ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Hττα η Σάλκε αποβολή ο Παπαδόπουλος (video)

 Hττα η Σάλκε αποβολή ο Παπαδόπουλος (video)

17/11/2012

Αποβολή Παπαδόπουλου, ήττα για Σάλκε 
Η Σάλκε δε σταμάτησε το σερί της Μπάγερν Λεβερκούζεν που πήρε τη νίκη για 11ο συνεχόμενο ματς στην έδρα της - Αποβλήθηκε ο ΠαπαδόπουλοςΟ Σουρλ με το γκολ που πέτυχε στο 45' και ο Κίσλινγκ στο 67' έκριναν το ματς και οδήγησε στην ήττα την προσεχή αντίπαλο του Θρύλου, που είδε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αποβάλλεται στο 82'. 2 λεπτά νωρίτερα, η Λεβερκούζεν είχε κερδίσει πέναλτι, αλλά ο Λίνο απέκρουσε την εκτέλεση του Κισλινγκ.
 ALEX WEB RADIO/TV

Το ντέρμπι στα αδέλφια μας! (video)

Το ντέρμπι στα αδέλφια μας! (video)

17/11/2012

Το ντέρμπι στα αδέλφια μας! (video)O Ερυθρός Αστέρας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Βελιγραδίου! Τα αδέλφια μας κέρδισαν 3-2 την Παρτιζάν στο «Μαρακανά» και τους τα …έδειξαν κανονικά!Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μίτροβιτς στο 9’, αλλά ο Κασάλιτσα στο 14' ισοφάρισε, με το γήπεδο να παίρνει "φωτιά"!Το αυτογκόλ του Γιοβάνοβιτς έδειξε πρόωρη χαρά στην Παρτιζάν, αφού μετά, ομάδα και κόσμος την …κατασπάραξαν!Η γκολάρα του Μιλιβόγιεβιτς στο 49’ ισοφάρισε το ματς και ο Μουντρίνσκι στο 74’ έφερε την απόλυτη ανατροπή που έδειξε ότι ο Ερθρός Αστέρας νικά και τα…αυτόγκολ του!Οι Delije έδωσαν ΡΕ-ΣΙ-ΤΑΛ από την κερκίδα και δικαίως χειροκροτήθηκαν από τους ποδοσφαιριστές στη λήξη του ματς! 
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιάνκοβιτς): Μπαϊκοβιτς, Μίκιτς, Σπάιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μιγιαϊλοβιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Μίλιγιας (84’ Ντιμιτρίγεβιτς), Λάζοβιτς (68’ Μιλούνοβιτς), Κασάλιτσα, Μουντρίνσκι. 
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βερμέζοβιτς): Πέτροβιτς, Μίλγκοβιτς, Οστοϊτς, Ιβάνοφ, Λαβέφσκι, Σμίλιανιτς, Μάρκοβιτς Σ., Ιλιτς (80’ Σκέποβιτς), Τόμιτς (66’ Γιόγιτς), Μάρκοβιτς Λ. (84’ Νίνκοβιτς), Μίτροβιτς
Δείτε τη ΓΚΟΛΑΡΑ του Μιλιβόγιεβιτς που ισοφάρισε το ματς!
ALEX WEB RADIO/TV

Οι δηλώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ

Οι δηλώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ
 
17/11/2012
Διαβάστε την τοποθέτηση του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Κέρκυρα.
 
Χθες είχατε πει στους παίκτες σας ότι αν δεν είναι σοβαροί με την Κέρκυρα, δεν θα έπαιζαν με την Σάλκε. Είστε ευχαριστημένοι με την εικόνα τους;
Σήμερα δεν ήταν ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά η στάση των ποδοσφαιριστών ήταν ακριβώς αυτή που είχαμε ζητήσει. Σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που έπαιξε εντελώς αμυντικά, δεν βγήκε καθόλου από τα τελευταία τριάντα μέτρα της περιοχής του, ήταν πολύ κλειστή η άμυνά τους και δεν μας επέτρεψε να βρούμε τους διαδρόμους. Αυτό συνέβη και στο 1-0, και στο 2-0. Εμείς επικεντρωθήκαμε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και να είμαστε προσεκτικοί σε κάποια αντεπίθεση.

Θα θέλαμε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Ντιακιτέ και τον Ζαραδούκα, με τον τελευταίο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα "ερυθρόλευκα".
Ο Ντιακιτέ ήταν η δεύτερη φορά που έπαιξε με την ομάδα, η πρώτη του ήταν με την Άρσνεαλ και σήμερα ήταν σαφώς καλύτερος. Έχει δουλέψει πολύ στις προπονήσεις, έχει δουλέψει στις φάσεις στρατηγικής και ήταν σαφώς πιο έτοιμος. Ο Ζαραδούκας από την πλευρά του είναι ένας παίκτης που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και αυτό τον έκανε να χάσει την προετοιμασία κα ινα μπει με την ομάδα πολύ αργότερα. Για αυτό τον λόγο έμενε έξω. Είναι δύσκολο να τους έχουμε όλους τους παίκτες στην ενδεκάδα όσο κι αν το θέλαμε. Περίμενε την ευκαιρία του και σήμερα πίστευα ότι ήταν έτοιμος να κάνει αυτό που του ζητήθηκε.

Βλέπουμε τον Μήτρογλου να έχει σκοράρει στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια. Ενόψει του αγώνα με την Σάλκε, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ένας προπονητής θα βάλει τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή και η αλήθεια είναι ότι ο Μήτρογλου είναι αυτός που αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει. Έχετε κατασταλάξει στο τι θα κάνετε για την κορυφή της επίθεσης στην Γερμανία;
Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει δύο πολύ καλόυς επιθετικούς που μπορεί να βασίζεται. Εχω αποφασίσει ποιος θα παίξει την Τετάρτη. Ο Ραφίκ έχει κάνει καλές στιγμές σε διάφορα ματς, το ίδιο και ο Μήτρογλου και ειδικά από τον Κώστα έχουμε δει τελευταία πολλές καλές στιγμές. Βασιζόμαστε και στους δύο, αλλά και στον Μάρκο που είναι καλοί επιθετικοί και εξαιρετικοί στα τελειώματα των φάσεων. Είναι σημαντικοί για την επιθετική μας φιλοσοφία. Δεν θέλω να σας πω αν θα παίξει ο Κώστας. Πάντα οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μαθαίνουν την ενδεκάδα.

Η δοκιμή του Χολέβας στα χαφ έχει σχέση με το τι σκέφτεται να κάνει στην Γερμανία;
Όχι, δεν έχει να κάνει με το ματς της Τετάρτης. Απλώς είχε να κάνει με το γεγονός ότι έλειπαν πολλοί παίκτες από αυτή τη θέση. Δεν ήθελα να βάλω τον Μασάντο επειδή ήταν ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Πίστευα ότι θα ήταν μία εναλλακτική λύση ο Χολέβας.

ALEX WEB RADIO/TV

Τα σχόλια των παικτών μας

Τα σχόλια των παικτών μας

17/11/2012

Διαβάστε τι δήλωσαν μετά το ματς με την Κέρκυρα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
 

Ντρίσα Ντιακιτέ
«Το περίμενα εδώ και καιρό, από τότε που ήρθα. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πρώτο μου ματς.

Μπορώ να πω ότι με τη δουλειά που κάνω στις προπονήσεις είμαι σε ένα καλύτερο επίπεδο από ό,τι πριν λίγο καιρό. Προπονούμαι κάθε μέρα, είμαι εδώ για να παλέψω ώστε να μπορώ να δίνω περισσότερα πράγματα όταν με επιλέγει ο προπονητής μου», τόνισε αρχικά και συνέχισε:
«Είναι σημαντικός αγώνας για την ομάδα, είναι σημαντικός και για εμένα. Θα πάμε στη Γερμανία για να διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα χρήσιμο για εμάς. Μας μένουν δύο αγώνες στη φάση των ομίλων. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αυτό μας ζήτησε ο πρόεδρος και αυτό θέλουμε να πετύχουμε, για την ομάδα, τον πρόεδρο και τον κόσμο».
 
Γιάννης Ζαραδούκας
«Μετά από εννιά μήνες είμαι ενθουσιασμένος που συμμετείχα σε αγώνα του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς που μπήκα στο ματς».

 ΑLEX WEB RADIO/TV

Οζερούν: "Είναι ανεβασμένος ο Ολυμπιακός"

Οζερούν: "Είναι ανεβασμένος ο Ολυμπιακός"

Ο Γενικός Διευθυντής της Εφές, Ενγκίν Οζερούν, μίλησε ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (22/11) κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, επισημαίνοντας πως οι Πειραιώτες είναι αγωνιστικά ανεβασμένοι.
Η Αναντολού Εφές κέρδισε δύσκολα την Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 77-71, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό με 4 νίκες και 2 ήττες.
Ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής ομάδας, Ενγκίν Οζερούν, σε δηλώσεις του μίλησε τόσο για την επικράτηση της ομάδας του, όσο και για το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Πέμπτη (22/11). Στις δηλώσεις του στάθηκε στις δύο σερί εκτός έδρας νίκες των Πειραιωτών στον όμιλο.

Ο Οζερούν, είπε: "Ήταν αναγκαία η νίκη επί της Μιλάνο. Η απουσία του Μπουρούση ήταν θετική για μας. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι και ο Βούγιατσιτς μάς οδήγησε στη νίκη. Τώρα έχουμε δύο συνεχή εκτός έδρας ματς αρχίζοντας με τον Ολυμπιακό.

Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, αλλά μετά τις τελευταίες  νίκες τους, με τις δύο σερί να είναι εκτός έδρας, είναι ανεβασμένοι και δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση. Στόχος μας είναι να πάρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε".

www.redplanet.gr/

Για το "6 στα 6" κόντρα στη Νίκη Αιγινίου

Για το "6 στα 6" κόντρα στη Νίκη Αιγινίου

Για τη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012 -2013 οι βολεϊμπολίστες του Δημήτρης Καζάζη υποδέχονται την Κυριακή (18/11) στις 19:00 τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου με στόχο την 6η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές. "Σοβαροί όπως σε κάθε ματς", τόνισε στις δηλώσεις του ο Νίκος Σμαραγδής.
Ο Ολυμπιακός, γενικότερα, μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς (5 στο πρωτάθλημα, 2 στο League Cup και το πρόσφατο ματς με την Μλάντοστ Μπρίτσκο για το Challenge Cup).
"Είμαστε σε φουλ ρυθμό πλέον και χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου μας το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Η Νίκη έχει δείξει καλό πρόσωπο κι όπως όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, έρχεται να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί χωρίς να έχει χάσει κάτι... Πλέον κάθε τρεις μέρες έχουμε παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα", δήλωσε στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας της Volleyleague, ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Νίκος Σμαραγδής.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί η κ. Λ. Μουλά και ο κ. Βουδούρης. 

www.redplanet.gr/

Νίκη για τους Έφηβους

Νίκη για τους Έφηβους

Για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, ο Ολυμπιακός νίκησε το Σάββατο (17/11) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη τον ΟΦΗ με σκορ 2-0.
Μια σημαντική νίκη έναντι ενός δυνατού αντιπάλου πέτυχε η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Super League.
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με σκορ 2-0 του ΟΦΗ, που ερχόταν από τέσσερις σερί νίκες στη διοργάνωση, έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καναβέτα ο οποίος είχε ένα γκολ, μια ασίστ και ένα δοκάρι!

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού έχει τραβήξει και την προσοχή του Μπερντ Στορκ, με τον Γερμανό τεχνικό της ομάδας Νέων του συλλόγου να τον έχει συμπεριλάβει στις προπονήσεις της Κ20 αλλά και στην αποστολή με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία.

Σημειωτέων πως ο Γιώργος Καναβέτας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σκάουτερ από Γερμανία και Ιταλία, που τον έχουν παρακολουθήσει αγωνιζόμενο από κοντά.

www.redplanet.gr/

Δώρο Αντεμπαγιόρ στην Άρσεναλ(video)

Δώρο Αντεμπαγιόρ στην Άρσεναλ(video)

Η Τότεναμ προηγήθηκε στο 10' με Αντεμπαγιόρ, αλλά αυτός αποβλήθηκε στο 18' μετά από ανόητο τάκλιν και η Άρσεναλ νίκησε με 5-2 στο ντέρμπι του Λονδίνου .
Η Άρσεναλ νίκησε 5-2 την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, με τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ από ήρωας να γίνεται μοιραίος. Ο στράικερ από το Τόγκο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 10ο λεπτό, αλλά στο 18' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Η κόκκινη ήταν πάντως δικαιολογημένη, καθώς πήγε με τις τάπες στον Σάντι Καθόρλα.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον η Άρσεναλ στο ημίχρονο κατάφερε να προηγείται με 3-1, χάρη σε τέρματα των Μέρτεζακερ, Ποντόλσκι και Ζιρού.

Το 4-1 έκανε ο Καθόρλα, ο Μπέιλ μείωσε και το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Γουόλκοτ στο 91'.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Βερμάελεν, Αρτέτα, Γουίλσιρ (71' Ράμσεϊ), Καθόρλα, Γουόλκοτ, Ποντόλσκι (80' Αντρέ Σάντος), Ζιρού (86' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν).

ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λορίς, Γουόκερ (46' Ντόσον), Γκαλάς, Βερτόνχεν, Νότον (46' Ντέμπσεϊ), Σάντρο, Χάντλστοουν (71' Τομ Κάρολ), Λένον, Μπέιλ, Ντεφόου, Αντεμπαγιόρ.

* κόκκινη 18' Αντεμπαγιόρ

Arsenal VS Tottenham (5-2) All Goals από EgyptianShowTV
www.redplanet.gr/

"Για εσάς, τον σύλλογο και την Ελλάδα"

"Για εσάς, τον σύλλογο και την Ελλάδα"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κέρκυρα και τους τόνισε πως μια νίκη στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε είναι σημαντική για τους ίδιους, τον σύλλογο αλλά και την Ελλάδα.
Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Κέρκυρας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", επικρατώντας με σκορ 2-0 των φιλοξενούμενων για την 11η αγωνιστική της Super League. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων και μίλησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ζητώντας τους να τα δώσουν όλα στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι σημαντικό για τους ίδιους, τον σύλλογο και βέβαια την Ελλάδα.
"Θεωρώ ότι για εσάς, την ομάδα, τον σύλλογο, την Ελλάδα και τους οπαδούς μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς κόντρα στην Σάλκε. Είναι ιδιάζουσας σημασίας να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση στη Γερμανία και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλω να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό.

Επαναλαμβάνω είναι σημαντικό για εσάς, την ομάδα και τη χώρα μας. Θέλω να τα δώσετε όλα. Έχουμε δύο δύσκολα ματς με Σάλκε και ΠΑΟΚ και θέλω να κάνετε το καλύτερο δυνατό. Είμαι εδώ για εσάς, βγάλτε σε αυτά δύο ματς αυτό που πρέπει...", τόνισε χαρακτηριστικά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

www.redplanet.gr/

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0(pics+video)

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0(pics+video)

Με τέρματα των Μήτρογλου (23') και Σιόβα (55'), ο Ολυμπιακός νίκησε στο Φάληρο την Κέρκυρα με σκορ 2-0, για την 11η αγωνιστική της Super League. Κέρδος για τους ερυθρόλευκους η εξαιρετική εμφάνιση του Ντιακιτέ.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 2-0 την Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 11η αγωνιστική της Super League. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν οι Μήτρογλου (23') και Σιόβας (55'). Ο "πιστολέρο" πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πέτυχε το 5ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για 3ο σερί ματς στη διοργάνωση, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα κόντρα και στη Μονπελιέ στο Φάληρο για το Champions League!
Μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες ήταν η εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ντρισά Ντιακιτέ, αγωνιζόμενος ως δεξιός οπισθοφύλακας. Ο Αφρικανός άσος είχε πολλές καλές ενέργειες επιθετικά, πιστώνεται την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού ενώ και αμυντικά ήταν αρκετά αξιόπιστος. Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Τζαμέλ Αμπντούν, καλή εμφάνιση για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ την πρώτη του επίσημη παρουσία με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαραδούκας που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς. Το ενδιαφέρον του Λεονάρντο Ζαρντίμ και των ποδοσφαιριστών του στρέφεται τώρα στο ματς της Γερμανίας κόντρα στη Σάλκε, όπου σε ενδεχόμενο νίκης ανοίγει διάπλατα για τον Ολυμπιακό η πιθανότητα πρόκρισης στην φάση των "16" καλύτερων ομάδων του Champions League.

To ματς

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντιακιτέ δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Σιόβας - Παπάζογλου το κεντρικό δίδυμο. Μπροστά από τα δύο στόπερ αγωνίστηκε ο Μοδέστο και σε πιο επιθετικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Γκρέκο και Ιμπαγάσα. Στην δεξιά πτέρυγα της επίθεση ήταν ο Φουστέρ, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της γραμμής κρούσης των ερυθρολεύκων πήρε θέση ο Μήτρογλου.

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε μια διάταξη 4-2-3-1 για την Κέρκυρα, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Στρατηλάτη, Κοντοδήμο, Έντερ, Βενέτη, Ζουμπουλάκη, Κρητικό, Μπουκουβάλα, Γιάντση, Τσοκάνη, Αγρίτη και Μπάρκογλου.

Κεφάτος ο Ολυμπιακός, καλά οργανωμένη η Κέρκυρα

Με όρεξη και με σαφείς επιθετικές ορέξεις μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, έχοντας απέναντι του έναν αντίπαλο που πρωτίστως τον ενδιέφερε να διασφαλίσει τα νώτα του. Στο 5ο λεπτό ο Γκρέκο βρήκε πολύ όμορφα τον Χολέμπας σε θέση μέσα αριστερά, ωστόσο το σουτ του 27χρονου άσου κατέληξε στην αγκαλιά του Στρατηλάτη. Στην φάση, ο Ελληνογερμανός θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Φουστέρ που είχε πάρει καλή θέση, ωστόσο προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος του την προσπάθεια.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ιμπαγάσα έψαξε ωραία τον Μήτρογλου αλλά η κάθετη πάσα του Αργεντινού ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ό,τι έπρεπε και ο Στρατηλάτης πρόλαβε να την μπλοκάρει. Στο 11' ο Μήτρογλου έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά πρώτα ο γκολκίπερ και στη συνέχεια η άμυνα των φιλοξενούμενων, απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Από το φάουλ του Ιμπαγάσα στο 14', ο Μοδέστο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Φαιάκων που έστω και δύσκολα κρατούσαν το "μηδέν" στην άμυνα.

Γκρέκο, Ντιακιτέ, Μήτρογλου και η... γνωστή κατάληξη

Παίζοντας μόνο άμυνα, η Κέρκυρα δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ, όπερ και εγένετο στο 23ο λεπτό. Ο Γκρέκο τροφοδότησε δεξιά τον Ντιακιτέ και ο Αφρικανός με εξαιρετική σέντρα έψαξε τον Μήτρογλου που με δυνατό κάθετο άλμα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη για το 1-0 του Ολυμπιακού. Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον "πιστολέρο" που πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.\

Πολύ καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο 28', όταν ο Ντιακιτέ και πάλι από δεξιά άδειασε έναν αντίπαλο, βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Αμπντούν αλλά το ανάποδο ψαλίδι (!) του Αλγερινού αποκρούστηκε από ωραίο τάκλιν του Βενέτη και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα! Η επόμενη καλή φάση στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Αμπντούν σέντραρε από δεξιά και πρώτα ο Γκρέκο με προβολή και στη συνέχεια ο Μήτρογλου με πλασέ, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Έντερ να παρεμβαίνει σωτήρια στην προσπάθεια του Έλληνα διεθνή φορ.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Παπάζογλου έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι (χωρίς να βλέπει πίσω του) αλλά ο Κάρολ που είχε διαβάσει τη φάση πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο να πέσει στα πόδια του Γιάντση και να μπλοκάρει την μπάλα πριν γίνει κάτοχος της ο επιθετικός της Κέρκυρας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται χάρη στο γκολ του Μήτρογλου και τους Φαίακες να κάνουν το πρώτο τους (άστοχο) σουτ στο ματς στο 45'.



































Χαμένη ευκαιρία στα 30'' και το... αγχολυτικό κεφάλι του Σιόβα

Με την συμπλήρωση 30... δευτερολέπτων στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0 αλλά ο Φουστέρ αστόχησε από πολύ καλή θέση στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Στρατηλάτη. Ο Ισπανός ενήργησε με ασυνήθιστα επιπόλαιο τρόπο μετά από την σέντρα ακριβείας του Αμπντούν και σπατάλησε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει. Στο 48' ο Αμπντούν πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αλλά το γύρισμα του απομακρύνθηκε με έγκαιρη επέμβαση του Έντερ. Το σουτ εκτός περιοχής του Μπουκουβάλα στο 50' δεν ανησύχησε τον Κάρολ και τέσσερα λεπτά αργότερα η Κέρκυρα έκανε την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή ( η πρώτη στο 35' με τον Καραλή να περνά στη θέση του Αγρίτη), με τον Καραπέτσα να αντικαθιστά τον τραυματία Μπάρκογλου.

Στο 55' οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Σιόβα. Από κόρνερ που κέρδισε ο Γκρέκο και εκτέλεσε όμορφα ο Αμπντούν, ο 24χρονος Έλληνας διεθνής στόπερ εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Στρατηλάτη και με το κεφάλι έκανε το 2-0 διώχνοντας κάθε υποψία άγχους για την ομάδα του από το πάντα ρευστό και ύπουλο προβάδισμα του ενός γκολ.

Στο 65' ο Φουστέρ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα σε μια περίεργη φάση, όταν αντίπαλος αμυντικός τον έσπρωξε από πίσω και ο Ισπανός με τη σειρά του έπεσε με δύναμη πάνω στον Μπουκουβάλα, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να τιμωρεί τον παίκτη του Ολυμπιακού! Ο Φέισα στο 70ο λεπτό πήρε τη θέση του Μοδέστο στο παιχνίδι, στην πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ στην αναμέτρηση.
 
Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 72', όταν από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας από δεξιά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ. Αμέσως μετά ο "πιστολέρο" έδωσε την θέση του στον Τζεμπούρ και χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους των ερυθρολεύκων στις κερκίδες.
 
Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάντση στο 74', όταν από λάθος του Φέισα στη μεσαία γραμμή ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έγινε κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
 
Από κάθετη μεταβίβαση του Γκρέκο στο 79', ο Τζεμπούρ από θέση μέσα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή επιχείρησε με μονοκόμματο σουτ να σκοράρει δίχως όμως να τα καταφέρει. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαραδούκας αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα, κάνοντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού!
 
Ο Αμπντούν με προσωπική ενέργεια στο 81' προσπάθησε να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στρατηλάτη. Με τον Βασιλόγιαννη να περνά στη θέση του Κοντοδήμου, ο Μάντζιος έκλεισε τις αλλαγές του στο 83'. Χολέμπας και Ζαραδούκας έπαιξαν όμορφα το 1-2 στο 90', ο τελευταίος έψαξε με σέντρα τον Τζεμπούρ, αλλά η κεφαλιά - ψαράκι του Αλγερινού διεθνή φορ πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με το τελικό σφύριγμα του κ. Ιωαννίδη να βρίσκει νικητές τους ερυθρόλευκους με 2-0.
 
Δέκα νίκες και μια ισοπαλία για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα, που έχουν συγκεντρώσει 31 βαθμούς και φυσικά προπορεύονται στην βαθμολογία. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έχοντας φυσικά στόχο τη νίκη προκειμένου να μπουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για τη Super League, επόμενη υποχρέωση των ερυθρολεύκων είναι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική.
 Δειτε το βιντεο με τα γκολ και τις καλυτερες φασεις της αναμετρησης


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (70' Φέισα), Ιμπαγάσα ( 80' Ζαραδούκας), Γκρέκο, Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (73' Τζεμπούρ).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μασάντο, Ζαραδούκας, Φέισα, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Πάντελιτς.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Μανιάτης.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (35' λ.τ. Καραλής), Μπάρκογλου, Έντερ, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83' Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης, Μπάρκογλου (54' λ.τ. Καραπέτσας).

Αναπληρωματικοί: Ριγανάς, Πετρούσης, Καραλής, Γκούμας, Λώττας, Βασιλόγιαννης, Καραπέτσας.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί διαιτητές: Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλλονιάς)

Κίτρινες κάρτες: 65' Φουστέρ - 62' Έντερ, 75' Καραπέτσας

Κόκκινες κάρτες:-


ALEX WEB RADIO/TV

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

17/11/2012

Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 11η αγωνιστικη της Super League












ALEX WEB RADIO/TV

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

17/11/2012


Πρόταση για αντίδραση στην «απαξίωση» του αθλήματος! 

16/11/2012

Πρόταση για αντίδραση στην «απαξίωση» του αθλήματος!
Θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που πιθανώς να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων, θα θέσει στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέτουν ζήτημα «δυσφήμησης του αθλήματος» από δηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές (φωτογραφίζοντας ΣΚΑΪ, Αλαφούζο και Κούγια) και θα προτείνουν τη λήψη μέτρων από τον ίδιο τον συνεταιρισμό! Διαβάστε τι αποφάσεις θα παρθούν για τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτούνται από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ένα… έξτρα θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, αναμένεται να θέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που συνεδριάζει το μεσημέρι. Αυτό έχει να κάνει με την «δυσφήμηση και απαξίωση του αθλήματος» που –κατά τους «ερυθρόλευκους»- επιχειρείται με δηλώσεις, τοποθετήσεις και ανακοινώσεις, από πρόσωπα του ποδοσφαίρου (Αλαφούζος, Κούγιας κτλ) και τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΪ).

Η πρόταση των Πειραιωτών θα είναι να υπάρξει αντίδραση από την ίδια την διοργανώτρια, είτε μέσω μιας ανακοίνωσης που θα καταδικάζει το «φαινόμενο», είτε ενδεχομένως και από λήψη πιο δραστικών μέτρων.

Όλα αυτά, είναι σαφές πως θα κλιμακώσουν την ένταση μεταξύ των «αιωνίων» και θα δούμε πολλά ακόμα επεισόδια στον επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ Αλαφούζου και Μαρινάκη, με το μεταξύ τους ντέρμπι, μάλιστα, να πλησιάζει (9/12). Αναφορικά, πάντως, με το σημερινό Δ.Σ., μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ότι θα δώσουν το παρών οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι πλέον μεγάλο.

Ανανεώσεις και πλαφόν

Οι ποινές που θα επιβάλλονται στις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτούνται από την ΕΠΟ, είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί κάτι δραματικά. Οι ποινές θα παραμείνουν πάνω-κάτω ως έχουν, δηλαδή περιορισμός στην πραγματοποίηση μεταγραφών (τρεις παίκτες άνω των 24 ετών ξένους ή Έλληνες και απεριόριστους Έλληνες κάτω των 24 ετών).

Κάποιες από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι στην κατεύθυνση και της ελάφρυνσης αλλά και του μεγαλύτερου περιορισμού. Για παράδειγμα, είναι πιθανό να επιτραπούν και τρεις ανανεώσεις συμβολαίων (σε συμβόλαια που λήγουν και όχι επέκταση). Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπει πλαφόν. Δηλαδή, στις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών που θα μπορεί να κάνει η μη αδειοδοτημένη ΠΑΕ, το κόστος να είναι περιορισμένο (να μην της επιτρέπεται να δώσει π.χ. ένα εκατομμύριο για να πάρει παίκτη). Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η ΕΠΟ αλλά κατά 99,9% θα γίνει αυτό που θα αποφασίσει η λίγκα.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση… «κούρεμα» 

16/11/2012

Σε εξέλιξη η επιχείρηση… «κούρεμα»
Στα Σπάτα βρίσκεται ο Ανδρέας Δημητρέλος συνοδευόμενος από ανθρώπους που εκπροσωπούν τον Δημήτρη Βιντιάδη.

Στόχος της… αντιπροσωπείας είναι να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το «κούρεμα» των υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς τους πιστωτές της, κυρίως μάλιστα πρώην ποδοσφαιριστές που απειλούν με ενδεχόμενες προσφυγές.

Στόχος του Δημήτρη Βιντιάδη είναι να φτάσει σε μια συνεννόηση ώστε να πέσει «ψαλίδι» ύψους 30% στα χρέη της ομάδας (πλην Δημοσίου και Δημοσίου), κυρίως εκείνα που αφορούν ποδοσφαιριστές που φόρεσαν παλαιότερα τη φανέλα του «Δικέφαλου». Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταθέσουν προσφυγές σε βάρος της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 8,3 εκατ. ευρώ και υπάρχει η ελπίδα να φτάσει στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους εκπροσώπους των παικτών ώστε να αποφύγει δυσάρεστες… εκπλήξεις. Αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο υποψήφιος επενδυτής σκοπεύει να βάλει 10 εκατ. ευρώ στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Στο μεταξύ από το περιβάλλον του Έλληνα επιχειρηματία μοιάζει να έχει γίνει ξεκάθαρο πως δεν προτίθεται να διευκολύνει ταμειακά την ΑΕΚ μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών.

Όμως, στόχος και του Βιντιάδη είναι να υπάρξει το περίφημο κούρεμα, το οποίο δεν θα περιοριστεί στους πρώην, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους πιστωτές της ομάδας ή τουλάχιστον να πέσει ως πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΠΑΕ ΠΑΟ: «Ποιο πωλητήριο»; 

16/11/2012

ΠΑΕ ΠΑΟ: «Ποιο πωλητήριο»;
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ενδεχόμενη πώληση του Σεμπάστιαν Λέτο και του Ορέστη Καρνέζη.

Αθλητική εφημερίδα έγραψε σήμερα ότι έχει μπει και επισήμως πωλητήριο στους δυο ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μπουν χρήματα στα ταμεία του «τριφυλλιού».

Ωστόσο, η αντίδραση της ΠΑΕ ήταν άμεση και η διάψευση δεν άργησε. Ανθρωποι της ομάδας τονίζουν ότι είναι άλλο να είσαι ανοικτός σε προτάσεις για οποιονδήποτε παίκτη και άλλο να έχεις βάλει επισήμως πωλητήριο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πλευρά του Παναθηναϊκού τέτοιο θέμα δεν τίθεται και οι «πράσινοι» δεν ξεπουλάνε.

«Καλύτερη ψυχολογία, δεν έχει παίκτες» 

16/11/2012

«Καλύτερη ψυχολογία, δεν έχει παίκτες»
Ευεργετικά θα λειτουργήσει για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού η απομάκρυνση του Ζεσουάλντο Φερέιρα και η έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρήστος Δημόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός», τόνισε ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας και πρόσθεσε:

«Μπορεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου μπορεί να κάνει κάποιες προσθήκες με τις όποιες θα πάει καλύτερα μέχρι το καλοκαίρι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Δημόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

- για τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και αν υπάρξει αλλαγή στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών

«Ο Φερέιρα έπρεπε να φύγει εδώ και δεκαπέντε μέρες. Ο Χουάν (Ραμόν Ρότσα) είναι μία καλή περίπτωση για την ομάδα, επειδή είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχει ασχοληθεί αρκετά με τους νεαρούς παίκτες. Ωστόσο, μην περιμένουμε και θαύματα. Θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός. Μπορεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου μπορεί να κάνει κάποιες προσθήκες με τις όποιες θα πάει καλύτερα μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Champions League».

- για το κυριακάτικο ντέρμπι του «τριφυλλιού» με τον ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει καλύτερα τη φετινή σεζόν. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα μπει στο αυριανό ματς. Πολλά εξαρτώνται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που θα είναι στο ΟΑΚΑ. Ψυχολογικά θα βοηθήσει τον κόσμο η έλευση του Ρότσα. Μία αλλαγή προπονητή βοηθάει πάντα προς το καλύτερο».

- για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι»

«Το θέμα δεν είναι μόνο η συνολική λειτουργία της επιθετικής γραμμής, αλλά πώς κινείται μέσα στην αντίπαλη περιοχή ο σέντερ φορ. Δεν υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης στον Παναθηναϊκό. Έτσι χρειάζεται υποχρεωτικά έναν παίκτη για την επίθεση και ένα “δεκάρι” για να στέλνει την μπάλα μπροστά. Υπάρχει ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά δεν είναι αυτή η θέση του».

- για την παρουσία του στον Πανηλειακό

«Χρειαζόμαστε μία νίκη απέναντι στη Γλυφάδα. Με αυτό τον τρόπο θα ανέβουμε ψυχολογικά και να ξεκινήσουμε από την αρχή μία νέα προσπάθεια. Ήταν παλιά στην Α’ και είχε ζήσει μεγάλες στιγμές, όμως τώρα αν δεν βλέπει καλά αποτελέσματα δεν στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

Σενάρια για Σα Πίντο! 

16/11/2012

Σενάρια για Σα Πίντο!
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην ψάχνει ακόμη για προπονητή, αλλά οι Πορτογάλοι… προχωρούν το θέμα! Σύμφωνα με την O Jogo, ο Πορτογάλος Σα Πίντο είναι ένας από τους κύριους υποψήφιους για τον «πράσινο» πάγκο το καλοκαίρι.

Ως γνωστόν, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μαζί με τον Γιάννη Βονόρτα θα μείνουν στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» μέχρι τον Ιούνιο και… βλέπουμε. Οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο οποίος απομακρύνθηκε από την ομάδα μαζί με τον Κάρλος Φρέιτας, είναι ψηλά στην πράσινη λίστα. Παράλληλα, η O Jogo γράφει για την ανάληψη καθηκόντων από τον Ρότσα.

Αποχαιρέτησε «βουρκωμένος» ο Φερέιρα! 

16/11/2012

Αποχαιρέτησε «βουρκωμένος» ο Φερέιρα!
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας βρέθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προκειμένου να χαιρετήσει για τελευταία φορά τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο πρώην, πλέον, τεχνικός του «τριφυλλιού» συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» και τους αποχαιρέτησε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Μάλιστα, ο Πορτογάλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, "βούρκωσε"...

Ο Πορτογάλος δεν πήγε στην χθεσινή προπόνηση έτσι ώστε να έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς παίκτες στην Ελλάδα. Ο Φερέιρα πέρασε σήμερα το πρωί από την Παιανία για να πει το τελευταίο αντίο στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

«Όπως ξέρετε φεύγω από τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση μου έχει να κάνει με το γεγονός πως έβλεπα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω άλλη την ομάδα. Ήθελα να είμαι η λύση και όχι το ίδιο το πρόβλημα. Δυστυχώς, έγινα το πρόβλημα. Παλέψαμε μαζί, σας ευχαριστώ για την συνεργασία και τις στιγμές που ζήσαμε αυτά τα δύο χρόνια. Θετικές και αρνητικές. Όσο ήμουν εγώ στον πάγκο υπήρχε κάποιος που αναλάμβανε τις ευθύνες και σας στήριζε στα δύσκολα. Ελπίζω το ίδιο να συνεχίσει και μετά από εμένα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και κατέληξε:

«Φεύγω και έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Και αυτό γιατί έδωσα και έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω αυτό τον τεράστιο σύλλογο στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Θέλω να δίνετε και την ψυχή σας για την ομάδα, όπως έκανα εγώ. Να έχετε τον Παναθηναϊκό στην καρδιά σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία».Ο Φερέιρα τους ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία που είχαν και τους ευχήθηκε τα καλύτερα για τη συνέχεια.

Πονάει ο Λάζαρος 

16/11/2012

Πονάει ο Λάζαρος
Τα πλάνα του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ συνεχίσει και ετοιμάζει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε τους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται και έκανε ορισμένες δοκιμές αναφορικά με το βασικό σχήμα. Δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ο Χριστοδουλόπουλος.

Το ευχάριστο για τον Ρότσα ήταν που επέστρεψαν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι διεθνείς Λουκάς Βύντρα, Ορέστης Καρνέζης και Νίκος Σπυρόπουλος ενώ ο Λάζαρος ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό λαγονοψοΐτη (προσαγωγοί) και δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα. Όσον αφορά στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι «πράσινοι» έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, ταχύτητες και δίτερμα με έμφαση στην τακτική ενώ σε θεραπεία υπεβλήθησαν οι Μπουμσόνγκ και Πίντο.

Εν τω μεταξύ, στα εκδοτήρια θα είναι διαθέσιμα από την Κυριακή τα εισιτήρια για τον αγώνα του Europa League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μάριμπορ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (22/11) στο ΟΑΚΑ.

Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση κυμαίνονται από 10€ έως 30€. Για την αγορά των εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Αγωνία για Κοντοέ 

16/11/2012

Αγωνία για Κοντοέ
Πρόβλημα προέκυψε στην ΑΕΚ με τον Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος δεν κατάφερε να βγάλει την προπόνηση της Παρασκευής και έκανε θεραπεία.

Αγωνιά ο Λίνεν που τον προόριζε για τη θέση του κεντρικού αμυντικού στο προσεχές παιχνίδι με τη Βέροια.

Ο ποδοσφαιριστής έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο λόγω οσφυαλγίας και θα δοκιμάσει να προπονηθεί το Σάββατο και από το αν θα τα καταφέρει ή όχι θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας.

Θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης ακολούθησε ο Αλέξανδρος Νικολιάς, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά.

Η επόμενη προπόνηση των παικτών της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου στις 11:00.

Βάζει Σισοκό στον άξονα ο Ρότσα (photos) 

16/11/2012

Βάζει Σισοκό στον άξονα ο Ρότσα (photos)
Σύστημα 4-3-3 με τον Σισοκό στον άξονα της μεσαίας γραμμής δοκίμασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ. Οι διαφορές στην προπόνηση ανάμεσα στον Αργεντινό και τον Φερέιρα. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την προπόνηση της ομάδας.

Ο Αργεντινός, στην πρόβα ενδεκάδας, έβαλε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό αμυντικό τον Βύντρα. Η άλλη θέση στα στόπερ «παίζεται» ανάμεσα σε Βελάσκες και Τριανταφυλλόπουλο. Δεξί μπακ ήταν ο Σεϊταρίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος, ενώ κάποια στιγμή δοκιμάστηκε και ο Μαρίνος αντί του Γιούρκα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τους Σισοκό, Βιτόλο και Ζέκα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Μαυρίας, στο αριστερό ο Κουίνσι και στην κορυφή ο Τοτσέ, ενώ δοκιμάστηκε και ο Πετρόπουλος.

Φρεσκάδα, έκρηξη, κυκλοφορία

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει φροντίσει με το «καλημέρα» να δείξει τις αλλαγές στον τρόπο προπόνησης, σε σχέση με τον προκάτοχό του, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ετσι, λοιπόν, ο Αργεντινός δίνει μεγάλη έμφαση στην κυκλοφορία και τις πάσες και στις ταχύτητες. Θέλει να δουλέψει πολύ στην έκρηξη, εν αντιθέσει με τον Πορτογάλο, ο οποίος δούλευε πολύ σε τρέξιμο αποστάσεων, με σταθερό ρυθμό. Ο Αργεντινός, εκτός από την καλή κυκλοφορία και την έκρηξη, θέλει να έχει τους ποδοσφαιριστές του «φρέσκους» μέχρι τις γιορτές, μια και τα παιχνίδια είναι μαζεμένα. Γι’ αυτό και δεν δουλεύει με πολύ τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις, κάτι που έκανε ο πρώην προπονητής του «τριφυλλιού», κυρίως στις δυο προπονήσεις, μετά τα ματς.

Πρόσωπα επιλογής Σαββίδη στο νέο Δ.Σ 

16/11/2012

Πρόσωπα επιλογής Σαββίδη στο νέο Δ.Σ 
Το πρωί της Παρασκευής (16/11) κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο έχουν επιλεχθεί από τον Ιβάν Σαββίδη και είναι τα εξής: Ζήσης Βρύζας, Μαρία Γκοντσάρεβα, Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σπύρος Μηλιωρίδης, Ηλίας Γεροντίδης και Δημοκράτης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα υπογραφής.

Με τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου ο Βρύζας παραμένει πρόεδρος και η Γκοντσάρεβα αυτό της διευθύνουσας συμβούλου, με αυξημένες αρμοδιότητες.

Πρόβλημα με τις βίζες των Λίλα, Βίλα 

16/11/2012

Πρόβλημα με τις βίζες των Λίλα, Βίλα
Τις υπηρεσίες των Λίλα και Βίλα θα στερηθεί ο Γιάννης Χριστόπουλος. Οι δύο ποδοσφαιριστές των Ηπειρωτών αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις βίζες τους κατά την επιστροφή τους από την Αλβανία, όπου είχαν ενσωματωθεί με την εθνική τους ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να μην υπολόγιζε τον πρώτο αφού ήταν τιμωρημένος αλλά ο δεύτερος θα είναι ακόμα μια απουσία ενόψει του ματς με τον Άρη.

Η διοίκηση του ΠΑΣ θα ενεργήσει ανάλογα προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Αυτοί οι δύο «πονοκέφαλοι» ήρθαν να προστεθούν στο πρόβλημα με τον τραυματία του Γιώργου Ντάσιου ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Τζάνης, ο οποίος είναι στρατευμένος.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με τον Άρη:

Ντε Βινσέντι, Φέγκρους, Ίλιτς, Κεϊτά, Αυγενικού, Γιάκος, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Νικλητσιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ταμπάσης, Τζημόπουλος, Τοπούζης, Τσουκαλάς, Γεωργίου.

«Γυρίσαμε σελίδα, κοιτάμε μπροστά» 

16/11/2012

«Γυρίσαμε σελίδα, κοιτάμε μπροστά»
Να εκμεταλλευτούν τη στήριξη του κόσμου τους και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα φιλοξενήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα (17/11,17:15), τόνισε ο Νίκος Πασιαλής.

Ο τεχνικός του Άρη δήλωσε πως η εν λόγω αναμέτρηση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι ο αντίπαλος προέρχεται από νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος και μπροστά μας έχουμε μια σειρά παιχνιδιών, στα οποία στοχεύουμε στη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.

Από εκεί και μετά, όμως, βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Προέχει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα, που, όπως όλες, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Προέρχεται από νίκη και θα παραταχθεί με καλή ψυχολογία.

Το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδό μας και για μια ακόμη φορά θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι δύο στοιχεία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Άλλωστε οι εντός έδρας αγώνες είναι κλειδί για την επίτευξη των στόχων μιας ομάδας.

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μας στεναχώρησε. Όμως γυρίσαμε σελίδα και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι στον αγώνα με τα Γιάννινα όλα θα πάνε καλά και θα προσθέσουμε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό μας».

«Να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει» 

16/11/2012

«Να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει»
Για την απόδοση της ομάδας του και για το τι παίρνει από κάθε αγώνα βάσει της εμφάνισης που έχει κάνει έκανε λόγο ο Νίκος Καρύδας. Ο τεχνικός της Βέροιας τόνισε πως η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει περισσότερο ανάγκη τη νίκη από την ΑΕΚ στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος και επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Καρύδας στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε:

«Την Κυριακή αγωνιζόμαστε επί ενός σημαντικού και μεγάλου αντιπάλου, όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι. Ξέρω πολύ καλά, από τότε που εργαζόμουν στην ΑΕΚ, τι σημαίνουν αυτές οι δύο ήττες. Ξέρω πολύ καλά επίσης ότι μοναδικός στόχος της θα είναι η νίκη, όπως ξέρω ότι αν δεν κοιτούσαμε την βαθμολογία και βλέπαμε μόνο το όνομά της, αυτό θα την καθιστούσε ως φαβορί του αγώνα. Όλα αυτά τα ξέρουμε και εγώ και οι παίκτες μου.

Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά δεν την φοβόμαστε, γιατί ο δικός μας στόχος σε κάθε ματς είναι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και από το πού αγωνιζόμαστε, να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει βάση της απόδοσής μας. Έως τώρα, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δεν πήραμε αυτό που μας άξιζε.

Είμαστε μια ομάδα, που για να πάρει αποτέλεσμα, θα πρέπει να βασιστούμε στη δική μας πρωτοβουλία, για να ορίσουμε την τύχη μας. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να βγάλουμε περισσότερο πάθος από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια για να ελπίζουμε στη νίκη, που ούτως ή άλλως την έχουμε ανάγκη περισσότερο από την ΑΕΚ. Θέλουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και να μεταφέρει το πάθος του στους παίκτες μας».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν στην ομάδα: «Αυτή την εβδομάδα είχαμε πρόβλημα με τον Καλογέρη, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποστολή όμως η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει παρατεταμένος χρόνος αποκατάστασης κάποιων ποδοσφαιριστών, όμως αυτό που θέλουμε είναι ο παίκτης να είναι 150% έτοιμος όταν θα επανενταχθεί στην ομάδα, μετά από κάποιον τραυματισμό».

Για το ότι η ομάδα παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα: «Σε κανένα από τα παιχνίδια μας δεν είδα από τους παίκτες να σταματάνε την προσπάθεια και τους δίνω συγχαρητήρια γι’ αυτό. Συγκριτικά όμως, στην Τρίπολη και στην Κρήτη, μέχρι την στιγμή που δεχθήκαμε τα γκολ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους μας. Όταν κυνηγάς το σκορ είναι δύσκολο και ψυχολογικά. Είχα πει ότι για να βρεις χημεία πρέπει να δημιουργήσεις έναν κορμό παικτών και να δεχθείς τις αγωνιστικές τους μεταπτώσεις. Κάθε αλλαγή μπορεί να διαταράξει αυτή την χημεία».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας: «Τόσο ο Ιωάννου όσο και ο Κόστλι έχουν αγχωθεί με το γκολ. Έχουμε συζητήσει και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι το σημαντικό είναι να σκοράρει η ομάδα και όχι το ποιος θα σκοράρει».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας για εκείνον: «Δεν άκουσα τις δηλώσεις. Μάλλον ξεχνάει ότι στο βιογραφικό μου υπάρχουν όλες οι μεγάλες ομάδες, πλην του Παναθηναϊκού. Χαίρομαι γι’ αυτό που είπε, γιατί σημαίνει ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα με κοιτάξει και ως προπονητή».

Μπλόκο στις μετακινήσεις 

16/11/2012

Μπλόκο στις μετακινήσεις
Την μετακίνηση οπαδών και διάθεσης εισιτηρίων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και σε αυτούς της Λάρισας απαγόρευσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων.

Έτσι μετά από αυτή την απόφαση, οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά δεν θα βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό, όπως κι εκείνοι της Λάρισας για το μεγάλο ματς με τη Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ύστερα από εισηγήσεις των αρμοδίων, κατά περίπτωση, αστυνομικών αρχών, έλαβε τις παρακάτω δύο αποφάσεις, απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών και διάθεσης εισιτηρίων, στις φιλοξενούμενες ομάδες των κάτωθι δύο ποδοσφαιρικών αγώνων, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας:

α) Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τον αγώνα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE 2012-13, που θα γίνει τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α.

β) Της ΠΑΕ Α.Ε. Λάρισας, για τον αγώνα με την ΠΑΕ Νίκη Βόλου της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE 2012-13, που θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Δύο αμφίβολοι ενόψει ΑΕΚ 

16/11/2012

Δύο αμφίβολοι ενόψει ΑΕΚ
Την τελευταία στιγμή θα κριθεί αν ο προπονητής της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, θα υπολογίζει στους Γουέιν Τόμας και Αλέξανδρο Καλογέρη ενόψει του εντός έδρας αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας του Βορρά», λόγω των τραυματισμών τους έχασαν πολλές προπονήσεις και έτσι η συμμετοχή τους στην αναμέτρηση με την «Ένωση» είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (16/11) ο Καρύδας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν «διαβασμένοι» κόντρα σε εκείνους της ΑΕΚ.

«Πάνοπλος» στη Νέα Σμύρνη 

16/11/2012

«Πάνοπλος» στη Νέα Σμύρνη
Ευχάριστο «πονοκέφαλο» έχει ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου, ενόψει του εκτός έδρα αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του.

Έτσι, ο τεχνικός των Κρητικών θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, προκειμένου ο σύλλογος των Χανίων να επιστρέψει στις νίκες.

Μάλιστα, ο Χατζηνικολάου έβαλε τους παίκτες του να προπονηθούν το πρωί της Παρασκευής (16/11) στο γήπεδο του Μάλεμε πριν η αποστολή αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα, όπου και έφτασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά οι 20 «εκλεκτοί» του Χατζηνικολάου:
Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτας, Ναζλίδη,ς Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

Φουρτάδο… κι ο Θεός βοηθός 

16/11/2012

Φουρτάδο… κι ο Θεός βοηθός 
Το ρητό λέει πως «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει».

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Έβαλντ Λίνεν όμως, και η ενδεκάδα που δοκιμάζει μέσα στην εβδομάδα δεν αλλάζει.

Ο Γερμανός πρόβαρε για δεύτερη σερί μέρα το 4-2-3-1 με τον Φουρτάδο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση πως μ’ αυτό θα διεκδικήσει το πρώτο διπλό της ΑΕΚ στη Βέροια.

Καταρχάς ήταν φανερή η πρόθεση του Λίνεν να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γιάγκο στο κέντρο της άμυνας με τη μετατόπιση εκεί του Κοντοέ.

Όχι επειδή δεν υπολογίζει στον Μπουγαΐδη, αλλά κυρίως επειδή… υπολογίζει πολύ την ταχύτητα των επιθετικών της Βέροιας. Αφού όμως ο Κοντοές δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, ο νεαρός πήρε τη θέση δίπλα στον Κουτρουμπή και θα τη διατηρήσει αν ο συμπαίκτης του δεν ξεπεράσει τελικά την οσφυαλγία που τον ταλαιπωρεί.

Κι ενώ στην άμυνα ο Λίνεν δεν σκοπεύει να κάνει άλλες… μεταρρυθμίσεις (ο Κωνσταντόπουλος, από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση, είναι φαβορί να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια και οι Βλάχος, Λαγός θα μείνουν στα άκρα) από ‘κει και μπροστά φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά εκείνη με τον Φουρτάδο.

Δηλαδή να τον ξεκινήσει σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο 4-2-3-1, με τους Φέτση-Κορδέρο στα χαφ, τον Φούντα να επανέρχεται στα δεξιά και τον Γκερέιρο να παραμένει ως επιτελικός.

Μια επιλογή με στόχο να αυξηθεί η «επικινδυνότητα» των άκρων (εφόσον φυσικά ο Αφρικανός αποδείξει έστω και αργά ότι διαθέτει τέτοια) και η ΑΕΚ να βάζει συχνότερα στην αντίπαλη περιοχή έναν ακόμα επιθετικό πέραν του προωθημένου Κατσικοκέρη.

Επέστρεψαν στα… θρανία οι παίκτες του ΟΦΗ 

16/11/2012

Επέστρεψαν στα… θρανία οι παίκτες του ΟΦΗ
Την αποθέωση γνώρισαν το πρωί της Παρασκευής (16/11) οι παίκτες του ΟΦΗ, Μανόλης Ζαχαράκης, Μοχάμεντ Σαρ και Γιώργος Βαλεριάνος από τους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Τσαλικάκι.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου μοίρασαν αυτόγραφα και πολλά δώρα στους μικρούς θαυμαστές τους, ενώ δεν αρνήθηκαν να βγάλουν φωτογραφίες με αρκετούς από αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης ο Μοχάμεντ Σαρ μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής (18/11) απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά και για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί βασικός: «Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε χαρά στα παιδιά. Είναι ωραίο να δέχεσαι την αγάπη των παιδιών», είπε αρχικά ο Σενεγαλέζος στόπερ και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Νιώθω καλύτερα προσπαθώ να δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα . Η ομάδα πάει καλά, αλλά είναι θέμα του προπονητή το πότε θα είμαι απόλυτα έτοιμος για να παίξω. Δεν με απασχολεί το πότε θα παίξω αλλά να είμαι πάντα έτοιμος όταν μου το ζητήσει ο προπονητής μου», ενώ για το ματς της Κυριακής ανέφερε: «Ελπίζω να κερδίζουμε το ματς με τον Λεβαδειακό γιατί είναι ένα σημαντικό παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Μανόλης Ζαχαράκης υπογράμμισε για τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής απέναντι στους Βοιωτούς: «Έχουμε μια τετράδα αγώνων που είναι καθοριστική. Κερδίσαμε το πρώτο από αυτά τα ματς με τη Βέροια και θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες με τον Λεβαδειακό. Έχουμε δουλέψει για να πάρουμε τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι». Εκτός αυτού ο νεαρός αμυντικός μίλησε και για το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελπίδων: «Είμαι πολύ περήφανος να αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος. Είχα κάποιο άγχος αλλά υπήρχε πολύ καλό κλίμα στην Εθνική και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με όλα τα παιδιά», αλλά και για την επίσκεψη των παικτών του ΟΦΗ σε σχολεία της Κρήτης: «Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συνέχεια ώστε να αγαπάνε τα παιδιά τον ΟΦΗ από μικροί. Εύχομαι αυτές οι εκδηλώσεις να επεκταθούν στη συνέχεια».

Όλα καλά με Επστάιν 

16/11/2012

Όλα καλά με Επστάιν 
Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί ο Ντένις Επστάιν ήταν καθαρή, κάτι που σημαίνει πως αφού συνεχίσει το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, θα ενσωματωθεί πλήρως με τους υπόλοιπους παίκτες του Ατρομήτου από Τρίτη.

Η ομάδα του Περιστερίου προπονήθηκε σήμερα κανονικά, συνεχίζοντας την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Θεραπεία και για τον Μπάλλα.

Το αιμάτωμα στην μέση το οποίο ταλαιπωρεί τον Ντένις Επστάιν έχει υποχωρήσει (όπως φάνηκε από την μαγνητική τομογραφία), κάτι που σημαίνει πως ο Γερμανός ακραίος θα ακολουθήσει έντονο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης τις επόμενες ημέρες και από Τρίτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο Παναγιώτης Μπάλλας ακολούθησε θεραπεία λόγω της σύσπασης στον δικέφαλο και φυσικά δεν υπολογίζεται (όπως και ο Επστάιν) για το παιχνίδι της Τρίπολης.

Η υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε σήμερα στο αθλητικό κέντρο του «Μαζαράκη», με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να βλέπει τους παίκτες του να «βγάζουν» το πρόγραμμα χωρίς απρόοπτα.

Preview: Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15, Novasports 2) 

17/11/2012

Preview: Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15, Novasports 2) 
Μίνι... κρίση περνάνε και οι δύο ομάδες και στόχος τους είναι η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και επιθυμία των δύο «στρατοπέδων» είναι να αφήσουν πίσω τους τις τελευταίες ήττες στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος

Αν και παραμένει τρίτος στη βαθμολογία, τα τελευταία δύο παιχνίδια του Πανιωνίου έχουν «στραβώσει», με τις ήττες από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου καλείται να πάρει βαθμολογική... ανάσα, προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται στην τριάδα.

Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν για τον «Ελέ». Το πιο σοβαρό είναι αυτό του Βασίλη Λαμρόπουλου, καθώς ο στόπερ του «Ιστορικού» υπέστη ολική ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για περίπου 5 μήνες. Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογοζεί στις υπηρεσίες του Ευθύμη Κουλουχέρη για το ματς με τον Πλατανιά. Αν και ο αμυντικός των Νεοσμυρνιωτών ανέβασε στροφές τις τελευταίες ημέρες, τελικά κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής.

Όπως και ο Κώστας Μενδρινός που δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του. Κανονικά στη διάθεση του προπονητή του είναι ο Λεωνίδας Καμπάνταης μετά από καιρό.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Διαμαντάκος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Σπυρόπουλος, Κοντοχρήστος, Κούρος, Ντούνης, Ανδράλας, Κολοβός, Ρόβας, Οκόγιε, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Ρόκας, Γιαννούλης, Σάμαρης, Καμπάνταης.

Πλατανιάς

Τις τελευταίες αγωνιστικές έχει «κολλήσει» στην όγδοη θέση και τους 12 βαθμούς, καθώς αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες μετρά τρεις ήττες.

Στα θετικά για τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Χατζηνικολάου είναι ότι θα «κατεβάσει» την ομάδα του στην Νέα Σμύρνη με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, καθώς έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε αρκετή έμφαση τις τελευταίες ημέρες στο τακτικό κομμάτι, προκειμένου η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο «διαβασμένη» κόντρα στο νεανικό σύνολο του Πανιωνίου.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτας, Ναζλίδη,ς Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

Preview: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 1) 

17/11/2012

Preview: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 1) 
Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλουν στον Άρη, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σημαντικές επιστροφές για τους «κίτρινους» για το παιχνίδι με τους Γιαννιώτας, οι οποίοι θα έχουν και δικούς τους οπαδούς στο γήπεδο.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το sport-fm.gr

ΑΡΗΣ:

Το θετικό σερί αποτελεσμάτων του Άρη σταμάτησε στην Λιβαδειά (ήττα 2-1 από την τοπική ομάδα) σε ένα ματς που τίποτα δεν πήγε τίποτα καλά. Οι «κίτρινοι» δεν πτοούνται απ’ αυτό το στραβοπάτημα και θέλουν τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην βαθμολογία.

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με τους Παπαστεριανό, Αγκάνθο, Κοέλιο και Καζναφέρη να επιστρέφουν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Εκτός έμειναν οι Γκέσιος (τιμωρημένος), Πουλίδο, Ασλανίδης και Ηρακλής (τραυματίες).

Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να παραταχθούν με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαζαχαρία και Παντίδο στο κέντρο της άμυνας και με τους Μαργαρίτη και Ψυχογιό στα άκρα. Ο Κοέλιο αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στον ρόλο του «κόφτη», με τους Παπαστεριανό και Καπετάνο να βρίσκονται μπροστά του. Στα αριστερά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γιαννιώτας και δεξιά ο Καζναφέρης. Μόνος στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο.

Η 20μελής αποστολή: Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Κοέλιο, Αντωνιάδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Καζναφέρης, Κανούλας, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Τσουκάνης, Ψυχογιός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Με απουσίες, αλλά πίστη για θετικό αποτέλεσμα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προέρχεται από το «τρίποντο» στο παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη (1-0).

Οι Ηπειρώτες θα έχουν και δικούς τους οπαδούς στο γήπεδο,αλλά δεν θα έχουν στην σύνθεσή τους τον Βίλα, καθώς προέκυψε πρόβλημα με την βίζα του. Ανάλογα πρόβλημα υπάρχει και με τον Λίλα, ο οποίος ωστόσο, ήταν τιμωρημένος και συνεπώς δεν υπολογιζόταν από τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Η 18μελής αποστολή: Ντε Βινσέντι, Φέγκρους, Ίλιτς, Κεϊτά, Αυγενικού, Γιάκος, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Νικλητσιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ταμπάσης, Τζημόπουλος, Τοπούζης, Τσουκαλάς, Γεωργίου.

Preview: Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30, Novasports 2) 

17/11/2012

Preview: Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30, Novasports 2)
Μετά την άνετη επικράτηση επί της ΑΕΚ με σκορ 4-0, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Καραϊσκάκη το Σάββατο (19:30) την Κέρκυρα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Χωρίς Τοροσίδη, Μανωλά και με ερωτηματικό για τον Μανιάτη οι «ερυθρόλευκοι», τρεις απόντες για τους φιλοξενούμενους.

Οι Πειραιώτες θέλουν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι απέναντι στην φορμαρισμένη Κέρκυρα η οποία έχει μείνει για έξι αναμετρήσεις αήττητη καθώς ακολουθεί το ματς με την Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά, οι «Φαίακες» θέλουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και αν είναι δυνατόν να βάλουν στο… σακούλι και άλλους χρήσιμους βαθμούς.

Ολυμπιακός:

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ και μάλιστα με το εμφατικό 4-0. Το μυαλό μέχρι ένα σημείο είναι στο παιχνίδι με την Σάλκε που έρχεται για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός εφιστά την προσοχή όλων εν όψει του αγώνα με την Κέρκυρα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στο ματς του Σαββάτου, δεν υπολογίζει τους Τοροσίδη και Μανωλά που έμειναν εκτός αποστολής αν και έβγαλαν την προπόνηση της Παρασκευής ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον Μανιάτη που έχει γυρίσει το πόδι του. Ο διεθνής μέσος είναι στην αποστολή και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ο Ζαρντίμ δεν αποκλείεται να παρατάξει την 11άδα της ομάδας του με αρκετές αλλαγές καθώς θέλει να δώσει ανάσες σε παίκτες εν όψει Σάλκε αλλά και να προετοιμάσει άλλους που επιστρέφουν στην δράση.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κάρολ, σίγουρος θεωρείται ο Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, ο Ιμπαγάσα και ο Φέισα στην μεσαία γραμμή και ο Αμπντούν στο αριστερό άκρο. Από εκεί και πέρα, θέση στον άξονα διεκδικούν Μοντέστο, Γκρέκο, στο δεξί άκρο της άμυνας υποψήφιοι είναι οι Παπάζογλου, Μανιάτης και Μοντέστο. Στο κέντρο άμυνας θα είναι οι Σιόβας και Κοντρέρας ενώ στην δεξιά πτέρυγα θα πάρει θέση ο Βλαχοδήμος ή ο Φουστέρ.

Η αποστολή:

Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Ζαραδούκας, Χολέβας, Παπάζογλου, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ

Κέρκυρα:

Μετά από έξι παιχνίδια χωρίς ήττα, η Κέρκυρα πλέον βλέπει την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Η ομάδα του Μάντζιου βρίσκει τρόπο να πάρει αποτέλεσμα όπως έκανε και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θέλει να διεκδικήσει κάτι ανάλογο κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από το ματς με τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τσουμάνης, Αναστασόπουλος και ο τιμωρημένος Ηλιάδης.

Η αποστολή:

Στρατηλάτης, Ριγανάς, Μπουκουβάλας, Ζουμπουλάκης, Κοντοδήμος, Έντερ, Βενέτης, Γκούμας, Λεόν, Τσοκάνης, Γιάντσης, Μπάρκογλου, Κρητικός, Καραλής, Αγρίτης, Βασιλόγιαννης, Καραπέτσας, Πετρούσης, Λώττας.

Τον υποδέχεται με πρόβληματα 

16/11/2012

Τον υποδέχεται με πρόβληματα
Τις υπηρεσίες του Ευθύμη Κουλουχέρη θα στερηθεί στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Πλατανιά ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο έμπειρος αμυντικός αν και στην προπόνηση της Πέμπτης (15/11) έδειξε πως έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό του ο προπονητής του προτίμησε να τον προφυλάξει από την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής κόντρα στους Κρητικούς.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο «Ελέ» για τον αγώνα του Σαββάτου, αφού δεν υπολογίζει τόσο στον Μενδρινό όσο και στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος θα μείνει στα "πιτς" για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής οι «κυανέρυθροι» έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά να μη τους πιάσουν… αδιάβαστους.

Αναλυτικά οι 20 «εκλεκτοί» του Ελευθερόπουλου:


Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Διαμαντάκος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Σπυρόπουλος, Κοντοχρήστος, Κούρος, Ντούνης, Ανδράλας, Κολοβός, Ρόβας, Οκόγιε, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Ρόκας, Γιαννούλης, Σάμαρης, Καμπάνταης.

«Αδικούνται οι παίκτες του ΠΑΟ» 

16/11/2012

«Αδικούνται οι παίκτες του ΠΑΟ» 
Βάρος στη βελτίωση της ψυχολογίας και την αποφόρτιση των παικτών του Παναθηναϊκού από το άγχος θα ρίξει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κάτι που επεσήμανε και σε συνέντευξή του στην κάμερα της Nova, την πρώτη από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες των πράσινων. «Ελπίζουμε να κερδίσουμε το χαμόγελό τους», τόνισε ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού ο οποίος επεσήμανε ότι οι παίκτες αδικούνται καθώς οι δυνατότητες τους είναι σαφώς ανώτερες από αυτές που έχουν φανεί μέχρι τώρα…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα:

-Επιστροφή στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά από περίπου 13 χρόνια... Έρχονται στον νου, οι αναμνήσεις από το λαμπερό παρελθόν; Θυμίζει η επάνοδος σας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, κάτι από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε;
«Ναι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μοιάζουν πάρα πολύ. Πέρασαν τα χρόνια, αλλά μοιάζουν και άλλαξαν κάποια πράγματα πάρα πολύ. Το σημαντικό για μένα είναι ότι είμαι από το 1979 στον Παναθηναϊκό και στην Παιανία από το 1982, όταν ξεκινήσαμε με το πρώτο γήπεδο και το τροχόσπιτο... Μεγάλωσα μαζί με τον Παναθηναϊκό. Πέρα από το συναίσθημα προς το σωματείο, είναι και η τρέλα που έχω με το ποδόσφαιρο εδώ και 50 χρόνια. Έρχονται στιγμές που όταν το σωματείο που σε αγκάλιασε πριν από 33 χρόνια σε χρειάζεται, δεν μπορείς να πεις όχι. Ένα σωματείο που έδωσε την ευκαιρία- σε μένα και την οικογένεια μου- να ζήσω σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και να με αγκαλιάζει ο απλός φίλαθλος του ποδοσφαίρου.

Ίσως είμαι πιο σοφός από τότε που βρέθηκα για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού πριν από 18 χρόνια. Μεγαλώνουμε, ηρεμούμε, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά και πέρα από αυτό νιώθω μια σιγουριά. Υπό την έννοια ότι είναι πολύ μεγάλο το επιτελείο που είναι δίπλα μου, που σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής. Και εννοώ ότι ξεκινάς μια προσπάθεια δύσκολη, γιατί είναι δύσκολη η προσπάθεια, αλλά δεν ήταν όπως η προσπάθεια που έγινε πριν από 18 χρόνια, που ήταν τρία άτομα και διαφορετικό όλο το σκηνικό.

Χαιρέτισα σήμερα τον κ. Φερέιρα. Ήταν μια στιγμή δύσκολη και το λέω γιατί το έχω ζήσει... Η ζωή όμως προχωράει, αλλάζουμε σελίδα και προχωράμε. Αυτό που λέω, είναι ότι το σωματείο είναι πάνω από όλα. Γιατί αλλάζουν πρόσωπα, όμως το σωματείο μένει. Αν μπορούμε να προσθέσουμε ο καθένας μια γραμμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καλό θα είναι...

Παναθηναϊκός είμαι... Το έχω πει πολλές φορές. Το 1962 έγινα φίλαθλος της Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή και την αγάπησα πάρα πολύ. Έπαιξα οκτώ χρόνια στην Νιουελς Ολ Μπόις, δεν την αγάπησα. Και έμαθα να αγαπάω τον Παναθηναϊκό, μέσα από τον Παναθηναϊκό, πριν από πολλά χρόνια. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Δεν εννοώ μόνο στην πρώτη ομάδα, αλλά γενικά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ελπίζω ότι τα πράγματα σιγά σιγά θα πάνε προς το καλύτερο, μιλώντας ποδοσφαιρικά και εύχομαι ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα, να έχει υπομονή. Στις λίγες ημέρες που είμαι κοντά στα παιδιά, βλέπω καλή διάθεση και ελπίζω να υπάρχουν θετικά σημάδια μιας αλλαγής σελίδας».

-Ήταν δύσκολη απόφαση να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού σε αυτή την φάση;
«Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση. Εγώ δεν το ήξερα, για να μην γίνει παρεξήγηση... Ήμουν στην Παιανία στις 3 το μεσημέρι, την ημέρα που είχα την πρώτη επαφή με τον κ. Αλαφούζο και προετοιμαζόμουν για την προπόνηση με την ομάδα Νέων. Μέχρι τότε δεν το ήξερα. Υπήρχαν φήμες ότι ο Παναθηναϊκός θα διέκοπτε την συνεργασία του με τον κ. Φερέιρα, αλλά μέχρι εκεί. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο άλλο κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, τις Ακαδημίες.
Δεν υπάρχει συζήτηση. Μου λένε πάμε μαζί; Πάμε... Άγνοια κινδύνου και πάμε... Έτσι και αλλιώς, η ζωή είναι πιο δύσκολη από αυτό που περνάμε τώρα. Και περισσότερο σε μια χώρα που περνάει και ίσως περάσει και πιο δύσκολα, απ' ότι πέρασε η πρώτη μου χώρα, η Αργεντινή κάποια χρόνια πριν και συνήλθαν. Είναι μια απόφαση καρδιάς, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Δεν υπήρξε καν η σκέψη ότι είναι δύσκολη στιγμή. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν ίσως πολλοί που θα τον δουν θετικά, ίσως υπάρξουν και κάποιοι που θα το δουν αρνητικά. Δυστυχώς καμιά φορά, άνθρωποι που συνεργαστήκαμε, είναι αυτοί που βγάζουν την χολή. Ο απλός κόσμος είναι πολύ καλός μαζί μου και δεν αλλάζει τίποτα για μένα. Είναι ακόμα ένα βήμα προς τα πάνω, για να βοηθήσω μια κατάσταση δύσκολη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».
-Μαγικό ραβδάκι δεν έχετε και προφανώς δεν μπορείτε να αλλάξετε πολλά πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες...
«Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει ένα σκεπτικό και τίποτα άλλο. Το πρώτο μέλημα είναι να χτυπήσεις εκεί που θα σου ανοίξουν τις πόρτες και οι ποδοσφαιριστές, που στο κάτω κάτω είναι και αυτοί που θα μπουν στο γήπεδο, να νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο χαρούμενοι. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι και ένα παιχνίδι. Πολλές φορές φορτωνόμαστε παραπάνω από ότι πρέπει, όμως αυτό δεν σε οδηγεί πάντα στον σωστό δρόμο. Με ηρεμία, με καλή επαφή και με τις σύγχρονος μεθόδους και τις προπονήσεις, νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε ως ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ο ενθουσιασμός είναι καλό να υπάρχει, όμως δεν κρατάει πολύ... Μετά υπάρχει η δουλειά. Μπορεί ο ενθουσιασμός να κρατήσει 1-2 εβδομάδες, γι' αυτό λέω καμιά φορά, ότι πριν από 18 χρόνια δεν υπήρχε μόνο η ψυχολογία. Αυτό υπήρξε στην αρχή, όπως και τώρα. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει μια ομάδα σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, μόνο με την ψυχολογία. Τότε υπήρχε μια δουλειά εις βάθος, ανάλογα με την εποχή βέβαια και έφτασε ο Παναθηναϊκός εκεί που έφτασε, μένοντας στην ιστορία. Αυτό όμως είναι μακρινό παρελθόν, δεν μπορούμε να πατήσουμε εκεί. Διασχίζουμε πλέον ένα καινούργιο μονοπάτι, που είναι πολύ δύσκολο και ανηφορικό. Το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...»

-Πάντως είναι πολύ λίγες οι ημέρες μέχρι το πρώτο παιχνίδι και λογικό είναι το βάρος να πέσει στην ψυχολογία της ομάδας...
«Ναι, σε ένα κομμάτι, αλλά προσπαθούμε και με έναν άλλο τρόπο σκέψης και προπόνησης. Και εύχομαι οι αποδέκτες σε αυτή την προσπάθεια, που είναι οι ποδοσφαιριστές, να πάρουν αυτά τα πράγματα και να τα βγάλουν σιγά σιγά στο γήπεδο. Γιατί πιστεύω ότι αδικούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού και αδικούν το σωματείο. Ελπίζουμε να κερδίσουμε το χαμόγελο τους, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και μοιάζει με τη ζωή. Όταν υπάρχουν νεύρα, καμία φορά δεν αντιδράς λογικά και δεν σκέφτεσαι λογικά. Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο του Παναθηναϊκού- και δεν ξέρω πόσοι θα είναι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή- είναι ότι, ναι υπάρχει μια αλλαγή στον Παναθηναϊκό. Ναι, έρχεται ένα πρόσωπο που ίσως είναι αγαπητό σε αυτούς, αλλά πρέπει να έχουμε μέτρο σε όλα. Γιατί την Κυριακή θα υπάρχει παιχνίδι υπομονής, παιχνίδι που θέλουμε να περάσουμε κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές και θέλω υπομονή από τον κόσμο και να το χαρούν. Ο παλμός που θα υπάρχει, να μας δώσει την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε καλύτερα το παιχνίδι. Μην περιμένει ο κόσμος ότι την Κυριακή, επειδή γυρίσαμε σελίδα, θα παίζουμε με τρελό ρυθμό κτλ. Όχι, αυτό δεν σε οδηγεί πουθενά. Υπομονή, ξέρουμε τι κάνουμε και ελπίζουμε πως θα αρχίσει η ανάκαμψη για τον Παναθηναϊκό και ότι θα δούμε καλύτερες ημέρες».

-Μελλοντικά τι αλλαγές χρειάζονται στην ομάδα;
«Είναι τόσο λίγες οι ημέρες που βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα, που δεν μπορώ να σκεφτώ παραπάνω από την Κυριακή».

-Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα;
«Αυτοί είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με αυτούς θα δουλέψουμε. Υπάρχουν και έμπειροι και νέα παιδιά και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί υπάρχουν εννέα παιχνίδια σε εικοσιεπτά ημέρες. Είναι πολλοί οι αγώνες. Και όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Ότι και αν πούμε τώρα, ίσως να μην έχουν καμία σημασία. Πολύ σημαντικό είναι να αισθανθούμε μετά το παιχνίδι, ότι κάναμε κάτι καλύτερο απ' ότι έκανε ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα. Αυτό θέλουμε».

-Δουλεύατε μέχρι πρότινος με νέα παιδιά και γνωρίζετε καλά πώς να συνεχίσετε το νέο πρότζεκτ της ομάδας, που ρίχνει το βάρος στις Ακαδημίες. Υποθέτω ότι αυτό είναι το πλάνο.
«Το σημαντικότερο για μένα, είναι ότι είμαστε ένα ενιαίο πρόσωπο τώρα. Δεν υπάρχει κενό μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο κέρδος που υπάρχει αυτή την ώρα. Και βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση και μελλοντικά, να παράγει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ήθος. Με όλα αυτά που αρμόζουν σε ένα σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία τώρα. Τι θα γίνει μετά από έξι μήνες ή οκτώ μήνες, κανείς δεν ξέρει. Εμείς ελπίζουμε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι προς το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι πολύ θετικό και εμείς χαιρόμαστε όταν είμαστε δίπλα σε ένα σωματείο, που είναι το σπίτι μας. Πολλές φορές λέω ότι είναι και το πρώτο σπίτι μου, γιατί περνάω περισσότερες ώρες στην Παιανία...»

-Απέναντι σας την Κυριακή, ένας πρώην παίκτης σας, με τον οποίο ζήσατε σπουδαίες στιγμές. Είναι περίεργο, που θα βρείτε τον Γιώργο Δώνη την ερχόμενη Κυριακή στον αντίπαλο πάγκο;
«Ναι, είναι λίγο περίεργο, γιατί αν κλείσεις τα μάτια σου και κοιτάξεις στο παρελθόν, θυμάσαι πολλά. Ίσως το τελευταίο που έμεινε να είναι αυτή η τρομερή κούρσα στο Άμστερνταμ. Με τον Γιώργο είμαστε φίλοι, κάνει μια πολύ καλή καριέρα ως προπονητής. Αλλά το περίεργο θα ήταν να έπαιζε ο γιός του, ο Χρήστος εναντίον του πατέρα του. Αλλά θα παίξει με την Κ20 το Σάββατο. Ίσως στο μέλλον να γίνει και αυτό. Θα ήταν περίεργο... Ο Γιώργος είναι ένα εξαιρετικό παιδί, γνωρίζει ότι τον εκτιμώ αφάνταστα. Συνεργαστήκαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο και χάρηκα με την καριέρα που έκανε ως παίκτης και προπονητής. Θα είμαστε φίλοι μετά το παιχνίδι. Γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο καθένας κοιτάει την ομάδα του».

-Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βαθμούς, μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή στιγμή. Τι παιχνίδι περιμένετε και που πιστεύετε ότι μπορεί να κριθεί η νίκη;
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα, που μπορεί να κριθεί ένα παιχνίδι. Ούτε στο δικό μου επίπεδο, ούτε σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ... Όντως παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα, που βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική θέση από εμάς. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα πριν από το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό που έχουμε. Είναι όντως μικρό το διάστημα από τότε που ανέλαβα, όμως ελπίζω ότι αυτές οι μικρές αλλαγές, που μερικές φορές μοιάζουν μεγάλες σε μια ομάδα, να μας βοηθήσουν να είμαστε δυνατοί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Απέναντι στον ΠΑΟΚ έχω πολύ μεγάλη προϊστορία. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το μεγάλο χειροκρότημα, όταν βγήκα αλλαγή στο τελευταίο μου παιχνίδι στην Τούμπα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πιστεύω ότι με συμπαθεί, όμως είμαστε αντίπαλοι και η κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει. Ελπίζω να πάμε καλά. Το ελπίζω...»

Μόνο έναν μπορεί να πάρει η ΑΕΚ 

16/11/2012

Μόνο έναν μπορεί να πάρει η ΑΕΚ 
Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ -σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal με τους Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις- παρελαύνουν ήδη στα πρωτοσέλιδα.

Η σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ωστόσο επιβεβαίωσε πως η «Ένωση» (ακόμα κι αν μπουν οι επενδυτές και λύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει) δεν θα έχει δικαίωμα ν’ αποκτήσει πάνω από έναν Έλληνα παίκτη άνω των 24 ετών στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλει να προχωρήσει σε ενίσχυση και πέραν αυτού θα πρέπει να το κάνει με γηγενείς ποδοσφαιριστές κάτω από το συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

Η «Ένωση» εμφανιζόταν έτοιμη να υποβάλλει αίτημα για άρση της απαγόρευσης μεταγραφών στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ -σε περίπτωση που εκείνες έβρισκαν λύση στο διοικητικό τους πρόβλημα. Κρίνοντας ωστόσο πως μια τέτοια πρόταση δεν θα είχε τύχη (μιας και η βαθμολογική της θέση έχει δώσει το δικαίωμα σε πολλές ομάδες που τη βλέπουν ανταγωνιστικά να μην επιθυμούν την ενίσχυσή της) ο Ανδρέας Δημητρέλος δεν κατέθεσε καν σχετική πρόταση στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας.

Ή μάλλον κατέθεσε, αλλά στο πλαίσιο της συζήτησης για το αν θα μπορεί να αρθεί η απαγόρευση χειμερινών μεταγραφών στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν την επόμενη σεζόν (2013/14). Μια συζήτηση που ελπίζεται ότι δεν θα… απασχολεί τότε την ΑΕΚ (αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχει προχωρήσει το θέμα με τους Βιντιάδη και Χάρις και θα συνεχίζει να μάχεται με τα ψέματα για την επιβίωσή της) και η οποία δεν αλλάζει το γεγονός πως η «Ένωση» τον φετινό Γενάρη θα μπορεί να ενισχυθεί με έναν μόνο Έλληνα παίκτη άνω των 24 χρονών.

Η επιστροφή των «τεσσάρων» 

16/11/2012

Η επιστροφή των «τεσσάρων» 
Με τους Παπαστεριανό, Αγκάνθο, Κοέλιο και Καζναφέρη να επιστρέφουν στην αποστολή του Άρη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των «κιτρίνων» για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββατο, 17:15).

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση, με τον Νίκο Πασιαλή να ανακοινώνει τους 20 παίκτες που υπολογίζονται για τον αγώνα με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Από αυτούς, εκτός έμειναν οι Γκέσιος (τιμωρημένος), Πουλίδο, Ασλανίδης, Ηρακλής (τραυματίες) και Αγγελούδης (λόγοι τακτικής).

Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, προτίθεται να παρατάξει τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Παπαζαχαρία και Παντίδο στο κέντρο της άμυνας, με τους Μαργαρίτη και Ψυχογιό στα άκρα. Ο Κοέλιο αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στον ρόλο του «κόφτη», με τους Παπαστεριανό και Καπετάνο να βρίσκονται μπροστά του. Στα αριστερά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γιαννιώτας και δεξιά ο Καζναφέρης. Μόνος στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο.

Αναλυτικά οι 20 του Άρη:

Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Κοέλιο, Αντωνιάδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Καζναφέρης, Κανούλας, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Τσουκάνης, Ψυχογιός.

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» 

16/11/2012

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» 
Οι εννέα νίκες και η μόλις μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας δείχνουν –αναμφισβήτητα- ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τόνισε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

«Αν παίζουμε εμείς την μπάλα που ξέρουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο επιθετικός των ερυθρολεύκων και ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό όλων στην ομάδα του Πειραιά είναι πρώτα το… τρίποντο με την Κέρκυρα και στη συνέχεια η αναμέτρηση με τη Σάλκε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτης Βλαχοδήμου στην κάμερα της Nova

-Παναγιώτη, οι εννέα νίκες και η μία ισοπαλία στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τι δείχνουν για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού;
«Δείχνουν ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αν παίζουμε εμείς την μπάλα που ξέρουμε, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως θα τελειώσουμε τη χρονιά χωρίς να χάσουμε κάποιο παιχνίδι».

-Ο προπονητής σας έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν το σύνολο των παικτών που έχει στη διάθεσή σας. Εσύ τι άποψη έχεις για το ρόστερ του Ολυμπιακού;
«Πιστεύω πως όλοι δουλεύουν σκληρά και θέλουν να παίξουν. Απ' την πλευρά μου θεωρώ ότι βελτιώνεσαι μόνο μέσα απ' τα παιχνίδια. Βέβαια και απ' τις προπονήσεις, αλλά περισσότερο απ' τα παιχνίδια. Προσπαθούμε όλοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπούμε στην ομάδα και να βοηθήσουμε».

-Υποψιάζομαι πως θα σας ζητάει ν' αρπάζετε την ευκαιρία όποτε έχετε τη δυνατότητα ν' αγωνιστείτε. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι έτοιμος για να παίξεις οποιαδήποτε στιγμή σου ζητηθεί;
«Είναι δύσκολο, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το έχουμε αυτό
μέσα μας. Να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και όταν έρθει η ώρα να μπούμε μέσα, να δείξουμε ότι αξίζουμε, ότι μπορούμε να παίξουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο αν δεν έχεις ρυθμό».

-Αισθάνεσαι πως έχεις προσαρμοστεί στη νέα σου ομάδα;
«Ναι».

-Το Σάββατο ακολουθεί ο αγώνας με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη. Τι άποψη έχεις για τον επόμενο αντίπαλό σας;
«Αν κάνουμε το παιχνίδι μας δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

-Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς, με το σκεπτικό πως ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας της Τετάρτης με την Σάλκε στη Γερμανία;
«Μας ενδιαφέρει πρώτα ο αγώνας του πρωταθλήματος. Θέλουμε να το κερδίσουμε και να πάρουμε τους βαθμούς και μετά θα σκεφθούμε τη Σάλκε».

-Και δύο λόγια για τον κόσμο, που είναι αλήθεια πως σε έχει υποδεχθεί με ιδιαίτερη θέρμη
«Χαίρομαι πολύ που με αγάπησε ο κόσμος. Με βοηθάει πάρα πολύ και εύχομαι να είναι πάντα έτσι».

Χάνει Περόνε! 

16/11/2012

Χάνει Περόνε! 
Μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Σάκη Τσιώλη, που είδε τον Εμάνουελ Περόνε να αποχωρεί τραυματίας από την προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης και να τίθεται εκτός του παιχνιδιού απέναντι στον Ατρόμητο.

Στο τελικό της στάδιο κατά τα άλλα η προετοιμασία των Αρκάδων, με τους Πιπίνη και Σαραντόπουλο να ακολουθούν θεραπεία.

Ο Αργεντίνος επιθετικός χτύπησε στο γόνατο και υπέστη οστικό οίδημα. Κάτι που ενδέχεται να τον ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες, με την απουσία του από τον αγώνα με τον Ατρόμητο να θεωρείται δεδομένη.

Οι Πιπίνης και Σαραντόπουλος ακολούθησαν για μία ακόμα ημέρα το ατομικό τους πρόγραμμα, κάνοντας θεραπεία.

Ο Σάκης Τσιλωλης, που πλέον καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του βασικού του φορ, έριξε το βάρος σε θέματα τακτικής. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο με απογευματινή προπόνηση και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τον προπονητή των Αρκάδων να ανακοινώνει αμέσως μετά την αποστολή.

Μοιρασμένες πιθανότητες για Σίσιτς 

16/11/2012

Μοιρασμένες πιθανότητες για Σίσιτς
Από τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Αναστόπουλο, θα κριθεί αν ο Μίρνες Σίσιτς θα χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι της Κυριακής (18/11) κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έχει χάσει τις περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Παρασκευής (16/11), λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της χώρας του, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στον αγώνα με τους Βοιωτούς να εξαρτάται από τον «Αναστό».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής ο Αναστόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην τακτική, όσο και στα τελειώματα των φάσεων. Ωστόσο, από αυτή έλειπαν για άλλη μία μέρα οι Μπούρμπος, Χαριτωνίδης, οι οποίοι ακολούθησαν θεραπεία, καθώς είναι τραυματίες, ενώ ατομικό έκανε και ο Καπουράνης.

Διαμαντάκος: «Δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά» 

16/11/2012

Διαμαντάκος: «Δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά» 
Πολύ καλό σύνολο χαρακτήρισε τον Πλατανιά ο Δημήτρης Διαμαντάκος ενόψει της αναμέτρησης του Πανιωνίου με την ομάδα των Χανίων.

Ωστόσο, ο νεαρός επιθετικός των «κυανέρυθρων» τόνισε ότι αν παίξουν όπως πρέπει δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Επιπλέον μίλησε και για τον τραυματισμό του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αλλά και για την ψυχολογία που υπάρχει μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες.

«Σίγουρα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Προετοιμαζόμαστε όπως όλες τις προηγούμενες εβδομάδες. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλώς έχουμε περισσότερη θέληση και πάθος για να αντιστρέψουμε τις δύο σερί ήττες», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, αλλά και το τι έχει ξεχωρίσει απο την ομάδα των Χανίων, είπε: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ένα πολύ καλό σύνολο. Αν όμως εμείς παρουσιαστούμε καλοί στο γήπεδό μας, όπως έχουμε δείξει φέτος, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Και μπροστά, ο Μαραγκουδάκης μας έχει δείξει ότι σκοράρει κιόλας. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά και αμυντικά είναι καλοί και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα».

Τέλος για τον τραυματισμό του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχολίασε: «Ο Βασίλης ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια, αλλά έχουμε δείξει σαν ομάδα, αλλά και ο προπονητής ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες, οπότε, δεν μας επηρέασε. Σίγουρα είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Φερέιρα: «Ένα ειλικρινές αντίο σε όλους» 

16/11/2012

Φερέιρα: «Ένα ειλικρινές αντίο σε όλους» 
Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τελευταία του παρουσία στην Παιανία, αποχαιρέτησε όλους όσους συνεργάστηκε αυτά τα δύο χρόνια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την αποχώρησή του από τους «πράσινους», ενώ σε αυτή την στιγμή του αποχαιρετισμού θέλησε να πει ένα ειλικρινές αντίο στους αληθινούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η δήλωση του Φερέιρα στην κάμερα της Nova:

«Μόλις αποχαιρέτισα τους παίκτες, καθώς και όλους τους συνεργάτες στην Παιανία, με τους οποίους δούλεψα στο διάστημα των δύο ετών που ήμουν εδώ. Και έρχεται και η ώρα για να αποχαιρετίσω, όλους τους πραγματικούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αποχαιρέτισα προσωπικά και μερικούς από τους υπεύθυνους της ομάδας, που είχα την δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί τους.

Ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Γόντικα, με τον οποίο σε ενάμισι χρόνο είχαμε μια συνεργασία, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον σύλλογο. Καθώς επίσης και τον νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον κ. Αλαφούζο, από τον οποίο είχα πάντοτε την υποστήριξη. Του εύχομαι καλή επιτυχία για τον μεγάλο σύλλογο, στον οποίο στοχεύει να δημιουργήσει.
Έτσι λοιπόν, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, θέλω να πω αντίο σε όλους.

Και μέσω της Nova, με την οποία είχα την χαρά να συζητώ κάθε εβδομάδα, θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου. Είτε αυτοί με μεταχειρίστηκαν ή έγραψαν καλά για μένα, είτε δεν έγραψαν μερικές φορές πολύ θετικά για μένα. Αλλά πραγματικά σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τους ειλικρινείς φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αυτούς που πάντοτε με υποστήριξαν λέω αντίο... Τους λέω ένα ειλικρινές αντίο
».

Ο… χαζομπαμπάς Κοέλιο 

16/11/2012

Ο… χαζομπαμπάς Κοέλιο 
Έγινε πατέρας πριν μερικές μέρες και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του. Ο λόγος για τον Νούνο Κοέλιο.

Ο 23χρονος μέσος του Άρη μίλησε στην κάμερα της Nova με αφορμή την αναμέτρηση των «κίτρινων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική της Super League, με την κόρη του ωστόσο να... μονοπωλεί σχεδόν τη συζήτηση.

Ο Πορτογάλος τόνισε ότι νιώθει πολύ όμορφα και έτοιμος να κάνει τα πάντα για το παιδί του, ενώ όσον αφορά το ματς με τον Άγιαξ της Ηπείρου, το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν μόνο τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νούνο Κοέλιο

Καταρχήν, πως αισθάνεσαι ως πατέρας;

« Είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν μπορείς να το περιγράψεις. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα! Άκουγα πάρα πολλά πράγματα, γιατί είναι το πρώτο μου παιδί. Παρ΄ όλα αυτά, αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε. Είναι απερίγραπτο. Με τη βοήθεια της ομάδας, μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι κοντά στη γυναίκα μου την ώρα της γέννας και να είμαι εκεί τις πρώτες ώρες του παιδιού. Επομένως, τώρα, πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος να ανταποδώσω, για να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στην ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο, λοιπόν, νιώθω πάρα πολύ όμορφα».

Λένε, ότι όταν γίνεται κανείς πατέρας επαναπροσδιορίζει τη στάση του απέναντι στη ζωή. Είναι έτσι;

«Εγώ από πολύ μικρός, ήμουν αρκετά ώριμος για την ηλικία μου. Και αυτό, γιατί έφυγα από το σπίτι μου σχετικά νωρίς, ζώντας μόνος μου, παίζοντας ποδόσφαιρο. Όταν κάναμε αυτό το βήμα με τη σύζυγό μου νιώθαμε απολύτως έτοιμοι. Σίγουρα αλλάζουν εντελώς τα πράγματα. Οι ευθύνες που νιώθεις, πλέον, είναι πάρα πολύ μεγάλες, αλλά ήμασταν έτοιμοι να τις αναλάβουμε, ώστε να μεγαλώσει το κορίτσι μας με την καλύτερη δυνατή μόρφωση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Έγινες πατέρας, όντας ποδοσφαιριστής του Αρη. Αυτό σε δένει ακόμα περισσότερο με την ομάδα;

« Σίγουρα είναι πάρα πολύ όμορφη η αίσθηση. Βέβαια, απ΄ την αρχή ένιωθα πολύ καλά στην ομάδα, αλλά το γεγονός ότι συνδυάστηκε αυτή η πρώτη έλευση του παιδιού, έχοντας παρουσία στην Ελλάδα και τον Αρη Θεσσαλονίκης, είναι κάτι το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου. Από την άλλη μου κάνει τα πράγματα λίγο δύσκολα, γιατί είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά τους, αλλά μετά τα Χριστούγεννα, όταν θα έχει μεγαλώσει λίγο, θα τους έχω εδώ στη Θεσσαλονίκη και όλα, πλέον, θα είναι πολύ πιο όμορφα!»

Με εντελώς διαφορετική ψυχολογία, λοιπόν, επανέρχεσαι στις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις και ετοιμάζεσαι για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα...

«Ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να βγει στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει μόνο τη νίκη. Μόνο οι τρεις βαθμοί υπάρχουν σ΄ αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε και με τον κόσμο στο πλάι μας, είναι η κατάλληλη συγκυρία για να τους κατακτήσουμε. Βαθμοί, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν στην περαιτέρω αναρρίχησή μας στη βαθμολογία, προκειμένου να έρθει μεγαλύτερη ηρεμία στον σύλλογο».

Το ότι η ομάδα, παρά το ότι παίζει καλύτερα, εξακολουθεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, σας φορτώνει με άγχος;

«Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι ομάδες οι οποίες βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, δέχονται μια ιδιαίτερη πίεση. Αυτό ακριβώς νιώθουμε κι εμείς. Θέλουμε να βγούμε απ΄ αυτή τη θέση και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως δουλεύουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα θα τα καταφέρουμε. Με κάποιες συνεχόμενες νίκες θα βγάλουμε την ομάδα απ΄ τη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Επομένως, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο και να βλέπουμε διαφορετικά το κάθε παιχνίδι. Επιπλέον, εμείς έχουμε το αβαντάζ ότι διαθέτουμε φιλάθλους οι οποίο μας στηρίζουν θερμά, γεμίζοντας το γήπεδο και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Και το σημαντικό είναι ότι στα εντός έδρας παιχνίδια, όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, οι οπαδοί είναι εκεί, εξακολουθώντας να μας στηρίζουν. Δεν θέλω να κουράσω, αλλά πρέπει να τους πω, ότι επιθυμώ να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Διότι η ομάδα μας είναι νέα και τώρα ψάχνει τα πατήματά της στη Superleague, επομένως ο τρόπος αυτός μας βοηθάει πάρα πολύ».

«Δεν φοβόμαστε κανέναν» 

16/11/2012

«Δεν φοβόμαστε κανέναν»
Την άποψη πως αν ο Πανιώνιος σε κάθε αγώνα της Σούπερ Λίγκας δίνει τον καλύτερό του εαυτό δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο, εξέφρασε ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε και για τη χρονική περίοδο που ήταν τραυματίας, αλλά και για τα δυνατά σημεία του Πλατανιά που είναι ο επόμενος αντίπαλος των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στην κάμερα της Nova:


Για το διάστημα της απουσίας του:

«Για όλους τους παίκτες μια τέτοια κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πλέον είμαι καλύτερα, συμμετέχω αυτή τη βδομάδα στις προπονήσεις και νομίζω κόντρα στον Πλατανιά θα είμαι 100% έτοιμος».

Για το ματς με τον Πλατανιά:

«Αν ο Πανιώνιος παίξει το ποδόσφαιρο που έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει, δεν νομίζω ότι μπορεί να φοβηθεί ούτε τον Πλατανιά, ούτε καμία από τις ελληνικές ομάδες. Θα είναι δύσκολο σίγουρα γιατί ο Πλατανιάς έχει έναν βαθμό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Εμείς θα κοιτάξουμε την απόδοσή μας. Να είμαστε πειθαρχημένοι σε αυτά που θα πει ο προπονητής μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας».


Για το τι ξεχωρίζει από τους Κρητικούς:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα του Πλατανιά. Είναι ένα σύνολο που ξεκίνησε πολύ καλά, στους τελευταίους αγώνες δεν έχει πάρει αρκετούς βαθμούς. Ίσως κλειστεί, όπως έγινε και στον αγώνα με την Κέρκυρα. Πρέπει να μπορέσουμε να αποδώσουμε και σε τέτοιους αγώνες και να φεύγουμε με τους τρεις πόντους και με τέτοιους αντιπάλους».

Για το αν είναι επηρεασμένοι από τις δύο διαδοχικές ήττες:

«Σίγουρα μας στεναχωρεί μετά το τέλος ενός αγώνα να είμαστε ηττημένοι. Όλα τα παιδιά έχουν δείξει χαρακτήρα, δουλεύουν σκληρά και διασκεδάζουν στην προπόνηση, ενώ ταυτόχρονα είναι πειθαρχημένοι. Προσωπικά, ευχαριστιέσαι κάνεις προπόνηση στον Πανιώνιο»
.

Για τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου:

«Είναι πολύ άσχημο να χάνεις πάρα πολλούς μήνες από την καριέρα σου. Το ξέρω γιατί το έχω περάσει. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να παίξουμε και για τον Βασίλη, γιατί ήταν σε αυτούς τους 10 αγώνες ένα αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Σίγουρα επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα, αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό έτσι συμβαίνει. Είναι μέσα στον αθλητισμό η ζωή. Πρέπει να δείξεις και εκεί χαρακτήρα για να το ξεπεράσεις».

Για μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου:

«Τον θέλουμε κοντά μας. Όταν παίρνει παλμό αυτό το γήπεδο, αποδίδουμε και εμείς ακόμα καλύτερα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θέλουμε να μας βοηθήσει να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο».

Αντωνιάδης: «Ευχαριστώ τον Θεό για την συμμετοχή μου» 

16/11/2012

Αντωνιάδης: «Ευχαριστώ τον Θεό για την συμμετοχή μου»
Ένα από τα πολλά νεαρά παιδιά που προωθήθηκαν το καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα του Άρη, ο Παντελής Αντωνιάδης, έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Μπορεί ο 18χρονος μεσοεπιθετικός να μην το ευχαριστήθηκε λόγω της ήττας, ωστόσο, δηλώνει χαρούμενος και ευχαριστεί τον Θεό γι’ αυτή την πρώτη του συμμετοχή.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Αντωνιάδη στην κάμερα της Nova:

Παντελή, κανείς στον Αρη δεν θέλει να θυμάται το ματς της Λιβαδειάς, εκτός από εσένα, εξαιτίας του ότι εκεί πραγματοποίησες την πρώτη σου συμμετοχή στη Superleague. Είναι έτσι;

«Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την πρώτη συμμετοχή, αλλά δεν κερδίσαμε κι έτσι δεν μπόρεσα να χαρώ όσο θα ήθελα. Η ομάδα έκανε μια καλή προσπάθεια στη Λιβαδειά και το θετικό είναι ότι την εκτίμησε ο κόσμος και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αρχής γενομένης από το Σάββατο».

Αυτή τη στιγμή την περίμενες πολύ καιρό...

«Έτσι είναι. Τόσα χρόνια στον Άρη περίμενα να παίξω στην πρώτη ομάδα και το πέτυχα το Σάββατο που μας πέρασε...».

Φτάνει, λοιπόν, η ώρα που ο Νίκος Πασιαλής, έρχεται και σου λέει: «Παντελή, ετοιμάσου, μπαίνεις». Τι σκέφτεσαι;

«Να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Εγώ έκανα ζέσταμα, κοιτούσα τον αγώνα και ήθελα να μπω. Όταν, λοιπόν, είδα να με φωνάζουν έκανα το σταυρό μου και ευχαρίστησα το Θεό και φυσικά τον κ. Πασιαλή και τον κ. Μπουγιουκλή που μου έδωσαν την ευκαιρία».

Οι διαφορές με τις συμμετοχές που έκανες στην Κ20 τεράστιες, έτσι δεν είναι;

«Είναι, όντως, μεγάλη η διαφορά. Η πρώτη ομάδα, εκτός από ταλέντο, θέλει πολύ σκέψη και εμπειρία. Ενώ στην Κ20, αν είχες ταλέντο, φαινόσουν. Τώρα είναι διαφορετικά, αλλά με τον καιρό, θα προσαρμοστώ».

Ο πρώτος σου στόχος επετεύχθη, κάνοντας το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Ο δεύτερος στόχος;

«Ο δεύτερος στόχος είναι να προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου, σιγά-σιγά να μπω και κάποτε να παίξω και βασικός».

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα, πως το περιμένεις;

«Είναι πολύ κρίσιμο ματς, διότι πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω μέσα στην έδρα μας ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουμε. Βέβαια, το ματς είναι δύσκολο, όπως όλα, αλλά με διάθεση και πάθος θα φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».

Έχεις εικόνα από τον ΠΑΣ;

«Δεν έχω καμιά εικόνα. Μια ομάδα η οποία προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία. Εμείς δεν είμαστε τέτοια ομάδα, αν και φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θα δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα».

«Δεν κατεδαφίζεται η Λεωφόρος» 

17/11/2012

«Δεν κατεδαφίζεται η Λεωφόρος»
Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι να του δοθεί οριστικά η άδεια ανέγερσης του δικού του «σπιτιού» στον Βοτανικό, εξέφρασε ο Γιάννης Ηρειώτης, μιλώντας στην ΟΠΑΠ TV. Ο υποψήφιος για το ΔΣ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στις εκλογές της Κυριακής (18/11), μίλησε επίσης για την αποχώρηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα και την πρόσληψη Χουάν Ρότσα, αλλά και για την προσπάθεια των «πράσινων» να «φωτίσουν» όπως είπε την «παράγκα».

Αναλυτικά, ο κ. Ηρειώτης, μίλησε στην ΟΠΑΠ TV, για:

-το γεγονός ότι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» δεν πέτυχε τους αρχικούς στόχους της:

«Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε με τα αποτελέσματα και αυτό αποθάρρυνε τον κόσμο. Αν δεν ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος ο Παναθηναϊκός θα ήταν σε πολύ χειρότερη θέση. Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολα. Και μένα μου κάνει εντύπωση πως έχουν βάλει μόνο 24 άτομα πάνω από 4.000 ευρώ. Οι λόγοι μπορεί να είναι το ότι δεν έχουν έντονο ενδιαφέρον και ειλικρινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Και μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις»

-την επιστροφή στην Λεωφόρο και το γήπεδο στο Βοτανικό:

«Δεν έχει τα χρήματα ο Παναθηναϊκός για να είναι στο ΟΑΚΑ. Για εμάς τους Παναθηναϊκούς η Λεωφόρος σημαίνει πολλά. Ο περιορισμός των εσόδων είναι σημαντικό θέμα για την ΠΑΕ. Πιστεύω πως το αίτημα για επιστροφή στη Λεωφόρο είναι δίκαιο. Αν θέλουν να κάνουν πράσινο πάρκο τη Λεωφόρο να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να πάει ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Γήπεδο δίνουμε, γήπεδο παίρνουμε. Δεν κατεδαφίζεται η Λεωφόρος. Το γήπεδο θα γίνει στο Βοτανικό και θα είναι αποτέλεσμα των προσωπικών ενεργειών του Γιάννη Αλαφούζου και κάποιων εξειδικευμένων συνεργατών. Από τη στιγμή που η Πολιτεία τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα δείτε ότι η εικόνα του Βοτανικού δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή εικόνα»

-τις προσεχείς εκλογές του «σωματείου»:

«Οι εκλογές ενδέχεται να δώσουν ώθηση. Είναι ένα νέο μοντέλο για την ομάδα αλλά στο εξωτερικό, σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, είναι κάτι θεσμοθετημένο. Δεν υπάρχουν πιο καθαρές διαδικασίες. Ο Παναθηναϊκός διοικείται από τον κόσμο του».

-τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Συμμερίζομαι την άποψη του Γιάννη Αλαφούζου ότι ο Φερέιρα είναι ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου. Ωστόσο αυτή τη χρονιά δεν υπήρχε χημεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύνολο επιτυχιών. Ο Φερέιρα έχει γνώσεις και θα μπορούσε να βοηθήσει από άλλο πόστο τον Παναθηναϊκό».

-τον Χουάν Ραμόν Ρότσα:

«Ο Ρότσα είναι άνθρωπος του Παναθηναϊκού. Ήταν εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν να δουν την ομάδα να ανεβαίνει και να παίζει καλύτερα. Ο Ρότσα έχει αποδείξει την αξία του ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα».

-το παρασκήνιο και τους τρόπους καταπολέμησής του:

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να επικρατήσει ο Νόμος και να σταματήσουν τα άσχημα φαινόμενα. Δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει η υπόθεση των στημένων αγώνων. Δε μιλάω για τις παράγκες του παρελθόντος που φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα. Υπήρχε, υπάρχει και ελπίζω να σταματήσει να υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φωτίσουμε συνθήκες και ανθρώπους που δημιουργούν πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε συμμάχους και θα τους αυξήσουμε».

«Τρέχει» για Μάριμπορ ο Λάζαρος 

17/11/2012

«Τρέχει» για Μάριμπορ ο Λάζαρος
Οριστικά χωρίς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο αυριανό (18/11) ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον λαγονοψοΐτη και σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το επόμενο ματς με την Μάριμπορ την Πέμπτη (22/11) για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους που δεν υπολογίζονται, πρόκειται για τους Μπουμσόνγκ και Πίντο που συνέχισαν τη θεραπεία που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα. Πριν την έναρξη της προπόνησης και των δοκιμών που έκανε ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», υπήρξε ομιλία του προς τους παίκτες, στους οποίους εξήγησε τι θέλει να κάνουν στο γήπεδο από εδώ και μπρος. Αρκετές φορές μάλιστα, ο Ρότσα σταμάτησε και την προπόνηση, προκειμένου να δώσει οδηγίες.

Οι πρώτες δοκιμές

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Χουάν Ρότσα φαίνεται πως ακόμα «ψάχνεται» για να βρει τους κατάλληλους που θα πλαισιώσουν το 4-3-3 με το οποίο θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό αμυντικό τον Βύντρα. Η άλλη θέση στα στόπερ «παίζεται» ανάμεσα σε Βελάσκες και Τριανταφυλλόπουλο. Δεξί μπακ ήταν ο Σεϊταρίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος, ενώ κάποια στιγμή δοκιμάστηκε και ο Μαρίνος αντί του Γιούρκα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τους Σισοκό, Βιτόλο και Ζέκα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Μαυρίας, στο αριστερό ο Κουίνσι και στην κορυφή ο Τοτσέ, ενώ δοκιμάστηκε και ο Πετρόπουλος.

«Βλέπει» Ναπολεόνι ο ΠΑΟΚ 

17/11/2012

«Βλέπει» Ναπολεόνι ο ΠΑΟΚ
Εντείνονται μέρα με τη μέρα οι φήμες που θέλουν τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός επιθετικός που μένει ελεύθερος τον Δεκέμβριο από τον Λεβαδειακό, βρισκόταν ψηλά στη λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ατρόμητο, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Δώνης δεν αποκλείεται να εισηγηθεί την προσθήκη του παίκτη στο ρόστερ του δικεφάλου του βορρά.

Με δεδομένο ότι παρά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ η «γραμμή» της διοίκησης είναι ότι θα πρέπει πρώτα να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά για να προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφές με υψηλό κόστος, η περίπτωση του Ναπολεόνι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία ως περιφερειακός, ενώ είναι και αποτελεσματικός στο τελείωμα των φάσεων.

Τα προβλήματα τραυματισμού του Γεωργιάδη, έχουν αφήσει με μοναδικές αξιόπιστες λύσεις τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη και είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός παίκτη στη γραμμή κρούσης και ο Ναπολεόνι δείχνει να είναι ψηλά στη λίστα.

Όλα στην ώρα τους... 

17/11/2012

Όλα στην ώρα τους... 
Το νικηφόρο σερί του μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλει να διευρύνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κέρκυρα (19:30, Novasports 2). Οι Πειραιώτες μετρούν πέντε νίκες στο φαληρικό γήπεδο και, παρότι ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με την Σάλκε για το Champions League, δεν υπάρχει κανένας άλλος στόχος πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Αυτό ήταν, άλλωστε, και το μήνυμα του Λεονάρντο Ζαρντίμ στους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας εν όψει του σημερινού ματς: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα παιχνίδι με τη Σάλκε και κανένα Champions League. Εχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς πρωταθλήματος.

Είναι σημαντικό και από την άποψη ότι ο αγώνας Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ γίνεται την Κυριακή και οι αντίπαλοί μας θα γνωρίζουν το αποτέλεσμά μας και πρέπει να τους μεταφέρουμε το άγχος και την πίεση. Πρέπει, όμως, κι εμείς να είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα. Όποιος δεν είναι καλός και σοβαρός αύριο (σ.σ.: σήμερα), δεν θα παίξει την Τετάρτη
».

Ο Πορτογάλος θέλει οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τους «Φαίακες», κάτι που δεν έγινε με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Ζαρντίμ έδειξε ότι θα χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου, αν και πλέον είναι έτοιμος ο Τζεμπούρ. Είναι, μάλιστα, πιθανό να τους δοκιμάσει και τους δύο κάποια στιγμή για να δει πως συνεργάζονται στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός αρχικού σχήματος φάνηκε ότι μένουν ο Μασάντο και ο Κοντρέρας. Ο πρώτος θα πάρει «ανάσες» από τις συνεχόμενες συμμετοχές και το κουραστικό ταξίδι με την εθνική Πορτογαλία, ενώ ο Χιλιανός στόπερ προέρχεται από τραυματισμός και πρέπει να είναι ξεκούραστος στο ματς με τη Σάλκε.

Ο Ζαρντίμ αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Μανιάτη (ή Μοντέστο), Παπάζογλου, Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μοντέστο (ή Φέισα), έχοντας τον Ιμπαγάσα και τον Γκρέκο δίπλα του. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Φουστέρ, Αμπντούν και Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μασάντο και Ντιακιτέ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει τους Τοροσίδη και Μανωλά που έμειναν εκτός αποστολής, αν και έβγαλαν την προπόνηση της Παρασκευής, ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον Μανιάτη που έχει γυρίσει το πόδι του. Ο διεθνής μέσος είναι στην αποστολή και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Προϊστορία

Επτά νίκες και μόλις μία ήττα μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κέρκυρα και αυτή ήταν στο β’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος. Την περσινή σεζόν οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τους «Φαίακες» και ηττήθηκαν με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Γιάντση στο 80’. Ως γηπεδούχοι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρεις νίκες, ενώ στην Κέρκυρα έχουν το απόλυτο με «4 στα 4».

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

08/04/12 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1 (80' Γιάντσης)
11/09/10 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0 (29' Μέλμπεργκ, 86' Ριέρα)
22/04/07 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-1 (3' Ριβάλντο, 25' πεν. Τζόρτζεβιτς, 52' Καστίγιο - 58' Φλαβίνιο)
29/12/04 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0 (14' αυτ. Αμανατίδης, 29' Γεωργάτος, 58' Ζιοβάνι)

Ο δικός του Παναθηναϊκός 

17/11/2012

Ο δικός του Παναθηναϊκός
Κέντρο περισσότερο δημιουργικό, έμφαση στο παιχνίδι από τα άκρα και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών περιλαμβάνουν τα πρώτα πλάνα του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον δικό του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν μετρά παρά μόνο ελάχιστες ώρες στον πάγκο της πρώτης ομάδας, ωστόσο οι πρώτες τροποποιήσεις που κάνει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας είναι εμφανείς.

Φαίνεται πως τουλάχιστον στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (19:30) θα εφαρμόσει το 4-3-3, αλλά με τον Σισοκό να προστίθεται στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και να δίνει περισσότερη φαντασία και δημιουργία παιχνιδιού στο χώρο του κέντρου. Παράλληλα προορίζει τους Τριανταφυλλόπουλο και Μαυρία για το βασικό σχήμα, δείχνοντας πως θα στηριχτεί στα νέα παιδιά της ομάδας, ενώ ανάλογες ευκαιρίες θα πάρουν και άλλοι προερχόμενοι από τις ακαδημίες ποδοσφαιριστές.

Στη χθεσινή δοκιμή είχε τον Καρνέζη στο τέρμα, με τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας και τον Βύντρα με τον Τριανταφυλλόπουλο στόπερ. Ο Βιτόλο ήταν το αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του Ζέκα και Σισοκό, με τον τελευταίο σε περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Μαυρίας και Κουίνσι ήταν στο δεξί και το αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ Τοτσέ (που προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος) και ο Πετρόπουλος διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τη θέση του σέντερ φορ.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση (μία ακόμη από τις αλλαγές σε σχέση με την εποχή Φερέιρα) και μετά το πέρας της θα ανακοινωθεί η αποστολή. Εκτός μάχης με ενοχλήσεις στον πρόσθιο μηριαίο έχει τεθεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ίσως χάσει και το ματς με τη Μάριμπορ την ερχόμενη Πέμπτη.

«Κάρα» το καλοκαίρι και… αν

Φήμες ήθελαν τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι εφικτό για το χειμώνα, καθώς ο διεθνής μέσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Φούλαμ ως το τέλος της περιόδου και παρότι δεν αγωνίζεται πολύ με την ομάδα του Λονδίνου απολαμβάνει την εμπειρία της Premiership. Αν στο τέλος της σεζόν αποχωρήσει ο «Κάρα» από τη Φούλαμ, δεν είναι καθόλου απίθανο να γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Δεν είχε μόνο δάκρυα, αλλά και… μπηχτή

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκρυψε χθες τη συγκίνησή του αποχαιρετώντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πέραν όμως των δακρύων, ο αποχαιρετιστήριος λόγος του Πορτογάλου προπονητή περιλάμβανε και μπηχτές. «Φεύγω έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου πως έκανα ό,τι μπορούσα . Δεν ξέρω αν έκαναν το ίδιο και κάποιοι από σας. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τη φετινή σεζόν, αλλά διέκρινα πως δεν είχαν την ίδια πίστη όλοι», τόνισε προτού αποχαιρετήσει δια χειραψίας όλα τα μέλη της ομάδας.

Μείωση ή αποδέσμευση σε Μπουμσόνγκ

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν έχει βοηθήσει καθόλου φέτος τον Παναθηναϊκό με τους συνεχείς τραυματισμούς του και βαραίνει τον προϋπολογισμό με το μεγάλο του συμβόλαιο. Πρόθεση της διοίκησης είναι να ζητήσει από τον Γάλλο αμυντικό νέα (μετά από αυτή του καλοκαιριού) μείωση των αποδοχών του ή ακόμη και να προχωρήσει σε αποδέσμευσή του τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, από την ΠΑΕ διαψεύδουν πως είναι ειλημμένη η απόφαση πώλησης των Ορέστη Καρνέζη και Σεμπαστιάν Λέτο το χειμώνα, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό για έναν από τους δύο ή αμφότερους εφόσον προκύψει καλή πρόταση.

Super League Pregame 11ης αγωνιστικης

17/11/2012




Η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας όμως έχει τη δική της λάμψη!

Με τον Ολυμπιακό να ψάχνει μια εκτυφλωτική νίκη με την Κέρκυρα ενόψει Σάλκε.

Την ΑΕΚ να ψάχνει… «το φως το αληθινόν» στη Βέροια.

Και όλα τα φώτα να πέφτουν αναπόφευκτα την Κυριακή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.


Σάββατο, 17/11

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NovaSports 1)

Οι Αρειανοί… ξανάρχονται! Για την ακρίβεια εκείνοι -και ήταν αρκετοί- που έλειψαν από τη Λιβαδειά, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να θυμηθούν πως είναι οι ήττες (έπειτα από πόντους με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και νίκη με τη Βέροια). Οι επιστροφές βέβαια -με κυριότερη του Αγκάνθο- θέλει προσοχή για να μην καταλήξουν σε «καταστροφές». Διότι ο ΠΑΣ είναι επικίνδυνος, αεράτος (μετά το τρίποντο με την Ξάνθη) και ήδη δυο βαθμούς από πάνω.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15, NovaSports 2)

Ψυχραιμία, παιδιά! Θα τη χρειαστείτε σίγουρα εσείς του Πανιωνίου -μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον Ατρόμητο. Δεν σας έχει ξανασυμβεί φέτος, αλλά δεν σας έριξε κιόλας από την τρίτη θέση. Και τη χρειάζεστε ακόμα περισσότεροι εσείς οι Κρητικοί. Με τρεις ήττες και μια ισοπαλία (κι αυτή γκέλα με την Κέρκυρα) που θ’ αρχίσουν να φέρνουν απρόσμενες «σκοτούρες» αν γίνουν… τέσσερις στη Νέα Σμύρνη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Σιγίκας (Πέλλας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30, NovaSports 2)

«Έτσι… προθερμαίνονται αυτοί που σας χρωστάνε»! Κάτι τέτοιο θέλουν να τραγουδήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού λίγο πριν το κρίσιμο ματς με τη Σάλκε στη Γερμανία. Χαρούμενοι από την τεσσάρα στην ΑΕΚ και τη διατήρηση του αήττητου, αλλά όχι και λιγότερο απαιτητικοί στο συνδυασμό νίκης και θεάματος. Εξάλλου, η Κέρκυρα είναι φορτσάτη (έξι αγωνιστικές αήττητη) αλλά θα χρειαστεί θαύμα στο «Καραϊσκάκη» για να επαναλάβει κατόρθωμα αντίστοιχο του περσινού που εν πολλοίς την κράτησε στην κατηγορία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Κυριακή, 18/11

ΟΦΗ-Λεβαδειακός (15:00, NovaSports 1)

Το «μπουζούκι» του Νικόλα! Έτσι λέει το τραγούδι, αλλά αυτό που συνεχίζει ο Αναστόπουλος στο Ηράκλειο είναι το… βιολί του! Με μαέστρο τον Σίσιτς η ψυχωμένη ομάδα του «αλενατόρε» χόρεψε και τη Βέροια και απέχει λιγότερο από τις θέσεις της Ευρώπης παρά από ‘κεινες του υποβιβασμού. Εκεί όπου ανάσανε μεν ο Λεβαδειακός μετά τη νίκη επί του Άρη, αλλά θα χρειαστεί να σκοράρει και… εκτός έδρας (και μάλιστα στο απόρθητο «Γεντί Κουλέ») για να ξεκολλήσει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»


SKODA Ξάνθη-Πανθρακικός (17:15, NovaSports 3)

El θράκικο! Χωρίς αστέρια, χωρίς Μέσι, αλλά με αντιπαλότητα χωρίς… μέση, αρχή και τέλος! Ισόβαθμοι στην προτελευταία θέση και σε παραδοσιακή κόντρα, Ξάνθη και Πανθρακικός κρατούν ζωντανό ένα από τα λίγα πλέον τοπικά ντέρμπι. Και το αν η πρώτη θα επιστρέψει στις νίκες (μετά την κακή εμφάνιση στα Γιάννενα) ή ο δεύτερος θα τις συνεχίσει (μετά το μεγάλο τρίποντο επί του Αστέρα) θα κρίνει και ποιος θα μείνει… ζωντανότερος στη μάχη της παραμονής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια


Βέροια-ΑΕΚ (17:15, NovaSports 1)

Δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα! Η σκληρή ήττα από τον Ολυμπιακό άφησε την ΑΕΚ με (δικαιολογημένα) παράπονα για τη διαιτησία -αλλά και χωρίς κανένα περιθώριο πλέον ν’ αρχίσει να μαζεύει βαθμούς. Ειδικά στην πεντάδα των αγώνων με «ανταγωνιστές» (όπως έφτασαν να είναι) η οποία ξεκινά από τη Βέροια. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι περιμένουν με παρόμοια κακή ψυχολογία -έπειτα από πέντε ματς χωρίς νίκη- αλλά και ίδια την κάψα για βαθμούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 1)

ΠΑΟ… από την αρχή! Η οικτρή εικόνα (και η έκτη ισοπαλία) στην Κέρκυρα έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Και ο ερχομός των Ρότσα και Βονόρτα ελπίζεται -από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κιόλας- πως θα επιτρέψει πλέον στον κόσμο να βλέπει… μισογεμάτο το ποτήρι του φετινού Παναθηναϊκού. Περίπου σαν αυτό του «δικεφάλου». Που έχει ξεχάσει να χάνει (από τις 3 Σεπτέμβρη) και αν κάνει διπλό, θα θυμηθεί πως είναι να φιλοξενεί σαν πραγματικός διεκδικητής του τίτλου την επόμενη βδομάδα τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Δευτέρα, 19/11

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (19:30, NovaSports 1)

Το αστέρι και το Περιστέρι! Με το ένα να σταματά να λάμπει στην Κομοτηνή (γκέλα με τον Πανθρακικό) και το άλλο να πανηγυρίζει τη δεύτερη κολλητή νίκη (επί του Πανιωνίου) που έφερε πλέον… συγκατοίκηση στην τρίτη θέση. Και με δεδομένο ότι ο Αστέρας μόνο νικάει εντός (5 στα 5) και ότι ο Ατρόμητος δεν χάνει εκτός (μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες) άντε να μαντέψεις αν -και ποιος- θα ξεφορτωθεί τον άλλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης


Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 24/11

Ατρόμητος-SKODA Ξάνθη (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (17:15)
ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19:30)

Κυριακή, 25/11

Κέρκυρα-Βέροια (15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (17:15)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (17:15)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα, 26/11

Πανθρακικός-Άρης (19:30)

Αυτά θέλει ο Δώνης στο ΟΑΚΑ 

17/11/2012

Αυτά θέλει ο Δώνης στο ΟΑΚΑ 
Τις σκέψεις του όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό φανέρωσε ο Γιώργος Δώνης στις χθεσινές δοκιμές που έκανε.

Πρόθεση του Έλληνα τεχνικού είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά» να έχει τον έλεγχο της μπάλας και να προσπαθήσει να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή του.

Στους προηγούμενους αγώνες η επιλογή της κόντρα-επίθεσης δεν βγήκε στον 43χρονο προπονητή, ο οποίος θέλει η ομάδα του να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής των Θεσσαλονικέων έχει δώσει κάποιες ακόμη εντολές στους επιθετικούς να είναι κοντά ο ένας με τον άλλον, ενώ οι γραμμές πρέπει να είναι στην ευθεία για να ελέγχονται οι μεταξύ τους αποστάσεις.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χακόμπο. Μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα παίξουν οι Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς και Σταφυλίδης.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Φωτάκη και Ρομπέρ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

* Σήμερα το μεσημέρι (12:30) στην Τούμπα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα πάρει το βραβείο ως ο πολυτιμότερος της περασμένης αγωνιστικής, χάρη βέβαια στην εξαιρετική του εμφάνιση στην αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά.

* Ο Γκαρσία δεν δείχνει ότι θα το βάλει κάτω. Παρά την τσαντίλα του, έχει αποφασίσει να κάνει ένα νέο ειδικό πρόγραμμα (έστω και αν ταυτόχρονα δεν πρέπει να επιβαρύνει τα γόνατά του) και εκτιμά ότι σε τρεις εβδομάδες θα τα καταφέρει.

Διαφορά με Αγάνθο 

17/11/2012

Διαφορά με Αγάνθο 
Διαφορά στη χρονική διάρκεια παρατηρείται στις συζητήσεις της διοικούσας επιτροπής του Άρη με τον Νταβίντ Αγάνθο για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Οι δύο πλευρές μίλησαν την Πέμπτη και ο Ισπανός επιθετικός εξέφρασε την επιθυμία για διετές συμβόλαιο, ενώ ζητεί αύξηση στις ετήσιες απολαβές του (αυτή τη στιγμή αμείβεται με 150.000 ευρώ).

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς προτιμούν μονοετές. Εκεί θα κριθούν οι επαφές των «κίτρινων» με τον 31χρονο παίκτη, οι οποίες θα γίνουν μετά τον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον Άρη αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να συμφωνήσουν με τον Αγάνθο, ενώ παράλληλα θεωρούν ότι ο ίδιος θα ανταποδώσει την εκτίμηση της οποίας έγινε αποδέκτης.

Όσον αφορά την αντίστοιχη υπόθεση του Μάρκου Βελλίδη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Θεσσαλονικείς του ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να… ξεφύγουν από τις 120.000 ευρώ με τις οποίες αμείβεται φέτος. Ο Καστοριανός τερματοφύλακας, που δεν απάντησε, θα ενημερώσει τον ατζέντη του και τις επόμενες μέρες θα γίνει και δεύτερη επαφή.

ΑLEX WEB RADIO/TV