ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

«Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει με σεβασμό και τίμια»

«Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει με σεβασμό και τίμια»

5 Αυγούστου, 2011
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣΟ πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε ενότητα και συνεργασία όλων των φορέων του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας για την κάθαρση του ποδοσφαίρου.
  • Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε στη δήλωσή του στην Super League:
«Κύριοι, το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα και σήμερα ξεκινάμε, με την κλήρωση, το πρωτάθλημα 2011-2012. Την χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα. Είναι ώρα σήμερα ενόψει του νέου πρωταθλήματος να πούμε μερικά πράγματα με το όνομα τους.
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ελπίζοντας, κάποιοι από εμάς, να αποκομίσουμε κάποια πρόσκαιρα οφέλη. Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν. Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση απέναντι ο ένας στον άλλο.
Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας. Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες.Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματαστο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση.
Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας και όχι με την δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.
Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά υλοποιήσιμη.
Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς και συντελεστές του Ποδοσφαίρου. Σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης οικονομικής και κοινωνικής αλλά και αξιών δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης».

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου