ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν ζήτησα εγώ παρέμβαση εισαγγελέα για τον “Γαύρο”»




«Δεν ζήτησα εγώ παρέμβαση εισαγγελέα για τον “Γαύρο”»


Διευκρινιστική δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε ζήτησε ο ίδιος από τις εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εφημερίδα «Γαύρος», έκανε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής. Θυμίζουμε πως προηγήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα για τον «Γαύρο», για υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Μπιτσαξή.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, μάλιστα, δηλώνει πως σαν δημόσιος λειτουργός, δέχεται την κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι επιθετική ή κακόβουλη, ενώ τονίζει πως το θέμα της πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό Τύπο, είναι πρωτίστως θέμα των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πάνου Μπιτσαξή:

«Πληροφορήθηκα ότι διατάχθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα της εφημερίδας “Γαύρος” που περιέχουν χαρακτηρισμούς εναντίον μου.

Προς άρση οποιασδήποτε παρερμηνείας οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1.Ουδέποτε υπέβαλλα έγκληση, μήνυση ή αναφορά για το θέμα αυτό κατά της ως άνω εφημερίδας ή οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας.

2.Ουδέποτε ζήτησα προφορικά, άμεσα ή έμμεσα από την Εισαγγελική αρχή να παρέμβει για το θέμα αυτό. Η ενέργεια του κ. Αθλητικού Εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη και προϊόν της δικής του κυριαρχικής εκτίμησης των σχετικών δημοσιευμάτων.

3.Αποτελεί για μένα πάγια θέση αρχής ότι, ο δημόσιος λειτουργός οφείλει να εκτίθεται σε κριτική ακόμα και όταν αυτή είναι δριμεία, επιθετική ή και κακόβουλη.

4.Το θέμα της άμεσης ή έμμεσης πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό τύπο είναι βεβαίως θέμα διαχρονικά υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως με δεοντολογικούς κανόνες των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Για το ζήτημα αυτό η ΓΓΑ έχει ήδη αναπτύξει διάλογο με τον ΠΣΑΤ σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου