ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Χαρδαβέλλας την αναστάτωσε-O “Αθέατος Κόσμος” του διαχειριστικού της ΑΕΚ!

Ο Χαρδαβέλλας την αναστάτωσε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOvdiZOUzeCevl-9PIcMkdtxn24qaTYg_baMgU5V9kS0pw9AFsvP08267w-_8bkdnXijVuGB-C3rt4rEYjFXg9RbHjWfvylva_GDiI72jWhZ9kABOh8SOE_Wc9UM39OBExx1XDgNoyKM0/s1600/kostasX.jpg
 

 

Του Γιώργου Νικολάου
O "Αθέατος Κόσμος" του ALTER έκανε -λίγο πριν από τα μεσάνυχτα- άνω κάτω τον κόσμο της ΑΕΚ! Στο πλαίσιο της εκπομπής του εμπειρότατου και καταξιωμένου Κώστα Χαρδαβέλλα, που είχε ως αντικείμενο συζήτησης την "ΠΑΕ ΑΕΚ" ειπώθηκε, ότι επίκειται η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ΚΑΕ ΑΕΚ!
Η "είδηση" -όπως ήταν φυσικό- προκάλεσε αναστάτωση στη "κιτρινόμαυρη" οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει εσχάτως ουκ ολίγα προβλήματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, επικοινώνησε άμεσα με τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο, ο οποίος και τον καθησύχασε. Επικοινωνήσαμε κι εμείς με τον νομικό και εκπρόσωπο του Γιάννη Φιλίππου. Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε: "Πρόκειται για παρεξήγηση. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μη ξεχνάτε ότι έχει υπαχθεί στο άρθρο 99. Προφανώς η αναφορά έγινε για θέμα της ΠΑΕ".
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση και μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι αναζητούσαν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στο κανάλι του Μπουρναζίου. Μεταξύ των ομιλητών της εκπομπής ήταν και ο πρόεδρος της "Ένωσης 1924" και πρώην παράγοντας της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΑΕΚ, Κυριάκος Χήνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η "είδηση" αναδύθηκε από πηγές προσκείμενες στο ελληνικό Κοινοβούλιο! Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αλλά κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί θα δείξουν οι επόμενες ημέρες.

 

O “Αθέατος Κόσμος” του διαχειριστικού της ΑΕΚ!

Ημερομηνία: 11/01/2011 - 16:23
O “Αθέατος Κόσμος” του διαχειριστικού της ΑΕΚ!
Την αναζήτηση λεπτομερειών για τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει και απόψε ο Κώστας Χαρδαβέλλας στον “Αθέατο Κόσμο” (22.45). Τι απάντησε η διοίκηση της “Ένωσης” για τα ευρήματα!
Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την ομάδα της ΑΕΚ, αφού στις 20 Ιανουαρίου βγαίνει το πόρισμα των ελεγκτών της ΠΑΕ. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία οι φίλαθλοι περιμένουν απαντήσεις:
1. γιατί μέσα σε 4 χρόνια η ΑΕΚ βρίσκεται πάλι να χρωστάει 60 εκατ. ευρώ (!)
2. ποιοί εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό έμβλημα με τον Δικέφαλο Αετό, χωρίς αν μπει στα ταμεία της ομάδας ούτε ένα ευρώ!
Πέρα από το τεράστιο ηθικό θέμα, μετά την δημοσιοποίηση του διαχειρσιτικού ελέγχου, θα πρέπει επιτέλους -αν εντοπιστούν οικονομικές ατασθαλίες- οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τον ιστορικό σύλλογο.
Τι απαντάει επισήμως η ΠΑΕ ΑΕΚ
Από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, η Διοίκηση και ο πρόεδρος κ. Αδαμίδης, σε έγγραφη απάντησή τους προς τον Κ.Χαρδαβέλλα, παραδέχονται μεταξύ άλλων, επισήμως τα εξής:
1. Τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου (περίοδος 2004- 09), αναμένονται εντός δύο εβδομάδων. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου για να μπορεί ο κάθε φίλαθλος μας να ενημερωθει, στο μέτρο του εφικτού για το πού πήγαν τα χρήματα που μπήκαν στην ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια. Ο έλεγχος γίνεται από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές.
2. Τα επίσημα χρέη της ΠΑΕ σε Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τράπεζες είναι 22.333.808, 59 ευρώ. Εδώ μπορούμε να σταθούμε πιο αναλυτικά και να πούμε ότι δυστυχώς έχουμε αναλάβει και πληρώνουμε χρέη προς το Δημόσιο το οποία υπάρχουν από υποχρεώσεις προηγούμενων Διοικήσεων και που δυστυχώς δεν κατέβαλαν ούτε στο ελάχιστο. Καθημερινά καλύπτουμε μεγάλα ποσά προκειμένου να είμαστε συνεπείς.
3. Το σήμα (Δικέφαλος Αετός) εκχωρήθηκε στην εταιρία EMPIRE επί εποχής διοίκησης Ντέμη Νικολαϊδη. Αυτό που για εμάς θεωρείται κατακριτέο είναι το γεγονός πως έγινε μια λεόντεια συμφωνία με την PUMA, με αρνητικά για την ΠΑΕ αποτελέσματα. Με την ανάληψη της Διοίκησης από εμάς, προσπαθήσαμε άμεσα και προκειμένου να μην πτωχεύσει η εταιρία να έρθουμε σε επαφή με την αθλητική εταιρία. Καταφέραμε τα 7 εκατομμύρια ευρώ χρέη να γίνουν 1 εκατομμύριο ευρώ και αυτήν την εποχή είμαστε σας διοίκηση σε στάδιο εκκαθάρισης!
4. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες δεν αποδιδόταν το 10 % στην ερασιτεχνική ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το χρέος της ΠΑΕ προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μετά από πολλά χρόνια αντιδικίας των δύο πλευρών. Η Διοίκηση μας έκανε μία συμφωνία όπου υπογράφηκε ένα μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών. Αναγνωρίστηκαν τα προηγούμενα χρέη και από τότε προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να αποδίδεται το ποσοστό στη ΜΑΝΑ ΑΕΚ.
5. Γίνεται μία μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια από την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από κοινού ώστε να γίνει το γήπεδο μας στη Νέα Φιλαδέλφεια... Είναι ουσιαστικά η πρωτη φορά που γίνονται τόσο συντονισμένες και απόλυτα διαφανείς προς τον κόσμο ενέργειες, ως οφείλουν και οι δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου