ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Επεισόδια οπαδών Ντόρτμουντ-Μπάγερν (video)


Επεισόδια οπαδών Ντόρτμουντ-Μπάγερν (video)

25/05/2013

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ο τελικός του Champions League, μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν στο Λονδίνο.
Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ βρέθηκαν σε χώρο που είχαν σταθμεύσει τα πούλμαν των οπαδών της Μπάγερν και το κακό δεν άργησε να γίνει.
Μετά από τις "μάχες" σώμα με σώμα η Βρετανική Αστυνομία ανέλαβε δράση και αποκατέστησε την τάξη.

ALEX WEB RADIO/TV

Την "πέφτουν" στον Χαλίλχοτζιτς για Αμπντούν οι Αλγερινοί

Την "πέφτουν" στον Χαλίλχοτζιτς για Αμπντούν οι Αλγερινοί

Σύσσωμος ο Τύπος της Αλγερίας εκφράζει τις ενστάσεις του και αφήνει μπηχτές για τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και την απόφαση του να αφήσει εκτός Εθνικής ομάδας τον Τζαμέλ Αμπντούν.
Ο Τζαμέλ Αμπντούν ανακηρύχθηκε ως MVP του φετινού πρωταθλήματος της Super League, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να βρεθεί ανάμεσα στις κλήσεις του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στην Εθνική Αλγερίας.
Το γεγονός αυτό δεν μπορούσε φυσικά να περάσει απαρατήρητο από Τύπο της χώρας που εμμέσως πλην σαφώς επιτίθεται στον ομοσπονδιακό τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την επιλογή του αυτή.

Οι Αλγερινοί δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν για ποιους λόγους δεν κλήθηκε ο Αμπντούν στην Εθνική ομάδα και χαρακτηρίζουν "σκιώδη" αυτή την απόφαση του Χαλίλχοτζιτς.

Ο Βόσνιος τεχνικός από την πλευρά του άφησε να εννοηθεί πως ο 27χρονος εξτρέμ επικαλέστηκε τον τραυματία για να μην παίξει τον Γενάρη στο Κόπα Άφρικα.

Αλλά μάλλον δεν έχει δίκιο καθώς όντως ο Αμπντούν είχε υποστεί θλάση σε ματς με τον Πανιώνιο.

Απλά η αποθεραπεία του ήταν συντομότερη απ' ότι είχε υπολογιστεί και αυτό πιθανόν να δημιούργησε καχυποψία στον Χαλίλχοτζιτς.

Όπως και να 'χει, ο Τύπος της Αλγερίας δεν πείθεται από τις δικαιολογίες του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας και οι Αλγερινοί δημοσιογράφοι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ο MVP του ελληνικού πρωταθλήματος δεν βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Χαλίλχοτζιτς.

www.redplanet.gr/

Σε... αναμμένα κάρβουνα ο Πίνο

Σε... αναμμένα κάρβουνα ο Πίνο

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο δεν έχει αναχωρήσει ακόμη από την Ελλάδα καθώς περιμένει με αγωνία το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός άσος έχει κι άλλες επιλογές αλλά θέληση του είναι να μείνει στο Λιμάνι.

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη και αφού προηγουμένως έκανε προπονήσεις στο Ρέντη για σχεδόν 3 μήνες. Ο Κολομβιανός κυνηγός γρήγορα έδειξε πολλά από τα στοιχεία του εξαιρετικού ταλέντου και οι πρώτες του εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα σκόρπισαν τον ενθουσιασμό στις τάξεις των Πειραιωτών.
Δυστυχώς όμως ο Πίνο δεν άργησε να δείξει και γιατί ποτέ δεν έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, κάρτι που τουλάχιστον προλόγιζε η ποδοσφαιρική του αξία. Ο περίεργος χαρακτήρας του 26χρονου άσου έκανε αισθητή την παρουσία του με δύο πειθαρχικά παραπτώματα εις βάρος των Νικοπολίδη και Μίτσελ.

Μετά από ένα δίμηνο ατομικών προπονήσεων, ο Μίτσελ δέχθηκε ξανά στις προπονήσεις της ομάδας τον Πίνο, τον έβαλε και αλλαγή στον τελικό του Κυπέλλου, όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν εξασφαλίζει στον Κολομβιανό την θέση του στο ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας περιόδου.

Η υπόθεση παραμονής του βρίσκεται στον "αέρα" και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τελική εισήγηση του Μίτσελ.

Οι πιθανότητες να φοράει και του χρόνου τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν είναι πολλές αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Λογικά θα εξαρτηθεί και από το αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να αποκτήσουν ένα καλό παίκτη που παίζει στην ίδια θέση στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Πίνο από την πλευρά του κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα και παραμένει στην Ελλάδα καθώς περιμένει με αγωνία το μέλλον του στο Λιμάνι. Για την περίπτωση του υπάρχει ενδιαφέρον από την Ρωσία, τα Εμιράτα και από την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, την Ιντεπετιέντε Μενεγκίν της Κολομβίας. Ωστόσο ο ίδιος σαφώς και επιθυμεί να παραμείνει παίκτης του Ολυμπιακού, κάτι για το οποίο θα πρέπει να κάνει κάποιες μέρες υπομονή για να το μάθει.

www.redplanet.gr/

Μία… ανάσα από τον τίτλο

Μία… ανάσα από τον τίτλο

25/05/2013  
Το 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών έκανε η Βουλιαγμένη επικρατώντας του Ολυμπιακού με 13-11.

Μία… ανάσα από τον τίτλο
Μία νίκη από τον τίτλο απέχει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επικράτησαν εύκολα το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Λαιμό, του Ολυμπιακού με 13-11, στο δεύτερο μεταξύ τους ματς στους τελικούς της Α1 και έκαναν το 2-0.

Κορυφαία σε ακόμα ένα ματς η Αντιγόνη Ρουμπέση. Τρεις φορές σκόραρε στο ντεμπούτο της με τον Ολυμπιακό η φουνταριστή από το Καζακστάν, Ασέλ Γιακάεβα.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στον Πειραιά το επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το ματς

Για τρία λεπτά στην πρώτη περίοδο μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός (2-2). Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Βουλιαγμένη που με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση κατάφερε να ολοκληρώσει το οκτάλεπτο έχοντας προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων, 6-2.

Ο ΝΟΒ δεν κατέβασε ρυθμούς, αντιθέτως. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου συνέχισαν δυνατά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα καταφέρνοντας επί της ουσίας να «κλειδώσουν» τη νίκη στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν και βρίσκονταν στο +7 (11-4)!

Η Βουλιαγμένη με ακόμα ένα γκολ της Γερόλυμου πήρε προβάδισμα ασφαλείας (12-4) στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου και στη συνέχεια, χαλάρωσε. Αυτό επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να μαζέψουν τη διαφορά μειώνοντας σε 12-7.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε το τελευταίο οκτάλεπτο, με τις ομάδες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, την Τετάρτη, και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 13-11.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 5-2, 1-3, 1-4

Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 3, Κουτέλη 1, Ρουμπέση 3, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Μανωλιουδάκη 3, Τετζαλίδου 2, Γιακάεβα 3, Αβραμίδου 1, Μ. Πλευρίτου 2

www.sport-fm.gr/

Η "επίθεση" του Πασιένσια στον Ζαρντίμ

Η "επίθεση" του Πασιένσια στον Ζαρντίμ

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια σχολίασε με αρνητικό τρόπο τις δηλώσεις που έκανε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όταν και είχε αφήσει αιχμές και για τον Ολυμπιακό.
Ο Ντομίνγκος Πασιένσια παραβρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου όπου ρωτήθηκε για τον τεχνικό της Πόρτο, Βίτορ Περέιρα.
Αντ' αυτού, ο 44άχρονος προπονητής αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αποφεύγοντας επιμελώς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του.

"Ο χρόνος με δικαίωσε. Ούτε η Μπράγκα, αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός πήγαν καλύτερα από τη στιγμή που έφυγα. Και, ναι, αυτό προσωπικά με ικανοποιεί", είπε χαρακτηριστικά πριν από τρεις μέρες ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια εμφανώς εκνευρισμένος στράφηκε εναντίον του Λεονάρντο Ζαρντίμ. "Είναι λυπηρό όταν ένας προπονητής λέει πως όπου πηγαίνει κανείς δεν τα κατάφερε στη συνέχεια καλύτερα από αυτόν. Δεν θα μιλήσω για τους διαδόχους του, όμως είναι άσχημο για τον σύλλογο και τους προπονητές που ανέλαβαν το πόστο τους μετά την αποχώρηση του Ζαρντίμ.

Είναι θέμα σεβασμού. Εγώ θα ήμουν χαρούμενος αν έβλεπα να αναλάμβανε κάποιος την Μπράγκα και τα πήγαινε καλύτερα από μένα ή από άλλους προπονητές γιατί είναι φίλοι μου και τους εύχομαι το καλύτερο", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ντομίνγκος Πασιένσια.

www.redplanet.gr/

Περιμένει τον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα

Περιμένει τον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα

Στην Ελλάδα παραμένει ακόμη ο Αριέλ Ιμπαγάσα καθώς περιμένει τις εξελίξεις σχετικά με την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Οι προθέσεις των ερυθρολεύκων και η επιθυμία του Κάνιο.
Κάρολ, Μοδέστο και Ιμπαγάσα είναι τρία συμβόλαια που ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι και το μέλλον τους στον Ολυμπιακό ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί. Ο Βορειοϊρλανδός πορτιέρο έχει ουσιαστικά συμφωνήσει σε ανανέωση της συνεργασίας του με τους ερυθρόλευκους αλλά υπογραφές δεν έχουν πέσει, ο Μοδέστο πιθανότατα επιστρέφει στην Κορσική για λογαριασμό της Μπαστιά και ο "Κάνιο" βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα και κάνει τα μπάνια του αναμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του.
Ο Ιμπαγάσα είναι σαφές πως θα ήθελε να παίξει ακόμη μια σεζόν ποδόσφαιρο και το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο θα ήταν αυτό να συμβεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ βλέπουν θετικά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αριέλ για μια επιπλέον αγωνιστική περίοδο, ωστόσο είναι γεγονός πως η τελική απόφαση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανήκει στον Μίτσελ Γκονθάλεθ και μόνο.

Ο "Κάνιο" πάντως έχει κι άλλες επιλογές να συνεχίσει την καριέρα του, είτε σε χώρες όπως τα Εμιράτα ή το Κατάρ, είτε στην Β' Ισπανίας ή πίσω στην Αργεντινή. Ωστόσο πριν αποφασίσει οτιδήποτε, θα ολοκληρώσει πρώτα τις συζητήσεις για την παραμονή του στον Ολυμπιακό που είναι και η επιθυμία του.

www.redplanet.gr/

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου 

25/05/2013


Ενημερωθείτε για τις αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις για να ξέρετε τι σας γίνεται...
 
Champions League
21.45 Champions League (Τελικός): Μπάγερν-Ντόρτμουντ (ΝΕΤ, ΕΡΤ HD, NS1/1HD, Nova 3D)

Water polo
14.30 Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Α1 Γυναικών (2ος τελικός): Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (OTE Sport3)

19.00 Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Α1 Αντρών (3ος τελικός): Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (OTE Sport3)

04.00 ΝΒΑ (Τελικός Δυτικής Περιφέρειας): Μέμφις Γκρίζλις-Σαν Αντόνιο Σπερς (OTE Sport1HD, 25/5 προς 26/5)

 15.30 Τουρνουά Τένις Open de Nice Cote d’Azur: Τελικός (OTE Sport4)

Formula 1 (Μονακό)
11.50 Ελεύθερα δοκιμαστικά (OTE Sport2HD)
14.50 Κατατακτήριες δοκιμές (OTE Sport2HD)

Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ Corrientes Grand Slam (Αργεντινή)
17.30 Προημιτελικός γυναικών (OTE Sport3)
21.00 Α΄ ημιτελικός γυναικών (OTE Sport4)
22.00 Β΄ ημιτελικός γυναικών (OTE Sport4)
23.55 Προημιτελικός αντρών (OTE Sport4)
01.30 Μικρός τελικός γυναικών (OTE Sport4)
02.30 Τελικός γυναικών (OTE Sport4)


ALEX WEB RADIO/TV

Οι αξέχαστες στιγμές των τελικών και οι ηρωες της κορυφαιας διασυλογικης διοργανωσης (videos)

Οι αξέχαστες στιγμές των τελικών και οι ηρωες της κορυφαιας διασυλογικης διοργανωσης (videos)

25/05/2013

Mε αφορμη τον μεγαλο Γερμανικο τελικο αναμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντειπαμε να ριξουμε μια ματια στο...παρελθον και να θυμηθουμε αξεχαστες ποδοσφαιρικες στιγμες των τελικων αλλα 
Κάθε τελικός Champions League έχει και τους πρωταγωνιστές του. Ενα πρόσωπο όμως σε κάθε μεγάλο ραντεβού κλέβει την παράσταση, ενώ αξέχαστες παραμένουν και συγκεκριμένες εικόνες-φάσεις, που τη δεδομένη χρονική στιγμή είχαν την αξία τους

Παραμονή του μεγάλου τελικού μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ιστορικό Γουέμπλει και μία αναδρομή στο παρελθόν θα επαναφέρει στο προσκήνιο πρωταγωνιστές και στιγμές, που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Η αναδρομή ξεκινάει από τη σεζόν 1992-93 όταν και το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Champions League.

Αναλυτικά:

1992-93



Το ματς διεξήχθη στο Ολυμπιακό Σταδίου του Μονάχου και η Μαρσέιγ κέρδισε 1-0 τη Μίλαν. Η γαλλική ομάδα έγινε η πρώτη, που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο υπό τη νέα του μορφή και σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπασίλ Μπολί στο 43'. Ενας ψηλόσωμος αμυντικός, που τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη, κερδίζοντας τα φλας της δημοσιότητας από σπουδαίους συμπαίκτες του όπως ο Ντεσάμπ, ο Ντεσαγί, ο Μπόκσιτς, ο Φέλερ και Αμπεντί Πελέ.


1993-94



Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είχαν βρεθεί 70.000 θεατές για να παρακολουθήσουν τη Μίλαν να διασύρει με 4-0 την Μπαρτσελόνα. Ο Μασάρο σκόραρε δύο φορές, άλλη μία ο Ντεσαγί, αλλά τον τίτλο του MVP χαρίζουμε στον "τεράστιο" Ντέγιαν Σαβίσεβιτς. Το σκορ ήταν 2-0 και ο σέρβος βιρτουόζος της μπάλας σημειώνει ένα από τα ομορφότερα γκολ σε τελικό Champions League, που δεν θα ξεχάσει με τίποτα ο Θουμπιθαρέτα. Η λόμπα του Σαβίσεβιτς ήταν όλα τα λεφτά.

1994-95



Ο Αγιαξ γίνεται η τρίτη ομάδα, που κερδίζει τη νεοσύστατη διοργάνωση. Με παίκτες-μύθους στην 11άδα του (Ράικαρντ, Ζέεντερφ, Φαν ντερ Σααρ, Λιτμάνεν, Ντάβιντς) κερδίζει 1-0 την κάτοχο του τίτλου Μίλαν στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης. Οταν το γκολ σημειώνεται στο 85' της αναμέτρησης, ΜVP δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον σκόρερ του. Αυτός ήταν ο Πάτρικ Κλάιφερτ, που με το γκολ του αυτό έδωσε στην καριέρα του την απαιτούμενη ώθηση για να την μετατρέψει σε λαμπρή.

1995-96



Το τρόπαιο θα σηκώσει στον ουρανό της Ρώμης η Γιουβέντους και ο αρχηγός της Τζιανλούκα Βιάλι. Ο Ραβανέλι είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Μεγάλη Κυρία για να στείλει το ματς στην παράταση και τα πέναλτι ο Λιτμάνεν. Στη ρούσικη ρουλέτα η Γιουβέντους ήταν απόλυτα εύστοχη (με Περότα, Παντοβάνο, Πεσότο και Γιούγκοβιτς), αλλά ίσως ο συγκεκριμένος τελικός να μείνει περισσότερο στην ιστορία για την μπλε εμφάνιση της ιταλικής ομάδας με το κίτρινο αστέρι στον ώμο.

1996-97



Ακόμα μία κάτοχος του τίτλου πέφτει θύμα στον τελικό. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γιουβέντους, που θα ηττηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου από την Μπορούσια Ντορτμουντ με 1-3. Ο Ρίντελ ήταν σε μεγάλη βραδιά, σημειώνοντας δύο γκολ, αλλά ο τίτλος του πρωταγωνιστή ανήκει στον Ρίκεν. Ο νεαρός τότε γερμανός έχει μόλις περάσει αλλαγή και εφτά λεπτά νωρίτερα ο Ντελ Πιέρο με εκπληκτικό τακουνάκι έχει μειώσει σε 1-2, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του. Με την πρώτη του επαφή στον αγώνα, ο Ρίκεν κρεμάει από μακριά τον Περούτζι και τα πανηγύρια ξεκινούν.

1997-98



Πρωταγωνιστής σε έναν ακόμα τελικό ένας εκπρόσωπος της μεγάλης των πλάβι σχολή. Το Αμστερνταμ Αρένα περιμένει να αποθεώσει τον νικητή και ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 67', χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 επί της Γιουβέντους και ανεβάζοντας στην κορυφή της Ευρώπης την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του σέρβου παραμένει αξέχαστος.

1998-99



Στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης διεξήχθη ο πιο ροκ και ίσως πιο συγκλονιστικός τελικός της ιστορίας του Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου κερδίζει 1-0 με γκολ του Μπάσλερ από το 6', οι βαυαροί στις κερκίδες έχουν στήσει τρελό πανηγύρι και το ματς είναι στις καθυστερήσεις. Αποδεικνύεται όμως πως το αγγλικό πείσμα είναι ικανό να βγάλει νοκ άουτ την περίφημη φράση "και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι γερμανοί. Ο Σέριγχαμ στο 91' ισοφαρίζει μετά από στημένη φάση και όλα δείχνουν πως το ματς πάει παράταση. Ο δολοφόνος όμως με το αγγελικό πρόσωπο, Ολε Γκούναρ Σόλκιερ έχει αντίθετη γνώμη και στο 93' χαρίζει τη νίκη στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Απίστευτο φινάλε...

1999-00



Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης τον τελικό του Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι. Στον πρώτο τελικό-εμφύλιο η Βασίλισσα κερδίζει 3-0 την Βαλένθια, χάρη σε τέρματα των Μοριέντε, Μακ Μάναμαν και Ραούλ. Ο άγγλος ωστόσο είναι ο MVP, αφού πραγματοποιεί πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι και γίνεται ο πρώτος άγγλος ποδοσφαιριστής, που κερδίζει το Champions League με ομάδα εκτός της χώρας του.

2000-01



Στο Σαν Σίρο του Μιλάνο η Μπάγερν Μονάχου παίρνει το αίμα της πίσω για τον χαμένο τελικό του 1999 και κερδίζει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας στα πέναλτι στης Βαλένθια, που πέφτει θύμα για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Το ματς ολοκληρώνεται 1-1 και η ομάδα της Βαυαρίας κέρδισε στα πέναλτι με 5-4. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο... τεράστιος Ολιβερ Καν, που αποκρούει δύο πέναλτι. Μόλις αποκρούει το τελευταίο του Πελεγκρίνο βγάζει μία κραυγή πανηγυρισμού και όλοις σπεύδουν πάνω του για να ξεκινήσει το γερμανικό πάρτι.

2001-02



Η Λεβερκούζεν έχει κάνει εξαιρετική σεζόν και φτάνει στον τελικό με τους Μπάλακ, Μπαστούρκ, Νέβιλ και Σνέιντερ να κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Όχι όμως τέτοια ώστε να κερδίσουν τον αξεπέραστο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Λούσιο είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ραούλ και δράση αναλαμβάνει ο γάλλος. Σε μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας ο Ζινεντίν στρίβει το κορμί του και ενώ η μπάλα κατεβαίνει από ψηλά επιχειρεί ένα γυριστό, που τραντάζει τα δίχτυα του Μπουτ. Η Ρεάλ κερδίζει 2-1 και ο Ζιντάν υπογράφει με τον μοναδικό τρόπο, που αυτός ήξερ τον τελικό του Ερνστ Χάπελ.

2002-03



Μίλαν και Γιουβέντους μένουν άσφαιροι για 120 λεπτά και ο τελικός του Ολντ Τράφορντ κρίνεται στα πέναλτι. Νικήτρια σε αυτόν τον εμφύλιο αναδεικνύεται η Μίλαν χάρη στον βραζιλιάνο τερματοφύλακα, Ντίντα. Τρία πέναλτι απόκρουσε (των Τρεζεγκέ, Μοντέρο και Ζαλαγιέτα) σφραγίζοντας με τις επεμβάσεις του στη ρώσικη ρουλέτα την κατάκτηση του τροπαίου για λογαριασμό των ροσονέρι.

2003-04



Η Πόρτο κερδίζει... αέρα με 3-0 την Μονακό και ο Ζοσέ Μουρίνιο, που κατακτάει το πρώτο του Champions League, αρχίζει να χτίζει το μύθο του. Επειδή όμως είμαστε έλληνες, τον συγκεκριμένο τελικό τον θυμόμαστε περισσότερο για τη συμμετοχή του Ακη Ζήκου. Ο έλληνας μέσος δεν ήταν πρωταγωνιστής (άλλωστε η ομάδα του ηττήθηκε), αλλά έγινε ο πρώτος έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό Champions League (δίχως φυσικά να ξεχνάμε τη συμμετοχή των ελλήνων παικτών του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών).

2004-05



Ο τελικός, που ίσως μαζί με αυτόν του 1999 διεκδικεί τον όρο πιο συναρπαστικού αγώνα. Το Ατατούρκ είχε... κατηφορίσει στο α' ημίχρονο και η Μίλαν κέρδιζε 3-0. Ολοι νόμιζαν πως η συνέχεια είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά η Λίβερπουλ έχει άλλη γνώμη. Με αντεπίθεση διαρκείας και έναν εκπληκτικό Τζέραρντ ισοφαρίζει σε 3-3 και στέλνει το ματς στην παράταση και τα πέναλτι. Ο πρωταγωνιστής εκεί είναι ο Ντούντεκ. Αρχικα ως άλλος Γκρόμπελαρ... αναγκάζει τον Σερτζίνιο να πλασάρει άουτ και στη συνέχεια αποκρούει τα πέναλτι των Πίρλο και Σεφτσένκτο. Ο τίτλος του ανήκει...

2005-06



Η Μπαρτσελόνα έχει αρχίσει να χτίζει το δικό της μύθο και στο Σταντ ντε Φρανς ξεκινάει η κυριαρχίας της στο Champions League των επόμενων χρόνων. Αρνητικός πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι ο διαιτητής Τέρι Χογκς, που απέβαλλε πολύ νωρίς τον τερματοφύλακα της Αρσεναλ Λέμαν. Οι Κανονιέρδης όμως, παρότι αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο, παίρνουν κεφάλι χάρη σε γκολ του Κάμπελ. Ο τότε προπονητής των μπλαουγκράνα όμως έχει άσο στο μανίκι. Στο 61' ρίχνει στη μάχη τον τρελοσουηδό Χένρικ Λάρσον και αυτός γίνεται η χρυσή αλλαγή με δύο ασίστ. Μία στον Ετο για να ισοφαρίσει στο 76' και μία στον Μπελέτι για να χαρίσει τη νίκη με 2-1.

2006-07



Δεύτερος τελικός του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και ο νικητής είναι ο ίδιος. Η Μίλαν επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης. Απόλυτος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Φίλιπο Ιντσάγκι, που έβγαλε από το πλούσιο ρεπερτόριό του δύο τρόπους για να σκοράρει. Αρχικά με το γόνατο -και λίγη τύχη βέβαια- και στη συνέχεια με ντρίπλα στον Ρέινα και πλασέ στην κενή εστία. Ο κλασικά έξαλλος πανηγυρισμός του στο σημαιάκι του κόρνερ ξεσήκωσε τους ιταλούς και όχι μόνο.

2007-08



Ο μοναδικός τελικός, στον οποίο επιλέξαμε τον αρνητικό πρωταγωνιστή. Στο Λουζνίκι της Μόσχας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κερδίσει εκ νέου το βαρύτιμο τρόπαιο, κερδίζοντας στα πέναλτι την Τσέλσι. Το ματς έληξε 1-1 (Ρονάλντο και Λάμπαρντα τα γκολ) και η ρώσικη ρουλέτα θα έκρινε έναν ακόμα τίτλο. Οι μπλε έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν και στην εκτέλεση πάει ο Τζον Τέρι. Η εν δυνάμει καλύτερη στιγμή της καριέρας του μετατράπηκε στη χειρότερη και σε εφιάλτη. Την ώρα, που πλασάρει, γλιστράει και το πλασέ του καταλήγει άουτ. Η Μάντσεστερ μένει ζωντανή και τελικά θα κερδίσει χάρη στο τελευταίο εύστοχο πέναλτι του Γκιγκς και το άστοχο του Ανελκά.

2008-09



Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Λιονέλ Μέσι, που πλέον έχει διαδεχθεί για τα καλά τον Ροναλντίνιο και όλη η Μπαρτσελόνα έχει χτιστεί γύρω του. Οι μπλαουγρκάνα θα κερδίσουν σχετικά εύκολα με 2-0 την Μάντσεστερ στο Ολίμπικο της Ρώμης με τον βραχύσωμο αργεντίνο να γράφει το 2-0 με το κεφάλι μετά από σέντρα ακριβείας του Τσάβι και να πανηγυρίζει με το ένα παπούτσι στο χέρι, καθώς του είχε φύγει στο άλμα για την κεφαλιά.

2009-10



Η Ιντερ μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στον θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης. Υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο οι νερατζούρι κερδίζουν 2-0 την Μπάγερν Μονάχου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έχοντας ως MVP έναν άλλο αργεντίνο. Ο Ντιέγκο Μιλίτο έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον τελικό, "σκοτώνοντας" δύο φορές τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπουτ. Ο Σνάιντερ τότε είχε κάνει εκπληκτικό ματς, αλλά ο Μιλίτο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, που έστειλε στα ουράνια τους φίλους της Ιντερ.

2010-11



Για ακόμα ένα ματς ο Λιονέλ Μέσι είναι ασταμάτητος και οδηγεί την Μπαρτσελόνα εκ νέου στην κατάκτηση του Champions League. Θύμα της και αυτή τη φορά η Μάντσεστερ, που προσωρινά είχε ισοφαρίσει με τον Ρούνεϊ. Μέσι και Βίγια έγραψαν το τελικό 3-1 (είχε προηγηθεί η Μπαρτσελόνα με τον Πέδρο), αλλά ο πρωταγωνιστής αυτού του τελικού δεν ήταν ο σκόρερ. Ηταν ο νικητής της ζωής, Ερίκ Αμπιντάλ, που αγωνίστηκε σε όλο το ματς και ενώ δύο μήνες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου. Η στιγμή, που Μέσι και Τσάβι τον προσκαλούν τη στιγμή της απονομής για να σηκώσει ο ίδιος την κούπα με τα δύο μεγάλα αυτιά στον ουρανό του Λονδίνου θα μείνει αξέχαστη.

2011-12



Ο τελευταίος πριν τον σημερινό τελικά βάφτηκε μπλε και ο λόγος ήταν ένας και είχε όνομα. Ντιντιέ Ντρογκμπά. Το ματς εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο της Μπάγερν, που τελικά κατάφερε να προηγηθεί με τον Μίλερ στο 83'. Ο επιθετικός από την Ακτή του Ελεφαντοστού όμως δεν μπορούσε να μην πανηγυρίσει στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Ντρογκμπά ισοφάρισε στο 88' και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε τίποτα και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Το ματς είναι ισόπαλο, ο Ντρογκμπά παίρνει φόρα για το τελευταίο πέναλτι, νικάει τον Νόιερ και επιτρέπει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πανηγυρίσει επιτέλους τα... καράβια λεφτά, που είχε ρίξει για να φτάσει με την Τσέλσι στην κορυφή.

ALEX WEB RADIO/TV

Η εντυπωσιακή παρουσία του Θρύλου στο instagram! (video)

Η εντυπωσιακή παρουσία του Θρύλου στο instagram! (video)

25/05/2013

Η εντυπωσιακή παρουσία του Θρύλου στο instagram! (video)
Το επίσημο κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο youtube ανέβασε ένα προσεγμένο video για το λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος στην πασίγνωστη εφαρμογή ανάρτησης φωτογραφιών!
Στο video παρουσιάζονται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την πορεία της ομάδας στο instagram, όπως η υπογραφή του συμβολαίου του Μίτσελ, παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγελη Μαρινάκη, τα εντυπωσιακά coreo της Θύρας 7 και άλλα πολλά!
Απολαύστε το παρακάτω:

ALEX WEB RADIO/TV

Μοδέστο και Ντιακιτέ στη Μπαστιά?

Μοδέστο και Ντιακιτέ στη Μπαστιά?

Γαλλικό δημοσίευμα λεει πως η Μπαστιά έχει συμφωνήσει με δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού,  τους Μοδέστο και Ντιακιτέ , οι οποίοι μένουν ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καμία κίνηση ώστε να ανανεώσει τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών. Υπήρχε μια σκέψη από τους ανθρώπους της διοίκησης ώστε να επεκτείνουν την συνεργασία τους με τον Κορσικανό αμυντικό, αλλά όπως φαίνεται οι Πειραιώτες κατέληξαν στον να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Φρανσουά Μοδέστο ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά από την στιγμή που δεν βλέπει ενδιαφέρον από τους ερυθρόλευκους, όπως φαίνεται, έχει ήδη βρει ομάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του. Το γαλλικό δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει (όπως είπαμε) πως η Μπαστιά έχει συμφωνήσει και με τον Αφρικανό αμυντικό, Ντρισά Ντιακιτέ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τους Νταμπλούχους Ελλάδας.

Το γαλλικό δημοσίευμα, μάλιστα, μιλά με σιγουριά πως τόσο ο Φρανσουά Μοδέστο, όσο και ο Ντρισά Ντιακιτέ, θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Μπαστιά τη νέα σεζόν, ενώ κάνουν και αναφορά στην πορεία των δύο ποδοσφαιριστών στην ομάδα του Ολυμπιακού. Παράλληλα, σχολιάζουν και το όνομα του Κεσερού, του Ρουμάνου επιθετικού της Ανζί, λέγοντας πως έχει συμφωνήσει επίσης με την Μπαστιά, για τον οποίο φημολογήθηκε πως ενδιαφέρονται και οι Νταμπλούχοι Ελλάδας.

ALEX WEB RADIO/TV

Mηπως πρεπει ναχουμε το νου μας ενόψει των τελικών?

Mηπως πρεπει ναχουμε το νου μας ενόψει των τελικών μετα την προκλητική διαιτησία στην Πάτρα?

25/05/2013

Επειδη σας ξερουμε και οταν καεις στο χυλο...φυσας και το γιαουρτι....
Mηπως πρεπει ναχουμε το νου μας ενόψει των τελικών?













Οι ρέφερι Γεωργιάδης, Σταματόπουλος και Γκούμας πραγματοποίησαν προκλητική διαιτησία στην Πάτρα και δεν σεβάστηκαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Μήπως στέλνει... μήνυμα ο Ζαβλανός και η ΚΕΔ ενόψει των τελικών;

 Ο Λο έφτασε στα όρια του με την απαράδεκτη διαιτησία:
 
Δυσαρεστημένοι ήταν τόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού, όσο και το προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων, με τους διαιτητές της αναμέτρησης στην Πάτρα, καθώς οι ρέφερι ήταν προκλητικοί τόσο με τις αποφάσεις τους, όσο και με τα αρκετά λανθασμένα σφυρίγματα τους. Οι διαιτητές Αστέριος Γκούμας, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος και ειδικά ο ανεκδιήγητης τρίτος ρέφερι, Γιώργος Γεωργιάδης, που δεν θα πρέπει να ξανασφυρίξει ματς από εδώ και πέρα, δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στους Πρωταθλητές Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Πειραιά λες και είναι κάποια... τυχαία.

 Ο Μπαρτζώκας ήταν εκνευρισμένος με τις αποφάσεις και την συμπεριφορά των διαιτητών:
Πέρα ότι πραγματοποίησαν μια κακή διαιτησία, σταματώντας συνέχεια τον ρυθμό του ματς με απίθανα φάουλ, χρεώνοντας με πολλά από αυτά τους παίκτες του Ολυμπιακού, άφηναν ταυτόχρονα τους αθλητές του Απόλλωνα να ρίχνουν... ξύλο, μη σφυρίζοντας τίποτα.

 Ο Άντιτς απορούσε με τις αποφάσεις των ρέφερι:
 
Με τα προκλητικά σφυρίγματα τους εκνεύρισαν όλους τους παίκτες των Πειραιωτών αλλά και το προπονητικό-τιμ, με τους ερυθρόλευκους να είναι ενοχλημένοι και από την απαράδεκτη συμπεριφορά των ρέφερι, οι οποίοι φέρθηκαν σε αρκετές στιγμές της αναμέτρησης με ασέβεια απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, τόσο με τις αποφάσεις τους, όσο και με τον τρόπο με τον οποίο μιλούσαν στα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού, απευθυνόμενοι σε εκείνους λες και μίλαγαν σε ερασιτεχνικό σύλλογο. Ποιοι νομίζουν ότι είναι;

 O Σπανούλης δέχτηκε μέχρι και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία:
 
Άραγε τι έχει να πει για την διαιτησία του ματς Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός το περίφημο μέλος της ΚΕΔ, Νίκος Ζαβλανός, που στον αγώνα Περιστέρι-Ηλυσιακός παρακολούθησε την αναμέτρηση όντας δίπλα-δίπλα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη; Μήπως η ΚΕΔ θέλησε να στείλει... μήνυμα στους ερυθρόλευκους ενόψει των τελικών; ΣΕΒΑΣΜΟΣ εδώ και τώρα στους επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης!

Μέχρι και τον ήρεμο και πάντα ψύχραιμο Κάιλ Χάινς εκνεύρισαν οι διαιτητές, ο οποίος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είδε το χείλος του να ματώνει από τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Απόλλωνα, με τους ρέφερι να μην δίνουν φάουλ. Στην αμέσως επόμενη φάση κάρφωσε με όλη του την δύναμη στο καλάθι, φωνάζοντας στους διαιτητές "τώρα είναι φάουλ;", πηγαίνοντας στη συνέχεια στον πάγκο ώστε να κλείσουν την πληγή του.


ALEX WEB RADIO/TV

Πιο εύκολη του Μοσκέρα

Πιο εύκολη του Μοσκέρα

25/05/2013
 Θεωρητικά πιο εύκολη φαντάζει η περίπτωση ο Πέδρο Μοσκέρα να καταλήξει στον Ολυμπιακό σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες (Τζόναθαν, Σάντσεθ και Πέδρο Λεόν) που κοιτάζει από την Ισπανία ο Μίτσελ.

Πιο εύκολη του Μοσκέρα
Τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή από τις δεύτερες ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πάρει ο Μίτσελ, σύμφωνα με όσα γράφει η SportDay.

Όπως είναι γνωστό, ο Ισπανός τεχνικός έχει επαφές για τους Τζόναθαν Ντος Σάντος και Ιλιε Σάντσεθ της Μπαρτσελόνα και τους Πέδρο Λεόν και Πέδρο Μοσκέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πιο εύκολη, όμως, από όλες τις περιπτώσεις φαντάζει εκείνη του Μοσκέρα, αφού δεν υπολογίζεται στη «βασίλισσα» (αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού) και πολύ δύσκολα θα μείνει στη Χετάφε.

Ο 25χρονος παίκτης είχε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια με τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος τον χρησιμοποίησε στον άξονα (εσωτερικός μέσος στο 4-3-3) και στα άκρα της επίθεσης.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο είναι πως είναι αριστεροπόδαρος και οι Πειραιώτες θα ψαχθούν για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Γκρέκο.

Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ο 50χρονος τεχνικός έχει μιλήσει με τον παίκτη και δεν αποκλείεται άμεσα να σημειωθούν εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, ελάχιστες μέχρι και ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες για τους υπόλοιπους.

www.sport-fm.gr/

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 25/05/2013

Μπαρτζώκας: "Αναμενόμενη η κοιλιά που κάνουμε"

Ο Μπαρτζώκας χαρακτήρισε αναμενόμενη την κοιλιά που κάνει τώρα ο Ολυμπιακός, καθώς η ομάδα πιέστηκε ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη στο Final-Four, όπως δήλωσε, ενώ στάθηκε και στο ψυχολογικό άδειασμα που υπάρχει.
Στη συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε την ανάλυση του για το ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα (73-83) κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε αναμενόμενη την κοιλιά που κάνει τώρα η ομάδα, λόγω ότι πιέστηκε ώστε να είναι έτοιμη στο Final-Four, ενώ στάθηκε και στο ψυχολογικό άδειασμα που υπάρχει μετά το Λονδίνο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Μπράβο στην Πάτρα για την συνολική πορεία της στο πρωτάθλημα και τις τρεις εμφανίσεις που έκανε απέναντι μας, όπως και στην κανονική περίοδο, απέδειξε πως ήταν μια σοβαρή ομάδα και σήμερα έκανε πιστεύω φανταστικό παιχνίδι. Εύχομαι ότι καλύτερο για την επόμενη χρονιά και εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα από ό,τι φέτος. Σε ό,τι έχει να κάνει με εμέας, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομαδικότητα μας, είχαμε πολλές τελικές πάσες και κάναμε πολύ ομαδικό παιχνίδι στην επίθεση. Στην άμυνα δεν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο χάσαμε εννιά πόντους.

Έτσι ο Απόλλωνας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετικές προϋποθέσεις, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έβαλαν μεγάλα σουτ μακρινά, πολύ δύσκολα σουτ και μας πίεσαν πολύ.

Τελικά, όμως, όταν βελτιώσαμε την άμυνα μας και συνεχίσαμε να είμαστε το ίδιο ομαδικοί στην επίθεση κερδίσαμε το ματς. Στα αξιοσημείωτα είναι η διαφορά που είχαμε στις τελικές πάσες, αλλά τα ριμπάουντ. Είχαμε, όμως, και 15 λάθη στα οποία εμείς θα πρέπει να σταθούμε, να αναλύσουμε γιατί τα κάναμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στην επόμενη σειρά του πρωταθλήματος.

Δεν είναι τίποτα εύκολο. Όλη η χρονιά για εμάς είναι μια δύσκολη σεζόν. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια και υπάρχει μια κόπωση και αυτή τη στιγμή, επειδή πιέσαμε την ομάδα πριν το Final Four, για να είμαστε σε καλή φόρμα εκεί, όχι μόνο στο Final Four, αλλά και στα ματς με την Αναντολού Εφές, τώρα είναι μια φυσιολογική κοιλιά που κάνουμε, αναμενόμενη, θέλουμε να την περάσουμε χωρίς απώλειες και να είμαστε και πάλι σε καλή κατάσταση, εάν πρώτα ο Θεός, πάμε πάλι στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό ή με όποιον είναι τελικά. Νομίζω πως όλα αυτά που συμβαίνουν με την απόδοση μας τώρα είναι λίγο αναμενόμενα, εμείς που είμαστε μέσα στην ομάδα το περιμέναμε αυτό, δεν είναι μόνο το ψυχολογικό άδειασμα το οποίο ακολουθεί μια τόσο απαιτητική διοργάνωση όπως το Final Four".

Βετούλας: "Δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός"

Ο Βετούλας έδωσε συγχαρητήρια στους Πειραιώτες τόσο για τη νίκη, όσο και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ ο Αργυρόπουλος είπε: "Δεν ήμασταν ψύχραιμοι και είχε εμπειρία ο Ολυμπιακός".
Ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Βετούλας, και ο γκαρντ της ομάδας, Νίκος Αργυρόπουλος, μίλησαν για το ματς, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα Ευρώπης που κατέκτησε.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Νίκος Βετούλας ανεφερε: "Συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την συνέχεια στα πλέι οφ. Εννοείτε ότι νίκησε δίκαια, τα είπε και ο κόουτς με τα 13 επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός, όμως σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η θέληση του να παίζεις απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης και θέλει συνεχής αυτοσυγκέντρωση και να παίζεις καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και την κατάκτηση των στόχων της παραμονής στην κατηγορία και την είσοδο στα playoff".

Σε ερώτηση για τα σχέδια του τη νέα σεζόν είπε: "Μερικά πράγματα έχουν συζητηθεί για τη νέα περίοδο και περισσότερο είναι η φιλοσοφία για να γίνει καλύτερη ομάδα. Έχουμε καλούς Αμερικανούς αλλά μπορούμε να πάρουμε και καλύτερους, υπάρχουν όπως έχουμε παίκτες που πετυχαίνουν ανά ματς 30 πόντους όμως πρέπει να είναι και καλοί χαρακτήρες. Να δουλεύουν και στην άμυνα αλλά και να υπάρχουν σωστά αποδυτήρια.

Τα πάντα είναι η συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Κοιτάμε όλες τις παραμέτρους και στους Έλληνες και στους ξένους παίκτες, πάντα σε λογικά πλαίσια. Στα λογικά πλαίσια. Κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, εξαρτάται στο πως θα είμαστε εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες. Σημασία έχει να υπάρχει σταθερότητα στα δύσκολα. Και άσχημα να ξεκινήσεις αν έχεις ομάδα στην πορεία θα επανακάμψεις σίγουρα".

Αργυρόπουλος: "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού"

Ο Νίκος Αργυρόπουλος δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία που κάναμε μέχρι τώρα, καθώς πετύχαμε δυο στόχους σε μια χρονιά. Θέλαμε να είμαστε αξιοπρεπής στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε με την καλή εμφάνιση που κάναμε στα παιχνίδια μας και μας αφήνει μια γλυκιά γεύση στο τέλος.

Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην διάρκεια του αγώνα και καταφέραμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον πρωταθλητή Ευρώπης. Δεν φοβηθήκαμε αλλά στο τέλος δεν ήμασταν ψύχραιμοι και ο πιο έμπειρος που ήταν ο Ολυμπιακός, πήρε τη νίκη. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού".

Σλούκας: "Δεν είχαμε συγκέντρωση για 40 λεπτά"

Ο Σλούκας ό,τι σούταρε έμπαινε μέσα στην Πάτρα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στις δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς.
Η συνεισφορά του Κώστα Σλούκα στο "διπλό" (73-83) στην Πάτρα επί του Απόλλωνα ήταν πολύτιμη. Ο 23χρονος γκαρντ ό,τι σούταρε έμπαινε μέσα, μη χάνοντας προσπάθεια, σημειώνοντας μεγάλα και σημαντικά σουτ στο ματς (9π, 3-3δ, 1-1τρ, 4ρ σε 13 λεπτά). Στις δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς.
Ο Κώστας Σλούκας είπε πως: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς σήμερα.

Νομίζω αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην στην ομάδα της Πάτρας γιατί φάνηκε πως δίκαια βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια γιατί έχουν μια αξιόλογη ομάδα, δομημένη καλά.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, δεν είχαμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, δεν ξέρω αυτό που οφείλεται, πρέπει να το βρούμε στη συνέχεια.

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι περάσαμε στον επόμενο γύρο με 2-0 και τώρα κοιτάζουμε τη συνέχεια".

ALEX WEB RADIO/TV

Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός 73-83

Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός 73-83

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με δυσκολία τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 73-83, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs όπου και θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο. MVP για τους Πειραιώτες ο Σπανούλης με 22 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ (4/7τρ), πολύτιμη η παρουσία των Χάινς, Σλούκα, Πρίντεζη.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με δυσκολία τον μαχητικό Απόλλωνα στην Πάτρα με 73-83, έκανε το 2-0 στην φάση των "8" και με "σκούπισμα" προκρίθηκε στα ημιτελικά των playoffs όπου και θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 13-21, αλλά στο δεύτερο όμως μπλόκαραν στην επίθεση και πελάγωσαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (37-36). Οι γηπεδούχοι στο 25' έφτασαν στο +5 (51-46) πατώντας καλύτερα στο παρκέ, αλλά σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν-αντέδρασαν αποτελεσματικά με ένα πολύτιμο 8-0 σερί, βάζοντας μεγάλα σουτ με τους Λο-Σπανούλη, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (51-53). Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη τελευταία περίοδο κυριάρχησε στην αναμέτρηση, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα.
MVP του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο ηγέτης Σπανούλης, ο οποίος ναι μεν αναλώθηκε σε αρκετά λάθη δείχνοντας νευρικός ανά διαστήματα (έκανε 7), αλλά έβαλε μεγάλα και σημαντικά σουτ (3/4δ, 4/7τρ), δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ομάδα ώστε να φτάσει στη νίκη, ολοκληρώνοντας το ματς με 22 πόντους και 3 ασίστ. Μαχητικός και πολύτιμος στην αναμέτρηση ο πολύτιμος Χάινς, ο οποίος δέχτηκε μπόλικο "ξύλο" (9π, 8ρ), απόλυτα εύστοχος με σημαντική συνεισφορά στην επίθεση (9π, 3/3δ, 1/1τρ, 4ρ) ο Σλούκας, ακόμη μία θετική εμφάνιση από τον Λο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (9π, 3ασ, 2κλ),  βοήθησε όντας δραστήριος κυρίως στο πρώτο μέρος ο Πρίντεζης (12π, 3/3δ, 2ρ), ενώ έδωσε λύσεις και ο Παπανικολάου (7π, 5ρ). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ οι Πειραιώτες (29-37), ενώ δεν τα πήγαν καλά στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (14/15).

Αιφνιδιασμοί, εξαιρετικοί Λο-Πρίντεζης και η διαφορά στο +11

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, με τον "Πριντ" να ανοίγει το σκορ με εντυπωσιακή κατά μέτωπο διείσδυση. Ο αρχηγός στη συνέχεια έδωσε υπέροχη ασίστ στον επερχόμενο Πάουελ στο low-post (3-4), με τους Πειραιώτες να δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους από την περιφέρεια. Ο Red-Bill ήταν άστοχος στα πρώρα τρίποντα, αλλά ο Πρίντεζης ακολούθως ευστόχησε, "γράφοντας" το 3-7 στο σκορ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ύστερα από το αμυντικό ριμπάουντ επεδίωκαν συνεχώς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας μπόλικους αιφνιδιασμούς, με τον "Παπ" να σημειώνει ακολούθως έμμεσο τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (3-10). Οι φιλοξενούμενοι στο σετ-παιχνίδι κυκλοφορούσαν γρήγορα και σωστά την μπάλα, βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη ώστε να σουτάρει, με τον αρχηγό από την γωνία να ευστοχεί σε τρίποντο "γράφοντας το 8-13 στο 6'.

Ο Κλάιμπερ ακολούθως μείωσε, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο φορτσάτος Πρίντεζης, ο οποίος πρώτα με βολές και στη συνέχεια με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, ύστερα από κλέψιμο πάνω στον Αργυρόπουλο, έκανε το σκορ 10-17. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να "σκοτώνει" τον Απόλλωνα στον αιφνιδιασμό, με τον Λο να τρέχει συνεχώς ώστε να βγάζει αιφνιδιασμούς και να πασάρει γρήγορα στον Σπανούλη, ο οποίος ταχύτατα έδωσε έξυπνη ασίστ στον επερχόμενο Παπανικολάου, ολοκληρώνοντας την φάση με λέι-απ. Θεαματική φάση η οποία πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθως ο εξαιρετικός στο ματς Έισι με σουτ από μέση απόσταση εκτόξευσε την διαφορά στο +11 (10-21), δείχνοντας για ακόμη ένα παιχνίδι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος μείωσε με τρίποντο, με το 13-21 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Μπλόκαρε επιθετικά, έπαιξε καλή άμυνα ο Απόλλωνας και έχασε το προβάδισμα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Άντιτς και Πάουελ, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστήθηκε από τον Χάινς. Ο Απόλλωνας κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά με τον Γκραντ, μειώνοντας σε 18-23, με τον Κάιλ να απαντά από το χαμηλό ποστ (18-25). Ο Πέρο ανέβασε την διαφορά στο +9 (18-27) με βολές, αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι και αναλώθηκαν σε λάθη προσπαθώντας να δημιουργήσουν, με το σκορ να έχει "κολλήσει" στο ίδιο σημείο, καθώς και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι. Το ματς είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αλλά οι περισσότερες αποφάσεις των παικτών ήταν βιαστικές.  Οι Πατρινοί, όμως, στη συνέχεια έλεγξαν τον ρυθμό και με τους ΜακΚόλουμ-Αργυρόπουλο μείωσαν σε 22-27 στο 15', με τον Σλούκα να έχει επιστρέψει στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός είχε μπλοκάρει επιθετικά, δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά ο Περπέρογλου με ένα αποφασιστικό ντράιβ κάρφωσε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο από την αδύναμη πλευρά, δίνοντας ανάσα (22-29) στους ερυθρόλευκους.

Ο Κλάιμπερ όμως απάντησε με τρίποντο (25-29), ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν τους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ και τους Πατρινούς να παίζουν δυνατή και σκληρή άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι παράλληλα δεν έδειχναν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κάνουν λάθη (9 στο πρώτο μέρος), τα οποία και φρόντιζε να αξιοποιεί ο Απόλλωνας, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει (29-29). Ο Σπανούλης με τζαμπ σουτ από μέση απόσταση "έγραψε" το 31-29, ο Πέτροβιτς ισοφάρισε (31-31), ενώ στη συνέχεια ο Χάινς τροφοδοτήθηκε στο low-post καρφώνοντας με μανία την μπάλα στο καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ (34-31). Τη βολή την έβαλε ο Πάουελ, καθώς ο Χάινς έγινε αλλαγή, λόγω ότι μάτωσε το πρόσωπο του, δεχόμενος "ξύλο" από τους παίκτες του Απόλλωνα. Οι Πατρινοί όμως απάντησαν επίσης με έμμεσο τρίποντο, φέρνοντας το ματς και πάλι στα ίσα (34-34) με τον δραστήριο ΜακΚόλουμ, ο οποίος με νέα βολή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους μετά από πολύ ώρα (35-34). Στη συνέχεια συνεργάστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά οι Άντιτς-Παόυελ (35-36), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 37-36, χάρη σε καλάθι του Πέτροβιτς.


 
Ο Απόλλωνας στο +5, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0, με το ματς να έχει εξέλιξη ντέρμπι

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, ο Λο σκόραρε, ο Πέτροβιτς απάντησε με βολές, αλλά ακολούθως ο πάγκος του Απόλλωνα δέχτηκε τεχνική ποινή. Ο Σπανούλης όμως αστόχησε και στις δύο βολές, ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης έβαλε τις βολές που κέρδισε μετά από αντιαθλητικό φάουλ. Στη συνέχεια πήρε το... όπλο του ο αρχηγός, ο οποίος αφού σκόραρε από μέση απόσταση, στη συνέχεια ευστόχησε με σουτ από τα 8 μέτρα, "γράφοντας" το 41-44 στο 23'. Ο ΜακΚόλουμ, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο φέρνοντας το σκορ στα ίσα (44-44). Ο Απόλλωνας έπαιζε με αυτοπεποίθηση στο ματς, με τον Γκραντ να παίρνει την εσωτερική και να τελειώνει την φάση με επιβλητικό κάρφωμα, ενώ ακολούθως ο Πέτροβις ανέβασε την διαφορά στο +4 (48-44), με τον Παπανικολάου νωρίτερα να κόβει τον αιφνιδιασμό. Ο Red-Biill μείωσε, αλλά ο Γκραντ με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα πέντε πόντων για την ομάδα του (51-46) στο 25'.

Ο Ολυμπιακός ζητούσε την σωστή αντίδραση σε εκείνο το σημείο και την βρήκε! Αφού έπαιξε καλή άμυνα στα μετόπισθεν, μέτρησε ένα 8-0 σερί στην επίθεση, χάρη σε τρίποντα των Λο-Σπανούλη και σε καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Πρίντεζη, ανακτώντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (51-54), έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Γκράντ ακολούθως "τρύπησε" για ακόμη μια φορά την άμυνα των Πειραιωτών και δεχόμενος την υπέροχη ασίστ του ΜακΚόλουμ κάρφωσε στον αέρα με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ ακολούθως ο Σπανούλης δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, όντας νευριασμένος, με τον Μπαρτζώκα να τον αντικαθιστά με τον Σλούκα, ο οποίος με το που επέστρεψε στο παρκέ ευστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο (55-57). Το ματς είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι, με τον Γκραντ να ισοφαρίζει (57-57) και τον ψύχραιμο Σλούκα να ευστοχεί σε σουτ από μέση απόσταση (57-59). Ο Πέτροβιτς όμως απάντησε με ένα δύσκολο σουτ από τα 6.75 μέτρα, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ να συνεχίζονται (60-59). Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου όμως ανέλαβαν δράση οι Παπανικολάου-Σλούκας, δίνοντας κεφάλι στο σκορ στους φιλοξενούμενους με 60-63.

Πήρε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Σλούκας είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, βοηθώντας τόσο στην δημιουργία μοιράζοντας ασίστ, όσο και στην επίθεση, και με ένα ακόμη μακρινό σουτ έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (60-65). Ο ΜακΚόλουμ όμως απάντησε με τρίποντο (63-65), με τον Απόλλωνα να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο μαχητικός Χάινς, ο οποίος με βολές και με ένα επιβλητικό κάρφωμα "έγραψε" το 63-68 στο 32'. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ, αλλά συνέχιζε να δείχνει νευρικός μετρώντας το έβδομο του λάθος, αλλά στη συνέχεια απάντησε με βολές ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (63-70). Ο εντυπωσιακά εύστοχος Πέτροβιτς όμως έφτασε τους 18 προσωπικούς πόντους με ένα ακόμη τρίποντο (66-70), αλλά ο τιτάνας Χάιινς δεχόμενος υπέροχη ασίστ από τον Άντιτς κάρφωσε με δύναμη (67-72).

Στο 36' ο Σπανούλης ευστόχησε σε ένα "καυτό" τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 (68-76), μετρώντας 4/7 από την περιφέρεια. Ο Κλάιμπερ στη συνέχεια μείωσε με βολές (70-76), με τις δύο ομάδες ακολούθως να είναι άστοχες στην επίθεση, χάνοντας αρκετά σουτ. Στα 2'08'' πριν το τέλος ο Χάινς με βολές ανέβασε την διαφορά στο +8 (70-78), φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους Πειραιώτες στη νίκη-πρόκριση, αλλά ο Λιανός απάντησε με τρίποντο (73-78) διατηρώντας τις ελπίδες για τους Πατρινούς. Ο Απόλλωνας ήταν άστοχος στις επόμενες επιθέσεις, κάνοντας σκληρά φάουλ στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως ήταν αποτελεσματικοί από τις βολές (73-81). Στα 80'' πριν το τέλος ο Βετούλας δεχόμενος την ήττα της ομάδας του άλλαξε όλη τη βασική του πεντάδα, βάζοντας μέσα νέα παιδιά τα οποία καταχειροκροτήθηκαν. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο τέλος πήρε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης κερδίζοντας με σκορ 73-83 τον Απόλλωνα στην Πάτρα, αφού έκανε το 2-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-36, 60-63, 73-83

Ανά δεκάλεπτο: 13-21, 24-15, 13-21, 13-20

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15 (3/5βολ, 3/7διπ, 2/4τριπ, 2ριμπ, 4κλεψ, 1λαθ, 2ασ, 1κοψ), Αργυρόπουλος 7 (2/3διπ, 1/1τριπ, 2ριμπ), Καπερώνης, Γκραντ 16 (7/7βολ, 3/6διπ, 1/5τριπ, 5ριμπ, 1κλεψ, 2λαθ, 1ασ), Λιανός 6 (0/2διπ, 2/3τριπ, 4ριμπ), Πέτροβιτς 18 (6/6βολ, 3/5διπ, 2/7τριπ, 4ριμπ, 1λαθ), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 11 (3/4βολ, 1/3διπ, 2/8τριπ, 4κλεψ), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9 (3/4βολ, 3/6διπ, 8ριμπ, 1λαθ), Λο 9 (3/5διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ, 2κλεψ, 1λαθ, 3ασ), Άντιτς 5 (3/4βολ, 1/3διπ, 0/1τριπ, 5ριμπ, 2λαθ, 3ασ, 1κοψ), Σπανούλης 22 (4/6βολ, 3/4διπ, 4/7τριπ, 1ριμπ, 2κλεψ, 7λαθ, 3ασ), Περπέρογλου 3 (1/2βολ, 1/2διπ, 0/2τριπ, 1λαθ), Σλούκας 9 (3/3διπ, 1/1τριπ, 4ριμπ, 1κλεψ, 1λαθ, 1ασ), Πάουελ 7 (1/1βολ, 3/8διπ), Γκετσεβίτσιους (0/1διπ, 0/2τριπ), Πρίντεζης 12 (3/4βολ, 3/3διπ, 1/1τριπ, 2ριμπ, 1κλεψ, 2ασ), Παπανικολάου 7 (1/1βολ, 3/4διπ, 5ριμπ, 1λαθ, 1ασ, 1κοψ), Κατσίβελης (0/1τριπ).

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας:

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού:


www.redplanet.gr/

«Βλέπει» Μασάντο-Σκόνδρα η Μπολόνια

«Βλέπει» Μασάντο-Σκόνδρα η Μπολόνια

24/05/2013
 Επιμένει… ελληνικά η Μπολόνια αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία, εξετάζει τις περιπτώσεις των Πάουλο Μασάντο του Ολυμπιακού και Γιάννη Σκόνδρα του Ατρόμητου.

«Βλέπει» Μασάντο-Σκόνδρα η Μπολόνια
Η Μπολόνια δοκίμασε την… ελληνική συνταγή στο ρόστερ της με τους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο και φαίνεται ότι έμεινε ικανοποιημένη.

Αυτό φαίνεται από τα ρεπορτάζ των ιταλικών ιστοσελίδων (σ.σ ξεκίνησε από την gazzetta dello sport) που αναφέρουν ότι η διοίκηση της ομάδας θέλει να ενισχύσει την μεσαία της γραμμή και εξετάσει δυο ακόμα περιπτώσεις από την Σούπερ Λίγκα.

Πρόκειται για τον Πάουλο Μασάντο του Ολυμπιακού και τον Γιάννη Σκόνδρα του Ατρόμητου που γράφονται σε σημερινά δημοσιεύματα στην Ιταλία. Βέβαια, είναι σαφές ότι η Μπολόνια αν θέλει να αποκτήσει κάποιον από τους δύο πρέπει να δώσει χρήματα καθώς πρόκειται για παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο.

www.sport-fm.gr/

Μαρούλης ο πέμπτος!


Μαρούλης ο πέμπτος!

24/05/2013
 Τη φανέλα της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού θα φοράει και τη νέα σεζόν ο Θάνος Μαρούλης.

Μαρούλης ο πέμπτος!
Ο χορός των ανανεώσεων καλά κρατεί για τον Ολυμπιακό. Ο πέμπτος στη σειρά που επέκτεινε τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο είναι ο πασαδόρος, Θάνος Μαρούλης.

Ως γνωστόν, νέα συμβόλαια έχουν ήδη υπογράψει οι Μπόμπι Γιορντάνοφ, Νίκος Σμαραγδής, Μίλαν Γιούρισιτς και Σωτήρης Σωτηρίου, ενώ έχουν ήδη αποκτηθεί ο Βασίλης Κουρνέτας και ο Λεονάρντο Καλντέιρα.

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του, για έναν χρόνο, με τον βολεϊμπολίστα, Θάνο Μαρούλη» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

www.sport-fm.gr/

Διαψεύδει για… τρεις ο Ολυμπιακός

Διαψεύδει για… τρεις ο Ολυμπιακός

24/05/2013
 Τα σενάρια που ήθελαν τον Ολυμπιακό να ασχολείται με τις περιπτώσεις των Αϊμάρ, Αρσάβιν και Ροζίτσκι, διέψευσε κατηγορηματικά η ΠΑΕ.

Διαψεύδει για… τρεις ο Ολυμπιακός
Κοντεύει να γίνει… συνήθεια. Ο Τύπος τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός, γράφει καθημερινά ονόματα παικτών που φέρεται να ασχολείται μαζί τους ο Ολυμπιακός και λίγες ώρες αργότερα η ΠΑΕ διαψεύδει…

Αυτό συνέβη και την Παρασκευή με τους «ερυθρόλευκους» να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να έχουν ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των Αντρέι Αρσάβιν, Τόμας Ροζίτσκι και Πάμπλο Αϊμάρ.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ακόμα ονόματα που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες και για τα οποία, επίσημα, ο Ολυμπιακός δεν έχει προβεί σε κάποια διάψευση, χωρίς αυτό πάντως απαραίτητα να σημαίνει κάτι.

www.sport-fm.gr/

«Πρόταση από Ελλάδα για Λουίς Φαμπιάνο»

«Πρόταση από Ελλάδα για Λουίς Φαμπιάνο»

25/05/2013
 Πρόταση για τον Λουίς Φαμπιάνο φέρεται να κατέθεσε ελληνική ομάδα και το μυαλό όλων πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί πριν από δύο χρόνια για τον Βραζιλιάνο φορ.

«Πρόταση από Ελλάδα για Λουίς Φαμπιάνο»
Στη διάψευση των ηχηρών ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας προχώρησε η διοίκηση του Ολυμπιακού χθες το απόγευμα, όμως το βράδυ οι Βραζιλιάνοι έγραφαν πως οι Πειραιώτες κατέθεσαν πρόταση για την απόκτηση του Λουίς Φαμπιάνο!

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα υποστήριζε πως ο μάνατζερ του 32χρονου επιθετικού μετέφερε δύο προτάσεις στη Σάο Πάουλο. Η μία ήταν από την Τουρκία και έφτανε τα 5 εκατ. ευρώ και η άλλη από την Ελλάδα και ήταν της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο βραζιλιάνικος σύλλογος αξιώνει 6 εκατ. ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος φορ είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» πριν από δύο χρόνια και οι μοναδικές ομάδες που θα μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αν και τα χρήματα που αναφέρονται είναι πάρα πολλά.

Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει απλώς ενδιαφέρον, αλλά ήδη έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση στον μάνατζερ του διεθνούς άσου. Τη φετινή σεζόν ο Λουίς Φαμπιάνο έχει παίξει σε 11 αγώνες (6 Copa Libertadores και 5 Copa Sudamericana), έχοντας πετύχει 6 γκολ (5 και 1 αντίστοιχα) και μετράει μία ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί σε

1998/2000 Πόντε Πρέτα (12 συμμ. – 3 γκολ)
2000/02 Ρεν (11 συμμ. – 0 γκολ)
2001 Σάο Πάουλο (δανεικός, 22 συμμ. – 9 γκολ)
2002/04 Σαο Πάουλο (65 συμμ. – 52 γκολ)
2004/05 Πόρτο (22 συμμ. – 3 γκολ)
2005/11 Σεβίλλη (149 συμμ. – 72 γκολ)
2011/- Σάο Πάουλο (32 συμμ. – 23 γκολ)

Γράφουν ξανά για Οτσόα

Στο προσκήνιο επανέφεραν οι Γάλλοι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γκιγέρμο Οτσόα.

Συγκεκριμένα, υποστήριζαν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αποχωρήσει ο Μεξικανός τερματοφύλακας από την Αζαξιό και αυτή τη στιγμή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός. Ο 27χρονος έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους», όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο αυτή τη στιγμή.

Εν αναμονή του Μαρινάκη

Με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μίτσελ από το Λονδίνο, όπου σήμερα θα γίνει ο τελικός του Champions League, αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στον Ολυμπιακού.

Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του ισχυρού άνδρα του συλλόγου για το τεχνικό επιτελείο και την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

www.sport-fm.gr/