ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μίτσελ θα ξεκουράσει παίκτες με Ξάνθη ενόψει Παρί

Ο Μίτσελ θα ξεκουράσει παίκτες με Ξάνθη ενόψει Παρί

Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν και οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Το Σάββατο (14/9) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη (20:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική της Super League, ενώ την Τρίτη (17/9) θα υποδεχθεί στον Πειραιά την πολυδιαφημισμένη Παρί Σεν Ζερμέν (21:45), για την πρεμιέρα του Champions League.
 τον λόγο επισημαίνουν όλοι τους πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και σοβαρότητα την Ξάνθη, παίρνοντας τη νίκη, διότι αν παρουσιαστούν με έλλειψη συγκέντρωσης ενδέχεται να κινδυνέψουν με απώλεια βαθμών στην Super League.
Ο Ολυμπιακός φέτος διαθέτει ένα ρόστερ με πάρα πολλούς διεθνείς. Συνολικά είναι 17! Οι έξι είναι Έλληνες και οι 11 ξένοι και οι περισσότεροι έχουν βασικό ρόλο στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής με τις χώρες τους, βγάζοντας 90λεπτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κόπωση.

Ο Μίτσελ το γνωρίζει και για αυτόν τον λόγο θέλει να δώσει πολύτιμες ανάσες στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του, ώστε να παρουσιαστούν φρέσκοι και ξεκούραστοι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως υποτιμά το ματς κόντρα στην Ξάνθη. Άλλωστε, το ρόστερ του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται, πλέον, γεμάτο, με αρκετές λύσεις, έχοντας πολλούς καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, ώστε οι θεωρητικά αναπληρωματικοί να αντικαταστήσουν τους λεγόμενους βασικούς παίκτες.

Στο ματς κόντρα στην Ξάνθη στον Πειραιά, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει (κατά πάσα πιθανότητα) τους εξής στο βασικό του σχήμα: Ρομπέρτο, Σαλίνο (δεξί μπακ), Μανωλά (στόπερ), Μετζανί, Μπονγκ (αριστερά, διεκδικεί την θέση και ο Χολέμπας), Ν' Ντινγκά (αμυντικό χαφ), Σάμαρη (κεντρικός μέσος), Ολαϊτάν (εξτρέμ), Φουστέρ (εξτρέμ), Ντομίνγκες (δεύτερος στράικερ) και Σαβιόλα (κορυφή στην επίθεση).

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο να πάρει και κάποιο χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Ξάνθη ο Σαμπού Γιαταμπαρέ, ώστε να μπαίνει σιγά-σιγά στο αγωνιστικό κλίμα της ομάδας. Ο Μίτσελ, πάντως, θέλει ξεκουράσει τους Κώστα Μήτρογλου, Γιάννη Μανιάτη, Δημήτρη Σιόβα, Τζόελ Κάμπελ και Βλάντιμιρ Βάις, ώστε να παρουσιαστούν φρέσκοι και ετοιμοπόλεμοι στην πρεμιέρα του Champions League.

ALEX WEB RADIO/TV

Oι τιτλοι των αθλητικων ειδησεων και τα αθλητικα πρωτοσελιδα σε δυο βιντεο

Oι τιτλοι των αθλητικων ειδησεων και τα αθλητικα πρωτοσελιδα σε δυο βιντεο 

12/09/2013

Ενημερωθειτε σε δυο βιντεο για τους τιτλους των αθλητικων ειδησεων και των αθλητικων πρωτοσελιδων



ALEX WEB RADIO/TV

«Ο Ολυμπιακός είναι το παράδειγμα»-«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί»

«Ο Ολυμπιακός είναι το παράδειγμα»-«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί»

 
13/09/2013
 
 Τους λόγους που δεν δέχεται την χορηγία του ΟΠΑΠ αναλύει ο Ολυμπιακός στην επιστολή που έστειλε στον οργανισμό.

«Ο Ολυμπιακός είναι το παράδειγμα»
Αναλυτικά η επιστολή των ερυθρόλευκων στον ΟΠΑΠ.
Πειραιάς, 12 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 3086
Προς
ΟΠΑΠ ΑΕ
Υπόψη : κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου
Πρόεδρου

Κύριε Πρόεδρε,


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέγραψε με την εταιρεία σας τη σύμβαση χορηγίας έχοντας τη πεποίθηση ότι βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και ότι η εταιρεία σας προβαίνει στη σύναψη αυτής της συμβάσεως γνωρίζοντας και έχοντας σταθμίσει την αξία, τη δυναμική, την αξιοπιστία, τη διεθνή εικόνα και θέση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα πλαίσια και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Σας υπενθυμίζω, αν και απόλυτα περιττό, αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω επειδή μου ζητήσατε να σας απευθυνθώ εγγράφως, ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η πρώτη στη βαθμολογία της UEFA ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και απολαμβάνει της σταθερής και ακλόνητης εμπιστοσύνης δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων σε κάθε αγωνιστική της εκδήλωση. Καταβάλει συνεχώς προσπάθειες ώστε να διασφαλίζει τη ποιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταπολεμώντας τα φαινόμενα βίας και συμβάλλοντας στη προβολή του αθλητισμού της χώρας μας διεθνώς ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Όταν δεχθήκαμε τη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος της χορηγίας στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας σας για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δεσμευτήκατε προφορικά ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται με τις ΠΑΕ της Super League αλλά και γενικότερα η άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και ιδιαίτερα της ίσης μεταχείρισης χωρίς αυτό να αλλοιώνεται από οιονδήποτε μεταβολή της μετοχικής σας σύνθεση. Μας δηλώσατε δε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της εταιρείας σας στα πλαίσια της αξιοπιστίας των ενεργειών σας στην άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία σας επισήμανα ότι ενέργειες και πρακτικές της Διοίκησης της εταιρείας σας, κατά το τελευταίο διάστημα, κλονίζουν τις αρχές στις οποίες είχαμε τη πεποίθηση ότι βασίστηκε η σύναψη της μεταξύ μας συνεργασίας. Περαιτέρω δοκιμάζονται ασφαλώς και οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας σας λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι η εταιρεία σας εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την αγορά των παιχνιδιών στοιχήματος σχετικά με την έκβαση και των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όντας απεριόριστα υπεύθυνος τόσο απέναντι στους φιλάθλους του όσο και στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη δεν επιθυμεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε χορηγικό πρόγραμμα της εταιρείας σας το οποίο δε θεμελιώνεται πάνω στις αρχές της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της αναβάθμισης της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας. Προς αποφυγή οποιασδήποτε δημόσιας διένεξης σας πρότεινα την αμοιβαία λύση της χορηγικής σύμβασης, γεγονός που αρχικά αποδεχθήκατε ως «εύλογο» και «απολύτως σεβαστό».

Ευελπιστώντας, ότι η παράκληση σας να σας αποστείλω τη παρούσα είναι προς διευκόλυνση σας και δεν αποσκοπεί σε διαμόρφωση αντιπαραθέσεων αλλά αποτελεί την ειλικρινή επιθυμία σας για λύση χωρίς εκατέρωθεν επιφυλάξεις, σας καλώ σε άμεση συνεννόηση για την υλοποίηση της.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η αντίθεση μας σε πρακτικές που θίγουν τη μεγαλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ιωάννης Βρέντζος
Διευθύνων Σύμβουλος

«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί»

Τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης της φανέλας της ΑΕΚ δεν έμειναν ασχολίαστα από την πλευρά του Ολυμπιακού.

«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί»
Τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης της φανέλας της ΑΕΚ δεν έμειναν ασχολίαστα από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στα γραφεία της ΠΑΕ ανέφεραν:

«Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός.

Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών», τόνιζαν οι διοικούντες και συνέχιζαν:

«Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας.

Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.

Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.
Όσο για το μέλλον εδώ είμαστε.

Και να είναι σίγουρος ο κ Μελισσανιδης ότι από δω και στο εξής, φωτά σε γήπεδο που παίζει Ολυμπιακός δεν θα τον αφήσουμε να ξανακλείσει.

Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει είναι τα φώτα ενός κελιού»


ALEX WEB RADIO/TV

Οταν οι μεγαλοι παικτες αναγνωριζουν το μεγαλειο του Ολυμπιακου...

 Οταν οι μεγαλοι παικτες αναγνωριζουν το μεγαλειο του Ολυμπιακου...

 13/09/2013

Ετσι ακριβως ειναι μαγκες μου...να τα λεμε εμεις ειναι σαν να παινευουμε το σπιτι μας για να μην πεσει και μας πλακωσει...οχι βεβαια οτι δεν ξερουμε τι ομαδα εχουμε...προς Θεου..απλα οταν τα λενε αλλοι και ιδιαιτερα μεγαλοι παικτες εχουν αλλη αξια...

Μπέγκιτς: «Δυνατή η Ελλάδα, οι καλύτεροι στον Ολυμπιακό» (video)

13/09/2013
 
Δείτε τι δήλωσε ο Μίρζα Μπέγκιτς στη Web TV του www.sport-fm.gr μετά τη νίκη της Σλοβενίας επί της Ιταλίας για το ματς του Σαββάτου με την Ελλάδα, αλλά και τους νέους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό.
Ο Μίρζα Μπέγκιτς ήταν κομβικός στη νίκη της Σλοβενίας επί της Ιταλίας, με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τάπες. Αμέσως μετά το ματς, ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού δεν αρνήθηκε να μας πει δυο λόγια.

«Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας», ανέφερε.

Όσο για το ματς του Σαββάτου με την Εθνική, είπε: «Πρέπει να ξεκουραστούμε την Παρασκευή και να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, το έδειξαν απέναντι στην Ισπανία. Διαθέτουν πολλούς παίκτες ποιότητας σε όλες τις θέσεις».

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς θα αισθανθεί που θα βρει αντιπάλους κάποιους από τους νέους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, αλλά και κάποιους από τους… προσεχείς αντιπάλους στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας παίζουν στον Ολυμπιακό. Θα είναι δύσκολα».

ALEX WEB RADIO/TV

Η Γαλλία πιθανή αντίπαλος της Ελλάδας

Η Γαλλία πιθανή αντίπαλος της Ελλάδας

13/09/2013
Η FIFA ανακοίνωσε την κατάταξη των χωρών για τον Σεπτέμβρη με την Ελλάδα από την 11η θέση να πέφτει στην 12η, ενώ η Γαλλία έπεσε 8 θέσεις και πλέον είναι πιθανή αντίπαλος στα μπαράζ. Διαβάστε αναλυτικά...
Η Ελλάδα έπεσε από την 11η θέση στην 12η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Αυτό που "καίει" είναι οι πιθανοί αντίπαλοί μας στα μπαράζ σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά στην 2η.
Σε σχέση με την κατάταξη του Σεπτεμβρίου, αυτό που αλλάζει σε αυτή του Αυγούστου είναι ότι η Σουηδία από το group των ανίσχυρων πήγε στους ισχυρούς, έτσι πλέον οι Γάλλοι είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο μπαράζ.
Όλα αυτά βέβαια αν αυτές οι 8 χώρες τελικά τερματίσουν στην 2η θέση (και η Βουλγαρία που είναι η χειρότερη 2η και βγαίνει νοκ-άουτ), αλλά φυσικά και αν δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη.
Τον Σεπτέμβρη η Γαλλία έπεσε 8 θέσεις και η Σουηδία ανέβηκε 2, έτσι είχαμε το προσπέρασμα, άρα πολλά μπορούν να αλλάξουν μετά την νέα κατάταξη που θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου (μετά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών), ενώ η κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου.

Τα groups δυναμικότητας για τα μπαράζ με τα σημερινά δεδομένα...

Ισχυροί: Κροατία (10), Πορτογαλία (11), Ελλάδα (12) και Σουηδία (22)
Ανίσχυροι: Γαλλία (25), Ουκρανία (26), Ουγγαρία (30) και Ισλανδία (53)


ALEX WEB RADIO/TV

Τον Νοέμβριο ξεκινούν τα πρωταθλήματα

Τον Νοέμβριο ξεκινούν τα πρωταθλήματα

 13/09/2013
Η ΚΟΕ όρισε την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και της Α1 Γυναικών τον Νοέμβριο. Πότε διεξάγονται τα πλέι οφ και οι προϋποθέσεις που έθεσε η ομοσπονδία για τη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων.
Στις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η Α1 Ανδρών και στις 23 του ίδιου μήνα η Α1 Γυναικών όπως αποφάσισε η κολυμβητική ομοσπονδία.
Τα δεδομένα που έθεσε η ΚΟΕ για τη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων ήταν η εξασφάλιση των κολυμβητηρίων και η ύπαρξη αδειών λειτουργία τους. "Αν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν πια ποινικές ευθύνες", υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, η 1η αγωνιστική είναι στις 2 Νοεμβρίου και η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται (22η αγωνιστική) στις 12 Απριλίου 2014.
Τα πλέι οφ, αρχικά, έχουν προγραμματιστεί για 26, 28, 30 Απριλίου (Α’ Φάση) και 3, 5, 7, 10, 11 Μαϊου (Β’ Φάση), υπό την αίρεση νέων ημερομηνιών αν υπάρχουν ελληνικές ομάδες στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μέριμνα θα υπάρχει για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Γουόρλντ Λιγκ.
Κατ’ αρχήν έχει υπολογιστεί η διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ στο Κύπελλο Ελλάδας, για τις 16 και 17 Μαϊου.
Όσο για την Α1 Γυναικών η λήξη της κανονικής περιόδου έχει οριστεί για τις 3 Μαΐου 2014. Τα πλέι οφ διεξάγονται 7, 10, 15 Μαϊου (Α’ Φάση) και 17, 21, 24, 28, 31 Μαϊου (Β’ Φάση), με την επιφύλαξη κι εδώ αλλαγών λόγων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
"Αγκάθι" ίσως αποτελέσουν οι αμοιβές των διαιτητών που πλέον καλύπτονται από τις ομάδες. Σύμφωνα με την ΚΟΕ τα ποσά αντιστοιχούν συνολικά σε 40.000 για την Α1 Ανδρών (μέσος όρος περίπου 3.300 για κάθε Σωματείο) και 8.000 για την Α1 Γυναικών (μέσος όρος 1.000).

ALEX WEB RADIO/TV

Volleyleague : Η κλήρωση της Α1 Ανδρών

Volleyleague : Η κλήρωση της Α1 Ανδρών

13/09/2013
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Volleyleague στο Δημαρχείο της Κηφισιάς. Δείτε πότε είναι οι σημαντικότεροι αγώνες και ολόκληρο το πρόγραμμα. Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν.
Το Δημαρχείο της Κηφισιάς φιλοξένησε την κλήρωση του πρωταθλήματος που αρχίζει στις 12 Οκτωβρίου. Παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού τιμήθηκαν οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν.
Επρόκειτο για τους Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός), Σίμο Ντάμποβιτς (Νίκη Αιγινίου), Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός), Ντος Σάντος (ΠΑΟΚ), Νίκος Σμαραγδής (Ολυμπιακός), Σωτήρης Πανταλέων (Παμβοχαϊκός), Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός).
Βραβεύτηκαν ο διαιτητής Αλέξανδρος Βαρθαλίτης, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση και ο πρόεδρος της Νίκης Αιγινίου, Δημήτρης Αυλίδης με αφορμή την 30η επέτειο από την ίδρυση του σωματείου
Την 1η αγωνιστική θα γίνουν τα παρακάτω παιχνίδια: ΑΟ Κηφισιάς-Φοίνικας Σύρου, Ολυμπιακός-Λαμία, Άρης-Εθνικός Αλεξ., Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός-ΑΕΚ, Νίκη Αιγινίου-ΠΑΟΚ.
Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Σύρο για την αναμέτρηση με τον Φοίνικα, ενώ την 5η αγωνιστική διεξάγεται ο αγώνας Παμβοχαϊκός-Φοίνικας Σύρου. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Παμβοχαϊκό την 8η αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η Αγωνιστική                  12η Αγωνιστική
Α.Ο. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Γ.Σ. Λαμία
Α.Σ. Άρης-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
Γ.Ε. Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός Α.Ο.
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Α.Ε.Κ.
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Π.Α.Ο.Κ.
2η Αγωνιστική                  13η Αγωνιστική
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Α.Ο. Κηφισιάς
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Γ.Σ. Λαμία - Α.Σ. Άρης
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης - Γ.Ε. Παναχαϊκή
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.
3η Αγωνιστική                  14η Αγωνιστική
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου
Α.Σ. Άρης - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Γ.Ε. Παναχαϊκή - Γ.Σ. Λαμία
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο. Κηφισιάς - Π.Α.Ο.Κ.
4η Αγωνιστική                  15η Αγωνιστική
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Α.Σ. Άρης
Α.Ο. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Γ.Ε. Παναχαϊκή
Γ.Σ. Λαμία - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης - Α.Ε.Κ.
Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
5η Αγωνιστική                  16η Αγωνιστική
Γ.Ε. Παναχαϊκή - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου
Α.Σ. Άρης - Α.Ο. Κηφισιάς
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Α.Ε.Κ. - Γ.Σ. Λαμία
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.
6η Αγωνιστική                  17η Αγωνιστική
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
Α.Ο. Κηφισιάς - Γ.Ε. Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Σ. Άρης
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ε.Κ.
Γ.Σ. Λαμία - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Π.Α.Ο.Κ. - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
7η Αγωνιστική                  18η Αγωνιστική
Α.Ε.Κ. - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Α.Ο. Κηφισιάς
Γ.Ε. Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης - Γ.Σ. Λαμία
Α.Σ. Άρης - Π.Α.Ο.Κ.
8η Αγωνιστική                  19η Αγωνιστική
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο. Κηφισιάς - Α.Ε.Κ.
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
Α.Σ. Άρης - Γ.Ε. Παναχαϊκή
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
Π.Α.Ο.Κ. - Γ.Σ. Λαμία
9η Αγωνιστική                  20η Αγωνιστική
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Κηφισιάς
Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Α.Σ. Άρης
Γ.Σ. Λαμία - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Γ.Ε. Παναχαϊκή - Π.Α.Ο.Κ.
10η Αγωνιστική                                21η Αγωνιστική
Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Γ.Σ. Λαμία
Α.Ο. Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Σ. Άρης - Α.Ε.Κ.
Γ.Ε. Παναχαϊκή - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
11η Αγωνιστική                                22η Αγωνιστική
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου
Γ.Σ. Λαμία - Α.Ο. Κηφισιάς
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ. Άρης
Α.Ε.Κ. - Γ.Ε. Παναχαϊκή
Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Π.Α.Ο.Κ.

ALEX WEB RADIO/TV

Τα υπολοιπα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

Τα υπολοιπα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

13/09/2013

Σλοβενία-Ιταλία 84-77

Η διοργανώτρια Σλοβενία δεν αστειεύεται... Νίκησε με 84-77 την Ιταλία και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ, έχοντας επίθεση-φωτιά και τον Γκόραν Ντράγκιτς σε μεγάλη βραδιά 
Η Σλοβενία υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα την Ιταλία με σκορ 84-77 στην πρεμιέρα της β' φάσης του Ευρωμπάσκετ
Έχοντας έναν καταπληκτικό Γκόραν Ντράγκιτς οι διοργανωτές έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και στο β' δεκάλεπτο ξέφυγαν στο σκορ. Εκπληκτική η διαφορά στα ριμπάουντ με τους Σλοβένους να παίρνουν 45 και τους Ιταλούς μόλις 28.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν ασταμάτητος. Τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής, μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ των Σλοβένων ήταν μεγάλο αγκάθι για τους Ιταλούς... Οι Σλοβένοι όχι μόνο επικράτησαν κατά κράτος στον τομέα αυτό, αλλά είχαν την ευκαιρία και για 15 δεύτερες επιθέσεις.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στα 43'' πριν το τέλος ο Ντράγκιτς έκανε το 81-75 και στην επόμενη φάση, μετά το επιθετικό του Αραντόρι, με τρίποντο έγραψε το 84-75 καθαρίζοντας το παιχνίδι.
Ο αγώνας
Η Ιταλία προηγήθηκε με 14-9 μετά από τρίποντο του Ντατόμε στο 6 και εξακολούθησε να έχει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του α' δεκαλέπτου (18-21) χωρίς όμως να πείθει με την εμφάνισή της. Από την άλλη, οι Σλοβένοι έπαιζαν με μεγάλη ενέργεια και μετά το 15΄αυτό άρχισε να φαίνεται και στο σκορ. Ξέφυγαν με 43-36 και τελικά έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +6 έχοντας τους αδερφούς Ντράγκιτς σε πολύ καλή μέρα.
Ο Ντατόμε έμοιαζε απελπιστικά μόνος και αφού ισοφάρισε σε 48-48, οι Σλοβένοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 με το οποίο ξέφυγαν στο σκορ. Παρ' όλα αυτά, με προσωπικές ενέργειες του Τζεντίλε, οι Ιταλοί έμειναν μέσα στο σκορ και πλησίασαν σε 75-72 στο 38'. Έκτοτε ο Ντράγκιτς ανέλαβε δράση και "καθάρισαν" το ματς οι γηπεδούχοι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Ιταλούς μετά από 5 σερί νίκες στο Ευρωμπάσκετ.

 Τα highlights της αναμετρησης


Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-39, 60-54, 84-77


Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Λάκοβιτς 2, Μπάλαζιτς 2, Γοκσίμοβιτς 2, Μούριτς 3(1τρ, 6ρ), Μπλάζιτς 3, Νάχμπαρ 13(1τρ, 6ρ), Γκ.Ντράγκιτς 22(2/6τρ, 6ασ), Ζ.Ντράγκιτς 15(1τρ, 11ρ), Λόρμπεκ 5(1), Βίντμαρ 9, Μπέγκιτς 8(6ρ).
Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 10, Τζεντίλε 20(2), Ροσέλι, Μέλι, Μπελινέλι 11(2/7τρ), Ντίνερ 5(1), Κουζίν 10(5ρ), Ντατόμε 16(16(4/6τρ, 6ρ), Μάγκρο, Τσιντσιαρίνι 5(1).

 Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Πιανιτζάνι: "Έπρεπε να κερδίσουμε περισσότερα φάουλ"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα της Ιταλίας με τη Σλοβενία τονίζοντας πως θα μπορούσαν οι παίκτες του να πάρουν περισσότερα φάουλ
Μικρά παράπονα από τη διαιτησία και το σκληρό παιχνίδι της Σλοβενίας που άφησαν οι τρεις άρχοντες του αγώνα, εξέφρασε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι.
Ο Ιταλός κόουτς σχολίασε ότι έπρεπε η Ιταλία να πάρει περισσότερα φάουλ και να πάει κι άλλες φορές στις βολές.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας ήταν τα ριμπάουντ. Οι αντίπαλοί μας πήραν πολλά ριμπάουντ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, κάτι στο οποίο δεν είχαμε αντίσταση. Έπρεπε να πάρουμε περισσότερα φάουλ και να πάμε περισσότερες φορές στις βολές. Εμείς δεν τα παρατήσαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος και χάσαμε στις λεπτομέρειες.
Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, ειδικά για τους φίλους της Σλοβενίας. Για μας είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά θα προσπαθήσουμε ως το τέλος. Έχουμε μπροστά μας την Κροατία, που είναι πολύ δυνατή ομάδα".
Όσο για τον Μάρκο Μπελινέλι σχολίασε: "Προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Έχασε κάποια σουτ που τις περισσότερες φορές βάζει. Προφανώς ήταν ο στόχος της αντίπαλης άμυνας, για μένα σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσε να πάρει φάουλ. Όμως δεν στέκομαι στην απόδοση ενός παίκτη, αλλά στην παρουσία όλης της ομάδας".
Από την πλευρά του, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είπε: "Ήταν ένα δύσκολο ματς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, χάσαμε πολλά ριμπάουντ κι εκεί πιστεύω πως κρίθηκε το παιχνίδι".

Φινλανδία - Κροατία 63-88

Εξαιρετική εμφάνιση από την Κροατία, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Φινλανδία, φτάνοντας στην άνετη νίκη με 88-63
Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε η Κροατία, η οποία επικράτησε στο εναρκτήριο παιχνίδι του ΣΤ' Ομίλου με 88-63.
Οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του ματς το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Με αυτόν τον τρόπο η Κροατία έφτασε τους πέντε βαθμούς, προσπερνώντας την Φινλανδία που έμεινε στους 4.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Μπογκντάνοβιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους (1/1β., 5/6διπ., 1/5τρ.), ενώ είχε και 5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά χρόνου συμμετοχής.
Ο αριθμός της ημέρας
Τα 11 ριμπάουντ του Νταμίρ Μάρκοτα. Ο παίκτης της Κροατίας έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, παίρνοντας 4 επιθετικά και 7 αμυντικά ριμπάουντ.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Η Φινλανδία είχε 35,7% στα σουτ δύο πόντων (10/28). Οι Φινλανδοί αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν εύκολο το καλάθι των Κροατών.
Ο αγώνας
Οι Κροάτες επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους και κατάφεραν να αποσπαστούν από τους Φινλανδούς. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 17-11 για τους παίκτες του Ρέπεσα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, καθώς η Κροατία διατηρούσε το προβάδισμα της με άνεση. Η Φινλανδία δεν μπορούσε να βρει εύκολο τον τρόπο να πλησιάσει το καλάθι των Κροατών, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 39-20.
Στην τρίτη περίοδο, ο Κροάτες αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά κλείνοντας τρίτο δεκάλεπτο με 63-38. Στο τέλος, ο ρυθμός έπεσε με την Κροατία να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς στη β' φάση με 88-63.

  Τα highlights της αναμετρησης




Τα δεκάλεπτα: 11-17, 20-39, 38-63, 63-88.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 8, Νίκιλα 4, Μουούρινεν 4, Χαφ 10(2), Λι 7, Σαλίν 3(1), Κόττι 8, Κόπονεν 5(1), Χάανπα 3(1), Άχονεν 3(1), Ράνικο 8(2).
Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 11, Άντριτς 2, Ντρέιπερ 2, Μπογκντάνοβιτς 15(1), Σάριτς 8, Ρούντεζ 17(5), Ούκιτς 11(1), Σιμόν 6(2), Μάρκοτα 4, Ντέλας 2, Ζόριτς 5, Α. Ντέλας 5(1).

Ρέπεσα: "Ήμασταν πιο προσεκτικοί"
Ο Γιάσμιν Ρέπεσα μίλησε για τη νίκη της Κροατίας κόντρα στην Φινλανδία, λέγοντας: "Η Φινλανδία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο νικώντας μεγάλες μπασκετικές χώρες, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν πιο προσεκτικοί. Στην αρχή παίζαμε καλά, αλλά ήμασταν άστοχοι.
Καταφέραμε να βρούμε λύσεις στην επίθεση και με την καλή μας άμυνα κερδίσαμε εύκολα. Είμαι ικανοποιημένος από την πειθαρχία που δείξαμε στο παιχνίδι, με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο που αφήσαμε τους αντιπάλους μας να μειώσουν. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και μεθαύριο να δούμε την Ιταλία, που είναι ένας δύσκολος αντίπαλος".
Από την πλευρά του, ο Χένρικ Ντέτμαν ανέφερε: "Η Κροατία ήταν πολύ καλή. Ήξερε πώς να μας επιτεθεί και αυτό είναι αποτέλεσμα καλού σκάουτινγκ. Εμείς ποτέ δεν καταφέραμε να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε".

ALEX WEB RADIO/TV

Ελλάδα-Ισπανία 79-75 (videos)

Ελλάδα-Ισπανία 79-75 (videos)

13/09/2013


Η Ελλάδα έπαιξε με ψυχή, με πάθος και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα νίκησε επιτέλους την Ισπανία με σκορ 79-75. Εκπληκτικός ο Σπανούλης, καθοριστικός ο Μπράμος στο τέλος. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για πρόκριση στην 8άδα

Η Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή στη Σλοβενία! Επικράτησε με 79-75 της Ισπανίας και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την Ελλάδα στη β' φάση που είχε μπει με 0-2 στον Στ' όμιλο.
Οι διεθνείς πέτυχαν μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας και πλέον σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια με Σλοβενία (14/9-10μ.μ., 16/9-3.30μ.μ.) και Κροατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα νίκησε τη "φούρια ρόχα" μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.
Στα 59'' πριν το τέλος ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 75-68 υποχρεώνοντας τον Χουάν Ορένγκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στα 40'' ο Σπανούλης έκανε το 77-70, ενώ ο Μουμπρού μείωσε με τρίποντο σε 77-73, όμως ήταν αργά για νέα αντίδραση των Ισπανών.
Από την Ελλάδα, δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Αντώνης Φώτσης, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου πέρασε στο παρκέ για μόλις 9 δευτερόλεπτα.


Ο πρωταγωνιστής

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της Ελλάδας! Πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ σε 35 λεπτά αγώνα και κράτησε την ομάδα όρθια στα δύσκολα.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 6 λάθη της Ελλάδας ήταν αν μη τι άλλο κάτι το εκπληκτικό. Οι διεθνείς υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη, εκ των οποίων τα 3 έκανε ο Σπανούλης που είχε και περισσότερα λεπτά την μπάλα στα χέρια του. Στην αντίπερα όχθη, τα 17 λάθη των Ισπανών τα λένε όλα. Η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική...

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο τρίποντο του Μπράμου στα 59'' πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ισπανοί φυσικά ούτε και τότε τα παράτησαν, αλλά στο τέλος υπέστησαν επιτέλους την πρώτη τους μετά από 11 χρόνια, με τον Ρούμπιο να γράφει το τελικό σκορ.

Ο αγώνας

Με τους Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Καββαδά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αντρέα Τρινκέρι. Ο νεαρός σέντερ μπήκε με στόχο να κοντράρει τον Μαρκ Γκασόλ και τα κατάφερε παίρνοντας τα 2 πρώτα φάουλ του Ισπανού. Ο Σπανούλης πήρε το 3ο στο 8ο λεπτό κι έκτοτε ήταν θέμα της Εθνικής να φέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να κερδίσει τις μάχες απέναντι στον λίγο Ρέι. Η άμυνα μας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και ο Ρούντι το εκμεταλλεύτηκε. Το -10 αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα με την Ελλάδα να έχει χάσει ήδη και 5 ελεύθερες βολές.
Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της στη συνέχεια, έπαιξε με ενέργεια και μείωσε σε 20-26 με τον Μπράμο με εύστοχο τρίποντο στο 12', ωστόσο και πάλι οι βολές δεν έμπαιναν (10/16). Ευτυχώς όμως που μπήκαν τα τρίποντα των Ζήση, Καϊμακόγλου και ο Μπουρούσης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, μειώνοντας σε 29-30. Στα 2,57'' πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ζήσης στραβοπάτησε και αποχώρησε τραυματίας, αλλά επέστρεψε στο β' μέρος. Για καλή μας τύχη ο Σπανούλης είχε ζεσταθεί και με 8 σερί πόντους έγραψε το 37-34 στο 18'. Το 41-38 του ημιχρόνου ήταν υπέρ της Ελλάδας που σούταρε με 50% στα τρίποντα (7/14), είχε μόλις 3 λάθη (έναντι 10) και πάλευε για να επανακτήσει τον έλεγχο των ριμπάουντ (13-19).
Η Ελλάδα συνέχισε την καλή της αμυντική της λειτουργία, ωστόσο και οι Ισπανοί έπαιζαν εξαιρετική άμυνα. Το πρόβλημα των διεθνών ήταν στην επίθεση που έμειναν άποντοι για πέντε λεπτά στο γ' δεκάλεπτο. Το 7-0 των Ισπανών διέκοψε ένα καλάθι του Πρίντεζη που ισοφάρισε σε 43-43. Κι ενώ η Ισπανία έκανε πολλά αβίαστα λάθη, η αδυναμία να πάρουμε το 4ο φάουλ του Γκασόλ του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει 11 σερί πόντους γράφοντας το 50-57. Είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος των ριμπάουντ ότι στην τελευταία επίθεση οι Ισπανοί πήραν τρία επιθετικά.
Με όπλο τη σκληρή της άμυνα, η Ελλάδα κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι, όμως πάση θυσία ήθελε σκορ. Ο Σπανούλης με πέντε σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα (62-61) πριν ο Ροντρίγκεθ δώσει ανάσα στην Ισπανία. Οι μάχες ήταν σώμα με σώμα μέσα στη ρακέτα με τον Μπουρούση να δίνει σημαντικές ανάσες (68-64) και τον Μπράμο να κάνει το 70-66 στα 2.15'' πριν το τέλος. Στα 59'' με τρίποντο ο Μπράμος έδωσε τη χαριστική βολή στους Ισπανούς γράφοντας το 75-68. Στο τέλος οι Ισπανοί πάλεψαν να το γυρίσουν με τους Μούμπρου και Καλδερόν, αλλά ήταν πια αργά.
 
Τα highlights της αναμετρησης


 The assiste of the game
 


Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Ελλάδα (Τρινκέρι, 12/33διπ., 9/20τρ., 28/38βολ., 28ριμπ., 13ασ., 6λ., 9κλ., 3κοψ.): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4(1), Σπανούλης 20(3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5(1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11(2), Μπράμος 8(2), Πρίντεζης 10.
Ισπανία (Ορένγκα, 17/35διπ., 8/20τρ., 17/18βολ., 34ριμπ., 15ασ., 17λ., 4κλ., 4κοψ.): Αγκιλάρ 3(1), Ρούντι Φερνάντεθ 20(2), Σέρχιο Ροντρίγκεθ 3(1), Ρέι, Καλντερόν 5(1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9(1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 2, Γκασόλ 20(1), Μουμπρού 3(1).

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Τρινκέρι: "Μάικ, ο πιστός στρατιώτης"

Απολαυστικός για μία ακόμα φορά ο Αντρέα Τρινκέρι, τόνισε ότι ακόμα και η γάτα του εκτιμάει τον Περπέρογλου, έπλεξε το εγκώμιο του Μάικ Μπράμου και αναφέρθηκε στον Καββαδά λέγοντας πως έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε στο ματς! "Δώσαμε τα κλειδιά στον Σπανούλη", είπε για τη μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα άσου

Ο Αντρέα Τρινκέρι μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά ήταν και πάλι απολαυστικός στις δηλώσεις του.

Αντρέα Τρινκέρι συν. Τύπου με Ισπανία (1) από sport24tv
Ο Ιταλός κόουτς αφού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου είχε συνομιλία με τους Έλληνες απεσταλμένους στη Λιουμπλιάνα, όπου εξήγησε τη μικρή συμμετοχή του Περπέρογλου, την απόφασή του να ξεκινήσει βασικό τον Καββαδά, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι του Σπανούλη.
'Ήταν πάρα πολύ καλός ειδικά στο α΄ημίχρονο, Στο β' μέρος έχασε λίγο τη συγκέντρωση του αλλά όπως ξεκίνησε έδωσε ανάσες στον Μπουρούση, έβαλε ένα καλάθι, έβαλε και μία βολή. Ήταν πολύ καλός. Νομίζω ότι το κλειδί ήταν ότι δώσαμε το ματς στα χέρια του Σπανούλη και παρ΄ότι ήμασταν λίγο ντροπαλοί στην επίθεση στη γ' περίοδο, καταφέραμε στο δ' δεκάλεπτο να είμαστε καλύτεροι", σχολίασε για να συνεχίσει:
"Και η γάτα μου ξέρει πόσο εκτιμώ τον Περπέρογλου, αλλά ο Μάικ έκανε φοβερή δουλειά σήμερα. Έπαιξε τρομερή άμυνα στο Ρούντι, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος και εμείς τον αγαπάμε όλοι μέσα στην ομάδα γιατί είναι ο πιο πιστός στρατιώτης μέσα στο παρκέ.

 Η ομάδα συζήτησε πολλές φορές αυτές τις τρεις μέρες όχι μία φορά. Συζητήσαμε όχι με κακή διάθεση αλλά με στόχο να αναλύσουμε όλα τα προβλήματα και να μην κάνουμε λάθη. Ακόμα είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ το μετάλλιο ούτε καν πως είναι το σχήμα του. Η νίκη ανήκει στον Βασίλη, τον Μάικ, το Γιάννη και τα άλλα παιδιά. Εγώ την απόλαυσα όπως κι εσείς. Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα στο παρκέ".
Νωρίτερα, ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου για τη σημασία της νίκης, ενώ παραδέχτηκε πως ακόμα είναι νωρίς για πανηγυρισμούς καθώς η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο ακόμα αγώνες: "Ήταν μια καλή νίκη, αλλά δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμη. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα, περιορίσαμε τα λάθη μας και όταν θες να νικήσεις μια μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι μεγάλους παίκτες και μεγάλα σουτ. Αυτά τα είχαμε. Η νίκη ήρθε πάντως επειδή είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια στην άμυνά μας".
Για το σπάσιμο της παράδοσης σχολίασε: "Οι ιστορικές νίκες είναι στο τέλος. Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ. Οι τελευταίες μέρες δεν ήταν εύκολες. Όμως είμαστε ακόμη στην αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας".
Για το ματς με τη Σλοβενία επισήμανε: "Κάθε παιχνίδι είναι πόλεμος, με πολλές επαφές και πρέπει να προσαρμοστούμε. Η Σλοβενία θα παίζει έτσι, σε γεμάτο γήπεδο και θα έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία".
Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε: "Παίξαμε καλά. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για να σταματήσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. Παίξαμε δυνατά, η άμυνά μας ήταν καλή και βάλαμε μεγάλα σουτ. Είχαμε και τύχη στο τέλος και κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα".
Όσο το ματς με τη Σλοβενία που ακολουθεί τόνισε: "Η Σλοβενία είναι καλή ομάδα. Ο Ντράγκιτς είναι από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης και πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καυτή ατμόσφαιρα".

Το "ευχαριστώ" του Ζήση και το μήνυμα ενότητας

Δείτε το tweet του Νίκου Ζήση μετά την σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας. Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Η Ελλάδα "έσπασε" μετά από 11 χρόνια την παράδοση που την ήθελε να μην νικά την Ισπανία. Και το έκανε με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ιταλία και Φινλανδία.
Το τελικό 79-75 ήταν η απάντηση αυτής της ομάδας σε όσους την ξέγραψαν μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα και περίμεναν με μία ήττα απόψε να την αποτελειώσουν.
Υπάρχει βέβαια και πολύς κόσμος που πιστεύει αυτά τα παιδιά. Στηρίζει την Εθνική μπάσκετ ανεξάρτητα από το που φτάνει κάθε φορά. Σε αυτούς απευθύνθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία ο Νίκος Ζήσης.
"Ευχαριστούμε όσους μας πιστεύετε πραγματικά. Συνεχίζουμε. Νίκη ή ήττα πάντα μαζί", έγραψε στο twitter ο διεθνής γκαρντ. Ανεβάζοντας παράλληλα την φωτογραφία που φτιάξαμε στο Sport24.gr μετά τη νίκη επί της Ισπανίας!
► Το tweet του Νίκου Ζήση:

Ζήσης: "Το πιστεύαμε όλο το βράδυ!"

Δείτε σε videos το Νίκο Ζήση να μιλάει για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας, την κριτική που δέχτηκε η Ελλάδα και φυσικά τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν οι Σπανούλης και Μπράμος.

Ο Νίκος Ζήσης παρ' ότι τραυματίστηκε στο α' ημίχρονο, επέστρεψε στο β' μέρος και ενίσχυσε την προσπάθεια της Ελλάδας που κατάφερε μετά από 7 σερί ήττες από την Ισπανία να... σηκώσει κεφάλι. 
Ο Έλληνας άσος μίλησε για την σημασία της νίκης που ήρθε μετά από πολλά αρνητικά αποτελέσματα για τους διεθνείς μας: "Είναι ένα ιδιαίτερο ματς και μία ιδιαίτερη νίκη. Πόσα ματς τελικά είχαμε χάσει; Ειδικότερα για εμάς τα παιδιά, εμένα, τον Αντώνη, τον Βασίλη, τον Γιάννη, ίσως είναι λίγο περισσότερο. Έχουμε φάει αντικειμενικά πολλές και σημαντικές ήττες. Αυτό είναι το μπάσκετ.

Δηλώσεις Νίκος Ζήσης (1) από sport24tv
 
 Όσο για τη μεγάλη τουρνουά σχολίασε: Εμείς Σάββατο βράδυ ήμασταν φαβορί του Ευρωμπάσκετ και Δευτέρα απόγευμα είχαμε αποκλειστεί ήδη κατά πολλούς. Απλά με την εμπειρία μας ξέραμε ότι είναι πολύ μεγάλο το τουρνουά και παρ' όλα αυτά δεν έχουμε κάνει και πάλι τίποτα. Είναι έτσι η διοργάνωση, το τουρνουά που για μας δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση αυτή η νίκη, αλλά από την άλλη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Εμείς πολύ απλά παίξαμε πιο επιθετικά και όταν το κάνεις αυτό βάζεις και μεγάλα σουτ.

Δηλώσεις Νίκος Ζήσης (3) από sport24tv
 Έβαλε ο Μάικ ένα μεγάλο σουτ, ο Βασίλης ήταν ο Βασίλης. Πιστεύω ότι βγάλαμε μεγάλες άμυνες απέναντι σε μία ταλαντούχα ομάδα που έβαλε κι αυτή πολύ μεγάλα σουτ. Κι ο Ρούντι έβαλε μεγάλα σουτ κι ο Σέρχιο (σ.σ. Ροντρίγκεθ), όταν περάσαμε μπροστά".
Συνεχίζοντας, σχολίασε: "Χάσαμε πολλές βολές, αλλά το πιστεύαμε όλο το βράδυ! Δεχτήκαμε την κριτική, είναι λογικό αυτό, χάνοντας από μία ομάδα χειρότερη από εμάς. Πλέον, τίποτα, πρέπει δύο ημέρες να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε και το επόμενο παιχνίδι που ίσως να μας δώσει και την πρόκριση. Δεν μας νοιάζει τι θέση θα βγούμε, θέλουμε μόνο να προκριθούμε".


Ο Ρούντι παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν για μία ακόμα φορά εριστικός, στο τέλος παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας ο Ρούντι Φερνάντεθ. Διαβάστε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter
Η Ισπανία ηττήθηκε μετά από 11 χρόνια ηττήθηκε από την Ελλάδα και αυτό ήταν κάτι που αν μη τι άλλο δεν περίμεναν οι παίκτες της.
Ο Ρούντι Φερνάντεθ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, έκανε λόγο για σκληρή ήττα από μία μεγάλη ομάδα, εννοώντας την Ελλάδα.
Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας στην Ισπανία, προκειμένου να συνεχίσει η εθνική τους ομάδα ενωμένη και ασταμάτητη...
"Το δέσιμο αυτής της ομάδας είναι πάνω απ΄όλα και με τη βοήθειά σας και με τη δική μας δουλειά, θα είμαστε ενωμένοι και ασταμάτητοι", ανέφερε για την Ισπανία, ενώ για την Ελλάδα είπε:
"Σκληρή ήττα από μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε πολλά χρόνια να ζήσουμε τέτοιες στιγμές".

Ορένγκα: "Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το Σπανούλη"

Ο Χουάν Ορένγκα αναφέρθηκε στην άμυνα της Ελλάδας, στα προβλήματα των φάουλ που είχαν οι παίκτες του και υποκλίθηκε στο Βασίλη Σπανούλη που όπως είπε ήταν το κλειδί του αγώνα
Συγκρατημένος παρουσιάστηκε ο Χουάν Ορένγκα στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία.
Ο Ισπανός προπονητής συνεχάρη την Ελλάδα για τη νίκη της και στάθηκε στη σκληρή άμυνα στο παιχνίδι που όπως είπε, ήταν στα όρια του φάουλ.
"Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι με την άμυνα στα όρια του φάουλ. Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον Σπανούλη, που ήταν το κλειδί του αγώνα. Είχαμε προβλήματα με τα φάουλ των παικτών μας και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ίδια πιεστική άμυνα. Στο τέλος η Ελλάδα ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση και κέρδισε", υπογράμμισε ο Ορένγκα και συνέχισε για το ματς με τη Φινλανδία:
"Το ματς με τη Φινλανδία θα είναι δύσκολο. Πρέπει να νικήσουμε για να συνεχίσουμε στο δρόμο μας προς τα προημιτελικά. Η Φινλανδία έχει δείξει πως είναι πολύ καλή ομάδα και αυτό που έπαθε από την Κροατία ήταν απλώς ένα ατύχημα".
Στο τέλος δεν είχε λύσεις η Ισπανία σύμφωνα με τον Βίκτορ Κλαβέρ: "Ήμασταν έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι. Έγινε ένα αμφίρροπο ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε τις λύσεις. Η Ελλάδα το ήθελε πολύ και γι’ αυτό μας κέρδισε". 

Μία ημέρα ηρεμίας ζήτησε η Εθνική

Στις τάξεις της Εθνικής Ανδρών ζήτησαν μία ημέρα ηρεμίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν απόλυτα στο κρίσιμο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (14/9, 10μ.μ.) με αντίπαλο τη Σλοβενία

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι, σχετικά με την πρόκριση στην 8άδα.
Κι αυτό γιατί ακολουθούν οι πολύ κρίσιμοι αγώνες με Σλοβενία και Κροατία, που θα κρίνουν το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ.
Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της Εθνικής οι οποίοι ζήτησαν από τους απεσταλμένους δημοσιογράφους στη Σλοβενία μία ημέρα ηρεμίας και απόλυτης συγκέντρωσης εν όψει του σαββατιάτικου σημαντικού αγώνα με αντίπαλο τη Σλοβενία (14/9, 10μ.μ.).
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα γίνει την Παρασκευή (14/9) η καθιερωμένη συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένη. Στόχος είναι να μείνουν όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι.

ALEX WEB RADIO/TV

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Mλαει αυτος που τους εριξε κατηγορια για να γινει Σωτηρας για μαγκια?

 Mλαει αυτος που τους εριξε κατηγορια για να γινει Σωτηρας για μαγκια?

12/09/2013

Γι ωπα ρε μαγκα της φακης...πως την ειδες ξαφνικα ρε μιστερ φαπα και ξαπλα...με την αεξαρα σου? 

Ποι εχουν καταστρεψει το ποδοσφαιρο ρε Μελισσανιδη? ο Ολυμπιακος? η ο βαζελας και εσυ σαν τσιρακι του με τα χανουμια σου? εσυ δεν ησουν που ταιζες τοσα χρονια τον Χατζατζαρη της Original  για να μην επαναστατησουν οσοι στραβωσαν που τους πουλησες στον...Τροχανα?εσυ δεν ησουν το τσιρακι του Βαρδηνογιαννη? εσεις δεν καθοσαστε διπλα-διπλα στην Φιλαδελφεια και στην Λεωφορο? Σε ποιους τα λες αυτα ρε ταιγκερ? για τα κοθωνια που σε βλεπουν σαν Σωτηρα μας περασες?εσενα Σωτηρα? που αρφησες να πεσει το αεκακι κατηγοριες ολοκληρες για να την αναλαβεις? τετοια ειναι η αγαπη σου για το αεκ?Αλλα βλεπεις τα χανουμια στην απωλεια μνημης ειναι αφθαστοι...ετσι ξεχασαν και τα πρωταθληματα που τους εδωσε ο Ντουσαν και τον ρημαξαν στο ξυλο μετα που τους εδωσε 500.000 δεν ηταν προδοτης και σημερα τον βλεπουν σαν ηρωα που ειναι στην ομαδα τους...ετσι και σενα αφου τους πουλησες σε μια νυκτα στον Τροχανα και απο τοτε αρχισε την κατρακυλα η αεκ....

Αρνιοσουν κατηγορηματικα να αναλαβεις την αεκ και περιμενες σαν το κορακι να πεσει κατηγοριες και να γλυτωσεις τα χρεη απο αυτους που εσυ καταντησες την αεκ να την διοικουν...και ξαφνικα οι απελπισμενοι αεκτζηδες εκλεισαν τα ματια και σε βλεπουν σαν Σωτηρα...

Ιδου και το λινκ τι ελεγες στα κιτρινομαυρα site

http://www.aek365.com/a-259573/melissanidhs-den-mpainw-monos-mou-sthn-aek.htm

http://kaisaris.yooblog.gr/2010/04/19/151/ 

 Οι στοχοι του Τιγρη και γιατι ανελαβε το αεκακι....εδω στο λινκ

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/6-aegean.html

Ιδου ποιος ηταν ο απατεωνας Τροχανας που σας πουλησε για να σας ξεφορτωθει ο Τιγρης....

http://www.iospress.gr/mikro2007/mikro20070714.htm 

Μιλας για τον Κοκκαλη εσυ? ουτε στα κορδονια του δεν μπορεις να φτασεις ρε ταιγκερ...

Αυτος μπηκε και ταχωσε χωρις δευτερη σκεψη για τον Ολυμπιακο και τον ξεχρεωσε λιγο ακομα πριν παραδωσει στον Μαρινακη...ψεματα ειναι ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΤΑΙΓΚΕΡ...ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ....

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ...ΣΩΤΗΡΕΣ...

Ασε λοιπον...αλλου αυτα και για τις βεντετες ? αστες κατα μερος πρωτον...δεν σε παιρνει...και δευτερον μην βαζεις τον κοσμο να σκοτωθει με τις μαλακιες σου για ανυπαρκτες μαγκιες και για να καλυψεις την ανυπαρξια σου...

Που ειναι τα λεφτα που εβαλες τωρα στην αεκ ρε ταιγκερ? για βγαλε στην δημοσιοτητα τα χαρτια απο τα λεφτα που εβαλες? 

Μηπως θες να δεις τι λεφτα εβαλε ο Κοκκαλης και ο Μαρινακης ολα αυτα τα χρονια? πρεπει να γραφουμε 20 μερες συνεχεια..

Πηρες ενα καφενειο που το αφησες να πεσει κατηγοριες για να μην οφειλει πια σε κανενα και απο πανω οωφεληθηκες κιολας με τις μπιζνες σου με το Δημοσιο...πηρες και τον ΟΠΑΠ απευθειας αναθεση κανεις δεν μιλησε γιαυτο ουτε σκανδαλο υπηρχε για τους καλαμαραδες σου ουτε για τους καλαμαραδες του βαζελα...ε...τι? το τσιρακι τους θα κατηγορησουν?

Κατα την γνωμη μου πρεπει να σε καλεσει ο Εισαγγελεας και να σου ασκησει διωξη για οσα ειπες και επισης ο Ολυμπιακος να σου ασκησει τετοια διωξη που να τρεχεις και να μην προλαβαινεις...και να βγεις και να αποδειξεις ποιοι και πως καταστρεψαν το Ελληνικο ποδοσφαιρο και τι στοιχεια εχεις γιαυτο που ειπες.

Πως θα γινει ρε μαγκα της φακης? θα βγαινεις εσυ και θα λες οτι γουσταρεις?να μας πεις τι εννοεις οταν λες βεντετες ανοιγω μονο με μαγκες...τι θα μας κανεις τα τρια δυο?

Θα βαλεις οπως παλια μεσα απο τις φυλαδες σου να σκοτωνεται για να φαινεσαι μαγκας?

Και κατι αλλο γιατι δεν αξιζεις αλλο να σχολειται κανεις μαζι σου...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΡΕ ΤΑΙΓΚΕΡ...Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΩΣΕΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΧΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ...ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ...ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕΣ ΤΟ αεκακι ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΒΛΕΠΕΙΣ...ΕΠΑΙΡΝΕΣ 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΧΕΣ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ....

Απο τοτε ομως απο 6αρα σε εξαρα....και απο φαπα σε φαπα και οχι μονο απο τον Ολυμπιακο...μονο με τον βαζελα ανοιγες τα ποδια οπως παντα....και αυτο θα συνεχισεις να κανεις,.

Αντε γεια πουληματια χανουμοπροεδραρα....αντε να το παιξεις Σωτηρας στα χανουμακια...και μαγκιες αλλου...

Εδω θα ειμαστε και θα παρακολουθουμε τις μαγκιες σου και αναλογα θα παιρνεις τις απαντησεις σου..

Ιδου τι ειπε ο ταιγκερ....

Μελισσανίδης: «Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν»

12/09/2013
 Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τη χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΑΕΚ πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες», είπε.

Μελισσανίδης: «Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν»
Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων για το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ θέλησε να δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ και μιλώντας σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο ηγέτης της «Ένωσης» φέρεται να ανέφερε:

«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας».

Κι αφού αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ανοίγω καμία βεντέτα. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες. Αυτοί τελειώσανε»!


ALEX WEB RADIO/TV

Oι τιτλοι των αθλητικων ειδησεων και τα αθλητικα πρωτοσελιδα σε δυο βιντεο

Oι τιτλοι των αθλητικων ειδησεων και τα αθλητικα πρωτοσελιδα σε δυο βιντεο 

12/09/2013



Ενημερωθειτε σε δυο βιντεο για τους τιτλους των αθλητικων ειδησεων και των αθλητικων πρωτοσελιδων


ALEX WEB RADIO/TV

Οι σφυριχτρες της 4ης αγωνιστικής της Super League

Οι σφυριχτρες της 4ης αγωνιστικής της Super League

12/09/2013
Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη, Κομίνης στα Χανιά, επιστροφή Τριτσώνη
 Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη, Κομίνης στα Χανιά, επιστροφή Τριτσώνη
Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι ορισμοί των διαιτητών για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Καλογερόπουλος θα σφυρίξει το Ολυμπιακός-Ξάνθη, ο Αρετόπουλος το Βέροια-ΠΑΟΚ, ο Κομίνης το Πλατανιάς-Παναθηναϊκός.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστοφή του Σταύρου Τριτσώνη ο οποίος ήταν ο πρόσθετος βοηθός στον τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης στη φάση που ο Μανιάτης απέκρουσε με το χέρι την μπάλα στη γραμμή του τέρματος και ο ίδιος σε συνεργασία με τον διαιτητή Γιάχο "έδειξαν" άουτ.
Συνοπτικά, οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής:
ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Απόλλωνας-Καλλονή: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: Ιωάννης Καμπαξής (Εύβοιας)
Βέροια-ΠΑΟΚ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Άρης-Λεβαδειακός: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Πανιώνιος-Πανθρακικός: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Ολυμπιακός-Ξάνθη: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παναιτωλικός-Εργοτέλης: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

ALEX WEB RADIO/TV

Δήλωσε υποψηφιότητα για το Euro 2020 η ΕΠΟ

Δήλωσε υποψηφιότητα για το Euro 2020 η ΕΠΟ

12/09/2013
 Δήλωσε υποψηφιότητα για το Euro 2020 η ΕΠΟ
Την υποψηφιότητά της για το Euro 2020 υπέβαλε η ΕΠΟ, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή στα γραφεία της UEFA μετά από το «πράσινο φως» που πήρε από την κυβέρνηση.

Στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή, με τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιωτόπουλο και Ανδριανό, εκείνο που ειπώθηκε ήταν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί η χώρα να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση.

Η Κυβέρνηση απάντησε θετικά στην ΕΠΟ να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και, μάλιστα, υπάρχει και έγγραφη δέσμευση.

Στόχος της Ελλάδας είναι να φιλοξενήσει δύο-τρία παιχνίδια, π.χ. δύο ματς ομίλου και ένα νοκ άουτ.

Χθες η Ομοσπονδία αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή εταιρείας η οποία θα αναλάβει όλη τη μελέτη για την εκπόνηση του φακέλου υποψηφιότητας, ο οποίος με βάση το χρονοδιάγραμμα πρόκειται να κατατεθεί Μάρτιο ή Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, μία πρώτη εκτίμηση για το απαιτούμενο κόστος των εργασιών για τη βελτίωση του ΟΑΚΑ εν όψει φακέλου υποψηφιότητας αναφέρει ότι θα χρειαστούν περίπου 3 εκατ. ευρώ.


ALEX WEB RADIO/TV


«The world its ours» - Το τραγούδι του Μουντιάλ (video)

«The world its ours» - Το τραγούδι του Μουντιάλ (video)

12/09/2013
 «Ο κόσμος είναι δικός μας» - Το τραγούδι του Μουντιάλ!
Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, αλλά από τώρα ξεκίνησε η διαφημιστική εκστρατεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.


Πρόκειται για ένα καθαρά βραζιλιάνικο κομμάτι, το οποίο σε βάζει κατευθείαν στον ρυθμό της διοργάνωσης και ερμηνεύει ο Ντέιβιντ Κόρει με τη συνοδεία των κρουστών του συγκροτήματος Μονομπλόκο.

Ακούστε το τραγούδι


ALEX WEB RADIO/TV

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση

12/09/2013
 
 Μέση λύση δεν υπάρχει. Η Εθνική απόψε κόντρα στην Ισπανία (18:45) αποφασίζει αν θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσης για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ή θα παραδοθεί στη μοίρα της.

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση
Απόψε αποφασίζουμε: παλεύουμε ή παραδινόμαστε; Βελτιωνόμαστε ή βυθιζόμαστε στα προβλήματά μας; Σκληραίνουμε ή παραμένουμε soft; Παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας ή εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων;

Η επιλογή είναι προφανής και οι διεθνείς αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν πως απλώς αδίκησαν τους εαυτούς τους στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και ότι μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση που μόνοι τους μπήκαν. Πώς; Μα, αξιοποιώντας τη δεδομένη εμπειρία και ποιότητά τους και με όπλο την αναμφισβήτητη αγάπη τους για την Εθνική και τη χώρα τους.

Η… μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η μεγάλη ελληνική αντεπίθεση να επιχειρείται από την πιο δύσκολη αφετηρία. Απέναντι στην Εθνική και την αναζήτηση της ανάστασής της ορθώνεται το πανύψηλο εμπόδιο της Ισπανίας (18:45, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6), καλύτερης κατά τους ειδικούς ομάδας της διοργάνωσης ως τώρα (κι ας μην είναι αήττητη όπως η Ιταλία), αλλά και κακού δαίμονα της ελληνικής ομάδας, που συνηθίζει να της φράζει το δρόμο προς το όνειρο ή να μετριάζει τη χαρά της ακόμη και στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση των ταχύτατων και δημιουργικών γκαρντ της ισπανικής ομάδας (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ροντρίγκεθ, Ρούντι και Γιουλ), αλλά και στην κολόνα της ρακέτας, Μαρκ Γκασόλ. Ο έλεγχος του ρυθμού, η διατήρηση της συγκέντρωσης και η απάντηση στο σκληρό παιχνίδι της καλύτερης άμυνας της διοργάνωσης με το ίδιο νόμισμα είναι βασικά ζητούμενα για την Εθνική.

Με… ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, μπασκετικό αλλά και αμιγώς… ελληνικό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης. Στις 15:30 η Κροατία αντιμετωπίζει τη Φινλανδία και στις 22:00 η Ιταλία τη Σλοβενία. Το ιδεατό για την Εθνική είναι να κερδίσουν Κροάτες και Ιταλοί, γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης της ελληνικής ομάδας ακόμη και με δύο νίκες.

ALEX WEB RADIO/TV

Συνεντευξη Τυπου Αντρεα Τρινκέρι (videos)

Συνεντευξη Τυπου Αντρεα Τρινκέρι (videos)

12/09/2013

Ο Αντρέα Τρινκέρι αναφέρθηκε στο ματς με την Ισπανία, λέγοντας για την άμυνα επάνω στον Μαρκ Γκασόλ, για το αν είναι ζωής ή θανάτου το ματς, ενώ παρομοίασε την αλλαγή του καιρού από το Κόπερ στη Λουμπλιάνα με την αλλαγή των δεδομένων της εθνικής μας μετά τις ήττες από Ιταλία, Φινλανδία...

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για την πρεμιέρα της εθνικής μας κόντρα στην Ισπανία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άμυνα που θα πρέπει να παίξουν οι διεθνείς επάνω στον Μαρκ Γκασόλ.

"Είδατε πώς άλλαξε ο καιρός από το Κόπερ στη Λιουμπλιάνα; Έτσι άλλαξαν και για μας τα πράγματα στη διοργάνωση μετά τις δύο ήττες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς, πώς και πότε", είπε ο Τρινκέρι και πρόσθεσε:
"Είναι θέμα πώς θα τα καταφέρουμε να παράγουμε την καλύτερή μας προσπάθεια αύριο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι απλό να το εξηγήσεις κι όχι να το κάνεις, αλλά έχουμε την θέληση και την ικανότητα να το πετύχουμε. Αυτά που έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς πλήγωσαν στο γήπεδο και την ψυχολογία, αλλά παίζουμε για κάτι. Πιστεύω πως πρέπει να πετάξουμε κάποιες αρνητικές σκέψεις και να βάλουμε όλη την ενέργεια. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε στην άμυνα".



 Στη συνέχεια δήλωσε: "Στα δύο τελευταία ματς δείξαμε διαφορετική ομάδα. Δεν πιστεύω ότι μετά την προετοιμασία μας, τα φιλικά και τα τρία πρώτα ματς στη διοργάνωση δεν χάσαμε το δρόμο μας. Χάσαμε από την Ιταλία, σε ένα ματς που ήμασταν ισόπαλοι λίγο πριν το τέλος. Στο παιχνίδι με τη Φινλανδία δείχναμε να έχουμε παραλύσει. Τώρα είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, έχουμε ξεκάθαρους στόχους, αλλά γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουμε και την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, μακράν.
Είναι μία ομάδα που έχει το περισσότερο ταλέντο στη θεωρία. Έχει έξι παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί σε κάθε ομάδα, δύο γκαρντ από το ΝΒΑ, πολλές επιλογές στην επίθεση και είναι οι πρωταθλητές και οι αργυροί ολυμπιονίκες. Εμείς έχουμε περηφάνια, ξεκάθαρους ρόλους, κίνητρο, καρδιά, αντοχή και έχουμε δείξει ότι ξέρουμε να παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ".

 Για τις ανατροπής που έχουν κάνει οι διεθνείς: "Όταν το έχεις κάνει μια φορά, μπορείς να το ξανακάνεις. Οι παίκτες μου το έχουν κάνει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είδα κάτι διαφορετικό στα πρόσωπα των παικτών μου και θα έχουμε διαφορετική προσπάθεια αύριο. Νιώθω και βλέπω πως οι παίκτες μου είναι πολύ στενοχωρημένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κάθε ώρα που περνά και πλησιάζουμε σε έναν αγώνα με μία ομάδα που δεν έχουμε κερδίσει δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια, βλέπω πως έχουμε το χαρακτήρα να κερδίσουμε".
Για το αν το ματς είναι ζωής ή θανάτου: "Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταγωνιστούμε. Αν είμαστε ανταγωνιστικοί, τότε αισθάνεσαι καλύτερα. Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά το πρώτο μας μέλημα είναι. Πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στο παρκέ, παίζοντας με πειθαρχία. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε πολλά λάθη. Πρέπει να συνδυάζουμε, αν και δεν είναι εύκολο, το σπουδαίο ένστικτο με τη λογική. Χρειάζεται λογικό ένστικτο και το ένστικτο δεν είναι πάντα λογικό".


 
 Για την άμυνα στον Μαρκ Γκασόλ: "Θα έχουμε περισσότερο rotation απέναντί του. Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά πάνω του. Ίσως τον αντιμετωπίσουμε και με τρεις παίκτες. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά αντιμετωπίζουμε την Ισπανία. Κάθε παιχνίδι κερδίζεται από τους παίκτες και αν κερδίσουμε τα match up έχουμε καλές πιθανότητες".



 
ALEX WEB RADIO/TV

Tα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

 Tα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

12/09/2013

Βέλγιο-Σερβία 69-76

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην "8άδα" για τη Σερβία η οποία επικράτησε με 76-69 του Βελγίου στην πρεμιέρα της β' φάσης 
Η Σερβία νίκησε με σκορ 76-69 το μαχητικό Βέλγιο που πάλεψε αλλά στο τέλος υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Έτσι, οι Σέρβοι με το καλημέρα στη β' φάση έφτασαν τις 3 νίκες και πλέον ουσιαστικά έχουν προκριθεί στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Νέναντ Κρστιτς αγωνίστηκε για 28,5 λεπτά, πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, ενώ έκανε και δύο κοψίματα, όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του.

Ο αριθμός της ημέρας
Το Βέλγιο πάλεψε, έμεινε μέσα στο παιχνίδι, αλλά με 62% στις βολές, δυστυχώς δεν πας πουθενά. Παρ' όλα αυτά έδειξαν με την εμφάνισή τους ότι άξιζαν την πρόκριση στη β' φάση.

Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στα 50'' πριν το τέλος του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 67-70. Ο Σέρβος έγραψε το 67-73 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς υπέρ της ομάδας του.

Ο αγώνας
Νευρικό ξεκίνημα για τη Σερβία και συνεχές προβάδισμα για το Βέλγιο που πέρασε μπροστά με 8-0 και 10-3. Οι Βέλγοι σταδιακά έχασαν τη συγκέντρωσή τους και η ομάδα του Ίβκοβιτς με σερί 9-0 μετέτρεψε το 15-8 σε 15-17. Στη β' περίοδο οι "τυπικά" γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 34-33, όμως οι Σέρβοι απάντησαν με τους Κρστιτς και Κάλινιτς που έγραψαν το 36-40 του ημιχρόνου έχοντας βελτιώσει πολύ την άμυνα τους.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έτρεχαν με κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και πετύχαιναν το εύκολο καλάθι. Παρ' ότι προηγήθηκαν με 46-40, ισοφαρίστηκαν σε 48-48 με τους Βέλγους να δείχνουν και πάλι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Βαν Ρόσομ μείωσε σε 63-65 στο 37' και τους ξανάβαλε στο παιχνίδι ωστόσο τα τρίποντα των Μάρκοβιτς (63-68) και Μπογκντάνοβιτς (67-73) ουσιαστικά καθάρισαν το ματς.

Highlights Bέλγιο-Σερβία από savvato  

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-40, 51-54, 69-76
Βέλγιο (Καστέλς): Μουρς 5(1), Βαν Ρόσομ 12(2), Μπέγκιν 12(1), Ερβέλ 8, Μουέμα, Ταμπού 3, Μούγια 2, Μουκούμπου 16(2), Ντε Ζεέβ 4, Μασότ 7.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 2, Μίσιτς 5(1), Μπογκντάνοβιτς 12(1), Μπιέλιτσα 7(1), Μάρκοβιτς 15(3), Κάλινιτς 9(1), Γκάγκιτς 2, Κρστιτς 17, Άντζουσιτς, Κάτιτς 7, Στίματς.

Kρστιτς: "Έχουμε να βελτιώσουμε κι άλλα"
Ο πρώτος σκόρερ της Σερβίας, Νέναντ Κρστιτς σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα πως η ομάδα του θα πρέπει πλέον να ξεχάσει το παιχνίδι με το Βέλγιο: "Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς. Ξεκινήσομαε πολύ αργά. Ίσως να είχαμε μεγάλη πίεση, γιατί ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Στο τέλος όμως καταφέραμε να το νικήσουμε. Οι καλές ομάδες ακόμα κι όταν δεν παίζουν καλά, βρίσκουν έναν τρόπο για να κερδίσουν. Νομίζω πως αναπτυσσόμαστε σαν ομάδα. Σίγουρα όμως έχουμε πάρα πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι".
Από την πλευρά του, ο Έντι Καστέλς υπογράμμισε: "Τη νίκη την άξιζε η Σερβία. Για εμάς ήταν σημαντικό που αποδείξαμε για ποιο λόγο βρισκόμαστε στη β' φάση. Είμαι χαρούμενος να βλέπω τα σκορ των τεσσάρων δεκαλέπτων και να διαπιστώνω ότι ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για 40 λεπτά".

Λιθουανία-Γαλλία 76-62

Με όπλο την καλή της άμυνα η Λιθουανία επικράτησε με 76-62 της Γαλλίας και μπήκε αποφασιστικά στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ. Εξαιρετικό το δίδυμο των Βαλαντσιούνας, Κλέιζα πρώτος σκόρερ ο "αθόρυβος" Σεϊμπούτις
Η Λιθουανία φάνηκε να ήθελε περισσότερο τη νίκη απέναντι στη Γαλλία και επικράτησε δίκαια των "τρικολόρ" με το ευρύ 76-62.
Όπλο για τους Λιθουανούς, η καλή τους άμυνα και η "χαλαρή" αντίδραση των Γάλλων που δεν έπαιζαν με σύστημα στην επίθεση και έδειχναν σαν να παίζουν φιλικό παιχνίδι.
Έτσι απώλεσαν το απόλυτο στη β' φάση καθώς είχαν μπει με το 2-0 και πλέον η Λιθουανία τους ισοφάρισε σε 2-1.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έκανε μεστή εμφάνιση με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ , 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε σχεδόν 16 λεπτά συμμετοχής.

Ο αριθμός του αγώνα
Η Γαλλία τελείωσε το παιχνίδι με ποσοστό 55,6% στις βολές. Όχι ότι έχασε πολλές, τέσσερις τον αριθμό (4/9) αλλά το ποσοστό ευστοχίας είναι μικρό. Οι Λιθουανοί είχαν 19/23.

Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο κάρφωμα του Βαλαντσιούνας στα 3.25'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης που έκανε το σκορ 67-55. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Γάλλοι ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να το γυρίσουν.

Ο αγώνας
Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα μέχρι που η Λιθουανία έτρεξε ένα 8-0 με αιχμή του δόρατος τον Βαλαντσιούνας και προηγήθηκε με 16-9. Παρά τα 0/9 τρίποντα που είχαν, οι παίκτες του Καζλάουσκας προηγήθηκαν και με 10 πόντους διαφορά (22-12). Ο Πάρκερ και η παρέα του αντέδρασαν, πλησίασαν στο καλάθι (25-23) και ο Πότσιους με βολές στην εκπνοή του ημιχρόνου έγραψε το 32-27.

Στην επανάληψη, το έργο των Λιθουανών ήταν ακόμα πιο εύκολο. Δύο τρίποντα από τους Ματσιούλις και Κλέιζα έκαναν το σκορ 41-31, δίνοντας αυτοπεποίθηση στη Λιθουανία. Από την άλλη, το μόνο που κατάφερε η Γαλλία ήταν να μειώσει σε 43-39, πριν οι παίκτες του Καζλάουσκας ξεφύγουν και πάλι. Με τον ασταμάτητο Βαλαντσιούνας, η διαφορά έφτασε και τους 14 (69-55) ένα τρίλεπτο πριν τη λήξη και παρ' ότι οι Γάλλοι έδειξαν να μειώνουν στο τέλος ηττήθηκαν με 76-62.

Highlights Lithuania-France EuroBasket 2013 από 22ios

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 32-27, 51-42, 76-62

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτιεγιούνας 1, Καλνιέντις 8, Κουζμίνσκας 10, Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Μασιούλις 3, Σεϊμπούτις 15, Κλεϊζα 11, Πόσιους 7, Βαλανσιούνας 13, Γιαφτόκας 4.

Γαλλία (Κολέ): Λοβέρν 3, Μπατούμ 8, Ντιό, Πετρό 4, Καχουντί, Πάρκερ 11, Πιετρούς, Ντε Κόλο 12, Ντιαό 7, Αχινκά 10, Ζελαμπάλ 7.

Λετονία - Ουκρανία 85-51

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Λετονία που έκανε... σμπαράλια την Ουκρανία, φτάνοντας στη νίκη με 85-51
Η Λετονία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επιβλήθηκε χωρίς δυσκολίες της Ουκρανίας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της β' φάσης με 85-51.
Οι παίκτες του Μπάγκατσκις επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους και έφτασαν επιβλητικά στο θετικό αποτέλεσμα.
Οι Ουκρανοί του Μάικ Φρατέλο δεν κατάφεραν να προβληματίσουν σε κανένα σημείο του ματς τους Λετονούς, οι οποίοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των 6μ.75.

Ο πρωταγωνιστής
Σε ένα παιχνίδι, όπου σχεδόν... όλοι οι Λετονοί ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων διαλέγουμε για πρωταγωνιστή τον Μέιερς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Ο αριθμός της ημέρας
Εννέα παίκτες των Λετονών (Μέιερς, Κούκσιτς, Μπλουμς, Σελάκοβς, Στρέλνιεκς, Γιανιτσένοκς, Μπέρζινς, Μπέρτανς, Σκέλε) είχαν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στο άνετο 24-11 για την ομάδα του Μπάγκατσκις.

Που κρίθηκε το παιχνίδι
Οι Λετονοί είχαν 51,7% στα τρίποντα (15/29), ευστοχώντας από παντού και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη.

Ο αγώνας
Οι Λετονοί ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό τους, σημειώνοντας διαδοχικά σουτ τριών πόντων, την ώρα που οι Ουκρανοί δυσκολευόντουσαν με τον Κραβτσόβ να δημιουργήσουν πρόβλημα κάτω από το καλάθι. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 24-11 για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 42-22, καθώς οι Λετονοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο.
Στην τρίτη περίοδο, οι Λετονοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αύξησαν την διαφορά τους από την Ουκρανία που δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να πλησιάσει το καλάθι της Λετονίας. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης τα πράγματα δεν άλλαξαν με την ομάδα του Μπάγκατσκις να φτάνει τελικά στην άνετη νίκη με 85-51.

Λετονία - Ουκρανία από tetarti

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 42-22, 65-32, 85-51.

Λετονία (Μπάγκατσκις): Μέιερς 11, Μέγιερις 8(2), Φρεϊμάνις, Μπλουμς 6(2), Μπέρζινς 2, Μπέρτανς 7(2), Κούκσιτς 13(3), Σκέλε 6, Γιανιτσένοκς 14(4), Στρέλνιεκς 8(2), Μπέρζινς 6, Σελάκοβς 4.

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζοβνόφ 6, Τζέτερ 7, Μίσουλα 5(1), Γκλίεμποφ, Γκλαντίρ 12(2), Λούποβι, Νατζάβκο 1, Ζαμπριτσένκο, Κορνιγιένκο 3, Ζάιτσεφ 4, Πούστοβι 6, Κραβτσόβ 7.

Φρατέλο: "Μια χιονοστοιβάδα που χειροτέρευε"
"Κυριάρχησαν σε κάθε τομέα του αγώνα. Για εμάς δεν ήταν σύνηθες να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ήταν σαν μια χιονοστοιβάδα που χειροτέρευε. Δεν ήμασταν σε κανένα σημείο του αγώνα ικανοί να μπούμε στο ματς", ανέφερε ο προπονητής της Ουκρανίας, Μάικ Φρατέλο για την κακή εικόνα της ομάδας του.

ALEX WEB RADIO/TV