ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τα γενέθλια του Νικοπολίδη (video)

Τα γενέθλια του Νικοπολίδη (video)

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 
Τα γενέθλια του Νικοπολίδη (video)


Ο Αντώνης Νικοπολίδης σήμερα κλείνει τα σαράντα του χρόνια και το gazzetta.gr κάνει μια μίνι ανασκόπηση στην πορεία ενός από τους κορυφαίους γκολκίπερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα.

Στις 14 Ιανουαρίου του 1971 γεννήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην Άρτα. Μετά από 40 χρόνια έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας αγωνιστεί στις δυο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους με μεγαλύτερο βέβαια αυτόν της εθνικής.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Αναγέννηση Άρτας από την οποία γρήγορα μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό σε ηλικία μόλις 18 ετών. Μετά από 6 χρόνια στους πράσινους στη σκιά του μεγάλου Γιόζεφ Βάντσιχ η καθιέρωση έρχεται. Στη σεζόν 1997/98 κερδίζει την θέση του βασικού γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, έχοντας ήδη βέβαια πανηγυρίσει δυο τίτλους με το «τριφύλλι».
Τη σεζόν 2003/04 χάνει την θέση του από τον Κώστα Χαλκιά, εξαιτίας και των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο του που αποτυγχάνουν και αποφασίζει το καλοκαίρι να πάρει μια απόφαση που σημάδεψε την καριέρα του. Ενώ οι πανηγυρισμοί για το νταμπλ δεν έχουν ακόμα κοπάσει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού η ανακοίνωση του Νικοπολίδη από τον Ολυμπιακό παγώνει το πράσινο στρατόπεδο.
Με τον Ολυμπιακό θα κατακτήσει δυο συνεχόμενα νταμπλ και τέσσερα συνολικά. Συνολικά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πανηγύρισε επτά νταμπλ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Με την εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε 90 συμμετοχές και κατάφερε να συνδέσει το όνομα του με την κατάκτηση του EURO 2004, στο οποίο και ψηφίστηκε και ως ο τερματοφύλακας της all star ενδεκάδας. Η διεθνής καριέρα του τελείωσε μετά από τον αποκλεισμό στην τελική φάση του EURO 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου