ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ "ΠΡΕΣΒΗΣ"

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Καλησπερα συγγαυροι και μπαινω κατευθειαν στο ψητο.
Στο ιδιο εργο θεατες λοιπον για μια ακομα χρονια,η μια κουπα επιασε ηδη λημανι ενω η αλλη ειναι καθ'οδον την ιδια ωρα που στον ΕυρωΠΕΟ Παναθηναικο ζουνε μεγαλες στιγμες.

Δεν ξερω αν αυτο που γινεται στον αιωνιο (δευτερο) ειναι το πληρωμα των καιρων για οσα υπεφερε ο Ολυμπιακος στην διαρκεια των πετρινων χρονων μεχρι να αναλαβει ο Κοκκαλης και στην κυριολεξια να τον τραβηξει απο τον αφανισμο την ιδια ωρα που ξεπουλιοταν η ιστορια της ομαδας μας η αν ειναι πραγματικα τοσο δυσκολα τα πραγματα οικονομικα που ακομα και ενα μαγαζι γωνια οπως λενε οι αντικειμενικοι σαν τον ΠΟΑ δεν εμπνεει τα χοντρα πορτοφολια για να επενδυσουν απανω του ακομα και τωρα που ο ΕυρωΠΕΟΣ κοστιζει...ΤΣΑΜΠΑ.

Οτι και να ειναι παντως αυτο που διαδραματιζεται στο σπιτι του απεναντι δεν θα πρεπει να μας αγγιξει οσον αφορα το θεμα του σχεδιασμου για την επομενη σεζον.Σαφως και ενας δυνατος Παναθηναικος δινει μεγαλυτερη αξια στις νικες μας εις βαρος του και βοηθαει αρκετα την ομαδα μας στο θεμα της Ευρωπης αφου το συγκεκριμενο Ελληνικο "El classico"
προσφερεται σαν μια παρα πολυ καλη δυνατη προπονηση.

Δεν σας κρυβω ωστοσο οτι με διχαζει και λιγο αυτη η κατασταση στον ΠΟΑ.Απο την μια στενοχωριεμαι γιατι μου θυμιζει αυτα που γλιτωσα εγω πριν απο κατι χρονια και επειδη θελω ενα πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα για να γινομαι καλυτερος,απο την αλλη ομως βλεπεις τα σχολια στο διαδικτυο των απανταχου φιλων του ΠΟΑ και σκεφτεσαι "Τοσο προβατα ειναι?"
ακομα και τωρα λενε πως ο Ολυμπιακος φταιει για την καταντεια τους και οχι οι "σωτηρες"τους ,αφηστε κιολας που ειναι και η μεριδα αυτων που λενε πως τα αισχη του ΟΑΚΑ
μεθοδευτηκαν απο κοκκινους και οχι απο οπαδους τους που δεν δινουν δεκαρα για την ομαδα τους (ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ.ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ...οτι ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ) και λες "κατω ρε βαζελα να μην σηκωσεις κεφαλι ποτε"

Κι εδω ομως ο ΘΡΥΛΟΣ εδειξε το μεγαλειο του μεσω της διοικησης οπως το ειχαν κανει καποτε και οι Ανδριανοπουλαιοι για οσα συμβαινουν εντος και εκτος των αγωνιστικων χωρων
ξεγυμνωνοντας τους ακομα περισσοτερο στην υγιη μεριδα των οπαδων τους.
ΚΑΙ ΕΔΩ ο ΘΡΥΛΟΣ εδειξε απο τι κραμα ειναι φτιαγμενος και τι ιδανικα αντιπροσωπευει.
Οταν αυτοι καποτε κοιταγαν στην αδυναμια σου να σε σπρωξουν ακομα πιο βαθυα στον βουρκο(αμετρητο κομπλεξ) εσυ δυο φορες τους δινεις το χερι να σηκωθουν.Και ειμαι σιγουρος πως δεν θα σε κοιταξουν στα ματια και θα σου πουν ευχαριστω αλλα θα συνεχισουν με ακομα μεγαλυτερο κομπλεξ να σε υπονομευουν.

Το γεγονος στην παρουσα φαση αλλα και σε βαθος χρονου ειναι πως οι βασικοι σου ανταγωνιστες δεν εχουν να προσφερουν κατι στο Ελληνικο ποδοσφαιρο πλην της γκρινιας και της μιζεριας,αυτο ομως δεν θα πρεπει να σε κανει να ριξεις ταχυτητες για να σε φτασουν,το σωστο και το υγιες εφοσον μιλαμε για εξελιξη του ποδοσφαιρου ειναι να προσπαθησουν να σε φτασουν αυτοι κι αν μπορεσουν να σε ξεπερασουν.

Βλεποντας ομως και το σημερινο παιχνιδι του ΠΟΑ με τον ΟΦΗ καταλαβαινεις πως αμα σε λυπουνται και αυτοι που τις προηγουμενες μερες σκιζοσουνα να μην αναβληθει το παιχνιδι κυπελλου με τον ΘΡΥΛΟ για να τους πετυχεις κουρασμενους και παιζουν οπως παιζουν για να λενε οι δημοσιογραφαρες πως οι ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΡΔΟΝΤΑΙ τοτε δεν εχεις και πολλα πραγματα να ελπιζεις για το μελλον του ποδοσφαιρου,οποτε...οτι κανει ο ΘΡΥΛΟΣ μαγκες

Το κοινωνικό πρόσωπο του Θρύλου (video)

Το κοινωνικό πρόσωπο του Θρύλου (video) 

 24/3/2012

Στην ενορία της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Ακτή Πρωτοψάλτη στο Μικρολίμανο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία της κεντρικής σχολής ποδοσφαίρου του Θρύλου «Ελαιώνας». Τα παιδιά με τους προπονητές τους παρέδωσαν τρόφιμα και ρουχισμό και προέβαλαν γι' ακόμη μια φορά το κοινωνικό προσωπο του Θρύλου σε τόσο δύσκολες εποχές.


www.olympiacos.org/

ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

 ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

24/3/2012

Μέχρι και στην ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ υπάρχει αναφορά στο διοικητικό αδιέξοδο που βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός...
Τους πήρανε χαμπάρι!
Ο συντάκτης, μάλιστα, κάνει αναφορά ακόμα και στις δηλώσεις που έκαναν ο Δημήτρης Γόντικας και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Ενώ γίνεται σχόλιο και στα επεισόδια στο ντέρμπι και στην βαριά τιμωρία που δέχτηκαν οι πράσινοι από την Σούπερ Λιγκα.

ALEX WEB RADIO/TV

Top-5 με Θρύλο (video)

Top-5 με Θρύλο (video) 

24/3/2012

Το κλέψιμο του ΜακΚάλεμπ στον Πρίντεζη το οποίο και έκρινε τη δεύτερη προημιτελική αναμέτρηση του Θρύλου στην Τοσκάνη επιλέχθηκε ως κορυφαία φάση από την Euroleague. Οι διοργανωτές ετοίμασαν video με τις 5 καλύτερες φάσεις της 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών. Μεταξύ άλλων σ' αυτές περιλαμβάνονται το In your face κάρφωμα του Σχορτσανίτη στον Τσαρτσαρή, αλλά και το «τάλιρο» του πολύ κοντύτερου Ντέβιν Σμιθ στον Μάικ Μπατίστ.

Δείτε το video:
www.thrylos.gr/

Ο Μαρινάκης έχει αγκαλιάσει με πολύ αλήθεια τον Ολυμπιακό!

Ο Μαρινάκης έχει αγκαλιάσει με πολύ αλήθεια τον Ολυμπιακό! 

24/3/2012

ΚΟΝΤΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Ο Μανώλης Κονταρός μίλησε στην εκπομπή του Δημοσθένη Καρμοίρη, «Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», από τον Flash 96,0 FM και αναφέρθηκε τόσο στη σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για την καλλιτεχνική του καριέρα.
Ο κρητικός καλλιτέχνης επανήλθε για πρώτη φορά στο πάλκο, στο πλαίσιο της βράβευσης του ισχυρού άνδρα του Δαφνοστεφανωμένου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακηρύχθηκε παράλληλα και επίτιμο μέλος της και ο Μανώλης Κονταρός είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει για πρώτη φορά μετά το ατύχημα που τον ανάγκασε να παλέψει ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, το Δεκέμβρη του 2010.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι νιώθει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σαν αδελφό του, ο Μανώλης Κονταρός τόνισε: «Φιλίες υπάρχουν πολλών ειδών και ο καθένας τιμά τη φιλία του. Είναι όμως ορισμένοι άνθρωποι που η φιλία τους δεν έχει όρια στην καλοσύνη και αυτού του είδους η φιλία είναι αυτή που έχω με τον Βαγγέλη. Είναι δίπλα μου σα να είναι αδελφός μου».
Στη ερώτηση για το τι είναι ο Θρύλος για τον Μανώλη, η απάντηση του κρητικού καλλιτέχνη ήταν η πλέον χαρακτηριστική: «Ο Θρύλος είναι μια παιδική αγάπη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι Γαύρος. Από μικρό παιδί Ολυμπιακός και από τότε μας δίνει χαρές η ομάδα και τώρα βέβαια ακόμη πιο πολύ Ολυμπιακός λόγω του προέδρου! Τώρα δε χάνω κανέναν αγώνα στο Καραϊσκάκη!».
Για την επιστροφή του Θρύλου στο πρωτάθλημα και τη λαμπρή φετινή πορεία στην Ευρώπη, ο Μανώλης Κονταρός σχολίασε: «Όταν κάνεις κάτι με πολύ αγάπη και είσαι και δυνατός, τότε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πάνω από όλα Ολυμπιακός, τον αγαπά πολύ, είναι και δυνατός, επομένως γιατί να μην τα πετύχει γρήγορα».
Στο που φαντάζεται ότι μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη στο τιμόνι του, ο Μανώλης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «θα πάει πολύ ψηλά, είμαι πολύ σίγουρος γι'αυτό! Θα περιμένουμε να το δείξει ο χρόνος. Γιατί όχι και αυτό που ειπώθηκε χθες και στη μαντινάδα για το Champions League, όταν ειδικά έχεις τη δύναμη να στηρίξεις αυτό που θέλεις. Ο Μαρινάκης έχει αγκαλιάσει με πολύ αλήθεια τον Ολυμπιακό!»
Για την καλλιτεχνική του επιστροφή και την εμφάνιση του στις 7 Απριλίου στο κέντρο «Κονταρός»: «Με τη βοήθεια του Θεού, είμαι τυχερός που επιστρέφω πάλι. Ο Θεός μου έδωσε δύναμη σε αυτόν τον Γολγοθά που ανέβαινα και ανεβαίνω ακόμα να είμαι τώρα πλέον όρθιος. Έχω φτάσει σε ένα σημείο πολύ καλό να μπορώ να ασχολούμαι ξανά με το μεγάλο μου πάθος για το τραγούδι. Νομίζω ότι η επιστροφή μου θα συνοδεύεται με πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν, με πολλά γλέντια στο μυαλό μου και έτσι θέλω να κάνω και τώρα το ίδιο. Ετοιμάζω βέβαια και νέα δισκογραφική δουλειά, αλλά η εκκίνηση θα γίνει στις 7 Απριλίου, στο κέντρο «Κονταρός. Με τις ευχές όλων που υπεραγαπώ, πιστεύω ότι θα ξεκινήσω πάλι να κάνω πολλά γλέντια, γεμάτα ζωντάνια και χαρά»

www.olympiacos24.gr/

«Το θέλαμε περισσότερο» (video)

«Το θέλαμε περισσότερο» (video) 

23/3/2012

ΓΙΑΚΟΥΜΗΗ αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή, σε δηλώσεις της στην κάμερα του olympiacos24 υπογράμμισε ότι η ομάδα της ήθελε περισσότερο την πρόκριση και νίκησε την ΑΕΚ με 3-0.
Δείτε το video.


www.olympiacos24.gr/

«Θέλουμε να κρατήσουμε τα σκήπτρα» (video)

«Θέλουμε να κρατήσουμε τα σκήπτρα» (video) 24/3/2012

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του μετά την σπουδαία νίκη-πρόκριση στο τελικό κυπέλλου επί της ΑΕΚ με 3-0 σετ, στάθηκε στην έντονη επιθυμία της ομάδας του να κρατήσει τον τίτλο του κυπελλούχου και φέτος.

Δείτε το video.


www.olympiacos24.gr/

Το πρόγραμμα των πλέι οφ στο βόλεϊ!

Το πρόγραμμα των πλέι οφ στο βόλεϊ!  

24/3/2012

Έγινε γνωστό το πρόγραμμα των πλέι οφ του τίτλου για το βόλεϊ των ανδρών. Όπως είναι γνωστό ο Θρύλος αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου, με μειονέκτημα έδρας.
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΣΦΠ ΒΟΛΕΙ
Δείτε την σχετική ανακοίνωση του Θρύλου με το πρόγραμμα αυτό ορίστηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ για τις θέσεις 1-4.
Την Τρίτη 27 Μαρτίου ξεκινά τους αγώνες του στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Volleyleague ο Ολυμπιακός ο οποίος θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Φοίνικα Σύρου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως αυτό ορίστηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ για τις θέσεις 1-4.
Τρίτη 27 / 3
18:00 Ηρακλής – Παμβοχαϊκός
20:30 Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός
Παρασκευή 30 Μαρτίου
18:00 Παμβοχαϊκός – Ηρακλής
21:00 Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου
Δευτέρα 2 Απριλίου (αν χρειαστεί)
18:00 Ηρακλής – Παμβοχαϊκός
21:00 Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός
*Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Novasports.

www.olympiacos24.gr/

Μιραλάς:«Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ραφίκ»

Μιραλάς:«Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ραφίκ» 

 24/3/201

Με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ο Κέβιν Μιραλάς έβαλε τέλος στις φήμες που τον θέλουν να μην έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Τζεμπούρ.Ο Βέλγος επιθετικός του Θρύλου, σε δηλώσεις του στην «NOVA» τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κόντρας με τον Τζεμπούρ, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που πλησιάζει, στο μέλλον του, ενώ έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

ΤΖΕΜΠΟΥΡ-ΜΙΡΑΛΑΣΚέβιν υπό προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός μπορεί την Κυριακή να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο εν Ελλάδι ποδοσφαιρικός κόσμος αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός δικαίως είναι πρώτος. Πόσο σπουδαία είναι τα παράσημα των αντιπάλων για εσάς;
«Φυσικά θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες και ουσιαστικά μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όλοι θεωρούν πως είμαστε πρωταθλητές. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν γιατί για εμάς είναι θέμα υπερηφάνειας. Δεν θα καθίσουμε να αναρωτηθούμε αν θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο μαθηματικά ή το επόμενο. Ξέρουμε ότι θα είμαστε πρωταθλητές γιατί έχουμε προσπαθήσει πολύ για να το καταφέρουμε αυτό και πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει».
Ποια στοιχεία είχε φέτος ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του και φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου;
«Θεωρώ ότι είχαμε μία πολύ καλή ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είδαμε ότι ακόμα και τις φορές που ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, δεν αφήσαμε ποτέ τα πράγματα στην τύχη τους. Και ακόμα και όταν απαιτήθηκε από εμάς να παίζουμε κάθε τρεις μέρες σε τρεις διοργανώσεις, εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήμασταν συνεπείς σε όλα τα παιχνίδια και καταφέραμε και να περάσουμε τον Παναθηναϊκό και να έχουμε κερδίσει τώρα μία μεγάλη διαφορά».
Για τον Αστέρα, τον επόμενο αντίπαλο σας τι εικόνα έχετε; Είναι η μοναδική ομάδα που στο πρωτάθλημα δεν έχετε κερδίσει και αν αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς την Κυριακή.
«Σίγουρα εκείνη η ήττα μας πόνεσε λίγο γιατί η αλήθεια είναι ότι μόλις είχαμε προέλθει από μία πολύ όμορφη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε επίσης και μία ένταση αγωνιστική, κάποια χτυπήματα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ υμών και των παικτών του Αστέρα. Έχουμε όρεξη να αποδείξουμε στον Αστέρα ότι αυτό ήταν απλά ένα ατύχημα και ότι η θέση τους είναι καλώς ή κακώς πίσω από εμάς και ότι εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα».
Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι έως το τέλος της περιόδου από τη στιγμή που εξασφαλίσετε και μαθηματικά την Κυριακή τον τίτλο;
«Όχι γιατί όπως είπα και πριν θέλουμε να κερδίζουμε όλα μας τα παιχνίδια. Ακόμα και πέρυσι που πάλι μαθηματικά είχαμε βγει πρωταθλητές, ένα παιχνίδι ήταν αυτό που χάσαμε. Μένουν ακόμα πέντε ματς, θεωρούμε ότι θα τα χτυπήσουμε όλα και ξέρουμε και πολύ καλά στην Ελλάδα ότι παρόλο που μπορεί να είσαι πρωταθλητής κανένας, δεν θέλει να χάνει η ομάδα του».
Θα ήθελα την δική σου εξήγηση στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά πετυχαίνει λίγα γκολ σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί.
«Έχεις δίκιο. Έχουμε παρατηρήσει πως παρόλο που κερδίζουμε τα παιχνίδια τώρα τελευταία, δυσκολευόμαστε να ολοκληρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αυτό είναι ένα μικρό προβληματάκι, ειδικά για εμάς τους επιθετικούς ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που δουλεύουμε αλλά το σημαντικό πάντα είναι να μπορούμε να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες, που με δουλειά θα μας φέρουν το αποτέλεσμα».
Τη συνεργασία σου με τον Ραφίκ Τζιμπούρ πως θα την χαρακτήριζες;
«Ξέρω πολύ καλά ότι έχει ειπωθεί από πολύ κόσμο ότι δεν είμαστε φίλοι, ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις, ότι δεν τα βρίσκουμε αγωνιστικά, αλλά προσωπικά εγώ θα ήθελα εξηγήσω στον κόσμο ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ραφίκ. Είμαστε δύο επιθετικοί που ψάχνουμε το σκοράρισμα. Είναι λογικό κάποιες στιγμές να είμαστε «εγωιστές». Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο το γεγονός πως κάποιοι επιθετικοί κάποιες φορές δεν ανταλλάσσουν ίσως τόσες μπαλιές που θα ήθελε ο κόσμος.
Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν εγώ σκοράρω εκείνος χαίρεται για εμένα και όταν εκείνος σκοράρει χαίρομαι εγώ για αυτόν. Και μία επιπλέον απόδειξη, στο παιχνίδι του κυπέλλου, όταν έχασε το γκολ εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί η ουσία είναι να κερδίζει η ομάδα».
Εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή θα ήθελες και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ;
«Αν συμβεί αυτό, το οποίο είναι κάτι που θέλω και το έχω πει από την αρχή, θα είναι χάρη στην ομάδα, γιατί η ομάδα βοηθάει να έρθει η μπάλα μπροστά και να σκοράρει ο επιθετικός. Οπότε μένουν κάποια παιχνίδια και φυσικά θα προσπαθήσω για το καλύτερο και μένει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσω».
Σε γεμίζει ο Ολυμπιακός; Ικανοποιεί τις φιλοδοξίες σου; Το ρωτάω αυτό με το σκεπτικό αν θα σου άρεσε να εξελιχθείς σε βάθος χρόνου σε ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας.
«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι και εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πάρα πολύ καλά εδώ. Από εκεί και πέρα παίρνω κάποιες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν θέλω να ξεφεύγω από τη θέση μου. Ξέρω που στέκομαι και που βρίσκομαι και κάνω ότι μπορώ και εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου για όλους τους συμπαίκτες μου. Αυτό τουλάχιστον νιώθω, ότι θέλω να προσφέρω εγώ».
Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα που μπορεί να εξελιχθεί και σε αγώνα-φιέστα αν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;
«Εύχομαι ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο και θα είναι ζεστή η ατμόσφαιρα και ίσως όλοι μαζί έτσι θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη και ενδεχομένως τον τίτλο του πρωταθλητή».

www.olympiacos24.gr/

Το video με τις δηλώσεις Αμπντούν

Το video με τις δηλώσεις Αμπντούν 

24/3/2012 

ΑΜΠΝΤΟΥΝ RED STOREΟ σκόρερ του ντέρμπι «αιωνίων» βράθηκε σήμερα στο Red Store κοντά στους θαυμαστές του, και μίλησε στα ΜΜΕ για το ντέρμπι, το γκολ του, την αποδοχή του κόσμου και την αυριανή μίνι φιέστα.
Δείτε το video.


www.olympiacos24.gr/

«Κάνε τους βαζέλες να πονούν, βρε Αμπντούν…»(video)

«Κάνε τους βαζέλες να πονούν, βρε Αμπντούν…»(video) 

24/3/2012 

ΑΜΠΝΤΟΥΝ RED STOREΔείτε το video με την αγάπη που δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Τζαμέλ Αμπντούν από τον κόσμο που βρέθηκε στο Red Store για να τον αποθεώσει, το σύνθημα ακούγεται στο τέλος του video.
Απολαύστε το.



www.olympiacos24.gr/

Με απουσίες στο Φάληρο ο Αστέρας

Με απουσίες στο Φάληρο ο Αστέρας

Αρκετά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει ο Αστέρας Τρίπολης για την Κυριακάτικη (25/3) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Περόνε, Σολάκης, Τσαμπούρης και Πουλίδο έμειναν εκτός αποστολής για τους Αρκάδες.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (25/3) τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους φιλοξενούμενους να έχουν αρκετά προβλήματα απουσιών ενόψει της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα στην διάθεση του τεχνικού των Αρκάδων, Σάκη Τσιώλη, δεν θα βρίσκονται οι Περόνε, Σολάκης, Πουλίδο και Τσαμπούρης. Οι δύο πρώτοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και κρίθηκε σκόπιμο να μην ρισκάρουν (υπάρχει και ο επαναληπτικός του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο στην Τρίπολη), ενώ Πουλίδο και Τσαμπούρης είναι τιμωρημένοι.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα: Μπαντής, Στεφανάκος, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Λαδάκης, Μπρέσκα, Ράγιος, Ροτζέριο , Έγκον, Χούλι, Φρανκού, Μπακασέτας.

www.redplanet.gr/

Νεκρό 13χρονο παιδί στην Αίγυπτο

Νεκρό 13χρονο παιδί στην Αίγυπτο 

24/3/2012

Νέο κύμα βίας στην Αίγυπτο μετά την απόφαση για διετή αποκλεισμό της Αλ Μάσρι από όλες τις διοργανώσεις. Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας συνεπλάκησαν με δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του. Στο Πορτ Σαΐντ τον Φεβρουάριο 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ντέρμπι με την Αλ Αχλί, γεγονός που οδήγησε και στην τιμωρία του συλλόγου της πόλης.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και κάδους σκουπιδιών, ενώ οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα περισσότερα από 25 άτομα να βρεθούν στο νοσοκομείο, αν και υπάρχουν αναφορές πως αρκετά από τα θύματα έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως πολλά εργοστάσια δεν λειτούργησαν, ενώ οπαδοί της Αλ Μασρί απέκλεισαν και δρόμους που οδηγούν στην πόλη.

Η τιμωρία της ομάδας θα λήξει την περίοδο 2013-14.

www.sport-fm.gr/

«Να βγάλουν στο γήπεδο την αξία τους»

«Να βγάλουν στο γήπεδο την αξία τους» 

24/3/2012

«Να βγάλουν στο γήπεδο την αξία τους»
Το καλύτερο περιμένει να δει από τους Έλληνες διεθνείς στην τελική φάση του Euro 2012 ο Φερνάντο Σάντος, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ευχήθηκε η «γαλανόλευκη» να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ποιοι

«Πρέπει να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας και στην ικανότητα επανάκτησης της μπάλας», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός. «Η ομάδα είναι πολύ καλή σε πολλά επίπεδα, αλλά, αντικειμενικά, αυτοί είναι οι δύο τομείς πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος

uefa.com: Ποια ήταν τα δυνατά σημεία της ομάδας κατά την προκριματική φάση; Από ποια χαρακτηριστικά της ομάδας μείνατε ευχαριστημένος;

Φερνάντο Σάντος: Καταρχήν, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας και μάλιστα αήττητοι. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, καθώς ο όμιλός μας αποτελούταν από πολλές δυνατές ομάδες. Πέρα από αυτό, στέκομαι πολύ στην ποιότητα των παικτών. Στη θέληση, στην αφοσίωση και στην αγάπη που οι Έλληνες παίκτες βγάζουν στο παιχνίδι τους. Οι Έλληνες επιδεικνύουν τεράστιο πάθος, όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους. Έχουν χτίσει μια δεμένη σχέση μεταξύ τους. Αυτή η ομαδικότητα είναι που κατά τη γνώμη μου οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία και στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.

uefa.com: Μέχρι το εναρκτήριο ματς με την Πολωνία, ποιον τομέα θέλετε να δουλέψετε και να βελτιώσετε στην ομάδα σας;

Φερνάντο Σάντος: Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η ομάδα μπορεί να εμφανιστεί καλύτερη. Κι όταν λέω κανονικές συνθήκες, εννοώ πως αν οι συγκεκριμένοι παίκτες ανήκαν σε ένα σύλλογο θα είχαν σίγουρα καλύτερη απόδοση. Αν είχαν την ευκαιρία να προπονούνταν καθημερινά για διάστημα μερικών μηνών είμαι βέβαιος πως θα κατάφερναν περισσότερα πράγματα. Αυτό δεν είναι εφικτό στο επίπεδο μιας Εθνικής Ομάδας.

Το να είσαι ομοσπονδιακός προπονητής έχει το πλεονέκτημα του ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες παίκτες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να δουλεύεις μαζί τους σε καθημερινή βάση. Και, κατά τη γνώμη μου, η αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας αντικατοπτρίζει όλα όσα δουλεύεις στην προπόνηση. Έτσι, λοιπόν, έχω αρκετές προσδοκίες από τις τρεις βδομάδες προετοιμασίας που έχουμε στη διάθεσή μας.

Κυρίως, πρέπει να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας και στην ικανότητα επανάκτησης της μπάλας. Η ομάδα είναι πολύ καλή σε πολλά επίπεδα, αλλά, αντικειμενικά, αυτοί είναι οι δύο τομείς πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε.

uefa.com: Τι έχετε αλλάξει στην ομάδα από την εποχή του Ρεχάγκελ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου;

Φερνάντο Σάντος: Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Όταν μιλάς για διαφορές ή για ομοιότητες, πάντα κάνεις μια σύγκριση. Προσωπικά, νομίζω πως ο κ. Ρεχάγκελ έκανε σπουδαία δουλειά. Ή μάλλον όχι, δεν το νομίζω απλώς, γνωρίζω πως όντως έκανε σπουδαία δουλειά εδώ στην Ελλάδα, η οποία άρχισε με τον πιο φανταστικό τρόπο, δηλαδή την κατάκτηση του EURO 2004, στην Πορτογαλία. Είναι αλήθεια πως η ομάδα δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, αλλά συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του κ. Ρεχάγκελ.

Οι προπονητές έχουν πάντα μια διαφορετική φιλοσοφία και έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψης. Εγώ προσπαθώ να μεταδώσω την προσωπική μου οπτική, χωρίς να σκέφτομαι αν είναι καλύτερη ή χειρότερη. Ο κ. Ρεχάγκελ έκανε τη δουλειά του κι εγώ κάνω τη δική μου. Εκείνος κατάφερε όλα όσα προανέφερα κι εγώ οδήγησα την ομάδα στα τελικά του EURO 2012. Τη δεδομένη στιγμή, αυτή η πρόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η γενιά του 2004 έχει πάψει, εδώ και αρκετό καιρό, να υφίσταται. Πρόκειται, λοιπόν, για μια κρίσιμη χρονική περίοδο, που δημιουργείται η νέα γενιά της Εθνικής. Αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί, ουσιαστικά, μια μεταβατική φάση.

Υπάρχουν, βεβαίως, δύο, τρεις, τέσσερεις παίκτες από την εποχή του 2004, αλλά αυτοί ίσως να μην συμμετάσχουν στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται ξεκάθαρα για το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Τα προκριματικά ήταν η ενδιάμεση φάση, ενώ τα τελικά είναι η πιο καθοριστική στιγμή. Αυτό που προσωπικά προσδοκώ και επιζητώ είναι η δημιουργία της βάσης της μελλοντικής Εθνικής Ελλάδας. Με βάση αυτόν τον στόχο δουλεύουμε και στο επίπεδο των υποδομών, τόσο με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Πιλάβιο, όσο και με τον κ. Φύσσα. Συνεργαζόμαστε στενά και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα, μια νέα φιλοσοφία. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της Εθνικής Ομάδας.

uefa.com: Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως προπονητή; Πόσο έχετε αλλάξει από τότε που ήσασταν προπονητής σε διασυλλογικό επίπεδο;

Φερνάντο Σάντος: Έχω αλλάξει αρκετά πράγματα. Αυτό που, κατά τη γνώμη μου, με χαρακτηρίζει ως προπονητή είναι η ποιότητα της προπόνησης και όλα όσα κάνω σε επίπεδο προπόνησης. Αυτό μου αρέσει να κάνω στο χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό με ευχαριστούσε πάντα. Γιατί, όπως προανέφερα, η αρχή μου είναι ότι έχεις μια καλή αγωνιστική εικόνα όταν προπονείσαι καλά, ενώ αποδίδεις άσχημα όταν δεν προπονείσαι σωστά. Ο αγώνας αντικατοπτρίζει πάντα την ποιότητα της προπόνησης. Με αυτό σα βάση δημιουργώ ένα αγωνιστικό στυλ για την ομάδα μου, μια φιλοσοφία, ένα σύστημα τακτικής.

Η ομάδα χτίζεται μέσα από την προπόνηση, ώστε να είναι σε θέση να εκφράσει στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα ζητάω. Όπως προείπα, αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στο επίπεδο μιας Εθνικής Ομάδας. Προσωπικά, είμαι τυχερός, διότι με τους περισσότερους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, έχω ήδη συνεργαστεί στο επίπεδο των συλλόγων. Αυτοί οι παίκτες με γνωρίζουν ήδη ως προπονητή ή ως αντίπαλο με συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας. Αυτοί που έχουν υπάρξει παίκτες μου γνωρίζουν πολύ καλά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μου και αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο πλεονέκτημα. Αλλά, τονίζω και πάλι πως θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, αν προπονούμασταν μαζί σε καθημερινό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, αυτό που με χαρακτηρίζει ως προπονητή είναι το ιδιαίτερο, προσωπικό μου στυλ. Κοιτώντας την ομάδα μου, γνωρίζεις πως είναι η ομάδα του Σάντος. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο πλαίσιο της Εθνικής Ομάδας, είμαι κάτι περισσότερο από ομοσπονδιακός προπονητής. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδας, ειδικά στη φάση που προετοιμαζόμασταν για τα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία, είχα ακόμα τη νοοτροπία του προπονητή συλλόγων. Καθόλου περίεργο, φυσικά, καθώς ήμουν προπονητής συλλόγων για 25 χρόνια. Κατά συνέπεια, διαχειριζόμουν την προπόνηση με ένα συγκεκριμένο τρόπο και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους παίκτες με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Στο τέλος αυτής της φάσης γύρισα σπίτι μου και σκέφτηκα πως κάτι πηγαίνει στραβά, πως δε θα λειτουργήσουν τα πράγματα κατά αυτόν τον τρόπο. Πως χρειάζεται να πάρω αποφάσεις και να κάνω αλλαγές στον τρόπο μου. Καταπιάστηκα, λοιπόν, με το να σκέφτομαι τι θα ωφελούσε πραγματικά αυτήν την ομάδα, τι θα έπρεπε να αλλάξω, χωρίς, φυσικά, να χάσω τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά, χωρίς να απαρνηθώ τη φιλοσοφία μου.

Αυτό που ήθελα ήταν να βρω λύσεις, ώστε να διευκολύνω την επικοινωνία μου με τους παίκτες και να τους κάνω να αισθανθούν πιο άνετα και οικεία. Έτσι, άλλαξα αρκετά πράγματα στον τρόπο προπόνησης, αλλά και στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων. Όχι τόσο την ίδια την ποιότητα των σχέσεων, αλλά τον τρόπο επικοινωνίας, αναφορικά με τους αγώνες και το τι ζητάω. Είναι αλήθεια ότι άλλαξα πολλά πράγματα.

uefa.com: Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η κατάκτηση του EURO στην Πορτογαλία. Πόσο αυτό αποτελεί έμπνευση για την ομάδα τώρα;

Φερνάντο Σάντος: Είχα την ευκαιρία να δω τρία ή τέσσερα ματς από αυτά που έδωσε η Ελλάδα στα τελικά του EURO 2004 και να κάνω τον σχολιασμό για την τηλεόραση. Αυτό που έκανε την Ελλάδα να ξεχωρίζει ήταν το πνεύμα της. Η ομαδικότητα, η θέληση και η πίστη ξεχώρισαν σε αυτήν την ομάδα από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας στο Ντραγκάο.

Είχαν αυτοπεποίθηση και μια εκπληκτική αίσθηση ενότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που, κατά τη γνώμη μου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας και την οδήγησαν στην κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα τουρνουά για το οποίο δεν ήταν το φαβορί. Η Εθνική Ελλάδας τα κατάφερε μέσα από το πάθος και την ψυχή, τόσο των παικτών όσο και των φιλάθλων. Θυμάμαι πως στην Πορτογαλία βρίσκονταν πάρα πολλοί Έλληνες, η υποστήριξη των οποίων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Πιστεύω πως αυτή η στήριξη συντηρήθηκε μέσα στα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω των επαναλαμβανόμενων συμμετοχών σε τελικές φάσεις, η Εθνική Ομάδα παρέμεινε ένα σημείο αναφοράς. Οι έλληνες παίκτες έχουν θέληση για διάκριση, αλλά και θέληση να ευχαριστούν τους έλληνες φιλάθλους. Πιστεύω, λοιπόν, πως η κατάκτηση του EURO το 2004 αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κίνητρο, λειτουργώντας σα βάση για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

uefa.com: Έχετε ακόμα στη διάθεσή σας παίκτες που συμμετείχαν στο τουρνουά της Πορτογαλίας. Σε τι σας βοηθάει αυτό ως προπονητή; Τι σας προσφέρει το να έχετε παίκτες της δικής τους ποιότητας και με τόσες εμπειρίες από τελικές φάσεις;

Φερνάντο Σάντος: Έχω ήδη εξηγήσει τους παράγοντες με βάση τους οποίους θα κάνω την τελική μου επιλογή για τα τελικά του EURO 2012. Καταρχήν θα κρίνω σύμφωνα με την πορεία των παικτών στα προκριματικά, καθώς πλέον έχω μόνο δύο ματς μπροστά μου για να δω τους παίκτες. Χρειάζομαι ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να παίξουν, που έχουν ένα ρυθμό, που είναι αυτήν τη στιγμή σε καλή φόρμα.

Φυσικά, σε αυτή τη φάση οι περισσότεροι παίκτες είναι σε καλή φόρμα, καθώς φτάνουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το καλοκαίρι, όμως, οι παίκτες θα είναι κουρασμένοι. Όμως τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας έναν άλλο σημαντικό παράγοντα κι αυτός είναι ο χρόνος προπόνησης. Αυτός ο παράγοντας σαφώς μεγαλώνει το εύρος των επιλογών μου. Επίσης, μια τελική φάση δε συγκρίνεται με τίποτα με ένα μεμονωμένο ματς.

Η τελικά φάση είναι μια δύσκολη περίοδος με έντονο στρες. Στην πραγματικότητα λοιπόν χρειάζεται να διαχειριστείς αυτούς τους δύο παράγοντες, οι οποίοι είναι θεμελιώδεις. Επιπλέον, θεμελιώδεις παράγοντες είναι η ικανότητα τακτικής, αλλά και η τεχνική ποιότητα. Φυσικά, όταν μιλάμε για τον Μέσι δε χρειάζεσαι ικανότητες τακτικής, καθώς η τεχνική του ποιότητα φτάνει. Όμως, πέρα απ’ αυτό, χρειάζεται εμπειρία και ωριμότητα, όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο. Η φάση των ομίλων έχει μικρή διάρκεια. Σε οχτώ μέρες δίνεις τρία ματς, τα οποία καθορίζουν την πορεία σου στο τουρνουά.

Κατά συνέπεια, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, χρειάζεται να υπάρχει σαφής δομή και οικογενειακό κλίμα. Με αυτό το δεδομένο, πρέπει να είσαι προσεκτικός ως προς τις επιλογές των παικτών, ώστε να δημιουργήσεις μια ομάδα που να αποτελείται από ηγετικά πρόσωπα, ικανούς να διατηρούν ένα ήρεμο κλίμα και παράλληλα να αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητοποίησης. Γιατί, κάθε προπονητής χρειάζεται ηγέτες, που να μεταδίδουν ιδέες και να λειτουργούν ως ενοποιητικά στοιχεία. Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή παικτών είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία.

uefa.com: Στην ομάδα υπάρχουν και νεαροί παίκτες με λιγότερη εμπειρία. Τι έχετε να μας πείτε για τις δυνατότητες τους και πως μπορεί αυτή η συμμετοχή τους στα τελικά του EURO να τους βοηθήσει στην ανάπτυξή τους;

Φερνάντο Σάντος: Κατά τη γνώμη μου, η εμπειρία και η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο σε μια ταυτότητα. Ένας ποδοσφαιριστής 36 ετών και ένας 23 ενδέχεται να διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν την ίδια θέληση, την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο ομαδικό πνεύμα, την ίδια ωριμότητα. Ο ένας μπορεί να έχει περισσότερες εμπειρίες, αλλά αυτή η έλλειψη αντισταθμίζεται από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Οπότε, δεν είναι η ηλικία που καθορίζει έναν παίκτη, αλλά η προσωπικότητα.

Στη ζωή μου έχω γνωρίσει παίκτες που όταν αγχώνονται πανικοβάλλονται, γιατί αυτό είναι ένα προσωπικό τους χαρακτηριστικό. Δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας, αλλά του ίδιου του παίκτη, ο οποίος πάντα αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία στα κρίσιμα ματς. Έτσι, έχεις παίκτες σπουδαίους παίκτες που στις κρίσιμες στιγμές δεν ανταποκρίνονται και άλλους που σε αυτές τις στιγμές βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα, όχι την ηλικία. Οπότε, δε φοβάμαι για τους καινούργιους παίκτες. Αντιθέτως, πιστεύω πως ένας νέος παίκτης φέρνει μαζί του και τα θετικά χαρακτηριστικά της ηλικίας του. Εγώ είμαι 57 ετών και δεν μοιάζω καθόλου με τον εαυτό μου των 19 ετών. Από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής έχει ποιότητα και δείχνει σεβασμό, πιστεύω πως ανεξάρτητα από την ηλικία, μπορεί να αγωνιστεί σε τέτοια τουρνουά.

uefa.com: Η επιτυχία του 2004 δημιουργεί στους φιλάθλους περισσότερες προσδοκίες, όταν η Εθνική Ανδρών συμμετέχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων;

Φερνάντο Σάντος Μα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ένα λαμπρό παρελθόν, έτσι δεν είναι; Είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Πριν από 4.000, 5.000, 6.000 χρόνια στην Ελλάδα έλαμψαν τα μεγαλύτερα μυαλά της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Αρχιμήδης και πολλοί άλλοι. Όμως, αυτά ανήκουν στην ιστορία. Αν ζεις στο παρελθόν, δε θα δημιουργήσεις κάτι στο παρόν και αυτό είναι λάθος. Σίγουρα, μπορείς να είσαι υπερήφανος για την ιστορία σου.

Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για το παρελθόν της, καθώς, όπως προανέφερα, είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Το 2004 κατακτήσαμε την κορυφή. Είναι κάτι πολύ καλό, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Γιατί, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει μετά να κρίνουμε την εμφάνιση της ομάδας το 2006, το 2008 και το 2010. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πούμε είναι πως αυτό που συνέβη ήταν όμορφο, διασκεδαστικό, ένα υπέροχο επίτευγμα. Αλλά, το 2012 δεν έχει καμία σχέση με το 2004.

uefa.com: Θα θυμάστε πως η Ελλάδα έπαιξε εναντίον της διοργανώτριας Πορτογαλίας και μάλιστα τη νίκησε στην πρεμιέρα. Και πάλι φέτος, ξεκινάτε τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις εναντίον των διοργανωτών. Πείτε μας γι’ αυτό. Το γεγονός ότι ο κόσμος θα περιμένει από την Πολωνία να πιάσει υψηλή απόδοση σας βοηθά ή σας δυσκολεύει.

Φερνάντο Σάντος: Ήμουν σε εκείνο το ματς στο Ντραγκάο που Ελλάδα κέρδισε 2-1. Πιστεύω πως η Πορτογαλία, που θεωρητικά ήταν το φαβορί, υποτίμησε την Ελλάδα και αυτόν ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Γιατί, λίγο καιρό πριν είχε διεξαχθεί στο Αβέιρο ένας φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα και η ελληνική ομάδα κατάφερε να μην ηττηθεί, παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Η Πορτογαλία, λοιπόν, δεν έπρεπε να υποτιμήσει την Ελλάδα, όμως το έκανε. Έτσι, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα και πίστεψε στον εαυτό της. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί.

Η Πολωνία δε θα υποτιμήσει την Ελλάδα. Αντιθέτως, θα τη σεβαστεί, διότι η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, αλλά και επειδή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο EURO το 2004. Η Πολωνία το ξέρει αυτό. Έχουμε υπάρξει αντίπαλοι στο παρελθόν, οπότε γνωρίζουν την ποιότητα της Εθνικής Ελλάδας. Οπότε, δεν θα έχουμε αυτό το πλεονέκτημα. Από την άλλη μεριά, ξέρουμε πολύ καλά πως όταν παίζεις στην πρεμιέρα με τους διοργανωτές του τουρνουά αυτό το ματς έχει τεράστια σημασία.

Υπάρχει πίεση και στις δύο ομάδες. Επιπλέον, θα υπάρχουν 50.000 θεατές. Οι Πολωνοί φίλαθλοι πιστεύουν στην ομάδα τους, θα τους υποστηρίξουν κι αυτό θα λειτουργήσει ως μεγάλο κίνητρο για του Πολωνούς. Για εμάς το μεγάλο κίνητρο θα είναι να κερδίσουμε στο πρώτο ματς. Επιπλέον, στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οι συμπτώσεις. Ξέροντας πως και το 2004 έπαιξες στην πρεμιέρα με τη διοργανώτρια χώρα, πιστεύεις ότι μπορεί να ξανασυμβεί το ίδιο.

uefa.com: Τι σκεφτήκατε για την κλήρωση, όταν ακούσατε πως οι αντίπαλοί σας θα είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρωσία; Τι προκλήσεις περιμένετε από αυτές τις τρεις ομάδες;

Φερνάντο Σάντος: Όταν έχεις τη Γερμανία ή την Ολλανδία στον όμιλό σου, τότε, σίγουρα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο δικό μας γκρουπ δεν υπάρχει αυτό. Όμως, είναι ένα δύσκολο γκρουπ, ακριβώς γιατί υπάρχει ισορροπία. Μετά την κλήρωση, είχαμε τέσσερεις χαρούμενες ομάδες, τέσσερεις ικανοποιημένους προπονητές.

Κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι, γιατί αντικατοπτρίζει αυτή την ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες του ομίλου. Όλα είναι εντελώς ανοιχτά. Εξακολουθώ να τονίζω πως κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες να προκριθεί, οπότε δεν πρόκειται για μια εύκολη κλήρωση. Όποια χώρα καταφέρει να προκριθεί, σίγουρα, θα έχει καταφέρει κάτι καλό, όμως δε θα έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο. Είναι, λοιπόν, μια δύσκολη κλήρωση.

uefa.com: Το Νοέμβριο δώσατε ένα φιλικό αγώνα με τη Ρωσία και αναδειχθήκατε ισόπαλοι με σκορ 1- 1. Τι συμπεράσματα βγάλατε για τον τρόπο παιχνιδιού τους;

Φερνάντο Σάντος: Οι τέσσερεις ομάδες του ομίλου έχουν διαφορετικό στυλ μεταξύ τους. Πιστεύω πως η Ρωσία διαθέτει δύο-τρεις εξαιρετικούς παίκτες, όπως παραδείγματος χάριν ο Αρσάβιν, ο οποίος ξεχωρίζει. Όμως, δε μπορείς να μιλήσει γι’ αυτές τις τέσσερεις ομάδες σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο μεμονωμένων ποδοσφαιριστών.

Στέκεσαι περισσότερο στη συλλογικότητα της ομάδας. Κι αυτό πιστεύω πως οδήγησε τις συγκεκριμένες ομάδες στα τελικά. Όλα θα κριθούν λοιπόν από την ομαδική δουλειά, αυτό θα καθορίσει την τελικά φάση. Η Ρωσία είναι πραγματικά μια πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης, η Πολωνία είναι μια ομάδα με ποιότητα. Όλα θα κριθούν εκείνη τη στιγμή, από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι παίκτες.

uefa.com: Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας, ο Ιγκόρ Σεμσόφ, δήλωσε πως όμιλος σας είναι αρκετά δύσκολος και αποτελείτε από ομάδες με παρόμοιο αγωνιστικό στυλ. Σε πιο βαθμό συμφωνείται με αυτό;

Φερνάντο Σάντος: Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Νομίζω πως οι τέσσερεις συγκεκριμένες ομάδες έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και οι ποδοσφαιριστές έχουν ισάξια χαρακτηριστικά. Αυτή η ομοιότητα δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη μιας στρατηγικής. Κατά τη γνώμη μου, θα υπάρξουν ματς που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μικρές λεπτομέρειες, όπως, παραδείγματος χάριν, η έλλειψη συγκέντρωσης.

uefa.com: Η Εθνική Ελλάδας, στις τελευταίες τελικές φάσεις που συμμετείχε, χαρακτηριζόταν από μια γερή άμυνα. Τι να περιμένουμε από την ομάδα φέτος;

Φερνάντο Σάντος Η κλειστή άμυνα είναι ένα χαρακτηριστικό της Εθνικής Ελλάδας, που το διατηρεί εδώ και χρόνια. Δε θα ήταν, λοιπόν, έξυπνο από μέρους μου να μη χρησιμοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό της ομάδας, το οποίο είναι πολύ καλό. Δε θα ήταν έξυπνο να μην αξιοποιήσω αυτήν την ποιότητα των παικτών. Φυσικά, οι έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν την ικανότητα να κάνουν και διαφορετικά πράγματα. Έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να κατέχουν την μπάλα και να αξιοποιούν αυτήν την κατοχή. Η δυσκολία στην παρούσα φάση είναι ότι οι έλληνες παίκτες ανήκουν σε διαφορετικούς συλλόγους.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, στο επίπεδο της κατοχής της μπάλας, αν υπήρχαν έξι ή επτά παίκτες που να αγωνίζονται στον ίδιο σύλλογο. Αν κοιτάξει κανείς τις σπουδαίες Εθνικές Ομάδες ανά τον κόσμο, αυτές που διακρίνονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Ισπανία, θα παρατηρούσε πως έξι ή επτά παίκτες τους ανήκουν στον ίδιο σύλλογο.

Είναι διαφορετικό να υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις παίκτες που χρειάζεται να προσαρμοστούν, από το να πρέπει να προσαρμοστεί ολόκληρη η ομάδα. Ως εκ τούτου, ελπίζω η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσει να αμύνεται καλά, αλλά και να καταφέρει να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με αυτό θα ήμουν ικανοποιημένος.

uefa.com: Είναι ένα όνειρο για εσάς να περάσετε από τη φάση των ομίλων και να αντιμετωπίσετε στα προημιτελικά την πατρίδα σας, την Πορτογαλία; Το έχετε σκεφτεί αυτό; Τι συναισθήματα σας δημιουργεί;

Φερνάντο Σάντος: Δε θα έλεγα πως είναι όνειρό μου, αλλά το έχω σκεφτεί. Προφανώς, αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι, αυτό θα ήταν να παίξουμε κόντρα στην Πορτογαλία σε αυτήν την τελική φάση του EURO. Για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί αυτό θα σημαίνει πως και οι δύο ομάδες θα έχουν προκριθεί και αυτό το ενδεχόμενο με χαροποιεί. Και, δεύτερον, γιατί πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η ευκαιρία σε δύο Πορτογάλους ομοσπονδιακούς προπονητές να αναμετρηθούν σε αυτήν την τελική φάση. Από κει και πέρα, όλα είναι πιθανά. Οπότε ναι, αν είχα μια ευχή, αυτή θα ήταν να αντιμετωπίσω την Εθνική Πορτογαλίας στο τουρνουά.

uefa.com: Ποια θα αξιολογούσατε ως επιτυχία για την Ελλάδα σε αυτό το EURO; Με τι θα ήσασταν ευχαριστημένος;

Φερνάντο Σάντος: Καταρχήν, θέλω οι ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά, να καταφέρουν να βγάλουν στο γήπεδο την αξία τους. Πρόκειται για μια ομάδα με ποιότητα, με δική της ταυτότητα, μια ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεύτερον, όπως είναι φυσικό, εύχομαι η ομάδα να προκριθεί. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι μου

www.sport-fm.gr/

Ζιντάν: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω»

Ζιντάν: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω»

24/3/2012
Ζιντάν: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω»

Την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους από το πόστο του προπονητή ονειρεύεται ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του. Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι δεν βιάζεται να καθίσει στους πάγκους, όμως θεωρεί φυσικό το ενδεχόμενο να γίνει τεχνικός κάποιων ομάδων.

«Κάποια στιγμή θα ξαναβρεθώ στο γήπεδο. Έχω θέληση να μεταδώσω κάποια πράγματα, την εμπειρία μου», ανέφερε αρχικά ο Ζιντάν και πρόσθεσε: «Δεν θα εφεύρω κάτι νέο αλλά αυτό είναι που ξέρω να κάνω καλά και γνωρίζω καλά. Υπάρχει όμως χρόνος. Δεν είχα ποτέ βιασύνη, δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, μόνο διάθεση να μάθω κάποια πράγματα. Είναι φυσική εξέλιξη να θέλω να εξελιχτώ».

Στη συνέχεια, ο «Ζιζού» σχολίασε τη συμμετοχή της Γαλλίας στο Euro 2012: «Έχει ό,τι χρειάζεται και κυρίως προπονητή (σ.σ Λοράν Μπλαν) που χρειάζεται αυτή η ομάδα. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα όπως οι Ριμπερί και Μπενζεμά… Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει ακόμα φτάσει στο καλύτερο επίπεδό της. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να το κάνει αυτό κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

www.sport-fm.gr

Ένα μήνα έξω ο Κλόζε

Ένα μήνα έξω ο Κλόζε

24/3/2012
Ένα μήνα έξω ο Κλόζε

Ισχυρό πλήγμα για τη Λάτσιο και την προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League, καθώς ο Μίροσλαβ Κλόζε τραυματίστηκε και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Γερμανός διεθνής αποχώρησε από την προπόνηση της Πέμπτης με πόνους στο μηρό και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού.

«Ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στη Ρώμη προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση των «λατσιάλι».

Σε περίπτωση που ο χρόνος αποθεραπείας είναι αυτός που εκτιμάται, ο 33χρονος επιθετικός θα χάσει τα παιχνίδια με Πάρμα, Νάπολι, Γιουβέντους και Νοβάρα.

www.sport-fm.gr

Θέλει Ολυμπιακούς ο Φορλάν

Θέλει Ολυμπιακούς ο Φορλάν

24/3/2012
Θέλει Ολυμπιακούς ο Φορλάν (Gettyimages/Idealimages)
Την επιθυμία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με την εθνική Ουρουγουάης εξέφρασε ο Ντιέγκο Φορλάν, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του.

Στη γιορτή του αθλητισμού συμμετέχουν νεαροί ποδοσφαιριστές, όμως οι ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τρεις παίκτες άνω των 23 ετών.

Έτσι ο διεθνής επιθετικός ελπίζει να είναι ένας από τους 23 εκλεκτούς του Όσκαρ Ταμπάρες και να μεγαλώσει τις 85 συμμετοχές που έχει με το εθνόσημο στο στήθος.

«Ελπίζω να είμαι εκεί, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Περιμένω υπομονετικά τις κλήσεις του προπονητή και γνωρίζω ότι χρειάζεται να παίξεις και δουλέψεις καλά για να σε καλέσεις», ανέφερε αρχικά ο Φορλάν και συνέχισε:

«Δεν έχω εμμονή. Αν δεν είχα ομάδα ή δεν είχα άδεια από την Ίντερ, τότε θα ήταν μεγάλη η απογοήτευσή μου».
www.sport-fm.gr

Μαραντόνα: «Του τα ‘λεγα εγώ του Τέβες…»

Μαραντόνα: «Του τα ‘λεγα εγώ του Τέβες…»

24/3/2012
Μαραντόνα: «Του τα ‘λεγα εγώ του Τέβες…»
Μετά την αποχή έξι μηνών ο Κάρλος Τέβες, στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι έδειξε πως ακόμα αποτελεί χρήσιμη μονάδα για τους «πολίτες». Ωστόσο ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως αποκάλυψε, είχε πει εδώ και τρεις μήνες στον «απάτσι», πως έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ρομπερτο Μαντσίνι.

«Συμβούλεψα τον Τέβες πριν από τρείς μήνες, να μιλήσει με τον Μαντσίνι όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε μεταξύ άλλων ο «θρύλος» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σε δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα «The Sun».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Του το είπα αυτό, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχανε χρήματα και δεύτερον διότι, χρειαζόταν να παίξει ποδόσφαιρο μετά από τόσο καιρό. Έπρεπε να γυρίσει πίσω!»
www.sport-fm.gr

Δύο αγωνιστικές σε Πέπε

Δύο αγωνιστικές σε Πέπε

24/3/2012
Δύο αγωνιστικές σε Πέπε

Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Πέπε, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση έβρισε τον διαιτητή Παράδας Ρομέρο μετά το ισόπαλο 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ». Αντίθετα, ο Σέρχιο Ράμος που είχε αποβληθεί στον ίδιο αγώνα δεν θα τιμωρηθεί, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας αποφάσισε να ακυρώσει τη μία από τις δύο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε στον αγώνα κι έτσι θα είναι διαθέσιμος για το ματς του Σαββάτου με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Μεσούτ Εζίλ, που αποβλήθηκε μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκε η Ρεάλ (χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή για την αποβολή του Ράμος) και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τους Βάσκους. Εξάλλου, ποινή δύο αγωνιστικών εκτός πάγκου επιβλήθηκε στον συνεργάτη του Ζοσέ Μουρίνιο, Ρουί Φαρία, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία για τέταρτη φορά τη φετινή περίοδο.

Παράλληλα, η ομοσπονδία αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στην καταγγελία που έκανε η ένωση διαιτητών κατά του Ζεράρ Πικέ μετά το όσα είχε δηλώσει ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα για την αποβολή του στον αγώνα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

www.sport-fm.gr

Τη Δευτέρα η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ

Τη Δευτέρα η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ

24/3/2012
Τη Δευτέρα η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ
Την ερχόμενη Δευτέρα (26/3) θα υποβληθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ σε μεταμόσχευση ήπατος, σύμφωνα με τη «L’Equipe». Δότης για τον 32χρονο Γάλλο μπακ, που είχε διαγνωσθεί πως έχει όγκο, θα είναι ένας παιδικός του φίλος, από τον οποίο θα αφαιρεθεί ένα μέρος του ήπατος και θα μεταμοσχευθεί στον άσο της Μπαρτσελόνα.

Η επέμβαση θα γίνει στη Βαρκελώνη κι ακόμη δεν είναι σαφές αν και πότε ο ποδοσφαιριστής θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πάντως ο Αμπιντάλ εξακολουθεί να προπονείται με την υπόλοιπη
www.sport-fm.gr

Κινείται για Φαν Πέρσι η Ρεάλ

Κινείται για Φαν Πέρσι η Ρεάλ

24/3/2012
Κινείται για Φαν Πέρσι η Ρεάλ
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι παρουσιάζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Daily Express» αναφέρει ότι ο Ολλανδός επιθετικός βρίσκεται ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μαδριλένων και με αυτό τον τρόπο θα κάνουν μία «κρούση» στην αγγλική ομάδα.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση των Λονδρέζων προτίθεται να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον διεθνή άσο με βελτιωμένες αποδοχές, ενώ θα του δώσουν 6 εκατ. ευρώ ως μπόνους υπογραφής.

Το συμβόλαιο του Φαν Πέρσι λήγει το καλοκαίρι του 2013, όμως οι φετινές του εμφανίσεις έχουν ανησυχήσει του παράγοντες της Άρσεναλ και ψάχνουν τρόπο να τον κρατήσουν τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο.
www.sport-fm.gr

«Όνειρο του Μέσι το Μουντιάλ»

«Όνειρο του Μέσι το Μουντιάλ»

24/3/2012
«Όνειρο του Μέσι το Μουντιάλ»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πλέον ο μεγάλος στόχος του Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του. Επίσης, ο Χόρχε Μέσι δήλωσε υπερήφανος για τα κατορθώματα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Μπαρτσελόνα.

«Πάντα ονειρεύεσαι τέτοιου είδους πράγματα, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα τα καταφέρει τόσο νέος. Πιστεύω ότι η συνεισφορά του στην ομάδα είναι πιο σημαντική, αλλά παρόλα αυτά είναι σπουδαίο να σκοράρεις, ειδικά σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του Μέσι και πρόσθεσε:

«Φαντάζομαι ότι είναι πολύ σημαντικό να τον θυμούνται σε έναν σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό που απολαμβάνει περισσότερο είναι ότι η Μπάρτσα είναι ακόμα στο παιχνίδι για την κατάκτηση του τίτλου».

Καταλήγοντας, ο Χόρχε Μέσι τόνισε: «Το όνειρό του είναι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα. Ο Λέο πάντα το ήθελε αυτό».

www.sport-fm.gr

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

 H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
24/3/2012


Τα μεγάλα ντέρμπι αυτό το διήμερο διεξάγονται στην Ιταλία, με την Μίλαν να υποδέχεται την Ρόμα το Σάββατο και την Γιουβέντους την Ίντερ την Κυριακή.
Στην Αγγλία το πρόγραμμα ανοίγει με λονδρέζικη μονομαχία, Τσέλσι - Τότεναμ, ενώ στην Ισπανία πολύ σημαντικά για την 4η θέση είναι τα Λεβάντε - Οσασούνα και Εσπανιόλ - Μάλαγα.
Με μονόπλευρο ενδιαφέρον διεξάγεται το 3ο φετινό "Old Firm" την Κυριακή, με την Σέλτικ να εξασφαλίζει τον τίτλο αν νικήσει την Ρέιντζερς μέσα στο "Άιμπροξ", αν όμως δεν έχει νικήσει η Μάδεργουελ το Σάββατο.
Εκτός από τον Γιώργο Σαμαρά, κούπα ενδέχεται να σηκώσει και ένας άλλος Έλληνας, καθώς η Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου αντιμετωπίζει την Κόρτραϊκ στον τελικό του βελγικού κυπέλλου.
Μεγάλο ματς υπάρχει στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν να φιλοξενείται στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ.
Η δράση πάντως ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής με το κυπριακό ντέρμπι, ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια, να ολοκληρώνεται ισόπαλο 0-0.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
                                                                

Premier League - 30ή αγωνιστική


Σάββατο
Τσέλσι - Τότεναμ (14:45)
Άρσεναλ - Άστον Βίλα (17:00)
Μπόλτον - Μπλάκμπερν
Λίβερπουλ - Γουΐγκαν
Νόριτς - Γουλβς
Σάντερλαντ - ΚΠΡ
Σουόνσι - Έβερτον
Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)
Κυριακή
Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ (18:00)
Δευτέρα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ (22:00)

                                                              

Serie A - 29η αγωνιστική


Σάββατο
Μίλαν - Ρόμα (19:00)
Παλέρμο - Ουντινέζε (21:45)
Κυριακή
Αταλάντα - Μπολόνια (13:30)
Λάτσιο - Κάλιαρι (16:00)
Νάπολι - Κατάνια
Τζένοα - Φιορεντίνα
Νοβάρα - Λέτσε
Τσεζένα - Πάρμα
Κιέβο - Σιένα
Γιουβέντους - Ίντερ (21:45)

                                                                        

Primera Division - 30ή αγωνιστική


Σάββατο
Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα (19:00)
Ρεάλ - Σοθιεδάδ (21:00)
Χετάφε - Βαλένθια (23:00)
Κυριακή
Σαραγόσα - Ατλέτικο (13:00)
Λεβάντε - Οσασούνα (17:00)
Εσπανιόλ - Μάλαγα
Μπιλμπάο - Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο - Βιγιαρεάλ (20:45)
Σεβίλλη - Σανταντέρ
Δευτέρα
Γρανάδα - Σεβίλλη (22:00)

                                                                 

Bundesliga - 27η αγωνιστική


Παρασκευή
Βόλφσμπουργκ - Αμβούργο (21:30)
Σάββατο
Μπάγερν - Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ - Κάιζερσλαουτερν
Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ
Βέρντερ - Άουγκσμπουργκ
Μάιντς - Χέρτα
Σάλκε - Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή
Στουτγκάρδη - Νυρεμβέργη (16:30)
Κολωνία - Ντόρτμουντ (18:30)

                                                                          

Ligue 1 - 29η αγωνιστική


Σάββατο
Αζαξιό - Λοριάν (20:00)
Μπρεστ - Νανσί
Εβιάν - Λιλ
Λιόν - Σοσό
Μονπελιέ - Σεντ-Ετιέν
Νις - Μαρσέιγ
Βαλανσιέν - Ρεν (22:00)
Κυριακή
Ντιζόν - Καέν (18:00)
Τουλούζ - Οσέρ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπορντό (22:00)

                                                                     

Primeira Liga - 24η αγωνιστική


Παρασκευή
Ολιανένσε - Μπενφίκα (22:45)
Σάββατο
Σπόρτινγκ - Φεϊρένσε (22:15)
Κυριακή
Μπέιρα-Μαρ - Νασιονάλ (18:00)
Σετούμπαλ - Λεϊρία
Ρίο Άβε - Γκιμαράες (20:00)
Πάσος Φερέιρα - Πόρτο (22:15)
Δευτέρα
Μαρίτιμο - Ζιλ Βισέντε (20:00)
Μπράγκα - Ακαντέμικα (22:15)

                                                                    

Eredivisie - 27η αγωνιστική


Παρασκευή
Εξέλσιορ - Χρόνινχεν (21:00)
Σάββατο
Ρόντα - Φιτέσε (19:45)
Μπρέντα - Νάιμεχεν (20:45)
Χέρενφεν - Φένλο
Ντεν Χάαχ - Τβέντε (21:45)
Κυριακή
Άλκμααρ - Βααλβάικ (13:30)
Χεράκλες - Ουτρέχτη (15:30)
Ντε Χράαφσχαπ - Φέγενοορντ
Άγιαξ - Αϊντχόφεν (17:30)

                                                                   

SüperLig - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Φενέρμπαχτσε - Μπούρσασπορ (19:00)
Κυριακή
Όρντουσπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί (15:30)
Ανκαραγκιουτσιού - Αντάλιασπορ
Σάμσουνσπορ - Μερσίν
Μανίσασπορ - Σίβασπορ
Καράμπιουκσπορ - Κάισερισπορ
Εσκίσεχιρσπορ - Γκαζιάντεπσπορ
Γαλατάσαράι - Τράμπζονσπορ (19:00)
Δευτέρα
Ιστανμπούλ - Μπεσικτάς (20:00)

                                                            

Scottish Premier League - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Αμπερντίν - Ινβερνές (17:00)
Ντανφέρμλιν - Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν - Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ - Μάδεργουελ
Σεντ Τζόνστοουν - Χαρτς
Κυριακή
Ρέιντζερς - Σέλτικ (15:00)

                                                                           

Κύπρος - 26η αγωνιστική


Παρασκευή
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 0-0
Σάββατο
ΑΕΚ - Αναγέννηση (18:00)
Ολυμπιακός - Ερμής
Κυριακή
Εθνικός Άχνας - ΑΕΛ (18:00)
Νέα Σαλαμίνα - Άρης
Απόλλων - Ανόρθωση
ΕΝΠ - Αλκή

                                                                      

Coupe de Belgique (Beker van België) - Τελικός

                                                             
Σάββατο
Κόρτραϊκ - Λόκερεν (21:30)  

ALEX WEB RADIO/TV

Βράβευση με μαντινάδες για τον πρόεδρο! (αποκλειστικό video)

Βράβευση με μαντινάδες για τον πρόεδρο! (αποκλειστικό video) 

24/3/2012

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΚΟΝΤΑΡΟΣΜάλιστα τραγούδησε για πρώτη φορά, μετά απο το ατύχημά του και ο κουμπάρος του προέδρου, Μανώλης Κονταρός. Οι μαντινάδες έδιναν και έπαιρναν και γενικότερα η βραδιά ήταν ευχάριστη και μέσα σε κρητικό πνεύμα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Πατεράκης βράβευσε τον Κο Μαρινάκη παραδίδοντάς του έναν τιμητικό πάπυρο σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανακήρυξή του σε μέλος της Ομοσπονδίας.
Νωρίτερα ο γνωστός γιατρός Γιάννης Κριαράς που προσφώνησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ζωής του απο παιδί, χωρίς να παραλείψει να συνδέσει την μέχρι σήμερα πορεία του με τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό!
Και φυσικά όσα του είπε αλλά και τραγούδησε ο Μανώλης Κονταρός σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.
www.olympiacos24.gr/

ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ?

ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ?

24/3/2012

 Μπα...δεν μπορει...αυτος πρεπει να την εχει κοψει την αλυσιδα...δεν μπορει...δεν ειναι δυνατον να ψαχνεται και να χτυπαει πορτες και να ζηταει να τον παρουν για να συνεχισει να παιξει μπαλλα...
ρε ριμπο...πας καλα? τι εχεις παθει? τα λεφτα αποκλειεται να σου εχουν τελειωσει γιατι εισαι τσιγκουνης  απλα σου λειπει η...δοξα , και μαλλον δεν εχεις αντιληφθει οτι ολα τα πραγματα σε αυτην την ζωη εχουν αρχη μεση και τελος...πας και παρακαλας να σε παρουν?  τι να σε κανουν ρε οργιο? τι νομιζες? οτι εκει ειναι...Αγκολα η ..Τζακικισταν? τι να σε κανουν? για τα ποδοσφαιρικα σου προσοντα στα ...σαραντα...η για τον αδαμαντινο χαρακτηρα σου? σε λιγο θα αρχισεις να πληρωνεις για να σε παρουν καπου....αφου δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ξεφτυλιζεσαι συνεχισε ετσι....αποδειχτηκε ακομη μια φορα ποσο ρεντικολο ησουνα παρολο το ποδοσφαιρικο μεγαλειο σου ( στα νειατα σου βεβαια...)
εμεις εδω θαμαστε και θα γελαμε μαζι σου....γιατι για γελια καταντησες.....

Από την Αγκόλα στην Αγγλία; ιδου το ρεπορταζ...
 Έχει σχέδια για το... μέλλον του ο Ριβάλντο, καθώς χτύπησε την πόρτα της Τσάρλτον και ρώτησε αν ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Η απάντηση, φυσικά, ήταν αρνητική...
Ο 39χρονος Βραζιλιάνος ψάχνει εναγωνιώς να βρει κάτι καλύτερο από την Καμπουσκορπ, στην Αγκόλα, αλλά φαίνεται πως αδυνατεί να καταλάβει τα μηνύματα που του στέλνουν όλοι και να σταματήσει την μπάλα...


 ALEX WEB RADIO/TV

Επαφή με Άμπραχαμ

Επαφή με Άμπραχαμ 

24/3/2012

Ο Ολυμπιακός προλειαίνει από τώρα το έδαφος για τις μεταγραφικές του κινήσεις το καλοκαίρι, τσεκάροντας παίκτες σε όλες τις γραμμές, ενόψει της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. 

Οπως αποκαλύπτει ο «Πρωταθλητής»,  ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήρθε σε επαφή με την πλευρά του Νταβίντ Άμπραχαμ της Βασιλείας, θέλοντας να πληροφορηθεί κατά πόσο ενδιαφέρεται να έρθει στον Θρύλο!  Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο Σέρβος σκάουτερ του Ολυμπιακού έμαθε ότι ο 25χρονος Αργεντίνος στόπερ είναι διατεθειμένος να έρθει στο λιμάνι, αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την ισπανική Χετάφε για την απόκτησή του...

Βεβαίως, το οικονομικό κίνητρο είναι μεγάλο αλλά ο Άμπραχαμ προτιμά να παίξει σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά σε μια που δίνει μάχη για να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο Άμπραχαμ είναι 25 ετών και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου και ανήκει από το 2008 στη Βασιλεία με 131 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Θρύλος βρίσκεται σε αναζήτηση και κεντρικού αμυντικού, με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στα μετόπισθεν, με τα συμβόλαια των Μέλμπεργκ, Μοντέστο να λήγουν, τον δανεισμό του Μαρκάνο από τη Βιγιαρεάλ να ολοκληρώνεται και τις σειρήνες αρκετών συλλόγων να καλούν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο...
 
www.thrylos.gr/

Άρεσαν Τάισον, Σόσα

Άρεσαν Τάισον, Σόσα

24/3/2012

Ο Τάισον και ο Ερνέστο Σόσα πλήγωσαν τον Ολυμπιακό με τη Μέταλιστ στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του Γιουρόπα Λίγκ, ωστόσο τόσο ο Βραζιλιάνος all around επιθετικός, όσο και ο Αργεντίνος μέσος έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους του Θρύλου.

Σύμφωνα με τη «Γάτα» για τον Τάισον μόνο καλά λόγια είχαν να λένε στο λιμάνι καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολος και απρόβλεπτος αντίπαλος και φρόντισαν να διερευνήσουν μάλιστα και τις απαιτήσεις των Ουκρανών μαθαίνοντας ότι η τιμή πώλησης που έχει τεθεί για χάρη του είναι μεγαλύτερη των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλά και κολακευτικά σχόλια συγκέντρωσε και ο Ερνέστο Σόσα, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό όταν έπαιζε στη Νάπολι και πιο παλιά στη Μπάγερν. Ο Αργεντίνος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και στον Πειραιά εκτιμούν ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Με δεδομένο ότι θέλει να αποχωρήσει από το Χάρκοβο, δεν αποκλείεται το όνομά του να επανέλθει στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα στο άμεσο μέλλον...

www.thrylos.gr/

Πάνε στον Άρειο Πάγο για το μπλουζακι....

Πάνε στον Άρειο Πάγο για το μπλουζακι....

24/3/2012

 
Στον Άρειο Πάγο  προσφευγει ο Παο και θα ζητήσει την εξαίρεση του αθλητικού δικαστή κ. Κανάκη από τις υποθέσεις του «τριφυλλιού», σύμφωνα με τον δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.  Ο αθλητικός δικαστής μόνο που δεν έβαλε τα γέλια μετά την μήνυση των ανθρώπων του εξασφύριχτρου για το μπλουζάκι που φορούσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με το περιβόητο 18-2, ωστόσο, οι παράγοντες του ΠΑΟ δεν βάζουν μυαλό.

Διαβάστε τι δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Μιχάλης Δημητρακόπουλος και βγάλτε συμπέρασμα...

"Άλλο ένα αριστούργημα του αθλητικού δικαστή, κυρίου Ιωάννη Κανάκη! Το μπλουζάκι του κυρίου Παναγιώτη Αγγελόπουλουπου "φώναζε" στους φιλάθλους την υποτιθέμενη εύνοια της διαιτησίας στον Παναθηναϊκό, δεν αποτελεί δυσφήμηση του αθλήματος και της διαιτησίας, σύμφωνα με την απαλλακτική απόφαση του κυρίου Κανάκη, αλλά μάλλον διαφήμιση.Ο κύριος Ιωάννης Κανάκης έγινε γνωστός ως αθλητικός δικαστής όταν πέρσι τιμώρησε βαρύτατα τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η απόφαση κατέπεσε από το ΑΣΕΑΔ και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό παρουσία των φιλάθλων του. Η άνω απαλλακτική απόφαση - σύμφωνα με τη νομοθεσία - δεν εφεσιβάλλεται, άρα η ανευθυνότητα πλέον επιβραβεύεται αμετάβλητα.Επειδή όμως το Σύνταγμα κατοχυρώνει τη δικαστική ανεξαρτησία και όχι την δικαστική ακρισία, ο Παναθηναϊκός θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα του Άρειου Πάγου κατά του αθλητικού δικαστή και θα ζητήσει να ελεχθεί πειθαρχικά. Συγχρόνως θα ζητήσει την εξαίρεσή του από υποθέσεις του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».
 
ALEX WEB RADIO/TV

TI ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

 TI ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...
24/3/2012
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/3/2012
06:50
OTE SP3-HD
Formula 1: Ελεύθερα δοκιμαστικά (Μαλαισία)
09:50
ΟΤΕ SP3
Formula 1: Χρονομετρημένα δοκιμαστικά (Μαλαισία)
14:00
OTE SP2
Bundesliga 2: Γκρόιτερ Φίρτ - Καρλσρούη
14:30
OTE SP3
Champions League Βόλεϊ: Κάνες - Βίλα Κορτέζε (Γ)
14:45
NS1-HD
Premier League: Τσέλσι - Τότεναμ
15:00
OTE SP1
Football League: Λάρισα - Βέροια
16:00
ΕΤ3
A1 Μπάσκετ: Άρης - Ρέθυμνο
16:00
NET
Α1 Μπάσκετ: Ίκαρος - ΠΑΟΚ
16:30
ΟΤΕ SP2
Bundesliga: Μπάγερν - Αννόβερο
17:00
NS3
Premier League: Λίβερπουλ - Γουίγκαν
17:15
NS1-HD
Superleague: Ατρόμητος - Ξάνθη
17:15
NS2
Superleague: Άρης - Πανιώνιος
17:30
OTE SP3
Champions League Βόλεϊ: Φενερμπαχτσέ - Ντιναμό Καζάν (Γ)
19:00
OTE SP1
Primera Division: Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα
19:30
OTE SP2
Bundesliga: Σάλκε - Λεβερκούζεν
19:30
NS1-HD
Premier League: Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι
19:30
NS2
Superleague: ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
21:00
NS3
ΝΒΑ: Λ.Α. Κλίπερς - Μέμφις Γκρίζλις
21:00
OTE SP1
Primera Division: Ρεάλ Μαδρίτης - Σοσιεδάδ
22:00
NS1-HD
Ligue 1: Βαλενσιέν - Ρεν
23:00
OTE SP1
Primera Division: Χετάφε - Βαλένθια
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/3/2012
13:00
OTE SP1
Primera Division: Σαραγόσα - Ατλέτικο Μαδρίτης
15:00
NS2
Superleague: Κέρκυρα - ΠΑΟΚ
15:00
NS3
Superleague: Δόξα Δράμας - Λεβαδειακός
17:00
OTE SP1
Primera Division: Εσπανιόλ - Μάλαγα
17:15
NS2
Superleague: ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης
17:15
NS3
Superleague: ΑΕΚ - Παναιτωλικός
18:00
NS7
Premier League: Γουέστ Μπρομ - Νιουκάστλ
18:30
OTE SP2
Bundesliga: Κολονία - Ντόρτμουντ
19:00
OTE SP1
Primera Division: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ Χιχόν
19:30
NS1-HD
Superleague: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης
20:45
OTE SP3
Primera Division: Μπέτις - Σανταντέρ
22:00
NS2
Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν - Μπορντό
22:00
ALPHA / OTE SP3
Formula 1: (Μαλαισία)

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
www.alexwebradiotv.blogspot.com INFO:alexwebradiotv@hotmail.com SKYPE:alekos1962
 
 ALEX WEB RADIO/TV