ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας (video)




Η αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας (video)
5/2/2011
Η 5η Φεβρουαρίου 2011 γράφτηκε και επίσημα με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τμήματος πόλο. Και αυτό γιατί ο σύγχρονος Αυτοκράτορας της ελληνικής υδατοσφαίρισης, Ολυμπιακός, αναγκάστηκε να αγωνιστεί με την εφηβική του ομάδα, κόντρα στην Βουλιαγμένη, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με φυσικό επακόλουθο την βαριά ήττα με 16-3.

Αυτό που πονάει δεν είναι, ούτε το βαρύ σκορ, ούτε η ήττα, ούτε το σπάσιμο του ρεκόρ των 101 νικών, καθώς, όπως είπε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Πάτερος, ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή, αργή η γρήγορα, θα έχανε. Αυτό που όχι μόνο πονάει, όμως, αλλά εξοργίζει, είναι το ότι το πλέον Ολυμπιακό τμήμα του Συνδέσμου, όπως χαρακτηριστικά λένε οι οπαδοί του, αγωνίστηκε με πιτσιρικάδες, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που συνεχίζουν να το ταλανίζουν.
Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει καμία κριτική στο ματς, καθώς από την μία είχαμε τους επαγγελματίες παίκτες της Βουλιαγμένης και από την άλλη αμούστακα παιδιά, ηλικίας 18 ετών και κάτω!
Αυτό που μπορεί να ειπωθεί, όμως, είναι ΝΤΡΟΠΗ σε όσους έφεραν το τμήμα σε αυτό το χάλι. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους έταξαν λαγούς με πετραχήλια, γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους πλούτισαν, έφτιαξαν όνομα, εκβίασαν στις πλάτες της ομάδας. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους έχουν παρατήσει την ομάδα και συνολικά τον Ερασιτέχνη, στο Έλεος του Θεού.
Από την άλλη, όμως, έχουμε και μερικά μπράβο. ΜΠΡΑΒΟ σε αυτά τα παιδιά, που, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Καραχάλιος, θα χτιστεί πάνω τους ο Ολυμπιακός του μέλλοντος. ΜΠΡΑΒΟ στο τεχνικό τιμ της ομάδας το οποίο συνεχίζει να παλεύει παρά τις τόσες αντιξοότητες. ΜΠΡΑΒΟ στους ηρωικούς 500 οπαδούς του Θρύλου που αποθέωσαν τους μπέμπηδες του Βαγγέλη Πάτερου, παρά το βαρύ αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι θυμούνται την ομάδα μόνο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και αν….

Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στα παιδιά τα οποία, τα περισσότερα, έλαβαν σήμερα το βάπτισμα του πυρός σε παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτά είναι:
Γαλανόπουλος, Τζώρτζης , Γιαβαρίδης , Περατινός, Πρέτας, Ξενάκης, Δερβίσης, Κλήμος, Θαλασσινός, Τόχτας, Καλαμάρης, Καλογεράκος, Κάβουρας, Περπερίδης, Ράλλης.

Αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος, δήλωσε:
«Κάποτε θα χάναμε και αυτό έγινε σήμερα. Ελπίζω ο Ολυμπιακός βρει σύντομα τον δρόμο του γιατί μπορεί να ξανακάνει ένα ανάλογο ρεκόρ. Αυτά τα παιδιά που είδατε σήμερα προετοιμάζονται τον τελευταίο χρόνο και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει τα 5 τελευταία χρόνια, καθώς πριν δεν υπήρχε καν η Ακαδημία. Φυσικά και είναι καλύτερο που κατεβήκαμε να αγωνιστούμε, έστω με την εφηβική ομάδα και να χάσουμε, παρά να μην κατεβαίναμε καθόλου. Σίγουρα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά, να επενδύσουμε στο μέλλον, χωρίς όμως να ξεχάσουμε ότι υπάρχει και η ανδρική ομάδα. Οι αθλητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Πιστεύω πως και η τωρινή διοίκηση προσπαθεί από την πλευρά της. Έχουμε εμπιστοσύνη στις κινήσεις της. Η σημερινή αποχή των παικτών ήταν μια αντίδραση για όλα αυτά που τραβάνε εδώ και δύο χρόνια. Αν υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, αν βάλουμε νερό στο κρασί μας, μπορεί να υπάρξει λύση, αναφορικά με την παρουσία των παικτών στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα. Αν δεν τα καταφέρουμε όμως, η ζωή συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου