ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πρωτάθλημα ή κατάρρευση!

Πρωτάθλημα ή κατάρρευση!

Στο χείλος του γκρεμού θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός αν δεν κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα σύμφωνα με την έκθεση της "Grant Thornton Greece" που επιβεβαιώνει αυτά που ισχυρίζεται και η "Deloitte".
Καμπανάκι κινδύνου είναι η έκθεση της "Grant Thornton Greece" για την οικονομική επιβίωση του Παναθηναϊκού όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Φιλαθλος", με το πρωτάθλημα αυτής της χρονιάς να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους πράσινους.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν δεν έρθει ο τίτλος φέτος στην Παιανία, τα έξοδα θα αυξηθούν κατά 50% και μέσα στην επόμενη τριετία το χρέος θα ανέλθει στα 150 εκατομμύρια ευρώ! Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για φέτος το το ποδοσφαιρικό τμήμα κοστίζει 30 εκατ. ευρώ.
 
Ένα ποσό το οποίο θα εκτοξευθεί στα 48 εκατ. ευρώ καθώς το πλάνο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την τρέχουσα περίοδο θέλει την ομάδα και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αν λοιπόν δεν έρθει ο τίτλος, τότε το σενάριο για τα οικονομικά της ομάδας πάει στο... καλάθι των αχρήστων και μαζί υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την βιωσιμότητα του τριφυλλιού!

Τα σίγουρα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ χάνονται, το ίδιο και τα πριμ των βασικών χορηγών ενώ μαύρα είναι και τα μαντάτα για ολόκληρη την επόμενη τριετία. Και αυτό γιατί ενώ μέχρι τις 30/6/2009 η ΠΑΕ είχε προβεί σε μεγάλα έξοδα (πχ μεταγραφή Σισέ) αυτά δεν είχαν τιμολογηθεί. Το ίδιο έγινε και με τα βαριά πρόστιμα που "έριξε" η UEFA στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2009-10.

Όλα αυτά μαζί εκτιμάται ότι θα εκτινάξουν τους ισολογισμούς για την επόμενη τριετία στα 150 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για να έρθει στα ίσια το πράσινο καράβι, πρέπει να συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε όλα αυτά τα χρόνια της επόμενης τριετίας!

Επίσης στην επίμαχη έκθεση αφήνονται αιχμές ότι τιμολόγια για υποχρεώσεις από υπηρεσίες που παρείχαν ποδοσφαιριστές δεν έχουν παραληφθεί από τους μάνατζερ τους. Επίσης υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό για το τι έγιναν τα κέρδη από δανεισμούς και πωλήσεις παικτών (όπως Ρουκάβινα, Ντέιβιντ, Τζιόλη, Ιβανιστις κ.ά.).

Επιπλέον υπάρχουν έξοδα μεταγραφών τη φετινή χρονιά που μόνο για τους Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη αγγίζουν τα 4,8 εκατ. ευρώ (για παράδειγμα η Μαρσέιγ πρέπει να λάβει 3 εκατ. ευρώ για τον Τζιμπρίλ), ενώ ένα τεράστιο ερωτηματικό υπάρχει για το λογιστικό τρικ το οποίο μετέφερε τα πριμ για την κατάκτηση του περσινού νταμπλ στον ισολογισμό τις 30/6/2011!

Όλα αυτά λοιπόν που αναφέρει η έκθεση της "Grant Thornton Greece" επιβεβαιώνουν παλιότερη έκθεση της "Deloitte" και ουσιαστικά καθιστούν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό ως μονόδρομο για την βιωσιμότητα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου