ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός - Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-2

Ολυμπιακός - Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-2

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα στο φιλικό ματς με τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποίησε τους περισσότερους από δεκαπέντε χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός "χόρεψε" στον αγωνιστικό χώρο σε ρυθμούς... Μιραλάς, που έκανε "παπάδες" με την μπάλα στα πόδια. Ο Φουστέρ πέτυχε τα δύο γκολ του Πρωταθλητή Ελλάδας, στο 2' με έξοχο αριστερό σουτ και στο 18' με πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος, η απόδοση της ομάδας έπεσε και η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον πήρε την φιλική ισοπαλία με 2-2 χάρη στο τέρμα του Τόμας (47'). Το πρώτο γκολ της αγγλικής ομάδας είχε σημειώσει ο Ντόρανς στο 4'.
Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διάταξη 4-4-1-1. Ο Κοστάνσο υπερασπίστηκε την εστία, με τον Μανιάτη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Χολέμπας το αριστερό και τους Μέλμπεργκ (δεξί στόπερ), Παπαδόπουλο (αριστερό στόπερ) στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Οι Μοδέστο και Ιμπαγάσα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Ριέρα αγωνίστηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Μιραλάς στα αριστερά και ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ, που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.


Το θέαμα είναι εγγυημένο και τη νέα σεζόν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος (ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο χάθηκε η μπάλα), με πολλές ευκαιρίες και πολλά σουτ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν επιθετικότητα στο παιχνίδι τους και σε αυτό το διάστημα έστησαν στο σχοινί την αντίπαλό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Πρωταθλητής Ελλάδας έκανε 17 σουτ (τα εννέα στην εστία), με 10-1 κόρνερ και 67-33 κατοχή μπάλας. Παιχνίδι κυριαρχίας, με φουλ επίθεση και τον κόσμο της ομάδας να το ευχαριστιέται με την ψυχή του.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Με μία φάση, δουλεμένη στην προπόνηση. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε με πάσα κόρνερ από τα αριστερά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί, ο Φουστέρ, αφού κέρδισε πρώτα μία κόντρα από τον αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ντάνιελς. Γρήγορο 1-0 και το πανηγύρι στις εξέδρες είχε αρχίσει από νωρίς!


 
Η απάντηση της Μπρόμιτς, πάντως, ήταν άμεση. Στο 4', ο Ντόρανς εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το τείχος "άνοιξε" και ο Κοστάνσο αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στη δεξία γωνία της εστίας του. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, τέσσερα λεπτά αργότερα (8'), αντέδρασε σπουδαία σε συρτό σουτ του Ντόρανς, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, με δύσκολη επέμβαση στη δεξιά γωνία του τέρματος. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση, πλην του γκολ, της αγγλικής ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά.


 
Ο Μιραλάς έκανε όργια από τα αριστερά και ήταν ο κύριος εκφραστής των πρωτοβουλιών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά, η μεσοεπιθετική γραμμή δούλεψε εξαιρετικά, με τους Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ να συνεργάζονται με κλειστά μάτια! Τις περισσότερες φορές, για να μην είμαστε και υπερβολικοί.

Στο 10', ο Βέλγος ελίχθηκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, τροφοδότησε τον Τζεμπούρ, αλλά το σουτ στην κίνηση του Γαλλοαλγερινού επιθετικού από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ). Στο 13', μία ακόμα "κομπίνα" του Ολυμπιακού σε στημένη φάση, εκτελέστηκε υποδειγματικά, αν και η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε συρτά κόρνερ από τα αριστερά, ο Ριέρα βγήκε μόνος έπειτα από την καλή δουλειά στην περιοχή των ερυθρόλευκων σκριν, ωστόσο ο Ισπανός δεν βρήκε καλά την μπάλα με το αριστερό στο ύψος του πέναλτι, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Άλμπιον να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Όπως προαναφέραμε, ο Μιραλάς είχε τρελά κέφια και με τις απίθανες ντρίμπλες του ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες. Στο 17', έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ντόρανς να διώχνει προσωρινά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φουστέρ ανατράπηκε από τον ΜακΆλεϊ και ο διαιτητής υπέδειξε σωστά πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φουστέρ, ο οποίος στο 18' έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας αθόρυβα το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός είχε σπουδαίο ρυθμό στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 19', ο Μιραλάς επιχείρησε νέο σουτ, με τον τερματοφύλακα της Μπρόμιτς να δείχνει ξανά τα αντανακλαστικά του και να αποκρούει.


 
Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί! Στο 20', πάλι από τα πόδια του Ιμπαγάσα, τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή ο Τζεμπούρ, ο οποίος με "σκαστή" κεφαλιά έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Όμως, πρώτα ο Τόμας με το κεφάλι και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψαν το μοιραίο για τους Άγγλους. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χολέμπας προσπάθησε με αριστερό τακουνάκι να απειλήσει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Από το 20' και μετά, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν άλλες σπουδαίες στιγμές, αλλά έλεγχαν απόλυτα τον αγώνα.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βαλβέρδε δεν έκανε κάποια αλλαγή. Είδε, μάλιστα, την Μπρόμιτς να ισοφαρίζει στο 47'. Ο Τόμας ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε τον Μέλμπεργκ και με δεξί φαλτσαριστό σουτ "έγραψε" το 2-2. Ο Κοστάνσο έμεινε... καρφωμένος στην εστία. Φέρει ξεκάθαρη ευθύνη. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και έριξαν το βάρος στην ανασταλτική τους λειτουργία, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Στο 49', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε για μία ακόμα φορά έξυπνα μία στημένη φάση (φάουλ), ο Μιραλάς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Ντάνιελς μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Η συνεργασία θύμισε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Με διαφορετικό αποτέλεσμα, όμως.


 
Στο 60', δεν μέτρησε γκολ του Μανιάτη (αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι), καθώς στην αρχή της φάσης ο Μιραλάς είχε υποδεχθεί σε θέση οφσάιντ (οριακή φάση). Στο 61', ο επικίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού, Ντόρανς, βρέθηκε απέναντι στον Κοστάνσο, σούταρε δυνατά με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίαζαν έντονα σημάδια κούρασης και στο 65' ο Βαλβέρδε έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές. Ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Μανιάτη (αλλαγή δεξιού μπακ), ο Γκρμπιτς του Ριέρα (αλλαγή δεξιού χαφ), ο Μαρκάνο του Παπαδόπουλου (αλλαγή στόπερ) και ο Φετφατζίδης του Μιραλάς (αλλαγή στα αριστερά της μεσαίας γραμμής). Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρυθμό του πρώτου μέρους στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Λογικό γεγονός, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και οι παίκτες είναι "φορτωμένοι" από τις δυνατές προπονήσεις.

Στο 71', ο Φουστέρ επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 77', ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δύο ακόμα αλλαγές. Ο Πάντελιτς πήρε τη θέση του Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και ο Κατάι του Φουστέρ, πίσω από τον επιθετικό. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν άλλαξε. Στο 85', ο Τόμας πέρασε εύκολα τον Τοροσίδη, σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κοστάνσο με το δεξί χέρι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δεύτερη σημαντική επέμβαση για τον Αργεντινό στην αναμέτρηση. Το σκορ 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε... Πέμπτο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι που δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός των δύο ταχυτήτων στο συγκεκριμένο ματς προετοιμασίας. Από τους 20 της ερυθρόλευκης αποστολής, δεν αγωνίστηκαν οι Δασκαλάκης, Παπάζογλου και Ουρτάδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Κοστάνσο, Μανιάτης (66' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος (66' Μαρκάνο), Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (76' Κατάι), Ριέρα (66' Γκρμπιτς), Μιραλάς (66' Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (76' Πάντελιτς).

Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον: Ντάνιελς, Τζόουνς, Σόρεϊ (72' Μάτοκ), ΜακΑλεϊ, Ντόουσον, Γιάρα (46' Θορν), Ντόρανς, Κοξ (62' Γουντ), Τόμας, Φορτουνέ, Σάρνερ.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου