ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Με Παμπορίδη διαιτητή… δεν έχασε ποτέ κανείς!

Με Παμπορίδη διαιτητή… δεν έχασε ποτέ κανείς! 

11/02/2011

Με Παμπορίδη διαιτητή… δεν έχασε ποτέ κανείς!
Ο Βασίλης Παμπορίδης που σφυρίζει το κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έχει διευθύνει στην καριέρα του 10 ματς του Παναθηναϊκού και 9 της ΑΕΚ. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κιτρινόμαυροι», με τον ρέφερι από το Κιλκίς δεν έχουν ηττηθεί ποτέ! Τόσο ο Παμπορίδης όσο και ο Σιδηρόπουλος που σφυρίζει το ντέρμπι στο Χαριλάου, προέρχονται από επιθέσεις εναντίον τους!

Η ΚΕΔ, βέβαια, πρωτοτύπησε πάλι: οι 5 από τους 8 διαιτητές που σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο, είχαν σφυρίξει και την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ 3 από αυτούς διευθύνουν τρίτο συνεχόμενο ματς!
Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους διαιτητές της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
ΘΑΝΟΣ: Εργοτέλης – Καβάλα (12/2, 17:15)

Τρίτος συνεχόμενος ορισμός για τον Δημήτρη Θάνο έπειτα από τις επιτυχημένες διαιτησίες του στο Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0 και στο ΑΕΚ-Άρης 1-2 (αν και στο τελευταίο απέβαλε εντελώς αναίτια με δεύτερη κίτρινη τον Ματέος). Το Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0 είναι και το μοναδικό ματς των Κρητικών που έχει σφυρίξει φέτος, ενώ σε παιχνίδι της Καβάλας ορίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, όπου και ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι. Έχει δείξει καλά στοιχεία, κάνοντας λίγα λάθη, ενώ στα 8 φετινά του παιχνίδια, τα μισά (4) έχουν λήξει ισόπαλα.


ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (12/2, 17:15)

Τρίτος συνεχόμενος ορισμός και για τον Γιώργο Σταθόπουλο, καθώς τα πήγε εξαιρετικά στο Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 0-0 και Πανσερραϊκός-Ηρακλής 1-2. Πριν από αυτά τα δύο, είχε μείνει εκτός ορισμών για δύο αγωνιστικές καθώς στο Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 είχε ακυρώσει γκολ του Άρη για ένα επιθετικό φάουλ του Ρουίς στον Βύντρα που μόνο εκείνος είχε δει.

Αγώνα του «δικεφάλου του Βορρά» θα σφυρίξει για δεύτερη φορά φέτος, καθώς είχε διαιτητεύσει και το ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0. Γενικότερα, ο Πατρινός ρέφερι έχει διευθύνει 10 παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην καριέρα του, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν νικήσει στα μισά (5).
Τον Πανιώνιο τον σφυρίζει για πρώτη φορά φέτος, ενώ στην τριετή καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα τον έχει συναντήσει τρεις φορές: Πέρυσι ήταν στις αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 2-3 και Πανιώνιος-Ξάνθη 3-0. Δηλαδή, απόλυτη επιτυχία για τους Νεοσμυρνιώτες και μάλιστα με «τριάρες». Πρόπερσι όμως, είχε σφυρίξει και το Πανιώνιος-Ηρακλής 0-2.
Στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, ο Σταθόπουλος έχει διευθύνει 44 παιχνίδια: μόλις 9 από αυτά έχουν έρθει «διπλά», ενώ στα 26 έχει νικήσει η γηπεδούχος ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ με τον Σταθόπουλο:

2010-2011: ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0.
2009-2010: Αστέρας Τρ.-ΠΑΟΚ 1-1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, Λάρισα-ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ-Άρης 2-0 (πλέι οφ), Άρης-ΠΑΟΚ 3-2(πλέι οφ).
2008-2009: Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0, ΠΑΟΚ-Θρασύβουλος 2-1.
2007-2008: Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0.
Σύνολο σε 10 ματς: 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες.


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άρης – Ολυμπιακός (12/2, 19:30)

Μετά την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους στον Άγιο Κοσμά και έπειτα από το Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3 (όπου στο 0-1 του Σαλπιγγίδη υπήρχε επιθετικό φάουλ) για την 18η αγωνιστική, ο Τάσος Σιδηρόπουλος επιστρέφει και πάλι σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας. Ενδιάμεσα είχε λείψει για λίγες ημέρες και στην Κύπρο για ένα σεμινάριο νέων διεθνών διαιτητών.
Για τον Άρη, αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι που θα δώσει με το Ροδίτη ρέφερι: Φέτος ήταν στο Άρης-Λάρισα1-1, ενώ πέρυσι είχε σφυρίξει το Ατρόμητος-Άρης 0-3. Μία νίκη και μία ισοπαλία, λοιπόν, για τους «κίτρινους».

Ο Ολυμπιακός τον συναντά για 5η φορά στα δύο χρονιά που σφυρίζει στη Σούπερ Λίγκα: Το ματς που κυρίως θυμόμαστε, είναι το φετινό ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0. Στο παιχνίδι αυτό, ο Σιδηρόπουλος ήταν κάτω του μετρίου, κι όμως αντί να τιμωρηθεί, επιβραβεύτηκε με δεύτερο συνεχόμενο ορισμό! Θυμίζουμε πως δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ (Πάντελιτς στον Γκέντζογλου στο 88’), ενώ είχε κρατήσει αδικαιολόγητα 7,5 λεπτά καθυστέρηση ενώ είχε δείξει 4’! Επίσης, δεν είχε δείξει δεύτερη κίτρινη στον Μοντεστό για ένα αμφισβητούμενο φάουλ που έδωσε στον Λυμπερόπουλο έξω απ’ την περιοχή και ενώ ήταν σε υποσχόμενη θέση (αφού έδωσε το φάουλ, έπρεπε να βγάλει κίτρινη). Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, διαμαρτύρεται κι εκείνος δικαίως, διότι στο γκολ της ΑΕΚ υπήρχε ένα καπνογόνο που έκαιγε στην περιοχή του. Στα τέσσερα ματς του Σιδηρόπουλου με τους «ερυθρόλευκους», αυτή είναι και η μοναδική τους ήττα.

Κατά τ’ άλλα, φέτος ο διεθνής ρέφερι έχει διευθύνει και το Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1, ενώ την περσινή σεζόν, είχε σφυρίξει στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Πανθρακικός 3-0 και Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 5-1, πάντα με καλές διαιτησίες.
Στα 22 παιχνίδια στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, ο Σιδηρόπουλος έχει απόλυτη ισορροπία σε αποτελέσματα, με 9 νίκες γηπεδούχων και 8 νίκες φιλοξενούμενων.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κέρκυρα – Πανσερραϊκός (13/2, 15:00)

Μετά τους Θάνο και Σιδηρόπουλο, ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος είναι ο τρίτος διαιτητής με τρίτο συνερχόμενο ορισμό! Τα δύο αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του όπου και αρίστευσε, ήταν τα Πανιώνιος-Καβάλα 1-1 και Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0.
Ο Τρικαλινός ρέφερι, στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα έχει ήδη διευθύνει δύο ματς της Κέρκυρας και ένα του Πανσερραϊκού: Την 9η αγωνιστική ήταν στο Αστέρας Τρ.-Πανσερραϊκός 0-2, όπου είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Αστέρα αλλά χωρίς να φέρει ευθύνη ο διαιτητής. Την 11η αγωνιστική σφύριξε το Άρης-Κέρκυρα 2-0, όπου ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Κέρκυρας, αλλά πάλι χωρίς να φέρει ευθύνη ο ίδιος! Τέλος, την 15η αγωνιστική ήταν στο Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1 όπου έκανε μια άριστη διαιτησία.

Ο Αρετόπουλος έχει μπει φέτος για λίγο στο «ψυγείο» δύο φορές: Μετά το Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1 επειδή δεν απέβαλε Τοροσίδη και Μόνχε και μετά το Ηρακλής-Ατρόμητος 1-0 επειδή δεν έδωσε διπλό πέναλτι υπέρ Ατρομήτου (στον Τάτο). Στα 9 ματς που έχει σφυρίξει φέτος, 6 φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι.


ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ: Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης (13/2, 15:00)

Ο Μιχάλης Τσινιάρης επιστρέφει την Κυριακή από τιμωρία δύο αγωνιστικών, έπειτα από τη διαιτησία του στο Εργοτέλης-Άρης 0-0 για τη 19η αγωνιστική, όπου είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Τόχα για ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, ενώ ελέγχεται και για ένα πέναλτι σε χέρι του Φατί. Γενικότερα, οι διαιτησίες του είναι προβληματικές φέτος και δεν αποφεύγει τα λάθη.
Τόσο τον Ηρακλή όσο και τον Αστέρα Τρίπολης, τους έχει συναντήσει άλλες δύο φορές: Ο Αθηναίος ρέφερι ήταν φέτος στο Αστέρας Τρ.-ΠΑΟΚ 0-0 και πέρυσι στο Αστέρας Τρ.-Καβάλα 1-0. Αμφότερες οι διαιτησίες του ήταν άριστες. Τον «γηραιό» φέτος δεν τον έχει σφυρίξει, την περυσινή όμως σεζόν ήταν διαιτητής στις αναμετρήσεις Ηρακλής-Καβάλα 1-0 (δεν είχε αποβάλει τον Ντιέ) και Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0. Συνολικά φέτος έχει διευθύνει 8 ματς (και ένα… μισό λόγω τραυματισμού του Παμπορίδη τον οποίο αντικατέστησε ως τέταρτος) και τα μισά (4) έληξαν ισόπαλα. Την περσινή σεζόν, σε 13 παιχνίδια, δεν είχε φέρει ούτε μία ισοπαλία!


ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ: Λάρισα – Ολυμπιακός Β. (13/2, 17:15)

Είναι ξεκάθαρα η χρονιά του. Ένας διαιτητής που έχει αμφισβητηθεί πάρα πολύ έντονα από την πρώτη του κιόλας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα (2007-2008) και που η διεθνοποίηση του πέρυσι ξένισε αρκετά, πραγματοποιεί φέτος ένα σερί άριστων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) διαιτησιών σε πρωτάθλημα και κύπελλο και δικαίως είναι πρώτος σε ορισμούς (12).
Την Κυριακή σφυρίζει το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής (μετά τα δύο ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Χαριλάου) και είναι ο δεύτερος συνεχόμενος ορισμός του στο πρωτάθλημα έπειτα από ρεσιτάλ στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1.

Τον Ολυμπιακό Βόλου τον σφυρίζει για δεύτερη φορά φέτος, καθώς ήταν και στο μεγάλο «διπλό» (0-1) επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.
Από την άλλη, τη Λάρισα τη σφυρίζει για τέταρτη(!) φορά τη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί τα ματς: Λάρισα-Καβάλα 0-0, Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0 και Ατρόμητος-Λάρισα 3-0. Σε όλα ήταν αλάνθαστος. Συνολικά έχει διευθύνει αγώνες των «βυσσινί» 5 φορές, με τους Θεσσαλούς να μετρούν μόλις 1 νίκη!
Η λογική λέει ότι ο Αθηναίος ρέφερι είναι υποψήφιος για το ντέρμπι των «αιωνίων» την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, το προβάδισμα ανήκει στον Δημήτρη Καλόπουλο…

Η Λάρισα με τον Τριτσώνη:

2010-2011: Λάρισα-Καβάλα 0-0, Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0, Ατρόμητος-Λάρισα 3-0.
2009-2010: Ατρόμητος-Λάρισα 2-1.
2008-2009: Λάρισα-Λεβαδειακός 2-1.
Σύνολο σε 5 ματς: 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 3 ήττες.


ΣΠΑΘΑΣ: Ξάνθη – Ατρόμητος (13/2, 17:15)

Ενώ ξεκίνησε καλά και στα πρώτα 6 φετινά του παιχνίδια ήταν άριστος, τελευταία μας τα χάλασε. Τη 15η αγωνιστική στο Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1 δεν έδωσε πέναλτι του Μοϊσές στον Μετίν και μπήκε στο «ψυγείο» για τρεις αγωνιστικές. Επέστρεψε στο Καβάλα-Ηρακλής 3-0 όπου δεν έδωσε από ένα πέναλτι στην κάθε ομάδα. Έμεινε, όμως, έξω μονάχα για μία αγωνιστική και έτσι την προηγούμενη (21η) σφύριξε στο Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0, όπου τα πήγε καλά.
Για τον Ηλία Σπάθα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος ορισμός και την Ξάνθη θα την σφυρίξει για 4η(!) φορά φέτος. Προηγήθηκαν οι αναμετρήσεις: Εργοτέλης-Ξάνθη 1-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3 και Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 1-0. Σε όλες ήταν άριστος. Συνολικά πάντως, ο Πειραιώτης ρέφερι έχει «φέρει» μόλις μία νίκη για την Ξάνθη, σε 6 παιχνίδια από το 2007-2008. Τα υπόλοιπα ήταν το περσινό Ξάνθη-Λάρισα 0-1, το Ξάνθη-Άρης 1-1 τη σεζόν 2008-2009 (όπου δεν είχε δοθεί πέναλτι στους ακρίτες) και το Αστέρας Τρ.-Ξάνθη 0-0 την περίοδο 2007-2008.

Οι Περιστεριώτες τον συναντούν δεύτερη φορά φέτος, καθώς ο Σπάθας ήταν και στον Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1 την 9η αγωνιστική, με μια αλάνθαστη διαιτησία. Άλλες δύο φορές έχει διευθύνει ο διεθνής ρέφερι αγώνα του Ατρομήτου στην καριέρα του: Τη περσινή σεζόν ήταν στο Άρης-Ατρόμητος 1-0, ενώ την περίοδο 2007-2008 είχε σφυρίξει το Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-2. Συμπέρασμα; Με διαιτητή τον Σπάθα, η ομάδα του Περιστερίου όχι μόνο χάνει πάντα, αλλά δεν πετυχαίνει ούτε γκολ!
Συνολικά ο Πειραιώτης έχει διευθύνει 44 παιχνίδια στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα: Σε 17 νίκησε ο γηπεδούχος, 17 έληξαν ισόπαλα και σε 10 επικράτησε ο φιλοξενούμενος!


ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (13/2, 19:30)

Ο Βασίλης Παμπορίδης επιστρέφει σε ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ έπειτα από τρία ακριβώς χρόνια: Ήταν 2 Μαρτίου 2008, όταν στο ΟΑΚΑ (με γηπεδούχο όμως την ΑΕΚ), οι δύο ομάδες αναδεικνύονταν ισόπαλες 1-1. Το σκορ τότε είχε ανοίξει η Ένωση στο 67’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ριβάλντο, το οποίο είχε αμφισβητηθεί έντονα από τους «πράσινους». Το «τριφύλλι» είχε ισοφαρίσει τελικά στο 78’ με κεφαλιά του Πόστιγκα. Στο ίδιο ματς, ο ρέφερι από το Κιλκίς όφειλε να αποβάλει τον Ριβάλντο και τον Σαλπιγγίδη που είχαν ρίξει αγκωνιές σε αντιπάλους τους.

Το αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι πως το παραπάνω παιχνίδι είναι το μοναδικό στο οποίο έχει «γκελάρει» ο Παναθηναϊκός με διαιτητή τον Παμπορίδη! Ο διεθνής ρέφερι έχει σφυρίξει στην καριέρα του 10 ματς του «τριφυλλιού», με απολογισμό… 9 νίκες και 1 ισοπαλία!
Και η ΑΕΚ, όμως, δεν πάει πίσω, καθώς με τον Παμπορίδη διαιτητή, επίσης δεν έχει χάσει ποτέ! Σε 9 παιχνίδια, η Ένωση έχει 7 νίκες και δύο ισοπαλίες (η προαναφερόμενη και την ίδια χρονιά το 1-1 στην Τούμπα)!

Τη φετινή σεζόν, ο Παμπορίδης δεν έχει σφυρίξει καθόλου ΑΕΚ, αντίθετα, ήταν στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2 τη 12η αγωνιστική. Θεωρείται ολίγον… έκπληξη που ορίστηκε στο ντέρμπι της Κυριακής, μιας και επιστρέφει από τιμωρία 4 αγωνιστικών! Ο λόγος ήταν το Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0 τη 17η αγωνιστική, όπου υπέπεσε σε διπλό λάθος στις καθυστερήσεις του αγώνα: δεν έδωσε επιθετικό φάουλ του Μπούντιμιρ στον Ζέλεσι και στη συνέχεια της φάσης ο Ζέλεσι τραβάει τον αντίπαλο του και του κάνει πέναλτι. Ο Παμπορίδης δεν έδωσε τίποτα. Επίσης είχε τιμωρηθεί για άλλες 4 αγωνιστικές μετά το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 3-0, όπου είχε ακυρώσει καθαρό γκολ του Πουλίδο.

Στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2005-2006, ο ρέφερι από το Κιλκίς έχει διευθύνει 66 αγώνες: Τους 36 τους κέρδισαν οι γηπεδούχοι, «έφερε» 13 ισοπαλίες, ενώ 17 ματς ήρθαν «διπλά».
Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες, σε παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος όπου σφύριζε, δέχτηκε επίθεση από οπαδούς που φορούσαν φανέλες του Άρη, οι οποίοι δεν τον τραυμάτισαν, αλλά κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του, χαράζοντας παντού τη λέξη «Άρης».

Ο Παναθηναϊκός με τον Παμπορίδη:

2010-2011: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2.
2009-2010: Εργοτέλης-Παναθηναίκός 0-3.
2008-2009:-
2007-2008: Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι στην ΑΕΚ, δεν απέβαλε Ριβάλντο και Σαλπιγγίδη), Παναθηναϊκός-Άρης 1-0.
2006-2007: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-4.
2005-2006: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2, Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1, Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 3-0.
Σύνολο σε 10 αγώνες: 9 νίκες, 1 ισοπαλία.

Η ΑΕΚ με τον Παμπορίδη:

2009-2010: ΑΕΚ-Λάρισα 3-1, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.
2008-2009: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1, ΑΕΚ-Πανθρακικός 1-0, ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0.
2007-2008: Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-4, Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (δεν έδωσε πέναλτι του Ενσαλίβα στον Λουτσιάνο), ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι στην ΑΕΚ, δεν απέβαλε Ριβάλντο και Σαλπιγγίδη).
2006-2007:-
2005-2006: ΑΕΚ-Καλαμαριά 2-1 (τιμωρήθηκε για σωρεία λαθών).
Σύνολο σε 9 ματς: 7 νίκες, 2 ισοπαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου