ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

02/03/2013


Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα για την 22η αγωνιστικη της Super League













 ALEX WEB RADIO/TV

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου 

2/3/2013 

 


Ενημερωθείτε για τις live αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις για να ξέρετε τι σας γίνεται...

Super League
17.15 Κέρκυρα-Πλατανιάς (NS1/1HD)
17.15 Πανθρακικός-Ατρόμητος (NS2/2HD)
19.30 ΟΦΗ-Ολυμπιακός (NS2/2HD)

Basket League
17.00 Άρης-Απόλλων Πάτρας (ΕΤ3)
19.00 Περιστέρι-Ολυμπιακός (ΕΤ3)

Bundesliga
16.30 Βέρντερ-Άουγκσμπουργκ (OTE Sport4)
16.30 Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (OTE Sport3)
19.30 Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη (OTE Sport2HD)

Primera Division
17.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (OTE Sport1HD)
19.00 Λα Κορούνια-Βαγιεκάνο (OTE Sport1HD)
21.00 Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (OTE Sport1HD)
23.00 Βαλένθια-Λεβάντε (OTE Sport1HD)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Στις 12.30 & 17.00 (ΕΤ1)

Τουρνουά Τένις Abierto Mexicano Telcel
Στις 06.00 & 05.00 (2/3 προς 3/3) (OTE Sport1HD)

14.00 Bundesliga 2: Ντιναμό Δρέσδης-Χέρτα (OTE Sport3)

15.50 Χειμερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης (ΕΤ1)

17.00 Τουρνουά Τένις Dubai Duty Free Tennis Championships (OTE Sport2HD)

17.00 League Cup Βόλεϊ «Νίκος Σαμαράς»: Τελικός (NS4)

19.30 Premier League: Γουίγκαν-Λίβερπουλ (NS1/1HD)

20.15 Ισπανικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Λαγκούν Άρο-Μανρέσα (OTE Sport3)

21.45 Serie A: Μίλαν-Λάτσιο (OTE Sport2HD)

21.45 Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο (NS2/2HD)

22.00 Αδριατική Λίγκα Μπάσκετ: Ραντνίκι-Μπουντουκνόστ (OTE Sport4)

01.00 Αμερικανικό Κολεγιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ NCAA: Ντιούκ-Μαϊάμι (OTE Sport4, 2/3 προς 3/3)

02.00 ΝΒΑ: Φιλαδέλφεια 76-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (OTE Sport2HD, 2/3 προς 3/3)


ALEX WEB RADIO/TV

Χωρίς Πέρκινς κόντρα στην Καβάλα

Χωρίς Πέρκινς κόντρα στην Καβάλα

Ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει αλλαγή ξένου την τρέχουσα εβδομάδα στο ρόστερ που έχει στο ελληνικό Πρωτάθλημα και ο Ντορόν Πέρκινς δεν θα παίξει κόντρα στην Καβάλα την Κυριακή (3/3).
Οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κάνουν αλλαγή ως την Παρασκευή (1/3), σε περίπτωση που ήθελαν να έχουν άμεσα τον Ντορόν Πέρκινς στην Basket League. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να κάνει την αλλαγή μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έφτασαν το πρωί της Παρασκευής (1/3) στην Αθήνα από την Πόλη και αμέσως πήγαν για προπόνηση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (2/3) θα κάνουν ακόμα μία προπόνηση και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα "πετάξουν" για Θεσσαλονίκη και από εκεί οδικώς θα πάνε στην Καβάλα για το παιχνίδι της Κυριακής (3/3, 12:30) με την τοπική ομάδα.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, θα βρεθούν στο γραφείο του την Τρίτη (5/3) το πρωί για διεκρινίσεις.

www.redplanet.gr/

Παπανικολάου: "Ονειρεύομαι το ΝΒΑ"

Παπανικολάου: "Ονειρεύομαι το ΝΒΑ"

Ο Κώστας Παπανικολάου ονειρεύεται την παρουσία του στο ΝΒΑ και επανέλαβε την επιθυμία να δοκιμάσει κάποια στιγμή την τύχη στο καλύτερο Πρωτάθλημα του πλανήτη.
Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στα τουρκικά ΜΜΕ με την ευκαιρία της επίσκεψης των Πειραιωτών για το ματς με την Μπεσίκτας.
Ο Παπανικολάου αρχικά ρωτήθηκε για την πορεία του Ολυμπιακού στο Top-16: "Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά τώρα είμαστε εντάξει. Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες. Προσπαθούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ".

Για τις διαφορές ανάμεσα στους κόουτς Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκα: "Το όνομα του κύριου Ίβκοβιτς είναι… βαρύ, ένας προπονητής διεθνούς κλάσης. Αναγνωρισμένος από όλους. Από την άλλη ο προπονητής μας, ο κύριος Μπαρτζώκας, είναι ανερχόμενος. Προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Στο τέλος της σεζόν ωστόσο πιστεύω πως θα πρέπει να κριθεί η επιλογή του κύριου Μπαρτζώκα ο οποίος είναι ένας πολύ καλός προπονητής".

Για το αν είναι εύκολο το… repeat για τον Ολυμπιακό στην Euroleague: "Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Κανείς δεν περίμενε από εμάς αυτό που καταφέραμε πέρυσι. Η ομάδα αυτή βελτιωνόταν καθημερινά και στο τέλος έγινε πρωταθλήτρια. Φέτος όμως πιστεύω ότι το έργο μας είναι δυσκολότερο. Όλες οι ομάδες που παίζουν μαζί μας είναι πιο μαχητικές. Όλοι θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις δύο φορές συνεχόμενα την Euroleague. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να παίξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για το τι σκέφτεται για το μέλλον του και για το ΝΒΑ: "Θα ήθελα να πάω. Όταν ήμουν μικρός έπαιζα μπάσκετ σκεπτόμενος ότι θέλω να γίνω σαν τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Θα πρέπει να δω τις συνθήκες. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή το να πας στο ΝΒΑ όμως εγώ αν μου δοθεί η ευκαιρία, θέλω να πάω. Το ονειρεύομαι αυτό".

Για το λόγο που ο Ολυμπιακός πήρε την Euroleague στην Κωνσταντινούπολη και όχι στο Παρίσι το 2010, παρότι τότε είχε καλύτερους παίκτες: "Το σημαντικό είναι η ομάδα. Πέρυσι ήμασταν σαν οικογένεια και αυτό βοήθησε. Και το 2010 υπήρχαν πολύ καλές σχέσεις όμως πέρυσι ήμασταν πραγματική οικογένεια και αυτός ο παράγοντας είναι που κάνει τη διαφορά".

Για το προσεχές Ευρωμπάσκετ στη Σλοβενία: "Το μπάσκετ στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο παρότι είμαστε μια μικρή χώρα. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Στο Ευρωμπάσκετ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολα όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας και τη χώρα μας".

Για τον ελεύθερο χρόνο του: "Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου. Όταν είμαι σπίτι προτιμώ να παίζω παιχνίδι και να βλέπω ταινίας. Προσπαθώ να αδειάζω το κεφάλι μου και να χαλαρώνω όσο περισσότερο γίνεται".

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: "Ναι βλέπω, ωστόσο προτιμώ να ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Θα έλεγα ότι είναι ένα επίπεδο χαμηλότερο. Παρακολουθώ επίσης τα ματς του Champions League".

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: "Η ιστορία είναι λίγο… αστεία. Με τον αδελφό μου όταν ήμασταν μικροί παίζαμε βόλεϊ. Μέχρι που άνοιξε μια ακαδημία μπάσκετ στην πόλη μας. Όλοι μου οι φίλοι πήγαν εκεί και όπως είναι λογικό ήθελα να είμαι με τους φίλους μου. Ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο, έτσι σταμάτησα το βόλεϊ. Είδα ότι ήμουν αρκετά καλός. Αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησα το μπάσκετ στα 13 μου".

Για το είδωλο του: "Είναι πολλοί, όμως στο νούμερο ένα βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης. Επίσης από ευρωπαίοι οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Βλάντε Ντίβατς και Πέτζα Στογιάκοβιτς".


www.redplanet.gr/

Εντυπωσιακό ξεκίνημα με 8 χρυσά μετάλλια!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα με 8 χρυσά μετάλλια!

Με οκτώ χρυσά μετάλλια για τους αθλητές του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του χειμερινού ΟΠΕΝ. Οκτώ στους δεκατρείς τελικούς κατέκτησαν οι ερυθρόλευκοι.
Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα "δελφίνια" του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Λάρισα. Μεταξύ των χρυσών μεταλλίων και οι δύο πρώτες σκυταλοδρομίες 4Χ200 ελεύθερο ανδρών-γυναικών.
Οι Κατραντζής, Καρακαϊδός, Καρατράντος και Μελαδίνης κολύμπησαν την απόσταση σε 7:38:80 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αθλητικό Ναυτικό Ομιλο Αργυρούπολης και στην 3η τον ΠΑΟΚ.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ200 ελευθ. Γυναικών οι Λιώση, Μπαγιώτη, Καραντάκου και Αραούζου κέρδισαν την πρώτη θέση με 08:41.42. Στη δεύτερη η ομάδα του ΑΟΠ Φαλήρου και στην τρίτη ο ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Στα ατομικά, οι Καραντάκου και Μάτσα έκαναν το 1-2 στα 50 μ. ελεύθερο και στους άνδρες στο ίδιο αγώνισμα ο Μελαδίνης τερμάτισε 2ος και ο Τσαγκαράκης 5ος.

Ερυθρόλευκοι χρώμα είχε η πρωτιά στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών (Καρπουζλής) ενώ στα 200 μ. πεταλούδα γυναικών η Θωϊδη τερμάτισε 2η και η Κυριλή στην 6η θέση.

Ο Μαρκόζης πήρε το χρυσό στα 200 μ. πεταλούδα ανδρών και η Αραούζου στα 400 μ. ελεύθερο γυναικών. Ερυθρόλευκη πρωτιά στο αντίστοιχο 400αρι των ανδρών με τον Αντώνη Φωκαΐδη να τερματίζει άνετα στην πρώτη θέση όπως και ο Καρακαϊδός στα 100 μ. ύπτιο.


www.redplanet.gr/

Με το Ρέθυμνο οι ερυθρόλευκες

Με το Ρέθυμνο οι ερυθρόλευκες

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Ρέθυμνο (2/3, 16:00), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1.
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (1/3) η προετοιμασία της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού για τον εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο.
Οι ερυθρόλευκες προπονήθηκαν χωρίς προβλήματα το απόγευμα στο κλειστό του Ρέντη. Η αποστολή θα μεταβεί αεροπορικώς στο Ρέθυμνο το πρωί του Σαββάτου (2/3), όπου στις 16:00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον ΟΠ Ρεθύμνου για την 19η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών.

www.redplanet.gr/

Παύλου: "Στόχος η ελληνοποίηση του ρόστερ κατά 75%"

Παύλου: "Στόχος η ελληνοποίηση του ρόστερ κατά 75%"

Ο Γιώργος Παύλου υπογράμμισε πως στόχος της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι η ελληνοποίηση του έμψυχου δυναμικού της πρώτης ομάδας κατά 75% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γιώργος Παύλου, μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας Νέων του συλλόγου, αλλά και για το μεγάλο στόχο της σχετικής δουλειάς που γίνεται και αφορά την πρώτη ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε o κ. Παύλου στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για την επιτυχία επί της Άντερλεχτ: "Αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι περισσότεροι από 11.000 φίλαθλοι ήταν χθες στο γήπεδο για να δουν την ομάδα. Τα παιδιά σίγουρα έχουν ταλέντο και ποιότητα. Με το NextGen Series μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως δουλεύουν και οι άλλες ομάδες του εξωτερικό τις Ακαδημίες τους. Εκεί είδαμε ότι η ποιότητά μας είναι πολύ ψηλά. Η διοίκηση έχει βάλει στόχο την ελληνοποίηση και έχει βάλει στόχο την ανάπτυξη των Ακαδημιών. Θέλουμε να παράγουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Πάντα σε όποιο τουρνουά λαμβάνουμε μέρος μας ενδιαφέρει ο τίτλος. Όπως απώτερος σκοπός μας είναι να είμαστε σε θέση να προωθούμε στην επαγγελματική ομάδα έναν, δύο, τρεις παίκτες στην πρώτη ομάδα. Δηλαδή, να δημιουργούμε παίκτες για την επαγγελματική ομάδα. Φυσικά το επίπεδο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού είναι πολύ υψηλό και είναι δύσκολο, αλλά για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε τη δουλειά".

Για την επιλογή των παικτών που στελεχώνουν τις Ακαδημίες: "Γίνεται από τα τμήματα σκάουτινγκ. Παρακολουθούμε παίκτες που είναι στην Δ' Εθνική και στις μικτές των Ενώσεων. Μαζεύουμε στοιχεία και τους καλούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τους δοκιμάσουμε. Ένα κομμάτι των παικτών προέρχονται και από τις σχολές. Πρόκειται για ένα δίκτυο από την Κρήτη έως και την Αλεξανδρούπολη. Παρακολουθούμε την εξέλιξής του και τους καλούμε στο Ρέντη για προπονήσεις με τα άλλα παιδιά. Είναι σημαντικό για εμάς να είναι και καλοί μαθητές. Χρειάζονται και τα δύο. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται μυαλό και να είσαι επιμελής. Και αυτά τα στοιχεία τα παίρνεις από το σχολείο. Η επιθυμία μας, και φυσικά του προέδρου, είναι να ελληνοποιηθεί το ρόστερ. Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να έχει ελληνοποιηθεί το ρόστερ στο 75%".

Για το παιχνίδι με την Άστον Βίλα: "Γιατί να μην τα καταφέρουμε. Θέλει δουλειά και προσοχή. Θεωρώ ότι εδώ που φτάσαμε όλα είναι ανοικτά".

www.redplanet.gr/

Μασάντο: "Δέχθηκα πρόταση, αποφάσισα να μείνω"

Μασάντο: "Δέχθηκα πρόταση, αποφάσισα να μείνω"

Ο Πάουλο Μασάντο υπογράμμισε πως θέλει να γίνει μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και για αυτό αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα παρά την πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας.
Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο Πάουλο Μασάντο εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στον Ολυμπιακό για χρόνια και να γίνει μέρος της ιστορίας του πειραϊκού συλλόγου, επισημαίνοντας πως ο ίδιος αποφάσισε να διατηρηθεί στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό.
Το μήνυμα του Πορτογάλου μέσου αναφέρει τα εξής: "Γεια σας Πορτογάλοι φίλοι μου. Όπως γνωρίζετε ο Ολυμπιακός δέχτηκε πρόταση από τη Ρωσία για μένα, αλλά αποφάσισα να μείνω. Θέλω πραγματικά να γίνω πρωταθλητής στην Ελλάδα, αλλά και μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Τώρα απόλυτη συγκέντρωση".

www.redplanet.gr/

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

 
Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο Βραχάτι, με τον κόσμο στο πλευρό του, κάρφωσε τον ΠΑΟΚ με 3-0, και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του Λιγκ Καπ, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (2/3, 17:00). Αντίπαλος η Κηφισιά, που επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ. Φουλ για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο βόλεϊ ανδρών.
O Oλυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-0 σετ στον Β' ημιτελικό του League Cup "Nίκος Σαμαράς", που διεξάγεται στο "Γ. Τριαντάφυλλος" του Βραχατίου, και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Κηφισιάς το Σάββατο (2/3) στις 17. 00 (Novasports4) .
Ολυμπιακός και ΑΟ Κηφισιάς θα διεκδικήσουν το Σάββατο (2/3,17.00) το 2ο League Cup "Νίκος Σαμαράς" στο Βραχάτι. Καταχειροκροτήθηκε η σύζυγος του Νίκου Σαμαρά, Ελένη Δούκα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και πήραν δίκαια την πρόκριση.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Καζάζης (Ολυμπιακός): "Παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα χθεσινά προβλήματα με την γαστρεντερίτιδα. Στα δύσκολα φαίνονται οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι αθλητές. Πιέσαμε τον ΠΑΟΚ στα αδύνατα σημεία του και με εξαίρεση στο 2ο σετ, ήρθε μια εύκολη νίκη, που μας στέλνει στον τελικό. Δεν θα είναι εύκολος ο τελικός. Είδαμε νωρίτερα πως η Κηφισιά τα κατάφερε πολύ καλά και πήρε τη νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την υποτιμήσουμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να φτάσουμε στον στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσω τον πρώτο τίτλο στην προπονητική μου καριέρα".

Στέλιος Καζάζης (ΠΑΟΚ): "Είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού. Με θυμώνει ιδιαίτερα ο τρόπος που χάσαμε το δεύτερο σετ, με τρεις συγκεκριμένες φάσεις που ελέγχαμε. Τις λάθος θέσεις, ένα μαλακό χτύπημα του Γιορντάνοφ και ένα ατομικό μπλοκ. Θα ήθελα πολύ να πάρουμε το σετ, για να μπει στην πίεση ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη ποιότητα και όταν δεν τον πιέσεις, κρατάει τις διαφορές και παίρνει τα αποτελέσματα. Αναφορικά με το πρωτάθλημα, για μας έχει απομείνει το κομμάτι της τετράδας και τα πάντα θα κριθούν στον επόμενο μήνα. Κάνουμε αρχή με τη Σύρο μπορούμε να τα καταφέρουμε, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, αρκεί το μυαλό της ομάδας να λειτουργεί καλύτερα, να είμαστε πειθαρχημένοι και να το πιστεύουμε περισσότερο. Δεν ξέρω αν ο τρόπος δουλειάς μου αυτές τις 12 μέρες, έχει φέρει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες, γι’ αυτό θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι. Αυτό που θέλω να τους μεταφέρω είναι η πίστη του να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο και να έχουμε συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, μέσα από τον οποίο, θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας".

Μενέλαος Κοκκινάκης: "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρά τα προβλήματα που είχαμε χθες με τις ιώσεις. Καταφέραμε να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο και παίξαμε αρκετά καλά, ώστε να κερδίσουμε με 3-0. Αφήνουμε πίσω αυτό το ματς και κοιτάμε τον αυριανό τελικό. Θέλουμε πολύ το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός έχει γεννηθεί να είναι έτοιμος για να κατακτά τίτλους. Αύριο είναι η πρώτη μέρα, είδαμε την Κηφισιά, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και είμαστε αποφασισμένοι για να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Μπόμπι Γιορντάνοφ: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και περιμένω με αγωνία τον αυριανό τελικό με την Κηφισιά, για να κατακτήσουμε το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, που όλοι ξέρουν πως πολύ αγαπώ. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και παρά τα προβλήματα της Πέμπτης με την ίωση, κάναμε αυτό που έπρεπε και φτάσαμε στο 3-0. Πλέον, το μυαλό μας είναι στον τελικό, στον οποίο, θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να πανηγυρίσουμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν".

Ντίμα Φιλίποφ: "Δείξαμε το καλό μας πρόσωπο, ελέγξαμε τον ρυθμό και φτάσαμε σχετικά εύκολα στη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τελικά, δεν επηρεαστήκαμε από τα χθεσινά προβλήματα. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε τον τίτλο και πιστεύω να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι με την Κηφισιά, προκειμένου να τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν και πάλι κοντά μας".

Τα σετ: 25-20, 26-24, 25-17.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 5 (4/10, 57% υπ.), Κοκκινάκης 15 (12/19, 1 άσσο, 1 μπλόκ, 38% υπ.), Φιλίποβ, Παπαδόπουλος 5 (5/8), Ιορντάνοφ 19 (18/23, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 6 (4/8, 1 άσος, 1 μπλοκ), / Στεφάνου (λ. - 70% υπ., 40% άριστες), Μαρούλης, Ποτότσνικ, Σωτηρίου, Μάρκου.

ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 6 (4/8, 2 μπλοκ), Πλίκας 1(1/2), Χατζηλιάδης 3 (3/5, 33% υπ.), Κανέλλος 9 (8/10, 1 μπλόκ), Αρμενάκης 8 (5/14, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Ντος Σάντος 9 (8/22, 1 άσσος, 36% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-60% υπ. - 27% άριστες), Αμπουίλα 4 (3 άσοι, 1 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 5 (5/10, 36% υπ.), Μπερμούδες, Αγγελής 1 (1 άσος).

www.redplanet.gr/




 

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

02/03/2013

 


 

 

 

 

 

 

 

«Ψήνει» Παπαδόπουλο ο Αστέρας

01/03/2013
 Συγκεκριμένη και άκρως δελεαστική προσφορά έχει καταθέσει ο Αστέρας Τρίπολης στον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Οι Αρκάδες επιθυμούν διακαώς να κάνουν δικό τους τον «Παπ».

«Ψήνει» Παπαδόπουλο ο Αστέρας
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει βάλει στο μάτι εδώ και καιρό τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας επιθετικός έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις φετινές του εμφανίσεις και μία από τις ομάδες που έχουν κινηθεί για την απόκτηση του είναι και ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες, σύμφωνα με το Goal, έχουν καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον Έλληνα επιθετικό και περιμένουν την απάντηση του. Μάλιστα, η προσφορά είναι άκρως δελεαστική έστω και αν ο ίδιος ο «Παπ» έχει τονίσει επανειλημμένως πως θέλει να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Χωρίς Κοντοέ στα Γιάννινα

01/03/2013
 «Καθαρή» ήταν η μαγνητική του Γιάννη Κοντοέ, ωστόσο ο Σάκης Τσιώλης δεν θέλει να επιβαρύνει την κατάσταση του Έλληνα αμυντικού στον βαρύ αγωνιστικό χώρο τω Ζωσιμάδων.

Χωρίς Κοντοέ στα Γιάννινα
Τις υπηρεσίες του Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος στις τελευταίες αναμετρήσεις δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Αστέρα Τρίπολης, θα στερηθεί ο τεχνικός των Αρκάδων, Σάκης Τσιώλης ενόψει της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Έλληνας αμυντικός – ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, χθες (Πέμπτη, 28/2) υποβλήθηκε σε
μαγνητική τομογραφία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν «καθαρό».

Ωστόσο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν θέλει να ρισκάρει έναν ενδεχόμενο σοβαρότερο τραυματισμό στον βαρύ αγωνιστικών χώρο
των Ζωσιμάδων και για αυτό επέλεξε να τον αφήσει στην Τρίπολη, για να τον έχει στη διάθεσή του ενόψει της συνέχεια της Σούπερ Λίγκας και των πλέι οφ.

Δύσκολο του Σνάουτσνερ

01/03/2013
 Τις υπηρεσίες του Σνάουτσνερ φαίνεται πως θα στερηθεί ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στον… τελικό της Βέροιας κόντρα στον Άρη.

Δύσκολο του Σνάουτσνερ
Την προετοιμασία της ενόψει του… τελικού της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Άρη (4/3, 19:30) συνεχίζει η Βέροια με τον τεχνικό της «Βασίλισσας της Βορράς», Δημήτρη Καλαϊτζίδη να βλέπει να αδειάζει το απουσιολόγιο του.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Γεωργιάδη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στην προηγούμενη αγωνιστική, ενώ όσον αφορά στους τραυματίες μόνο οι Σνάουτσνερ και Μπαργκάν δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι με τον τελευταίο να έχει πολλές πιθανότητες να προλάβει την πολύ σημαντική αναμέτρηση.

«Θα μπουν λεφτά στην ομάδα»

01/03/2013
 Τη βεβαιότητα ότι θα μπουν λεφτά στα ταμεία του Παναθηναϊκού που θα τον βοηθήσουν να εξυγιανθεί γρηγορότερα εξέφρασε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Θα μπουν λεφτά στην ομάδα»
Σίγουρος για ένα καλύτερο μέλλον του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ επεσήμανε ότι στόχος του Γιάννη Αλαφούζου είναι να βοηθήσει έτσι ώστε η περίοδος εξυγίανσης της εταιρείας να μειωθεί στον 1,5 χρόνο, από τα τρία χρόνια των αρχικών εκτιμήσεων.

-για τα έξοδα λειτουργίας της ΠΑΕ:
«Ακόμη δεν έχει μειωθεί σημαντικά γιατί υπάρχουν και κάποια συμβόλαια μεγάλα παικτών που παραμένουν. Γι’ αυτό σας λέω δεν έχουν μειωθεί. Υπάρχουν και οι διακανονισμοί με παίκτες που έχουν φύγει. Όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα υπάρχει σχεδιασμός από τη Διοίκηση. Θα φωνάξει τους παίκτες για να κάνει μείωση συμβολαίων και να δούμε πόσοι θα μείνουν. Δεν έχει οριοθετηθεί το μπάτζετ της νέας χρονιάς γιατί με κάποιους παίκτες ίσως να μην φτάσουμε σε συμφωνία.

-για τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας:
«Κανείς δεν ξέρει το σκεπτικό του κ.Αλαφούζου. Το σίγουρο είναι ότι θα μπουν λεφτά στην ομάδα. Είπε ότι τον Μάρτιο ο ΠΑΟ θα είναι στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα. Και πως αντί 2-3 εξυγίανσης που χρειάζεται η ομάδα αυτό θα γίνει σε 1-1,5 χρόνο. Κάτι θα έχει βρει και προφανώς θα το ανακοινώσει και στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Δεν υπάρχει θέμα μη αδειοδότησης».

-για την χρήση της Παιανίας και του χρόνου:
«Δεν το ξέρω αν υπάρχει συμφωνία. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την Παιανία δεν θα αφήσουν έτσι τον ΠΑΟ».

-για το μπάτζετ, και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν:
«Οι στόχοι δεν μπορούν να αλλάξουν. Να βγει στην Ευρώπη. Να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν δεν μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ να μπει στους ομίλους του Europa League. Από αυτό θα πάρει κάποια χρήματα, σίγουρα λιγότερα από αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και πάλι θα είναι σημαντικά.
Εδώ στην Ελλάδα το μπάτζετ έχει πέσει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχει ομάδα, ο Αστέρας που είναι δεύτερος και έχει μικρότερο μπάτζετ. Με τα μεγέθη και την κατάσταση της οικονομίας, μπορείς να βρεις παίκτες με τους οποίους θα μπορεί να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα».

-για το ενδεχόμενο πωλήσεων παικτών και τις φήμες για τον Μαυρία:
«Εκ των πραγμάτων ο ΠΑΟ μπορεί να δεθεί αρκεί να είναι ικανοποιητικές οι προτάσεις αυτές. Ποιος στην ομάδα δεν θέλει να δει έναν παίκτη του να παίζει τη Γιουβέντους. Αρκεί να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές. Και ο Μαυρίας είναι ένα παιδί που θέλει να παίξει στο εξωτερικό».

-για το θέμα προπονητή:
«Ο Φάμπρι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι σίγουρα μέχρι το τέλος. Το μπάτζετ το κανονίσει η ΠΑΕ. Το χειρίζεται ο κ. Αλαφούζος το θέμα προπονητή. Ο πρόεδρος και η διοικούσα επιτροπή θα αποφασίσει».

Σπάθας στο ΟΑΚΑ

01/03/2013
 Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σπάθας στο ΟΑΚΑ
Ο Ηλίας Σπάθα του συνδέσμου Πειραιά κληρώθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (3/3, 19:30).

Το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη θα σφυρίξει ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου της Κέρκυρας.
Αναλυτικά οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 2 Μαρτίου

Πανθρακικός- Ατρόμητος (2/3, 17:15)
Διαιτητής: Κομίνης Γιώργος (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Αλεξέας, Δημητριάδης, Ζαχαριάδης

Κέρκυρα- Πλατανιάς (2/3, 17:15)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημόπουλος, Καραϊσαρίδης, Κουτσιαϊτης

ΟΦΗ- Ολυμπιακός (2/3, 19:30)
Διαιτητής: Κακός Τάσος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Σωτηρόπουλος, Βοσκάκης

Κυριακή 3 Μαρτίου

Λεβαδειακός-Skoda Ξάνθη (3/3, 15:00)
Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ελευθερίου, Γουργιώτης, Κουκουλάκης

ΠΑΣ Γιάννινα- Αστέρας Τρίπολης (3/3, 17:15)
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας, Γερωργαράκος, Γιάχος

ΠΑΟΚ- Πανιώνιος (3/3, 17:15)
Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Κοντίζας, Δελφάκης

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός (3/3,19:30)
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Καρσιώτης, Καρατζίκας, Μαντάκης

Δευτέρα 4 Μαρτίου

Βέροια- Άρης (4/3, 19:30)
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γρεβένης, Λαμπρόπουλος

Καλεί τον κόσμο του ο ΟΦΗ

01/03/2013
 Πρόσκληση στον κόσμο του να δώσει το «παρών» στο κρίσιμο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έκανε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Καλεί τον κόσμο του ο ΟΦΗ
Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι κρίσιμο για τον ΟΦΗ και για αυτό οι Κρητικοί θέλουν την συμπαράσταση του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που εξέδωσε ανακοίνωση η κρητική ΠΑΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ καλεί τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να δώσει βροντερό παρών στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να δώσει την ώθηση, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, στους παίκτες μας για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και το γήπεδο μας από κάθε λογής απερισκεψία που θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια μας για την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας. Ο ΟΦΗ ενωμένος και δυνατός ξεκινάει από αύριο την αντεπίθεση του για να μας βρει όλους με χαμόγελα, η λήξη του πρωταθλήματος».

Στην Παιανία ο Αλαφούζος

01/03/2013
 Επίσκεψη στην Παιανία έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε το «παρών» στην προπόνηση και μίλησε με τον Φάμπρι και τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Στην Παιανία ο Αλαφούζος
Στις εγκαταστάσεις της Παιανία προκειμένου να παρακολουθήσει την προπόνηση και να μιλήσει με τον προπονητή Φάμπρι και τον γενικό αρχηγό της ομάδας, ΒασίληΚωνσταντίνου, βρέθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θέλει να δώσει στους παίκτες και το ποδοσφαιρικό τμήμα πως δεν είναι μόνοι τους στην προσπάθεια που κάνουν και για αυτό προτίμησε να δώσει ξανά το «παρών» στην προπόνηση. Ο Γιάννης Αλαφούζος τα είπε με τους Φάμπρι και Βασίλη Κωνσταντίνου και έπειτα αποχώρησε.

Μάλιστα, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Παιανία και το Σάββατο, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές και να τους εμψυχώσει.

Και η Ίντερ για Μαυρία!

01/03/2013
 Με δηλώσεις στον ιταλικό Τύπο ο Πάρις Χουντελίδης, μάνατζερ του Μαυρία, τόνισε πως και η Ίντερ ενδιαφέρεται για τον άσο του Παναθηναϊκού.

Και η Ίντερ για Μαυρία!
Μετά από την Γιουβέντους και η Ίντερ στη λίστα με τις ομάδες που φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μαυρία. Αυτό αποκάλυψε ο Πάρις Χουντελίδης στην ιστοσελίδα calciomercato.

«Κάποιοι ιταλικοί σύλλογοι έχουν ζητήσει πληροφορίες για τον Χάρη Μαυρία και ανάμεσά τους βρίσκεται η Ίντερ. Ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει καταθέσει πρόταση. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μια σειρά από ομάδες, ελληνικές, γερμανικές και ιταλικές κοιτάζουν τον παίκτη, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες προσφορές. Ωστόσο η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε δύο ή τρεις εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Καλύτερα ο Σο

01/03/2013
 Ο Χαμπίμπ Σο πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής, η συμμετοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα ξεκαθαρίσει το Σάββατο, με τις πιθανότητες να είναι αρκετές. Στην Παιανία ο Αλαφούζος.

Καλύτερα ο Σο
Αρκετές είναι οι πιθανότητες να παίξει ο Χαμπίμπ Σο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή. Ο Σενεγαλέζος μέσος συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης της Παρασκευής, κάνοντας τελειώματα και έδειξε να είναι καλύτερα μετά τον τραυματισμό του. Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν το Σάββατο, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον αγώνα. Ο Σο θα δοκιμάσει να παίξει στο διπλό και αν καταφέρει να το κάνει τότε θα παίξει στο ντέρμπι με την «Ενωση».

Στην Παιανία ο Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε την Παρασκευή στην Παιανία, παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού και με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται. Ο πρόεδρος της ομάδας είχε συνομιλία με τον Φάμπρι και τον Βασίλη Κωνσταντίνου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μια απ’ τα ίδια για ΑΕΚ

01/03/2013
 Χωρίς προβλήματα, εκτός των γνωστών απουσιών των Βλάχου, Φούντα και Αρκούδα, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Eτοιμάζει Ρίκκα για βασικό σχήμα.

Μια απ’ τα ίδια για ΑΕΚ
Αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για το πώς θα κατέβει αγωνιστικά η ΑΕΚ όσο πλησιάζει η ώρα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Έβαλντ Λίνεν δεν υπολογίζει στον τραυματία Βαλεντίνο Βλάχο και στους τιμωρημένους Ταξιάρχη Φούντα και Χρήστο Αρκούδα αλλά εκτός των παραπάνω, έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του.

Ο Γερμανός τεχνικός είδε τον Αντώνη Ρίκκα για ακόμα μία μέρα να ολοκληρώνει το κανονικό πρόγραμμα και πιθανότατα να τον ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Στην σημερινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Ηλίας Μακρυωνίτης λόγω αμυγδαλίτιδας, ενώ ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Η τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι με το «τριφύλλι» θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:30.

Κατάσκοπος της Ίντερ στο ΟΑΚΑ για Μαυρία

01/03/2013
 Άνθρωπος της Ίντερ θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο την ερχόμενη Κυριακή, όπως αποκάλυψε η «Corriere dello sport», προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το Χάρη Μαυρία.

Κατάσκοπος της Ίντερ στο ΟΑΚΑ για Μαυρία
Η φήμη πως η Ίντερ έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Χάρη Μαυρία κυκλοφόρησε μόλις σήμερα. Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση της φήμης αυτής, μέσω δημοσιεύματος της «Corriere dello sport».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, στέλνει στο Ολυμπιακό Στάδιο άνθρωπο της εμπιστοσύνης του, προκειμένου να παρακολουθήσει τον νεαρό διεθνή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή και να τον ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια.

Το όνομα του απεσταλμένου της Ίντερ δεν έγινε γνωστό, καθώς η εφημερίδα τον χαρακτήρισε «πράκτορα 007», θέλοντας να τονίσει τη σοβαρότητα της αποστολής που έχει αναλάβει.

Είναι γνωστό πως η Ίντερ είναι μια από τις ομάδες που αναζητούν, αποκτούν και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα νέα ταλέντα, τα οποία επιλέγουν μέσα από πολύ αυστηρές διαδικασίες. Για αυτό το λόγο οι «νερατζούρι» θέλουν να έχουν ιδία άποψη για την αξία του Χάρη Μαυρία και στέλνουν ειδικό απεσταλμένο για να τον παρακολουθήσει, καθώς δεν εμπιστεύονται ούτε τα λόγια των μάνατζερ, ούτε τα στιγμιότυπα των dvd.

Από βδομάδα ο Ολίσε

01/03/2013
 Με τον Σεκού Ολίσε να μπαίνει σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει Πανιωνίου.

Από βδομάδα ο Ολίσε
Ευχαριστημένος ο Γιώργος Δώνης από την χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, είδε τους παίκτες του να κάνουν αποθεραπεία και να ετοιμάζονται για τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου ακολούθησαν το ειδικό πρόγραμμα που περιελάμβανε λίγο τρέξιμο και θεραπείες με μασάζ. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα τεχνικής, φυσικής κατάστασης, ενώ η προπόνηση τελείωσε με διπλό 7 εναντίον 7 στο μισό γήπεδο.

Ο Σεκού Ολίσε ακολούθησε το ομαδικό πρόγραμμα προθέρμανσης και συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, προκειμένου να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να έτοιμος για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πλατανιά. Μόνος του γυμνάστηκε και ο Κώστας Σταφυλίδης, ενώ Κατσικάς και Γεωργιάδης συνέχισαν με πρόγραμμα θεραπείας.

Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 16:00 στην Τούμπα.

Μοίρασε χρήματα ο Αλαφούζος

01/03/2013
 Για συγκεκριμένο λόγο πήγε στην Παιανία ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μέσω του Βασίλη Κωνσταντίνου, μοίρασε φακέλους με χρήματα στους παίκτες!

Μοίρασε χρήματα ο Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια του να διατηρήσει το κλίμα στον Παναθηναϊκό ήρεμο και για αυτόν τον λόγο έκανε μία σημαντική κίνηση ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» πήγε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας για να δει την προπόνηση, μίλησε με τους Φάμπρι και Βασίλη Κωνσταντίνου και μέσω του τελευταίου μοίρασε στους παίκτες φακέλους με χρήματα, τα οποία ήταν πριμ από το προηγούμενο διάστηματα πριμ για τις νίκες επί των Πανιωνίου, Ατρόμητου και ΟΦΗ.

Αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς που κάνει τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος και μάλιστα είναι κάποιου είδους «ντόπα» ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Με δύο απουσίες ο Πανθρακικός

01/03/2013
 Χωρίς τους Χρήστου και Κουτσόπουλο ο Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Με δύο απουσίες ο Πανθρακικός
Χωρίς τους Χρήστου και Κουτσόπουλο o Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (2/3, 17:15).

Ο Χρήστου έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για προληπτικούς λόγους.

Στο απουσιολόγιο του τεχνικού της ομάδας της Κομοτηνής, Παύλου Δερμιτζάκη, συνεχίζει να βρίσκεται ο τραυματίας, Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Από την άλλη, ο Καβαλιώτης τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στον Λαδάκη, ο οποίος απουσίασε από τον αγώνα Κυπέλλου με σκοπό να προφυλαχθεί και να τεθεί στη διάθεση του στην αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι 19 εκλεκτοί του Δερμιτζάκη: Βρονταράς, Αθανασιάδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μπαικαρά, Μουνάφο, Λαδάκης, Ντιόγκο, Λουσέρο, Βαχίρουα, Τζάνης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Κάσελαν, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης, Μίνγκας και Μακρυδημήτρης.

Καλαϊτζίδης: «Η ισοπαλία θα ήταν καλή…»

01/03/2013
 «Αν θα τελείωνε την επόμενη μέρα το πρωτάθλημα η ισοπαλία θα ήταν καλή. Αλλά δεν τελειώνει αύριο», τόνισε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για το παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη.

Καλαϊτζίδης: «Η ισοπαλία θα ήταν καλή…»
Καλό αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά εάν τελείωνε αύριο το πρωτάθλημα τόνισε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για το παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:


Για το θέμα των εισιτηρίων που δόθηκαν στον Άρη:
«Πρέπει αρχικά να τονίσουμε τη φιλοξενία της Βέροιας. Φιλοξενήσαμε την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό άψογα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τον Άρη. Όλοι πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Ό,τι έγινε με τους άλλους, έπρεπε να γίνει και με τον Άρη, ανεξαρτήτως της σημασίας του συγκεκριμένου αγώνα. Σίγουρα όταν ο αντίπαλος έχει τη θερμή συμπαράσταση των φίλων του, σαφώς και σε δυσκολεύει. Είπαμε αρχικά πως ό,τι κάναμε με τους άλλους πρέπει να κάνουμε και τον Άρη, αλλά υπάρχει και το σκέλος ότι βοηθάμε τον αντίπαλο όταν έχει τόσο θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους του. Υπάρχουν δύο σκέλη και δε θεωρώ λάθος την απόφαση του προέδρου, όσο μου επιτρέπει η θέση μου να κρίνω ένα θέμα διοικητικό. Εγώ καταθέτω την υποκειμενική μου κρίση».

Για τη σημασία του παιχνιδιού:
«Ο χρόνος που γίνεται και οι συνθήκες λένε ότι είναι σημαντικότατο παιχνίδι ως προς την υλοποίηση των στόχων. Το δυστύχημα είναι ότι ανταγωνιζόμαστε για τη σωτηρία, ενώ θα έπρεπε να ανταγωνιζόμαστε για κάτι υψηλότερο. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και με αυτό το πνεύμα αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Εδώ και δύο μήνες, κάθε αγώνες είναι τελικός. Εμείς βιώνουμε εδώ και καιρό αυτή την κατάσταση και μετά από αυτό τον αγώνα και πάλι οι επόμενες αναμετρήσεις θα έχουν την ίδια κρισιμότητα».

Για το αν βολεύει την ομάδα του το ισόπαλο αποτέλεσμα:
«Αν θα τελείωνε την επόμενη μέρα το πρωτάθλημα η ισοπαλία θα ήταν καλή. Αλλά δεν τελειώνει αύριο, έχει κι άλλα σημαντικά παιχνίδια, όχι μόνο για μας τους δύο, αλλά και τις άλλες που εμπλέκονται».

Για τον ορισμό του Παππά:
«Δεν ασχολούμαι με το διαιτητή, δε μαθαίνω καν ποιος είναι. Το μαθαίνω πριν βγω στην καταπακτή. Δεν μπορώ εγώ να κρίνω έναν διαιτητή».

Βραβεύεται η γκολάρα του Σαλπιγγίδη

01/03/2013
 Το Σάββατο θα γίνει η βράβευση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για το Best Goal της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Βραβεύεται η γκολάρα του Σαλπιγγίδη
Το πανέμορφο γκολ με ανάποδο ψαλίδι από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα) ήταν δίχως αμφιβολία το καλύτερο της περασμένης αγωνιστικής.
Το πρώτο από τα δύο τέρματα που σημείωσε ο διεθνής επιθετικός θα βραβευθεί το Σάββατο (2/3, 14:45), σε εκδήλωση στην μπουτίκ του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Φορναρόλι: «Τελικός με ΑΕΚ»

01/03/2013
 Ως έναν από τους επτά τελικούς που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει ο Μπρούνο Φορναρόλι το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Φορναρόλι: «Τελικός με ΑΕΚ»
Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μπει στα πλέι οφ και σύμφωνα με τον Μπρούνο Φορναρόλι αυτό που χρειάζεται είναι νίκες στους επτά ερχόμενους «τελικούς», αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ουρουγουανός άσος δεν έχει σκοράρει ακόμη στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο έδειξε θέληση να σπάσει την γκίνια και να βοηθήσει τους «πράσινους» απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για την παρουσία του στην ομάδα και τις ατυχίες που τον κράτησαν εκτός δράσης:

Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν για μένα καλή χρονιά, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, είναι να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναφορικά με την ομάδα. Για την προσωπική μου περίπτωση, δεν ήταν καλά τα πράγματα, είχα αρκετούς τραυματισμούς, έκανα πρόσφατα μια εγχείρηση, μετά πάλι είχα κάποιες ατυχίες. Όμως αισθάνομαι καλύτερα, είχα δέκα λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον ΟΦΗ και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ενωμένοι και να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας τον τελευταίο μας στόχο και δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας, που τόσο την έχουν ανάγκη.

Για το ότι δεν έχει ακόμα σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Ο επιθετικός αυτό που θέλει είναι να πετυχαίνει γκολ. Όμως όταν γενικά η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας δεν είναι καλή, τα πράγματα γίνονται δύσκολα και για τους επιθετικούς. Παρόλα αυτά, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο, ώστε να μπορέσω να σκοράρω, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που επίσης θέλω να πω, είναι ότι ελπίζω να ξεκινήσει μια καλή και θετική σειρά αγώνων και αποδόσεων, με αποκορύφωμα την συμμετοχή μας στα πλέι οφ, κάτι που επιθυμούμε διακαώς όλοι μας.

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ:

Εμείς θα θεωρήσουμε και αυτόν τον αγώνα σαν έναν τελικό, όπως και τους υπόλοιπους. Ούτως ή άλλως, αυτός είναι ο σκοπός μας. Να μπούμε στο γήπεδο δυνατά, να παλέψουμε και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε, ανεξάρτητα σε ποιο γήπεδο παίζουμε.

Για το σημείο που μπορεί να κριθεί η νίκη στο Κυριακάτικο ντέρμπι:

Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι ένα επιθετικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα κοιτάξουμε να πιέσουμε ψηλά. Όταν χάνουμε την μπάλα, να προσπαθούμε να την ξανακερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όπως κάναμε και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, να έχουμε μια καλή επιθετική παρουσία και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και στο Κυριακάτικο ντέρμπι.

Για τα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο ομάδες:

Το ντέρμπι γίνεται... Και θα γίνει ούτως ή άλλως. Είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν προβλήματα στις ομάδες. Και οι δύο σύλλογοι έχουν προβλήματα, όπως έχουν σχεδόν όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι θα γίνει, βεβαίως είναι βαριά η φανέλα, υπάρχει μεγάλη ιστορία και στις δύο ομάδες και εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο.

Τα εισιτήρια με Άρη

01/03/2013
 Ανακοίνωση για την διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με τον Άρη, εξέδωσε η Βέροια.

Τα εισιτήρια με Άρη
Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι οπαδοί της Βέροιας να προμηθευτούν τα εισιτήρια για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Άρη, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ.

Επιπλέον γίνεται γνωστά ότι για λόγους ασφαλείας, καθώς στο γήπεδο θα βρεθούν και περίπου 4.000 οπαδοί του Άρη, δεν υπάρχει ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών, γυναίκες και κατόχους καρτών ανεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βέροιας:

«Από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώθηκαν τα εξής για το ματς της ερχόμενης Δευτέρας μεταξύ της "Βασίλισσας" και του Άρη:

- Μετά τη σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε ότι οι φίλαθλοι της ΒΕΡΟΙΑΣ θα καταλάβουν τις Θύρες 1, 2, 3 και 4, ενώ οι φίλαθλοι του Άρη θα φιλοξενηθούν στις Θύρες 5 και 6 του Δημοτικού Σταδίου.

- Για λόγους ασφαλείας, δε θα ισχύσει η δωρεάν είσοδος σε παιδιά κάτω των 12, γυναίκες και κατόχους κάρτας ανεργίας.
Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της Δευτέρας, θα είναι διαθέσιμα από σήμερα έως και τη Δευτέρα στα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας από τις 10:00 έως τις 18.00

Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ προσδοκά και ευελπιστεί να πραγματοποιηθεί ένα ήσυχο παιχνίδι χωρίς ακρότητες».

Την… ψάχνει ενόψει ΠΑΟΚ

01/03/2013
 Τον τρόπο με τον οποίο θα «μπαλώσει» με επιτυχία τα κενά των Σάμαρη, Ρόκα και Αυλωνίτη, ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ ψάχνει ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κώστας Παναγόπουλος.

Την… ψάχνει ενόψει ΠΑΟΚ
Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κώστας Παναγόπουλος, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ψάχνει τον τρόπο τα προβλήματα των τιμωρημένων Σάμαρη, Ρόκαι και Αυλωνίτη.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν βασικά «γρανάζια» στο φετινό ρόστερ των «κυανέρυθρων», με αποτέλεσμα ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να ψάχνει τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν επάξια τους τρεις τιμωρημένους συμπαίκτες τους για την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (1/3) ο Παναγόπουλος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική αρχικά, ενώ στη συνέχεια είδε τους παίκτες του να κάνουν αρκετά τελειώματα φάσεων.

Παράλληλα, πρόγραμμα αποφόρτισης περιελάμβανε το «μενού» της ημέρας για τους Ρόκα και Αυλωνίτη, με τον δεύτερο να ακολουθεί θεραπεία, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στο πόδι του.

Δομάζος-Παπαϊωάννου για το ντέρμπι (video)

01/03/2013
 Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός έφεραν στο μυαλό τους δυο «μύθοι» των αθηναϊκών συλλόγων: Οι Μίμης Παπαϊωάννου και Μίμης Δομάζος.

Δομάζος-Παπαϊωάννου για το ντέρμπι (video)
Το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που έρχεται δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Δυο από τους βασικούς… υπαίτιους ωστόσο για ‘κείνη (την αίγλη), έχουν πολλά να θυμηθούν από τότε που ήταν αντιμέτωποι -αλλά και συμπαίκτες.

Μιλώντας στον ΟΠΑΠ TV, λοιπόν, οι Μίμης Παπαϊωάννου και Μίμης Δομάζος γύρισαν πίσω στο χρόνο.

Τότε που ο ρομαντισμός κυριαρχούσε, που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έρχονταν ισόπαλοι 3-3 σε μπαράζ πρωταθλήματος, που ο «στρατηγός» μεταγραφόταν στην «Ένωση» κι εκείνη τον υποδεχόταν με ανοιχτές αγκάλες πριν πανηγυρίσει πρωτάθλημα μαζί του.

Αναλυτικά όσα είπαν οι μεγάλοι άσοι

Μίμης Δομάζος

Για το κυριακάτικο ματς: «Είναι ένα ντέρμπι. Μπορεί οι ομάδες να μην είναι σε καλή κατάσταση αυτό τον καιρό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι δύο μεγάλες ομάδες, και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Δεν είχαμε πρόβλημα, να σου πω, με την ΑΕΚ. Όταν παίζαμε με την ΑΕΚ, να σου πω την αλήθεια, δεν το βλέπαμε σαν ντέρμπι παρόλο που ήταν μεγάλη ομάδα. Πιο πολύ είχαμε την πίεση με τον Ολυμπιακό».

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Εκείνη την εποχή, ξέρεις, δεν γίνονταν μεταγραφές. Για να πάρεις μεταγραφή έπρεπε να πεθάνεις! Δεν υπήρχε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήταν ερασιτεχνικό και όπου υπέγραφες εκεί έμενες. Αλλά εγώ τότε είχα μια κόντρα με τον αείμνηστο τον Ματζαβελάκη, που νόμιζε ότι επειδή έφτασα 36 χρονών τελείωσα, αλλά είχε κάνει μεγάλο λάθος γιατί πήγα στην ΑΕΚ και πήραμε πρωτάθλημα».

Για τα μεγάλα ονόματα που έπαιζαν στην εποχή του: «Είχα ένα μεγάλο όνομα οπωσδήποτε για εκείνη την εποχή, να μη σου πω ότι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη ερχόταν για να δει. Όχι μόνο εγώ, αλλά και στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό υπήρχαν παίκτες που δεν έλεγαν “πάμε να δούμε τον Ολυμπιακό”, “πάμε να δούμε την ΑΕΚ”. Έλεγαν “πάμε να δούμε τον Παπαϊωάννου” ή “πάμε να δούμε τον Σιδέρη” ή εμένα. Είχαμε δηλαδή φιλάθλους που πήγαιναν και έβλεπαν εμάς».


Μίμης Παπαϊωάννου

Για το μπαράζ του 1963 που έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ: «Είχαμε ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό και νομίζω 3-3 ήρθε το παιχνίδι και πήραμε εμείς το πρωτάθλημα. Ήταν όλοι ξαπλωμένοι σε ένα χαλί και άλλοι έκλαιγαν άλλοι τραγουδούσαν. Μπαίνω και εγώ μέσα στα αποδυτήρια και βλέπω μια κατάσταση, όπου η ΑΕΚ πήρε μετά από χρόνια πρωτάθλημα, και λέω “βρε παιδιά τι κλαίτε, αφού πήραμε το πρωτάθλημα, τι κλαίτε”;

Και τότε ο Παπαποστόλου με πιάνει από το γιακά και μου λέει “ξέρεις τι κάναμε , έχουμε τόσα χρόνια να πάρουμε” (το πρωτάθλημα). Εκεί βάζω τα κλάματα και εγώ, εκεί μάλλον έγινα ΑΕΚ και εγώ. Από μικρό παιδί ήμουν ΠΑΟΚ».

Για την απόφαση της τότε διοίκησης της ΑΕΚ να φέρει τον Δομάζο: «Με ρώτησε ο Μπάρλος, γιατί νόμιζε ότι εγώ δεν θέλω να έρθει. Μου λέει “ξέρεις, είπα να πάρουμε το Δομάζο, εσύ τι λες”; Λέω “καλά, σοβαρολογείς με το Δομάζο παίξαμε στην Εθνική, μακάρι να έρθει”. Τότε βάζει τα κλάματα ο συγχωρεμένος ο Μπάρλος και έρχεται με αγκαλιάζει, με φιλάει και του λέω “μα καλά θα έρθει ο Δομάζος και εγώ θα πω όχι”;

Ο φροντιστής έβαλε τη φανέλα με το δέκα στο δικό μου, αλλά τον είδα και του είπα “κοίτα να δεις, θα το πας στο Δομάζο”. Μου λέει “μα είσαι στα καλά σου” και του λέω “πήγαινε το στο Δομάζο”. Μου λέει “μα ο κόσμος” και του είπα “άσε τον κόσμο, εδώ θα πάρουμε το Δομάζο” και πήραμε το πρωτάθλημα. Εγώ του έδωσα (το νούμερο) και πήρα το εννέα ή το οκτώ δεν θυμάμαι.

Για τα ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό εκείνη την εποχή: «Αυτά τα παιχνίδια πάντα είχαν μια άλλη αίγλη -και στη Φιλαδέλφεια και στη Λεωφόρο. Ο κόσμος περίμενε να παίξουν δύο ομάδες που δεν καταφέρναμε πάντα να παίζουμε καλό ματς. Τις περισσότερες φορές όμως ήταν καλό. Τότε τουλάχιστον».

«Άγριο χέρι» από Πουλινάκη στους παίκτες

01/03/2013
 «Γκάζια» στους παίκτες του ΟΦΗ μία μέρα πριν το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έβαλε ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνθος Πουλινάκης.

«Άγριο χέρι» από Πουλινάκη στους παίκτες
Μετά την προπόνηση της Πέμπτης (28/1) το «παρών» και σε αυτήν της Παρασκευής έδωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του κέρασε γλυκά τους παίκτες της ομάδας.

Ωστόσο, ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ δεν ήταν το ίδιο ευδιάθετος όταν μίλησε στους ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους στα τελευταία παιχνίδια στα οποία γνώρισαν τρεις ήττες με σκορ 3-1:

«Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές, οι περισσότεροι από μας, με πρώτο εμένα, δεν θα μπορούσαμε να μπούμε ούτε στα αποδυτήρια αυτής της ομάδας. Όποιος δεν σέβεται την ομάδα και τους κανόνες της να μην κάνει καν προπόνηση και να φύγει από τώρα»,είπε αρχικά με αυστηρό ύφος ο Μάνθος Πουλινάκης, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε για το επερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό:

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα και λογικό είναι να υπάρχουν και οι ήττες. Αυτό το δέχομαι. Όμως δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω αδιαφορία και να μην προσπαθείτε. Από αύριο θα πρέπει να τα δίνετε όλα στο γήπεδο, με πάθος και αποφασιστικότητα, όπως ταιριάζει σε παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ».

Ωστόσο, μετά την κατσάδα του Πουλινάκη οι παίκτες έμαθαν πως πληρώθηκαν δόσεις των συμβολαίων τους, ενώ το χρώμα του χρήματος είδαν και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ.

Λίνο: «Η ομάδα ξέρει...»

01/03/2013
 Στη διοίκηση ...πέταξε το μπαλάκι ο Λίνο αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Λίνο: «Η ομάδα ξέρει...»
Τι κι αν βαδίζει στα 36, ο Λίνο αποτελεί μια από τις σταθερές αξίες του ΠΑΟΚ. Εκτενές αφιέρωμα για τον Βραζιλιάνο μπακ-χαφ «ανέβηκε» στο σάιτ του «Δικέφαλου του Βορρά», όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις του παίκτη.

«Η ομάδα ξέρει…», απαντά αναφορικά με το μέλλον του στους Θεσσαλονικείς και προσθέτει: «Μόνο στον ΠΑΟΚ έμεινα τόσα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα υποστηρίζω ποια, για το τι χρώμα θα έχει η καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Το θέμα του paokfc.gr για τον Λίνο:

«Ήταν Ιούλιος του 2009 και νεαρός ποδοσφαιριστής έχει μόλις ολοκληρώσει την πρώτη του προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ. Είναι εκτός αποστολής στον αγώνα εναντίον της Βαλερένγκα και παρακολουθεί τον Lino να σκοράρει με φάουλ εναντίον των Νορβηγών…Λέει με ενθουσιασμό στους δίπλα του: «Αυτός ο παίκτης θα κάνει μεγάλη καριέρα»! Έπεσε από τα σύνεφα μόλις έμαθε ότι ο Βραζιλιάνος έκλεινε τότε τα 32…

Όποιος γνωρίσει τον Lino καταλαβαίνει ότι πρόκειται για άνθρωπο «χαρά Θεού» με μια έμφυτη καλοσύνη και παιδικότητα. Αν ανατρέξεις στη ζωή του, ίσως επιφανειακά μπορείς να βρεις τους λόγους που ο σχεδόν 36 ετών αριστερός μπακ διατηρεί αυτά τα στοιχεία στην προσωπικότητά του και δε λέει να κουραστεί…

Χωρίς Φεγκρούς η προπόνηση

01/03/2013
 Ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής κατάφερε να συμμετάσχει ο Καρίμ Φεγκρούς και όλα δείχνουν πως δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Χωρίς Φεγκρούς η προπόνηση
Ο Μπάμπης Ταμπάσης θα υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα στον προσεχή αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που διεξάγεται στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Καρίμ Φεγκρούς δεν πήρε μέρος για μια ακόμη μέρα στην προπόνηση -όπως άλλωστε και ο νεαρός Γιάννης Ιωάννου- και κατά συνέπεια δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας δούλεψαν πολύ στις στημένες φάσεις, ενώ… ιδιαίτερα έκαναν οι Ντε Βινσέντι και Κοροβέσης στις εκτελέσεις πέναλτι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ευκινησίας, αποκατάσταση, τεχνική και τακτική.
Διατηρεί αυτήν την παιδικότητα ίσως γιατί δεν πρόλαβε να τη χαρεί στην ώρα της….Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του Adao Alves Maciel που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ενώ η μητέρα του Conceicao Aparecida Maciel ήταν έγκυος. Γεννήθηκε ορφανός, στο Sao Paolo της Βραζιλίας και από πολύ μικρός, μέχρι τα 15 του, δούλευε σε σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας τα ψώνια σε σακούλες και μεταφέροντάς τα για χάρη των πελατών. Ήταν ένας τρόπος να βοηθήσει την οικογένειά του. Έχει δυο ακόμη αδερφές, την Sirlene την και Shirlei.

Με τη μπάλα παρότι Βραζιλιάνος μέχρι μεγάλη ηλικία δεν είχε σχέση. Λίγο παιχνίδι με τα παιδιά της γειτονιάς, αλλά σε ακαδημία γράφτηκε στα 15. Ίσως επειδή άργησε, δε λέει ακόμη να το βάλει κάτω για να βγάλει τα σπασμένα! Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ceret ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που διέγνωσαν ταλέντο στον ψηλόλιγνο Βραζιλιάνο. Μετά από 2 χρόνια…ταχύρυθμης εκπαίδευσης, πήγε στις Ακαδημίες της Κορίνθιανς, όπου έμεινε για 2 χρόνια. Ήδη το ταλέντο του γίνεται γνωστό και στην Ευρώπη και ήρθε η ώρα των δοκιμών. Γκλάντμπαχ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα τον δοκιμάσουν, χωρίς τελικά να του προσφέρουν συμβόλαιο. Όμως στην Ισπανία, το 1999 θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Pablo Garcia…Από τότε κρατούσαν επαφή και έμελλε να βρεθούν μια δεκαετία μετά στον ΠΑΟΚ…

Επαγγελματικά θα ξεκινήσει να παίζει το 2000 στην Mauense, τον επόμενο χρόνο στην Ipaty και η καθιέρωση έρχεται το 2001 με τη μεταγραφή στη Sao Paolo στην οποία μένει ένα χρόνο, πριν τον παραχωρήσει δανεικό σε Figuerense και Bahia (πατρίδα του Etto) για τα επόμενα δυο χρόνια. Άλλος ένας χρόνος στη Sao Paolo (2004), μετά στη Fluminense (2005) και τη Juventude (2006). Είναι ήδη 29 ετών και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό άλμα δεν έχει πραγματοποιηθεί….

Την ευκαιρία θα του τη δώσει η Πορτογαλική Ακαντέμικα τον Ιούνιο του 2006 και η πόρτα της Ευρώπης έχει ανοίξει για τα καλά. Του χρειάστηκε ένας μόλις χρόνος για να κάνει την Πόρτο να ενδιαφερθεί για εκείνον, παρότι είναι γνωστό ότι ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας επενδύει κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με περιθώριο μεταπώλησης. Κάνει καλές εμφανίσεις εκεί, παρότι λογίζεται ως εναλλακτική λύση. Μέσα στις σημαντικές του στιγμές, ένα γκολ στο Champions League εναντίον της Fenerbahce…Έμελλε να την αποκλείσει ξανά ως παίκτης του ΠΑΟΚ, της ομάδας που μπήκε ξαφνικά στη ζωή του τον Ιανουάριο το 2009…

«Μόνο στον ΠΑΟΚ έμεινα τόσα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα υποστηρίζω ποια, για το τι χρώμα θα έχει η καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου» λέει ο Βραζιλιάνος στο paokfc.gr. Εξαιρετικά συναισθηματικός άνθρωπος, ίσως ο μεγαλύτερος πλακατζής της ομάδας, αυτός που θα τη βοηθήσει να αποσυμπιεστεί στις δύσκολες στιγμές, πραγματικός πυλώνας των ιδιαίτερων αποδυτηρίων τα τελευταία χρόνια. Άνθρωπο να πει κακή κουβέντα για τον χαρακτήρα του δεν θα βρεί κανείς στη Θεσσαλονίκη…

Γνώρισε τη γυναίκα του, Giovana, στην Coritiba το 2001 και παντρεύτηκαν 2 χρόνια μετά. Το 2003 γεννήθηκε ο μοναχογιός τους Eduardo, που είναι η μεγαλύτερη μορφή των VIP του τετάρτου ορόφου. Ο “Dudu” και η Giovana δεν χάνουν αγώνα του ΠΑΟΚ και έχουν πάντα διακριτική παρουσία δίπλα στον Lino.

Η Θεσσαλονίκη μπήκε στη ζωή τους μετά από πρόσκληση του Fernando Santos που ήξερε καλά τα χαρακτηριστικά του παίκτη και του ζήτησε να μετακομίσει εδώ. Οι βραδιές στο σπίτι τους στους Ταγαράδες, με παρέα την οικογένεια Garcia, ενίοτε και άλλους Λατινοαμερικάνους, είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος διασκέδασής τους. Καλοφαγάς και ειδήμων στα ψητά κρέατα ο ίδιος, έχει αγαπημένα στέκια στην πόλη, ενώ τα καλοκαίρια πάντα πηγαίνει σε καλά resort της Χαλκιδικής για να ευχαριστηθεί τις παραλίες και να παίξει με το γιό του.

Για πόσο θα τον βλέπουμε ακόμη; «Η ομάδα ξέρει…» λέει ο ίδιος. Η ίδια ομάδα «που με έκανε να αισθανθώ τι σημαίνει αγάπη πέρα από τα όρια, αγνή αγάπη από άγνωστο κόσμο στο δρόμο, σε μένα και την οικογένειά μου».

Και ίσως ο Θανάσης Παπάζογλου (από τις κερκίδες στο Όσλο) άθελα του τότε είχε πει μια μεγάλη αλήθεια…Ίσως τότε όντως να ξεκινούσε μια μεγάλη καριέρα!»

Το σήκωσε ο Ολαϊτάν

01/03/2013
 Το βραβείο του ως πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα παρέλαβε την Παρασκευή ο Μάικλ Ολαϊτάν.

Το σήκωσε ο Ολαϊτάν
Η Βέροια πήρε… φιλί ζωής με την νίκη της κόντρα στην Ξάνθη για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο ο Μάικλ Ολαϊτάν συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την νίκη.

Την Παρασκευή, ο Νιγηριανός άσος της «βασίλισσας του βορρά» παρέλαβε το βραβείο του ως ο MVP της αγωνιστικής.

Φυσικά, ο Ολαϊτάν το αφιέρωσε στους συμπαίκτες του, στον κόσμο που τον ψήφισε, καθώς και στην οικογένειά του, η οποία τον στηρίζει. Επιπλέον, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως εν τέλει η ομάδα του θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Δώνης: «Δουλειά για φέτος και του χρόνου»

01/03/2013
 Με φρεσκαρισμένο σχήμα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο, ανέφερε ο Γιώργος Δώνης εν όψει του αγώνα με τους «κυανέρυθρους». Τι είπε για τον σχεδιασμό της ομάδας σε συνεργασία με τον Ιβάν Σαββίδη.

Δώνης: «Δουλειά για φέτος και του χρόνου»
Μέσα σε λίγες μέρες ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην Τούμπα.

Μετά τις νίκες επί της Κέρκυρας για το πρωτάθλημα και χθες επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει χρόνο για να επαναπαυτεί, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (3/3, 17:15).

Ο Γιώργος Δώνης, δεδομένων και των απουσιών των Αθανασιάδη, Λάζαρ, προανήγγειλε αλλαγές στο αρχικό σχήμα προκειμένου να εμφανιστεί φρέσκια η ομάδα, ενώ υπενθύμισε τον στόχο της δεύτερης θέσης.

Ακόμη ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη και επισήμανε ότι γίνεται δουλειά και υπάρχει προγραμματισμός, τόσο για την φετινή, όσο και για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στη Nova:

«Κρατάμε δυο πράγματα. Πρώτον ότι είχαμε δυο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας και τώρα πηγαίνουμε για το τρίτο. Και στο πρωτάθλημα είχαμε - στο μεγαλύτερο μέρος - καλή εμφάνιση και χτες στο κομμάτι που θέλαμε, τουλάχιστον στην ανασταλτική μας λειτουργία, να είμαστε πιο πειθαρχημένοι, πιο σοβαροί ώστε να κρατήσουμε το μηδέν, είμαι ευχαριστημένος. Είμαι ευχαριστημένος και για το σκορ, γιατί αυτό μας δίνει μια βάση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στα ημιτελικά».

Πρώτη φορά που σε δυο διαδοχικούς αγώνες χρησιμοποιήσατε την ίδια, αρχική 11άδα. Αυτό καταδεικνύει την αυτοπεποίθηση πως έχει βρεθεί το σχήμα, τα πρόσωπα που αποδίδουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό για την ομάδα ή είναι ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες του κάθε αγώνα;

«Δεν θα το έλεγα πως είναι ακριβώς έτσι. Εμείς περιμένουμε και τα παιδιά που είναι τραυματίες αυτή τη στιγμή να επανέλθουν στην ομάδα, να έχουμε πολλές λύσεις, να υπάρχει ένας μεγάλος συναγωνισμός για τις θέσεις στην ενδεκάδα και μ' αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθούν και οι παίκτες γιατί νομίζω ότι οι παίκτες βελτιώνονται περισσότερο όταν δε νιώθουν σιγουριά και μ' αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλύτερη κι η ομάδα. Άρα κοιτάμε λίγο τις συνθήκες, φυσικά πάντα υπάρχει ένας βασικός κορμός, άσχετα αν οι ανάγκες οδηγούν σε μια διαφοροποίηση αλλά είμαστε υπέρ της λογικής το να υπάρχει ένας βασικός κορμός κι ανάλογα ποιοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε καλύτερη 'φόρμα' να επιλέγονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Χρησιμοποιήσατε την ίδια ποδοσφαιρική λογική και κόντρα στην Κέρκυρα αλλά και στον χτεσινό αγώνα. Με δεδομένο ότι μεσολαβούν δυο ημέρες για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση με τον Πανιώνιο στην Τούμπα να υποθέσουμε πως το ίδιο θα συμβεί και την Κυριακή;

«Το πλάνο παραμένει το ίδιο αλλά θα έχουμε διαφοροποιήσεις λόγω του ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές τιμωρημένοι, ο Λάζαρ κι ο Αθανασιάδης θα λείπουν, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που είναι παραπάνω καταπονημένοι άρα κάνουμε έναν προγραμματισμό για τα τρία επόμενα παιχνίδια γιατί είναι Κυριακή - Τετάρτη - Σάββατο ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και μια ομάδα η οποία θα είναι 'φρέσκια' για να μπορεί να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε που είναι η νίκη, τουλάχιστον για το παιχνίδι της Κυριακής».

Εν όψει αυτής της σειράς των αγώνων, όπως την αναφέρατε, τί σας ανησυχεί πιο έντονα;

«Δεν σκέφτομαι τη σειρά των αγώνων. Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή το επόμενο παιχνίδι άσχετα με τον προγραμματισμό των ποδοσφαιριστών που θα παίξουν σε κάθε παιχνίδι. Γι' αυτό που είμαστε συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα μας, να μπορέσουμε ν' ανέβουμε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα κι αν γίνεται μετά το παιχνίδι αυτό να είμαστε στη δεύτερη θέση και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό κι εκεί είναι όλο το μυαλό μας».

Η άποψή σας για τον Πανιώνιο;

«Νομίζω ότι ο Πανιώνιος έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Σίγουρα υπήρχε η αρχή του πρωταθλήματος όπου ήταν εξαιρετικός κι είχε συνεχόμενα καλά αποτελέσματα αλλά θεωρώ ότι όλες οι ομάδες περνάνε μια φάση όπου μπορεί να μην είναι στα καλύτερά τους. Νομίζω αυτή τη φάση την πέρασε κι ο Πανιώνιος, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που με όλες αυτές τις ανακατατάξεις που είχε στο υλικό της και παρότι αυτή τη στιγμή έφυγε ο προπονητής, ο κ. Ελευθερόπουλος ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, θεωρώ ότι ο Πανιώνιος είναι μέσα στους στόχους που είχε βάλει από την αρχή κι είναι μια ομάδα που αν μη τι άλλο έπαιξε - κατά διαστήματα - πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Ολοκληρώνοντας, την περασμένη Κυριακή συναντηθήκατε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας τον κ. Ιβάν Σαββίδη, υπάρχουν συχνές επαφές σας μαζί του, υπάρχει κάτι σημαντικό για εσάς και την ομάδα που μπορεί να δημοσιοποιηθεί;

«Εντάξει, είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις γιατί είναι σημαντικό κι οι δυο πλευρές ν' ανταλλάσουν απόψεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ομάδας. Υπάρχει δουλειά ως και προς τη συνέχεια μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν αλλά και πολλή δουλειά ως προς την οργάνωση και τον προγραμματισμό και το πλάνο της ομάδας για την επόμενη σεζόν».

Να ‘χαμε, να λέγαμε…

01/03/2013
 Αποφάσεις που αδυνατούν να δρομολογήσουν εξελίξεις -πριν δοθεί λύση στο διοικητικό- πήρε το Δ.Σ. της ΑΕΚ. Μένει μέχρι νεωτέρας η νυν διοίκηση και ερευνάται η δυνατότητα ανοίγματος στον κόσμο.

Να ‘χαμε, να λέγαμε…
Και να ήθελε να λάβει σημαντικές αποφάσεις το Δ.Σ. της ΑΕΚ (ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας) δεν μπορούσε.

Διότι λύση στο διοικητικό δεν έχει προκύψει ακόμη, λεφτά… δεν υπάρχουν, ενώ και οι εναλλακτικές επιλογές στο απευκταίο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει η περίπτωση Βιντιάδη (με ή χωρίς τη συνεργασία Παππά και Μελισσανίδη) δεν πείθουν ότι μπορούν να βγάλουν την ΠΑΕ από το αδιέξοδο.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή που επιμένουν να δρομολογήσουν οι μικρομέτοχοι, για μείωση της τιμής της μετοχής στο 0,30 και άνοιγμα στον κόσμο μέσω δημόσιας εγγραφής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Παρόλο που αποφασίστηκε λοιπόν να γίνει επίσκεψη τη Δευτέρα από τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου, και τον εκπρόσωπο των μικρομετόχων, Κωνσταντίνο Κοτσώνη στο Υπουργείο Εμπορίου (ώστε να διερευνηθεί αν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό) παραμένουν οι επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Τόσο για το αν μπορεί να δώσει λύση (δεδομένης της αποδεδειγμένα περιορισμένης δυνατότητας του κόσμου να βοηθήσει), όσο και για το αν είναι σοφό να παραχωρηθεί στον οποιονδήποτε διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.

Όπως και να ‘χει, το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί αναλυτικότερα στη Γ.Σ. της Δευτέρας -όπως φυσικά και το θέμα της παραμονής ή όχι της νυν διοίκησης. Διότι τα μέλη της έχουν θέσει μεν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της επιτροπής κατάληψης, ωστόσο αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους έως ότου υπάρξουν εξελίξεις στο διοικητικό.

Μέχρι να τελειώσει λοιπόν το θέμα Βιντιάδη και να φανεί αν θα συνεργαστεί με τους Παππά-Μελισσανίδη (o Δημητρέλος επιβεβαίωσε σήμερα ότι επίκειται συνάντηση των τριών) θα συνεχίσουν να αναζητούν οικονομικές ανάσες -όπως αυτή των 75.000 ευρώ που μπορεί να πάρει ως «τροφεία» η ΑΕΚ από τη μεταγραφή του γιου Δώνη στη Γιουβέντους.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν την προσπάθεια να λάβει η ΑΕΚ τα χρήματα που δικαιούται από τη μεταγραφή του Σορεντίνο. Έστω κι αν δεν λαμβάνει καν απάντηση από την ιταλική ομοσπονδία και την Κιέβο (σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σήμερα) κι έστω κι αν χρειαστεί να προσφύγει στη FIFA (όπως συζητήθηκε ως έσχατη λύση σήμερα).

Κι όλα αυτά την ώρα που θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για την αδειοδότηση της νέας χρονιάς. Ή τουλάχιστον αυτές που δεν απαιτούν… λεφτά και οι οποίες συμφωνήθηκε να «τρέξουν» μέχρι να δοθεί λύση στο διοικητικό.

«Νικήστε για τον κόσμο της ΑΕΚ»

01/03/2013
 Το δικό τους «λιθαράκι» στην προσπάθεια να… ξαναχτιστεί η καλή ψυχολογία της ΑΕΚ πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έβαλαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

«Νικήστε για τον κόσμο της ΑΕΚ»
Μήνυμα συσπείρωσης ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έστειλαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ.

Συνεχίζοντας να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα που κάνει φέτος η «Ένωση», οι παλιές της δόξες ζήτησαν από την ομάδα να ξεχάσει ό,τι συνέβη στη διάρκεια της εβδομάδας.

Κι αφού υπενθύμισαν ότι σε ντέρμπι όπως το κυριακάτικο υπάρχει μόνο η νίκη για την ΑΕΚ, κάλεσαν τους «κιτρινόμαυρους» να την πάρουν για τον κόσμο που θα πάει ξανά να τους υποστηρίξει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Την Κυριακή η ομάδα μας δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όπως σε κάθε ντέρμπι, έτσι και σε αυτό, υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η νίκη!

Γι’ αυτό, ως Σύνδεσμος Παλαιμάχων της Ένωσης, συμβουλεύουμε τους παίκτες να ξεχάσουν ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να προσηλωθούν ψυχή τε και σώματι στη μάχη της 24ης αγωνιστικής.

Νικήστε για τον κόσμο της ΑΕΚ, που θα γεμίσει ξανά το ΟΑΚΑ και σας στηρίζει απόλυτα!

ΥΓ: Για τον τελικό Κυπέλλου στο Χάντμπολ, δεν ευχόμαστε απλά, είμαστε σίγουροι ότι οι μάγκες του Γιάννη Αρβανίτη θα γυρίσουν με την κούπα από την Κέρκυρα»
.

Με τα γνωστά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού

01/03/2013
 Εκτός από τους τραυματίες Μονιάκη, Χαριτωνίδη και τον τιμωρημένο Παπάζογλου ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Με τα γνωστά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ ενόψει του κρίσιμου εντός έδρας παιχνιδιού απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ως γνωστόν ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης, για την συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μανώλη Μονιάκη και Λάζαρο Χαριτωνίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Το ματς με τους «ερυθρόλευκους» θα χάσει και ο Θανάσης Παπάζογλου που είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, ο Πετράκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα για το ματς του Σαββάτου (2/3). Έτσι, στην προπόνηση της Παρασκευής έβαλε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική.

Οι «εκλεκτοί» του Πετράκη:
Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μπούρμπος, Ζαχαράκης, Σαρ, Σόουζα, Βερόν, Βιτώρος, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Μπανούσης, Ιωαννίδης, Κυζερίδης, Κανούλας, Ζορμπάς, Καπουράνης, Νύκταρης και Κουρδάκης.

Χωρίς τον Ζουμπουλάκη στον... τελικό

01/03/2013
 Απών από το μεγάλο παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Πλατανιά για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα είναι ο Άγγελος Ζουμπουλάκης.

Χωρίς τον Ζουμπουλάκη στον... τελικό
Η Κέρκυρα το Σάββατο στο ΕΑΚ παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της… χαρτί για την παραμονή με αντίπαλο τον Πλατανιά για την 24η αγωνιστική.

Ωστόσο, ο Άγγελος Ζουμπουλάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους Χανιώτες.

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Παπακώστας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών και θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

Η 20μελής αποστολή της Κέρκυρας: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Αγρίτης, Βενέτης, Πετρούσης, Λεόν, Έντερ, Μπουκουβάλας, Γιάντσης, Ηλιάδης, Κρητικός, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Σταμογιάννος, Γκέσιος, Αθανασίου, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Τσουμάνης, Αρμένης.

«Θα “παλέψουμε” κόντρα στον ΠΑΟΚ»

01/03/2013
 Έτοιμοι να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα είναι οι παίκτες του Πανιωνίου, σύμφωνα με τον Θέμη Κουλουχέρη.

«Θα “παλέψουμε” κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ «έπλεξε» σε δηλώσεις του ο παίκτης του Πανιωνίου, Θέμης Κουλουχέρης.

Ωστόσο, ο έμπειρος αμυντικός υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να «παλέψουν» στην Τούμπα, προκειμένου να φύγουν από εκεί με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε στην Nova ο Θέμης Κουλουχέρης:


Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού:


«Η ομάδα προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα. Ο δεύτερος γύρος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για εμάς, είχαμε μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα και είναι λογικό όταν έρχεται μια νίκη μετά από καιρό να ανεβαίνει η ψυχολογία των παικτών και να παίρνουμε δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια. Κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι σημαντικό και θα προσπαθούμε σε κάθε ματς να παίρνουμε κάτι, διότι η ομάδα ακόμα δεν έχει πετύχει το στόχο της».

Για την κατάστασή του:


«Είχα μια ατυχία με τον τραυματισμό μου. Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για εμένα, δεν βοήθησα την ομάδα όσο εγώ θα ήθελα. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί μου και δεν μπορούσα να βοηθήσω, ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα. Σιγά- σιγά αφήνω πίσω αυτόν τον τραυματισμό, πήρα κάποια λεπτά συμμετοχής στο προηγούμενο παιχνίδι και πλέον είναι στην αρμοδιότητα του προπονητή μου αν θα με χρησιμοποιήσει. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, αυτή είναι η δουλειά μου και θεωρώ ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, που η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της θα κάνω τα πάντα για να την βοηθήσω να φτάσει στο στόχο της».

Για την αλλαγή προπονητή:

«Ο κύριος Παναγόπουλος είναι ήδη 1,5 χρόνο στην ομάδα. Δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο πλάνο. Για μένα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Όλα τα παιδιά έχουν μια άριστη σχέση με τον καινούργιο προπονητή. Η δουλειά συνεχίζεται από εκεί που είχε μείνει. Δεν έχει αλλάξει κάτι και ο νέος προπονητής μας δεν ζητάει κάτι διαφορετικό».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ και κάθε μεγάλη ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα του, ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Πως θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τα ατού του ΠΑΟΚ και να "παλέψουμε" το παιχνίδι με όσες πιθανότητες έχουμε για να πάρουμε κάτι. Είμαστε σε θέση που δεν μπορούμε να διαλέγουμε παιχνίδια και να χαρίζουμε κάτι στον καθένα. Πρέπει να πάμε με την ίδια σοβαρότητα και να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας:


«Ειδικά στο ντέρμπι με τον Άρη για μένα, αυτό το παιχνίδι είναι "πόλεμος", δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Θεωρώ, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, πρωταρχικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι το Κύπελλο. Με δεδομένο το παιχνίδι της Πέμπτης, μπορεί να παρουσιαστούν περισσότερο κουρασμένοι από εμάς και θεωρώ αν παίξουμε έξυπνα και δεν φοβηθούμε το ματς στο πρώτο 20λεπτο θα διεκδικήσουμε κάτι καλό».

Τι σκαρώνει ο Λίνεν…

01/03/2013
 Οι γεμάτες… χαφ δοκιμές του Λίνεν δημιούργησαν υποψίες αμυντικογενούς ΑΕΚ στο ντέρμπι. Στο μυαλό (και το μπλοκάκι) του Γερμανού όμως, δεν σχεδιάζονται και τόσο μεγάλες αλλαγές στον πετυχημένο ρόμβο.

Τι σκαρώνει ο Λίνεν…
Αλήθεια είναι πως ο Έβαλντ Λίνεν κάνει αρκετές αλλαγές συστημάτων κατά τη διάρκεια των ματς της ΑΕΚ. Με ανεπαίσθητα (ή και αντίθετα όπως στο παιχνίδι με τον Πλατανιά) αποτελέσματα.

Πριν τα παιχνίδια ωστόσο, ο Γερμανός έχει καταλήξει εδώ και καιρό στη διάταξη που χρησιμοποιεί: Τον περιβόητο ρόμβο που (όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να τον παρατάξει) αποτέλεσε έναν από τους λόγους της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της ομάδας.

Και παρόλο που οι ενδεκάδες που δοκιμάζει ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι… τίγκα στα χαφ, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί εντελώς μεταμορφωμένη απέναντι στους «πράσινους».

Ο Λίνεν, λοιπόν, τσέκαρε την Παρασκευή δυο εκδοχές του 4-4-1-1: Μια με τον Γκερέιρο σε ρόλο αριστερού χαφ και τον Κατίδη πίσω από τον Πετρόπουλο. Και μια με τον Βραζιλιάνο πίσω από τον επιθετικό (αντί του Κατίδη) και τον Ρίκκα στ’ αριστερά. Κι επειδή ο Γκερέιρο θεωρείται απίθανο να μείνει εκτός και ακόμα πιο… απίθανο να μπορεί να βοηθήσει αμυντικά ως αριστερό χαφ, η δεύτερη εκδοχή θεωρείται επικρατέστερη.

Εφόσον επαληθευτεί, λοιπόν και η ΑΕΚ παραταχθεί με καθαρό «κόφτη» τον Μητρόπουλο, τριάδα των χαφ μπροστά τους Ρίκκα (αριστερά), Κορδέρο (κέντρο), Φέτση (δεξιά) και τον Γκερέιρο να κινείται πίσω από τον Πετρόπουλο, η μόνη αλλαγή που γίνεται ουσιαστικά στο σύστημα είναι η αφαίρεση ενός επιθετικού και η πρόσθεση ενός ακόμα χαφ στο μέσο του ρόμβου.

Κάτι που θα κάνει βέβαια λιγότερο απειλητική την «Ένωση», ωστόσο θα γίνει με ξεκάθαρο στόχο από τον Λίνεν: Να μπορούν οι δυο πλάγιοι μέσοι (Ρίκκα και Φέτσης) να ντουμπλάρουν τα μπακ και να εξουδετερώνουν τη δύναμη που θεωρείται ότι έχει ο Παναθηναϊκός στα άκρα με Σισοκό και Μαυρία. Και ταυτόχρονα (όταν γίνεται αυτό) να μη μένει κενός ο χώρος στο κέντρο, μιας κι εκεί θα βρίσκεται ο Κορδέρο.

Εξάλλου, το ίδιο πλάνο εξυπηρετεί και τη χρησιμοποίηση του Ισπανού ως καθαρό «οκτάρι» (όταν θα επιτίθεται η ΑΕΚ). Μια θέση όπου ο Ισπανός αποδίδει εμφανώς καλύτερα και όπου θα μπορεί να αναλάβει με μεγαλύτερη ασφάλεια την προώθηση της μπάλας έχοντας δυο ακόμη χαφ πίσω του.

«Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα…»

01/03/2013
 Για να λογίζεσαι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να παίρνεις βαθμούς κόντρα σε δύσκολες έδρες και καλές ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη.

«Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα…»
Να αντιδράσουν σαν μεγάλη ομάδα και να φύγουν με βαθμούς από τους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επιθυμεί ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης.

Ο Καρδιτσιώτης προπονητής τόνισε πως η ομάδα του αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, ωστόσο οφείλουν οι παίκτες του να ανταπεξέλθουν.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα του ΠΑΣ γιατί είναι πολύ κοντά στο να μπουν στα πλέι οφ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε μία καλή απόδοση και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για τον Ντε Βινσέντι:

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα αλλά δεν νομίζω ότι ο ΠΑΣ εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή. Είναι μία ομάδα δουλεμένη με έναν πολύ καλό προπονητή και υπάρχουν παίκτες με ποιότητα στη συγκεκριμένη ομάδα».

Για το πώς θα αποδράσει από τα Γιάννενα με βαθμό ή βαθμούς:

«Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν ομάδα ανεξάρτητα από το παιχνίδι του ΠΑΣ. Νομίζω πως η ομάδα θα πρέπει να ανταπεξέρχεται σε όλες τις καταστάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα».

Μπήκε καλά ο μήνας

01/03/2013
 Σημαντικές επιστροφές για τον Άρη στην σημερινή προπόνηση.

Μπήκε καλά ο μήνας
Δύο προβλήματα λιγότερα για τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον Άρη εν όψει του «τελικού» στη Βέροια.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε με ικανοποίηση σήμερα (1/3) τους Πουλίδο και Κοέλιο να προπονούνται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι υπολογίζονται για την σημαντική αναμέτρηση της Δευτέρας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν μόνο οι Βελλίδης και Γιαννίτσης.

Το αυριανό πρόγραμμα των «κίτρινων» περιλαμβάνει μεσημεριανή προπόνηση στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ την Κυριακή οι παίκτες της ομάδας θα κάνουν το απόγευμα χαλάρωμα στο Ν. Ρύσιο.

Τι ετοιμάζει για Ολυμπιακό

01/03/2013
 Το αγαπημένο του 4-4-2 αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, για την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τι ετοιμάζει για Ολυμπιακό
Στα τελευταία τρία ματς ο ΟΦΗ έχει προβληματίσει με την απόδοσή του και με τα αποτελέσματά του, αφού έχει γνωρίσει τρεις συνεχόμενες ήττες με το ίδιο σκορ. 3-1.

Ωστόσο, παρά τις σκέψεις του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να αλλάξει το 4-4-2 το οποίο χρησιμοποιεί από την στιγμή που έκατσε στο πάγκο του κρητικού συλλόγου (εκτός από την αναμέτρηση με την Ξάνθη) και να παρατάξει τους παίκτες του με πιο αμυντικογενή φιλοσοφία κόντρα στους «ερυθρόλευκους», όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν θα γίνει.

Ο 53χρονος προπονητής έχει κατασταλάξει στους έντεκα στους οποίους θα δώσει φανέλα βασικού, προκειμένου να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αγριμάκης. Την άμυνα των Κρητικών από τα αριστερά προς τα δεξιά θα απαρτίσουν οι Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ και Μπούρμπος.

Τώρα όσον αφορά στην μεσαία γραμμή στον άξονα θα βρίσκονται οι Βερόν και Μακρής, όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ στα «φτερά» θα παίξουν οι Λαμπρόπουλος και Ζαχαράκης με τον Πετράκη να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το ποιους θα χρησιμοποιήσει σε αυτές τις θέσεις με τους προαναφερθέντες, όμως, να έχουν το προβάδισμα.

Η γραμμή κρούσης των γηπεδούχων θα αποτελείται από τους Κουτσιανικούλη και τον Περογαμβράκη, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει το ρόλο του «φουνταριστού».

«Να μη φοβηθούμε τον Παναθηναϊκό»

01/03/2013
 Κανένα λόγο δεν έχει η ΑΕΚ για να φοβηθεί τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Αντώνη Ρίκκα.

«Να μη φοβηθούμε τον Παναθηναϊκό»
Υποσχέσεις για μια ΑΕΚ πανέτοιμη και ανεπηρέαστη από οτιδήποτε άλλο στο ντέρμπι έδωσε ο Αντώνης Ρίκκα.

Μιλώντας στη NOVA, ο μέσος της «Ένωσης» χαρακτήρισε συχνό φαινόμενο στις ομάδες εντάσεις όπως αυτή στην προπόνηση της Τετάρτης.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι το θέμα ήταν λιγότερο σημαντικό απ’ όσο παρουσιάστηκε και ξεκαθάρισε πως η ομάδα είναι προσηλωμένη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τόνισε πως δεν έχει κάτι να φοβηθεί ενόψει της Κυριακής.

Αντίθετα, έχει πολλούς λόγους να πάρει τη νίκη, όπως τον κόσμο της ΑΕΚ, για τον οποίο σημείωσε πως πρέπει να κάνουν «ό,τι μπορούν για να τον ευχαριστήσουν.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρίκκα

Για τα γεγονότα στην προπόνηση της Τετάρτης: «Πολλές φορές στα αποδυτήρια των ομάδων είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις. Τελειώνουμε το πρωτάθλημα σε λίγο καιρό και έχουμε πίεση ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Προχωράμε, αφού δεν έγινε κάτι τόσο σημαντικό όσο παρουσιάστηκε».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι ντέρμπι, αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για τρεις βαθμούς. Εννοείται βέβαια ότι θέλουμε να νικήσουμε. Τίποτα δεν τελειώνει σ’ αυτό το ματς, αφού μένουν εφτά αγωνιστικές. Μετά τον αγώνα αυτόν, θα μένουν έξι παιχνίδια. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί μπροστά μας και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, γι’ αυτό πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Για το αν υπάρχει κάτι που φοβούνται: «Το να φοβόμαστε κάτι δεν πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Να μη φοβόμαστε τίποτα, να σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό όπως πρέπει και από ‘κει και πέρα, νομίζω ότι τα ντέρμπι κρίνονται στις δυνατές μονομαχίες και στις λεπτομέρειες. Ο Σο και ο Τοτσέ σίγουρα είναι παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα τους, όπως και άλλοι, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και θα παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση».

Για τη σημαντική υποστήριξη που αναμένεται ξανά από τον κόσμο: «Για τον κόσμο έχουμε πολλά να πούμε. Είναι φανταστικός και ξέρουμε ότι θα δώσει δυναμικό παρών, γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε ό, τι πρέπει για να τους ευχαριστήσουμε».

Preview: Πανθρακικός-Ατρόμητος (17:15, Novasports 2)

02/03/2013
 Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία την στιγμή που ο Ατρόμητος «μάχεται» για τα πλέι οφ.

Preview: Πανθρακικός-Ατρόμητος (17:15, Novasports 2)
Το πλέον αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα θέλει να κάνει ο Πανθρακικός, ο οποίος στην Κομοτηνή υποδέχεται τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες συνεχίζουν την προσπάθειά τους για τα πλέι οφ και θέλουν να επιστρέψουν στα τρίποντα μετά τη νίκη στο «Γ. Καραίσκάκης» επί του Ολυμπιακού.

Πανθρακικός:

Χωρίς τους Χρήστου και Κουτσόπουλο o Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (2/3, 17:15).

Ο Χρήστου έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για προληπτικούς λόγους.

Στο απουσιολόγιο του τεχνικού της ομάδας της Κομοτηνής, Παύλου Δερμιτζάκη, συνεχίζει να βρίσκεται ο τραυματίας, Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Από την άλλη, ο Καβαλιώτης τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στον Λαδάκη, ο οποίος απουσίασε από τον αγώνα Κυπέλλου με σκοπό να προφυλαχθεί και να τεθεί στη διάθεση του στην αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι 19 εκλεκτοί του Δερμιτζάκη: Βρονταράς, Αθανασιάδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μπαικαρά, Μουνάφο, Λαδάκης, Ντιόγκο, Λουσέρο, Βαχίρουα, Τζάνης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Κάσελαν, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης, Μίνγκας και Μακρυδημήτρης.

Ατρόμητος:

Τις υπηρεσίες του Θανάση Καραγκούνη θα στερηθεί ο Ατρόμητος ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανθρακικό για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η σύσπαση στον κοιλιακό μυ που αντιμετωπίζει ο νεαρός μέσος δεν του επέτρεψαν να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι στην Κομοτηνή, ενώ η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμεινε και ο Παναγιώτης Μπάλλας.

Από εκεί και πέρα ο Νίκος Αναστόπουλος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών και στοχεύει στο διπλό στην έδρα του Πανθρακικού, σε ένα κατά άλλα αρκετά δύσκολο παιχνίδι.

Η 20μελης αποστολή του Ατρόμητου: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Επστάιν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Σκόνδρας, Μπρίτο, Καραμάνος, Φάμπιο, Ουντόζι, Κούτσι, Μάντζιος, Ναπολεόνι.

Κέρκυρα-Πλατανιάς (17:15, Novasports1)

02/03/2013
 Τον... αναγεννημένο Πλατανιά υποδέχεται στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Κέρκυρα-Πλατανιάς (17:15, Novasports1)
Ακόμη ένας «τελικός» για την Κέρκυρα.

Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες των Φαιάκων να σωθούν, που υποδέχονται τον Πλατανιά, των τριών σερί νικών. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης στο sport-fm.gr

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα το Σάββατο στο ΕΑΚ παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της… χαρτί για την παραμονή με αντίπαλο τον Πλατανιά για την 24η αγωνιστική.

Ωστόσο, ο Άγγελος Ζουμπουλάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους Χανιώτες.

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Παπακώστας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών και θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

Η 20μελής αποστολή: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Αγρίτης, Βενέτης, Πετρούσης, Λεόν, Έντερ, Μπουκουβάλας, Γιάντσης, Ηλιάδης, Κρητικός, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Σταμογιάννος, Γκέσιος, Αθανασίου, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Τσουμάνης, Αρμένης.

Πλατανιάς

Τις υπηρεσίες του Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο, θα στερηθεί ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο 25χρονος μέσος αναμένεται να απουσιάσει για περίπου 15 ημέρες, δεδομένου ότι η κατάστασή του επιβαρύνθηκε με τη συμμετοχή του στο δεύτερο μέρος του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο, ο Ναζλίδης δεν είναι η μοναδική απουσία του Πλατανιά, αφού ούτε οι Κάστελς, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού.

Η 20μελής αποστολή: Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γιάννου, Γκονζάλες, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Στόλερ, Τέτε, Τσιντί.

Preview: ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 2)

02/03/2013
 Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ», για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live από το control room του sport-fm.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Preview: ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 2)
Άλλη μια νίκη θέλει να προσθέσει στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ". Από την άλλη, οι Κρητικοί θα ψάξουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μετά από τρεις σερί ήττες.

ΟΦΗ:

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ εν όψει Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης, για την συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μανώλη Μονιάκη και Λάζαρο Χαριτωνίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Το ματς με τους «ερυθρόλευκους» θα χάσει και ο Θανάσης Παπάζογλου που είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του.

Σε σύστημα 4-4-2 κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αγριμάκης. Την άμυνα των Κρητικών από τα αριστερά προς τα δεξιά θα απαρτίσουν οι Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ και Μπούρμπος. Όσον αφορά στην μεσαία γραμμή στον άξονα θα βρίσκονται οι Βερόν και Μακρής, ενώ στις «πτέρυγες» θα παίξουν οι Λαμπρόπουλος και Ζαχαράκης. Ο Περογαμβράκης με τον Κουτσιανικούλη θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Η αποστολή: Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μπούρμπος, Ζαχαράκης, Σαρ, Σόουζα, Βερόν, Βιτώρος, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Μπανούσης, Ιωαννίδης, Κυζερίδης, Κανούλας, Ζορμπάς, Καπουράνης, Νύκταρης, Κουρδάκης.

ΟΣΦΠ:

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού. Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" με τον Μίτσελ να αφήνει εκτός αποστολής ανέτοιμο ακόμα, Φουστέρ, τον Λυκογιάννη που ενίσχυσε την ομάδα Νέων στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για το NextGenSeries, αλλά και τους Μοδέστο, Ντιακιτέ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Πειραιωτών, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να βγάλουν την τελευταία προπόνηση. Ο πρώτος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε, για να κάνει θεραπεία, ενώ ο δεύτερος, λίγο πριν τις στημένες φάσεις, ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Η αποστολή: Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Παπαδόπουλος, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Τέλος στο «λευκό» σερί

02/03/2013
 Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο Ατρόμητος, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανθρακικό. Τρεις ισοπαλίες μετρούν στα τελευταία ματς οι Περιστεριώτες.

Τέλος στο «λευκό» σερί
Το τρίτο του «διπλό» στη φετινή Σούπερ Λίγκα θα επιδιώξει να πάρει ο Ατρόμητος στο σημερινό παιχνίδι στην έδρα του Πανθρακικού (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Περιστεριώτες χρειάζονται τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση από τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης στη βαθμολογία εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Το έργο της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου δεν είναι εύκολο, αφού προέρχεται από τρεις «λευκές» ισοπαλίες (0-0) κόντρα σε Βέροια, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι σε έντεκα ματς που έχουν δώσει μέσα στην Κομοτηνή μετρούν πέντε νίκες, ισάριθμες ήττες και έχουν μόνο μία ισοπαλία.

Μάλιστα, στους τελευταίους πέντε αγώνες που έχουν δώσει στην έδρα τους έχουν χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό (1-0) και τον ΠΑΟΚ (4-1), ενώ κέρδισαν ΑΕΚ (1-0) και Λεβαδειακό (3-0) και ήρθαν ισόπαλοι με τον Πλατανιά (1-1).

Τώρα οι παίκτες του Ατρομήτου πρέπει να βρουν τον τρόπο να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Στόχος των «κυανόλευκων» είναι η νίκη και όχι το θέαμα σε αυτό το ματς, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια τους έλειψε η ουσία παρά τις καλές εμφανίσεις.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αναστόπουλος προορίζει για βασικό τον Ναπολεόνι στη θέση του τραυματία Καραγκούνη. Ωστόσο, μπορεί να τοποθετήσει στα πλάγια τον Μπρίτο και να χρησιμοποιήσει μετά από καιρό τον Σουμπίνιο.

Την εστία των φιλοξενούμενων θα υπερασπιστεί ο Ράντμαν, ο οποίος θα έχει μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη και Γιαννούλη. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ιγκλέσιας, έχοντας δίπλα τους Μπρίτο και Δημούτσο. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ναπολεόνι, Επστάιν και Μάντζιος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μανόλο, Λαζαρίδη, Νάστος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Καραμάνος, Φάμπιο, Ουντόζι και Κούτσι. Εκτός έμειναν ξανά ο Μπάλλας, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον «αλενατόρε».

Προϊστορία

Μόνο την περίοδο 2009-10 συναντήθηκαν οι δύο ομάδες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Πανθρακικός είχε πάρει ήδη την κατιούσα και δεν κατάφερε να κοντράρει τον Ατρόμητο, ο οποίος νίκησε με 3-0, με χατ τρικ του Ηλία Αναστασάκου.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

03/11/12 Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-1 (18' Κούτσι, 87' Καραγκούνης - 44' Παπαδόπουλος)
18/04/10 Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1 (26΄ πεν. Αναστασάκος, 57΄ Καραλής, 90΄ Περόνε- 30΄ πεν. Μπέλεκ)
20/12/09 Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3 (35΄, 73΄, 80΄ Αναστασάκος)

Προσφυγή Κατσαβάκη κατά Άρη

02/03/2013
 Τον δρόμο της προσφυγής επέλεξε ο Μάκης Κατσαβάκης για να λάβει το ποσό των 19.130 ευρώ, το οποίο χρωστάει ο Άρης από τη συνεργασία που είχαν μέχρι και πριν από τέσσερις μήνες.

Προσφυγή Κατσαβάκη κατά Άρη
Την δικαστική οδό επέλεξε ο Μάκης Κατσαβάκης για να πάρει τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από το πέρασμά του από τον Άρη.

Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από την αποχώρηση του 60χρονου προπονητή από τον πάγκο των Θεσσαλονικέων, όμως δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές για ένα ποσό της τάξεως των 19.130 ευρώ που αντιστοιχεί μόνο στα δεδουλευμένα του.

Η προηγούμενη διοίκηση είχε προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με τον Σερραίο τεχνικό, όμως υπήρξε διαφωνία στα νούμερα και η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με την υπόθεση Κατσαβάκη.

Τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και με αυτό το ζήτημα, αν και το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Γυαλίζει το μάτι τους

02/03/2013
 Αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα είναι οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου. «Πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να σώσουμε την ομάδα», λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Γυαλίζει το μάτι τους
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για τον Άρη το μεθαυριανό παιχνίδι στην έδρα της Βέροιας.

Για τους Θεσσαλονικείς είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός αγώνας, αφού χρειάζεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την τοπική πόλη.

Η αναμέτρηση κόντρα στη «βασίλισσα του Βορρά» πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου να ξεκινήσει ένα σερί από θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα μπορέσουν να την κρατήσουν στη Σούπερ Λίγκα.

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο έχουν η κατάσταση κρίνεται πλέον από τα δικά τους… πόδια και η παραμονή στην κατηγορία εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική τους απόδοση.

Οι παίκτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να σηκώσουν το συγκεκριμένο βάρος και, όπως έχει φανεί στις προπονήσεις της ομάδας, το μάτι τους… γυαλίζει και θυμίζει τις μέρες που είχαν προηγηθεί πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Και τότε τα περιθώρια είχαν στενέψει και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε:

«Πρέπει να το πάρουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Αναγνωρίζουμε το ποσοστό της ευθύνης που μας αναλογεί αλλά και την τρέλα του κόσμου που θα πάει στη Βέροια».

Επίσης, εκείνο που έχει ειπωθεί είναι πως «εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να σώσουμε την ομάδα».

Ενδεικτικό της γενικής συσπείρωσης στα αποδυτήρια και της αποφασιστικότητας που διακρίνει τους παίκτες είναι πως ο Αγκάνθο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στη Βέροια για να σταθεί στο πλευρό των συμπαικτών του σε αυτό το κρίσιμο ματς.

Δεν ανησυχούν στην Κέρκυρα για τις προσφυγές

02/03/2013
 Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις προσφυγές των Μαϊστόροβιτς και Φλαβίνιο, σύμφωνα με όσα λένε στην Κέρκυρα.

Δεν ανησυχούν στην Κέρκυρα για τις προσφυγές
Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται οι άνθρωποι της Κέρκυρας για την δικαίωση του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς και του Φλαβίνιο στις προσφυγές που είχαν καταθέσει σε βάρος της νησιώτικης ΠΑΕ.

Το νομικό επιτελείο των «Φαιάκων» ενημέρωσε τη διοίκηση πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μηδενισμών λόγω των οφειλών στους δύο ποδοσφαιριστές, ούτε υποχρέωση εξόφλησής τους σε δέκα δόσεις των 40.000 ευρώ.

Βάσει του νέου αθλητικού «μνημονίου» που υπέγραψαν ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, οι οφειλές θα διακανονιστούν σε περισσότερες δόσεις και βάσει πρόχειρων υπολογισμών η Κέρκυρα θα καταβάλει στους δύο παίκτες 9.000 ευρώ μηνιαίως συνολικά.

Μάλιστα, η εξόφληση θα αρχίσει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Έφυγε για Αγγλία ο Σμιθ

02/03/2013
 Για προσωπικούς λόγους ο Ράιαν Σμιθ μετέβη ξαφνικά στην Αγγλία, έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια από τον Ουζουνίδη και τη διοίκηση της Skoda Ξάνθη.

Έφυγε για Αγγλία ο Σμιθ
Χωρίς τον Ράιαν Σμιθ θα αγωνιστεί η Skoda Ξάνθη στο αυριανό (03/03) παιχνίδι στην έδρα του Λεβαδειακού.

Ο Βρετανός μέσος εξασφάλισε άδεια από τη διοίκηση του ακριτικού συλλόγου, αφού η γυναίκα του από ώρα σε ώρα αναμένεται να γεννήσει, και βρίσκεται ήδη στην Αγγλία.

Το ερώτημα, όμως, είναι αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα διατηρήσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Σολτάνι ή θα επαναφέρει τον Μαρσελίνιο.

Στη θέση του τιμωρημένου Ντιέ θα αγωνιστεί ο Ντάνι, ενώ στο κέντρο της άμυνας αντί του Βάλλα θα παίξει ένας εκ των Γκλέισον ή Κομεσίδης.

Στην περίπτωση που προτιμηθεί ο δεύτερος, μένει κενή η θέση του αριστερού μπακ και φαίνεται πως ο Γκλέισον έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Πίστη για νίκη στον ΠΑΣ

02/03/2013
 Η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ενδέχεται να αποτελέσει το «εισιτήριο» για την Ευρώπη, σύμφωνα με όσα λένε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πίστη για νίκη στον ΠΑΣ
Σιγουριά ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιδράσει μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό επικρατεί στις τάξεις της ομάδας εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Ηπειρώτες συνεχίζουν την προετοιμασία τους με το τεχνικό επιτελείο και τους να αναγνωρίζουν πως αυτό το παιχνίδι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Το κλίμα στις προπονήσεις του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι πολύ καλό και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του Λίλα, ο οποίος τόνισε πως «με νίκη επί του Αστέρα, κατά 80% πάμε Europa League».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φεγκρούς έκανε και χθες ατομικό και δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με τον Αστέρα, ενώ ο Ιωάννου έχει πρόβλημα στο ισχίο και υπεβλήθη σε μαγνητική.

Εκτός πλάνων ο Κουτσoπουλος

02/03/2013
 Δεν υπολογίζει ο Γιώργος Παράσχος στις υπηρεσίες του Βαγγέλη Κουτσόπουλου για τον προσεχή αγώνα του Λεβαδειακού.

Εκτός πλάνων ο Κουτσoπουλος
Χωρίς τον Βαγγέλη Κουτσόπουλο καταστρώνει ο Γιώργος Παράσχος τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι του Λεβαδειακού απέναντι στην Skoda Ξάνθη.

Οι Βοιωτοί αφήνουν στην άκρη τα παράπονα για τη διαιτησία στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο κρίσιμο ματς με την ακριτική ομάδα.

Ωστόσο, ο Μακεδόνας τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του 33χρονου αμυντικού, ο οποίος έχει υποστεί ένα τράβηγμα στον προσαγωγό.

Όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στη διάθεση του έμπειρου προπονητή για τον επαναληπτικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στόχος των «πρασίνων» είναι να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα:

πρώτον, γιατί ακόμα δεν μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για παραμονή στη κατηγορία και δεύτερο, να διεκδικήσουν με όποιες πιθανότητες έχουν να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Δύο τα διλήμματα στον Αστέρα

02/03/2013
 Τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας και στα χαφ ψάχνει ο Τσιώλης για τον αγώνα του Αστέρα στα Γιάννενα.

Δύο τα διλήμματα στον Αστέρα
Τον αντικαταστάτη του Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι αναζητά ο Σάκης Τσιώλης για το αυριανό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Όλα δείχνουν ότι ο 54χρονος προπονητής θα τοποθετήσει τον Χρήστο Πιπίνη στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων, θέλοντας να αποφύγει με αυτό τον τρόπο και άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη χημεία της.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμής, δίπλα στον Λεάντρο Αλβάρες θα βρίσκεται ένας εκ των Σέτι ή Φραγκουλάκη.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Αλβάρες θα παίξει στην άμυνα και στα χαφ ο Φορμίκα, με τον Πιπίνη στο αριστερό άκρο.

Ο κ. Τσιώλης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κοντοέ, Περόνε, Καλαντζή, Καστέλς, Κουρμπέλη και Χουανίτο.

Θέλει να παίξει ο Σο

02/03/2013
 Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Σο στο αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Αν δεν νιώσει ενοχλήσεις, τότε θα παίξει ως βασικός, κάτι που θέλει πολύ και ο ίδιος.

Θέλει να παίξει ο Σο
Στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού θα κριθεί η συμμετοχή του Χαμπίμπ Σο στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Σενεγαλέζος χαφ αισθανόταν καλύτερα και πήρε κανονικά μέρος στο χθεσινό πρόγραμμα, το οποίο ήταν πιο χαλαρό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

«Δεν χάνω το ντέρμπι. Θα παίξω…», έλεγε ο 26χρονος μέσος στους συμπαίκτες του και τον Φάμπρι.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα με την Ένωση, αν δεν είναι 100% έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει μέρος κανονικά στην προπόνηση, η οποία θα είναι πιο εντατική από την χθεσινή. Αν ο Αφρικανός δεν νιώσει κάποια ενόχληση, τότε θα μπει στην αποστολή και πιθανότατα θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού».

Αν, όμως, ο Σο νιώσει ενοχλήσεις, τότε ο Φάμπρι – έχοντας σχετική συζήτηση με τον ιατρικό επιτελείο της ομάδας – δεν πρόκειται να ρισκάρει το ενδεχόμενο να υποστεί υποτροπή ο παίκτης και να τον βάλει σε ένα ματς που θα πέσουν… κορμιά.

Από εκεί και πέρα, ο 57χρονος προπονητής έχει καταλήξει στους οκτώ της ενδεκάδας. Πρόκειται για τους: Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρία, Σισοκό.

Αν ο Σο είναι καλά, τότε θα παίξει κανονικά δίπλα στον Βιτόλο. Την ίδια ώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος διεκδικήσει φανέλα βασικού και να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας αντί του Πίντο. Ωστόσο, μπορεί να παίξει σαν αμυντικό χαφ, αν δεν τα καταφέρει ο Σο.

Η άλλη θέση που επεξεργάζεται ακόμη ο Φάμπρι είναι εκείνη της επίθεσης, όπου έχουν μοιρασμένες πιθανότητες ο Φορναρόλι και ο Γιοκίν.

Σε ό,τι αφορά στον Λουτσιάνο Φιγκερόα, πιθανώς να συμπεριληφθεί στην 20μελή αποστολή, αλλά το ιατρικό τιμ έχει ανάψει κόκκινο για τη συμμετοχή του-έστω και για λίγα λεπτά-καθώς είναι ανέτοιμος και ελλοχεύει ο κίνδυνος μυϊκού τραυματισμού ή υποτροπής.

«Η προσοχή μας σε Σισοκό και Μαυρία»

02/03/2013
 Την προσοχή των παικτών της ΑΕΚ στους δύο ακραίους χαφ του Παναθηναϊκού επέστησε ο Έβαλντ Λίνεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας.

«Η προσοχή μας σε Σισοκό και Μαυρία»
Δεν είχε πολλά πράγματα να πει ο Έβαλντ Λίνεν στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ εν όψει του αυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν αφήσει στην άκρη όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες και το μυαλό όλων είναι στον αγώνα με τους «πράσινους».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός τεχνικός δεν μίλησε πολύ στους παίκτες του και στάθηκε μόνο σε τακτικά ζητήματα που αφορούν το προσεχές ματς.

Από τις αρχές της εβδομάδας ο 60χρονος προπονητής είχε επιστήσει την προσοχή των ποδοσφαιριστών στους δύο ακραίους χαφ του «τριφυλλιού».

Τον Σισοκό και τον Μαυρία.

«Πρέπει να προσέξουμε τον Σισοκό και τον Μαυρία. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ από τα άκρα και είναι ένα σημείο του ματς που θέλει προσοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λίνεν.

Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχει πιθανότητα να παίξει ως βασικός ο Γιοκίν στην αντίπαλη επίθεση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς

Οι τρεις και οι… τέσσερις

02/03/2013
 Η συνάντηση Μελισσανίδη, Παππά και Βιντιάδη, που θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει, καθώς και η τετράδα του κέντρου που θα παραταχθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό μονοπωλούν την επικαιρότητα στην ΑΕΚ.

Οι τρεις και οι… τέσσερις
Θα γίνει, αλλά πότε… κανείς δεν ξέρει. Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Πέτρου Παππά και του Δημήτρη Βιντιάδη, που όπως διαρρέεται από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε. Άπαντες την περιμένουν, ωστόσο, ελπίζοντας οι τρεις άνδρες να βρουν μία κοινή φόρμουλα συνεργασίας για να βγει η «Ένωση» από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης περιμένει να ολοκληρώσει τις επαφές του με συνεργάτες του στην Αγγλία, προκειμένου να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο στους δύο άνδρες, που παρά τις δεδομένα καλές προθέσεις τους, εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Ο μεν Δημήτρης Μελισσανίδης γιατί ήλπιζε σε μεγαλύτερη ανταπόκριση από πρώην και νυν μετόχους ή άλλους οικονομικά επιφανείς φίλους της ΑΕΚ, ο δε Πέτρος Παππάς γιατί έχει καταστήσει σαφές πως δεν έχει την ίδια οικονομική άνεση με εκείνη που τον έφερε στην ΠΑΕ το 2004.

Προβάδισμα ο Ρίκκα

Στον Αντώνη Ρίκκα αντί του Γιώργου Κατίδη καταλήγει ο Έβαλντ Λίνεν για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ΑΕΚ στην αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19:30). Ο Γερμανός προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον έμπειρο μέσο ως αριστερό χαφ για να «θωρακίσει» τον Τσουμάγκα, ενώ στην απέναντι πτέρυγα αναμένεται ο Φέτσης να ντουμπλάρει τον Τσουκαλά για να αντιμετωπιστούν τα άκρα των «πράσινων», τα οποία με Μαυρία και Σισοκό φοβάται πολύ ο προπονητής της «Ένωσης». Ο Λίνεν προτιμά τον Κορδέρο δίπλα στον Μητρόπουλο στο κέντρο κι όχι στα άκρα, καθώς ο Ισπανός μπορεί να τον βοηθήσει στην ανάπτυξη. Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, οι Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής στόπερ, ενώ ο Γκερέιρο θα κινείται πίσω από τον Πετρόπουλο.

Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Βλάχος και οι τιμωρημένοι Φούντας (έχει κάρτες) και Αρκούδας (λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ).

Το πήρε πάνω του ο Αλαφούζος

02/03/2013
 Μετά τα χρήματα που μοίρασε χθες στους παίκτες, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να βάλει κι άλλα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Το πήρε πάνω του ο Αλαφούζος
Φαίνεται πως τα χρήματα που μοίρασε χθες ο Γιάννης Αλαφούζος στους παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν μόνο η αρχή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδωσε από 4.000 ευρώ σε όσους αγωνίστηκαν βασικοί στις νίκες με Πανιώνιο, Ατρόμητο και ΟΦΗ, αλλά και την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ από 500 ευρώ πήραν όσοι δεν αγωνίστηκαν.

Πρόκειται για χρήματα που έδωσε από την τσέπη του, συνολικού ύψους 70.000 ευρώ, και το έκανε για δύο λόγους: αφενός μεν για να τονώσει το ηθικό των παικτών του εν όψει και του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφετέρου δε για να τους «ζεστάνει» καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν νέους διακανονισμούς για την καταβολή των οφειλομένων, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας.

Βάζει και στην αύξηση

Ο Γιάννης Αλαφούζος, που έχει ενημερώσει πως θα είναι στο πλευρό της ομάδας στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, βλέποντας πως οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν έχουν διάθεση να συνεισφέρουν οικονομικά, φέρεται έτοιμος να πάρει πάνω του την κατάσταση και να βάλει ένα σημαντικό ποσό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ίσως αυτό το ποσό να φτάσει και τα 8 εκατ. ευρώ, πράγμα που αν συμβεί κι από τη στιγμή που δεν μπουν άλλα χρήματα από άλλες πηγές, θα γίνει απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Πάντως μέχρι τη γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου αναμένεται να γίνει επαφή του ιδιοκτήτη του «ΣΚΑΪ» με τον Ανδρέα Βγενόπουλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τελευταίος τελικά θα συμμετέχει στην αύξηση βάσει του ποσοστού του. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πλάνο που θα του παρουσιάσει ο Γιάννης Αλαφούζος κι αν οι κινήσεις του τον βρίσκουν σύμφωνο.


ALEX WEB RADIO/TV