ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Χρόνια πολλά Ερνέστο μεσα απο την καρδια μας

Χρόνια πολλά Ερνέστο μεσα απο την καρδια μας

09/02/2013

Χρόνια πολλά Ερνέστο!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει γενέθλια σήμερα, αφού γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1964. Ο "τσινγκούρι" γίνεται σήμερα 49 ετών και ο κόσμος του Ολυμπιακού δε θα πάψει ποτέ να τον λατρεύει για τις αγωνιστικές στιγμές και βέβαια τους τίτλους που του πρόσφερε. ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές που πέρασαν ποτέ από τον Ολυμπιακό και συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής.
Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε για πρώτη φορά στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2008, παίρνοντας το νταμπλ και το 2010 έκανε το come-back για να σηκώσει και πάλι δύο πρωταθλήματα και το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών.
Χρόνια πολλά Ερνέστο, είμαστε στην καρδιά σου και είσαι στη δική μας!

 ALEX WEB RADIO/TV

Σκόνταψε στην Τρίπολη

Σκόνταψε στην Τρίπολη

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, παρά το γεγονός πως στο 25' προηγήθηκε με 2-0.
Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών Κ-20 της Super League, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με γκολ του Παπασάββα στο 21' ύστερα από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Λύρα από αριστερά, ενώ με τον ίδιο σκόρερ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 25'!

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 2-0, ωστόσο στην επανάληψη ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων. Από ασίστ του Τσόφλιου ο Γκαϊδατζής μείωσε σε 1-2 στο 51' και ο ίδιος παίκτης επτά λεπτά αργότερα (58') με σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την μεγάλη περιοχή έφερε το ματς στα ίσα. Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και το τελικό 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Μυρσινιάς, Λυμπέρης, Ρούσσης, Αναστασόπουλος, Γ. Αρώνης, Νικολίτσας (76ʼ Καρυδόπουλος), Βαλκάνος, Γκαϊδατζής, Τογρού (57ʼ Βελισάρης), Κατσαρός (46ʼ Τσόφλιος).

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Βούρος, Δημακάκος (65ʼ Καραγκούνης), Ρουγκάλας,  Λεάντρο,  Σιώπης, Παιδάκης (61ʼ Ψυχογιός), Παπασταύρου, Βέργος, Πασαλίδης, Γ. Λύρας (61ʼ Φουκαράς).

Γήπεδο: Βοηθητικές Εγκαταστάσεις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Ιωάννης Κακριδής (Συνδέσμου Κορινθίας)

Α’ Βοηθός: Δημήτριος Σεφέρης (Συνδέσμου Κορινθίας)

Β’ Βοηθός: Χρήστος Πυργάκης (Συνδέσμου Κορινθίας)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ελένη Κυρίου (Συνδέσμου Αθηνών)

www.redplanet.gr/

Γεωργάτος: "Είχα ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο"

Γεωργάτος: "Είχα ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο"

Ο Γεωργάτος σε συνέντευξη του, μίλησε για την καριέρα του στον Ολυμπιακό, για το "δέσιμο" του με τον κόσμο, για τις αναμνήσεις που κουβαλά, αλλά και για την τωρινή ομάδα τoυ Θρύλου.
Ο παλαίμαχος και θρυλικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Γεωργάτος, ένας εκ των κορυφαίων παικτών που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα, μίλησε στην ιστοσελίδα υγείας "medvoi365". Ο σπουδαίος αριστεροπόδαρος μπακ-χαφ μίλησε για την λαμπρή καριέρα του στον Ολυμπιακό, για το "δέσιμο" που είχε με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, για τις αναμνήσεις που κουβαλά από Ελλάδα και Ιταλία, για το δίδυμο στα άκρα με τον Τζόρτζεβιτς, για την τωρινή ομάδα των Πειραιωτών, ενώ επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βρουν νέο Γεωργάτο.

Γρηγόρη, πως είναι η ζωή χωρίς τη µπάλα; Χωρίς να παίζεις δηλαδή; Πριν λίγους µήνες έκλεισες τα 40.

"Είναι µία ζωή φυσιολογική, ήρεµη. Χωρίς την πίεση από τον πρωταθλητισµό που είχα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι µια ζωή που µε ευχαριστεί, γιατί είµαι περισσότερο κοντά στα παιδιά µου, την οικογένειά µου. Χαίροµαι πολύ που µπορώ και περνάω περισσότερο χρόνο µαζί τους".

Επτά πρωταθλήµατα, τρία κύπελλα. Σου λείπει η οµάδα, ο κόσµος, η εξέδρα;

"Είµαι πολύ γεµάτος από την καριέρα µου όλα αυτά τα χρόνια. Και από τον Ολυµπιακό αλλά και από όλα αυτά που έχω περάσει. Είµαι τόσο γεµάτος, που όταν είπα ότι θα σταµατήσω, σταµάτησα και τώρα δεν µου λείπει καθόλου.

Το µόνο που µπορώ να πω, είναι πως όταν καµιά φορά πηγαίνω στο γήπεδο η ατµόσφαιρα που υπάρχει και είχα συνηθίσει τόσα χρόνια, µου δηµιουργεί συναισθήµατα να θέλω να ξαναπαίξω, να µπω και πάλι στο γήπεδο. Όχι όµως ότι µου λείπει, µε την έννοια ότι θέλω και πάλι να είµαι ποδοσφαιριστής".

Θέλω να µου πεις τα συναισθήµατα που είχες όταν άκουγες χιλιάδες φιλάθλους να τραγουδούν το «έκανες την Τούµπα άνω κάτω Γεωργάτο, Γεωργάτο».

"Ήταν µια ιδιαίτερη σχέση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν εκείνοι που είναι του κόσµου, του λαού και εκείνοι που είναι µόνοι τους. Αυτό το σύνθηµα ήταν µία ένδειξη αγάπης του κόσµου. Όταν το άκουγα, καταλάβαινα, ότι πάνε καλά τα πράγµατα, δηλαδή ότι η οµάδα πάει καλά, εγώ παίζω καλά, κάνω καλό παιχνίδι, οι φίλαθλοι είναι ικανοποιηµένοι και το ανταπέδιδαν µε αυτό το σύνθηµα. Τα συναισθήµατα ήταν πολύ θετικά. Αυτό µε ανέβαζε περισσότερο. Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο να το πούµε µε «τρέλαινε» και µε έκανε να θέλω να παίξω καλύτερα ώστε να τους ευχαριστήσω".

Ως συµπαίκτη, ποιον θα χαρακτήριζες καλύτερο; Είτε ως ποδοσφαιριστή, είτε ως άνθρωπο ή ακόµη και φίλο.

"Είναι πολλοί οι συµπαίκτες µου που θα µπορούσα να πω. ∆εν θα ήθελα να ονοµάσω έναν. Είναι πολλοί αυτοί που είναι καρδιακοί φίλοι µου και θα ήταν άδικο να αναφερθώ µόνο σε έναν. Θα µπορούσα να πω ότι µε αυτούς που έζησα τα περισσότερα χρόνια στον Ολυµπιακό, ήταν οι καλύτεροι συµπαίκτες µου και φίλοι µου που ζήσαµε πολλά θετικά και αρνητικά µαζί".

Πες µου λίγα λόγια για τον καλύτερο προπονητή που είχες.

"Ο Μπάγεβιτς ήταν ο προπονητής που µου έµαθε το πώς θα γίνω επαγγελµατίας. Να µην βλέπω το ποδόσφαιρο δηλαδή όπως το έβλεπα όταν έπαιζα στην «αλάνα», γιατί παρ’ ότι είχα φτάσει στον Ολυµπιακό, µε µία πορεία 5 χρόνων στην Ά Εθνική που έπαιζα στην Παναχαϊκή εγώ εξακολουθούσα να βλέπω το ποδόσφαιρο όπως το έβλεπα όταν ήµουν 12 χρονών και έπαιζα στα γηπεδάκια. Ήταν ο πρώτος που µε έκανε να καταλάβω ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι µόνο αυτό, είναι και επαγγελµατισµός. ∆ηλαδή µε έκανε να καταλάβω ότι εγώ είµαι ένα εργοστάσιο, ότι είµαι από µόνος µου εργοστάσιο. Αν δούλευε καλά το εργοστάσιο, θα ήµουν και ‘γω καλά, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύαµε µαζί. Αυτό µου µετέφερε και διαφοροποίησα τον ερασιτεχνισµό από τον επαγγελµατισµό. Σε θέµατα ψυχολογίας τώρα, πώς να διαχειρίζοµαι δηλαδή τα παιχνίδια, να δω κάποια πράγµατα εντελώς διαφορετικά, ήταν ο Λίπι που τον είχα στην Ιταλία και θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσµο".

Παρακολουθείς το Ιταλικό ποδόσφαιρο; Πηγαίνεις στο Μιλάνο;

Στο Μιλάνο έχω πάει 4 µε 5 φορές από τότε που σταµάτησα. ∆ιατηρώ και φιλικές σχέσεις µε κάποιους ποδοσφαιριστές. Βέβαια δεν είµαι άνθρωπος που θα πάω και θα πάρω τηλέφωνα, να ειδοποιήσω ότι πήγα για να µε δουν. Θέλω να πηγαίνω και να µην µε βλέπει κανένας. Να βλέπω πράγµατα τα οποία είχα ζήσει, από άλλη οπτική γωνία τώρα. Τι λάθος είχα κάνει, εάν είχα κάνει. Πως έβλεπα κάποιες καταστάσεις τότε και πως τα βλέπω τώρα. ∆ηλαδή δεν έριξα µαύρη πέτρα, όπως είχα πει παλιά όταν έφυγα. «Ρίχνω µαύρη πέτρα και δεν θέλω να ξαναγυρίσω» (γέλια). Ιταλικό ποδόσφαιρο βλέπω συνέχεια. Μπορώ να σου πω ότι παρακολουθώ περισσότερο την Ίντερ τώρα από όταν έπαιζα εγώ.

Πως βλέπεις τον σηµερινό Ολυµπιακό, ποια είναι η εικόνα του; Σε ικανοποιεί;

"Υπάρχει µία περίεργη κατάσταση πλέον. Όχι µόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά σε όλη την χώρα. Όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει σίγουρα και τον αθλητισµό και τις οµάδες. Τώρα αν µου αρέσει αυτό που βλέπω, θα σου πω πως όχι, δεν µου αρέσει. Αλλά µε βάση τα τωρινά δεδοµένα, µε το πώς είναι οι οµάδες, τα έσοδα και όλα αυτά που περιτριγυρίζουν µία οµάδα ώστε να φτιάξει ένα καλό σύνολο, να βρουν καλούς παίχτες ή να βγουν ταλέντα παραδείγµατος χάριν, δεν µπορώ να πω ότι ο Ολυµπιακός είναι στο µηδέν. Οι κινήσεις που κάνει, έχουµε την τύχη µετά τον Κόκκαλη να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έχει χρήµατα. Γιατί αν δεν είχε ο Μαρινάκης βλέπουµε τι τραβάει ο Παναθηναϊκός, τι τραβάει η ΑΕΚ, οµάδες που είναι ιστορικές. Εµείς σαν Ολυµπιακοί  που είµαστε δεν πρέπει συνέχεια να βρίζουµε και να κοιτάµε τι θέλουµε εµείς. Πρέπει να βλέπουµε που ζούµε και πως είναι τα πράγµατα. Σαν οµάδα, σαν δοµή και αυτό το µάζεµα των καλύτερων Ελλήνων παικτών που κάνει, µου αρέσει πολύ όπως πηγαίνει".

Εσύ και ο Τζόρτζεβιτς έχετε «στοιχειώσει»την θέση στα αριστερά. Βλέπεις κανένα νέο Γεωργάτο στους πιτσιρικάδες;

"Μπορεί να βγουν και καλύτεροι από τον Γεωργάτο. Είναι θέµα ταλέντου ενός ανθρώπου. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει το πάντρεµα των παικτών που υπήρχε τότε. Γιατί εµείς γεννηθήκαµε, δεν φτιαχτήκαµε. Ήµασταν µικρά παιδάκια τα οποία µεγαλώσαµε µέσα από τον Ολυµπιακό, µέσα από ατυχίες, βρισίµατα, κακουχίες. Ζήσαµε πρώτα αυτή την πλευρά και µετά ανθίσαµε. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό τώρα. Μην ξεχνάς ότι τότε ο Ολυµπιακός είχε να πάρει 9 χρόνια πρωτάθληµα. Ζούσε εποχές που ζει τώρα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Άρα είχε περισσότερη υποµονή ο κόσµος τότε. Για αυτό και λέω ότι εµείς γεννήσαµε µια κατάσταση. Οι παίχτες τώρα έρχονται από µία τεράστια επιτυχία δική µας. Τον έχουµε γεννήσει, µεγαλώσει και έχει µείνει εκεί. Γι αυτό και επιτυχίες µεγαλύτερες µπορεί να έχει και θα έχει ο Ολυµπιακός αλλα η αγάπη όταν γεννιέται κάτι, να µεγαλώνει και να φτάνει στην κορυφή δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον κόσµο. Ο κόσµος θα είναι µια ζωή στηµένος σε αυτό το πράγµα".

Η κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα και φυσικά και το ποδόσφαιρο.  Τα λεφτά πλέον είναι λίγα. Θα ξαναµπούµε λες στο «παίζω για την φανέλα»;

"Στις µικρότερες κατηγορίες ναι. Εγώ το πρόλαβα αυτό, το να παίζω για την φανέλα. Πιστεύω πως θα γυρίσουµε σε αυτό το σκεπτικό στις µικρότερες κατηγορίες και ίσως είναι και καλό αυτό. Τώρα αν µε ρωτήσεις για Α και Β Εθνική, είναι δύο κατηγορίες που πιστεύω ότι κανένας ποδοσφαιριστής όταν φτάνει εκεί µπορεί να παίζει µόνο για την φανέλα πλέον. Σίγουρα τα χρήµατα θα είναι λιγότερα, αλλά είναι µία δουλειά δεν είναι µόνο χόµπι όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο. Για τις πρώτες κατηγορίες όµως για µένα, είναι πολύ καλύτερο που θα γίνει έτσι.  Γιατί έχουµε φτάσει σε ένα σηµείο τα παιδάκια 14-15χρονών, που εµείς τότε βλέπαµε µόνο την αλάνα, τώρα να έχουν δίπλα τους και το µάνατζερ από πάρα πολύ νωρίς. ∆εν έχουν παίξει ακόµα πρακτικά και έχουν έναν µάνατζερ δίπλα για το «που θα τους πάω». Εκεί χάνεται το παιχνίδι, γι’ αυτό βλέπουµε και πολλά ταλέντα που δεν παίζουν µπάλα. ∆εν θα υπάρχουν λεφτά και έτσι θα καταλάβουν και οι µάνατζερ ότι πρέπει να παίξεις και να µοχθήσεις για φτάσεις εκεί που πρέπει να φτάσεις. Αλλά και όταν θα το έχεις καταφέρει θα πρέπει πάλι να παίξεις για να πάρεις τα χρήµατα που πρέπει. Έτσι θα φτιάξουµε και καλύτερο ποδόσφαιρο και τα παιδιά θα µεγαλουργήσουν".

Ένα µήνυµα για τα νέα παιδιά θέλω. Ανεργία, φτώχεια, κρίση, απογοήτευση. Τι θα έλεγες να τα κάνουν όλα άνω κάτω;

"Τους συµµερίζοµαι πάρα πολύ τους νέους. Έχω και εγώ παιδιά και πολλές φορές σκέφτοµαι το µέλλον τους. Τρελαίνοµαι και ‘γω πολλές φορές µε αυτά που βλέπω, µπορεί να µην βιώνω κάποια πράγµατα στον τεράστιο βαθµό, αλλά αν εσύ είσαι καλά και το διπλανό σπίτι καίγεται, η φωτιά αποκλείεται να µην έρθει και σε σένα. Αυτό είναι νόµος στην ζωή. Και ‘γω τρελαίνοµαι και λέω να πάω να τα σπάσω και να βγω στον δρόµο µε τα παιδιά, γιατί δεν φταίµε εµείς. ∆εν θέλω να στοχοποιήσω ποιοι φταίνε, αλλά κάποιοι φταίνε. Τώρα το ποιοι είναι δεν πρόκειται ποτέ στην Ελλάδα να το βρούµε. ∆εν µπορώ να τους πω τι να κάνουν. Βέβαια η νεολαία έχει τέτοια δύναµη που µπορεί να κάνει τα πάντα. Ότι τους φωτίσει ο Θεός. Το πώς συζητάνε µεταξύ τους τα παιδιά, το πώς σκέφτονται και αν αυτοί µπορούν µε την δύναµή τους να γεννήσουν µια καλύτερη Ελλάδα, όχι για µένα, γιατί εγώ τα µισά χρόνια της ζωής µου τα έχω κάνει. Αλλά αν µπορεί η γενιά τον 17-18 χρονών να βοηθήσει την γενιά των δικών µου παιδιών, να είναι µία καλύτερη Ελλάδα, ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός".

www.redplanet.gr/

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

 Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

09/02/2013

Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 21η αγωνιστικη της SUPER LEAGUE














ALEX WEB RADIO/TV

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

09/02/2013

Χωρίς μεγάλο ντέρμπι το Σαββατοκύριακο αυτό στην Ευρώπη, μετά τα Μπάγερν - Σάλκε και Λάτσιο - Νάπολι να ξεχωρίζουν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα...
Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο από την Ευρώπη, με το Μπάγερν - Σάλκε να είναι το ματς που ξεχωρίζει.
Μεγαλύτερη σημασία πάντως έχει το Λάτσιο - Νάπολι, οι οποίες βρίσκονται στην 3η και 2η θέση του καμπιονάτο, αντίστοιχα.
Οι "παρτενοπέι" βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Γιουβέντους, ενώ η Λάτσιο είναι στο -9 και αν δεν πάρει αυτό το ματς στην Ρώμη μάλλον τα όνειρα για τίτλο ή έστω 2η θέση θα παραμείνουν... όνειρα.

Το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων:

Premier League - 26η αγωνιστική


Σάββατο
Τότεναμ - Νιούκαστλ (14:45)
Τσέλσι - Γουίγκαν (17:00)
Νόριτς - Φούλαμ
Στόουκ - Ρέντινγκ
Σάντερλαντ - Άρσεναλ
Σουόνσι - ΚΠΡ
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)
Κυριακή
Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (18:00)
Δευτέρα
Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ (22:00)

Serie A - 24η αγωνιστική

Σάββατο
Γιουβέντους - Φιορεντίνα (19:00)
Λάτσιο - Νάπολι (21:45)
Κυριακή
Πάρμα - Τζένοα (13:30)
Αταλάντα - Κατάνια (16:00)
Κάλιαρι - Μίλαν
Παλέρμο - Πεσκάρα
Σαμπντόρια - Ρόμα
Μπολόνια - Σιένα
Ουντινέζε - Τορίνο
Ίντερ - Κιέβο (21:45)

Primera Division - 23η αγωνιστική


Σάββατο
Μαγιόρκα - Οσασούνα (17:00)
Θέλτα - Βαλένθια (19:00)
Λεβάντε - Μάλαγα (21:00)
Ντεπορτίβο - Γρανάδα (23:00)
Ρεάλ - Σεβίλλη
Κυριακή
Μπαρτσελόνα - Χετάφε (13:00)
Σαραγόσα - Σοθιεδάδ (18:00)
Μπιλμπάο - Εσπανιόλ (20:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Ατλέτικο (22:00)
Δευτέρα
Μπέτις - Βαγιαδολίδ (22:30)

Bundesliga - 21η αγωνιστική


Σάββατο
Ντόρτμουντ - Αμβούργο (16:30)
Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη - Βέρντερ
Ανόβερο - Χόφενχαϊμ
Γκρόιτερ Φιρτ - Βόλφσμπουργκ
Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη
Μπάγερν - Σάλκε (19:30)
Κυριακή
Άουγκσμπουργκ - Μάιντς (16:30)
Φράιμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ (18:30)

Ligue 1 - 24η αγωνιστική


Παρασκευή
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαστιά (21:30)
Σάββατο
Σεντ-Ετιέν - Μονπελιέ (18:00)
Αζαξιό - Μπορντό (21:00)
Νανσί - Ρεμς
Τρουά - Σοσό
Νις - Λοριάν
Βαλανσιέν - Μπρεστ
Κυριακή
Εβιάν - Μαρσέιγ (15:00)
Ρεν - Τουλούζ (18:00)
Λιόν - Λιλ (22:00)

Primeira Liga - 18η αγωνιστική


Σάββατο
Εστορίλ - Γκιμαράες (22:15)
Κυριακή
Ακαντέμικα - Ρίο Άβε (18:00)
Σπόρτινγκ - Μαρίτιμο
Μορεϊρένσε - Μπέιρα-Μαρ
Σετούμπαλ - Ζιλ Βισέντε
Νασιονάλ - Μπενφίκα (20:00)
Πόρτο - Ολιανένσε (22:15)
Δευτέρα
Μπράγκα - Πάσος Φερέιρα (22:00)

Eredivisie - 22η αγωνιστική


Σάββατο
Ντεν Χάαχ - Μπρέντα (19:45)
Χρόνινχεν - Βάαλβαϊκ (20:45)
Χεράκλες - Βίλεμ
Χέρενφεν - Φένλο
Φιτέσε - Αϊντχόφεν (21:45)
Κυριακή
Ουτρέχτη - Νάιμεχεν (13:30)
Άγιαξ - Ρόντα (15:30)
Φέγενοορντ - Άλκμααρ
Τσβόλε - Τβέντε (17:30)

SüperLig - 21η αγωνιστική


Σάββατο
Ιστανμπούλ - Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ (13:30)
Γκετσλέρμπιρλιγί - Εσκίσεχιρσπορ (16:00)
Ελάζιγκσπορ - Μπεσίκτας (19:00)
Καράμπιουκσπορ - Μπούρσασπορ
Κυριακή
Σίβασπορ - Τράμπζονσπορ (13:30)
Κάισερισπορ - Όρντουσπορ (16:00)
Μερσίν - Φενέρμπαχτσε (16:30)
Γαλατάσαράι - Αντάλιασπορ (20:00)
Δευτέρα
Γκαζιάντεπσπορ - Κασίμπασα (20:00)

Jupiler League - 26η αγωνιστική


Σάββατο
Μπίρσχοτ - Γκενκ (19:00)
Μπριζ - Λόιβεν (21:00)
Σαρλερουά - Λιρς
Λόκερεν - Ζούλτε Βάρεχεμ
Κόρτραϊκ - Γάνδη
Μέχελεν - Σερκλ Μπριζ
Κυριακή
Σταντάρ Λιέγης - Μονς (15:30)
Βάασλαντ-Μπέβερεν - Άντερλεχτ (19:00)

Scottish Premier League - 26η αγωνιστικη 

 

               

Παρασκευή
Νταντί - Ρός Κάουντι (21:45)
Σάββατο
Ινβερνές - Σέλτικ (14:00)
Αμπερντίν - Σεντ Μίρεν (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ - Χαρτς
Κιλμάρνοκ - Μάδεργουελ
Δευτέρα
Χιμπέρνιαν - Σεντ Τζόνστοουν (21:30)

Κύπρος - 21η αγωνιστική


Σάββατο
Ολυμπιακός - ΕΝΠ (18:00)
Κυριακή
Εθνικός - ΑΕΛ (17:00)
Απόλλων - Αλκή
Ομόνοια - Δόξα (18:00)
Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση
Δευτέρα
ΑΕΚ - ΑΕΠ (19:00)
Αγία Νάπα - ΑΠΟΕΛ


ALEX WEB RADIO/TV

Πανέτοιμοι και οι Νέοι του Θρύλου για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Πανέτοιμοι και οι Νέοι του Θρύλου για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη

09/02/2013

Πανέτοιμοι και οι Νέοι του Θρύλου για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη
Οι πρωτοπόροι Νέοι του Ολυμπιακού φιλοξενούνται το Σάββατο στις 13:00 , στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, για το πρωτάθλημα της Superleague K20.
Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ είναι πανέτοιμοι για το ματς με τους Αρκάδες, στο οποίο δε μπορεί να αγωνιστεί ο τιμωρημένος Δημήτρης Βουτσιώτης ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και έτσι θα εκτίσει την μίας αγωνιστική που προβλέπεται ως ποινή.
Η βαθμολογία
1 . ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 41
2 .ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 37
3 .SKODA ΞΑΝΘΗ 37
4 . ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 33
5 . Π.Α.Ο.Κ. 32
6 . A.E.K.31
7 . ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30
8 . ΒΕΡΟΙΑ 29
9 . ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 29
10 . ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 28
11 . ΑΡΗΣ 26
12 . ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 22
13 . ΚΕΡΚΥΡΑ 15
14 . ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 13
15 . Ο.Φ.Η. 8
16 . ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 5

www.olympiacos24.gr/

Οι οργανωμένοι της Λίβερπουλ δεν ξέχασαν την τραγωδία

Οι οργανωμένοι της Λίβερπουλ δεν ξέχασαν την τραγωδία

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν ξέχασαν τη συμπλήρωση 32 ετών από την τραγωδία στη Θύρα 7.
Με τίτλο "Θυμόμαστε την τραγωδία της Θύρας 7", οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Λίβερπουλ ανάρτησαν κείμενο σε ένα από τα πιο δημοφιλή τους blog, το empireofthekop.com, για τα 21 αδικοχαμένα θύματα, στο οποίο αναφέρουν:

"Σήμερα είναι η 32η επέτειος της τραγωδίας της Θύρας 7 στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Στις 8/2/1981 και μετά από μια τεράστια νίκη κόντρα στην ΑΕΚ (6-0), οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να φύγουν από τη θύρα 7 (μοιάζει με τη δικιά μας KOP) για να πανηγυρίσουν έξω από το στάδιο.

Οι πόρτες όμως ήταν κλειστές, έτσι 21 άνθρωποι πέθαναν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Κανένας δεν τιμωρήθηκε για το γεγονός ότι οι πόρτες έμειναν κλειστές και οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα. Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην Ελλάδα", έγραψαν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους.

Στη συνέχεια υπάρχει link προς το σχετικό άρθρο της wikipedia για περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία που σημάδεψε τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς και ένα βίντεο από τους φίλους της Λίβερπουλ να αποδίδουν τιμές στα αδικοχαμένα θύματα, στο μνημείο που υπάρχει έξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει η συγκεκριμένη φωτογραφία με τη λεζάντα: "Οι φίλοι του Ολυμπιακού και της Λίβερπουλ ενώνουν τα χέρια απαιτώντας δικαιοσύνη" (σ.σ. για τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο).


 
Δείτε το βίντεο:

Liverpool fans paying tribute to the victims of... από kouvanos

www.redplanet.gr/

Ολυμπιακός - Ηλιούπολη 21-2

Ολυμπιακός - Ηλιούπολη 21-2

Ένα γκολ για κάθε αδικοχαμένη ψυχή της τραγωδίας της Θύρας 7 πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε της Ηλιούπολης με 21-2, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Ένα γκολ για κάθε ένα από τα 21 θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 σημείωσαν οι παίκτες της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού ανήμερα της συμπλήρωσης 32 ετών από την αποφράδα εκείνη ημέρα του 1981. Εντέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της Α1 για τους Πειραιώτες, που επικράτησαν της Ηλιούπολης με 21-2.

Την ημέρα ιερής μνήμης για τα 21 θύματα του τραγικού συμβάντος της Θύρας 7,  η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πέτυχε 21 τέρματα σε βάρος της Ηλιούπολης στο παιχνίδι που ξεκίνησε με 1 λεπτού σιγή και την ιαχή "Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε" από τους 400 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

"Είναι μία ημέρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης για την οικογένεια του Ολυμπιακού και πραγματικά νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι που το παιχνίδι ολοκληρώθηκε έχοντας πετύχει 21 γκολ. Θέλουμε να αφιερώσουμε ένα γκολ σε κάθε ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ακριβώς πριν 32 χρόνια", τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Τάσος Σχίζας, τόνισε: "Όσα χρόνια και να περάσουν αυτή η ημέρα θα 'ναι η ημέρα που ο Ολυμπιακός θα τιμά τη μνήμη 21 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους για την μεγάλη τους αγάπη από ένα ανθρώπινο λάθος. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους αφιερώσουμε τα 21 γκολ που σημειώσαμε".

Με τη σημερινή νίκη, στην οποία ο Γιάννης Φουντούλης πέτυχε 9 γκολ και ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο της Α1 με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

"Εκτός από το αήττητο του πρώτου γύρου αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι η εικόνα και η απόδοση που είχαμε τις 5 τελευταίες εβδομάδες. Περιμένω από τους παίκτες μου ακόμη περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση στη συνέχεια όλων των διοργανώσεων ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας", ανέφερε ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο Τάσος Σχίζας είπε: "Ηταν ένα εύκολο απόγευμα για εμάς και αυτό που μετρά είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα στον προπονητή μας να χρησιμοποιήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα νέα παιδιά, που τα πήγαν περίφημα αποδεικνύοντας και ακόμη μία φορά την καλή δουλειά που επιτελείται στην ακαδημία πόλο του συλλόγου".

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 6-1, 3-1, 5-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Δερβίσης, Καπότσης 2, Φουντούλης 9, Ποντικέας, Μπλάνης, Καλογεράκος 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 3, Σχίζας 1, Φλώρος, Λιαπάκης 1, Πέττας.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Καραμάνης): Εκιντζόγλου, Κοντογιώργος, Ματαράγκας, Σαρρής, Καζάζης, Κουλιεράκης 1, Αγγελίδης 1, Λάζαρης, Χαλιασός, Γκαραγκούνης, Κολυβάς, Γιάγκος, Παπαδογιάννης, Καρμαλής, Φωτόπουλος.

www.redplanet.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

09/02/2013

Το προγραμμα της 21ης αγωνιστικης

Πάει και ο Ίσραελ

08/02/2013
 «Χαλάει» όπως φαίνεται ακόμα μία μεταγραφή για τη Βέροια. Ο Ίσραελ δεν πρόκειται να φορέσει τη φανέλα της «Βασίλισσας του Βορρά» παρά το γεγονός πως είχαν συμφωνήσει.

Πάει και ο Ίσραελ
Παρόλο που η Βέροια είχε έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Ίσραελ Νταβίντ Μπασκόν Γκιγκάτο προκειμένου ο Ισπανός να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, όλα «χάλασαν» την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αλλάξει την οικονομική προσφορά προς τον Ίσραελ και εκείνος όπως ήταν φυσιολογικό αρνήθηκε και έτσι ακόμα μία μεταγραφή για τη Βέροια που ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της «ναυάγησε».

Φορ ο Ζέκα, υποψήφιοι οι «νέοι»

08/02/2013
 Στη λύση του Ζέκα καταφεύγει ο Φάμπρι για τη θέση του σέντερ φορ εν όψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη.

Φορ ο Ζέκα, υποψήφιοι οι «νέοι»
Η λειψανδρία οδηγεί σε αλχημείες. Και ο Φάμπρι φαίνεται πως προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Ζέκα για να καλύψει την έλλειψη φορ στον Παναθηναϊκό για το ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Ο Πορτογάλος άσος, που έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου, αλλά και στα άκρα της επίθεσης, δοκιμάστηκε ως σέντερ φορ από τον Ισπανό προπονητή, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Τοτσέ και τον τραυματία Φορναρόλι, ενώ ο Φιγκερόα εφόσον υπογράψει δεν θα είναι διαθέσιμος.

Σε ό,τι αφορά στα τελευταία αποκτήματα της ομάδας, κάποιες πιθανότητες να είναι βασικός έχει μόνο ο Χοκίν. Ο Ισπανός εξτρέμ διεκδικεί τη θέση στα αριστερά μαζί με τον Χάρη Μαυρία. Αντίθετα, ο Μαρίνος θα προτιμηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Κάιπερ και ο Ντίνας, που δείχνει το μεγαλύτερο βαθμό προσαρμογής από τους υπόλοιπους, πιθανότατα θα είναι στον πάγκο.

Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος (έχει προβάδισμα έναντι του Πίντο), Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (Χοκίν), Καζιγιάμα και Ζέκα.

Πέραν των Τοτσέ και Φορναρόλι, δεν υπολογίζονται οι επίσης τραυματίες Κουίνσι και Χουχούμης, ενώ αμφίβολο είναι αν θα βρίσκεται στην αποστολή ο Βελάσκες, που σήμερα θα προπονηθεί κανονικά μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.

Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα

08/02/2013
Να ανοίξει και το δεύτερο δείγμα θα ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ ο Χρήστος Αρκούδας, που βρέθηκε θετικός στην ουσία οξυλοφρίνη. Ποια η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο παίκτης και η ΑΕΚ.

Εξετάζεται και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα
Το πρωί έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΑΕΚ, με παρόντες τον Χρήστο Αρκούδα με την οικογένειά του και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, μετά το θετικό δείγμα του νεαρού ποδοσφαιριστή (μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ).

Ο Αρκούδας θα βρεθεί στο ΕΣΚΑΝ, ζητώντας να ανοιχθεί και το δεύτερο δείγμα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε την ουσία οξυλοφρίνη εν αγνοία του -ελπίζοντας σε μια επιεική απόφαση.

Ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με αποκλεισμό έως και δύο χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο, αλλά θα στηρίξει τον 23χρονο, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα, αντιθέτως ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας.

Χωρίς Ζορμπά και Σόουζα

08/02/2013  
Με τις δύο γνωστές απουσίες θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη ο ΟΦΗ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Παναγιώτης Ζορμπάς και Ντένις Σόουζα θα λείψουν για τους Κρητικούς.

Χωρίς Ζορμπά και Σόουζα
Ο Γιάννης Πετράκης θα κληθεί να αντικαστήσει τους Παναγιώτη Ζορμπά και Ντένις Σόουζα προκειμένου να παρατάξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ντένις Σόουζα είναι τιμωρημένος και επιλέχθηκε να λήψει στο ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Παναγιώτης Ζορμπάς υπέστη διάστρεμμα και δεν ήταν έτοιμος.

Εκτός αποστολής επίσης έμειναν οι Χαριτωνίδης, Ροβίθης, Βαλεριάνος, Γιαγκιόζης, Κολιακουδάκης, Συνάνης και Κυζιρίδης.

Αναλυτικά η αποστολή του ΟΦΗ:

Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Σαρ, Μπανούσης, Περογαμβράκης, Ζαχαράκης, Μπούρμπος, Βιτώρος, Χατζηκοσμάς, Νύκταρης, Κανούλας, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης, Μακρής, Καπουράνης, Ιωαννίδης και Βερόν.

Έρχεται με καθυστέρηση ο Φιγκερόα

08/02/2013
 Με καθυστέρηση μερικών ωρών αναμένεται η άφιξη του Λουτσιάνο Φιγκερόα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Στις 18:00 φτάνει ο Αργεντινός επιθετικός.

Έρχεται με καθυστέρηση ο Φιγκερόα
Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμενόταν στην Ελλάδα -με βάση την αρχική ενημέρωση- ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Όμως όπως ειδοποίησε ο Αργεντινός, η άφιξή του θα καθυστερήσει μερικές ώρες.

Αντί λοιπόν για λίγο μετά τη μία, αναμένεται στη χώρα μας στις έξι το απόγευμα.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» θα τον υποδεχθούν άνθρωποι της ομάδας και στην συνέχεια θα μεταβεί για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αν όλα πάνε καλά, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία του με τους «πράσινους».

Με αρκετές απουσίες η Βέροια

08/02/2013
 Με τέσσερις απουσίες η Βέροια θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ατρόμητο.

Με αρκετές απουσίες η Βέροια
Με αρκετά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας για τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής (9/2, 17:15).

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γεωργιάδη και Αμαραντίδη, καθώς επίσης και στους τραυματίες Μπαργκάν και Καλί.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Κόστλι, Ολαϊτάν και Ορέστες, με τους δύο τελευταίους να ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, όπως και ο Κόστλι ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί με την ομάδα στην Αθήνα.

Οι 17 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Τζημογιάννης, Μοκάκε, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο, Ιωάννου, Καλτσάς, Κόστλι, Παυλίδης, Μάνος, Μενεντές.

Θέματα με τρεις στην ΑΕΚ

08/02/2013
 Προβλήματα για τρεις ποδοσφαιριστές είχε το… μενού της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ. Ο Έβαλντ Λίνεν είδε τους Ρίκκα και Σταματή να έχουν ενοχλήσεις ενώ μόνος του γυμνάστηκε ο Βλάχος.

Θέματα με τρεις στην ΑΕΚ
Όσο πλησιάζει ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Κέρκυρα, τόσο πληθαίνουν τα προβλήματα για τον Έβαλντ Λίνεν. Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Αρκούδα που τέθηκε εκτός λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ, ο Γερμανός τεχνικός θα περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Αντώνη Ρίκκα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Δεν έφτανε μόνο αυτό, πρόβλημα απέκτησε και ο Ανδρέας Σταματής. Ο νεαρός επιθετικός δέχθηκε ένα χτύπημα στη μέση και θα υποβληθεί σε εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Λίνεν οφείλει να περιμένει να δει τι θα έχουν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές και αν τελικά θα μπορεί να τους συμπεριλάβει στα πλάνα του ενόψει Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Πετρόπουλος και ο νεοαποκτηθείς Αναστασόπουλος που είναι ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του.

Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 11.30.

Πανέτοιμος ο Αστέρας

08/02/2013
 Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης την προετοιμασία του για το αυριανό (9/2) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Εκτός ο Κοντοές.

Πανέτοιμος ο Αστέρας
Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης την προετοιμασία του για το αυριανό (9/2) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ένα ακόμα ματς υψηλών απαιτήσεων, μετά από εκείνα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, καλείται να δώσει ο Αστέρας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αντίπαλος ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός και στόχος το θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στην δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Η προετοιμασία των Αρκάδων ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με τον Σάκη Τσιώλη να ετοιμάζει φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα -ενδεχομένως και στο σύστημα της ομάδας- για να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» που θα έρθουν στην Τρίπολη με νέο προπονητή τον Μίτσελ.

Στους 18 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή, δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γιάννη Κοντοέ, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του.

Η αποστολή: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα, Καλαντζής, Περόνε.

Ξεμένει από στόπερ ο Παναθηναϊκός!

08/02/2013
 Σοκ στον Παναθηναϊκό με τον Βελάσκες, καθώς τραυματίστηκε με την εθνική Βενεζουέλας και θα μείνει έναν μήνα εκτός δράσης!

Ξεμένει από στόπερ ο Παναθηναϊκός!
Αναπάντεχο πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Σέμα Βελάσκες.

Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Βενεζουέλας έχοντας υποστεί θλάση στον αριστερό προσαγωγό!

Με απλά λόγια θα χρειαστεί να μείνει τέσσερις έως και πέντε εβδομάδες εκτός δράσης, αφήνοντας τους «πράσινους», μόνο με τρεις στόπερ, τους Μπουμσόνγκ, Πίντο και Τριανταφυλλόπουλο.

Υπήρχε ανοιχτό παράθυρο για προσθήκη ελεύθερου παίκτη στην συγκεκριμένη θέση, το οποίο ενδεχομένως να μεγαλώνει μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Κατά τα άλλα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φορναρόλι, ενώ θεραπεία έκαναν οι Κουίνσι, Χουχούμης και Ταμπάκης.

Έκπληξη με Τσίτα από Λίνεν

08/02/2013
 Τον Θωμά Τσίτα δοκίμασε στην κορυφή της επίθεσης στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν.

Έκπληξη με Τσίτα από Λίνεν
Ο Πετρόπουλος είναι τιμωρημένος. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Φουρτάδο και Παυλής φάνταζαν οι επικρατέστεροι για την κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ στο κρίσιμο ματς της Κυριακής στην Κέρκυρα. Ωστόσο ο Έβαλντ Λίνεν έκανε την έκπληξη και στη σημερινή προπόνηση έβαλε στην εξίσωση τον Θωμά Τσίτα.

Ο 21χρονος επιθετικός δοκιμάστηκε ως δεύτερος επιθετικός στη γραμμή κρούσης (όπου σίγουρη φαντάζει η συμμετοχή του Ταξιάρχη Φούντα) και μένει να φανεί τελικά αν θα προτιμηθεί για το βασικό σχήμα. Φέτος έχει αγωνιστεί σε μόλις τρία ματς, δύο πρωταθλήματος (με Πανιώνιο εκτός και Λεβαδειακό εντός) και ένα Κυπέλλου (με Καβάλα εντός) έχοντας όλα κι όλα 161 λεπτά συμμετοχής.

Λόγω των ενοχλήσεων του Αντώνη Ρίκκα στο δικέφαλο, ο Ξενοφώντας Φέτσης πήρε ξανά θέση βασικού, ενώ από τη στιγμή που ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης και ο Χρήστος Αρκούδας δεν είναι διαθέσιμος λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ, στο δεξί άκρο της άμυνας δοκιμάστηκε ο Σωκράτης Τσουκαλάς.

Η σύνθεση που δοκιμάστηκε ήταν: Κωνσταντόπουλος (τερματοφύλακας), Τσουμάγκας (αριστερό μπακ), Τσουκαλάς (δεξί μπακ), Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης (στόπερ), Μητρόπουλος (αμυντικό χαφ), Φέτσης, Κορδέρο (εσωτερικοί μέσοι), Γκερέιρο (επιτελικός μέσος), Φούντας και Τσίτας (επιθετικό δίδυμο).

«Μόνη σκέψη του ΠΑΟ η νίκη»

08/02/2013
 Η κατάκτηση της νίκης στο ματς με τη Ξάνθη βρίσκεται στο μυαλό όλων στον Παναθηναϊκο, σύμφωνε με όσα είπε ο Αντρέ Πίντο.

«Μόνη σκέψη του ΠΑΟ η νίκη»
Ο Αντρέ Πίντο τόνισε πως η ομάδα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και θα προσπαθήσουν εκείνος και οι συμπαίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για να φτάσουν στη νίκη. Νίκη που θα τον ξαναβάλει στη μάχη των πλέι-οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέ Πίντο στη κάμερα της Nova:

Αντρέ, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στον Παναθηναϊκό. Τι άλλαξε;


«Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα και είχαμε και λίγο τύχη, η οποία είχε λείψει σε αρκετούς αγώνες μέχρι τώρα. Στον αγώνα με την Ξάνθη, θα παίξουμε στο γήπεδο μας, θα έχουμε κοντά μας τους φιλάθλους μας και ο μόνος στόχος είναι η νίκη».

Πως μπορεί να έρθει αυτή η νίκη για τον Παναθηναϊκό; Για λίγα δευτερόλεπτα χάθηκαν οι τρεις βαθμοί στην Τρίπολη...

«Με την ίδια λογική που είχαμε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου είχαμε και λίγο την τύχη με το μέρος μας. Βέβαια το ίδιο δεν συνέβη στον τελευταίο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Όμως οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι, το παιχνίδι έχει διάρκεια ενενήντα λεπτά και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε μέσα στα ενενήντα λεπτά να πετύχουμε την νίκη».

Τι εικόνα έχεις διαμορφώσει για την Ξάνθη;

«Πρόκειται για μια καλή ομάδα και τους θυμάμαι από το εκτός έδρας παιχνίδι του πρώτου γύρου. Θυμάμαι ότι είχαμε κερδίσει εκείνον τον αγώνα και είχαμε πετύχει μια σημαντική νίκη. Όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός και επιπλέον παίζοντας μέσα στην έδρα μας, η μόνη σκέψη είναι η νίκη».

Έχετε μείνει λίγο πίσω στην βαθμολογία. Θα προλάβει ο Παναθηναϊκός τα πλέι οφ;

«Ο Παναθηναϊκός το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να σκέφτεται ότι θα μπει στα πλέι οφ. Όλοι μας αυτό έχουμε στο μυαλό μας και με αυτό τον στόχο δίνουμε την μάχη μας, διότι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει να μπει στα πλέι οφ. Και πηγαίνουμε συγκεντρωμένοι, παιχνίδι με παιχνίδι για να το επιτύχουμε».

Πολλές ατυχίες και τραυματισμοί την εφετινή σεζόν, οι οποίοι σε κράτησαν εκτός δράσης. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Υπήρξε ένας τραυματισμός και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ήρθε άλλος ένας τραυματισμός. Όμως τώρα αισθάνομαι καλά και είμαι άλλος ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Πουλινάκης: «Σε καλό σημείο για τα χρέη»

08/02/2013
 Εκτός του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, αισιόδοξος για οριστική συμφωνία όλων των αρμόδιων φορέων στο θέμα της αποπληρωμής των παικτών, εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Μάνθος Πουλινάκης.

Πουλινάκης: «Σε καλό σημείο για τα χρέη»
Στον ελεγκτικό μηχανισμό που προωθείται για την αποπληρωμή των χρεών προς τους παίκτες, αναφέρθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνθος Πουλινάκης.

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα κι ύστερα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην βαθμολογία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάνθος Πουλινάκης στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

«Αυτό το ζήτημα τέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν μας ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Football League, κάθε ομάδα να καταθέσει μια πρόταση για το πώς θα βγει οικονομικά η σεζόν.

Εκτός από τον διακανονισμούς, καταθέσαμε πλάνο παίρνοντας ως παράδειγμα το γαλλικό μοντέλο. Προτείναμε λοιπόν -για να μην ξαναξεφύγουν οι ομάδες- οι ΠΑΕ από τα στάνταρ έσοδά τους, να κρατούν το 40% για το μεταγραφικό τους μπάτζετ και το υπόλοιπο 60% για τη σταδιακή αποπληρωμή των ποδοσφαιριστών.

Με αυτό τον μηχανισμό κανείς δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει τον σχεδιασμό του. Όπως εμείς σεβόμενοι τους πιστωτές μας, δεν κάναμε υπερβολικές κινήσεις για την ενίσχυσή μας τον χειμώνα.

Είναι κάτι δύσκολο λόγω έλλειψης υποδομής ωστόσο με τη βοήθεια των κ.κ. Σαρρή και Μώραλη είμαστε σε καλό σημείο.
Έχει συμφωνήσει η Superleague με τον ΠΣΑΠ, ενώ σύμφωνη εμφανίζεται και η ΕΠΟ.

Στόχος μας είναι να ξεχρεώσουμε τους παίκτες, γι’ αυτό και κινούμαστε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και φυσικά για να αποφύγουμε κυρώσεις, που θα ακυρώνουν την παρουσία μας στο γήπεδο».

Για την αγωνιστική πορεία του ΟΦΗ: «Είναι συλλογική η προσπάθεια. Έχουμε καλή συνεργασία, λειτουργούμε σαν οικογένεια και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επίσης δεν θέλουμε να μιλάμε για Ευρώπη. Το πρώτο μας μέλημα είναι να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα κι ύστερα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην βαθμολογία».

Δημούτσος: «Ουδέν σχόλιο για την τιμωρία»

08/02/2013
 Αρνήθηκε να σχολιάσει την τιμωρία που του επιβλήθηκε μετά το ματς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό ο Ελίνι Δημούτσος κατά τη βράβευσή ως πολυτιμότερου παίκτη της 20ης αγωνιστικής.

Δημούτσος: «Ουδέν σχόλιο για την τιμωρία»
Η χαρά του Ελίνι Δημούτσου για την ανάδειξή του σε MVP της 20ης αγωνιστικής έμεινε… μισή λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε. Ο ίδιος πάντως παραλαμβάνοντας το βραβείο δεν θέλησε να πει το παραμικρό. «Ουδέν σχόλιο», αρκέστηκε να πει ο νεαρός μέσος.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής», τόνισε και πρόσθεσε: «Εγώ κάθε Κυριακή προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίζει η ομάδα μου. Από εκεί και πέρα αν έρθουν και άλλα βραβεία θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Όσο για τη σημασία της διάκρισής του δεδομένου ότι συνδυάστηκε με μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να βραβεύεσαι για την απόδοσή σου σε ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί πήραμε τρεις πόντους που δεν τους περιμέναμε και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση για να πάμε πιο δυνατά στη συνέχεια».

Ερωτηθείς αν το νικητήριο γκολ που πέτυχε ήταν περισσότερο θέμα τύχης ή ικανότητας, απάντησε: «Πρώτα απ' όλα είναι ικανότητα, αλλά θέλεις και την τύχη με το μέρος σου. Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο γκολ ήταν του Θανάση».

Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ατρόμητου, Αντώνης Πατατανές, ο οποίος δήλωσε: «Το βραβείο αυτό το έδωσε στον Ελίνι το πάθος με το οποίο αγωνίζεται. Τον παρακολουθώ σε όλα τα παιχνίδια και αγωνίζεται πάντα με το ίδιο πάθος. Είναι από τα παιδιά εκείνα που όχι μόνο θέλουν να κερδίζουν αλλά θέλουν να προσφέρουν και θέαμα. Το γκολ του ήταν μέσα στα δυο-τρία καλύτερα της Ευρώπης, αλλά ήταν όλη η γενική του εικόνα στο παιχνίδι αυτή που τον έκανε να βραβευτεί ως ο καλύτερος παίκτης».

Ανάκαμψη από την… ΑΕΚ

08/02/2013
 Πέρυσι η αντεπίθεση της Κέρκυρας για την παραμονή στην κατηγορία ξεκίνησε από την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ. Το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν και φέτος οι Φαίακες...

Ανάκαμψη από την… ΑΕΚ
Το σοκ που θα αλλάξει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ψάχνει η διοίκηση της Κέρκυρας.

Οι Φαίακες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένης της θέσης τους στο πρωτάθλημα, με τη διοίκηση να στρέφεται στη γνωστή και επιτυχημένη –τουλάχιστον πέρυσι- συνταγή.

Η Κέρκυρα στοχεύει να κάνει το… repeat και να επωφεληθεί από την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και την πρόσληψη του Γιάννη Παπακώστα, έχοντας ωστόσο μπροστά τους δέκα… τελικούς.

Την περσινή σεζόν η απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει τον Χάβι Γκράθια από τον πάγκο της ομάδας και να προσλάβουν τον Τίμο Καβακά τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, παίρνοντας τους απαραίτητους βαθμούς που την διατήρησαν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, μέσω δύο ισοπαλιών και δύο νικών (27η Κέρκυρα –ΑΕΚ 2-2, 28η Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1, 29η Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1, 30η Άρης- Κέρκυρα 1-1).

Η αντίδραση των ανθρώπων της ομάδας φέτος έγινε πιο γρήγορα, δεδομένης της επιθετικής ανομβρίας της ομάδας.

Οι Φαίακες φέτος σκοράρουν με το σταγονόμετρο, αφού έχουν πετύχει μόλις εννιά τέρματα μετά την ολοκλήρωση 20 αγωνιστικών, ενώ πέρυσι την ίδια χρονική στιγμή είχαν σκοράρει 13.

Το έργο του Έλληνα τεχνικού αναμένεται να είναι δύσκολο και ασφαλώς ο μικρός μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ και η κακή ψυχολογία δεν βοηθούν.

Υ.Γ: Η πρόσληψη του Παπακώστα έγινε πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όπως και πέρυσι. Σύμπτωση ή γούρι; Η συνέχεια θα δείξει…

Κόντης: «Νόμιζαν ότι φοράω την φανέλα του Παναθηναϊκού»

08/02/2013
 Μετά από ένα διάστημα απουσίας από την… επικαιρότητα του Άρη, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Κόντης… επέστρεψε για να σχολιάσει την σημερινή κατάσταση στους «κίτρινους».

Κόντης: «Νόμιζαν ότι φοράω την φανέλα του Παναθηναϊκού»
«Εγώ δε μιλάω σαν κάποιος που θέλει να επανέλθει. Εγώ μιλάω σαν κάποιος που θέλει να βοηθήσει. Αυτοί οι τσαρλατάνοι που με έβλεπαν νόμιζαν πως φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με όποια ομάδα συνεργάζομαι φοράω τη φανέλα της», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων», Γιάννης Κόντης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΑΡΗ: «Δε γνωρίζω τους περισσότερους στη διοίκηση του ΑΡΗ αλλά δε νομίζω να είχαν ασχοληθεί οι περισσότεροι πιο πριν με το ποδόσφαιρο. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια αλλά δύσκολη. Όταν ομολογεί ο πρόεδρος της ομάδας πως δεν έχει χρήματα τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Λέσχη και η ΠΑΕ θα έπρεπε να στραφούν στην ενίσχυση με κάποιον επενδυτή. Θα μου πείτε, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εγώ όμως έτρεχα στο εξωτερικό να βρω χρήματα χωρίς να έχω υποχρέωση. Πρέπει κάτι να γίνει να βρεθεί ένας χορηγός».

Για τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ: «Ήταν λάθος που έμειναν οι μετοχές στη Λέσχη. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο μας. Η Λέσχη είναι ωραίο πράγμα αλλά όταν έρθει η ώρα της κρίσης δε μπορεί να λειτουργήσει σαν μεγαλομέτοχος. Δε μπορεί να κλείσει τις τρύπες ας πούμε. Δε μπορεί να γίνει αυτό στον Άρη και με τα προβλήματα που υπάρχουν δε μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να συνεισφέρει όταν πλέον και το 10ρικο για κάθε οικογένεια είναι σημαντικό. Και με τον κ. Σκόρδα είχαμε επιχειρήσει να κάνουμε μια διαφορετική μορφή διοίκησης και είχαμε στραφεί προς τα έξω να βρούμε επενδύτες και χορηγούς. Εγώ το ήθελα αλλά δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Ο κόσμος ζούσε μια ευφορία με την ομάδα στο αγωνιστικό και πίστευε πως και στο οικονομικό βαδίζουν παράλληλα. Για εκείνη την εποχή ίσως να μπορούμε να πούμε πως καλώς δεν το ήθελε, έβλεπε πως τα πράγματα να βαίνουν καλώς και δεν περίμενε πως η ομάδα θα έφτανε εδώ. Καλή είναι η συνετή πολιτική και η μείωση του μπάτζετ. Βλέπετε όμως με αυτή την πολιτική τα χρέη να έχουν μειωθεί ή να έχουν αρχίσει να μειώνονται;»

Για τη δημιουργία των χρεών: «Αυτοί που ήταν τότε στη Λέσχη δεν είχαν σκοπό να κρύψουν κάποια πράγματα αν ήξεραν πως θα φανούν την επομένη. Πιστεύω πως δεν υπήρχε γνώση και σαφής αντίληψη της κατάστασης. Και εγώ προσωπικά δεν είχα αντίληψη της κατάστασης. Ήξερα πως χρωστάμε αλλά δεν ήξερα το πόσο. Όλα αυτά ξεκίνησαν από όταν σταμάτησε η ΜΑΡΦΙΝ να δίνει τα λεφτά στο σύλλογο. Με τα σημερινά δεδομένα ο ΑΡΗΣ θα εισπράξει καθαρά 2,5 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ θα παει λίγο παραπάνω από τα 4 εκατομμύρια, αν προσθέσουμε και τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων. Καταλαβαίνετε πως και με μηδενικά χρέη να άρχιζε η χρονιά, σήμερα κάποιος θα έπρεπε να βάζει χρήματα. Τα έξοδα είναι πάντα 1,200.000 ευρώ συν τα άλλα έξοδα, π.χ οι μετακινήσεις ή οι πολλοί προπονητές που άλλαξαν φέτος κλπ. Οι ομάδες κάνουν ανοίγματα και δε σημαίνει πως πάντα κάποιος βάζει χέρι. Πρέπει να τρέξουν να βρουν κάποιον να αναλάβει την ομάδα. Αν του χρόνου γίνει το ίδιο και περιμένουν από τα μικρά παιδιά να σηκώσουν το βάρος της ομάδας δεν θα καταφέρουν τίποτα. Δε μπορεί ο ΑΡΗΣ να χαροπαλεύει να πέσει ή αν μην πέσει. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να διεκδικεί την Ευρώπη».

Για το αν είναι ηθικά μέρος του προβλήματος: «Θέλω να πω πως εμένα μου ζητήθηκε να απομακρυνθώ από τον ΑΡΗ όταν ο ΑΡΗΣ δεν αδειοδοτήθηκε. Φέτος που δε θα αδειοδοτηθεί πάλι ο ΑΡΗΣ, θα διωχθεί αυτή η διοίκηση όπως η προηγούμενη ή θα υπάρχει η δικαιολογία πως υπήρχαν χρέη; Γιατί και όταν ήμουν εγώ υπήρχαν χρέη. Οι διοικήσεις οι επόμενες θα έχουν σαν άλλοθι τα χρέη; Πρέπει να μπούμε σε μια λογική στην οποία όλοι να αναζητήσουν όπου μπορούν και να βρουν χρήματα. Δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα από το 99 και αν και μέρα η ΕΠΟ δεν δεχτεί να πούμε πως βουλιάζουμε και ψάχνουμε ΑΦΜ».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΑΡΗ: «Εγώ δε μιλάω σαν κάποιος που θέλει να επανέλθει. Εγώ μιλάω σαν κάποιος που θέλει να βοηθήσει. Αυτοί οι τσαρλατάνοι που με έβλεπαν νόμιζαν πως φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με όποια ομάδα συνεργάζομαι φοράω τη φανέλα της».

Για το αν συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό: «Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και επαγγελματικά μπορεί να συνεργαστώ με πολλές ομάδες. Αυτή τη στιγμή δε συνεργάζομαι με τον Ολυμπιακό, στο μέλλον ίσως συνεργαστώ».

Για το που πήγαν τα χρήματα που σπαταλήθηκαν εκείνη την περίοδο: «Το διοικητικό συμβούλιο το σημερινό γνωρίζει ότι από το 2006 μέχρι το 2009 μικροί παίκτες του ΑΡΗ που είχαν συμβόλαιο 1000 ευρώ δεν τα έπαιρναν ποτέ και τα χρήματα πήγαιναν αλλού; Εγώ δε θα έβγαινα να ξεφτιλίζω την ομάδα. Αυτά που έχω πει θα ειπωθούν στα κατάλληλα άτομα και μένει να μπουν να το ελέγξουν. Για μένα βγαίνουν και λενε πως πήρα δανεικά από τον ΑΡΗ ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το βλακώδες μυαλό τους καταστρέφει την ομάδα. Η ομάδα με υποχρέωνε σε αδήλωτη εργασία. Εγώ δεν τους εκβίασα ποτέ. Τους είπα διορθώστε το αυτό γιατί θα έχετε πρόβλημα με την εφορία κλπ. Ο Κοντής ξέρει να προστατεύει τα συμφέροντά του αλλά ο καθένας θα πάρει αυτό που δικαιούται. Πλέον δε θα είμαι το καλό παιδί».

Για τον Σκόρδα: «Για τον κ Σκόρδα έχω αποφάσεις πρώτου βαθμού και υπάρχει πιθανότητα φυλάκισης. Θα κληθεί να μου πληρώσει αποζημιώσεις. Το πιο σιχαμένο είναι αυτό που κάνουν αυτά τα άτομα, που πανε στα δικαστήρια και δεν εμφανίζονται ποτέ. Ας πανε στον εισαγγελέα να τα πουν».

Για το αν θα ήταν λύση για τον ΑΡΗ η πτώση στη Δ΄ Εθνική και το σβήσιμο των χρεών: «Κατηγορηματικά όχι. Αν πάει ο ΑΡΗΣ στη Δ Εθνική δύσκολα θα ανέβει συν του ότι θα χάσει πάρα πολλά από την απογοήτευση των οπαδών του. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια ο ΑΡΗΣ δημιούργησε οπαδούς. Δε θα γίνει αρειανοκτονία τώρα γιατί κάποιοι σκέφτονται να πάρουν καινούργιο ΑΦΜ. Αυτό το γαϊτανάκι τέλειωσε όπως πολλά αλλά στην Ελλάδα».

Για το πως απαντάει σε αυτούς που λένε πως ήρθε φτωχός και έφυγε πλούσιος: «Αν θέλετε να πείτε πως κάποιος έβγαλε χρήματα δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Για τον εαυτό μου μπορώ να αποδείξω γιατί έχω δείξει στοιχεία. Μπορώ να κυνηγήσω όποιον παπαγάλο βγαίνει και μιλάει για το όνομα μου. Αυτοί δε με ξέρουν. Εγώ πριν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και με τον ΑΡΗ, ήμουν πλοίαρχος. Σπούδασα, ταξίδεψα και μπορούσα να βγάζω πάνω από 10 χιλιάρικα. Ο πιο αξιοπρεπής από τους πρώην προέδρους του ΑΡΗ ήταν ο κ. Καραμπέρης. Τον θυμάμαι να δουλεύει για την ομάδα μέχρι το βράδυ».

Ανησυχία για Καζναφέρη

08/02/2013
 Αμφίβολος εν όψει Πλατανιά ο Κώστας Καζναφέρης, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην γάμπα και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. «Ντόπες» από τον Μιχαλήτσο στους παίκτες του Άρη.

Ανησυχία για Καζναφέρη
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος είδε με ικανοποίηση τους Τάτο και Παπαστεριανό να συμμετέχουν στην προετοιμασία για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Χανιά, την ίδια ώρα όμως που αποτελεί ερωτηματικό η συμμετοχή του Κώστα Καζναφέρη.

Το τελευταίο διάστημα ο δεξιός μπακ-χαφ αισθανόταν ενοχλήσεις στην γάμπα, που σήμερα (8/2) έγιναν έντονες με συνέπεια να μείνει -προληπτικά- εκτός προπόνησης.

Έτσι, λοιπόν, εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, με την ελπίδα να μην έχει κάτι το σοβαρό.

Από εκεί και πέρα, πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν οι τραυματίες Μαργαρίτης και Αγγελούδης.

«Ντόπες» από Μιχαλήτσο

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι σούπερ-σημαντικό για τον Άρη προκειμένου να απομακρυνθεί έστω και οριακά από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανέλαβε να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, μιλώντας τους σήμερα στην προπόνηση για τη σημασία του αγώνα και το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το πάθος και η αποφασιστικότητα που θα δείξουν. Με την προσμονή αυτά τα στοιχεία να βγουν και στο γήπεδο.

Τους ανέλυσαν

08/02/2013
 Από το «μικροσκόπιο» του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα και των ποδοσφαιριστών της ομάδας πέρασαν οι παίκτες του Πανιωνίου, ενόψει της αναμέτρησης των δύο συλλόγων που θα γίνει την Κυριακή.

Τους ανέλυσαν
Βιντεοθεραπεία περιελάμβανε η Παρασκευή (8/2) για τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου εκείνοι να εμφανσιτούν «διαβασμένοι» ενόψει του εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 21ης αγωνσιτικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην συνέχεια ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιάννης Χριστόπουλος, έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις στατικές φάσεις.

Απόντες από την προπόνηση της Παρασκευής ήταν τόσο ο Καρίμ Φεγκρούς όσο και ο Χάρης Χαρίσης. Ο πρώτος εδώ και μέρες ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στον θώρακα, ενώ ο δεύτερος πέρασε περιοδεύων.

Ελευθερόπουλος: «Τρομερή ποιότητα ο Ντε Βινσέντι»

08/02/2013
 Το εγκώμιο του μέσου του ΠΑΣ Γιάννινα, Τόμας Ντε Βινσέντι, «έπλεξε» με δηλώσεις του ο τεχνικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, λίγες μέρες πριν το ματς των δύο ομάδων.

Ελευθερόπουλος: «Τρομερή ποιότητα ο Ντε Βινσέντι»
Κολακευτικά σχόλια για τον επερχόμενο αντίπαλο του Πανιωνίου, ΠΑΣ Γιάννινα, πριν την αναμέτρηση των δύο συλλόγων που θα γίνει την Κυριακή (10/2) έκανε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ωστόσο, από τους ποδοσφαιριστές του «Άγιαξ της Ηπείρου» ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών έκανε ιδιαίτερη μνεία μεταξύ άλλων στον Τόμας Ντε Βινσέντι.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Πανιώνιου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στην κάμερα της Nova:

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Συγκεκριμένα, για τα Γιάννινα είναι μια από τις πιο αξιόλογες ομάδες του πρωταθλήματος. Η κατάλληλη λέξη για μένα είναι ισορροπημένη. Πολύ ισορροπημένη ομάδα. Έχει μια τετράδα που παίζει πολύ ψηλά, δύο αμυντικά χαφ με πάρα πολλά τρεξίματα, περισσότερα μέτρα παίρνει ο Τσουκαλάς. Ο Ντε Βινσέντι έχει τρομακτική ποιότητα, έχει δύο ακραίους που είναι πάρα πολύ καλοί και ικανοί στο ένας με έναν. Και ένα σέντερ φορ που ξέρει την θέση, τον Ίλιτς. Είναι εμφανής η δουλειά του κυρίου Χριστόπουλου, έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Τους δίνω συγχαρητήρια για όλη τους την πορεία και τη δουλειά τους. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ευελπιστούμε όμως ότι και εμείς θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όχι αυτό του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ, που ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια σαν 45λεπτο από την πρώτη ημέρα που είμαι εδώ».

Για τα δύο πρόσωπα που δείχνει η ομάδα του:

«Βασικά, δεν πρέπει να ξανακάνουμε τέτοιο ημίχρονο όπως κόντρα στην ΑΕΚ. Είτε με τα Γιάννινα, είτε με κανένα. Ειδικά με τα Γιάννινα και στην κατάσταση που βρίσκομαι. Όσο για τον αγώνα με την ΑΕΚ, το πρώτο ημίχρονο είναι κάτι το οποίο με λυπεί και με στεναχωρεί για την εικόνα της ομάδας. Το δεύτερο είναι ένα παιχνίδι το οποίο συνηθίζουμε να κάνουμε, είτε καλύτερα, είτε χειρότερα. Στο πρώτο ημίχρονο όμως, ήμασταν πραγματικά απαράδεκτοι».

Για το αν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο:

«Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά θέλω να ελπίζω ότι έχουν όλοι επίγνωση ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Βαθμολογικά μιλάω. Για να μην μπλέξουμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες».

Για το τι τον προβληματίζει από την ομάδα του:

«Με προβληματίζει η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ. Δεν έχουμε ξανακάνει τέτοιο 45λεπτο. Με προβληματίζουν οι αρκετές απουσίες που έχουμε πάλι, αλλά ευελπιστώ ότι η δουλειά που έχουμε ρίξει, τα παιδιά που θα μπούνε, θα δείξουν το καλό πρόσωπο της ομάδας».

Έπεσαν και... υπογραφές με Μιχαλήτσο

08/02/2013
 Σήμερα (8/2) υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος. «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Έπεσαν και... υπογραφές με Μιχαλήτσο
Μέχρι το τέλος της σεζόν, διαρκεί το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιάννη Μιχαλήτσος με τον Άρη.

Η γραπτή του δήλωση στο arisfc.gr:

«Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Όποτε κλήθηκα από την ομάδα μας για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από οποιοδήποτε πόστο, πάντοτε προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό θα κάνω και τώρα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι το παιχνίδι της Δευτέρας με την ομάδα του Πλατανιά. Ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θέλει μεγάλη προσοχή. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή του και κάθε βαθμός μετράει πολύ. Εμείς θα πάμε για να πάρουμε τους τρεις και να ξεκινήσουμε την βαθμολογική μας αναρρίχηση. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Μιλάει ο Αρκούδας

08/02/2013
 Ενώπιον του ΕΣΚΑΝ -προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του πως ουδέποτε έλαβε εν γνώσει του οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία- θα βρεθεί ο Χρήστος Αρκούδας.

Μιλάει ο Αρκούδας
Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη με την απαγορευμένη ουσία (οξυλοφρίνη) που βρέθηκε στα ούρα του μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα δώσει την Τετάρτη ο Χρήστος Αρκούδας.

Μετά την απόφαση του νεαρού αμυντικού (σε συνεννόηση και με το νομικό τμήμα της ΑΕΚ) να ανοιχθεί και το δεύτερο δείγμα, την Τετάρτη θα βρεθεί στο ΕΣΚΑΝ για να δώσει διευκρινίσεις που θεωρεί ότι θα εξηγούν το πώς το δείγμα του βρέθηκε θετικό.

Εκεί αναμένεται λοιπόν να υποστηρίξει αυτό που ορκίζεται από την πρώτη στιγμή σε συμπαίκτες, οικογένεια και ιατρικό τιμ της ΠΑΕ -ότι δηλαδή το μόνο που πήρε ήταν ένα συμπλήρωμα διατροφής στο οποίο υπήρχε (χωρίς ν’ αναγράφεται στα συστατικά) η επίμαχη ουσία.

Από 'κει και πέρα (κι ενώ την Πέμπτη θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος) η διαδικασία προβλέπει σύνταξη σχετικής έκθεσης από το ΕΣΚΑΝ, η οποία θα μεταβιβαστεί στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, όπου και θ' απολογηθεί έπειτα ο Αρκούδας.

Δεδομένο ωστόσο είναι πως μέχρι να βγει απόφαση, ο παίκτης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα της ΑΕΚ.

Το… μυστικό τους δείπνο

08/02/2013
 Το «παρών» σε εστιατόριο των Χανίων έδωσε η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, προκειμένου να συζητήσει γιατί η ομάδα δεν τα πάει καλά. Έλαμψε δια της απουσίας του ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Το… μυστικό τους δείπνο
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αν και το κλίμα στα αποδυτήρια του Πλατανιά είναι καλό τα θετικά αποτελέσματα δεν έρχονται για τον σύλλογο των Χανίων.

Γι’ αυτό τον λόγο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης (7/2) να πάνε σε ένα εστιατόριο, προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ τους λόγους για τους οποίους ο σύλλογος δεν τα πηγαίνει όπως θα έπρεπε.

Ωστόσο, από την συγκεκριμένη συνάντηση έλειπε ο τεχνικός του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν προσκλήθηκε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού εκείνοι ήθελαν τα όσα θα ειπωθούν να μείνουν μεταξύ τους.

«Το επόμενο γκολ αφιερωμένο…»

08/02/2013
 Η μεταγραφή του ήταν «θρίλερ». Οι συνθήκες που συνάντησε στην ΑΕΚ εξαιρετικές. Ο Δημήτρης Ανάκογλου ωστόσο δεν θα μπορούσε να μη σταθεί παραπάνω στο μεγαλείο του πιτσιρικά που «τον έφερε» στην «Ένωση»

«Το επόμενο γκολ αφιερωμένο…»
Οι τέσσερις παίκτες που επισκέφθηκαν την Τετάρτη τον μικρό «ήρωα» της φετινής ΑΕΚ έφυγαν συγκινημένοι από το σπίτι του.

Πόσω μάλλον εκείνος για τον οποίο έγινε η πρωτοφανής χειρονομία του: Ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Μιλώντας λοιπόν στη NOVA, ο νεαρός χαφ χαρακτήρισε «μεγάλη και ανθρώπινη» την κίνηση της οικογένειας του μικρού να συνεισφέρει στη μεταγραφή του.

Κι αφού επανέλαβε αυτό που είπαν και στον ίδιο -ότι τον περιμένουν γρήγορα στο γήπεδο- τόνισε πως είναι δεδομένο το πού θα αφιερωθεί το επόμενο γκολ που θα πετύχει η ΑΕΚ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ανάκογλου

Για τις συνθήκες που συνάντησε στην ΑΕΚ: «Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πολύ καλά. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα κι αυτό είναι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται σε μια τέτοια ομάδα. Το θέμα τελείωσε όπως ήθελα να τελειώσει, αλλά τώρα αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά. Να προσαρμοστώ με τους συμπαίκτες μου, με τους προπονητές και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ».

Για το «θρίλερ» της μεταγραφής του: «Με τον μάνατζέρ μου πήγαμε να συζητήσουμε με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα βρήκαμε. Είχαμε μια πολύ καλή πρόταση από την ΑΕΚ κι έτσι κατέληξα σ' αυτή. Συζητήσαμε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τα βρήκαμε. Η προταση της ΑΕΚ ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι της ομάδας ενδιαφέρθηκαν περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ.

Είχαμε μιλήσει και πριν, είχε γίνει η πρόταση, αλλά η τελεσίδικη απόφαση πάρθηκε στα γραφεία του Παναθηναϊκού. Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα, επειδή είναι το πιο σημαντικό για έναν νέο ποδοσφαιριστή. Είναι εύκολο να πας σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά το δύσκολο είναι καθιερωθείς»
.

Για τον νεαρό οπαδό που βοήθησε στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είναι συγκινητική ιστορία. Είναι πολύ μεγάλο και ανθρώπινο αυτό που έκανε. Εμένα με τιμάει προσωπικά γιατί έτυχε να γίνει για τη δική μου μεταγραφή. Νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος έδειξε πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα και πραγματικά του αξίζουν τα καλύτερα.

Πήγαμε σπίτι του και τους είπαμε να έχουν κουράγιο και φυσικά θα περιμένουμε το παιδί να έρθει στο γηπεδο. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου θα του αφιερώσουμε το επόμενο γκολ».


Για το ματς με την Κέρκυρα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς γιατί είναι πολύτιμοι και για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα ώστε να ανέβουμε και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Δεν υπάρχει κάτι που να φοβόμαστε, απλά το ματς είναι ζωής και θανάτου και για την Κέρκυρα. Θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Σε κάθε αλλαγή προπονητή κάποιες ομάδες εμφανίζονται καλύτερες, ενώ άλλες χειρότερες. Αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι της Κυριακής»
.

«Πονάει» στο κέντρο ενόψει Παναθηναϊκού

08/02/2013
 Τα πλάνα του χωρίς τους έμπειρους μέσους Σάκη Πρίττα και Κώστα Φλίσκα για το επερχόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να καταστρώσει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Πονάει» στο κέντρο ενόψει Παναθηναϊκού
Τους ποδοσφαιριστές που θα «μπαλώσουν» με επιτυχία την «τρύπα» που δημιουργήθηκε στο χώρο του κέντρου μετά τους τραυματισμούς του Σάκη Πρίττα και του Κώστα Φλίσκα ψάχνει να βρει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, ενόψει του εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε είχαν προβλήματα τραυματισμών, τα οποία και τελικά δεν θα τους αφήσουν να δώσουν το «παρών» στο ματς με το «τριφύλλι».

Εκτός από τους Πρίττα και Φλίσκα ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Αντώνη Ράνου, αφού στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά είχε αποβληθεί και στο παιχνίδι με τους «πράσινους» θα εκτίσει την ποινή του.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (8/2) ο έμπειρος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ακρίτες να εμφανιστούν «διαβασμένοι» στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

«Ήρθα σε μεγάλη ομάδα»

08/02/2013
 Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Λουτσιάνο Φιγκερόα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη ομάδα, με κόσμο και ιστορία».

«Ήρθα σε μεγάλη ομάδα»
Άργησε, αλλά τα κατάφερε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος λίγο μετά τις 6 το απόγευμα πάτησε επί ελληνικού εδάφους.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αργεντινός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, τόνισε πως το «τριφύλλι» είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο του παρά τα προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο 31 ετών επιθετικός αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Όλα δείχνουν πως αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν και δυνατότητα επέκτασής του για άλλα δύο χρόνια, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

«Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα που έχει πολύ κόσμο και πλούσια ιστορία. Αυτή την περίοδο μπορεί να περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά όπως συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες, θα βρει το δρόμο της. Ήξερα τον Παναθηναϊκό. Είχα ακούσει αρκετές φορές να γίνεται κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό που θεωρούνται σημαντικές ομάδες στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να πετύχουμε τους στόχους μας και γιατί όχι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα, ο Φιγκερόα τόνισε: «Πριν από τρεις μήνες έκανα εγχείρηση στον αστράγαλο. Χρειάζομαι ακόμα λίγο για να επανέλθω οριστικά, κάτι που πιστεύω πως δεν θα αργήσει να συμβεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω την ομάδα το συντομότερο δυνατόν. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και σκοπός μου να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Αυτό που μου λείπει είναι να κάνω προπόνηση με τη μπάλα. Ελπίζω ο αστράγαλος μου να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Θα μιλήσω με τον προπονητή και θα του εξηγήσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι εντάξει, αλλά μου λείπει να προπονηθώ κανονικά με την ομάδα».

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Φιγκερόα θα προσπαθήσει να ηγηθεί (με βάση το πλούσιο βιογραφικό του) της γραμμής κρούσης του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στο πλέι οφ.

Καμαρά: «Ομάδα με λαμπρό μέλλον ο ΠΑΟΚ»

08/02/2013
 Τι κι αν είναι «νέος» στον ΠΑΟΚ, ο Αμπντούλ Καμαρά δήλωσε πως ήρθε "σε μια ομάδα με ωραίο κοινό και λαμπρό μέλλον", στο περιθώριο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 20ής αγωνιστικής.

Καμαρά: «Ομάδα με λαμπρό μέλλον ο ΠΑΟΚ».
Ο Αμπντούλ Καμαρά έκανε (σχεδόν) ονειρεμένο ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς όχι μόνο σκόραρε στο ντέρμπι με τον Άρη (2-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά το τέρμα που σημείωσε ψηφίστηκε το καλύτερο της αγωνιστικής.

«Προς το παρόν απολαμβάνω αυτή την στιγμή την συμμετοχή μου. Ελπίζω να έχω και άλλες τέτοιες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα με ωραίο κοινό. Ο κόσμος βοηθάει τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω και έτσι πιστεύω ότι είναι μία ομάδα με λαμπρό μέλλον», δήλωσε ο 23χρονος εξτρέμ κατά την βράβευσή του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτή την βράβευση και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Αυτό ήταν το δεύτερο καλύτερο γκολ μετά από ένα που πέτυχα με την εθνική ομάδα (Γουινέα) μέσα στο 2012».

Για το πώς περιμένει την πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα (το Σάββατο με τον ΟΦΗ): «Χαίρομαι και ανυπομονώ γι’ αυτό. Έχω κάποιες πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι αύριο σε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα θα βάλω και εγώ τα δυνατά μου».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Είναι πολύ καλές. Εκτιμώ ιδιαίτερα τους συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι έχουμε μία ομάδα με υψηλότατη ποιότητα. Μπορώ και συνεργάζομαι καλά μαζί τους.

Για το πώς βλέπει το μέλλον του στην ομάδα: «Προς το παρόν απολαμβάνω αυτή την στιγμή την συμμετοχή μου. Ελπίζω να έχω και άλλες τέτοιες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα με ωραίο κοινό. Ο κόσμος βοηθάει τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω και έτσι πιστεύω ότι είναι μία ομάδα με λαμπρό μέλλον».

Για το επίπεδο στην Σούπερ Λίγκα: «Είναι αρκετά καλό όπως το έζησα την περασμένη Κυριακή. Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση και ένιωσα πολύ καλά παίζοντας σε αυτό».

Μέσα ο Ιταλός, ο Μάντζιος… προσεχώς

08/02/2013
 Το ένα από τα δυο επιθετικά όπλα που απέκτησε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (Μάντζιος-Ναπολεόνι) θα έχει διαθέσιμο απέναντι στη Βέροια ο Ατρόμητος.

Μέσα ο Ιταλός, ο Μάντζιος… προσεχώς
Μάντζιο ακούνε, αλλά Μάντζιο δεν βλέπουν ακόμα (πέραν των προπονήσεων) στο Περιστέρι.

Το θέμα με τη μπλε κάρτα του Έλληνα φορ δεν του έχει επιτρέψει να κάνει ακόμα ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρόμητο -ωστόσο ο Νίκος Αναστόπουλος ελπίζει πως το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βέροια (17:15) θα είναι το τελευταίο που δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Κι αυτό διότι η υπόθεση αναμένεται να κλείσει οριστικά στις 12 Φεβρουαρίου, με τα απαραίτητα έγγραφα να αποστέλλονται από το Αζερμπαϊτζάν και τον 30χρονο επιθετικό να μπορεί να αγωνιστεί στο μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Ενώ ο Μάντζιος θα περιμένει όμως για το ντεμπούτο του, το ίδιο δεν θα χρειαστεί να γίνει με τον Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός συμπερίληφθηκε κανονικά στην αποστολή του αυριανού αγώνα και θεωρείται βέβαιο πως –είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή- θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Αναλυτικά η αποστολή του Ατρομήτου (στην οποία δεν συμμετέχει ο τιμωρημένος Δημούτσος και ο Γιαννούλης που ταλαιπωρείται από ίωση) αποτελείται από τους εξής:

Ράντμαν, Μανόλο, Νάστος, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Σουμπίνιο, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Επστάιν, Λαζαρίδης, Ουντόζι, Γκαρσία, Μπρίτο, Φάμπιο, Κούτσι, Ναπολεόνι, Καλλέργης.

Την τελευταία στιγμή για Φωτάκη

08/02/2013
 Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γιώργου Φωτάκη στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην μέση.

Την τελευταία στιγμή για Φωτάκη
Μεγάλης διάρκειας ήταν το σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, μιας και τις προηγούμενες ημέρες -ελλείψει και των διεθνών- ο Γιώργος Δώνης δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει όσο ήθελε με όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Πριν την έναρξη του προγράμματος, ο Έλληνας τεχνικό μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και ανέλυσε τον τρόπο του παιχνιδιού του ΟΦΗ, αυριανού αντιπάλου στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιώργο Φωτάκη παραπονέθηκε ξανά για ενοχλήσεις στην μέση και παραμένει στην αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Οι τραυματίες Σταφυλίδης, Κίτσιου, Πέλκας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ οι Χακόμπο και Γεωργιάδης πρόγραμμα θεραπείας.

Και ο Μίχος στην Κέρκυρα

08/02/2013
 Ο Πέτρος Μίχος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι Φαίακες.

Και ο Μίχος στην Κέρκυρα
Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοίνωσε χθες (7/1) την πρόσληψη του Γιάννη Παπακώστα στην θέση του προπονητή και μια μέρα μετά πως βοηθός του στον πάγκο των Φαιάκων θα είναι ο Πέτρος Μίχος.

Η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. ΠΕΤΡΟ ΜΙΧΟ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα συνεργάτη του Γιάννη Παπακώστα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας».

Επεισόδιο Γιάγκο-Πήδουλα

08/02/2013
 Δεν της φτάνουν τα διαφόρων ειδών προβλήματα που αντιμετωπίζει, η ΑΕΚ συνεχίζει να ταλαιπωρείται κι από κρούσματα… εμφυλιακών εντάσεων.

Επεισόδιο Γιάγκο-Πήδουλα
Τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ παραμένουν. Συχνά της προκύπτουν κι άλλα -όπως αυτό με το θετικό δείγμα του Αρκούδα που χάλασε, όπως είναι λογικό, το κλίμα στ’ αποδυτήρια.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι η συχνότητα που δημιουργούνται μικρο-επεισόδια μεταξύ παικτών και ανθρώπων του τεχνικού επιτελείου.

Και μια τέτοια σημειώθηκε την Παρασκευή μεταξύ του Γιάγκο και του Γιώργου Πήδουλα. Μετά από παρατήρηση λοιπόν του δεύτερου στον Πορτογάλο (για το ότι δεν εκτελούσε σωστά μια άσκηση) ακολούθησε έντονος διάλογος που είχε ως αποτέλεσμα ο γυμναστής να τον διώξει από την προπόνηση.

Το ευτύχημα ωστόσο για την ΑΕΚ (και τη διατήρηση της ηρεμίας της ενόψει ενός ακόμα δύσκολου αγώνα) ήταν πως κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο Γιάγκο συνάντησε τον Έβαλντ Λίνεν. Και μετά τη δική του «πυροσβεστική» παρέμβαση, ο παίκτης γύρισε στο γήπεδο, συνέχισε την προπόνηση και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

«Δύσκολο παιχνίδι με Πανιώνιο»

08/02/2013
 Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Πανιώνιο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Ηπειρωτών, Γιάννης Χριστόπουλος.

«Δύσκολο παιχνίδι με Πανιώνιο»
Δύσκολο χαρακτήρισε το εκτός έδρας ματς του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Πανιώνιο ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο έμπειρος προπονητής υπογράμμισε πως οι «κυανέρυθροι» έχουν ένα καλό σύνολο, κάτι που φαίνεται και από την πορεία που έχει πραγματοποιήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος:

«Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με την οποία βρισκόμαστε κοντά στη βαθμολογία. Πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία ως τώρα. Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είχαμε δύσκολη εβδομάδα. Παίξαμε σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους. Την προηγούμενη εβδομάδα μάς βγήκε το ντεφορμάρισμα. Στόχος μας είναι παρουσιαστούμε πιο φρέσκοι στη συνέχεια, εκεί δουλέψαμε αυτές τις ημέρες, και με μεγαλύτερη ενέργεια».

Μόνο ο Αγρίτης εκτός

08/02/2013
 Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του, έφτασε η ώρα για ην πρώτη προπόνηση του Γιάννη Παπακώστα με τη φόρμα της Κέρκυρας την Παρασκευή.

Μόνο ο Αγρίτης εκτός
Ο τέως τεχνικός της Καλλιθέας, μαζί με το νέο του συνεργάτη, Πέτρο Μίχο, γύμνασε τους ποδοσφαιριστές του, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μοναδικός απόντας ήταν ο Ανέστης Αγρίτης, ο οποίος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν, κυρίως, στην τακτική, ενώ έπαιξαν και οικογενειακό διπλό.

Παρών στον Ποταμό ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Λυμπερόπουλος, ο οποίος και είχε συνομιλία με το νέο προπονητή, ενώ δεν έλειψαν και τα κεράσματα από τον Λεωνίδα Κυβελίδη, λόγω των γενεθλίων του.

Η προπόνηση του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί για τις 16.00 ξανά στον Ποταμό.

Αναστόπουλος: «Ιστορική η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»

08/02/2013
 Ιστορική χαρακτήρισε την εκτός έδρας νίκη του Ατρόμητου κόντρα στον Ολυμπιακό ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Νίκος Αναστόπουλος, σε δηλώσεις του.

Αναστόπουλος: «Ιστορική η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»
Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να έρθει το «διπλό» στην έδρα των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του Ατρόμητου, Νίκος Αναστόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου χαρακτήρισε ιστορική την συγκεκριμένη νίκη, ενώ εκτός αυτού αναφέρθηκε και στο επερχόμενο εντός έδρας ματς κόντρα στη Βέροια.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο προπονητής του Ατρόμητου, Νίκος Αναστόπουλος:


Για το τι του έχει μείνει από το σπουδαίο «διπλό» στο Καραϊσκάκη:
«Μεγάλη ικανοποίηση γιατί η νίκη επετεύχθη επί του πρωταθλητή Ελλάδος, στην έδρα του Ολυμπιακού όπου είχε να χάσει δυόμιση χρόνια και η νίκη αυτή για τον Ατρόμητο πιστεύω ότι ήταν ιστορική».

Για το τι είπε στους παίκτες του, προκειμένου να τους εμπνεύσει πριν από αυτό το παιχνίδι:
«Το παιχνίδι αυτό το αντιμετωπίσαμε όπως όλα τα παιχνίδια, δηλαδή με το σκεπτικό να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα σημασία έχει πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Ξέρετε καλά ότι είχαμε πάρα πολλές ελλείψεις και δείξαμε ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί να βασιστεί ο Ατρόμητος. Η δικιά μου λογική είναι ότι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος με υψηλούς στόχους θα πρέπει να έχεις είκοσι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, πράγμα το οποίο έδειξαν.

Κι όπως είπα στην αρχή, το αντιμετωπίσαμε σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα.
Βέβαια δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι όταν παίζεις ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και ειδικά στην έδρα του υπάρχει κίνητρο για όλους μας. Είτε για τους ποδοσφαιριστές, είτε για τους προπονητές. Είναι ένα κίνητρο να αντιμετωπίζεις την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και πρωταθλητή Ελλάδος στην έδρα του. Μπήκαμε με αυτό το σκεπτικό να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Κι όπως είπα και στους παίκτες πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, ότι εμείς από αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Είχαμε να κερδίσουμε εμπειρία, την δυνατότητα να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Παίξαμε ένα ελεύθερο παιχνίδι, παίξαμε ένα παιχνίδι ανοιχτό κι αυτό φάνηκε από τα πέντε γκολ που έγιναν. Κι αν εξαιρέσουμε το πέναλτι τα άλλα τέσσερα γκολ ήταν πάρα πολύ ωραία γκολ, γκολ που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα».


Για τις πολλές επιλογές που έχει:

«Για μένα αυτό είναι θετικό. Είναι πολύ πιο ευχάριστο να κουράζεται το μυαλό μου για το ποιος θα παίξει, παρά για το όταν δεν είχες τον Α ή τον Β. Οπότε ο πονοκέφαλος είναι ευχάριστος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους κι όταν έχεις υψηλούς στόχους πρέπει να έχεις και βάθος. Κι εμείς δείξαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι ότι έχουμε βάθος. Κι αυτό είναι το πιο θετικό στοιχείο».
Για τις απουσίες των Δημούτσου και Ιγκλέσια:

«Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί κι ο Ατρόμητος έχει βάθος, κάτι που το δείξαμε και με τον Ολυμπιακό. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτή τη λογική θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με τη Βέροια που για να έχει αντίκτυπο η ιστορική και μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, θα πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας από πλευράς βαθμολογίας και αν εξαιρέσουμε ένα ατυχές παιχνίδι που είχαμε με τον Παναθηναϊκό, τα υπόλοιπα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Σε αυτό το παιχνίδι καλούμεθα να έχουμε μια συνέχεια από την απόδοση με τον Ολυμπιακό και το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών που για μας είναι μονόδρομος για να έχει αντίκτυπο η μεγάλη και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού».


Για το γεγονός ότι η Βέροια έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς:


«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Απλά εσύ με την απόδοσή σου τα κάνεις εύκολα ή δύσκολα. Η Βέροια όμως είχε ευκαιρίες στο τελευταίο ματς στην έδρα της και ήταν πιο εύκολο να κερδίσει. Εμείς και σεβόμαστε και υπολογίζουμε, αλλά κανένα παιχνίδι δεν το φοβόμαστε. Ο καλός Ατρόμητος δε φοβάται κανέναν. Και το παιχνίδι του Σαββάτου θα εξαρτηθεί από το πως θα είμαστε εμείς. Το πρόβλημα λοιπόν είμαστε εμείς όχι η Βέροια. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έχουμε μια ανάλογη συνέχεια της περασμένης Κυριακής για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό όσον αφορά το βαθμολογικό πίνακα».

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να γεμίσει η έδρα του Ατρόμητου κόντρα στη Βέροια σαν ένα ευχαριστώ για τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη:
«Είναι στόχος μας αυτός. Θυμάμαι τον κόσμο του Περιστερίου να είναι η δύναμη της ομάδας. Πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα τον αναγκάσουμε να έρθει στο γήπεδο, ακόμα περισσότερο, για να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε και για να ανταποδώσει, έτσι θα το αισθανθούν οι παίκτες, το χειροκρότημα για την ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού».

Δώνης: «Είμαστε οικογένεια»

08/02/2013
 Μπορεί τα προβλήματα την εβδομάδα που πέρασε να ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε ότι είναι μία οικογένεια και τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν.

Δώνης: «Είμαστε οικογένεια»
Τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ αρκετά.

Κάτι το θέμα με τον Πάμπλο Γκαρσία, κάτι η ελλιπής προετοιμασία λόγω των απουσιών, κάτι ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» αναζητά τη νίκη στο πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα πράγματα για τον Γιώργο Δώνη.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι το βασικό είναι ότι η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια και όλα μπορούν να ξεπεραστούν, γι’ αυτό και πλέον είναι ήρεμοι ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Επιπλέον στάθηκε και στο γεγονός ότι πρέπει να είναι οδηγός για την συνέχεια το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Άρη και να προσπαθήσουν να κρατήσουν όλα τα καλά στοιχεία και να τα εξελίξουν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Γιώργου Δώνη στην κάμερα της Nova:

«Πάντα στις ομάδες θα δημιουργηθούν ζητήματα. Το σημαντικό είναι πως είμαστε ήρεμοι και κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όλη αυτή η κατάσταση, τι έγινε τι δεν έγινε πως ερμηνεύτηκε, πως φτάσατε στο σημείο να την τελειώσετε, τι ακριβώς συνέβη γιατί υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και γενικότερα πλανώνται διάφορα στον αέρα;

«Δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια ανάλυση. Νομίζω ότι λειτουργούμε ως οικογένεια, μέσα στην οικογένειά μας θα δημιουργηθούν και κάποια θέματα. Αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν και πάνω από όλα η σχέση μεταξύ του προπονητή και των ποδοσφαιριστών είναι η καλύτερη μέσα στα αποδυτήρια».

Βλέποντας τις προπονήσεις που ακολούθησαν θεωρείτε πως επηρεάστηκε η ομάδα από το γεγονός;

«Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό γιατί έλλειπαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, έντεκα τον αριθμό, που σημαίνει ότι ουσιαστικά μετά και τη χτεσινή προπόνηση όπου είχαμε κάποια προβλήματα στο να μαζευτούμε όλοι λόγω του ατυχήματος που έγινε στην περιφερειακή οδό η πιο ουσιαστική προπόνηση είναι η σημερινή, να πούμε κάποια πράγματα για το αυριανό παιχνίδι ώστε να ετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο».

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στο κυνήγι της νίκης εδώ και τέσσερις αγωνιστικές σε μια πολύ προβληματική εβδομάδα όπως αναφέρατε κι αιτιολογήσατε κι εσείς για τις απουσίες, δεκαεπτά με τους τραυματίες. Τι έχετε στο μυαλό σας για τον αυριανό αγώνα;

«Εντάξει, είναι σημαντικό για εμάς ότι κάποια θετικά στοιχεία που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Αρη να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια. Να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε με τον καλύτερο τρόπο και με γρήγορο τρόπο τους καινούριους παίκτες και αυτό νομίζω θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομάδα για το αυριανό παιχνίδι».

Η έλευσή τους (σ.σ. των νέων ποδοσφαιριστών) σας βοηθάει ν' αλλάξετε κάτι;

«’Οχι, 'οδηγός' είναι το προηγούμενο παιχνίδι. Απλώς ανάλογα με την ετοιμότητα και την προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών θα παίρνουν περισσότερο χρόνο ώστε να γίνουν κομμάτι τη ομάδας».

Με πιο 'καθαρό', ψύχραιμο πλέον μυαλό από αυτά τα οποία είδατε και βιώσατε την περασμένη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τι θεωρείτε ότι δεν πήγε καλά ή τι κρατάτε αν προτιμάτε;

«Σε κάθε παιχνίδι γίνεται ανάλυση. Θεωρώ ότι αυτό που εμείς έχουμε στο μυαλό μας κι αυτό που θα κοιτάξουμε είναι αυτά τα καλά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου να προσπαθήσουμε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν μπορούν να είναι για ενάμιση ημίχρονο; Αν μπορούν να είναι για ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, που είναι δύσκολο γιατί πάντα υπάρχει κι ο αντίπαλος, αυτό νομίζω είναι το πιο θετικό κι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ως ομάδα».

Περιμένατε τόσα πολλά πράγματα από τον Καμαρά στο ντεμπούτο του;

«Περίμενα ότι θα μας δώσει σημαντικά πράγματα γι' αυτό και τον επέλεξα στην ενδεκάδα. Γιατί έχει ρυθμό, έχει συνεχόμενα παιχνίδια και μας βοήθησε αρκετά με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει».

Μια κουβέντα και για τον ΟΦΗ, τον αυριανό σας αντίπαλο στην εντός έδρας αναμέτρηση...

«Νομίζω ότι τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κάνει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, έχει πετύχει σημαντικές νίκες κι είναι ψηλά στη βαθμολογία. Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα, ειδικά με τις αλλαγές που είχε το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και ο προπονητής τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά. Ο ΟΦΗ έχει βγει από τη δύσκολη θέση και κοιτάει για πιο ψηλά κι είναι ένας αντίπαλος που πάντα αξίζει τον σεβασμό αλλά από εκεί και πέρα αυτό που εμείς σκεπτόμαστε είναι το πώς εμείς θα επανέλθουμε στις νίκες ώστε να κοιτάξουμε καλύτερα το μέλλον τους».

Οπαδοί της ΑΕΚ στον Μελισσανίδη!

08/02/2013
 Την κατάσταση… στα χέρια τους πήραν οι οπαδοί της ΑΕΚ! Πάνω από 200 επισκέφθηκαν τον Μελισσανίδη, σήκωσαν πανό που έλεγε «δεν μπορεί να μη ματώνει η καρδιά σου» και πάνε να τον συναντήσουν στη Γλυφάδα

Οπαδοί της ΑΕΚ στον Μελισσανίδη!
Η διοίκηση περιμένει τον Βιντιάδη. Ο Βιντιάδης περιμένει τη ρύθμιση. Οι μέτοχοι περιμένουν να βρεθεί κάποιος που θα τους… απαλλάξει. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν μπορεί να περιμένει.

Έτσι -και με το φως να μη φαίνεται στην άκρη του τούνελ- οι οπαδοί της «Ένωσης» αποφάσισαν να πάρουν εκ νέου την κατάσταση στα χέρια τους.

Μετά την κατάληψη στα Σπάτα λοιπόν και τις επισκέψεις που είχαν προηγηθεί στο παρελθόν στις εταιρείες νυν και πρώην μετόχων, η ORIGINAL ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσεγγιστεί ένας από τους λίγους που μπορούν να συνδυάσουν το «θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ» με το «μπορώ να βοηθήσω την ΑΕΚ»: Τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Περισσότεροι από 200 οπαδοί λοιπόν -ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι όλων των συνδέσμων, παλαίμαχοι, καταληψίες των Σπάτων, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος και το νέο μέλος του ΔΣ, Αντώνης Ηλιόπουλος- κατευθύνθηκαν με μηχανάκια και αυτοκίνητα στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΑΕΚ στη Βούλα.

Και παρόλο που δεν είχαν κάποιο ραντεβού μαζί του, ήταν βέβαιοι πως θα τους δεχθεί να μιλήσουν για την κατάσταση της ομάδας. Στην προσπάθεια, δε, να τον πείσουν για το πόσο αναγκαίο είναι ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει, άπλωσαν πανό με υπογραφές όλων των συνδέσμων και το χαρακτηριστικό μήνυμα «δεν μπορεί να μη ματώνει η καρδιά σου».

Ο ίδιος ο Μελισσανίδης, από την πλευρά του, δεν ήταν στο σπίτι τη στιγμή που τον επισκέφθηκαν οι οπαδοί. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν ωστόσο μαζί του, δέχθηκε να τους συναντήσει κι έτσι αντιπροσωπεία τους κατευθύνεται σε εστιατόριο της Γλυφάδας -όπου και βρισκόταν- για να συνομιλήσουν.

«Μπορεί να φτάσει ψηλά ο ΠΑΟΚ»

08/02/2013
 Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο παίκτης του «δικέφαλου του Βορρά», Σεκού Ολίσε.

«Μπορεί να φτάσει ψηλά ο ΠΑΟΚ»
Αισιόδοξος για την πορεία που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ στην φετινή Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Σεκού Ολίσε.

Εκτός αυτού ο βραχύσωμος παίκτη του «δικέφαλου του Βορρά» μίλησε για το ντεμπούτο του κόντρα στον Άρη, αλλά και για το επερχόμενο ματς με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεκού Ολίσε στην κάμερα της Νοva:

Για την ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:

«Ήταν κάτι τρελό, δεν το έχω ξαναδεί στην καριέρα μου. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, ένα ντέρμπι, χωρίς δικούς μας φιλάθλους, με δυνατή ατμόσφαιρα κι εντός κι εκτός γηπέδου αλλά χωρίς δικούς μας οπαδούς και νομίζω ότι αυτό δεν το έχω δει πουθενά απ' όπου έχω αγωνιστεί και στη Ρωσία και πιστεύω ότι μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσω».
Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Η πρώτη ημέρα μου στην ομάδα ήταν ενδεικτική. Η αντιμετώπιση ήταν πάρα πολύ καλή κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, το να νιώσω καλά και να 'δέσω' με την ομάδα. Με υποδέχτηκαν πολύ θερμά στα αποδυτήρια, μ' έκαναν όλα τα παιδιά να νιώσω πολύ άνετα, σα στο σπίτι μου, να συνομιλήσω μαζί τους και να νιώσω πολύ γρήγορα μέλος του συνόλου. Κανείς δε μου συμπεριφέρθηκε άσχημα. Αγωνιστικά ξεκινήσαμε πολύ καλά στον αγώνα, κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε τρεις φορές και να 'καθαρίσουμε' από νωρίς το παιχνίδι. Και στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε μακριά από την εστία μας και να τους πιέσουμε όμως δεχτήκαμε ένα γκολ με πέναλτι και δεχτήκαμε και την κόκκινη κάρτα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πιστεύω όμως ότι αν συνεχίσουμε μ' αυτού του είδους την απόδοση μπορούμε να πάμε ψηλά».

Για τους λόγους που τον έκαναν να απαντήσει θετικά στην πρόταση του «δικέφαλου του Βορρά»:

«Βρισκόμουν τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην αρχή είχα συνεχείς συμμετοχές. Φέτος, ο προπονητής μου φάνηκε ότι δε με υπολογίζει για συνεχόμενα παιχνίδια. Σ' εκείνο το σημείο σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να βρω μια ομάδα στην οποία, εφόσον δουλέψω σκληρά και δείξω τα προσόντα μου θα μπορέσω να πάρω συνεχόμενα παιχνίδια. Σ' εκείνο το σημείο ο δικός μου ατζέντης μου είπε ότι υπάρχει μια ομάδα στην Ελλάδα με την οποία είχα αγωνιστεί ως αντίπαλος που μπορούμε να κάνουμε τη μεταγραφή. Σ' εκείνο το σημείο κοίταξα, προσπάθησα να συλλέξω πληροφορίες και από το διαδίκτυο, όπου είδα και την ομάδα και τον κόσμο και το στάδιο και νομίζω ότι αυτά μ' έκαναν να πω κατευθείαν το 'ναι'. Σχεδόν σε δυο εβδομάδες τελείωσε οριστικά η μεταγραφή μου εδώ και νομίζω ότι αν δουλέψω σκληρά, αν δείξω αυτά τα στοιχεία που μπορώ να δείξω, αν 'δέσω' με τους υπόλοιπους συμπαίκτες γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα, είναι ομαδικό, νομίζω ότι έχω έρθει στην ιδανική ομάδα και δεν έχω κάνει το παραμικρό λάθος».

Για το γεγονός πως δεν υπάρχει ρήτρα αγοράς:

«Δεν μπήκε ρήτρα επειδή ήρθα σ' ένα καινούριο περιβάλλον. Θέλω να δω σ' αυτούς τους έξι μήνες αν θα είμαι ικανοποιημένος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα κι εγώ έχω πάρα πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για την καριέρα μου. Έχω δυόμιση χρόνια συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και νομίζω ότι το καλοκαίρι, αν αισθάνομαι ικανοποιημένος εδώ και πω στην ομάδα μου ότι έχω βρει ένα καινούριο 'σπίτι' που περνάω καλά θα μ' αφήσει να παραμείνω εδώ. Σαφώς έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες, σαφώς θέλω να φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο στην καριέρα μου, ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θα δούμε πως θα δουλέψω αυτό το εξάμηνο και θ' αποφασίσουμε μετά».
Για το ματς με τον ΟΦΗ:
«Στην πραγματικότητα δε γνωρίζω πολλά πράγματα για τον ΟΦΗ. Γνωρίζω όμως ότι αν έχουμε την απόδοση του τελευταίου παιχνιδιού και δείξουμε σοβαρότητα είναι ένα παιχνίδι που και θέλουμε και πρέπει να πάρουμε αν θέλουμε να φτάσουμε στη δεύτερη θέση και ν' αναρριχηθούμε σε πιο ψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα».

Για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να είναι 100% έτοιμος:


«Έχω κάνει τρεις προπονήσεις από την ημέρα που ήρθα εδώ. Κατά συνέπεια αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό για μένα. Σαφώς το γεγονός ότι προέρχομαι από προετοιμασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Αλικάντε της Ισπανίας με κάνει να χρειάζομαι λίγο χρόνο για τη φυσική κατάσταση αλλά φυσικά και για να προσαρμοστώ στα συστήματα και στις εντολές του προπονητή ώστε να είμαι ο γνωστός . Σέκου. Μια εβδομάδα ίσως και λίγο παραπάνω».

«Μπαίνω, αν μπουν και οι άλλοι»!

09/02/2013
 Διατεθειμένος να μπει στην ΑΕΚ -αλλά όχι μόνος- δήλωσε ο Μελισσανίδης. Μιλώντας στους οπαδούς, ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε απαραίτητη τη συμμετοχή μετόχων ή άλλων επιχειρηματιών για να επιστρέψει.

«Μπαίνω, αν μπουν και οι άλλοι»!
Την προϋπόθεση που είχε θέσει και στο παρελθόν ως αναγκαία για να ενεργοποιηθεί ξανά στην ΑΕΚ επανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δέχθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία οπαδών που πήγε στη Γλυφάδα για να τον συναντήσει (κι ενώ νωρίτερα περισσότεροι από 200 συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του στη Βούλα).

Κι αφού τους άκουσε να του τονίζουν πως θέλουν να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αντιπαράθεσης για το παρελθόν (κυρίως τις εκλογές της Ερασιτεχνικής το 2005) και ότι όλοι πρέπει να βάλουν την ΑΕΚ πάνω απ’ όλα (εξάλλου οι ίδιοι οι σύνδεσμοι παρουσιάστηκαν έπειτα από καιρό να συμπλέουν), εξέφρασε τη θετική… κατά το ήμισυ στάση του.

Ήτοι πως θα ήταν διατεθειμένος να επιστρέψει στα διοικητικά της ομάδας -μονάχα όμως αν στο πλευρό του βρίσκονταν οι νυν μέτοχοι ή άλλοι επιχειρηματίες. Διότι «δεν μπορώ να πληρώσω εγώ τα σπασμένα. Είναι άδικο», όπως τους τόνισε χαρακτηριστικά.

Το θετικό της υπόθεσης ωστόσο είναι πως φέρεται να τους είπε ότι -σε περίπτωση που συστρατευτούν μαζί του οι μέτοχοι- δεν τον ενδιαφέρει πόσα είναι τα χρέη. Ότι θα μπορούσαν όλοι μαζί να κάνουν την ΑΕΚ «Μπαρτσελόνα της Ελλάδας»! Αλλά και η παραδοχή του πως η εικόνα των οπαδών να είναι ενωμένοι έπειτα από χρόνια τον χαροποίησε ιδιαίτερα και τον έκανε να σκέφτεται διαφορετικά απ' ό,τι πριν το θέμα της ΑΕΚ.

Το αρνητικό ωστόσο, είναι πως οι μέτοχοι δεν έχουν δείξει διάθεση να χρηματοδοτήσουν και πάλι την ομάδα. Ούτε τώρα, ούτε στην προηγούμενη φορά που ο Μελισσανίδης είχε διατυπώσει παρόμοια πρόταση.

Κι αν αυτό δεν αλλάξει, η διάθεση που εκφράστηκε επανειλημμένως από τον πρώην ιδιοκτήτη («σας το λέω καθαρά, αν μπουν και οι άλλοι, εγώ θα είμαι εκεί») δυστυχώς δεν θα λύσει κανένα από τα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την ομάδα.

Preview: Ατρόμητος-Βέροια (17:15 Novasports 3)

09/02/2013
 Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Βέροια στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Preview: Ατρόμητος-Βέροια (17:15 Novasports 3)
Συνέχεια στη μεγάλη και ιστορική νίκη που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη αγωνιστική θέλει να δώσει ο Ατρόμητος, ο οποίος υποδέχεται στο Περιστέρι για την 21η μέρα του πρωταθλήματος τη Βέροια.

Στον αντίποδα η «βασίλισσα του Βορρά» προέρχεται και αυτή από μία σημαντική εντός έδρας νίκη και θέλει απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να ελπίζει στην παραμονή της στην κατηγορία.

Ατρόμητος

Το ένα από τα δυο επιθετικά… όπλα που απέκτησε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (Μάντζιος-Ναπολεόνι) θα έχει διαθέσιμο απέναντι στη Βέροια ο Ατρόμητος. Το θέμα με τη μπλε κάρτα του Έλληνα φορ δεν του έχει επιτρέψει να κάνει ακόμα ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρόμητο -ωστόσο ο Νίκος Αναστόπουλος ελπίζει πως το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βέροια θα είναι το τελευταίο που δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Κι αυτό διότι η υπόθεση αναμένεται να κλείσει οριστικά στις 12 Φεβρουαρίου, με τα απαραίτητα έγγραφα να αποστέλλονται από το Αζερμπαϊτζάν και τον 30χρονο επιθετικό να μπορεί να αγωνιστεί στο μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Ενώ ο Μάντζιος θα περιμένει όμως για το ντεμπούτο του, το ίδιο δεν θα χρειαστεί να γίνει με τον Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός συμπερίληφθηκε κανονικά στην αποστολή του αυριανού αγώνα και θεωρείται βέβαιο πως –είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή- θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Η αποστολή του Ατρόμητου: Ράντμαν, Μανόλο, Νάστος, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Σουμπίνιο, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Επστάιν, Λαζαρίδης, Ουντόζι, Γκαρσία, Μπρίτο, Φάμπιο, Κούτσι, Ναπολεόνι, Καλλέργης.

Βέροια

Με αρκετά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας για τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γεωργιάδη και Αμαραντίδη, καθώς επίσης και στους τραυματίες Μπαργκάν και Καλί.

Στον αντίποδα ευχάριστα ήταν τα νέα για τους Κόστλι, Ολαϊτάν και Ορέστες, με τους δύο τελευταίους να ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, όπως και ο Κόστλι ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί με την ομάδα στην Αθήνα.

Η αποστολή της Βέροιας: Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Τζημογιάννης, Μοκάκε, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο, Ιωάννου, Καλτσάς, Κόστλι, Παυλίδης, Μάνος, Μενεντές.

Preview: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (17:15, Novasports2)

09/02/2013
 Τη νίκη, που αγνοεί εδώ και 4 αγωνιστικές, θα ψάξει ο ΠΑΟΚ, καθώς υποδέχεται τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 21ης «στροφής» του πρωταθλήματος.

Preview: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (17:15, Novasports2)
Νίκη... γιατρικό αναζητά ο ΠΑΟΚ, που εδώ και 4 αγωνιστικές αγνοεί το τρίποντο. Ο «Δικέφαλος του βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα τον πάντα επικίνδυνο ΟΦΗ, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να ανέβουν εκ νέου στη δεύτερη θέση και τους Κρητικούς να μπουν γερά στο κόλπο των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ

Να επανέλθει η ηρεμιά στο «στρατόπεδο» της ομάδας είναι στόχος όλων, καθώς οι 4 αγωνιστικές χωρίς νίκη έχουν δημιουργήσει κλυδωνισμούς. Στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ, ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες της ομάδας (Σίλντεφελντ, Καμαρά, Ολίσε, Ιτάνζ), εκτός του ανέτοιμου Βούκιτς.

«Μέσα» είναι και ο Φωτάκης, ωστόσο η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την ύστατη στιγμή. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός «εκλεκτών», τους Κωνσταντινίδη, Κάτσε, Γκαρσία, Χακόμπο, Γεωργιάδη, Κουμάλο, Σταφυλίδη και Πέλκα, ενώ πήρε μαζί του τον νεαρό Βασίλη Παπαδόπουλο.

Ο Δώνης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Λίνο, με τους Κατσουράνη και Σίλντεφελντ ως στόπερ. Τα δύο κεντρικά χαφ θα είναι οι Λάζαρ, Φωτάκης, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Καμαρά αριστερά. Τους δύο της επίθεσης θα αποτελούν οι Λόρενς και Αθανασιάδης, με τον πρώτο να κινείται πιο περιφερειακά. Εφόσον, ο Φωτάκης δεν καταφέρει να αγωνιστεί, λογικά θα μπει στην ενδεκάδα ο Κατσικάς και ο «Κατσούρ» θα μετατοπιστεί στο κέντρο.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κατσουράνης, Β. Παπαδόπουλος, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λίνο, Καμαρά, Έτο, Ιτάνζ, Λάζαρ, Λόρενς, Ολίσε, Ρομπέρ, Σίλντεφελντ.

ΟΦΗ

Δεν κοιτάει... πίσω ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί –όσο νικάνε- συνεχίζουν να έχουν ελπίδες να μπουν στην πεντάδα και τα πλέι οφ. Και καλούνται να αποδείξουν το... καλό φεγγάρι που βρίσκονται σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι η Τούμπα.

Ο Γιάννης Πετράκης έχει δύο βασικές απουσίες για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ζορμπάς δεν ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη, αφού έχει υποστεί διάστρεμμα, ενώ παρέα θα του κάνει στο Ηράκλειο και ο Σόουζα, ο οποίος είναι τιμωρημένος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εξίσου εκτός έμειναν οι Χαριτωνίδης, Ροβίθης, Βαλεριάνος, Γιαγκιόζης, Κολιακουδάκης, Συνάνης, Κυζιρίδης.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει δείξει πως αρέσκεται να χρησιμοποιεί το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αγριμάκης. Οι Μονιάκης (δεξιά), Ιωαννίδης (αριστερά) και Κουρδάκης, Σαρ θα αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα θα είναι οι Λαμπρόπουλος και Βερόν, με τον Κουτσιανικούλη αριστερά και τον Μπούρμπο δεξιά. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Παπαζόγλου, Περογαμβράκης, όπου αμφότεροι είναι... on fire.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΟΦΗ: Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Σαρ, Μπανούσης, Περογαμβράκης, Ζαχαράκης, Μπούρμπος, Βιτώρος, Χατζηκοσμάς, Νύκταρης, Κανούλας, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης, Μακρής, Καπουράνης, Ιωαννίδης, Βερόν.

Preview:Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής (19:30, Novasports 2)

Στην Τρίπολη ολοκληρώνεται η πρώτη... δόση της Super League, όπου ο αήττητος στην Αρκαδία, Αστέρας Τρίπολης, υποδέχεται τον αήττητο εκτός έδρας, Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι παίρνει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής, με τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τους Αρκάδες να βρίσκονται στο... κατόπι τους. Πάντως, το ματς του Σαββάτου (9/2), στις 19:30 μπορεί να χαρακτηριστεί... εύκολα ντέρμπι... αποδείξεων.
Το «συγκρότημα» του Σάκη Τσιώλη προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Πειραιώτες την προηγούμενη αγωνιστική είδαν τον Ατρόμητο να... σπάει το αήττητο σερί που είχαν στο πρωτάθλημα.
Εκτός και πάλι ο Κοντοές
Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε την Παρασκευή την προετοιμασία του και μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν μετέχει ο Κοντοές, μια και δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του, αλλά και οι Σέτι και Κάστελς.
Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα, Καλαντζής, Περόνε.
Με νέα πρόσωπα ο Ολυμπιακός
Με μικρές... εκπλήξεις στην αποστολή του ταξιδεύει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, μια και ο Μίτσελ άφησε εκτός τους Ντιακιτέ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μάρκο Πάντελιτς, όπως και τους τραυματίες Φουστέρ, Πίνο και Κάρολ.
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Λυκογιάννης, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Σιόβας, Χολέμπας.Προϊστορία

Αγνοείται η ισοπαλία, στους μέχρι τώρα αγώνες των δύο ομάδων στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα.

Δύο νίκες έχει ο Αστέρας (2-0 πέρυσι και 1-0 το 2007-08) και τρεις ο Ολυμπιακός (1-0 το 2008-09, 3-1 το 2009-10 και 1-0 το 2010-11). Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το εκτός έδρας αήττητο.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

27/11/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 (42' πεν. Ροτζέριο, 70' Περόνε)
23/01/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (30' Φουστέρ)
16/02/10 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (33΄ Εντερ - 4΄, 40΄ Λούα Λούα, 8΄ Στολτίδης)
04/01/09 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (27' πεν. Γκαλέτι)
11/11/07 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0 (34' Φιλομένο)

«Είμαι εδώ για την ΑΕΚ»!

09/02/2013
 Έτοιμος να επιστρέψει στα κοινά της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εφόσον βέβαια έχει την ανάλογη στήριξη από επιχειρηματίες που επιθυμούν να στηρίξουν εμπράκτως την ομάδα.

«Είμαι εδώ για την ΑΕΚ»!
Ανοιχτό άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το ενδεχόμενο να εμπλακεί ξανά στα διοικητικά της ΑΕΚ, εφόσον ενεργοποιηθεί η μετοχική ομάδα του 2004, στη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης.

Χθες το απόγευμα ο πυρήνας των καταληψιών στα Σπάτα αποφάσισε να επισκεφτεί τον γνωστό επιχειρηματία, προκειμένου να βγει μπροστά και να βοηθήσει την «κιτρινόμαυρη» σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Αρχικά οι οργανωμένοι επισκέφτηκαν το σπίτι του «Τίγρη», όμως εκείνος δεν ήταν εκεί και ενημερώθηκαν πως βρίσκεται σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας. Έτσι μία αντιπροσωπεία πέντε από την Original και άλλων πέντε από τα Πατήσια, συνοδευόμενα από τον Αντώνη Ηλιόπουλο κατευθύνθηκαν στην περιοχή και συνάντησαν τον Μελισσανίδη.

«Σου ζητάμε συγγνώμη για ό,τι έγινε, εκ μέρους και του Δημήτρη Χατζηχρήστου», ήταν η πρώτη κουβέντα που είπαν οι οργανωμένοι και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τους απάντησε: «Δεν θέλω να μου ζητάτε συγγνώμη. Να καταλάβετε τι λάθος έγινε, και φτάσαμε να έχω κόψει το γήπεδο γιατί δεν μπορώ να βλέπω αυτή την ΑΕΚ, για να το διορθώσουμε».

«Πρέπει να βοηθήσεις την ομάδα. Είναι τραγική η κατάσταση, δεν αντέχεται άλλο», τόνισαν τα μέλη των δύο συνδέσμων και εκείνος τους είπε:

«Δεν έχω ξεγελάσει ποτέ τον κόσμο της ΑΕΚ, είμαι εδώ παρά την λάσπη που έχω δεχθεί και τους κοιτάω στα μάτια. Δεν μπορώ να πληρώσω το μάρμαρο για τα τραγικά λάθη άλλων. Δεν είναι δίκαιο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για την ΑΕΚ. Αρκεί να βοηθήσουν. Να προκύψει ομάδα επιχειρηματιών και εγώ είμαι μέσα. Είμαι έτοιμος. Τους καλώ να συνεργαστούν μαζί μου για να έχω την ευκαιρία να κάνω την ομάδα μας όπως την ονειρευόμαστε όλοι».

Ο Μελισσανίδης συνέχισε, λέγοντας: «Αν δεχθούν να με βοηθήσουν ,όχι μόνο είμαι μέσα, αλλά μπαίνω μπροστά για να κάνουμε την ΑΕΚ πολύ μεγάλη. Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα. Δεν είναι παιδική χαρά. Θέλει προσπάθεια, δουλειά και πολλά χρήματα».

Από τα λόγια του γνωστού επιχειρηματία προκύπτει ότι παρουσιάζεται διατεθειμένος να επιστρέψει στη διοίκηση του συλλόγου, αρκεί να έχει την ανάλογη στήριξη από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν εμπράκτως την ΑΕΚ.

Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στη συνάντηση με τον Μελισσανίδη ήταν και ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ και πάρθηκε η απόφαση να οριστεί έκτακτο Δ.Σ. την προσεχή Δευτέρα στις 16:00 το απόγευμα.

«Μόνο αν οι δόσεις είναι περισσότερες»

09/02/2013
 Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δ. Βιντιάδης στους ανθρώπους της ΑΕΚ για τα χρέη της ΠΑΕ. «Μόνο αν οι δόσεις είναι περισσότερες από 48 μπορεί να υπάρξει πρόταση», αναφέρει σε επιστολή του.

«Μόνο αν οι δόσεις είναι περισσότερες»
Δεν πρόκειται να υπάρξει πρόταση από πλευράς Δημήτρη Βιντιάδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ, αν δεν γίνουν περισσότερες 48 οι δόσεις των χρημάτων που οφείλει η ΠΑΕ.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Χιώτης εφοπλιστής στην τελευταία του επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ανδρέα Δημητρέλο και αυτό ήταν το τελευταίο «σημάδι» έδωσε πριν από την Γ.Σ. της Ένωσης.

«Δεν υπάρχει πρόταση για να κάνουμε αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να υπάρξει, εφόσον οι δόσεις δεν γίνουν περισσότερες από 48», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος επενδυτής – σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ώρα των σπορ» - και ξεκαθαρίζει το πλάνο του επιχειρήματος της ρύθμισης των χρεών, το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθειά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έργο του Βιντιάδη ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου γίνεται βατό, από τη στιγμή που οι δόσεις γίνουν τουλάχιστον 60 και το μηναίο ποσό που θα καταβάλει η ΠΑΕ θα είναι περίπου 350.000 ευρώ. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μικρό ποσό, αλλά είναι καλύτερο από τις 600.000 ευρώ ή περισσότερα χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει η ΑΕΚ σε αντίθετη περίπτωση.

Στην ανάλογη υπόθεση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης στις επαφές που είχε με την Πολιτεία είχε λάβει το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα ρύθμιση για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, χωρίς να υπάρξει πλήρη παραγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.

Ο Βιντιάδης δεν έχει εμφανιστεί από εκείνη την επιστολή και ο Ανδρέας Δημητρέλος παρουσιάζεται αδύναμος χωρίς τον Χιώτη εφοπλιστή να εγγυηθεί σε πιθανή συνάντηση που θα έχει με την Πολιτεία, πώς αν υπάρξει αυτή η διευκόλυνση, είναι σε θέση να δώσει λύση στο αδιέξοδο της ΑΕΚ.

Πλέον το «μπαλάκι» βρίσκεται στην περιοχή του Βιντιάδη, ο οποίος πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πάει μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ σε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα (Υπουργό Οικονομικών) και αν παρουσιάσει ένα πλάνο, τότε δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την Ένωση.

Super League :Προγραμμα 21ης αγωνιστικής 

09/02/2013
 Τα εξαιρετικά γκολ που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, μας προδιαθέτουν για κάτι ανάλογο και στην 21η που έρχεται... Διαβάστε το πρόγραμμα.

Θα κάνουμε… 21;
Η 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας μας… χάρισε μερικά από τα πιο όμορφα γκολ της σεζόν, λέτε να είμαστε τόσο τυχεροί ώστε η 21η να μας προσφέρει κάτι ανάλογο; Πάντως, οι αναμετρήσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα, μας προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο.

Το ματς που τραβάει τα βλέμματα είναι αυτό που γίνεται στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό. Οι δύο καλύτερες, ειδικά στο μάτι, επιθέσεις του πρωταθλήματος, τίθενται αντιμέτωπες και οι προϋποθέσεις για να δούμε γκολ και θέαμα υπάρχουν…

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός που την περασμένη αγωνιστική έχασε στην τελευταία φάση του αγώνα την ευκαιρία να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη, υποδέχεται την Κυριακή την Ξάνθη ενώ η ΑΕΚ που… όλο και ανεβαίνει στην βαθμολογία, δοκιμάζεται στην έδρα της Κέρκυρας η οποία «καίγεται» για βαθμούς.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο, 9/2

17:15 Ατρόμητος-Βέροια (NS 3)
17:15 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (NS 2)
19:30 Αστ. Τρίπολης-Ολυμπιακός (NS 2)

Κυριακή, 10/2

15:00 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (NS 1)
17:15 Κέρκυρα-ΑΕΚ (NS 1)
17:15 Πανθρακικός-Λεβαδειακός (NS 3)
19:30 Παναθηναϊκός-Ξάνθη (NS 1)

Δευτέρα, 11/2
19:30 Πλατανιάς-Άρης (NS 1)

Επόμενη Αγωνιστική (22η)

Κέρκυρα-Πανιώνιος
ΠΑΣ-Πανθρακικός
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Ξάνθη-Ολυμπιακός
Βέροια-Αστ. Τρίπολης
Άρης-Παναθηναϊκός
ΟΦΗ-Πλατανιάς

Το παλεύει για στόπερ

09/02/2013
 Μάχη με τον χρόνο και τις πιθανότητες δίνει ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ύστερα από τον τραυματισμό του Βελάσκες. Τη Δευτέρα αναμένεται να υπογράψει ο Φιγκερόα.

Το παλεύει για στόπερ
Προσπάθεια να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή καταβάλει ο Παναθηναϊκός, πέρα από την μεταγραφή του Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο Φάμπρι είχε εκφράσει την επιθυμία στη διοίκηση του «τριφυλλιού» πως θέλει έναν κεντρικό αμυντικό και χθες έγινε γνωστό ότι ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες επέστρεψε με βαριά θλάση στον αριστερό προσαγωγό από την Βενεζουέλα.

Ο διεθνής αμυντικός θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα και οι «πράσινοι» αυτή τη στιγμή αναζητούν μία αξιόπιστη λύση μέσα στα επόμενα 24ωρα που απομένουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους παίκτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η SportDay, ο Παναθηναϊκός εξετάσεις τις περιπτώσεις δύο-τριών παικτών, όπως του Αλτσίντες του Βραζιλιανοπορτογάλου στόπερ και του Μέιρα. Η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι μέσα στις επόμενες ώρες.

Τα τυπικά με Φιγκερόα

Κατευθείαν στα γραφεία του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές ήθελαν να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και τους όρους του συμβολαίου, το οποίο θα ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν και αν ο Αργεντινός επιθετικός ικανοποιήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν το δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Ο 32χρονος φορ θα υποβληθεί σήμερα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε τη Δευτέρα θα υπογράψει στο «τριφύλλι» και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Κινήσεις καλοκαιριού

Μέσα στο θέμα που προέκυψε με τον Βελάσκες και την διαφαινόμενη απόκτηση του Φιγκερόα, στον Παναθηναϊκό ασχολούνται με παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την SportDay, κάποια ονόματα που δεν έχουν γραφτεί θα γίνουν γνωστά μόλις υπογράψουν.

Μπράβο Λουκά!

09/02/2013
 Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του Χωριού» ο Λουκάς Βύντρα στέκεται δίπλα στον 22χρονο, Γιάννη Σιβδικάλη ο οποίος έχασε τα πόδια του και θα καλύψει την τοποθέτηση τεχνητού μέλους.

Μπράβο Λουκά!
Στο πλευρό του Γιάννη Σιβδικάλη, του 22χρονου που έχασε τα πόδια του σε διάβαση τρένου θα σταθεί ο Λουκάς Βύντρα…

Όπως αναφέρει η Sportday στη στήλη της ο «Τρελός του Χωριού» ο διεθνής αμυντικός ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τον Γιάννη να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Στις 10 Οκτωβρίου του περασμένου έτους ο 22χρονος, ο οποίος έκανε αθλητισμό και, παράλληλα, δούλευε σε μπαρ για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, τον παρέσυρε τρένο στη διάβαση της Κωνσταντινουπόλεως.

Από τότε, έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις και τον Νοέμβριο έγινε συναυλία στο Γκάζι, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν χρήματα για να του τοποθετηθούν τεχνητά μέλη.

Λίγες ημέρες ύστερα από το ατύχημα του Γιάννη, ο Λουκάς Βύντρα ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει. Ζήτησε από έναν γνωστό του να μάθει λεπτομέρειες για το πρόβλημα του άτυχου αθλητή και παίρνοντας όλες τις πληροφορίες, ανέλαβε να καλύψει με δικά του χρήματα την τοποθέτηση του ενός τεχνητού μέλους.

Ο ίδιος ο Βύντρα είχε ζητήσει να μη μαθευτεί το παραμικρό, αλλά η εμπλοκή του διέρρευσε, όταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να έρθει σε επαφή με την οικογένεια, το είπε κάποια στιγμή στον Γιάννη.

Ο Γιάννης ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Λουκά για να τον ευχαριστήσει και οι δυο τους τα είπαν πριν από λίγες ημέρες.

Θέλει να πει «στοπ»

09/02/2013
 Τέλος στο αρνητικό σερί χωρίς νίκη θέλουν να βάλουν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην Τούμπα τον ΟΦΗ. Πριν από το ματς θα κριθεί η συμμετοχή του Φωτάκη.

Θέλει να πει «στοπ»
Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τον ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η τελευταία νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν στις 6 Ιανουαρίου, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 4-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες (εντός με Ατρόμητο κι εκτός με Αρη) και ισάριθμες ήττες (με Αστέρα εκτός και με Ξάνθη εντός).

Σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματα κόντρα στους Κρητικούς ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα για όσους εμπλέκονται στο αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου και ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να πάρει κεφάλια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να κρίνει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του Γιώργου Φωτάκη στο σημερινό ματς. Ο διεθνής χαφ προπονήθηκε κανονικά, όμως μετά το τέλος του προγράμματος έκανε θεραπεία αφού αισθανόταν ενοχλήσεις στη μέση.

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάντζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Αποστολόπουλο, Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Φωτάκης και Λαζάρ, έχοντας στα πλάγια τον Σαλπιγγίδη και τον Καμαρά.

Πιο μπροστά θα παίξει ο Λόρενς και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Έτο, Ολίσε, Κατσικάς, Πόποβιτς, Παπαδόπουλος, Ιντζίδης και Ρομπέρ. Τιμωρημένοι είναι οι Κάτσε και Κωνσταντινίδης και τραυματίες οι Σταφυλίδης, Χακόμπο, Γεωργιάδης, Πέλκας, Κίτσιου.

Προϊστορία

Ο ΟΦΗ «κράτησε» πέρυσι τον ΠΑΟΚ στο 0-0, αλλά η συνολική παράδοση στην Τούμπα είναι συντριπτικά εις βάρος του.

Ο «Δικέφαλος» έχει 29 νίκες, επτά ισοπαλίες και μόλις μία ήττα: το 1993-94, ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει με 2-1 (64' Μαχλάς, 83' Γεωργαμλής - 25' Λαγωνίδης).

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/10/11 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0
04/01/09 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-0 (34' Μουσλίμοβιτς, 42' Ίβιτς)
07/10/07 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-2 (8' Βαγγελής, 9' Κωνσταντινίδης - 6' Λεοζίνιο, 36' Κουνενάκης)
13/05/07 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0 (59' Χριστοδουλόπουλος)

Το ψάχνει ο Σαββίδης

09/02/2013
 Έκταση στην περιοχή της Θέρμης εξετάζει ο Ιβάν Σαββίδης για τη δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου για τον ΠΑΟΚ.

Το ψάχνει ο Σαββίδης
Αποφασισμένος να προχωρήσει το πλάνο για τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου στον ΠΑΟΚ παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει ενημερωθεί για τις πολλές ατέλειες και την ακαταλληλότητα των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη Νέα Μεσημβρία, οι οποίες δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να προπονηθεί υπό κανονικές συνθήκες.

Πάνω σε αυτήν τη βάση ψάχνει εδώ και καιρό κάποια έκταση στη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει το νέο αθλητικό κέντρο.

Μάλιστα, όπως γράφει η SportDay, έμεινε ικανοποιημένος από την επαφή που είχε με τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είδε συγκεκριμένη έκταση και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν κι ανακοινώσεις.

Στροφή στους… παλιούς

09/02/2013
 Να χρησιμοποιήσει... παλιούς για τη συνέχεια της Σούπερ Λίγκας στοχεύοντας στη σωτηρία της ομάδας και μάλιστα όσο το δυνατόν το γρηγορότερο έχει αποφασίσει ο Γιάννη Μιχαλήτσος στον Άρη.

Στροφή στους… παλιούς
Ο στόχος του Άρη παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής του στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα όσο τον δυνατό το γρηγορότερο.

Για να το πετύχει αυτό ο Γιάννης Μιχαλήτσος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους παλιούς και να στηριχθεί στην εμπειρία τους.

Η πρόθεσή του αυτή φάνηκε ξεκάθαρα από τη χρησιμοποίηση του Παπαζαχαρία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και του Βασίλη Τριανταφυλλάκου που βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα και έχει και δύο γεμάτες χρονιές στη Γ' Εθνική.

Αυτοί μαζί με τους Βελλίδη, Καζναφέρη, Παπαστεριανό, Πουλίδο, Κοέλιο, Ζαραδούκα, Τάτο, Γιαννιώτα και Αγάνθο θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος από εδώ και πέρα, με τους... μικρούς σε συμπληρωματικό ρόλο, κάτι που φαίνεται και από τις δοκιμές που γίνονται στα διπλά στο Ρύσιο. 
ALEX WEB RADIO/TV