Μέσα από τη δουλειά θα έρθουν οι νίκες λέει ο Ράφικ Τζιμπούρ και τονίζει ότι ακόμα τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού είναι βαριά από την προετοιμασία και είναι αφύσικο να έχουν τον ίδιο ρυθμό σε όλο τον αγώνα. Ο Αλγερινός άσος του Θρύλου μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά το φιλικό με τη Γουέστ Μπρομ.


-Ο Ολυμπιακός έδειξε άλλη μια φορά στην περίοδο της προετοιμασίας ότι είναι πολύ δυνατός στην επίθεση, αλλά έχει προβλήματα στην άμυνα. Τι συμβαίνει;
«Δεν είμαι ο υπεύθυνος να κριτικάρει την ομάδα σ' αυτό το θέμα. Είμαστε ομάδα και ότι πρόβλημα υπάρχει μας αφορά όλους. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα. Ξέρω ότι ο καθένας από εμάς δίνει τον καλύτερο εαυτό του, είμαστε ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας και έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε τα λάθη μας μέσα από τις προπονήσεις και από τα παιχνίδια».
-Πως αισθάνεσαι τις δυνάμεις σου; Πως νιώθεις από πλευράς φυσικής κατάστασης.
«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο για 60 λεπτά. Μετά αρχίζουν και μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μας. Ακόμα τα πόδια μας είναι βαριά από την προετοιμασία και θα ήταν αφύσικο να αντέχουμε από τώρα σε τέτοιο ρυθμό όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και σ' αυτόν τον τομέα. Συνεχίζουμε την δουλειά».
-Περιμένεις καλύτερο τον Ολυμπιακό στην συνέχεια και στα επόμενα φιλικά;
«Ναι σίγουρα. Τώρα δεν είμαστε στο ανώτατο σημείο από πλευράς φυσικής κατάστασης, δουλεύουμε για να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι. Βλέπουμε ότι στα τελευταία 30 λεπτά των αγώνων πέφτει η απόδοσή μας και επιβάλλεται να δουλέψουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος».
-Σε ανησυχεί το γεγονός ότι η ομάδα δεν κερδίζει στα τελευταία φιλικά;
«Πρέπει να μας απασχολούν και να τα σκεφτόμαστε όλα, αλλά πιο σημαντικό είναι να βλέπουμε την γενική εικόνα. Στα φιλικά παιχνίδια όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα, γίνονται δοκιμές και ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες μας. Το είπα ξανά, αλλά η δουλειά είναι απάντηση για να βρούμε τις λύσεις.
www.thrylos.gr