ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

2/102012

 

«Κάποιοι να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στον Άρη»

   
1/10/2012
«Κάποιοι να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στον Άρη»
Αιχμές κατά εκείνων που συνεχίζουν να βάζουν τρικλοποδιές στον Άρη άφησε ο Μάκης Κατσαβάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» τόνισε πως αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα πρέπει να σταματήσουν και να την αφήσουν να ηρεμήσει ενώ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σχολίασε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε μεγάλη ρέντα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Κατσαβάκης στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:
«Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ρέντα και βοηθήθηκε πολύ από την έκβαση του παιχνιδιού. Το γκολ του Αθανασιάδη μας «πάγωσε». Εμείς συνεχίσαμε και παλέψαμε. Είχαμε φάσεις να ξαναμπούμε στο ματς αλλά δεν έπιανε τίποτα. Το σκορ είναι βαρύ και άδικο αν κρίνω από την εμφάνιση μας».

Για το ποιος φταίει για την εικόνα της ομάδας: «Το θέμα είναι πως πρέπει να κατανοήσουν κι άλλοι την προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να ξαναχτιστεί. Είναι κάποια πρόσωπα που θέλουν να παραμείνουν στον Άρη, με οποιαδήποτε μορφή και βάζουν τρικλοποδιές τόσο στην ομάδα όσο και σε μένα. Από την αρχή του πρωταθλήματος με έχουν βάλει στα 6 μέτρα και με πυροβολούν. Δεν είναι εντός διοίκηση. Αυτοί είναι που πάντα δημιουργούσαν πρόβλημα στον Άρη. Και αυτό το πρόβλημα δημιουργείται πάντα πριν τα ματς. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει».

Για το χθεσινό, βαρύ 4-1: «Το σκορ είναι τελείως πλασματικό. Πιστεύω πως έτσι όπως παίξαμε, μπορούσαμε να κάνουμε μια ιστορική ανατροπή. Το καλύτερο μας ματς μέχρι στιγμής ήταν εκείνο κόντρα στον ΟΦΗ αλλά η ομάδα θέλει ακόμα υπομονή. Βλέπουμε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή και ακόμα ταλαντεύεται. Εμείς θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια των δυνατοτήτων μας. Μια υγιής μερίδα φιλάθλων μας δίνει και ηρεμία και κάνει υπομονή. Το ξέραμε πως αυτή η χρονιά θα ήταν δύσκολη και οικονομικά και αγωνιστικά. Το θέμα είναι αν τελικά αντέξουν τα παιδιά να φορούν την φανέλα του Άρη. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα αγχωμένοι. Τα παιδιά νιώθουν μεγάλη πίεση και γι΄αυτό τραυματίζονται. Δεν είναι όλοι σαν τον Αγκάνθο για παράδειγμα, ο οποίος είναι άλλου είδους ποδοσφαιριστής. Πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθούν και μετά να αποδώσουν».

Για το τι έγινε στο τέλος του ματς: «Στο τέλος ξέφυγαν λίγο τα πράγματα. Δεν ξέρω τι γράφτηκε από όλα αυτά στο φύλλο αγώνα. Εγώ από τον ΠΑΟΚ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν είχα καμία προσωπικά αντιπαράθεση με κανέναν. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος».


«Θανατηφόρος συνδυασμός…» 

1/10/2012

«Θανατηφόρος συνδυασμός…»
«Ομάδα απροπόνητη, έλλειψη παικτών με προσωπικότητα, ανύπαρκτος τακτικά και επιλογές ποδοσφαιριστών που δεν… κάνουν για τον Παναθηναϊκό», είναι ο «θανατηφόρος συνδυασμός» για την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι», σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στράτος Αποστολάκης. Βαρύ το κλίμα για Φερέιρα.

«Μας προέκυψε κι άλλος Τοτσέ», είπε ο παλιός άσος του «τριφυλλιού» για τον Φορναρόλι και «λυπάμαι τον επόμενο προπονητή», συμπλήρωσε αναφορικά με την συνέχεια που προβλέπει…

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Στράτος Αποστολάκης στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

-Εξήγηση για το φαινόμενο του Παναθηναϊκού, υπάρχει;

«Βεβαίως και υπάρχει. Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη από ότι περιμέναμε».

-Τι φταίει περισσότερο. Μήπως ότι λείπουν παίκτες προσωπικότητες;

«Αυτό είναι το πρωτεύον, αλλά δεν είναι τακτικά καλός, η ομάδα είναι απροπόνητη, υπάρχουν και πολλά ποιοτικά κενά, δηλαδή, ένας συνδυασμός θανατηφόρος. Τα ποιοτικά κενά, καλύπτονται συνήθως με τρεξίματα και καλή φυσική κατάσταση, αλλά ούτε αυτό υπάρχει. Οι επιλογές ποδοσφαιριστών ήταν κι αυτές τραγικές, οπότε, καταλαβαίνετε…

Το καράβι δεν πάει στο βράχο, ήδη έχει χτυπήσει! Κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον επόμενο προπονητή. Η ομάδα δείχνει πως δεν έχει δουλευτεί καθόλου. Δεν βλέπω τον τρόπο πως μπορεί να γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Πίντο. Δεν ξέρω, μπορούμε να κάνουμε καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Βιτόλο. Άντε να πάρεις 10% παραπάνω, αυτό δεν λέει κάτι. Έχουν αφεθεί όλοι στο αν θα φύγει ο Φερέιρα, αλλά η χρονιά, είναι ήδη χαμένη.

Αν δεν γυρίσει ο Λέτο, δεν βλέπω τίποτα να γίνεται κάτι. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχεις δύο καλούς ποδοσφαιριστές, τον Σισοκό και τον Κουίνσι, αλλά κι αυτοί είναι απείθαρχοι. Πήρε τον Φορναρόλι με 400 χιλιάρικα συμβόλαιο και μας προέκυψε νέος Τοτσέ! Δεν το έχει ούτε το γκολ. Ήρθε με επιπλέον κιλά και το ήξερε ο προπονητής και παρουσιάζει αυτή την εικόνα χωρίς να έχει το γκολ».

-Ποιον θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός που ενδεχομένως να μπορούσε να αλλάξει κάτι;

«Για προπονητή μιλάτε ή για γιατρό; Διότι, γιατρό θέλει η ομάδα… Εγώ απλώς λυπάμαι τον επόμενο προπονητή… Μου είναι συμπαθής ο Φερέιρα αλλά τι να πούμε τώρα…».  

Παραιτήθηκε ο Σεραφείδης 

1/10/2012


Παραιτήθηκε ο Σεραφείδης
Την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που παίρνονται αποφάσεις για το μέλλον της, υπέβαλε ο Στέλιος Σεραφείδης.

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης τόνισε πως είναι λυπηρό να πληροφορείται την απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου από τα ΜΜΕ ενώ έκανε λόγο για προσχεδιασμένες αποφάσεις.


Αναλυτικά η επιστολή του Στέλιου Σεραφείδη

«Κύριοι του Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπό σας, δεχτείτε την παραίτησή μου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, στο οποίο είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον Σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Εκτιμώ, ότι η παραίτησή μου αυτή, αποτελεί ή αποτελούσε και επιθυμία δική σας, αφού δεν μπήκατε καν στον κόπο να ζητήσετε και τη δική μου γνώμη στο... τηλεφωνικό σας διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο πήρατε απόφαση για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Μπορείτε πλέον να αποφασίζετε ανεμπόδιστα, για να υλοποιείτε ότι έχετε προσχεδιάσει. Είναι κρίμα και λυπηρό, να πληροφορούμε τις... αποφάσεις σας, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με εκτίμηση Στέλιος Σεραφείδης»
.
 

Ράγιος: «Πρόκληση η νίκη στο Καραϊσκάκη»

1/10/2012 

Ράγιος: «Πρόκληση η νίκη στο Καραϊσκάκη» 
Το σύνθημα για τον επόμενο αγώνα του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα έδωσε ο Ρούμπεν Ράγος, αναρτώντας σχετικό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο Ισπανός χαφ τόνισε ότι αποτελεί πρόκληση για τους Αρκάδες η νίκη μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Τι έγραψε ο Ρούμπεν Ράγιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

«Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την ισοπαλία (0-0) στην έδρα του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι γεμάτο από φάσεις και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.»

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, η ομάδα του Αστέρα είχε περισσότερες ευκαιρίες και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τις σταματούσες συνέχεια.

Η πρώτη ισοπαλία, η οποία έφερε τον Αστέρα στην 4η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς, πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που θα είναι ο επόμενος αντίπαλος μας.

Ρούμπεν Ράγιος: “Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όμως τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος (Ολυμπιακό). Αποτελεί πρόκληση για εμάς η νίκη μέσα στην έδρα του”
».

Κωστής: «Κανείς δεν με χωρίζει από την ΑΕΚ» 

1/10/2012

Κωστής: «Κανείς δεν με χωρίζει από την ΑΕΚ»
Ο Χρήστος Κωστής ακολούθησε τον Βαγγέλη Βλάχο, αλλά και τον Θωμά Μαύρο, στην έξοδο από την ΠΑΕ ΑΕΚ αποχωρώντας από τη θέση του γενικού αρχηγού. Πάντως ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» παραμένει συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα, αν και πικραμένος από την αντιμετώπιση που είχε.

«Ποτέ και κανείς δεν μπορεί να με χωρίσει από την ΑΕΚ», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Χρήστος Κωστής.

«Ο Σαββίδης μας στηρίζει όλους στον ΠΑΟΚ» 

1/10/2012

«Ο Σαββίδης μας στηρίζει όλους στον ΠΑΟΚ»
Από την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης «μπλέχτηκε» στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών άλλαξε προς το καλύτερο όπως επιβεβαιώνει με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα ο ομογενής επιχειρηματίας είναι συνεχώς κοντά στους παίκτες ενώ μίλησε και για το ντέρμπι με τον Άρη για το οποίο είπε χαρακτηριστικά, «ίσως επαναπαυτήκαμε στα τέσσερα γκολ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γλύκου στον «Libero»:

Για τον αγώνα με τον Άρη:
«Είμαστε χαρούμενοι μετά από αυτή τη νίκη με ένα μεγάλο σκορ. Εντάξει είμαι μακριά από τις φάσεις, αλλά αυτό συνηθίζεται να γίνεται. Απολαμβάνω, πάντως, την ομορφιά των γκολ, ήταν πολύ ωραία όλα τα γκολ, όλα ήταν ξεχωριστά. Μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα, απλά οπισθοχωρήσαμε».

Για το γκολ του Κλάους: «Όλα φαίνονται στο γήπεδο, εγώ είμαι μέσα στο παιχνίδι, είμαι πιο κοντά από άλλους. Φυσικά το είδα, ήταν ένα γκολ που έδειξε την κλάση του».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός: «Δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός. Θα ήταν αν κέρδιζε με 2-0 και ο Αρης έχανε ευκαιρίες. Αυτό που ειπώθηκε θεωρώ ότι δεν ισχύει».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Ίσως επαναπαυτήκαμε στα τέσσερα γκολ, παίξαμε λίγο πιο αμυντικά και πιο πολύ στην αντεπίθεση, παρά να πιέζουμε ψηλά. Πιστεύω ότι ήταν λογικό για μία ομάδα που προηγούνταν με αυτό το σκορ. Είναι φυσικό και επόμενο να πάει το παιχνίδι στην άλλη ομάδα, όπως έγινε με τον Άρη».

Για τις δύο εκπληκτικές αποκρούσεις του: «Και οι δύο αποκρούσεις ήταν δύσκολες, ήταν σχεδόν της ίδιας δυσκολίας».

Για το αμυντικό κομμάτι: «Πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω στις στημένες φάσεις. Θέλει συγκέντρωση αυτό το κομμάτι. Δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα, απλά πρέπει η συγκέντρωσή μας να είναι μεγαλύτερη».

Για τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την προσέλευση του, ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Σιγά σιγά θέλουμε να φέρουμε τους φιλάθλους κοντά μας και θα το καταφέρουμε με την απόδοση μας και τα αποτελέσματα. Κι εμείς οι παίκτες και ο κόσμος ικανοποιείται με τα αποτελέσματα. Θέλουμε να έρχεται για να μας στηρίζει για να καταφέρουμε να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για την παρουσία του Σαββίδη στο γήπεδο: «Εμένα προσωπικά δεν μου δημιούργησε άγχος ή κάτι άλλο. Πάντως ότι ήταν στο γήπεδο σε ένα ντέρμπι είναι πολύ καλό. Μετά την λήξη του ματς μας είπε και δύο λόγια, ότι του άρεσε αυτό που είδε και πως είναι χαρούμενος».

Για το αν αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια μετά την έλευση Σαββίδη: «Όλη η ομάδα το αισθάνεται αυτό. Ότι έχουμε έναν άνθρωποι που μας στηρίζει είναι σημαντικό, γενικώς όταν ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου κάποιον που θα είναι κοντά σου. Το νιώσαμε από την στιγμή που μπήκε στον ΠΑΟΚ».

Για την ένταση στο τέλος του αγώνα: «Τα νεύρα ήταν πολλά, σίγουρα όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ φυσικό και επόμενο είναι να έχεις νεύρα. Απλά εμείς δεν τα χειριστήκαμε όπως θα έπρεπε, ότι αποβλήθηκαν δύο παίκτες δεν είναι ότι καλύτερο. Εννοείται ότι υπάρχει ένταση σε ένα τέτοιο παιχνίδι, τώρα αφού έγινε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Είναι πολύ κομβικό ματς γιατί θέλουμε να παραμείνουμε ψηλά και πιστεύω πως θα το καταφέρουμε».

Για την προσωπική του παρουσία: «Κατ' αρχήν είμαι χαρούμενος που έχω ξεκινήσει ως βασικός και ότι είμαι υγιής γιατί πάνω απ΄ όλα στην αθλητική ζωή αν δεν έχεις την υγεία σου δεν μπορείς να παίζεις. Επίσης, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι προπονητές μου. Εγώ πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες».

Για τις φωνές προς τους συμπαίκτες του: «Αν δεν φωνάξεις στο παιχνίδι δεν γίνεται. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο, κάποιες φορές φωνάζεις με όλη σου την δύναμη και πάλι δεν ακούγεσαι».

Για τα συναισθήματα μετά από νίκες: «Είναι αναλόγως το ματς, υπάρχουν αγώνες που μπορώ να κοιμηθώ και άλλα που μπορεί να περάσουν ώρες και να μην τα καταφέρω γιατί υπάρχει ένταση».

«Λύμπε», ο μάνατζερ 

1/10/2012

«Λύμπε», ο μάνατζερ
Πριν λίγο καιρό «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Τα τελευταία σενάρια τον ήθελαν να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα. Τελικά, ο Νίκος Λυμπερόπουλος πλέον είναι και με την βούλα επαγγελματίας μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Ο «Λύμπε» πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τώρα ετοιμάζει σχέδια για νέα του καριέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Την Πέμπτη 27/9/2012 διενεργήθηκαν στα γραφεία της Ε.Π.Ο. οι προγραμματισμένες εξετάσεις Διαμεσολαβητών Μετεγγραφών Ποδοσφαίρου (Players' Agents). Στις εξετάσεις πέτυχαν οι υποψήφιοι Νίκος Ζαφειρόπουλος, Θεόφιλος Καρασαββίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος».

Ρομπέρ: «Ασίστ σαν γκολ» 

1/10/2012

Ρομπέρ: «Ασίστ σαν γκολ» 
Πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος είχε ο Μπερτράν Ρομπέρ μετά την χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη.

Κατ’ αρχήν ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι της πόλης για τον Γάλλο άσο, ενώ ήταν ο δημιουργός στο γκολ της βραδιάς, αυτό από τον Αθανασιάδη που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Αναλυτικά, όσα είπε στον "Sport103 fm":

Για την εντυπωσιακή νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Οι δύο ασίστ για μένα ήταν σαν γκολ. Είναι πολύ ωραίο να δίνεις ασίστ για να σκοράρει κάποιος συμπαίκτης σου. Χθες ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, σκοράραμε πολύ νωρίς και αυτό ήταν πολύ καλό για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν στο 4-1. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ηταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για όλους στην ομάδα, για τους φιλάθλους. Είναι η πρώτη φορά που σαν παίκτης του ΠΑΟΚ, παίρνω τη νίκη απέναντι στον Άρη και είναι κάτι πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα».

Για το εκπληκτικό γκολ του Αθανασιάδη: «Το γκολ που πέτυχε ήταν ίδιο με ένα γκολ που είχε πετύχει ο Μπαμόγκο στην Μονπελιέ, όταν ήμασταν συμπαίκτες και είχε βγει το καλύτερο γκολ της σεζόν. Ελπίζω κάτι τέτοιο και για τον Κλάους. Ηταν ένα εκπληκτικό γκολ. Ηταν κάτι που το ζητάει ο προπονητής, να παίζω μπροστά, να πηγαίνω τη μπάλα μπροστά γρήγορα. Είδα τον Κλάους και έκανε ένα πάρα πολύ καλό σουτ».

Για την συνέχεια και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για εμάς και αυτό το παιχνίδι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε. Μετά ακολουθεί διακοπή και πρέπει να κερδίσουμε στην Κρήτη. Πρέπει να δουλέψουμε, για να πάμε και να παίξουμε δυνατά, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι όλοι οι παίκτες για να νικήσουμε. Θέλω να πω επίσης είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία των φιλάθλων μας χθες και ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα να τους έχουμε ξανά δίπλα μας για να κάνουν την ίδια ατμόσφαιρα».

«Κάντε κάτι» 

1/10/2012

«Κάντε κάτι» 
Τον προβληματισμό του για τo κλίμα στο εσωτερικό της ΑΕΚ μετέφερε στους υπεύθυνους της ΠΑΕ ο Γιάννης Κοντοές σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο προπονητήριο στα Σπάτα.

Ο άσος της Ένωσης επεσήμανε ότι εκτός από τα κακά αποτελέσματα της ομάδας, αισθάνεται πως η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια δεν είναι και η καλύτερη και σε καμία περίπτωση δε θυμίζει την οικογένεια των περασμένων μηνών…

Τα… παράπονα του Κοντοέ τα άκουσε ο Ανδρέας Δημητρέλος και ο Ηλίας Μπόβαλης μετά από το ατομικό πρόγραμμα που έκανε και σήμερα.

Ο Κοντοές ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα και τα ποσά που οφείλονται και πως ζήτησε να επιμεριστεί το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα άτομα που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αυτό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό το επιβεβαίωσε και ο Ανδρέας Δημητρέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Ηταν σε συναισθηματική φόρτιση γιατί θεωρεί ότι η ΑΕΚ δεν είναι γι' αυτόν η οικογένεια, όπως την φανταζόταν».

«Άρη, γερά με τσαμπουκά» 

1/10/2012

«Άρη, γερά με τσαμπουκά» 
Σε άλλες εποχές μια ήττα βαριά όπως η χθεσινή από τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπιζόταν διαφορετικά από τους φίλους του Άρη.

Όμως το οργανωμένο κομμάτι των οπαδών του έχει συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης και της προσπάθειας που γίνεται και με ανακοίνωσή του στέλνει δυναμικό μήνυμα στήριξης στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η ανακοίνωση του Super-3:

«ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ…

Για ένα εκατομμύριο λόγους…

-Γιατί καθαρίζεις για άλλη μια φορά εσύ ο ΛΑΟΣ τον σύλλογο απ’ τα λαμόγια , τους ανίκανους και τους τυχοδιώκτες…
-Γιατί δεν μάσησες ποτέ από δυσκολίες και αποτυχίες…
-Γιατί η διαφορετικότητα σου είναι αυτή που ξεχωρίζει…
-Γιατί έτσι σε έμαθε ο πατέρας σου… Βιολογικός , πνευματικός η οπαδικός…
-Γιατί λες ΑΡΗΣ και φουσκώνουν τα στήθη σου από περηφάνια και χαρά…
-Γιατί ταξιδεύεις για αυτόν σε όλη την γη και δεν θα τον αφήσεις ποτέ…
-Γιατί παρόλο που λήστεψαν τα όνειρα σου και το βιος της ομάδας έμεινες εδώ να πολεμήσεις και να τ-ους τιμωρήσεις παραδειγματικά ΟΛΟΥΣ…
-Γιατί είσαι άρρωστος και είναι πια αργά…
-Γιατί γαλουχήθηκες και μεγάλωσες στα δύσκολα…

Και στο φινάλε γιατί:

ΑΡΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ
ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ
ΕΙΝ’ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΑΡΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ…
ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ ΑΔΕΡΦΙΑ…
ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ FAMILIA SUPER 3»

«Πρώτη» Κωστένογλου 

1/10/2012

«Πρώτη» Κωστένογλου
Την πρώτη του προπόνηση, ως τεχνικός της SKODA Ξάνθη, πραγματοποίησε ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο νέος κόουτς των ακριτών έπιασε δουλειά με το… καλημέρα τη Δευτέρα (1/10), προκειμένου οι παίκτες του να είναι έτοιμοι για τον εντός έδρα αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και να επιστρέψουν στα επιτυχή αποτελέσματα.

Βοηθός του 41χρονου προπονητή θα είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Οσον αφορά τα της πρώτης προπόνησης, που έγινε παρόντος του Κωστένογλου, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης αρχικά άκουσαν προσεκτικά τα πρώτα λόγια του νέου τους τεχνικού, ενώ, στη συνέχεια, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Πλατανιά έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής.

Με κόσμο και στην Ξάνθη 

1/10/2012

Με κόσμο και στην Ξάνθη
Αποφασισμένος να έχει παντού κόσμο για την συμπαράσταση της ομάδας του δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος, που μετά την Λιβαδειά και την Κομοτηνή ζήτησε και πήρε εισιτήρια και για το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός.

Οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν και η Θρακιώτικη ομάδα θα δώσει 1.200 «μαγικά χαρτάκια» στους φίλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι θα κάτσουν στο πέταλο που φιλοξενούνται πάντα οι οπαδοί της ομάδας που επισκέπτεται τα Πηγάδια.

Το κόστος για την εποχή είναι πολύ ακριβό, αφού το κάθε εισιτήριο κοστίζει 25€ έκαστος, αλλά το ματς είναι κρίσιμο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την Βόρεια Ελλάδα σίγουρα θα πάνε στο γήπεδο.

Επιπλέον, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα ενδεχομένως να είναι το τελευταίο ματς του Φερέιρα αν δεν κερδίσει η ομάδα του, ενώ πολλοί είναι που θα πάνε να αποδοκιμάσουν ή στηρίξουν τον Πορτογάλο.

«Τα κακά αποτελέσματα προκαλούν αντιδράσεις» 

1/10/2012

«Τα κακά αποτελέσματα προκαλούν αντιδράσεις»
Την πεποίθηση πως δεν φταίει μόνο ο Φερέιρα για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχει ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν μπορεί να είναι μόνο ένας ο παράγοντας για την εικόνα της ομάδας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

«Σε όλα τα κλαμπ, όταν υπάρχουν συνεχόμενα κακά αποτελέσματα προκαλούνται αντιδράσεις», συμπλήρωσε.

Διαβάστε μερικές από τις σημαντικότερες δηλώσεις του «αγριόγατου» στο ΣΚΑΪ.

«Μετά τα άτυχα αποτελέσματα στο ξεκίνημα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από μια ομάδα που βλέπουμε στην Ισπανία τι κάνει, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη επί του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα και πιστεύαμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Δυστυχώς, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η κούραση, η όχι καλή φυσική κατάσταση και το άγχος φέρνουν τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει αυτή την εικόνα».

«Σε όλες τις ομάδες τα άσχημα αποτελέσματα οδηγούν σε αντιδράσεις. Η κακή εικόνα μιας ομάδας και τα αρνητικά αποτελέσματα είναι συνεχόμενα και έτσι ο κόσμος έχει αρχίσει να αμφισβητεί και τον Φερέιρα. Η ομάδα θέλει χρόνο και δεν νομίζω ότι το λέει ο Φερέιρα αυτό για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Μετά τα δύο παιχνίδια με την Τότεναμ και την Ξάνθη έχουμε 15 μέρες διακοπή. Διάστημα που θα επιστρέψει και ο Σο που θα ξεκουράσει άλλους ποδοσφαιριστές».

Λόρενς: «Φανταστική ατμόσφαιρα» 

1/10/2012

Λόρενς: «Φανταστική ατμόσφαιρα» 
Ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα της Τούμπας δήλωσε ο Λίαμ Λόρενς μια μέρα μετά την εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 4-1 επί του Άρη.

Μιλώντας από τη Ν. Μεσήμβρια πριν την προπόνηση, ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός μετέφερε πως έζησε το πρώτο του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και στην συνέχεια των υποχρεώσεων του «Δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Ήξερα ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι και για τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και επικράτησε μεγάλο πάθος. Νομίζω ότι ήταν κάτι πολύ ωραίο για όλους».

Για τις πιο δυνατές στιγμές του ντέρμπι: «Αρχικά είναι το γκολ. Ήταν μία σημαντική στιγμή για εμένα και τον κόσμο. Μετά ήρθε το άσχημο γεγονός και συναίσθημα με την αποβολή. Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την απουσία από το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Θα είναι δύσκολο για εμένα και επαναλαμβάνω ότι δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι. Τώρα θα το δω από το σπίτι μου και αυτό θα είναι άσχημο. Είναι σημαντικό ματς γιατί αν κερδίσουμε τότε κάνουμε σερί επιτυχιών και αυτό θα μας βοηθήσει να κρατηθούμε ψηλά».

Για τις δυνατότητες του «Δικέφαλου του Βορρά»: «Το επίπεδο είναι καλό μια και βλέπω ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν σηκώνουν συνέχεια την μπάλα ψηλά. Από την πλευρά μας τώρα τελευταία παίζουμε καλύτερα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την εθνική Ιρλανδίας: «Απ’ ότι έμαθα όμως υπάρχει άνθρωπος από την ομοσπονδία που με παρακολουθεί και ενημερώνει σχετικά τον προπονητή».

Λόπεζ, το ορατό «τοίχος» 

1/10/2012

Λόπεζ, το ορατό «τοίχος» 
Όταν έγινε η μεταγραφή, το όνομά του δεν έλεγε και πολλά.

Πιθανώς δικαιολογημένα.

Πλέον όμως και αφού έχουν περάσει πέντε αγωνιστικές, ο Τζόναθαν Λόπεζ έχει «κερδίσει» όχι μόνο τους φίλους της Βέροιας, αλλά και όλων όσων παρακολουθούν τη Σούπερ Λίγκα με τα επιτεύγματά του εντός αγωνιστικών χώρων.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη «βασίλισσα του βορρά» για ένα χρόνο. Έχει αγωνιστεί δύο φορές στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα και έχει ήδη «κλέψει» τις εντυπώσεις κάτω από την εστία της Βέροιας. Στον πρώτο του αγώνα κόντρα στο Λεβαδειακό, ήταν κάτι παραπάνω από μισή ομάδα μόνος του.

Στο ματς με τους Βοιωτούς τα έκανε όλα. Έπιασε το πέναλτι του Ναπολεόνι μόλις στο 3’. Στη συνέχεια απλά «κατέβασε ρολά». Ο Λεβαδειακός έκανε επιθέσεις κατά… κύματα και όλες έβρισκαν στο… τοίχος του Λόπεζ. Με συνολικά 11 αποκρούσεις, δίκαια αναδείχθηκε MVP όχι μόνο του αγώνα, αλλά και της αγωνιστικής, αφού ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η ομάδα του δεν «έφαγε» γκολ και πήρε στο τέλος το βαθμό.

Το δεύτερο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε, ήταν κόντρα στον Πανθρακικό για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Κομοτηνής είχε επιθετικό… μονόλογο, χωρίς όμως να κατορθώσει να πετύχει κάποιο τέρμα. Γιατί αυτό; Γιατί και πάλι τα δοκάρια της Βέροιας υπερασπιζόταν ο Λόπεζ, που απλά είχε αποφασίσει να μην δεχθεί γκολ. Ακόμα μια φορά βγήκε MVP του αγώνα, με 8 αποκρούσεις και 5 επεμβάσεις, έχοντας στο «παλμαρέ» του την εξαιρετική απόκρουση στο 83’ στο τετ-α-τετ του Κοντογουλίδη.

Έκλεισε την «τρύπα» η ΑΕΚ 

1/10/2012

Έκλεισε την «τρύπα» η ΑΕΚ 
Οι εξελίξεις τρέχουν μανιωδώς σε όλα τα θέματα της ΑΕΚ, ωστόσο η ΠΑΕ πρόλαβε να κλείσει μια τρύπα σε ένα από τα σημαντικότερα για το μέλλον της:

Εκείνο του άρθρου 44.

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση λοιπόν -και κατόπιν ενεργειών του Ανδρέα Δημητρέλου- η «Ένωση» συγκέντρωσε το ποσό που απέμενε για να αποπληρωθεί η δόση Σεπτεμβρίου του… 2011.

Οι επαφές του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ είχαν ως αποτέλεσμα να προεισπραχθούν 200.000 ευρώ (που αντιστοιχούν στη δόση του Νοέμβρη για τη χορηγία του οργανισμού).

Με αυτά λοιπόν συμπληρώθηκε το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν και αποφεύχθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, ο κίνδυνος καταγγελίας της ρύθμισης από το Δημόσιο και επιστροφής των χρεών της ΠΑΕ σε ύψη που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.

Ετο: «Δεν περίμενα τόσο εύκολο βράδυ» 

1/10/2012

Ετο: «Δεν περίμενα τόσο εύκολο βράδυ» 
Ακόμη και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξέπληξε το εύρος του σκορ στη νίκη (4-1) επί του Άρη, όπως δήλωσε ο Έτο.

Ο Βραζιλιάνος μπακ μια μέρα μετά το ντέρμπι της πόλης, αναφέρθηκε στην επιβλητική νίκη της ομάδας του, ενώ δεν δίστασε να τοποθετήσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στοχεύοντας στην κορυφή.

Αναλυτικά, όσα είπε στο “Αθλητικό Metropolis”:

«Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο εύκολο το χθεσινό βράδυ, δεν περίμενα ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και θέλαμε από νωρίς να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Σίγουρα αυτό που πετύχαμε με τα τέσσερα γκολ είναι πρωτοφανές. Χαιρόμαστε που προσφέραμε τέτοιο θέαμα στον κόσμο και του δώσαμε τόση χαρά. Θα πρέπει βέβαια να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς και πάνω απ’ όλα να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας».

Για τον λόγο που ο ρυθμός της ομάδας έπεσε στο β' ημίχρονο: «Πράγματι έγινε αυτό και πιστεύω ότι το σκορ ήταν αυτό που επηρέασε. Ξαφνιαστήκαμε και εμείς από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου».

Για τα τεντωμένα… νεύρα στο φινάλε: «Για κάποιον λόγο που δεν εξηγείται οι δύο παίκτες παρασύρθηκαν. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Και οι δύο κάρτες του Λόρενς και του Κατσικά, πιστεύω ότι ήταν σωστές. Σίγουρα δεν ήταν το κατάλληλο φινάλε αυτό. Όλοι περιμέναμε να τελειώσει ο αγώνας με εορταστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν έγινε».

Για τις βλέψεις του «Δικέφαλου του Βορρά»: «Μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία και να κοιτάμε ψηλά. Συμφωνώ και με τον προπονητή μας ότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν στοχεύουμε στην δεύτερη θέση, αλλά κοιτάμε την πρώτη».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα: «Ήταν πολύ θετική. Πιστεύω ότι έχει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ».

Οριστικά τέλος ο Μαύρος 

1/10/2012

Οριστικά τέλος ο Μαύρος
Τους τίτλους τέλους της (διοικητικής) ενασχόλησής του με την ΑΕΚ έριξε οριστικά ο Θωμάς Μαύρος.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που «αδειάστηκε» στο θέμα του προπονητή και εμμένοντας στη στάση του πως πρόκειται για θέμα αξιοπρέπειας, ο θρύλος της «Ένωσης» υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του από την προεδρία της.

Με ξεκάθαρο αίτημα λοιπόν στο έγγραφο που απέστειλε στα γραφεία της ΠΑΕ εκείνη να γίνει δεκτή οριστικοποίησε την αποχώρησή του, για τους λόγους της οποίας (και όχι μόνο) αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! 

1/10/2012

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!
Για το ηλεκτρονικό – ονομαστικό εισιτήριο και τις κάμερες, θέματα που συζητιούνται εδώ και χρόνια, μίλησαν για πολλοστή φορά οι φορείς του ποδοσφαίρου με την Πολιτεία. Στη συνάντηση που έγινε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με τον Γιάννη Ιωαννίδη και εκπροσώπους από την ΕΠΟ, (Γιάννη Οικονομίδη), την Σούπερ Λίγκα (Γιάννη Μώραλη) και την Football League, έβαλαν κάτω τα θέματα της βίας –χωρίς να προκύψει κάτι καινούργιο- και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

«Ανταλλάξαμε απόψεις με όλους τους φορείς», τόνισε –αρχικά- ο υφυπουργός αθλητισμού και συνέχισε:

«Συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τη βία. Έχουν γίνει κάποιες εκδρομές που πήγαν καλά και δεν είχαμε έκτροπα. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε την βία. Κοιτάζουμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ονομαστικά εισιτήρια και τις κάμερες.

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καλύψει η Πολιτεία το κόστος για όσους δεν έχουνε μπει στο κεντρικό σύστημα . Πρέπει να μην υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος επεσήμανε ότι η επιθυμία του είναι να γυρίσει στο γήπεδο η οικογένεια, αποκαλύπτοντας πως έχει ζητήσει να διεξάγεται ένα παιχνίδι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Θα πρέπει να συμφωνήσουν οι φορείς για το πόσο χρόνο θα είναι 18 οι ομάδες. Μετά θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, όπως τι γήπεδο έχει η κάθε ομάδα, τι χρωστάσει, κτλ. Στην ανώτατη κατηγορία οι ομάδες θα πρέπει να είναι υγιείς».

Ο Παυσανίας Παπανικολάου, εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία σε πολλά ζητήματα και πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση… «Προχωράμε με σωστή και κοινή λογική. Για τη βία αποτελέσματα δεν είναι καλά».

Ο Γιάννης Μώραλης, εκπροσώπησε την Σούπερ Λίγκα μαζί με τους Γιώργο Μποροβήλο, Χρήστο Παναγόπουλο, Μιχάλη Αναγνώστου και Θανάση Μαχαίρα.

«Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρόσθεσε:

«Αφορμή ήταν τα θέματα της βίας και θα υπόλοιπα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Θα υποβάλλουμε τις προτάσεις και θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να κάτσουμε όλοι και να δούμε το ποδόσφαιρο με μια προοπτική τριετίας και τετραετίας. Κοιτάζουμε το θέμα των καμερών και τα ονομαστικά εισιτήρια. Με τις μετακινήσεις πάμε καλά, αλλά δεν είμαστε ακόμη ώριμοι να έχουμε μετακινήσεις σε μεγάλα παιχνίδια».

(*) Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε στη συνάντηση ότι η πράσινη ΠΑΕ θα επιμείνει στη προσφυγή της στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης και θα φτάσει μέχρι τέλους.

«Πώς να κοιτάξω τον κόσμο της ΑΕΚ στα μάτια»; 

1/10/2012

«Πώς να κοιτάξω τον κόσμο της ΑΕΚ στα μάτια»; 
Με την είδηση πως ο Γιάννης Κοντοές ξέσπασε ενώπιον της διοίκησης της ΑΕΚ (και δεδομένης της κατάστασής της) δεν ξαφνιάζεται κανείς ιδιαίτερα.

Με τους λόγους που τον οδήγησαν να το κάνει -όπως ο ίδιος τους περιγράφει- δεν μπορεί παρά να εκτιμήσει την ευθύτητά του.

Εκείνη που οδηγεί τον Έλληνα αμυντικό να εξοργίζεται για την «οικογένεια που διαλύθηκε σε ένα βράδυ».

Να μην μπορεί να κοιμηθεί για το αγωνιστικό χάλι.

Και να ντρέπεται να κοιτάξει τον κόσμο που «είναι δεύτερος σε εισιτήρια, όταν η ΑΕΚ είναι τελευταία στη βαθμολογία».


Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντοές στο «aek365»

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος από την κατάσταση στην ομάδα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Η ΑΕΚ είναι τελευταία στη βαθμολογία με έναν βαθμό και ήρθαν οπαδοί στα Σπάτα και οι άνθρωποι μας μίλησαν ευγενέστατα. Ντρέπομαι για την κατάσταση. Και ντρέπομαι να τους αντικρίσω, γιατί εκείνο το βράδυ τους είπα ότι θα παλέψουμε, ότι είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια οικογένεια. Ποια οικογένεια; Όλα διαλύθηκαν το Σάββατο το βράδυ. Την περασμένη εβδομάδα έγινε ένα τραπέζι και ήμασταν όλοι εκεί και πραγματικά το πίστευα ότι ήμαστε μια οικογένεια.

Αυτό είπα σήμερα στη διοίκηση. Από τη μια πλευρά είναι άνθρωποι που είναι εδώ από πέρσι και παλεύουν, δουλεύουν όλη μέρα για την ΑΕΚ και δεν μας έχουν πει ποτέ ψέματα. Μας κοιτάνε στα μάτια και μας λένε την αλήθεια. Και από την άλλη ο Θωμάς Μαύρος. Ερχόταν στα αποδυτήρια και μας μιλούσε και έβλεπες ότι αν του δίναμε παπούτσια, θα έμπαινε να παίξει μαζί μας, να μας βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούσε. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει και γιατί τα πράγματα έγιναν έτσι, αλλά όταν έχεις διαφορές τις λύνεις μέσα στο σπίτι, δεν τις λύνεις στη γειτονιά, να σε ακούνε όλοι.

Θα μπορούσα το καλοκαίρι να φύγω. Είχα προτάσεις. Αλλά πίστεψα σε αυτό το πλάνο και ότι θα παλέψουμε όλοι ενωμένοι. Και τώρα το μόνο εύκολο για εμένα θα ήταν να μην μιλήσω καθόλου, να περιμένω να πάρω άλλη μια δόση τον επόμενο μήνα και αν δεν γίνει η δουλειά με τους επενδυτές, να κάνω προσφυγή και να φύγω. Αλλά δεν θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Δεν είναι αυτός ο Κοντοές. Έχω δυο μέρες να κοιμηθώ με την κατάσταση στην ομάδα. Και πλέον αυτή η ιστορία έχει αρχίσει να επηρεάζει και την οικογένειά μου.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι οι παίκτες, δεν είναι ο Κοντοές. Εμείς είμαστε το δέντρο, το δάσος είναι άλλοι. Αυτοί που οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο. Πέρσι φώναζες «πρόεδρε» και γυρνούσαν οκτώ άτομα και τώρα δεν είναι κανείς από αυτούς εδώ. Μας έλεγαν «δώστε τα όλα για να βγούμε στην Ευρώπη», έκανα ενέσεις για να παίξω, για να παλέψω, βγήκαμε στην Ευρώπη και μας λένε «δεν θα παίξετε». Ποιος φταίει γι' αυτό; Ποιος πλήρωσε γι' αυτό;

Μετά μας έλεγαν θα έρθει ο ένας, θα έρθει ο άλλος… Εγώ όταν αποφάσισα να μείνω δεν πίστεψα σε εταιρείες και επενδυτές, πίστεψα σε αυτή την ομάδα και στο ότι θα ήταν μια οικογένεια. Εδώ και ένα χρόνο έχουν εμφανιστεί τόσοι, έχουν διαφημιστεί και έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, αλλά κάνεις δεν ασχολήθηκε αν εμείς έχουμε λεφτά να βάλουμε βενζίνη για να πάμε στην προπόνηση. Δεν ξέρω αν το τωρινό θέμα είναι σοβαρό και αν θα τελειώσει. Μακάρι να είναι. Μακάρι να φτάσαμε στην πηγή και να τρέξει το νερό και ας μην πιω εγώ. Όμως ήθελα να πω αυτά που νιώθω, γιατί όταν σβήσουν τα φώτα πρέπει να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου.

Πώς να κοιτάξουμε στα μάτια τον κόσμο; Τι να του πούμε. Έξω ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα γιατί δεν έχει να φάει και η ΑΕΚ είναι δεύτερη σε εισιτήρια, παρ' όλο που είναι με έναν βαθμό και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η πίεση που είχαμε φέτος ήταν πολύ λιγότερη από αυτή που είχαμε πέρσι, αλλά τι να κάνουμε. Έχουν έρθει παιδιά που έπαιζαν στη Β' και στη Γ’ εθνική, έχουν έρθει παιδιά 16 και 17 χρονών και έχουμε τις εφημερίδες να μας αφιερώνουν τέσσερις σελίδες. Πώς να το διαχειριστείς αυτό; Δεν λέω ότι ο Κοντοές είναι ο έμπειρος. Είμαστε μια ομάδα με 30 νέους παίκτες που είπαμε ότι όλοι μαζί, μαζί με τη διοίκηση, όλοι ενωμένοι, θα παλέψουμε.

Έτσι είναι η κατάσταση. Δεν μπορώ να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια. Τι να του πω; Του είπα το Σάββατο ότι είμαστε μια οικογένεια. Μόνο συγγνώμη μπορώ να ζητήσω. Εγώ ήθελα να πω σήμερα στη διοίκηση αυτό που βιώνω. Ακόμη και σήμερα να φύγω από την ΑΕΚ, θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια…


«Σβήνουν» από το μυαλό τους την Κέρκυρα 

1/10/2012

«Σβήνουν» από το μυαλό τους την Κέρκυρα 
Να ξεχάσουν την εμφάνιση, αλλά και την ήττα με σκορ 2-1 από την Κέρκυρα ζήτησε από τους παίκτες του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός θέλει, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου (6/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ, να δει τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να έχουν την υπεροχή, κάτι που στοίχησε στους Κρητικούς στο παιχνίδι με τους Φαίακες.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Δευτέρας (1/10) ο Έλληνας τεχνικός είδε για άλλη μία μέρα τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ όσοι πήραν μέρος στον αγώνα απέναντι στην Κέρκυρα έκαναν αποθεραπεία.

Παίρνει εισιτήρια για Κρήτη ο ΠΑΟΚ 

1/10/2012

Παίρνει εισιτήρια για Κρήτη ο ΠΑΟΚ
Θετικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης εισιτηρίων στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι οι διοικούντες τον ΟΦΗ εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος των Κρητικών, Μάνθος Πουλινάκης είχε επικοινωνία με τον ομόλογό του στον «Δικέφαλο», Ζήση Βρύζα και από την κουβέντα επιβεβαιώθηκε η διάθεση για παρουσία φίλων των Θεσσαλονικέων στο «Γεντί Κουλέ».

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στο σαββατιάτικο ματς.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η Αστυνομία σε αυτό το αίτημα, τον τελικό λόγο θα έχει η Πολιτεία (γγΑ), αλλά το καλό κλίμα στον αντίστοιχο περσινό αγώνα -και γενικώς οι άριστες σχέσεις των δύο ομάδων- θα προσμετρηθούν θετικά.

«Πονοκεφαλιάζουν» με Μπάρκογλου 

1/10/2012

«Πονοκεφαλιάζουν» με Μπάρκογλου
Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, θα γίνει γνωστό στις τάξεις της Κέρκυρας αν ο Γιώργος Μπάρκογλου έχει υποστεί θλάση ή όχι.

Ο έμπειρος επιθετικός υποβλήθηκε τη Δευτέρα από το ιατρικό τιμ της ομάδας σε μαγνητική, της οποίας το πόρισμα θα δείξει την κατάσταση του ποδοσφαιριστή.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες, ο προπονητής των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (1/10) τους έβαλε να κάνουν αποθεραπεία, ενώ στην απογευματινή το πρόγραμμα ήταν κανονικό για όσους δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ανεβαίνει ο Γκαρσία 

1/10/2012

Ανεβαίνει ο Γκαρσία 
Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε.

Ο Ουρουγουανός μέσος ακολούθησε το ομαδικό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, σε χαλαρούς ρυθμούς, μια μέρα μετά το ντέρμπι με τον Άρη.

Ο εκ των αρχηγών του «Δικέφαλου του Βορρά» είχε πληρώσει την υπερπροσπάθεια να προλάβει τη ρεβάνς με τη Ραπίντ Βιέννης για το Europa League. Υπέστη υποτροπή και έτσι οι Θεσσαλονικείς στερήθηκαν ξανά των πολύτιμων υπηρεσιών του, όμως πια βρίσκεται στην τελική ευθεία για να τους ενισχύσει ξανά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ματέους Βιβιάν, ο οποίος πάντως και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

«Αλητεία σε ακραία επίπεδα»! 

1/10/2012

«Αλητεία σε ακραία επίπεδα»! 
Οργή έχει προκαλέσει στον Βασίλη Γκαγκάτση, ένα κατασκευασμένο email που δεν εστάλη ποτέ από δικό του λογαριασμό και αφορά το γνωστό δημοσίευμα της Sun για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με δήλωση του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει πως θα προβεί σε μηνύσεις και μιλάει για «αλητεία και πόλεμο λάσπης που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους».

Το εν λόγω email υποτίθεται πως είχε σταλεί από τον ίδιο προς κάποιους δημοσιογράφους και με αυτό τοποθετούνταν επί του δημοσιεύματος της Sun. Με τη δήλωση του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ αφήνει να εννοηθεί πως κάποιοι θέλουν να τον μπλέξουν και να τον φέρουν απέναντι στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Γκαγκάτση:

«Η αλητεία και ο πόλεμος λάσπης ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ έχει φτάσει πλέον σε τόσο ακραία επίπεδα, που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Μόλις πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι εστάλη σε δημοσιογράφους ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άγνωστης προέλευσης, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου, σαν να είμαι εγώ ο αποστολέας, και δήθεν να τοποθετούμαι σχετικά με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας “SUN”.

Η διεύθυνση του άγνωστου σκοτεινού αποστολέα δεν είχε καμία σχέση με τη δική μου διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και δεν γνωρίζω σε ποιους άλλους μπορεί να έχει αποσταλεί το συγκεκριμένο μήνυμα. Ήδη επικοινώνησα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μεταβαίνω άμεσα στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσω μηνύσεις επί παντός υπευθύνου για το απίστευτο αυτό γεγονός που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί. Όλα στη ζωή έχουν ένα όριο
».

Δεν ήταν θέλημα Θεού 

1/10/2012

Δεν ήταν θέλημα Θεού 
Ούτε ο Μεγαλοδύναμος (φαίνεται πως) βοηθάει την ΑΕΚ να βγει από το αδιέξοδο.

Μετά από αρκετές ώρες αναμονής -κατά τη διάρκεια των οποίων ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέφερε πως περίμενε τη συμβουλή του πνευματικού του για να κινηθεί αναλόγως- ο Έλληνας τεχνικός απάντησε αρνητικά στην πρόταση της «Ένωσης» να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Οι οιωνοί μετά τη συνάντησή του Άγγελου Αναστασιάδη με τον Ανδρέα Δημητρέλο το βράδυ της Κυριακής έμοιαζαν θετικοί για συνεργασία των δυο πλευρών. Συνηγορούσαν, εξάλλου, σ’ αυτό οι διαβεβαιώσεις του Έλληνα τεχνικού πως το θέμα της αμοιβής του δεν υπήρχε περίπτωση να μπει εμπόδιο.

Αντίθετα, εκείνα στα οποία επέμεινε ως απαραίτητες προϋποθέσεις ο Αναστασιάδης ήταν η οικονομική συνέπεια προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοικητική ηρεμία. Ε, οι απαντήσεις που του έδωσε σε αυτά τα θέματα ο Δημητρέλος (αποδεικνύεται ότι) δεν έπεισαν τον ίδιο τον Έλληνα τεχνικό -ούτε τον πνευματικό του.

Πιθανολογώντας λοιπόν ότι εκείνος τον συμβούλεψε αρνητικά (μιας και ο ίδιος ο Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη δική του συγκατάθεση ως τον λόγο που χρειαζόταν χρόνο για ν’ απαντήσει) ο Έλληνας τεχνικός μετέφερε στον Βασίλη Δημητριάδη πως τελικά δεν αποδέχεται την πρόταση της ΑΕΚ.

Έτσι, εκείνη στρέφεται πλέον σε άλλες λύσεις για τη θέση του προπονητή, με τα ονόματα των Λίνεν, Γκαρίδο, Χάβου και Δέλλα (με διαφορετικούς εισηγητές και διαφορετικές πιθανότητες) να είναι εκείνα που ήδη έχουν αρχίσει να εξετάζονται.

Συνεχίζει να δίνει «Ελπίδα» ο ΟΦΗ 

1/10/2012

Συνεχίζει να δίνει «Ελπίδα» ο ΟΦΗ
Ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη, απέστειλε τη Δευτέρα η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η ομάδα του Ηρακλείου, για άλλη μία χρονιά, στις φανέλες της θα έχει το λογότυπο του συγκεκριμένου ιδρύματος, στον αγώνα που κάνει κατά του παιδικού καρκίνου.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία προσκάλεσε τον «ισχυρό» άνδρα του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη, να επισκεφτεί την ογκολογική μονάδα, ώστε να δει από κοντά το έργο που γίνεται.

Αναλυτικά, την επιστολή της η κα Βαρδινογιάννη τονίζει τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Πουλινάκη. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την επιστολή σας και την απόφαση της ΠΑΕ ΟΦΗ να συνεχίσει να στηρίζει τον σύλλογο «Ελπίδα» προβάλλοντας το λογότυπο του στις φανέλες των παικτών της ομάδας. Η προσφορά σας αποτελεί για εμάς σημαντική βοήθεια για να σταλεί το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ σε ολόκληρη της Ελλάδα.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ σας ευχαριστώ ολόθερμα για άλλη μια φορά για την ευγενική σκέψη σας. Η συνεχής συμπαράσταση σας στον αγώνα μας είναι πολύτιμη.

Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχτούμε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, ώστε να δείτε από κοντά το έργο το οποίο υποστηρίζετε τόσο συγκινητικά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».


Δεν είχε… «Ντούσκο» 

1/10/2012

Δεν είχε… «Ντούσκο» 
Χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς διεξήχθη η προπόνηση της Δευτέρας για τον Ατρόμητο. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται στο Σεράγεβο, όπου εκπροσωπεί την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας Βοσνίας Ερζεγοβίνης και θα απουσιάσει και από την προπόνηση της Τρίτης.

Στα αγωνιστικά θέματα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την Βέροια, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Το θετικό είναι πως ο Σουμπίνιο ανεβάζει στροφές καθώς δείχνει να υποχωρεί το χτύπημα στον έσω πλάγιο. Η κατάστασή του αναμένεται να επανεκτιμηθεί την Τρίτη και να διαπιστωθεί, αν μπορεί να υπολογίζει ή όχι σε αυτόν ο Μπάγεβιτς.

Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Περιστερίου είναι έτοιμοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επόμενο ραντεβού για τους «κυανόλευκους» την Τρίτη και πάλι χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πρόβλημα με Κουλουχέρη

1/10/2012

Πρόβλημα με Κουλουχέρη
Τις υπηρεσίες του Ευθύμη Κουλουχέρη για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα στερηθεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο 31χρονος αμυντικός του Πανιωνίου υποφέρει από οστικό οίδημα στο αριστερό του γόνατο, με αποτέλεσμα να αναμένεται να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση τέλη Οκτωβρίου.

Κατά τα άλλα, το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου, μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, είναι ενθουσιώδης. Ωστόσο, ο Ελευθερόπουλος θέλει να «ρίξει τους τόνους» και να κρατήσει όλους του ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση, καθώς ακολουθούν δύσκολα ματς, αρχής γενομένης εκείνο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Παίζει το κεφάλι του μέχρι την… Ξάνθη 

1/10/2012

Παίζει το κεφάλι του μέχρι την… Ξάνθη
Περισσότερο πιθανό από ποτέ άλλοτε, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, είναι πιθανή μια αντικατάσταση προπονητή στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρέχει στήριξη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά κι εκείνος –πλέον- δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους άμεσους συνεργάτες του για να προχωρήσει στην αλλαγή στην άκρη του πάγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου επισημαίνουν πως πολύ δύσκολα θα αλλάξει η αγωνιστική εικόνα στην ομάδα εάν παραμείνει στον πάγκο ο Πορτογάλος και όλοι υποδεικνύουν ότι η πιο σωστή λύση και ίσως αυτή που θα φέρει μια αλλαγή προς το καλύτερο είναι η αποχώρηση του Φερέιρα.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην Παιανία όμως ξεκαθαρίζουν ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα κοουτσάρει στο παιχνίδι με την Τότεναμ και σε αυτό με την Skoda Ξάνθη.

Από τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί και το μέλλον του Φερέιρα. Εάν οι πράσινοι κερδίσουν κάτι από τις δύο αναμετρήσεις τότε, ενδεχομένως αυτό να δώσει και μια παράταση του Πορτογάλου στον πάγκο.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει να αποκλειστεί η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη όταν και θα υπάρξει η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πάντως, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι πιέσεις των συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου, στον πρόεδρο της ΠΑΕ είναι έντονες και πως στην διοίκηση λαμβάνουν σημαντικά υπόψη τους τις αποδοκιμασίες των οπαδών καθώς δεν ξεχνούν ότι πλέον μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έχουν λόγο στην ΠΑΕ.

Αναστασιάδης: «Ήθελα ΑΕΚ, αλλά απαντάει… άλλος» 

1/10/2012

Αναστασιάδης: «Ήθελα ΑΕΚ, αλλά απαντάει… άλλος» 
Στενοχωρημένος που δεν θα συνεργαστεί τελικά με την ΑΕΚ -την πρόταση της οποίας ο ίδιος απέρριψε- δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε πως τα είχε βρει σε όλα με την «Ένωση», ωστόσο τόνισε πως ο τρόπος που σκέφτεται τον εμπόδισε να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Εξάλλου τον τρόπο αυτό επικαλέστηκε για να διαψεύσει και το ότι περιμένει τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν απαντάω εγώ, απαντάει… άλλος».


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασιάδης στο «novasports»

Για το πώς νιώθει μετά την απόφασή του: «Δεν αισθάνομαι και πολύ καλά. Ήθελα να δουλέψω στην ΑΕΚ γιατί τα είχαμε βρει σε όλα με τη διοίκηση, αλλά ξέρετε πως ενεργώ. Δεν είναι νέο αυτό. Πάντα έτσι ενεργούσα. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά. Μετά από την αποδοχή του κόσμου, απ' όλα τα μηνύματα που έλαβα, δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος.

Κάθομαι σ' αναμμένα κάρβουνα γιατί ήθελα να δουλέψω. Είχα άλλες δύο προτάσεις εδώ και λίγο καιρό, αλλά τις απέρριψα. Την πρώτη απ' την Ξάνθη, λόγω λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη δεύτερη απ' την Βέροια για τον ίδιο λόγο που απορρίπτω την πρόταση της ΑΕΚ. Είναι μεγάλη τιμή να σε θέλει η ΑΕΚ»
.

Για τη φημολογία ότι περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Τι είναι αυτά; Εγώ δε λειτουργώ έτσι. Δεν ασχολούμαι με όσα λέγονται. Αυτά είναι εκ του πονηρού. Αφού ξέρετε ότι δεν απαντάω εγώ, απαντάει… άλλος. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν με πάρει τηλέφωνο το ίδιο θα κάνω. Τις τελευταίες 20 μέρες με έναν μήνα έγινε το ίδιο και με τη Βέροια. Μην κοιτάτε που δε βγήκε προς το έξω τόσο πολύ. Με τον Γιώργο Αρβανιτίδη είμαστε φίλοι, αλλά του εξήγησα. Έτσι είμαι… Κι απ' την Μπαρτσελόνα να με πάρουν το ίδιο θα πράξω. Και στον ΠΑΟΚ που πήγα και στον Παναθηναϊκό το ίδιο έκανα».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στους φίλους της ΑΕΚ: «Να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Εύχομαι η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της σήμερα κιόλας. Δεν περίμενα ποτέ τέτοια αποδοχή και τους ευχαριστώ για όλα. Είμαι στεναχωρημένος που έγιναν έτσι τα πράγματα».

Τα είπε με τους οργανωμένους… 

1/10/2012

Τα είπε με τους οργανωμένους…
Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γιάννη Αλαφούζο να πηγαίνει στην Παιανία για να μιλήσει από κοντά στους παίκτες και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αντί αυτού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε συνάντηση με τους εκπρόσωπους των οργανωμένων στο κεντρικό σύνδεσμο του «Ενιαίου Φορέα» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάτι που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος συνομίλησε με τους οπαδούς για όλα τα θέματα της ομάδας, φυσικά, με κεντρικό ζήτημα τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα αλλά στο Europa League.

Η αυτοκριτική του Δώνη 

1/10/2012

Η αυτοκριτική του Δώνη 
Η κατάσταση ξέφυγε στο τέλος του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, με τον Γιώργο Δώνη και ορισμένους εκ των παικτών του να παρασύρονται από την ένταση.

Την επομένη του ματς, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» κάνοντας και αυτοκριτική επισήμανε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στον σύλλογο.

«Πρέπει όλοι μας και βάζω πρώτο τον εαυτό μου να συγκρατούμε τα νεύρα μας», η ατάκα του στην σημερινή προπόνηση στη Ν. Μεσήμβρια.

Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης όταν βρέθηκε χθες στα αποδυτήρια. Το νέο αφεντικό εξέφρασε σε όλους τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη νίκη (4-1), αλλά δεν πέρασαν απαρατήρητα τα νεύρα που πήγαν να χαλάσουν την θετική εικόνα.

Χριστόπουλος: «Αφιερωμένη η νίκη σε όσους είναι κοντά μας» 

1/10/2012

Χριστόπουλος: «Αφιερωμένη η νίκη σε όσους είναι κοντά μας» 
Πανευτυχής εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα και τη πρώτη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός αφιέρωσε το τρίποντο σε όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα και την αγαπούν ενώ δήλωσε ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ξεκαθαρίζοντας ότι θα βγουν ακόμα περισσότεροι στο προσεχές μέλλον.

Αρχικά, τόνισε: «Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα από τον κ. Παράσχο. Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα, με πολλά απρόοπτα,. Νομίζω ότι ο Λεβαδειακός παίζει το καλύτερα οργανωμένο ποδόσφαιρο, και πρόσθεσε:

«Προσπαθήσαμε να μην τους αφήσουμε χώρους, πιέσαμε, είχαμε αποφασιστικότητα, πιέσαμε για 65-70 λεπτά σε όλο το γήπεδο, στη συνέχεια έγιναν αναγκαστικές αλλαγές. Έπρεπε μετά να διαχειριστούμε το σκορ. Το πάθος μας είχε θολώσει το μυαλό σε κάποια σημεία, παρά το άγχος όμως πήραμε ένα σπουδαίο τρίποντο. Τη χρειαζόμασταν τη νίκη αυτή για να δουλέψουμε πιο ελεύθερα και ήρεμα στις προπονήσεις στη συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους συνεργάτες μου που δουλεύουν εντατικά. Είναι η πρώτη νίκη για μένα στη Σούπερ Λίγκα, την αφιερώνω στον πρόεδρο και τον κόσμο και αυτούς που είναι κοντά μας».

Για τα τρεξίματα που είχε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς: «Είναι δύσκολο να κρατήσει μια ομάδα τέτοιο ρυθμό επί 90 λεπτά. Μέχρι το 65' τον είχαμε βέβαια αυτόν τον ρυθμό. Δεν ήταν θέμα κούρασης μετά, αλλά καθαρού μυαλού και εμπειρίας να κρατήσουμε την μπάλα και την ηρεμία μας και φυσικά το σκορ. Χάλασε λίγο η ηρεμία με κάποιες αναγκαστικές αλλαγές».

Για το ντεμπούτο τριών παικτών (Κοροβέση, Οικονόμου, Αυγενικού): «Σας είχα πει ότι τα παιδιά τα πιστεύουμε, εμείς τα φέραμε στην ομάδα και να ξέρετε ότι έρχονται πολλοί ακόμα από πίσω. Δεν χρειάζονται βιασύνες, όταν έρχεται η ώρα του καθενός θα παίζει. Δουλεύουμε γι' αυτόν το λόγο, ώστε όταν χρειαστούν να έχουν καλή απόδοση».

Για το τι είπε στα αποδυτήρια μετά το χαμένο πέναλτι: «Δύσκολη ψυχολογική στιγμή μετά το χαμένο πέναλτι. Η οδηγία ήταν να το ξεχάσουν γρήγορα, σαν να μη συνέβη ποτέ».

Για τη νίκη και πόσο θα βοηθήσει εν όψει Πανιωνίου: «Είχα ακούσει παλιότερα έναν συνάδελφο που είχε πει η χαρά της νίκης πρέπει να κρατάει ένα βράδυ, αλλά η λύπη της ήττας κρατάει μέχρι το επόμενο ματς. Εμείς από αύριο κιόλας πρέπει να επικεντρωθούμε στον Πανιώνιο»

Παράσχος: «Παρουσιαστήκαμε μέτριοι» 

1/10/2012

Παράσχος: «Παρουσιαστήκαμε μέτριοι» 
Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΠΑΣ.

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και δικαιολογημένα έφυγε η ομάδα του με κατεβασμένα κεφάλια από τους "Ζωσιμάδες".

Ωστόσο, έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη εν όψει του επόμενου παιχνιδιού κόντρα στον Πανθρακικό.

«Σήμερα δυστυχώς δεν πιάσαμε την απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών. Παρουσιαστήκαμε μέτριοι και μας έλειψε η καλή κυκλοφορία και το κράτημα μπάλας. Ήταν πολύ καλός ο ΠΑΣ, μας πίεσε ψηλά, δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες βέβαια, αντιθέτως εμείς αν είχαμε καθαρό μυαλό στις φάσεις με Λισγάρα και Βασιλείου, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε».

«Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε γρήγορα το γκολ, τα Γιάννενα γύρισαν πίσω, ήταν ψυχωμένα, δυνατά, έπαιξαν κλειστά, δεν διασπάσαμε την άμυνά τους, παρότι είχαμε παίκτες να βγάλουν προσωπικές ενέργειες, αλλά δυστυχώς δεν πέρασαν τις μπαλιές. Καλή συνέχεια στα Γιάννινα κι εμείς κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό».

Παράταση με Κάλαϊτζιτς 

1/10/2012

Παράταση με Κάλαϊτζιτς
Προθεσμία μέχρι την επόμενη Δευτέρα (8/10) κατάφερε να πάρει ο ΟΦΗ για την υπόθεση του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Ο Σέρβος μέσος είχε καταθέσει προσφυγή κατά της κρητικής ΠΑΕ ζητώντας από εκείνη 50.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μανώλης Φωτάκης, έδωσε το «παρών» την Δευτέρα (1/10) στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με την προσφυγή του Κάλαϊτζιτς κερδίζοντας χρόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου έχουν συζητήσεις με τον Σέρβο, ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να αποσύρει την προσφυγή. Σε αντίθετη περίπτωση ο έμπειρος αμυντικός μέσος θα κερδίσει την υπόθεση.

Πρότειναν Κόουλμαν στην ΑΕΚ 

2/10/2012

Πρότειναν Κόουλμαν στην ΑΕΚ 
Έναν (όχι και τόσο) παλιό γνώριμο συμπεριελάμβαναν οι προτάσεις προπονητών που άρχισαν να φτάνουν σωρηδόν στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την αρνητική απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ανάμεσα λοιπόν στα ονόματα που δεν… διαγράφηκαν άμεσα ήταν κι εκείνο του πρώην τεχνικού της Λάρισας, Κρις Κόουλμαν.

Ο 42χρονος Ουαλός που ανέλαβε τη θεσσαλική ομάδα το καλοκαίρι του 2011, αλλά αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα λόγω διαφωνιών στο οικονομικό, εργάζεται αυτή την περίοδο ως ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο μάνατζερ που τον πρότεινε, ενδιαφέρεται ζεστά να αναλάβει και πάλι κάποιο σύλλογο (μετά τις Φούλαμ, Σοσιεδάδ, Κόβεντρι και Λάρισα).

Στα συν του δε -πέρα από τη μικρή έστω γνώση της ελληνικής πραγματικότητας- συγκαταλέγεται και η εξαιρετική άποψη που φέρεται να έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της ΠΑΕ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Κόβεντρι.

Η «γερή» αποζημίωση του Φερέιρα 

2/10/2012

Η «γερή» αποζημίωση του Φερέιρα
Ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθεί να στηρίζει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και στην παρούσα φάση φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση απόλυσης. Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, θα στοίχιζε ακριβά στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του Χωριού» στη SportDay, στο συμβόλαιο του 66χρονου τεχνικού υπάρχει όρος που προβλέπει πως εφόσον απολυθεί, θα πρέπει να εισπράξει όλο το συμβόλαιό του ως το τέλος της σεζόν συν ένα ποσοστό του συμβολαίου της επόμενης χρονιάς! Δεδομένου ότι το συμβόλαιό του προβλέπει αποδοχές 600.000 ευρώ, το ύψος της αποζημίωσης θα φτάσει στις 750-800 χιλιάδες ευρώ.

Αν αναλογιστεί κανείς και τα χρήματα που θα χρειαστούν για τον αντικαταστάτη του, γίνεται αντιληπτό πως η απόλυση Φερέιρα στοιχίζει πάνω από 1 εκατ. ευρώ, σε μία εποχή που ο Παναθηναϊκός πασχίζει να είναι συνεπής στους διακανονισμούς που έχει κάνει και πιθανώς να αντιμετωπίσει σύντομα πρόβλημα ρευστότητας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 1-0 (video)

2/10/2012


pas giannina levadeiakos 1-0 2012 videoΤην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στους Ζωσιμάδες.
Ο Λεβαδειακός, που είχε καλύτερη ανάπτυξη στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, «άγγιξε» το γκολ στο 41΄ με την απίστευτη ευκαιρία που έχασε σε κενό τέρμα ο Βασιλείου (προβολή άουτ). Η «απάντηση» του ΠΑΣ ήρθε στις καθυστερήσεις, με το λάθος του Napoleoni και στη συνέχεια το πέναλτι που έκανε ο Ιταλός στονν Γεωργίου. Ο Ilic εκτέλεσε, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Με καλό ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ. Δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 54΄ με σκόρερ τον Νίκο Κοροβέση από κοντά με πλασέ. Ο νεαρός μέσος συνδύασε με τον ιδανικότερο τρόπο το ντεμπούτο του στη Super League .

Τα γκολ: Κοροβέσης 54′
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα:
Fegrouche, Ilic, Vila, Γεωργίου (71΄ Τζάνης), Κοροβέσης (85΄ Αυγενικού), Lila, Τσουκαλάς, Οικονόμου (67΄ Πατσατζόγλου), Κολοβέτσιος, Πάντος, Ντάσιος.
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Napoleoni, Μουλόπουλος, Josemi, Κόρμπος (65΄ Μαχαίρας), Martin(81΄ Zaui), Poy, Βασιλείου, Ζησόπουλος, Mendy, Λισγάρας.
Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 1-0



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου