ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοτιμωρια και αποθεωση για Βαλβέρδε

Αυτοτιμωρια και αποθεωση για Βαλβέρδε

22/02/2013
 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε το καλό παράδειγμα τιμωρώντας τον εαυτό του επειδή καθυστέρησε να προσέλθει σε προπόνηση της Βαλένθια. Έτσι έκανε το τραπέζι σε 31 μέλη του συλλόγου γνωρίζοντας κυριολεκτικά την αποθέωση!
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έστειλε το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές των "νυχτερίδων" αποδεικνύοντας πως η πειθαρχία στον σύλλογο αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πριν από μερικές εβδομάδες είχε εμφανιστεί με καθυστέρηση στην προπόνηση της Βαλένθια.
Ο 49χρονος τεχνικός ταξίδεψε με την τελευταία πτήση από το Μπιλμπάο στη Βαλένθια, όμως μία καθυστέρηση δεν του επέτρεψε να αφιχθεί στην ώρα του.
Ο πρώτος που αναγνώρισε το λάθος ήταν ο ίδιος. "Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να τηρούμε τους κανονισμούς. Οφείλουμε να ερχόμαστε στην ώρα μας στην προπόνηση.
Ήταν λάθος μου. Σας καλώ την Τετάρτη σε δείπνο. Τα έξοδα πληρωμένα από μένα" είπε χαρακτηριστικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε κερδίζοντας με την συμπεριφορά του, τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Πράγματι 31 άτομα βρέθηκαν στο εστιατόριο Μασία Ρομάνι. Κατά την είσοδο του ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από τους παίκτες της ισπανικής ομάδας. Κάποιοι μάλιστα αστειευόμενοι του φώναζαν "Βαλβέρδε μείνε". Ο ίδιος φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο του απολαμβάνοντας τις στιγμές.

ALEX WEB RADIO/TV

EUROPA LEAGUE:Θρίλερ, εκπλήξεις και θρίαμβοι

EUROPA LEAGUE:Θρίλερ, εκπλήξεις και θρίαμβοι

Μεγάλα παιχνίδια είχε η φάση των «32» του Europa League. Μεγάλες χαμένες οι Νάπολι και η Ατλέτικο Μαδρίτης που αποκλείστηκαν από Βιτόρια Πλζεν και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα. Παραλίγο άθλος για την Λίβερπουλ, η οποία μετέτρεψε το 0-1 σε 3-1 αλλά της έλειπε ένα γκολ για να «πετάξει» έξω την Ζενίτ.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια:

Μπενφίκα-Λεβερκούζεν 2-1 (1-0)
Μπορντό-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (1-1)
Τσέλσι-Σπάρτα Πράγας 1-1 (1-0)
Φενερμπαχτσέ-ΜΠΑΤΕ 1-0 (0-0)
Αννόβερο-Ανζί 1-1 (1-3)
Λίβερπουλ-Ζενίτ 3-1 (0-2)
Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 (0-3)
Πλζεν-Νάπολι 2-0 (3-0)
Κλουζ-Ίντερ 0-3 (0-2)
Ντνιέπρ-Βασιλεία 1-1 (2-0)
Γκενκ-Στουτγκάρδη 0-2 (1-1)
Λάτσιο-Γκλάντμπαχ 2-0 (3-3)
Λυών-Τότεναμ 1-1 (1-2)
Μέταλιστ-Νιούκαστλ 0-1 (0-0)
Ρούμπιν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (2-0)
Στεάουα - Άγιαξ 2-0, 4-2 πεν. (0-2) 
Δειτε καποια βιντεο απο τις αναμετρησεις της διοργανωσης


 

 
 
  

 Η ΩΡΑ ΤΩΝ 16 ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Ολοκληρώθηκε το παζλ των 16 καλύτερων ομάδων του Europa League, οι οποίες θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του θεσμού. Δείτε τα ζευγάρια!

«Τιτανομαχίες» στη διασταύρωση...
Ναι μεν η τροπαιούχος Ατλέτικο Μαδρίτης «έφυγε», ναι μεν η Νάπολι καταποντίστηκε, ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε, όμως η ζωή συνεχίζεται στο Europa League. Εκεί, όπου βγήκαν τα οκτώ νέα ζευγάρια των 16 ομάδων, από τις οποίες οι μισές θα συνεχίσουν στα προημιτελικά του θεσμού.

Φυσικά ξεχωρίζει η «μάχη»… αλά Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στις Τότεναμ και Ίντερ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ανζί-Νιούκαστλ.

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου με τις ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 14.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια των «16»:

Τότεναμ-Ίντερ
Στουτγάρδη-Λάτσιο
Λεβάντε-Ρούμπιν Καζάν
Βασιλεία-Ζενίτ
Βικτόρια Πλζεν-Φενέρμπαχτσε
Μπενφίκα-Μπορντό
Ανζί-Νιούκαστλ
Τσέλσι-Στεάουα Βουκουρεστίου

ALEX WEB RADIO/TV

Αμφισβητεί ανοιχτά τους νόμους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Αμφισβητεί ανοιχτά τους νόμους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Ο αθλητικός δικαστής διευκρίνισε πως η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι δύο μήνες αποκλεισμός από την είσοδο του στα γήπεδα και όχι απλά από τους αγωνιστικούς χώρους, γεγονός που έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. "Όποιος τολμήσει ας έρθει να με βγάλει έξω, δεν θα συμμορφωθώ!", απείλησε ανοιχτά!
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τη διορθωτική απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που ανέφερε πως τιμωρείται με δύο μήνες αποκλεισμό από την είσοδο του στα γήπεδα και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, έγινε έξαλλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε άτομα του περιβάλλοντος του, δεν πρόκειται να φύγει από το ΟΑΚΑ κι όποιος θέλει να πάει να τον βγάλει έξω από το γήπεδο!
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προκαλεί ξανά το κοινό αίσθημα, αμφισβητώντας ουσιαστικά την ελληνική νομοθεσία! Παράλληλα ισχυρίζεται πως πίσω από την διορθωτική απόφαση κρύβεται ο... Ολυμπιακός.

"Το γαυροσύστημα ξαναχτύπησε. Αυτή η απόφαση είναι σκέτη κοροϊδία. Δεν πρόκειται να συμμορφωθώ. Όποιος τολμήσει, ας έρθει να με βγάλει έξω από το ΟΑΚΑ...", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να πραγματοποιήσει την απειλή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκειμένου να δούμε την αντίδραση των αρμόδιων φορέων και φυσικά της δικαιοσύνης...


www.redplanet.gr/

Πάουελ & Πέρκινς vs Φώτση & αφερεγγυότητας

Πάουελ & Πέρκινς vs Φώτση & αφερεγγυότητας

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός φτάνει στην ανακοίνωση ενός καλαθοσφαιριστή, όλως τυχαίως από τον Παναθηναϊκό ξετρυπώνει ο... Φώτσης. Ένα κακόγουστο επικοινωνιακό τρικ της πράσινης ΚΑΕ την οποία οι Ιταλοί, ούτως ή άλλως, θεωρούν αφερέγγυα!
Μια νέα ασχολία βρήκαν στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το περσινό καλοκαίρι, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις μεταγραφικές κινήσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όποτε οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ή ανακοινώνουν την απόκτηση καλαθοσφαιριστή, ξαφνικά στο πράσινο στρατόπεδο εμφανίζεται ο... Batman. Όχι βέβαια ο σούπερ ήρωας της DC Comics, αλλά ο Αντώνης Φώτσης της ιταλικής Αρμάνι Μιλάνο!
Σαφώς και πρόκειται για ένα κακόγουστο επικοινωνιακό τρικ των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν πως κινούνται για το "μπαμ" (όπως θεωρούν την περίπτωση επαναπατρισμού του διεθνή Έλληνα φόργουορντ), αλλά στην ουσία προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τίποτε άλλο. Είναι πραγματικά αστείο να παρακολουθεί κανείς την -και καλά- επιθυμία του ΠΑΟ να φέρει ξανά τον Φώτση στην Ελλάδα καθώς οι "λεπτομέρειες" που υποτίθεται πως χαλάνε τη συμφωνία είναι για γέλια. Τελευταία "δικαιολογία";

Ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αρμάνι δεν είχαν αίσιο τέλος διότι δεν έγινε σωστή συνεννόηση στο... νόμισμα! Οι μεν μιλούσαν σε ευρώ και οι δε σε δολάρια!

Έψαχνε για ψηλό ο Ολυμπιακός (Πάουελ); Τσουπ, "Ο Παναθηναϊκός κινείται για Φώτση!", βλέπαμε. Πήγαινε για κοντό ο Ολυμπιακός (Πέρκινς); Πάρε τα "Κοντά στο μπαμ με Φώτση ο ΠΑΟ" που διαβάζαμε.

Όπως καταλαβαίνετε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ποτέ όσον αφορά τη μετακίνηση του Αντώνη Φώτση στον ΠΑΟ. Και συν τοις άλλοις είναι γεγονός πως η Αρμάνι Μιλάνο θεωρεί εντελώς ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ σε οικονομικά θέματα την ΚΑΕ Παναθηναϊκός...

www.redplanet.gr/

Δηλωσεις παικτων

Δηλωσεις παικτων

22/02/2013

Πέρκινς: "Έχω μία μεγάλη ευκαιρία"

Ο Πέρκινς δήλωσε πως νιώθει ευλογημένος που ήρθε στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ξέρει πολύ καλά πως έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. "Είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου", σχολίασε.
Ο Ντορόν Πέρκινς φόρεσε τα ερυθρόλευκα και λίγο πριν πραγματοποιήσει την δεύτερη του προπόνηση μαζί με την ομάδα έκανε δηλώσεις τόσο για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, όσο και για την μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως είναι απαιτητικός από τον εαυτό του, σχολίασε πως νιώθει ευλογημένος που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι, ενώ τόνισε πως ξέρει καλά πως έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ δεν αναμένεται να αγωνιστεί, καθώς ο κόουτς Μπαρτζώκας θέλει πρώτα από τον παίκτη του να κατανοήσει πλήρως την τακτική και στα συστήματα της ομάδας.
Ο Ντορόν Πέρκινς σχολίασε: "Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα για να παίζει κανείς. Θέλω να παίξω και να βοηθήσω. Ήταν εύκολη απόφαση για εμένα να φτάσω εδώ, ομάδα υψηλού επιπέδου και μεγάλη προοπτική για έναν αθλητή.

Εξαρτάται από τους προπονητές το πότε θα παίξω. Εγώ προσπαθώ να είμαι έτοιμος, μπορεί να παίξω κόντρα στην Κάχα, μπορεί και όχι. Δεν το ξέρω. Θέλω χρόνο προσαρμογής καθώς ήμουν στην Κίνα και δεν είναι εύκολο.

Έχουμε Αμερικανούς στην ομάδα και αυτό κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μου εδώ. Νιώθω ευλογημένος, είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα, ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τίτλους που είναι και ο δικός μου στόχος.

Ξέρω τι μπορώ να κάνω, νιώθω καλά και έχω ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Θα είναι ωραίο να δείξω, πρώτα από όλα σε εμένα, αλλά και σε όλους τους άλλους πως είμαι εδώ και μπορώ να αγωνιστώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου και έχω φιλοδοξίες. Βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχω κίνητρο να διακριθώ και να κερδίσω τίτλους".

Περπέρογλου: "Να κάνουμε το παιχνίδι μας"

Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να θέσει τους δικούς του κανόνες στο παρκέ κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και να μην αφήσει τους Ισπανούς να τρέξουν σε ανοιχτό γήπεδο.
Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ (22/2), υποστηρίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψουν στην ισπανική ομάδα να βρει ανοιχτό γήπεδο.
"Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και η Κάχα Λαμποράλ είναι καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να θέσουμε στο γήπεδο τους δικούς μας κανόνες. Αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά και πάλι τίποτα δεν θα είναι οριστικό.

Όπως είπα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό αφού παίζουμε κόντρα σε μια ισπανική ομάδα και φυσικά να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν σε ανοιχτό γήπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Περπέρογλου.

RedPlanet.gr - Περπέρογλου ενόψει Κάχα Λαμποράλ από Pireotis7




www.redplanet.gr/

Μπαρτζώκας: "Έγινε προπαγάνδα"

Μπαρτζώκας: "Έγινε προπαγάνδα"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως στήθηκε προπαγάνδα γύρω από το όνομα του, ανέλυσε τους λόγους που η ομάδα κατέληξε τον Πέρκινς, μίλησε για το ματς με την Κάχα, ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα του Πάουελ.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Euroleague στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για πολλά θέματα. Πήρε θέση για τα λεγόμενα της ΚΕΔ, τονίζοντας πως δεν χαρακτήρισε ποτέ μέθυσο τον κομισάριο, εξηγώντας πως τον ρώτησε αν είναι νηφάλιος για μία λάθος απόφαση που πήρε στην Δράμα. Παράλληλα έκανε την δική του ανάλυση για το ματς κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, δήλωσε πως κυκλοφορεί μία ίωση στην ομάδα (Σπανούλης, Παπανικολάου), ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα του Τζος Πάουελ, εκφράζοντας την σιγουριά του πως ο Αμερικανός θα βοηθήσει την ομάδα, αρκεί να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αλλά και να προσαρμοστεί σε κάποια νέα δεδομένα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε: "Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα Λαμποράλ φέτος. Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκείνοι τι θα βρουν απέναντι τους. Οι διαφορές είναι Όλεσον και Γέλινεκ που δεν θα παίξει και για εμάς ο Μάντζαρης που είναι εκτός. Θέλουμε τη νίκη, δεν θα είναι εύκολο. Πριν λίγο καιρό είχαν 17 νίκες συνεχόμενες ενώ είναι δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν κερδίζει και όταν χάνει έχει περισσότερους αιφνιδιασμούς, καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και στα ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και πολλές ασίστ. Στα ριμπάουντ δίνει περίπου 8 παραπάνω από τον αντίπαλο. Αν δούμε αυτά τα στοιχεία και τα διαχειριστούμε σωστά, τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουμε στη νίκη".

Για το αν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Πέρκινς, αλλά και στο γιατί η ομάδα τον επέλεξε, είπε: "Κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα δούμε τον Πέρκινς αύριο. Θα λειτουργήσουμε όπως με τον Σερμαντίνι και τον Πάουελ. Ο Σπανούλης είχε πυρετό και δεν έκανε προπόνηση σήμερα, ο Παπανικολάου δεν ήταν πολύ καλά, οπότε ακόμη δεν μπορώ να σας πω 100% τι θα γίνει. Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορεί μία ίωση στην ομάδα. Πρόθεση μου είναι να μην βρεθεί αύριο στη 12αδα ο Πέρκινς, αλλά θα το αποφασίσουμε αύριο αυτό και όχι σήμερα. Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη. Επίσης πρόκειται και για έναν εξαιρετικό αμυντικό."

Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη. Θέλουμε μεγαλύτερο ροτέσιον, δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά και δεν θέλουμε να τον κουράσουμε άλλο. Το παιχνίδι δεν πάει όπως το προγραμματίζεις από την αρχή, αλλά και τι γίνεται στη διάρκεια του. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και πως κυλάει το παιχνίδι με φθορά φάουλ κλπ. Ο Κατσίβελης στη Μόσχα έκανε θετικό παιχνίδι και θα πάρει ευκαιρίες"..

Για την μειωμένη απόδοση του Τζος Πάουελ, τόνισε: "Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έμεινε 10 μέρες εκτός, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στο γόνατο, στη συνέχεια ήρθε και ο Σερμαντίνι οπότε τότε ήταν φυσιολογικό να έρθει ένα ντεφορμάρισμα. Τον πιστεύουμε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του, είναι σημαντικός για την ομάδα μας, όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι ποιότητα έχει ως παίκτης. Δεν θέλω να μπω ασπίδα, αλλά θα δείτε πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε και εμείς. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του και να το ξέρετε. Οι αλλαγές έγιναν διότι υπήρχαν λόγοι. Ο Πάουελ είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Ξέρουμε την ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης, τόσο οι προπονητές, όσο και οι συμπαίκτες του. Πρέπει απλά να προσαρμοστεί σε ορισμένα νέα δεδομένα, να αντιμετωπίσει διαφορετικά το παιχνίδι και να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Θα τον στηρίξουμε και θα μας στηρίξει".

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα στον πρώτο γύρο στη Βιτόρια, σχολίασε: "Δεν είχε να κάνει τόσο με την άμυνα μας στο "πικ-εν-ρολ". Επί της ουσίας πληρώσαμε το τρίτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια που παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το ματς. Δεν θα προβληματιστούμε μόνο για το πικ εν ρολ και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι παίκτες τότε, όπως ο Όλεσον, άλλος ο Κουκ , ο κάθε παίκτης θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια, έπαιξαν Final-8, είναι μια πόλη να φτάσεις εκεί είναι δύσκολο, το ίδιο και γι’ αυτούς όταν ταξιδεύουν εκτός. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνέχεια στο ίδιο επίπεδο. Ούτε οι 17 συνεχόμενες νίκες ήταν φυσιολογικό, ούτε βέβαια και η κατάσταση που είναι τώρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν σωστά. Όλες οι ομάδες θα περάσουν αυτό το στάδιο αυτούς τους δέκα μήνες. Το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι αυτό. Εμείς το έχουμε κάνει αυτό παραπάνω από 3-4 φορές φέτος και αυτό οφείλεται στους παίκτες οι οποίοι έχουν χαρακτήρα νικητή".

Για την εικόνα της Κάχα, η οποία δείχνει κάπως κουρασμένη, αλλά και για τους παίκτες του είπε: Είναι απόλυτα λογικό, καθώς έχει δώσει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Δείχνει όντως κάπως κουρασμένη, αλλά ας μην ξεχνάτε πως έχει κάνει και πολλά ταξίδια. Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχεςι μεγάλη διάρκεια σε απόδοση. Και που έκανε 17νίκες δεν ήταν φυσιολογικό. Όλες οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να αντιδρούν. Είχε χάσει ματς και μετά κέρδιζε τα επόμενα που ήταν επίσης σημαντικά. Είναι κοντά στους 10 μήνες η κάθε ομάδα, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό πάντα μετά από ήττες να δείχνουμε αντίδραση και να κερδίζουμε. Έχουμε δείξει πως διαθέτουμε χαρακτήρα νικητή.

Στον τελικό δεν ήταν εύκολο να συγκεντρωθείς. Θυμάμαι τους μίλαγα και είχαν ένα αμπλανέζ βλέμμα, όντας σοκαρισμένοι από το περιστατικό με τον Χάινς. Η Κάχα είναι εξαιρετική ομάδα και μας είχε κερδίσει παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ στη Βιτόρια. Στο ημίχρονο επειδή ήμασταν μπροστά αυτό στην πράξη κάπως μας επηρέασε, με αποτέλεσμα να μπούμε πιο χαλαροί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες πάντως να τελειώσουν ένα ματς. Παίκτες που μπορούν να πάρουν σωστές και κρίσιμες αποφάσεις σε σημαντικές στιγμές ενός αγώνα, όπως τους Λο, Σπανούλη, Σλούκα. Σημασία έχει επίσης να διαθέτεις και παίκτες για το ξεκίνημα, που θα κάνουν σωστά φάουλ, που θα δώσουν τρεξίματα και θα κάνουν δουλειές στο παρκέ. Πρέπει να βελτιώσουμε το πως ξεκινούμε τους αγώνες μας".

Για την υπόθεση πρόκριση, σχολίασε: "Είναι πραγματικά πολύ πρόωρο ακόμη. Έχουμε ακόμη δύο μήνες με εφτά παιχνίδια, καμία διαφορά δεν σκεφτόμαστε, αλλά μόνο τη νίκη κόντρα στην Κάχα. Κάναμε τέσσερις νίκες στην πρώτη φάση και δύο στα τέσσερα εκτός ως τώρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε παντού, το είχα πει και μετά τη Σιένα, σε οποιαδήποτε έδρα. Οπότε αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά".

Για το αν θα επιλεχθεί ο Πέρκινς ή ο Γκετσεβίτσιους στην Α1, σχολίασε: "πήραμε ένα γκαρντ γιατί χτύπησε ο Βαγγέλης, δεν έχουμε αποφασίσει ποιος θα είναι στην Α1. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε στο Περιστέρι θα υπάρχει αλλαγή. Το να κόψεις κάποιον μας στεναχωρεί, δυστυχώς δεν το θέλαμε. Μπλέκουμε σε μια διαδικασία που δεν θέλαμε".

Για τα όσα σχολίασαν στην ΚΕΔ οι Συμεωνίδης και Κορομηλάς, απάντησε: "Θα ήθελα να πω τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για προπαγάνδα, δεν είπα ποτέ τις λέξεις μέθυσος και αλκοολικός και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να το επιβεβαιώσει παρά μόνο ο κύριος αυτός. Να σας πω τι είπα και τι συνέβη πραγματκά. Όταν πιέσαμε τη μπάλα και η Δράμα έκανε 8’’, πήγα στον κομισάριο κ. Μούστο, και η ερώτηση που έκανα ήταν “είστε νηφάλιος;” Τρεις-τέσσερις ερμηνείες στο λεξικό του Μπαμπινιώτη υπάρχουν για τη συγκεκριμένη έκφραση και μπορείτε να τις δείτε. Αυτό που εννοούσα ήταν εάν ο κύριος αυτός ήταν ήρεμος εκείνη την ώρα ώστε να συζητούσαμε τη φάση.

Πρόκειται ξεκάθαρα για προπαγάνδα, Κορομηλάς και Συμεωνίδης δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να συζητήσουν άλλα και άλλα, αλλά αυτό το είπαν στην ΚΕΔ χθες. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Ο εκφωνητής της ΕΤ3 είπε ότι κάθομαι στον πάγκο και προσβάλω τον Μάρκοβιτς. Δηλαδή όλοι οι προπονητές που κάθονται στον πάγκο στο ΝΒΑ, δεν σέβονται τον αντίπαλο προπονητή; Όλα αυτά έγιναν για την δημιουργία εντυπώσεων. Να μας πει η Επιτροπή ποιος ο ρόλος της και όταν συνεδριάζουν εάν κάνουν κριτική στο τι έκαναν οι διαιτητές. Σας επαναλαμβάνω, αν υπάρχει ένας που μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι ο κύριος ο συγκεκριμένος και περιμένω να το δω.

Δεν θέλω να ρίξω νερό στον μύλο της προπαγάνδας και να συνεχιστεί όλο αυτό. Υπάρχει μια κατάσταση στην Ελλάδα που όλα μεγαλοποιούνται. Έτσι είμαστε σαν λαός. Με προβληματίζει ξεκάθαρα. Οι πρόεδροι και οι παίκτες της ομάδας μας δεν μπορεί να είναι στόχος γιατί είναι κοσμήματα και οι παίκτες μας ο κορμός της Εθνικής ομάδας. Και ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής, όχι εγώ, αλλά αυτός που είναι κάθε χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν έχω πρόβλημα να μου γίνει κριτική, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι πόλεμος κάτω από τη μέση".

www.redplanet.gr/

Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση στο ΣΕΦ

Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση στο ΣΕΦ

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδωσε το "παρών" στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (22/2) κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ (21:00).
O πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έδωσε το "παρών" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το απόγευμα της Πέμπτης (21/2) ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την τελευταία προπόνηση της ομάδας, λίγες ώρες πριν την σημαντική αναμέτρηση κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, η οποία θα διεξαχθεί το βράδυ (21:00) της Παρασκευής (22/2).
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν θέλησε να μιλήσει στους παίκτες ή να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ και παρακολούθησε διακριτικά την προπόνηση της ομάδας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή ώστε να ανεβάσουν οι παίκτες την ένταση, αλλά και τον ρυθμό τους στην προπόνηση.

Το παιχνίδι κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ είναι ιδιαίτερα σημαντικό από βαθμολογικής πλευράς για τον Ολυμπιακό και με το να δίνει το "παρών" στην προπόνηση ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος κάνει αντιληπτή σε όλους την κρισιμότητα της αναμέτρησης

www.redplanet.gr/

Με ιώσεις και Πέρκινς

Με ιώσεις και Πέρκινς

Δύο παίκτες του Ολυμπιακού ταλαιπωρούνται με ιώσεις. Στομαχικές διαταραχές ο Παπανικολάου αλλά προπονήθηκε, ενώ ο Σπανούλης έχει 38 πυρετό. Ο αρχηγός πήγε στο ΣΕΦ, δεν προπονήθηκε και έκανε μόνο σουτ. Κανονικά στο πρόγραμμα ο Πέρκινς, αλλά πιθανότατα δεν θα παίξει κόντρα στην Κάχα. Δείτε τα βίντεο του RedPlanet.gr από την προπόνηση της ομάδας.
Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την προετοιμασίας της ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού της Παρασκευής (22/2, 21:00), στο οποίο θα υποδεχτεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κάχα Λαμποράλ, για την 8η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς για τους Πειραιώτες, καθώς με νίκη θα προσπεράσουν στον όμιλο τους Βάσκους, με τους οποίους αυτή την στιγμή ισοβαθμούν (από 4 νίκες και 3 ήττες). Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο γνωρίζουν πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, η οποία στο ενδεχόμενο που έρθει θα ισχυροποιήσει την θέση των Πρωταθλητών στο γκρουπ.
Στα αγωνιστικά θέματα, τα πράγματα δεν είναι και ιδανικά για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχουν ορισμένα μικροπροβλήματα.

Ο Κώστας Παπανικολάου αντιμετωπίζει στομαχικές διαταραχές. Την Τετάρτη δεν προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του για προληπτικούς λόγους, αλλά την Πέμπτη (21/2) έλαβε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα. Αισθάνεται καλύτερα και κατά την διάρκεια της προπόνησης δεν ένιωσε ενοχλήσεις.

Η ίωση που κυκλοφορεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο όμως "χτύπησε" και τον Βασίλη Σπανούλη! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ της Τετάρτης (20/2) και ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας πως δεν νιώθει καλά.

Το θερμόμετρο έδειξε 38 πυρετό και προληπτικά δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση των ερυθρολεύκων το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης (21/2). Παρά το γεγονός αυτό όμως, ο τρομερός Red-Bill έδωσε το "παρών" στο ΣΕΦ και δεν έμεινε σπίτι του. Φόρεσε την γκρι φόρμα του του Ολυμπιακού και βγήκε στο παρκέ ώστε να κάνει ορισμένα σουτ, συζητώντας μαζί με τους συμπαίκτες του. Δεν προπονήθηκε βέβαια και αρκέστηκε στα σουτ.

Η κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία και από τον Ολυμπιακό θεωρούν δεδομένο πως θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση ακόμη και αν έχει πυρετό. Άλλωστε είναι κάτι που το επιθυμεί και ο ίδιος. Το θέμα, βέβαια, είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί, αλλά από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο εκτιμούν πως δεν θα παρουσιαστεί επηρεασμένος. Κατά την διάρκεια της προπόνησης, επίσης, ο αρχηγός είχε ολικόλεπτο τετ-α-τετ με τον Τζος Πάουελ (όπως θα δείτε και στο δεύτερο παρακάτω βίντεο), συζητώντας μαζί του για αγωνιστικά θέματα, δίνοντας του ορισμένες συμβουλές.

Το "παρών" στην προπόνηση έδωσε κανονικά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ντορόν Πέρκινς, ο οποίος προσπαθεί να εξοικειωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται στον Ολυμπιακό. Βρίσκεται στο στάδιο που ακόμη μαθαίνει την τακτική και τα συστήματα των ερυθρολεύκων, αλλά δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, εφόσον το αποφασίσουν οι προπονητές του. Αυτό πάντως δεν αναμένεται να συμβεί, καθώς ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να τον βάλει σιγά-σιγά στην 12άδα, αφού μάθει καλύτερα την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Αυτό άλλωστε έκανε και με τους Τζο Πάουελ και Γιόργκι Σερμαντίνι.

Δείτε τα βίντεο από την προπόνηση στο ΣΕΦ. Τα σουτ του εμπύρετου Σπανούλη και ο Πέρκινς:


RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Κάχα Λαμποράλ


RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Κάχα (2)

www.redplanet.gr/

Πουρσανίδης: "Να γίνει καλός προγραμματισμός"

Πουρσανίδης: "Να γίνει καλός προγραμματισμός"

Ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε πως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που του άξιζε στις δύο αναμετρήσεις με τη Λεβάντε, υποστηρίζοντας πως πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένα καλό προγραμματισμό ενόψει της επόμενης σεζόν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":
Για τη χθεσινή εικόνα του Ολυμπιακού με την Λεβάντε

"Είδα το παιχνίδι και φάνηκε ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι αυτό που λέμε ότι πολλά πράγματα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Τα παιδιά το πίστεψαν και το ήθελαν. Ωστόσο, μετά από αυτό το αστείο γκολ χάθηκε το "πιστεύω" των παιδιών και κάπου εκεί παρέδωσαν τα όπλα. Δεν θεωρώ ότι δεν μπήκαν με τη διάθεση να τα δώσουν όλα, όπως θα ήθελαν να κάνουν".

Για το γκολ του Μάρτινς

"Δεν ξέρω τι έχει ζητήσει ο νέος προπονητής Δεν ξέρω τι ζητάει ο Μίτσελ στα στημένα. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν θέλει ζώνη ή man to man. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί ένας επιθετικός και μάλιστα τέτοιου ύψους να είναι μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή. Για μένα ήταν μεγάλο έγκλημα και έτσι ήρθε ένα αστείο γκολ".

Για το αν οι Πειραιώτες ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μία τέτοια ομάδα

"Πολλά μπορούμε να πούμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα σε θέση να θεωρείται φαβορί, ακόμα και όταν αποκλείεται από το Champions League με πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτές οι ομάδες παίζουν με πιο δυνατές αντιπάλους στα πρωταθλήματα τους, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει του ίδιου επιπέδου αντιπάλους στη Σούπερ Λίγκα. Τονίστηκε αρκετά ότι ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος, όμως η Λεβάντε αν και έχει άπειρους παίκτες έδειξε ένα αγωνιστικό προφίλ και πήρε δίκαια την πρόκριση".

Για τις δυνατότητες των νταμπλούχων Ελλάδας

"Μιλάμε για μία ομάδα που έφτιαξε μία άλλη άμυνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκεί που είδαμε ότι είχε ένα προφίλ που μπορούσε να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έστω και αν δεν μας ευχαριστούσε το ποδόσφαιρο, υπήρξε αλλαγή προπονητή. Καλώς αλλάξαμε τον προπονητή, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Βλέπουμε άλλα πράγματα και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η βασική ενδεκάδα της ομάδας. Βλέπουμε παίκτες που δεν ξέρουν ακόμα τι ζητάει ο προπονητής.

Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, όμως τώρα καλούνται παίκτες να συνδυαστούν μεταξύ τους για πρώτη φορά. Επίσης, φταίει και η απουσία του Αμπντούν, ενώ ο Χολέμπας έχει την εμπειρία να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες από τον Λυκογιάννη. Καλώς δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, όμως ο Ολυμπιακός πήρε από το χθεσινό ματς αυτό που του άξιζε…".

Για το αν τα χρήματα παίζουν ρόλο στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις

"Δεν παίζουν τα χρήματα στους αγώνες, αλλά οι παίκτες, και για αυτό είναι όμορφο άθλημα το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πόσο δεμένη είναι μία ομάδα και κατά πόσο έχει ρυθμό από τη δυναμική του πρωταθλήματος της. Δεν έχω καταλάβει, όμως, τη λογική του κ. Μίτσελ και ίσως να μην το έχουν καταλάβει και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Συνέχεια συγκρίνουμε όλους τους νέους προπονητές με τον Βαλβέρδε. Ότι μίλησε μαζί του και τι έκανε εκείνος στο παρελθόν. Ο Βαλβέρδε είχε ακούσει περισσότερα από τον Ζαρντίμ στην πρώτη του θητεία στην ομάδα, αλλά στηρίχθηκε και κατάφερε να δείξει το έργο του".

Για τον προγραμματισμό εν όψει της επόμενης σεζόν

"Θεωρώ κρίμα ότι από πολύ νωρίς έμεινε εκτός. Πίστευα ότι είχε μέλλον στο Europa League και φάνηκε ότι εδώ στην Ελλάδα υποτιμούμε ομάδες που προέρχονται από προηγμένα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Εμείς χωρίς να έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό σε συλλογικό επίπεδο πιστεύουμε ότι θα περάσουμε εύκολα.

Έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Το κέρδος είναι ότι από νωρίς μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός. Δεν πρέπει, όμως, να τα διαλύσουμε όλα και να λέμε ότι οι παίκτες δεν έχουν ικανότητες να σταθούν στην ομάδα. Η διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τεράστια και πρέπει να γίνει ένας καλός προγραμματισμός για να έχει ο Ολυμπιακός μία νέα και ευέλικτη ομάδα". 


www.redplanet.gr/

Πλησιάζει σε Σαλίνο

Πλησιάζει σε Σαλίνο
22/02/2013 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Λεάντρο Σαλίνο το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται με την Μπράγκα το ερχόμενο καλοκαίρι.
Την μεταγραφική τους ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν φαίνεται πως έχουν ήδη κατά νου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, που εκτός του Ντέρεκ Μπόατενγκ που έχει ήδη αποκτηθεί (απομένει η ελευθέρας του από την Ντνιεπρ μέσω CAS), κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον και την περίπτωση του Λεάντρο Σαλίνο.
Σύμφωνα με την "Sport Day", οι ερυθρόλευκοι καταλήγουν στην περίπτωση του 28χρονου δεξιού οπισθοφύλακα (έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και ως μέσος) προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε με την αποχώρηση του τον Γενάρη ο Βασίλης Τοροσίδης που συνεχίζει την καριέρα του στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Ρόμα.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου άσου με την Μπράγκα ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να συμφωνήσει από τώρα μαζί του. Ο Σαλίνο τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 24 εμφανίσεις με την πορτογαλική ομάδα (14 ματς στο πρωτάθλημα,  8 στο Champions League και 2 στο Κύπελλο Πορτογαλίας), έχοντας συνολικά 1989 αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του.

www.redplanet.gr/

Δηλωσεις παικτων

Δηλωσεις παικτων

22/02/2013

Τζεμπούρ: "Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς"

Ο Ράφικ Τζεμπούρ τόνισε πως το γρήγορο γκολ του Μάρτινς "σκότωσε" τις ελπίδες του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας πως η στιγμή είναι δύσκολη για τους ερυθρόλευκους. Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Ο Αλγερινός επιθετικός υποστήριξε πως πλέον οι Πειραιώτες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.
"Δεχτήκαμε γκολ στο 10ο λεπτό και αυτό σκότωσε τις ελπίδες μας. Προσπαθήσαμε πολύ, ήταν δύσκολο όμως απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες πίσω. Θα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε. Το μυαλό τώρα είναι στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, πρέπει να είμαστε θετικοί γιατί είναι δύσκολη στιγμή για μας. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο για να ολοκληρώσουμε θετικά τη χρονιά", ήταν η χαρακτηριστικές δηλώσεις του Τζεμπούρ.

Φετφατζίδης: "Δεν ήταν τόσο καλύτερη η Λεβάντε"

Ο Γιάννης Φετφατζίδης στάθηκε στο σκορ του πρώτου αγώνα, που έκρινε και την πρόκριση, ενώ υπογράμμισε πως η Λεβάντε δεν ήταν τόσο καλύτερη του Ολυμπιακού.

"Δεν είναι τόσο καλύτερη ομάδα η Λεβάντε. Η κόκκινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα, όπως και το σκορ του πρώτου αγώνα. Αλλά σίγουρα δεν είναι σε καλύτερο επίπεδο από εμάς. Στόχος μας πλέον είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, αλλά και το Κύπελλο".

Βλαχοδήμος: "Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε"

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος υποστήριξε πως το γκολ της Λεβάντε ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού και στάθηκε στην αδυναμία των ερυθρολεύκων να σκοράρουν. "Δικαίως δυσαρεστήθηκε ο κόσμος", τόνισε ο Κοντρέρας.
"Ήταν το πιο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού το γκολ που δεχθήκαμε. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Και μέσα στη Λεβάντε, με τις κάρτες και με τα πέναλτι, παίξαμε όπως μπορούσαμε. Παίξαμε πολύ πιο καλά από τη Λεβάντε σήμερα και κάναμε περισσότερες ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Προσπαθώ να δίνω στην ομάδα το καλύτερο που μπορώ", τόνισε ο 22χρονος εξτρέμ των ερυθρολεύκων.
Ο Πάμπλο Κοντρέρας από την πλευρά του τόνισε τα εξής: "Η αλήθεια είναι πως σήμερα, ακόμα μία φορά, φεύγουμε με την πικρή γεύση, που δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα και φεύγουν απογοητευμένοι.

Ακόμα μία φορά, σήμερα, δεν μπορέσαμε να είμαστε η ομάδα που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να είμαστε. Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να συμβαίνουν, δεν ήμαστε στο επίπεδο που θα έπρεπε και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Σίγουρα ο προπονητής θα καταλήξει στα συμπεράσματά του μετά τα δύο παιχνίδια, δεν καταφέραμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε ένα γκολ.

Όταν η παρουσία μας είναι σαν αυτή που είχαμε σήμερα και στη Βαλένθια, ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά τους. Από την πλευρά των παικτών πρέπει να ξέρουν ότι φύγαμε πολύ πικραμένοι από το γήπεδο".

Κάρολ: "Μάθημα για το μέλλον"

Ο Ρόι Κάρολ τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει δει σαν μάθημα τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε από τη Λεβάντε, προκειμένου να παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.
"Ήταν πολύ δύσκολο για μας, αλλά το πρόβλημα ήταν το πρώτο ματς όπου δεχτήκαμε τρία γκολ και χάσαμε χωρίς να κάνουμε καλή εμφάνιση. Σήμερα θέλαμε να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω", υποστήριξε αρχικά ο 35χρονος γκολκίπερ και συμπλήρωσε:
"Αυτό το παιχνίδι θα μας δώσει ένα μάθημα για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Να κάνουμε περισσότερες κάθετες και να παίζουμε πιο γρήγορα. Έχουμε να διδαχθούμε πολλά από τα λάθη που κάναμε και να τα διορθώσουμε.

Στο Champions League πήραμε εννιά βαθμούς με τρεις νίκες όμως αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και αυτό μας ενδιαφέρει. Στο Europa League είχαμε μία απογοητευτική παρουσία στα ματς με τη Λεβάντε. Το ξαναλέω ότι έχουμε πολλά να μάθουμε στη συνέχεια, για να καταφέρουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Είχα ένα πρόβλημα στο στομάχι, το ξεπέρασα. Στη συνέχεια τραυματίστηκα στη μέση και το ξεπέρασα κι αυτό. Πρέπει όλοι να προσπαθούμε και μέσα από τον ανταγωνισμό να γινόμαστε καλύτεροι και να παίζει αυτός που πρέπει στο ματς. Το θέμα είναι ότι είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια".

ALEX WEB RADIO/TV

Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1(pics+video)

Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1(pics+video)

Σε κακή βραδιά οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού, έμειναν στα λόγια και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν ξανά με 1-0 (9' Μάρτινς) από τη Λεβάντε στο Φάληρο. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο που έφευγε από το γήπεδο στο 80ο λεπτό! "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης.

Μετά την ήττα στο "Ciutat de Valencia" με 3-0, το μόνο που άκουγε κανείς από ερυθρόλευκα χείλη ήταν πως υπάρχει δίψα και θέληση για μάχη μέχρις εσχάτων στον επαναληπτικό με τη Λεβάντε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τα κατάφερε, όχι μόνο ηττήθηκε ξανά στο Φάληρο από την ισπανική ομάδα (9' Μάρτινς) αλλά και άπαντες αποδείχθηκαν ανακόλουθοι των βαρυσήμαντων δηλώσεων τους τις ημέρες που προηγήθηκαν.

 
Ενδεικτικό της εικόνας των Πειραιωτών και στην δεύτερη αναμέτρηση με τους Λεβαντίνους είναι πως κατάφεραν να ξενερώσουν τον κόσμο (έκανε για μια ακόμη φορά το καθήκον του) πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού, ενώ ουσιαστικά έκαναν μόλις δύο φάσεις της προκοπής σε ολόκληρο το 90λεπτο (η ευκαιρία του Μήτρογλου στο 18' και του Σιόβα στο 90')! Από το 80ο λεπτό οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν να αποχωρούν από το γήπεδο, ενώ αρκετές φορές ακούστηκε το σύνθημα "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Η ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρολεύκων ολοκληρώθηκε με το τελευταίο σφύριγμα του Γιούγκ στο ματς που συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες.

 
Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και αρκετές εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ, ο οποίος επέστρεψε στο ερυθρόλευκο τέρμα για πρώτη φορά μετά τις 30 Ιανουαρίου. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Κοντρέρας, Σιόβας, Λυκογιάννης. Ο "Λύκος" πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη ως βασικός. Ο Φέισα ήταν ο καθαρόαιμος κεντρικός μέσος, με τον Μασάντο να παίζει ως δεξιός εσωτερικός μέσος και τον Γκρέκο ως αριστερός εσωτερικός χαφ. Ο Βλαχοδήμος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Τζεμπούρ την αριστερή, ενώ ο Μήτρογλου αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Φουλ επιθετικό σχήμα για την πειραϊκή ομάδα.
 
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λεβάντε, Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, παρέταξε την ισπανική ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Νάβας. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ρόδας, Νταβίντ Ναβάρο, Μπαγιεστέρος, Χουανφράν. Οι Ιμπόρα και Μίτσελ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μπαρκέρο έπαιξε μπροστά τους σε ελεύθερο μεσοεπιθετικό ρόλο, με τον Πέδρο Ρίος να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Ρουμπέν Γκαρθία την αριστερή, με τον Μάρτινς μοναδικό προωθημένο.

Αντί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να δούμε τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά  λόγω και της εκπληκτικής ώθησης του κόσμου, τελικά συνέβη το αντίθετο. Η Λεβάντε ήταν η ομάδα με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική στο παιχνίδι της. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι και το πλήρωσαν μόλις στο 9ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπαρκέρο βρήκε κενό χώρο μπροστά του, δοκίμασε ένα αριστερό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κάρολ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (3'), ο Μασάντο επιχείρησε δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πολλά λάθη στο κέντρο και την άμυνα, οδήγησαν τη Λεβάντε σε δύο γρήγορα κόρνερ. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το δεύτερο στο 9'. Ο Μπαρκέρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μάρτινς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Τρεις παίκτες της Λεβάντε ήταν ελεύθεροι, καθώς τα μαρκαρίσματα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν για γέλια. Δεν βγήκαν ποτέ... Πλέον ο Ολυμπιακός ήθελε πέντε γκολ για να πάρει την πρόκριση και να μη δεχθεί άλλο. Παράλληλα, άρχισε και η δυνατή μπόρα στον ουρανό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και η ρεβάνς στράβωσε από νωρίς για την πειραϊκή ομάδα. Οι παίκτες του Μίτσελ είδαν την ψυχολογία τους να πέφτει στο ναδίρ. Είχαν την υποχρέωση, όμως, απέναντι στον λαό της ομάδας να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και ό,τι βγει.

Οι ερυθρόλευκοι αναπτύσσονταν ανορθόδοξα και οι γραμμές ήταν ασύνδετες μεταξύ τους. Στο 17', ο Μπαρκέρο με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Μάρτινς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ, πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κάρολ. Στο 18', ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Ο Γκρέκο με έξυπνη σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου εντός περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός κοντρόλαρε με το αριστερό και έκανε το γυριστό αριστερό σουτ υπό πίεση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 22', ο Βλαχοδήμος επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Νάβας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και η Λεβάντε κρατούσε άνετα το υπέρ της αποτέλεσμα και την πρόκριση. Στο 24', ο Φέισα σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ναβάρο και κατέληξε κόρνερ. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική εντός αγωνιστικού χώρου. Αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Μήτρογλου στο 18', οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν βάσιμα την αντίπαλη εστία. Στο 31', ο μοναδικός ερυθρόλευκος που προσπαθούσε, ο Βλαχοδήμος, σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Νάβας. Στο 34', ο Φέισα σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 38', ο Μίτσελ σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κάρολ να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Στο 39', ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μασάντο πλάσαρε "άψυχα" και η μπάλα κατέληξε άουτ. Μικροευκαιρίες και σπασμωδικές προσπάθειες του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 40', ο Μάρτινς βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, ο οποίος με το δεξί χέρι κατάφερε να βρει την μπάλα με το δεξί χέρι και να την στείλει κόρνερ. Ο Νιγηριανός επιθετικός προσποιήθηκε τον τραυματία και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Τρεις κίτρινες κάρτες έβγαλε από την τσέπη του ο Σλοβένος διαιτητής, σε Μανιάτη, Κάρολ, και Μπαγιεστέρος. Μάλιστα, μπήκε στο γήπεδο ένας οπαδός, αλλά την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του γηπέδου. Στο 44', η κεφαλιά του Μπαγιεστέρος κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε είχε το μακρινό σουτ του Βλαχοδήμου στο 45'. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακούστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού το σύνθημα "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου επί διοικητικής εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη.

 
Ο Ολυμπιακός ήθελε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο για να πάρει την πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Ο Χολέμπας αντικατέστησε τον Λυκογιάννη και ο Φετφατζίδης τον Γκρέκο. Στο 49', ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ γύρισε το σώμα του και σούταρε συρτά με το αριστερό, χωρίς δύναμη, με τον Νάβας να μπλοκάρει. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν, πλέον, με δύο κεντρικούς μέσους και τέσσερις μεσοεπιθετικούς. Η εικόνα της πειραϊκής ομάδας δεν άλλαξε, με τον Βλαχοδήμο να είναι ο μοναδικός που το πάλευε. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε αυτό το διάστημα, με τη Λεβάντε να περιμένει στο μισό γήπεδο. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 62', οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μήτρογλου "άνοιξε" την μπάλα στα δεξιά στον Βλαχοδήμο, ο οποίος σέντραρε απο τα δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής προ του Νάβας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 
Στην αρχή της φάσης, μετά την κεφαλιά-πάσα του Βλαχοδήμου στον Μήτρογλου, ο τελευταίος μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή ή ακόμα και να προχωρήσει ο ίδιος μπροστά και να τελειώσει τη φάση. Στο 63', ο Χολέμπας επιχείρησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, με τον Νάβας να μπλοκάρει. Τα πάντα είχαν κριθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και απλά περιμέναμε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε. Μη φανταστείτε, όμως, πως η ισπανική ομάδα έφτασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και στα δύο ματς. Κατάφερε, πάντως, να πάρει "σβηστά" την πρόκριση. Στο 76', ο Μπαρκέρο πάσαρε κάθετα στον Μάρτινς, αλλά ο Κάρολ πρόλαβε τον Νιγηριανό επιθετικό και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 77', ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ιμπαγάσα να αντικαθιστά τον Μήτρογλου.
 
Κι όμως στο 79' ο Ιμπαγάσα κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα στη δεύτερη κλωτσιά που έριξε σε αντίπαλο. Ο εκνευρισμός στην πειραϊκή ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Κάπου στο 77', μάλιστα, ο Κάρολ πήγε και έσπρωξε τον Φέισα στο χώρο του κέντρου προκειμένου ο Σέρβος χαφ να προωθηθεί σε ένα κόρνερ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Το γήπεδο άρχισε να αδειάζει από το 80ό λεπτό και το τελικό 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Νάβας να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σιόβα μετά το κόρνερ του Χολέμπας από τα αριστερά. Δύο ντροπιαστικές εμφανίσεις της ομάδας στην ζηλευτή ιστορία του Ολυμπιακού είχαν μόλις ολοκληρωθεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα, Τζεμπούρ, Μήτρογλου (77' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Λυκογιάννης (46' Χολέμπας), Γκρέκο (46' Φετφατζίδης).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Πίνο.

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Χουανφράν, Πέδρο Ρίος (68' Βάλντο), Μπαγιεστέρος, Μίτσελ (85' Ντούντκα), Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα), Ρουμπέν Γκαρθία.

Αναπληρωματικοί: Μουνούα, Ντούντκα, Καράμπελας, Πέδρο Λόπεθ, Χουανλού, Βάλντο, Ακουαφρέσκα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Ματέι Γιούγκ (Σλοβενία)

Βοηθοί διαιτητές: Πρίμοζ Άρχαρ (Σλοβενία), Αντρέι Κόκολι (Σλοβενία)

Διαιτητές περιοχής: Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία), Ντέγιαν Μπάλαζιτς (Σλοβενία)

Τέταρτος διαιτητής: Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία)

Κίτρινες κάρτες: 12' Γκρέκο, 43' Μανιάτης, 43' Κάρολ, 52' Χολέμπας, 54' Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), 43' Μπαγιεστέρος (Λεβάντε)

Κόκκινες κάρτες: -



ALEX WEB RADIO/TV

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην ήττα με 1-0 από τη Λεβάντε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τους "32" του Europa League. Απογοήτευσαν οι ερυθρόλευκοι, διασώθηκε μόνο ο Βλαχοδήμος.
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με σκορ 0-1 (9' Μάρτινς) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τη Λεβάντε και σε συνδυασμό με το 3-0 της Ισπανίας γνώρισε ένα οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι απογοήτευσαν με τη συνολική τους απόδοση σε όλο το 90λεπτο, έχοντας μοναδικό διασωθέντα τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.
Κάρολ: Η άμυνα του αδράνησε στο 0-1 της Λεβάντε, ωστόσο και ο ίδιος θα μπορούσε με μια έξοδο να "καθαρίσει" τη φάση καθώς η μπάλα από το κόρνερ του Μπαρκέρο ήρθε στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ έμεινε καρφωμένος στην γραμμή της εστίας του και ο Μάρτινς εύκολα κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι. Στο 40' επενέβη σωτήρια στο τετ-α-τετ με τον Νιγηριανό επιθετικό διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Μίτσελ τον προτίμησε από τον Μέγκιερι, ο Ρόι μάλλον δεν τον δικαίωσε.

Μανιάτης: Σε κακή βραδιά ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Στα δύο ματς που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ κόντρα στη Λεβάντε δεν είχε καλή απόδοση. Λάθος μεταβιβάσεις και μεγάλος εκνευρισμός από το ξεκίνημα του ματς, μοιάζει να έχει ξεμείνει από ενέργεια.

Κοντρέρας: Λίγα πράγματα και από τον Χιλιανό, που πλέον στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εμπειρία του. Στην Ευρώπη όμως δίχως ταχύτητα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, κάτι που αποδείχθηκε για τον Πάμπλο στα δύο ματς με τη Λεβάντε. Τον Μάρτινς δεν μπορούσε να τον κυνηγήσει, όσο και αν προσπάθησε. "Τίμιος" παίκτης αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι καλύτερο.

Σιόβας: Στο "ένας εναντίον ενός" με τον Μάρτινς είχε θέμα, όπως και όταν ο Νιγηριανός έβγαινε στην πλάτη του. Έχει καλά στοιχεία σαν ποδοσφαιριστής, ωστόσο του λείπει η εκρηκτικότητα κόντρα σε γρήγορους επιθετικούς και θέλει δουλειά στις περιστροφές της άμυνας. Ίσως στην παρούσα φάση του ταιριάζει καλύτερα η θέση του "6αριού". Σαν στόπερ, για τα ματς της Ευρώπης πάντα, δυσκολεύεται.

Λυκογιάννης: Όταν δεν ξέρεις ακόμη να κολυμπάς και σε πετάνε στον ωκεανό, είναι βέβαιο πως θα πνιγείς. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον Μπάμπη, χωρίς όμως να ευθύνεται ο ίδιος. Ας ελπίσουμε μόνο πως δεν θα "καεί" ο παίκτης. Αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Φέισα: Ολιγώρησε στη φάση του 0-1 από τον Μάρτινς καθώς στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα δεν βγήκε πάνω στον Νιγηριανό επιθετικό. Δοκίμασε τα πόδια του εκτός περιοχής δίχως όμως επιτυχία και προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι από "χαμηλά". Σε κάποιες φάσεις έβγαλε δυναμισμό, γενικά είχε καλές μεταβιβάσεις, αλλά μέχρι εκεί. Συνολικά δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Πάντως ο Λιούμπο, όσο και να τον χρησιμοποιούν σε αυτή θέση, δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να γίνει κλασικό "εξάρι". Ίσα-ίσα που εκτίθεται κιόλας.

Μασάντο: Ένα μονοκόμματο σουτ του Πορτογάλου μόλις στο 2' πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Λεβάντε. Με όσο και καλή διάθεση να θες τον δεις, είναι ελάχιστες οι καλές ενέργειες του συνολικά στο ματς. Έτρεξε, ζήτησε την μπάλα, αλλά από ουσία τίποτα. Δυστυχώς δεν πρόσφερε το παραμικρό.

Γκρέκο: Στο 18' είχε την πρώτη πραγματικά επικίνδυνη πάσα, από πλευράς Ολυμπιακού, στο ματς αλλά ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Είχε διάθεση να ψάξει το κάθετο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε και πολλά. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Φετφατζίδη.

Βλαχοδήμος: Προφανώς και του λείπει η εμπειρία όμως τηρουμένων των αναλογιών ήταν από τους παίκτες που προσπάθησε αρκετά και είχε κάποιες καλές προσωπικές ενέργειες. Ένα καλό του σουτ έξω από την περιοχή στο 31' μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Νάβας, ενώ άλλο ένα προς τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε άουτ. Στην επανάληψη ξεκίνησε φορτσάτος, ταλαιπώρησε τους προσωπικούς του αντιπάλους αλλά δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Πήρε και μια κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Μάρτινς. Ήταν από τους λίγους παίκτες που η απόδοση του κινήθηκε σε υποφερτά επίπεδα. Ειδικά εν συγκρίσει με τους θεωρητικά έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους συμπαίκτες του...

Τζεμπούρ: Ουσιαστικά φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν το γυριστό του σουτ μπλόκαρε εύκολα ο Νάβας. Νομίζω πως ήταν και η τελευταία. Τίποτα. Η συνύπαρξη του με τον Μήτρογλου δεν βοηθά ούτε τον ίδιο, ούτε τον πιστολέρο. Ολοκλήρωσε τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία δίχως να σκοράρει ούτε ένα γκολ.

Μήτρογλου: Στο 18' είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά, στην πολύ όμορφη πάσα του Γκρέκο. Στο 62' για λίγο δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι στην σέντρα του Βλαχοδήμου, έχοντας προλάβει την έξοδο του Νάβας. Σίγουρα δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε, όμως και ο ίδιος δεν μπόρεσε ούτε μια προσωπική ενέργεια που να προβλημάτισε τους αντιπάλους του. Δεν συνεργάστηκε καθόλου με τον Τζεμπούρ. Αποχώρησε από το ματς στο 76', αφήνοντας τη θέση του στον Ιμπαγάσα.

Χολέμπας: Μπήκε στην ανάπαυλα του ματς αντί του Λυκογιάννη και ζωντάνεψε την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Πήρε προσωπικές προσπάθειες, απείλησε αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στη συνολική εικόνα της ομάδας. Θετική παρουσία του.

Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Γκρέκο στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Πήρε πρωτοβουλίες τις οποίες όμως σπάνια ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο. Είχε θέληση αλλά όχι ουσία.

Ιμπαγάσα: Πήρε τη θέση του Μήτρογλου στο 76' και πρόλαβε να πάρει και μια κίτρινη κάρτα λίγα λεπτά αργότερα. Ουσιαστικά εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο σε ένα χρονικό σημείο όπου όλα είχαν πλέον κριθεί.

www.redplanet.gr/

Τα ισπανικά ΜΜΕ για το Ολυμπιακός-Λεβάντε

Τα ισπανικά ΜΜΕ για το Ολυμπιακός-Λεβάντε

Τα ισπανικά ΜΜΕ αποθέωσαν τη Λεβάντε για την πρόκριση στους "16" του Europa League, κάνοντας λόγο για μία ομάδα που κατέκτησε τον... Όλυμπο και εξακολουθεί να ονειρεύεται στην Ευρώπη.
Αναλυτικά τα πρώτα σχόλια των ισπανικών ΜΜΕ για τη νίκη της Λεβάντε με 1-0 επί του Ολυμπιακού μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":
Μarca

"Η Λεβάντε φοβίζει την Ευρώπη. Η ομάδα του Χιμένεθ νίκησε και στην Ελλάδα του Ολυμπιακό του Μίτσελ με ένα γκολ του Μάρτινς στο 9ο λεπτό, και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του Europa League τη Ρουμπίν Καζάν".

AS

"Η Λεβάντε εντυπωσιάζει στην Ευρώπη και θα συναντήσει στην επόμενη φάση τη Ρουμπίν. Νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό του Μίτσελ με ένα γκολ του Μάρτινς και γράφει ιστορία με μεγάλο παιχνίδι, χωρίς μάλιστα να βρει δυσκολίες".

El Pais

"Στους "16" του Europa League η Λεβάντε. Η ομάδα του Χιμένεθ νίκησε στην επίσκεψή της στην Αθήνα χάρη σε ένα γκολ του Μάρτινς και θα βρεθεί με τη Ρουμπίν στον επόμενο γύρο".

Punto Pelota

"Η Λεβάντε θα αντιμετωπίσει τη Ρουμπίν στους "16" του Europa League. Οι "γκρανότας" επιβλήθηκαν με 1-0 του Ολυμπιακού χάρη στο γκολ του Μάρτινς και θα αντιμετωπίσουν την εκτελέστρια της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Λεβάντε είναι πλέον η μοναδική εκπρόσωπος της Ισπανίας στο Europa League".

Terra España

"H Λεβάντε δεν έδωσε επιλογές στον Ολυμπιακό του Μίτσελ και με ένα γρήγορο γκολ του Μάρτινς έγραψε ιστορία".

Ideal Digital

"Η Λεβάντε νίκησε και στην Αθήνα και εξακολουθεί να ονειρεύεται. Ένα γρήγορο γκολ του Μάρτινς της εξασφάλισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμπίν Καζάν. Ο Νιγηριανός φορ έφτασε τα δύο γκολ στις μονομαχίες του με τον Ολυμπιακό".

Super Deporte

"H Λεβάντε κατακτά τον Όλυμπο της Ελλάδας. Το ευρωπαϊκό όνειρο για τους γκρανότας δεν έχει τέλος. Η γκρανότα κατέκτησε τον Όλυμπο σε ένα στάδιο όπου περίμενε μία κόλαση, η οποία έλιωσε με το γκολ του Όμπα Μάρτινς".

www.redplanet.gr/

Κίνδυνος τιμωρίας από την εισβολή οπαδού

Κίνδυνος τιμωρίας από την εισβολή οπαδού

Η εισβολή ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λεβάντε μπορεί να βάλει σε μπελάδες τον Ολυμπιακό.
Λες και δεν του έφτανε ο απογοητευτικός αποκλεισμός από τη Λεβάντε στην φάση των "32" του Europa League, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί από την UEFA εξαιτίας της εισβολής ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!
Στην φάση λοιπόν που ο Κάρολ είχε το επεισόδιο με τον Μάρτινς ένας από τους θεατές του αγώνα πήδηξε μέσα στο γήπεδο θέλοντας να κινηθεί εναντίον των παικτών της ισπανικής ομάδας. Ευτυχώς ο Μήτρογλου και οι άνδρες ασφαλείας πρόλαβαν να τον απομακρύνουν έγκαιρα πριν δημιουργηθούν περαιτέρω καταστάσεις!

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ήδη υπότροπος και αν το γεγονός φτάσει στην UEFA, ενδέχεται να υπάρξει τιμωρία για τους ερυθρόλευκους, το πιθανότερο με ένα γερό χρηματικό πρόστιμο.

www.redplanet.gr/

Δηλωσεις προπονητων

 Δηλωσεις προπονητων

22/02/2013

Μίτσελ: "Δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι παίκτες, δεν μπορούσαν..."

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε πως η πρόκριση ήταν σχεδόν αδύνατη μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ενώ επισήμανε πως η ομάδα του Ολυμπιακού ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Λεβάντε.
Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου με πολύ καλά λόγια στους Παναγιώτη Βλαχοδήμο και Χοσέ Χολέμπας.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ:

"Μπήκαμε από την αρχή άσχημα στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ στο 9ο λεπτό, μας οδήγησε στο να χάσουμε την ηρεμία μας και να αποσυντονιστούμε. Επαναλάβαμε κάποια λάθη για τα οποία είχαμε τιμωρηθεί στο πρώτο ματς και η πρόκριση ήταν κάτι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο που έφταιξε για την αποψινή εμφάνιση γιατί θα φανεί ως δικαιολογία για μένα και φταίξιμο στον προηγούμενο προπονητή ή τους παίκτες. Η Λεβάντε ήταν καλύτερη και προκρίθηκε δίκαια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι τι πράγματα πρέπει να διορθώσουμε. Σε αυτό το επίπεδο μία ομάδα πρέπει να έχει πειθαρχία, νοοτροπία, και ένταση στο παιχνίδι της. Και, φυσικά, να βάλει στη συνείδησή της ότι τα όποια λάθη κάνει θα τα πληρώσει πολύ ακριβά.

Στον κόσμο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παρά μόνο ότι οι παίκτες δεν είναι ότι δεν ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Η Λεβάντε ήταν τόσο καλά οργανωμένη αμυντικά και δεν καταφέραμε να βρούμε τους διαδρόμους και τον τρόπο για να την απειλήσουμε. Υπήρχαν, βέβαια, και άλλοι παράγοντες. Δεν είναι ότι η ομάδα δεν ήθελε, απλά δεν μπορούσε. Δεν θέλουμε να συγκριθούμε με κάποια άλλη ομάδα. Θέλουμε έναν Ολυμπιακό διαφορετικό που να παραμείνει καλός στην Ελλάδα, αλλά να γίνει πιο ανταγωνιστικός με τις ξένες ομάδες.

Το να μπορέσεις να εξηγήσεις αυτήν τη στιγμή τι έφταιξε και δεν είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας είναι αδύνατο. Έχουμε παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση και πολλές ικανότητες, αλλά κάναμε πολλά λάθη λόγω της έντασης και της αγωνίας που είχε το παιχνίδι. Έγιναν κάποια λάθη σε ορισμένες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν φταίει η έλλειψη ικανότητας. Ίσως ευθύνεται η φυσική κατάσταση. Σε αυτό το επίπεδο απαιτείται περισσότερη συγκέντρωση. Η κούραση πολλές φορές μειώνει την ικανότητα και την απόδοση της ομάδας σε τεχνικό επίπεδο γιατί πολύ απλά μειώνονται οι δυνάμεις μας. Κάναμε πολλά λάθη σε πολλές πάσες λόγω της πίεσης που μας άσκεισαι ο αντίπαλος. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.

Η αλήθεια πως είναι το αποψινό παιχνίδι δεν αλλάζει πολύ τις ιδέες μας για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Την προηγούμενη εβδομάδα, και πρώτος εγώ, πήραμε ένα καλό μάθημα, το οποίο δεν αλλάζει τα σχέδια μας για την προετοιμασία της ομάδας για το μέλλον. Είχαμε, πάντως, και κάποια θετικά στοιχεία από αυτά τα δύο ματς. Ο Βλαχοδήμος γίνεται ολοένα και καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι και αν μπορέσουμε να σιγουρέψουμε κάποια ακόμα πράγματα θα δούμε κι άλλα θετικά. Ο Χολέμπας που είδαμε απόψε ήταν απίστευτος. Είναι ο Χολέμπας, με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι είχα δει 14 παιχνίδια της ομάδας πριν έρθω. Σε κανένα από αυτά δεν είδα τον Χολέμπας με τόση ένταση και τόσο πάθος στο παιχνίδι του, όπως απόψε. Απέδειξε ότι έχει την ικανότητα και αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να παίζει έτσι. Ένα από τα πράγματα που θέλουμε να περάσουμε, είναι πως κανένας παίκτης δεν έχει σίγουρη θέση στην ομάδα. Κανένας δεν έχει σίγουρη θέση στον Ολυμπιακό, ούτε καν ο προπονητής...".

Μαρτίνεθ: "Πνίξαμε τα άκρα του Ολυμπιακού"

Ο Χουάν Μαρτίνεθ τόνισε πως δεν προκρίθηκε εύκολα η Λεβάντε και πως απέφυγε την κόλαση του "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε η ομάδα του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ στην συνέντευξη Τύπου:
"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ήταν εύκολη πρόκριση. Την αξίζουμε γιατί παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια. Είχαμε την τύχη εδώ που βάλαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και έτσι η κόλαση δεν έγινε τόσο κόλαση. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και η πρόκριση δείχνει εύκολη αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολη".

Σας είδαμε για 30 με 35 δευτερόλεπτα να κοιτάτε τους παίκτες να πανηγυρίζουν. Εσείς την απολαύσατε αυτήν τη στιγμή;

"Πολλές φορές ενώ μοιάζω να είμαι άνετος στο πως το ζω από μέσα μου το ζω πολύ έντονα. Αυτό το χαμένο μου βλέμμα ήταν η έκπληξη για το πόσο καλά παίξαμε. Για το φοβερό ματς που κάναμε στην έδρα του Ολυμπιακού".

Θα ήθελα μία γενική αξιολόγηση του παιχνιδιού και αναφορά για τα δύο επιθετικά χαφ που δεν κλείστηκαν πίσω και έτσι αιφνιδιάσατε τον Ολυμπιακό.

"Επαναλαμβάνω ό,τι και πριν. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Είχαμε δουλέψει πολύ στις φάσεις και τα στημένα του Ολυμπιακού. Τελικά βάλαμε εμείς γκολ από στημένο. Έχουμε παίκτες που είναι έμπειροι και όχι μόνο ηλικιακά αλλά και από την Ευρώπη γενικά. Κάναμε δύο εκπληκτικά παιχνίδια και η πρόκρισή μας, μας αξίζει και με το παραπάνω".

Πρώτα απ' όλα θερμά συγχαρητήρια για αυτό που πετύχατε και το πως το πετύχατε. Νιώθετε περήφανος και έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας σας, του άθλου σας;

"Όχι απλά περήφανος, είμαι πολύ περήφανος για το τι πετύχαμε φέτος και πέρυσι στο πρωτάθλημα. Ότι παίξαμε προκριματικούς και περάσαμε. Μπορεί να λέγατε για το rotation και ότι δεν με ενδιαφέρει για την Ευρώπη όμως εγώ το έκανα για την φυσική κατάσταση των παικτών και για να είμαστε καλά και στις δύο διοργανώσεις. Δεν το έχω καταλάβει πλήρως το τι κάναμε αλλά είμαι περήφανος για το τι καταφέραμε. Περήφανη θα είναι και η Βαλένθια και η γειτονιά του Οριόλ".

Τι περιμένετε από εδώ και πέρα; Που φτάνουν τα όνειρά σας;

"Τι να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε Γολγοθά πάλι μπροστά μας. Έχουμε απέναντί μας την Ρούμπιν μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ενώ είναι δύσκολο να παίξεις στην Ρωσία με τέτοιες συνθήκες. Επίσης πρέπει να κερδίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι με την Οσασούνα την Δευτέρα. Μετά ξέρετε το τι θα συμβεί. Θα στείλουμε το τμήμα σκάουτινγκ μας, θα την δούμε και μετά θα αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε".

Πως καταφέρατε να μην σας κάνει ούτε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα ο Ολυμπιακός;

"Πριν έρθουμε εδώ προετοιμάζοντας το παιχνίδι είδαμε και το ματς του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ. Μείναμε έκπληκτοι με την δύναμη και την λύσσα που μπήκε στον αγώνα. Κάναμε σωστή δουλειά και αμυντικά και επιθετικά. Πνίξαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα πλάγια. Αναγκάσαμε τον Μίτσελ να κάνει αλλαγές στον σχεδιασμό όπως με τον Χολέμπας και αυτό είναι δική μας επιτυχία".

www.redplanet.gr/