Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις νέες διώξεις, η Πολιτεία βγάζει και πάλι φιρμάνια κατά του ποδοσφα΄ριου και του αυτοδιοίκητου.

Ο Γιώργος Νικητιάδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως η πολιτεία έχει ήδη συμβάλει στο θέμα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου και βοήθησε τόσο την UEFA όσο και την ΕΠΟ να φτάσει σε αυτά τα αποτελέσματα. Παράλληλα, έκανε σαφές πως αν δεν υπάρξουν δραστικά μέτρα από τους αρμόδιους φορείς του αθλήματος (Super League, ΕΠΟ) τότε θα αναλάβει δράση η κυβέρνηση.

«Οι προβληματισμοί του κόσμου δε θα μπορούσαν να μην είναι και προβληματισμοί της κάθε ηγεσίας. Ο κόσμος προβληματίζεται έχει απορίες, επιφυλάξεις και προτάσεις που φτάνουν ως τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να κάνει πως δεν ακούει. Καταγράφουμε τα πάντα, προβληματιζόμαστε και σκεφτόμαστε το βήμα αυτό. Για να γίνει πρέπει να υπολογίσουμε πολλούς παράγοντες και να σκεφτούμε και τις συνέπειες. Θέλουμε να σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο και να βλέπουμε τα καλά που μπορεί να σου δώσει», είπε αρχικά ο υφυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: «Αυτοδιοίκητο σημαίνει ότι ένας χώρος μπορεί από μόνος του να κυβερνάται και να πηγαίνει καλά χωρίς την συνδρομή της πολιτείας. Εδώ όμως προφανώς αυτό δε γίνεται. Σεβόμαστε τους νόμους και ότι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Εδώ έχουμε όμως μια διαφορετική περίπτωση».

Και πρόσθεσε πως: «Καταφέραμε να κάνουμε βήματα με την συνδρομή της UEFA που έχει όλη την τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα και με τη συνδρομή της πολιτείας. Αυτό δεν ήταν παράβαση του αυτοδιοίκητου αλλά η πολιτεία είχε μεγάλη συνδρομή».

Για το αν είναι εύκολο να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο, σχολίασε: «Πρέπει να σκεφτείς πάρα πολλά πράγματα πριν πάρεις την απόφαση, καταργώ το αυτοδιοίκητο. Για να το κάνει η πολιτεία αυτό, πρέπει να έχεις φτάσει στο απροχώρητο. Εδώ, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Είναι ένας φαύλος κύκλος μερικές φορές τα πράγματα. Αν δεν είχαμε αποκαλύψεις, δε θα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ποιες ομάδες δε συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Στις αποκαλύψεις βοηθήσαμε, εκεί ζητήθηκε η συνδρομή μας».

Ο Γιώργος Νικητιάδης είπε ακόμα ότι: «Δε θέλω να λαϊκίζω αλλά ορθώς προβληματίζεται και θέτει ερωτήματα ο κόσμος. Η πολιτεία παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχει πει και ο κ. Γερουλάνος ότι αν φτάσουμε στο απροχώρητο θα λάβουμε δράση. Έχουμε δείξει την αποφασιστικότητα μας με το κλείσιμο στις κάνουλες των χρημάτων, με το νέο πειθαρχικό κώδικα, με το νομοσχέδιο για τους οργανωμένους και θα τη δείξουμε την αποφασιστικότητά μας όπου αλλού χρειαστεί».

Τέλος, για το αν έχει ενημερωθεί για τις σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΟ και της Super League ανέφερε: «Είναι καλύτερο να αναλύσεις τον κάθε φορέα για να αντιληφθείς πως αντιδρά και όχι να επιδιώξεις να καταλάβεις τι σκέφτονται. Εγώ λέω πως στην ΕΠΟ και τη Super League είναι στα σπάργανά τους οι εμπλεκόμενοι. Θα πρέπει να αποφασίσεις για τα του οίκου σου, με τα μέλη του να έχουν αυτή τη δραστηριότητα. Εμείς δε θα τους πούμε τι να κάνουν. Περιμένουν τις θέσεις τους μετά τα νέα δεδομένα. Από εκεί και πέρα, αν κρίνουμε εμείς ότι πρέπει να προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα θα τους το ζητήσουμε. Αν δεν το κάνουν, θα βρούμε άλλους τρόπους».