ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

«Φεύγω γιατί δεν με θέλουν»


«Θα τελειώσει το συμβόλαιό μου και θα φύγω» | Πηγή: InTime

«Φεύγω γιατί δεν με θέλουν»

Παρασκευή 11/02/1

 
Για το «σίριαλ» της ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ μίλησε σε ηλεκτρονικό μέσο ο Ισμαελ Μπλάνκο, τονίζοντας με πικρία πως η διοίκηση δεν θέλει να τον κρατήσει. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνω», υπογράμμισε ο Αργεντινός φορ , ενώ παράλληλα διέψευσε πως υπάρχουν επαφές με άλλες ελληνικές ομάδες.

«Θα τελειώσει το συμβόλαιό μου και θα φύγω» | Πηγή: InTime
 
 Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «aek365»

-Ας ξεκινήσουμε με το ερώτημα που κάνει όλος ο κόσμος της ΑΕΚ. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο θα μείνει;

«Εξαρτάται από την ΑΕΚ και όχι από εμένα. Το συμβόλαιο μου τελειώνει. Είναι ξεκάθαρο πως εγώ θέλω να μείνω στην ΑΕΚ».

-Αυτό όμως που σκέφτονται όλοι είναι γιατί δεν υπάρχει συμφωνία από τη στιγμή που και εσύ έχεις, κατ' επανάληψη, δηλώσει, πως θέλεις να μείνεις αλλά και από την ΑΕΚ τονίζουν πως επιθυμούν να σε κρατήσουν;

«Δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία με την ΑΕΚ και αυτό διότι η τελευταία επίσημη πρόταση που μου έγινε ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε δεν έχουν μιλήσει ξανά μαζί μου και δεν μου έχουν κάνει κάποια άλλη πρόταση. Εμένα το συμβόλαιο μου τελειώνει σε 3 μήνες, θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μέρα και μετά θα φύγω».

-Ακούγεσαι απογοητευμένος...

«Προσωπικά είμαι ήρεμος. Στην αρχή ήμουν χαρούμενος και ενθουσιασμένος αλλά όσο περνούσαν οι μήνες άρχισα να βλέπω τι γίνεται. Εγώ νιώθω καλά γιατί έδωσα στην ομάδα αυτά που μπορούσα. Το λογικό θα ήταν να έχει τελειώσει από την αρχή το θέμα. Εδώ και τόσο καιρό το περίμενα αλλά θα πρέπει να κοιτάξω την οικογένεια μου. Είναι ο σύλλογος που έδειξε ότι δεν με θέλει. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Δυστυχώς η διοίκηση θα αποφασίσει. Προσωπικά δεν μπορώ να τους καταλάβω. Δεν μπορώ να καταλάβω την πολιτική τους στο θέμα των ανανεώσεων αν έχουν βέβαια κάποια πολιτική. Έχεις τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και δεν προσπαθείς να τον κρατήσεις; Δεν μπορώ να εξηγήσω το πώς διαπραγματεύονται. Δίνουν λεφτά και στο τέλος δεν παίρνουν τίποτα πίσω».

-Οι λόγοι για αυτή την αντιμετώπιση ποιοι πιστεύεις ότι είναι;

«Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε σε αυτούς. Είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ έδινα πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Πιστεύω πάντως ότι το θέμα της ανανέωσης δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση γιατί θα μπορούσα να έχω υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα μπορούσα να έχω ανανεώσει πριν την κρίση. Περιμένω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι λοιπόν μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στους διοικούντες».

-Πριν από λίγες μέρες προέκυψε το ενδιαφέρον από την Τουρκία. Τι ακριβώς έγινε με το θέμα αυτό;

«Ξαφνικά μια μέρα και ενώ ο μάνατζερ μου δεν ήξερε τίποτα μας ενημέρωσε η ΑΕΚ ότι υπήρχε πρόταση από την Τουρκία. Ήταν καλά χρήματα για την ΑΕΚ αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Ήταν παράξενο που έγινε έτσι ξαφνικά αυτό, δεν το χειρίστηκαν σωστά. Πιστεύω ότι δεν μου συμπεριφέρθηκαν σωστά και δεν με σεβάστηκαν σε αυτό το θέμα. Με όλο αυτό που έγινε και τον τρόπο που το διαχειρίστηκαν μου έμεινε μια πίκρα. Δεν μου αρέσει να κάνω παράπονα αλλά δεν μου συμπεριφέρθηκαν όπως θα μου άξιζε».

- Όλα αυτά πως σε έχουν κάνει να νιώθεις;

«Πιστεύω ότι έχω δώσει ό,τι μπορούσα και έχω προσφέρει πολλά στον σύλλογο. Η φιλοσοφία μου είναι να δουλεύω σκληρά και θεωρώ πως το έχω κάνει. Σε κάθε αγώνα έδινα το 100% και δεν έχω κοροϊδέψει ποτέ κανέναν. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο. Μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα. Βέβαια υπάρχουν αυτοί που με αγαπούν και κάποιοι που όχι αλλά αυτό είναι λογικό. Συμβαίνει παντού. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση του αυτά τα 3,5 χρόνια. Από την αρχή μου έδειξαν την τους και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Να ξέρει ο κόσμος ότι σε κάθε αγώνα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

-Αυτό ακούστηκε σαν αποχαιρετιστήριο μήνυμα...

«Εγώ πάντα μιλάω για την πραγματικότητα. Δεν έχω λοιπόν να πω τίποτα άλλο. Το συμβόλαιο μου τελειώνει, τι άλλο μπορώ να κάνω; Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσω αν θα μείνω ή όχι. Είμαι ήρεμος αλλά η επιλογή δεν είναι δικιά μου».

-Δηλαδή πόσες πιθανότητες θα έδινες αυτή την στιγμή στο ενδεχόμενο να μείνεις στην ΑΕΚ;

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αφού δεν υπάρχει τίποτα. Θα παίξω μπάλα τρεις μήνες, μετά τελειώνει το συμβόλαιο μου και δεν υπάρχει τίποτα άλλο».

-Και μετά την ΑΕΚ τι;

«Δεν έχω τίποτα χειροπιαστό. Θα πάω για διακοπές στην Αργεντινή και τότε θα μελετήσω τις προτάσεις, μακάρι να είναι πολλές και θα επιλέξω αυτή που με συμφέρει. Τώρα όμως το μόνο που κοιτάζω είναι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο μου αποδίδοντας το καλύτερο που μπορώ και μετά βλέπουμε. Σίγουρα επιθυμώ να παραμείνω στην Ευρώπη και να επιστρέψω αργότερα στην Αργεντινή».

-Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο να σε δούμε με τη φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας;

«Δεν ξέρω. Ακούγονται διάφορες φήμες. Τα ΜΜΕ γράφουν διάφορα. Εγώ όμως και ο μάνατζερ μου δεν έχουμε μιλήσει με καμία ελληνική ομάδα. Έχω ακόμα συμβόλαιο με την ΑΕΚ και την σέβομαι απόλυτα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν και πόσο μάλλον με ελληνική ομάδα αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς την ΑΕΚ».

-Αν υποθέσουμε πως το καλοκαίρι η πορεία σου στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται τι είναι αυτό που θα σου μείνει περισσότερο;

«Κατ αρχήν η ΑΕΚ είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Αγωνίστηκα επίσης και στο Europa League. Φυσικά θα μου μείνει αξέχαστος ο κόσμος που με αγάπησε από την πρώτη στιγμή και μου συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά. Βέβαια δεν ξεχνώ και τις σημαντικές φιλίες που δημιούργησα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν όλα. Αν φύγω μπορεί να επιστρέψω κάποτε στην Ελλάδα. Πάντα το λέω ότι μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Μοιάζει πάρα πολύ στην Αργεντινή. Η οικογένεια μου είναι χαρούμενη εδώ. Ο κόσμος με αγαπάει μου συμπεριφέρεται ωραία απλά έχω ένα μικρό πρόβλημα με τη γλώσσα».

-Οι πίκρες;

«Σίγουρα η πρώτη και μεγαλύτερη είναι ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και βέβαια κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα μου, μια εξωαγωνιστική απόφαση να βγάζει μια ομάδα πρωταθλήτρια. Εγώ ακόμα και σήμερα νιώθω σαν έχουμε κερδίσει εκείνο το πρωτάθλημα. Αυτόν τον τίτλο εμείς τον κερδίσαμε. Πρέπει να δούλεψαν πολύ, μέχρι θανάτου, αυτοί που πάνε και μιλάνε στην ομοσπονδία για να μην το πάρουμε εμείς τελικά. Είναι κρίμα που δεν σηκώσαμε την κούπα αλλά όλη η ομάδα θεωρεί ότι κερδίσαμε εμείς το πρωτάθλημα».

-Μπάγεβιτς, Χιμένεθ. Δούλεψες και με τους δύο...

«Ο Μπάγεβιτς είναι στην Κύπρο, ο Χιμένεθ στην Κηφισιά (γέλια). Δεν υπάρχει κάτι να πω. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Χιμένεθ μιλάει ισπανικά και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για εμένα».

-Πέρσι πέρασες μια δύσκολη χρονιά. Δεν σκόραρες συχνά ενώ κλήθηκες να παίξεις και έξω από την περιοχή.

«Είναι ξεκάθαρο ότι προτιμώ να παίζω ως επιθετικός. Νιώθω πολύ πιο άνετα παίζοντας μέσα στην περιοχή. Εκεί έχω περισσότερες πιθανότητες να σκοράρω. Βέβαια πολλές φορές παίζεις σαν επιθετικός και δεν σκοράρεις. Είναι βέβαια περίεργο να είσαι πρώτος σκόρερ και αυτό που σου ζητούν είναι να γυρίζεις πίσω και να μαρκάρεις».

-Τελικά τι φταίει για τα φετινά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ΑΕΚ;

«Έχουμε πολλά προβλήματα όταν παίζουμε με μικρομεσαίες ομάδες στην έδρας μας. Πριν κερδίζαμε εντός και χάναμε εκτός τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Δεν αφομοιώνουμε αυτό που μας λέει ο προπονητής, να κάνει ο κάθε ένας τη δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Μας λείπει η αυτοσυγκέντρωση. Δυσκολευόμαστε επίσης πολύ όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ».

-Υπάρχουν και εξωαγωνιστικοί παράγοντες που ίσως επηρεάζουν; Πολύς λόγος γίνεται για τα οικονομικά.

«Ορισμένες φορές είναι λογικό να μην βρεθείς στη μέρα σου αλλά πιστεύω ότι όταν κάποιος μπαίνει μέσα στο γήπεδο σκέφτεται μόνο να αποδώσει και να κερδίσει. Δεν σκέφτεται τα εξωαγωνιστικά που τον απασχολούν. Υπάρχει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο γήπεδο και σκέφτονται τα προβλήματα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά νομίζω ότι οι παίκτες μπαίνουν πάντα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κερδίσουν».

-Θα πάρουμε το Κύπελλο;

«Είναι δύσκολο σίγουρα. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα πάμε βήμα βήμα και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Έχουμε και την εμπειρία από τον τελικό με τον Ολυμπιακό και ξέρουμε πόσο πρέπει να προσέχουμε».

-Κλείνοντας υπάρχει ένα μήνυμα που θέλει να στείλεις στον κόσμο, κάτι που θέλεις να τους πεις;

«Ίσως μερικοί να πιστεύουν ότι επειδή δεν έχω ανανεώσει δεν θα παίξω άλλο. Μου έχον πει κάτι τέτοιο αλλά θέλω ο κόσμος να είναι ήρεμος και σίγουρος για εμένα. Στους τρεις μήνες που απομένουν θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό επειδή έχω ακόμα συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θα τον τιμήσω μέχρι την τελευταία ημέρα. Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής στη θέση μου θα ήταν ήδη σε διακοπές αλλά εγώ παραμένω ο ίδιος που ήμουν όπως τότε που πρωτοήρθα στην ομάδα. Να είναι ήρεμοι πως στο διάστημα αυτό που απομένει θα ιδρώσω τη φανέλα μου και θα τα δώσω όλα για να πάρομε το Κύπελλο. Μακάρι να πάμε στον τελικό, να σκοράρω και να το σηκώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου