ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός - Hρακλής 88-58-Η κριτική των παικτών

Ολυμπιακός - Hρακλής 88-58

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με σκορ 88-58, έκανε το "13 στα 13" στο πρωτάθλημα και παρέμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Α1. Κορυφαίοι για τους ερυθρόλευκους οι Χαλπερίν (17π, 3/5τρ), Σπανούλης (15π, 4ασ) και Έρτσεγκ (11π). Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Α1 και οι Πειραιώτες απέκτησαν τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή χειμώνα".
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με σκορ 88-58 στο ΣΕΦ, έκανε το "13 στα 13" στο πρωτάθλημα και παρέμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Α1, ολοκληρώνοντας, παράλληλα, την ποινή του για τα κεκλεισμένων των θυρών ματς, δίχως απώλειες. Από την επόμενη αγωνιστική και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου που οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν τον Άρη στο Φάληρο, ο κόσμος θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στο ΣΕΦ.
Κορυφαίοι για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Ηρακλή, ο "μπόμπερ" Χαλπερίν (17π, 3/5τρ), ο για ακόμη μία φορά εξαιρετικός Σπανούλης (15π, 4ασ), ο εντυπωσιακός Έρτσεγκ (11π), ενώ ήταν πολύτιμη η συνεισφορά των Μαυροκεφαλίδη (12π) και Πελεκάνου (11π). Μαέστρος ο Παπαλουκάς με 6 ασίστ, ενώ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Νίλσεν. Ο Ολυμπιακός έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, αποφάσισε να τρέξει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει 10 αιφνιδιασμούς στο ματς.
Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν για ακόμη μία φορά στα ριμπάουντ (37-28), ενώ λειτούργησαν ομαδικά, καθώς μοίρασαν 24 (!) ασίστ, έναντι, μόλις, 5 του Ηρακλή. Τα λάθη βέβαια δεν έλειψαν για τους Πειραιώτες καθώς έκαναν 12, αλλά πίεσαν τους Θεσσαλονικείς στην άμυνα, αναγκάζοντας τους να κάνουν 16, ενώ παράλληλα, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε 9 κλεψίματα, τα οποία τα αξιοποίησε σε "φαστ-μπρέικ". Στα θετικά το καλό ποσοστό των γηπεδούχων στα δίποντα (29/41, 71%).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το ματς, έχοντας για πεντάδα τους Σπανούλη, Χαλπερίν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ και Μπουρούση, καθώς οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 28 πόντους στην επίθεση, ενώ παράλληλα ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, κρατώντας τον Ηρακλή, μόλις, στους 14. Ο Ζόραν ήταν αποτελεσματικός κοντά στην ρακέτα, καθώς οι Πειραιώτες πήραν μπόλικο σκορ από τον Σέρβο στα πρώτα λεπτά, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον "μπόμπερ" Χαλπερίν, ο οποίος "εκτέλεσε" τον Ηρακλή από την περιφέρεια με τα τρίποντα του. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε στο 5' ένα σερί 13-0, κάνοντας το σκορ 23-8, ξεκαθαρίζοντας το ποιος είναι αφεντικό στην αναμέτρηση.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στην άμυνα και είχε κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει στο σκορ, ενώ, παράλληλα, ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο 16' (33-23). Όμως, στα τελευταία λεπτά της περιόδου ανέλαβαν δράση οι Πελεκάνος, Χαλπερίν και Σπανούλης, οι οποίοι με συνεχόμενους πόντους έκαναν ένα σερί 8-0, διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου σε 44-26, ανεβάζοντας την διαφορά στο +18 για τους ερυθρόλευκους. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει περισσότερο ενεργό ρόλο στο σκοράρισμα, με την διαφορά να φτάνει το +21 (54-33) στο 27'. Ο Παπανικολόπουλος για τον Ηρακλή πάλευε μόνος του στην επίθεση, ενώ ο Πελεκάνος με τρίποντο έκανε το σκορ 61-39.

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, οι Χαλπερίν και Μαυροκεφαλίδης έκαναν πάρτι στην επίθεση, με την διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς και να φτάνει το +31 στο 35' με καλάθι του Λουκά, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με τελικό σκορ  88-58. Η αυλαία του πρώτου γύρου της Α1 έπεσε και οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή χειμώνα".

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-26, 61-39, 88-58

Ανά δεκάλεπτο: 28-14, 16-12, 17-13, 27-19.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 6, Σπανούλης 15(1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4, Πελεκάνος 11(3), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 17(3), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 11(1), Κατσίβελης.

Ηρακλής (Καλαφατάκης): Πεταλωτής, Μπόουλντιν 9(1), Δεμερτζής 1, Παπανικολόπουλος 8, Αγγελακόπουλος, Τζάζβιν 12, Πέτροβιτς 7, Κοπρίβιτσα 2, Δέσπος, Ηλιάδης 7, Εϊτουταβίτσιους 2, Λαμπρόπουλος 10(1).

Aναλυτιικά, τα στατιστικά των δύο ομάδων στο παιχνίδι:



Aναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:

 




Αναλυτικά, τα στατιστικά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.



Αναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

 

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού, για την αγωνιστική τους εμφάνιση απέναντι στον Ηρακλή στο ΣΕΦ (88-58). MVP της αναμέτρησης ο κορυφαίος Χαλπερίν.
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr, για την αγωνιστική εμφάνιση των ερυθρολεύκων απέναντι στον Ηρακλή στο ΣΕΦ (88-58). MVP της αναμέτρησης ο κορυφαίος Χαλπερίν.
Παπαλουκάς: Δείχνει σιγά-σιγά να ανεβάζει την απόδοση του και να βρίσκει ρυθμό. Ήταν πολύτιμος στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς μοίρασε 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, πήρε 5 ριμπάουντ, έπαιξε άμυνα (2κλ), ενώ έκανε, μόλις, 1 λάθος, σε σχεδόν 23 λεπτά συμμετοχής.

Σπανούλης: Για ακόμη μία φορά ήταν από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού. Ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο επιθετικά, πέτυχε συνολικά 15 πόντους (5/7δ), πρόσφερε 4 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ πήρε και τα περισσότερα φάουλ από τον αντίπαλο (6), σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Βασιλόπουλος: Έπαιξε για 8 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει πολλά. Δεν μπόρεσε να σκοράρει, πήρε 3 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 4 φάουλ. Κακή εμφάνιση, αλλά τώρα επανήλθε στην αγωνιστική δράση και θέλει σαφώς τον χρόνο του.

Μπουρούσης: Δεν έπαιξε για πολύ (15 λεπτά), πέτυχε, μόλις, 4 πόντους, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ. Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και δεν αντεπεξήλθε στα υψηλά στάνταρ απόδοσης που τον έχουμε συνηθίσει.

Πελεκάνος: Σε αυτά τα ματς, που ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας, τα καταφέρνει και τα πηγαίνει καλά. Το θέμα, όμως, είναι πως δεν μπορεί στα δύσκολα. Απέναντι στον Ηρακλή, όμως, ήταν σοβαρός, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός. Πέτυχε 11 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής, όντας αλάνθαστος στην επίθεση, σημειώνοντας, μάλιστα, 3/3 τρίποντα.

Μαυροκεφαλίδης: Kαι ο Λουκάς το ίδιο. Στο ΟΑΚΑ ήταν άφαντος, αλλά αυτά τα ματς είναι του... χεριού του. Πέτυχε 12 πόντους (6/7δ), δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα κάτω από την ρακέτα, αλλά δεν βοήθησε στα ριμπάουντ (1). Είναι ολίγον "σοφτ", χρειάζεται να ανεβάσει την απόδοση του και να γίνει περισσότερο σκληρός.

Χαλπερίν: Αναμφισβήτητα, ο Γιοτάμ ήταν ο MVP της αναμέτρησης, σκορπίζοντας χαμόγελα. Ο Ισραηλινός ήταν απολαυστικός, όντας βελτιωμένος, συγκεντρωμένος, σοβαρός και αποτελεσματικός. Σημείωσε 17 πόντους (4/6δ, 3/5τρ) με καλά ποσοστά, δείχνοντας πως βρίσκει το χέρι του, όντας εξαιρετικός στην επίθεση. Άλλωστε, είναι σπουδαίος σουτέρ, αυτοπεποίθηση χρειάζεται. Παράλληλα, ήταν σπουδαίος και στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς πρόσφερε 5 ασίστ, ενώ ήταν πολύ καλός και στην άμυνα, κάνοντας 3 κλεψίματα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Γλυνιαδάκης: Αγωνίστηκε για 9 λεπτά στο ματς, αλλά ήταν σαν... να μην έπαιξε. Απλά πήρε 2 ριμπάουντ.

Νίλσεν: Ο Αυστραλός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος, χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του λόγω της αποχής. Πάντως, πέτυχε 6 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, ενώ έκανε και 2 κλεψίματα. Έδειξε διάθεση και έκανε καλό παιχνίδι. Σαφώς, όλοι, περιμένουν περισσότερα.

Παπανικολάου: Δίχως τον Κέσελ στην 12άδα, περίμενες να αρπάξει την ευκαιρία, να παίξει καλά, να πάρει μπόλικα λεπτά και να κάνει ένα ξέσπασμα, να δείξει την αξία του, τουλάχιστον, απέναντι στον Ηρακλή. Πέτυχε 6 πόντους με σουτάκια κοντά στο καλάθι, αλλά τίποτε παραπάνω. Χρειάζεται να βελτιωθεί.

Έρτσεγκ: Ξεκίνησε εντυπωσιακά στην πρώτη περίοδο, στην οποία σημείωσε 9 πόντους, αλλά μετά σίγησε, ενώ συνολικά πέτυχε 11. Ανεβάζει συνέχεια την απόδοση του, βελτιώνεται και πολύ σωστά ο Ντούντα τον εμπιστεύεται. Μία χαρά τα πήγε σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Κατσίβελης: Όπως πάντα, αγχωμένος, "μαγκωμένος" και άστοχος. Δεν του μπαίνει τίποτα αδερφέ μου. Άποντος και δίχως ασίστ ο νεαρός γκαρντ σε σχεδόν 12 λεπτά συμμετοχής. Χρειάζεται πολύ, πολύ δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου