ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ετοιμοι να κινηθούν νομικά! (AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...)

Ετοιμοι να κινηθούν νομικά!
Τετάρτη 12/01/11
Εντονος εκνευρισμός επικρατεί από χθες (11/01) το βράδυ στις τάξεις της μετοχικής ομάδας που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ το 2004, αποτρέποντας τη σχεδόν βέβαιη χρεοκοπία της ΠΑΕ. Οι περισσότεροι εκ των βασικών μετόχων της διοίκησης που «έτρεξε» την ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 έως το 2008 έγιναν έξαλλοι όταν ενημερώθηκαν για όσα ελέχθησαν σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη σχέση τους με την εταιρεία Empire 1924 Α.Ε.
Η δυσφορία τους αφορά κυρίως τη στάση της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία ενώ γνωρίζει την αλήθεια προτιμά να σιωπά, να μην παίρνει θέση και να μην αποσαφηνίζει την κατάσταση, επιτρέποντας -όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά- να κυκλοφορούν ανακρίβειες και ψεύδη. Οπως, για παράδειγμα, ότι τα χρήματα από την Empire 1924, η οποία εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματα της ομάδας, πήγαιναν στις… τσέπες των μετόχων.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η Empire 1924 Α.Ε. συστήθηκε ώστε να μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται εμπορικά το σήμα της ομάδας (με την πώληση προϊόντων μέσω των καταστημάτων της κλπ.). Η σχετική σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Empire υπογράφηκε στις 4 Μαΐου 2005. Σε αυτήν αναφέρεται πως η ΠΑΕ εκχωρεί νομίμως στην Empire 1924 Α.Ε. την εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων της ομάδας, με τη δέσμευση η εταιρεία να καταβάλλει το 80% επί των καθαρών κερδών της (από την είσπραξη της καταβολής δικαιωμάτων, αλλά και την παραγωγή και τη διάθεση προϊόντων της ΑΕΚ) στην ΠΑΕ. Το υπόλοιπο 20%, πάντα βάσει της σχετικής σύμβασης, αφορούσε την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (καταστήματα κλπ.) και της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Empire 1924. Κάτι που σημαίνει ότι τίποτε δεν πήγαινε «στις τσέπες των μετόχων» (κάποιοι εκ των οποίων παραμένουν και σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΚ)!

Ωστόσο, η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ επιμένει να μην παίρνει θέση απέναντι σ’ αυτό το μείζον θέμα, το οποίο αφήνει -για άγνωστους λόγους- να «σέρνεται» τον τελευταίο καιρό.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση πολλών εκ των βασικών μετόχων που μπήκαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ το 2004. Μάλιστα, οι πληροφορίες του exedrasports.gr αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών είχαν σήμερα επαφές με τους νομικούς συμβούλους τους και είναι διατεθειμένοι να κινήσουν άμεσα δικαστικές διαδικασίες εναντίον όσων επιχειρούν -όπως υπογραμμίζουν- να παίξουν με το όνομά τους και να τους σπιλώσουν.

Οσο για το θέμα των χρεών που προκλήθηκαν, αυτά φέρονται να αφορούν κυρίως αδιάθετο υλικό των καταστημάτων της Empire 1924 σε είδη και ρούχα (όλο το stock και όχι μόνο οι... περίφημες φανέλες του Ριβάλντο), αλλά και την αδυναμία του καφέ που άνοιξε στο aekshop της Νέας Φιλαδέλφειας να αποδειχτεί επικερδές. Στην κατασκευή και την ανάπτυξη των καταστημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ διατέθηκε, άλλωστε, ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που εισέπραττε η Empire 1924 (που εμφανίζεται στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της να έχει μικρά κέρδη από το 2006 έως το 2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου