ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Κακή και εσφαλμένη η απόφαση για Μαρινάκη»

«Κακή και εσφαλμένη η απόφαση για Μαρινάκη»

04/05/2011
«Κακή και εσφαλμένη η απόφαση για Μαρινάκη»
«Η απόφαση για μη εκδίκαση της υπόθεσης Μαρινάκη, δεν αντέχει στη βάσανο ούτε της πιο απλής νομικής σκέψης», αναφέρει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, στην έφεση του κατά της απόφασης περί δεδικασμένου, στην υπόθεση δυσφήμησης του αθλήματος στον ντέρμπι των «αιωνίων» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κ. Αντωνακάκης κάνει λόγο για κακή εκτίμηση των αποδείξεων και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου από πλευράς πειθαρχικής της λίγκας.

Στην αυτεπάγγελτη έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, με την οποία ζητεί να δικαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για δυσφήμηση του αθλήματος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (υπόθεση την οποία δεν δίκασε η πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας επικαλούμενη δεδικασμένο), τονίζεται σαφώς ότι «δεν υπάρχει δεδικασμένο διότι δεν κρίθηκε η δράση του προέδρου του Ολυμπιακού». Αναφέρεται παράλληλα, σε «κακή εκτίμηση των αποδείξεων και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, καθώς πρόκειται για διαφορετικά περιστατικά και διαφορετικά πρόσωπα».

Η έφεση του κ. Αντωνακάκη είναι επτασέλιδη! Σε αυτήν, υπενθυμίζει αναλυτικά το κατηγορητήριο για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (ξυλοδαρμός 2-3 παικτών του Παναθηναϊκού μεταξύ των οποίων ο Σισέ από έναν σεκιούριτι, προπηλακισμός 6-7 παικτών του Παναθηναϊκού, επίθεση Μητρόπουλου σε Λέτο, είσοδος 600 - 700 οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο), καθώς και το κατηγορητήριο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη (φραστική και υβριστική επίθεση με απειλητικές διαθέσεις κατά Νίνη, Σισέ, Τζόρβα, υβριστικός διάλογος με Σισέ, ειρωνικές και προσβλητικές δηλώσεις κατά Σισέ).

Σημειώνει, λοιπόν, ότι η τιμωρία της μίας αγωνιστικής και του προστίμου των 120.000 ευρώ, αφορά τα επεισόδια, δηλαδή περιστατικά που δεν αφορούν το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο υπάρχει άλλο κατηγορητήριο και περιλαμβάνει άλλα περιστατικά.

Στο σημαντικότερο κομμάτι της έφεσης Αντωνακάκη, αναφέρονται τα εξής:
«Εκκαλώ, με την ανωτέρω ιδιότητά μου, την παραπάνω απόφαση, με την οποία κηρύχθηκε απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη λόγω δεδικασμένου, για κακή εκτίμηση των αποδείξεων και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου…

…Από μια απλή επισκόπηση της ως άνω υπ’ αριθ. 94/2011 απόφασης και του προαναφερομένου υπ’ αριθ. 6980/ 22-2-2011 πειθαρχικού εγκλητηρίου μας, προκύπτει αναμφίλεκτα ότι πρόκειται περί ΟΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, δηλαδή περί διαφόρων και διακεκριμένων μεταξύ τους πράξεων, αλλά και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ που φέρεται ότι ετέλεσαν τις πράξεις αυτές.

Συγκεκριμένα: Οι πράξεις τις οποίες έκρινε η υπ’ αριθ. 94/2011 απόφαση έλαβαν χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου και τελέσθηκαν από: α) Τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, β) τον Π. Μαρινάκη, μασέρ του Ολυμπιακού και γ) τον Τ. Μητρόπουλο, γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού.

Οι πράξεις δε τις οποίες εκλήθη να κρίνει η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, και για τις οποίες εξέδωσε την προσβαλλομένη υπ’ αριθ. 181/2011 απόφασή της, έλαβαν χώρα στον χώρο των αποδυτηρίων και είναι τελείως διάφορες από τις προηγηθείσες χρονικά εντός του αγωνιστικού χώρου και που εκρίθηκαν με την ανωτέρω υπ’ αριθ. 94/2011 απόφαση, ετελέσθηκαν δε από εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, τουτέστιν τον Ευάγγελο Μαρινάκη, πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που ούτε καν αναφέρεται στην εν λόγω υπ’ αριθ. 94/2011 απόφαση.

Συνεπώς, πρόκειται περί όλως διαφόρων πράξεων, κατά τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και κατά τον τόπο και χρόνο τέλεσής τους και διαφορετικού προσώπου που φέρεται ότι ετέλεσε τις πράξεις αυτές.
Πού λοιπόν διέγνωσε τη συνδρομή των εκ των προϋποθέσεων του δεδικασμένου, τουτέστιν ταυτότητα πράξεως και ταυτότητα προσώπου, η προσβαλλομένη απόφαση, όπως εν αρχή του σκεπτικού της αναλύει τις προϋποθέσεις του δεδικασμένου;

Η σκέψη δε που αναφέρεται στην προσβαλλομένη απόφαση για τη δικαιολόγηση και στοιχειοθέτηση του δεδικασμένου και που έχει κατά λέξει ως εξής: «Τα παραπάνω περιστατικά, μολονότι αυτά καθαυτά δεν περιελήφθησαν στην προαναφερθείσα υπ’ αριθ. πρωτ. 89/22-2-2011 κλήση προς απολογία της παρούσας Επιτροπής, εντούτοις καλύπτονται από το δεδικασμένο που δημιουργεί η υπ’ αριθ. 94/2011 τελεσίδικη απόφαση της παρούσας πειθαρχικής Επιτροπής, δεδομένου ότι με την απόφαση αυτή εκλήφθηκαν ως μία ενιαία πράξη, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, όλα όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του ένδικου ποδοσφαιρικού αγώνα και κατά τον τρόπο αυτόν αναλώθηκε η κατηγορία δεδομένου ότι το πρώτο σκέλος του κατηγορητηρίου περιγράφεται στην ληφθείσα υπόψη έκθεση της Αστυνομίας, τα δε δεύτερο και τρίτο σκέλη του ιδίου πειθαρχικού κατηγορητήριου περιλαμβάνονταν σε διάφορα δημοσιεύματα τα οποία επίσης μπορούσαν να είναι σε γνώση της παρούσας Επιτροπή κατά την εκδίκαση της υπ’ αριθ. 89/22-2-2011 κλήσεώς της», φρονούμεν ότι (η σκέψη αυτή) δεν αντέχει στη βάσανο ούτε της πιο απλής νομικής σκέψης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΦΕΣΙΒΑΛΟΥΜΕ την ανωτέρω υπ’ αριθ. 181/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και ΖΗΤΟΥΜΕ την εξαφάνισή της, την κήρυξη πειθαρχικώς υπευθύνων του δευτέρου και της τρίτης των εκκαλουμένων και την επιβολή σε βάρος τους των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών.

Αθήνα, 4-5-2011
Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας
Εμμανουήλ Αντωνακάκης

 
Επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
»

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου