήγαμε πολύ καλά, αλλά την Τρίτη θα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα και από την άλλη πλευρά ο Ρουμάνος μπορεί να λέει για κενά και ελλείψεις στην ομάδα, αλλά πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει. Το ίδιο θα έκανα και εγώ αν ήμουν στην θέση του. Γι’ αυτό λοιπόν είπαμε πως από την μία πλευρά θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα αμμυντικά τουλάχιστον για τα πρώτα δύσκολα λεπτά, χωρίς όμως να περιοριστούμε και να παλέψουμε για το γκολ».

Σαλπιγγίδης: "Δεν πανηγυρίζουμε ακόμα..."

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε πως η Εθνική θα μπορούσε να πετύχει και μεγαλύτερο σκορ κόντρα στη Ρουμανία ενώ έσπευσε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως χρειάζεται ένα ακομα καλό ματς για την πρόκριση.
"Δείξαμε χαρακτήρα. Παίξαμε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.
Έχουμε πάντως ένα ακόμα παιχνίδι και για να περάσουμε θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλυτερα. Η Εθνική έχει πάθος, ψυχή και ταλέντο και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόσμου.
Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, οι πανηγυρισμοί πρέπει να έρθουν αφού κάνουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τη Ρουμανία", δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Μανιάτης: "Ο Μήτρογλου σκοράρει σε κάθε ευκαιρία"

Μανιάτης: «Δεν τους φοβόμαστε»
Ο Γιάννης Μανιάτης αποθέωσε την ευστοχία του Μήτρογλου, αναφέρθηκε στα πικρόχολα σχόλια των Ρουμάνων και ευχαρίστησε τον κόσμο, μιλώντας για την ανατριχίλα που νιώθει όταν ακούει τον Εθνικό ύμνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μήτρογλου:

"Ήμασταν όλη την εβδομάδα πολύ συγκεντρωμένοι. Μας βοήθησε και ο προπονητής μας, ο Φερνάντο Σάντος και στην ψυχολογία και στο να φορμάρει την ομάδα. Η ομάδα είχε ενέργεια και όλοι έδειξαν πως το θέλαμε πολύ και κυνηγούσαμε κι άλλα γκολ.
Ήταν και είναι σε καλή κατάσταση ο Μήτρογλου και μας βοηθάει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Μας βοήθησε πως σκοράραμε αμέσως μετά το 1-1. Μετά απ' αυτό το πιστεύαμε και πιστεύαμε επίσης πως θα πετύχουμε κι άλλα γκολ. Το πιστεύαμε και το δείξαμε", ήταν τα αρχικά λόγια του Γιάννη Μανιάτη.
Για τα προκλητικά σχόλια των Ρουμάνων: "Με όλα αυτά που ακούμε συνέχεια από τους Ρουμάνους και γενικά, ντομπαριζόμαστε ο καθένας ξεχωριστά. Δεν το σχολιάζουμε μεταξύ μας. Είμαστε επαγγελματίας, ξέρουμε τι να κάνουμε. Ό,τι ακούμε το κρατάμε μέσα μας και το βγάζουμε στο γήπεδο".
Για το γεγονός πως πίστευαν στη μεγάλη νίκη: "Βλέπαμε τις δυνατότητες της ομάδας σήμερα. Από το 1ο λεπτό ήμασταν καλύτεροι, βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε και με το που βάλαμε το 2ο είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Ήμασταν καλή μέρα, ενώ οι Ρουμάνοι όχι. Θα πρέπει όμως να πούμε πως δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν καλά".
Για τον επαναληπτικό στην Ρουμανία: "Το μυαλό μας είναι ήδη είναι στο Βουκουρέστι. Τελείωσε αυτό το ματς και σκεφτόμαστε την Τρίτη. Αν παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι δεν φοβόμαστε τίποτα. Τους σεβόμαστε αλλά θα δείξουμε το καλό μας εαυτό. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε να πάρουμε την πρόκριση".
Για το γεμάτο το "Καραϊσκάκης": "Ο κόσμος σήμερα ήταν απίστευτος. Γέμισε το γήπεδο, μας βοήθησε και στα 90 λεπτά ήταν μαζί μας. Στον Εθνικό ύμνο όλοι οι Έλληνες όπως και εγώ ένιωσα ανατριχίλα. Ελπίζουμε να τους κάνουμε περήφανους. Η διάθεση της ομάδας ήταν πολύ καλή και ο κόσμος μας χειροκροτούσε κάθε λεπτό γιατί έβλεπε την προσπάθειά μας".

Πιτσούρκα: «Έχουμε ελπίδες»

Απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του από την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ρουμάνων, Βίκτορ Πιτσούρκα.

Πιτσούρκα: «Έχουμε ελπίδες»
Πικραμένοι αλλά αποφασισμένοι να παλέψουν στον επαναληπτικό του Βουκουρεστίου είναι οι Ρουμάνοι κάτι που ξεκαθάρισε ο Βίκτος Πιτσούρκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου.

-την εικόνα του αγώνα και το αποτέλεσμα:


«Η Ελλάδα ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια. Ακολουθεί η ρεβάνς στο Βουκουρέστι. Σίγουρα οι ελπίδες πρόκρισης είναι λίγες όμως θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Ξέραμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες που μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα όμως σίγουρα δεν περιμέναμε τα τρία γκολ. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε όμως δευτερόλεπτα αργότερα δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ. Για το τρίτο γκολ τι να πω. Το δεχτήκαμε σαν να παίζαμε στο σχολείο. Ξεκινήσαμε καλά το ματς όμως δεχτήκαμε τρία γκολ και αυτό είναι που μετράει».

-τα λάθη της ομάδας του και τι θα αλλάξει στον επαναληπτικό:

«Θα είναι μεγάλη απώλεια για εμάς οι δύο ποδοσφαιριστές (Λάζαρ και Μπουρτσεάνου) που θα είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών. Δεν έχουμε τόσους παίκτες αξιόλογους που μπορούν να τους αντικαταστήσουν. Όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές».

-αν μετάνιωσε για την ενδεκάδα που παρέταξε:

«Ο Λάζαρ ήταν αρκετά κουρασμένος και το γήπεδο δεν θα τον βοηθούσε. Επίσης δεν μετάνιωσα που άφησα εκτός τον Μαξίμ. Θα παίξει στο Βουκουρέστι και θα αποδείξει αυτό που μπορεί να προσφέρει».

Λόμποντ: «Και πριν η Ελλάδα ήταν φαβορί»

Τα καλύτερα λόγια για την εθνική Ελλάδος είχε να πει ο τερματοφύλακας της Ρουμανίας, Μπογκντάν Λόμποντ.

Λόμποντ: «Και πριν η Ελλάδα ήταν φαβορί»
Ο 35χρονος τερματοφύλακας μίλησε στο otesport μετά την ήττα της ομάδας του και έπλεξε το εγκώμιο της γαλανόλευκης. «Δεν ήταν καλή βραδιά για μας. Όμως ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί είχαμε απέναντι μας έναν αντίπαλο πιο δυνατό κάτι που φαίνεται και από τα ρόστερ των δύο ομάδων Και πριν το πρώτο ματς τον τίτλο του φαβορί τον είχε η Ελλάδα, αυτή τον έχει και τώρα».

Για τον επαναληπτικό της Τρίτης και τις ελπίδες της Ρουμανίας για ανατροπή: «Στο Βουκουρέστι ελπίζουμε στην μεγάλη δύναμη και την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος μας. Ελπίζουμε να έχουμε να πάρουμε τη δύναμη και να συμβεί ότι και εδώ με τους Έλληνες».

Ρουμανική γκρίνια…

Παράπονα από την απόδοση των παικτών στον αγώνα με την Ελλάδα έχει ο προπονητής των Ρουμάνων, Βίκτορ Πιτσούρκα. Γκρίνια για τη διαιτησία του Προένσα

Κατσάδα και ρουμανική γκρίνια…
Ο τεχνικός της αντιπάλου της γαλανόλευκης στα μπαράζ έβαλε τις φωνές μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια, τονίζοντας ότι στο αμυντικό κομμάτι η ομάδα του ήταν τραγική!

Μετά την ομιλία του Πιστούρκα η ρουμανική ομάδα βγήκε εκ νέου στο άδειο πλέον Καραισκάκη. Οι παίκτες που έπαιξαν σε όλο το ματς έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι μια μινι-προπόνηση…

«Έρχεται» γκρίνια

Πάντως αν λάβουμε υπόψη τα όσα κουβεντιάζουν οι Ρουμάνοι τις επόμενες μέρες αναμένεται γκρίνια για τη διαιτησία…Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται το πρώτο γκολ είναι οφσάιντ, ενώ εκτιμούν ότι ο διαιτητής ήταν υπερβολικός με τις κάρτες απέναντι στους παίκτες τους.

Σε αυτό προσθέστε ότι είχαν διαμαρτυρηθεί πριν το ματς, για το γεγονός ότι ο διαιτητής Πέδρο Προένσα είναι συμπατριώτης του ομοσπονδιακού μας τεχνικού...


ALEX WEB RADIO/TV