ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ έριξε την χούντα!


Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ έριξε την χούντα!
Σταύρος Καρυάκατζης 12/1/2011
Ο καλύτερος Ολυμπιακός των τελευταίων ετών καθάρισε τον Παναθηναϊκό και έσπασε το κατεστημένο νικώντας ακόμα και τους διαιτητές. Ο τεράστιος Ντούντα πήρε την ταυτότητα του Ομπράντοβιτς και όλοι όσοι αγωνίστηκαν με κορυφαίους τους Νεστέροβιτς, Παπαλουκά και Έρτσεγκ έδειξαν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Το καλό μπάσκετ, ο ορισμός της ομάδας και το ήθος των Αγγελόπουλων σήμαναν την επιστροφή του αυτοκράτορα στον θρόνο…

Με τον Σπανούλη να παίρνει προσπάθειες ξεκίνησε το παιχνίδι και τους Μπουρούση, Γκόρντον, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδη να πιέζουν στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 6-7. Ηγετική μορφή ο Μπουρούσαρος που δέσποζε σε άμυνα και επίθεση με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τα ριμπάουντ και τον ρυθμό. Ο Ίβκοβιτς , έχει επιβάλλει τα θέλω του στο παιχνίδι αλλά παρόλα αυτά φωνάζει για τα αμυντικά ριμπάουντ. Στο παιχνίδι και ο Τεόντοσιτς που με πέντε σερί πόντους διαμορφώνει το 18-18 που είναι και το σκορ της πρώτης περιόδου. Ο Ράσο Νεστέροβιτς μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με πέντε σερί δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 22-23, ενώ την ίδια ώρα ο Παπαλουκάς έβγαζε στο παρκέ όλη του την εμπειρία σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα και τα ριμπάουντ προβλημάτιζαν τον Ίβκοβιτς ενώ οι διαιτητές είχαν ξεκινήσει την «φθορά» στους παίκτες του Ολυμπιακού. Με Μπουρούση, Τεόνντοσιτς, Παπαλουκά, Έρτσεγκ και Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι ξαναπήραν το προβάδισμα με 27-29 ενώ ένα φάουλ που δεν δόθηκε πάνω στον Τεόντοσιτς εκνεύρισε , δικαίως, το Ντούντα αλλά δέχτηκε τεχνική ποινή. Τα πάντα ήταν σε ισορροπία στο πεντάλεπτο (29-29) εκτός από τις βολές που ο Παναθηναϊκός είχε τις διπλές από τον Ολυμπιακό, 10! Στην συνέχεια, και παρόλο που οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν πολύ καλοί, ξεκίνησαν τα διαιτητικά κόλπα… Φάουλ πάνω στον Τεόντοσιτς σε τρίποντο από τον Σάτο δεν σφυρίζεται, μπροστά στον διαιτητή ο Παπαλουκάς κλέβει χωρίς να πατήσει έξω και δίνεται εκτός. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται το 32-29. Οι παίκτες του Ντούντα είχαν βιαστικές επιλογές στην επίθεση χωρίς καθαρό μυαλό, είχαν χάσει τον έλεγχο των ριμπάουντ αλλά το θετικό ήταν ότι κατέβαλλαν προσπάθεια στην άμυνα και έτσι έμεναν κοντά στο σκορ. Ο εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση Κέσελ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (34-34) ενώ ο Χαλπερίν έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 34-36.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε προβάδισμα με 36-41 χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μίλος Τεόντοσιτς και του Ράσο Νεστέροβιτς ενώ παράλληλα ο εκπληκτικός Ζόραν Έρτσεγκ σε άμυνα και επίθεση καθάριζε όλες τις φάσεις. Στα θετικά, για τους ερυθρόλευκους το τρίτο φάουλ των Σάτο και Νίκολας. Παρόλα αυτά το παιχνίδι πήγαινε χέρι χέρι κυρίως λόγω των λαθών στην άμυνα και της βιασύνης στην επίθεση. Ο Έρτσεγκ συνέχιζε την εκπληκτική του εμφάνιση και κρατούσε κυριολεκτικά τον Ολυμπιακό που είτε περνούσε μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή ή ήταν πίσω στον πόντο. Τελικά μίλησε και πάλι ο Χαλπερίν καθώς με τρίποντο του ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο με σκορ 49-51. Με το που ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε και η σφαγή από τα κοράκια. Αρχικά δίνεται τεχνική ποινή στον Τεόντοσιτς για θέατρο ενώ του έγινε επιθετικό φάουλ, γίνεται φάουλ στον Σπανούλη και δεν δίνεται, η μπάλα βγαίνει έξω από τον Σάτο και δίνεται ανάποδα με αποτέλεσμα σε όλο αυτό το σκηνικό ο Παναθηναϊκός να πάρει το προβάδισμα με 53-51. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν και συνέχισαν με το να φορτώσουν με το 4ο φάουλ τους Νεστέροβιτς και Έρτσεγκ, όπως και με ένα ακόμα τον Τεόντοσιτς, τα οποία ήταν ΟΛΑ ανύπαρκτα. Σε συνδυασμό με τις βιαστικές επιθέσεις του Ολυμπιακού, τα λάθη αλλά και τον εκνευρισμό το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 54-53 μέχρι την στιγμή που ο Σχινάς πήρε τις ομάδες στα αποδυτήρια καθώς φωτοβολίδα από πιστόλι πέτυχε τον Παπαλουκά στο χέρι. Κι ενώ απέμεναν 4 λεπτά για την λήξη και μετά από πέντε λεπτά διακοπής ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι με το Νεστέρβιτς να ισοφαρίζει σε 58-58 μετά γκολ φάουλ ύστερα από μαγική πάσα του Παπαλουκά. Ο αρχηγός το πήρε πάνω του για το 58-60 και ο ηγετικός Νεστέροβιτς έκανε το 50-62 στα 1’48’’ πριν το φινάλε. Ο Ολυμπιακός δεν έχανε το παιχνίδι. Ο Παπαλουκάς ήταν ο ηγέτης, μόνος του διαμόρφωσε το 58-65 για να μειώσει στο τέλος σε 61-65 ο Φώτσης και οι κομπλεξικοί να αρχίσουν να πετάνε ότι έχουν και δεν έχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου