ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Με το μυαλό στο ντέρμπι

Με το μυαλό στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (12/1) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (21:00, ΕΤ-1), χαμηλούς τόνους κρατάει ο Ίβκοβιτς, έχει επιβάλει την απαγόρευση των δηλώσεων και ζητάει την ηρεμία στη ομάδα. Προλαβαίνει ο Κέσελ.
Την Δευτέρα (10/1) η ομάδα του Ολυμπιακού συνέχισε κανονικά την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (12/1) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (21:00, ΕΤ-1), η οποία ολοκληρώθηκε με διπλή προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το μυαλό όλων είναι αποκλειστικά στο ντέρμπι και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει ξεκινήσει την προσπάθεια του ώστε να παρουσιάσει πανέτοιμους τους ερυθρόλευκους στο ματς.
 
Ο "Ντούντα" κρατάει χαμηλούς τόνους, έχει επιβάλει την απαγόρευση των δηλώσεων στους παίκτες του, καθώς ζητάει η ομάδα του να πάει στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν πιο ήρεμη γίνεται. Όχι χαλαρή, αλλά ήρεμη! Ο Σέρβος τεχνικός έχει ξεκινήσει τις αναλύσεις του όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, έχει ξεχωρίσει τις όποιες αδυναμίες των πρασίνων και πάνω σε αυτές θα επιχειρήσει να "πατήσει" ώστε να πάρει ο Ολυμπιακός την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη. Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο, το "διπλό".


Βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογίας

Ο στόχος δεν αλλάζει, με όποιο προφίλ και αν πάνε να παίξουν μπάσκετ στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει να αποφορτίσει από το άγχος τους αθλητές του και για τον λόγο αυτό κάνει και μαθήματα... ψυχολογίας. Άλλωστε, στον τομέα αυτόν ο "Ντούντα" είναι εξπέρ και γνωρίζει όσο ελάχιστοι προπονητές το πως να προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παίκτες του λίγο πριν μία κρίσιμη αναμέτρηση, λίγο πριν ένα ντέρμπι, όπως αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η ψυχολογία σε αυτά παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο, ο Σέρβος τεχνικός το γνωρίζει και πάνω σε αυτόν τον τομέα έχει δώσει βαρύτητα. Βλέπετε, σε αυτά τα σπέσιαλ ματς, δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Χρειάζεται πάθος, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ψυχή και ο απαραίτητος αγωνιστικός τσαμπουκάς για να νικήσεις. Αν δείξεις φόβο, αν παρουσιάσεις διστακτικότητα και ηττοπάθεια, έχεις χάσει το ματς από τα... αποδυτήρια.

Τα "τρικ" του Ίβκοβιτς και αυτά που απαιτεί από τους παίκτες του

Ο "σοφός", βέβαια, αυτές τις μέρες δουλεύει μαζί με παίκτες του και πάνω σε θέματα τακτικής, καθώς ετοιμάζει τα δικά του συστήματα, τα δικά του "τρικ", ώστε να ξαφνιάσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε αυτή την ενδιαφέρουσα μπασκετική "παρτίδα σκάκι" ανάμεσα στους δύο προπονητές που θα παρακολουθήσουμε την Τετάρτη (12/1) το βράδυ (21:00, ET-1) στο ΟΑΚΑ. Κάποια πράγματα, πάντως, δεν αλλάζουν, ασχέτως την σημαντικότητα των παιχνιδιών.

Ο "Ντούντα" ζητάει από τους παίκτες του να παρουσιαστούν στο ΟΑΚΑ όντας απόλυτα συγκεντρωμένοι, με καθαρό μυαλό, πειθαρχημένοι, να αποκτήσουν τον έλεγχο του ρυθμού, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, παράλληλα, να έχει  κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη στα οποία είναι επιρρεπείς οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στην έδρα του Παναθηναϊκού ώστε να παίξει αυτό που ξέρει, αυτό το γρήγορο, σύγχρονο και ομαδικό μπάσκετ, πάνω στην φιλοσοφία, δηλαδή, στην οποία είναι χτισμένη η φετινή ομάδα. Ο "σοφός" πιστεύει στο δημιούργημα του, εμπιστεύεται τους παίκτες του και στην ουσία έχει ξεκαθαρίσει στους αθλητές του πως εφόσον παρουσιαστούν όπως πρέπει απέναντι στους πράσινους, θα καταφέρουν να να πάρουν τη νίκη. Υπάρχει σεβασμός προς τον αντίπαλο, αλλά δεν χρειάζεται άγχος, ούτε πίεση, ούτε νευρικότητα.

Οι πιθανότητες με το μέρος του Κέσελ

Στα αγωνιστικά, ο Μάρκο Κέσελ συνεχίζει να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς ταλαιπωρείται από ένα ελαφρύ διάστρεμμα το οποίο υπέστη στο ματς με την Καβάλα. Οι πιθανότητες συμμετοχής του στο παιχνίδι είναι με το μέρος του, καθώς υπάρχει αισιοδοξία πως ο Σέρβος σμολ-φόργουορντ θα παρουσιαστεί έτοιμος για την αναμέτρηση. Εφόσον τα καταφέρει, το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη στην αναμέτρηση τα μεγάλα του σουτ από την περιφέρεια, τα πολύτιμα τρίποντα του.

Όλοι κοντά στον Σπανούλη

Πρόσωπο της αναμέτρησης, αναμφισβήτητα, θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο 28χρονος (7/8/1982) γκαρντ είναι ενήμερος για την υποδοχή που του ετοιμάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αλλά δείχνει πανέτοιμος ψυχολογικά για αυτό το παιχνίδι. Όλοι οι συμπαίκτες του στην ομάδα είναι δίπλα του, τον στηρίζουν, τον εμψυχώνουν ενώ έχει φροντίσει και ο ίδιος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να του τονώσει το ηθικό. Βέβαια, ο Red-Bill, διαθέτει "κρύο" αίμα, δεν δείχνει ανήσυχος και δεν φοβάται. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά, θεωρούν πως θα μπει στο γήπεδο να κάνει την δουλειά του, θα κλείσει τα αυτιά του, θα φροντίσει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και θα παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος, όπως συνηθίζει. Στον Ολυμπιακό είναι σίγουροι πως ο Σπανούλης θα κάνει την διαφορά στην αναμέτρηση. "Γυαλίζει" το μάτι του και το λέει η καρδιά του. Άλλωστε, τα "καρύδια" τα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου