ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τζούριτς: "Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου"

Τζούριτς: "Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου"



Ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ο Μίταρ Τζούριτς.

Ο διαγώνιος των Πειραιωτών, μίλησε στην εφημερίδα "Sportday" και αναφέρθηκε στο τρεμπλ με τον Θρύλο (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ), στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, στον προπονητή του, αλλά και στο τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον ίδιο.

Αναλυτική η συνέντευξή του:

«Ήταν κάτι το ξεχωριστό αυτό το πρωτάθλημα. Ήταν το τρίτο που κατακτώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το φετινό νταμπλ είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου και κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

-Ήταν μια σεζόν με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, φυγή παικτών και πολλά οικονομικά προβλήματα, με δεδομένο ότι δεν πληρωνόσασταν. Πώς καταφέρατε να μη βγαίνει αυτό μέσα στο γήπεδο και να μη φαίνεται καθόλου στην απόδοσή σας;
«Έχω πει πολλές φορές ότι το μυστικό μας δεν ήταν άλλο από την ομαδική δουλειά. Είμαστε ομάδα με τα όλα της. Όλοι οι παίκτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Μια οικογένεια»!

-Ο Γιάννης Καλμαζίδης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ανέλαβε την ομάδα στα μισά της σεζόν και παρ' όλα αυτά κατάφερε να δώσει το στίγμα του και να σας οδηγήσει και τις δύο φορές στον τίτλο. Πόσο σημαντικό κεφάλαιο ήταν τελικά;
«Ο Γιάννης είχε ένα πολύ δύσκολο έργο. Τράβηξε πολλά ως προπονητής. Καμία σχέση το ''φέτος'' με την προηγούμενη χρονιά. Άντεξε, όμως. Είναι ξεροκέφαλος (γελάει). Με την καλή έννοια. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στις δύσκολες στιγμές. Δουλευταράς. Δεν θέλει να χάνει με τίποτε. Βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια, είχε και καλούς παίκτες να διαχειριστεί. Διαφορετικούς σε σχέση με πέρυσι, αφού έπρεπε να δουλέψει στη νοοτροπία, αλλά υπήρχε ποιότητα στο ρόστερ».

-Τα παιχνίδια στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό ήταν ξεχωριστά. Δύο φορές (και μία στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος) βρεθήκατε να χάνετε με δύο σετ, αλλά στο τέλος...
«Δεν μπορώ ακριβώς να εξηγήσω πώς έγινε. Εμείς ποτέ δεν θεωρούμε ότι ένα παιχνίδι έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες να μας κερδίσει, αλλά τις άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Εμείς φανήκαμε πιο δυνατοί, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και κάναμε τις ανατροπές».

-Ένα μήνυμα προς τον κόσμο;
«Θέλω να ξέρουν πως σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, η οποία μας κούρασε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και αφήσαμε πίσω μας τα προβλήματα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να φέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που πραγματικά του αξίζει. Και στον Ολυμπιακό αξίζουν μόνο τίτλοι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος μας στήριξε με τον δικό του τρόπο όλο τον χρόνο».

-Το μέλλον του Τζούριτς;
«Δεν το έχω κρύψει ότι το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό και σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Νομίζω ότι κάθε αθλητής κοιτάζει πώς μπορεί να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του».

-Ακόμα κι αν ερχόταν κάποιος νέος επενδυτής, ο οποίος θα έλυνε τα προβλήματα δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα, δεν θα ήθελες να μείνεις στον Ολυμπιακό;
«Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα, αλλά δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό। Η επιθυμία μου δεν έχει να κάνει με οτιδήποτε οικονομικό. Δεν είναι τα χρήματα το πρόβλημα ή κάτι άλλο. Είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες που έχει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Οι δικές μου δεν σταματούν στον Ολυμπιακό».

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου