ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ....Βαλδερδε,Μακουν,Παντελιτς,Μαρκανο

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ....Βαλδερδε,Μακουν,Παντελιτς,Μαρκανο

Βαλβέρδε: Ήρθαμε για τη νίκη

24/9/2011

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για το σημερινό παιχνίδι και κατέστησε σαφή τον στόχο της ομάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, μίλησε για την καυτή εβδομάδα με τα τρία δύσκολα ματς και δεν έκρυψε ότι θυμάται την ήττα από τον Εργοτέλη προ τριετίας με το γκολ του Κουτσιανικούλη.

Οι δηλώσεις του Ερνέστο στην εφημερίδα Γαύρος:


Για το αποψινό ματς με τον Εργοτέλη:

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, ειδικά στο πρωτάθλημα, να είμαστε απροετοίμαστοι. Είναι σαφές ότι θέλουμε να κερδίσουμε και γι αυτό ήρθαμε στην Κρήτη. Αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός».

Για τη δύσκολη εβδομάδα που ξεκίνησε:

«Η εβδομάδα που ξεκινάει από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Παίζουμε εδώ, μετά πηγαίνουμε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουμε την Άρσεναλ και την Κυριακή υποδεχόμαστε τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να τα πάμε σε όλα καλά, αλλά πρώτα θα πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τον Εργοτέλη. Πρέπει να κοιτάζουμε ένα ένα τα παιχνίδια και να μην έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας».

Για την ήττα από τον Εργοτέλη πριν από δύο χρόνια:

«Το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι, είχε σκοράρει ο Κουτσιανικούλης. Πάντως είναι φοβερό, σχεδόν όλες οι φορές που έχω έρθει στην Κρήτη κάτι έχει συμβεί. Μια φορά με την απεργία προσγειωθήκαμε στα Χανιά, πέρσι αναγκαστήκαμε να έρθουμε δύο φορές για να παίξουμε ένα ματς με τον Εργοτέλη, ενώ και σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε δύο ώρες καθυστέρηση. Ελπίζω να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις...».

Μακούν: Είμαι αμυντικός χαφ

Ο Ζαν Μακούν είναι στο στάδιο της προσαρμογής και δουλεύει σκληρά για να μπει σε ρυθμούς ανάλογους της κλάσης του και να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό.

Ο Καμερουνέζος άσος μίλησε στον Σπύρο Γρομητσάρη πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακούν στον «Πρωταθλητή»:

Ζαν είσαι έτοιμος για το παιχνίδι;

«Ναι, έτοιμος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Είναι εκτός έδρας ματς. Θα κάνω κι εγώ όπως και όλη η ομάδα ό,τι μπορούμε για τη νίκη».

Αισθάνεσαι έτοιμος να παίξεις;

«Φυσικά, γιατί όχι;».

Σ΄ εμάς τους απέξω φαίνεται πως αναζητάς ακόμη τον καλό σου εαυτό. Δεν δείχνεις να έχεις βρει ακόμα τον ρόλο σου στην ομάδα και την ταυτότητά σου… Είναι έτσι;

«Ναι, έτσι είναι. Ακόμα έχω δρόμο. Δεν είναι εύκολο. Είμαι νέος σε μία νέα ομάδα. Δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη να είσαι αυτός που μπορείς. Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να βρεθώ στο σημείο που πρέπει. Καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν είμαι αυτός που πρέπει ακόμα. Πρέπει να μάθω το παιχνίδι των συμπαικτών μου κι εκείνοι το δικό μου. Πρέπει να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα. Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρουμε».

Αλήθεια, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις που αισθάνεσαι ότι αποδίδεις καλύτερα; Ποια είναι η θέση που νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις όπως πρέπει;

«Βεβαίως, είμαι αμυντικός χαφ».

Δηλαδή, παίζεις ακριβώς μπροστά από τον Μέλμπεργκ και τον Αβράαμ, μπροστά από τα στόπερ;

«Ναι, αυτό ακριβώς. Μπροστά από τα στόπερ, τον Μέλμπεργκ δηλαδή».

Με εκπλήσσεις ελαφρώς γιατί υπάρχει μία γενική αίσθηση πως δεν είσαι… καθαρός αμυντικός μέσος.

«Το ξέρω. Εκεί παίζω όμως, εκεί έπαιζα στη Λιόν αλλά και στην Άστον Βίλα».

Υπάρχει άλλη θέση που μπορείς να παίξεις;

«Κοίτα για να το διευκρινίσουμε, αν υπάρχει διάταξη με έναν αμυντικό μέσο, είμαι ο παίκτης που λειτουργεί εκεί. Στη Λιόν, όμως ήμασταν τρεις κεντρικοί χαφ στο 4-3-3. Συνεπώς, μπορώ να είμαι ένας απ΄ αυτούς τους τρεις. Είτε δηλαδή ακριβώς στον άξονα, είτε λίγο αριστερά, είτε λίγο δεξιά. Αν πάλι η ομάδα παίζει με δύο αμυντικούς μέσους, επίσης μπορώ να είμαι ένας από τους δύο. Ακριβώς εκεί παίζω και στην Εθνική μου ομάδα και νομίζω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα από οπουδήποτε αλλού».

Αλήθεια, πως περνάς στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα;

«Υπέροχα. Πραγματικά υπέροχα. Είμαι ευτυχισμένος. Όλα καλά. Είναι πολύ καλύτερα απ΄ όσο περίμενα».

Ξέρω ότι είναι νωρίς, αλλά αν έπρεπε να πάρεις σήμερα απόφαση. Αν έπρεπε δηλαδή να κληθείς σήμερα να αποφασίσεις αν θες να μείνεις στον Ολυμπιακό, τι θα απαντούσες;

«Ναι. Βεβαιότατα ναι. Δεν θα το σκεφτόμουν καν. Σου είπα, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος εδώ. Αν έπρεπε να αποφασίσω σήμερα θα έλεγα θέλω να μείνω κι άλλα χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει».

Μάρκο: Όπως πέρσι

24/9/2011   
Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν ο εκτελεστής του Εργοτέλη στο περσινό επεισοδιακό παιχνίδι και θέλει να πρωταγωνιστήσει και απόψε.

Οι δηλώσεις του Σέρβου στράικερ του Θρύλου

«Όντως, πέρυσι είχα πετύχει ένα πολύ κρίσιμο γκολ στην Κρήτη, αλλά αυτό είναι που κάνω. Είμαι επιθετικός και εφόσον παίξω, θα προσπαθήσω και πάλι να σκοράρω. Ξεκινήσαμε τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με νίκη και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι όλα τα ματς στην Κρήτη είναι δύσκολα. Ο Εργοτέλης είναι μία καλή ομάδα, αλλά εμείς ήρθαμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να πάρουμε το καλύτερο από όλα αυτά».
 

Μαρκάνο: Πρώτα ο Εργοτέλης

24/9/2011
Για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, για το ξεκίνημα της ομάδας και τα ματς που ακολουθούν αλλά και για τη δική του παρουσία μίλησε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Κρήτη ο Ιβάν Μαρκάνο.

- «Ήταν σημαντική νίκη με την Ξάνθη που είναι καλή ομάδα. Κάναμε καλό ξεκίνημα. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Μου έχουν πει ότι είναι δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος και ξέρω τι έγινε πέρυσι που διακόπηκε στο 0-0 και συνεχίστηκε άλλη μέρα και κερδίσαμε 0-2».

- «Όταν παίζεις στο Champions League, ξέρεις ότι έχεις να δώσεις πολλά ματς. Μετά τον Εργοτέλη έχουμε την Άρσεναλ. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, μια μεγάλη ομάδα του πρωταθλήματος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έτσι θα είναι όλη η χρονιά και να δουλέψουμε γι' αυτό. Ο προπονητής μάς έχει πει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, είτε είναι για το πρωτάθλημα με τον Εργοτέλη, είτε για το Champions League με την Άρσεναλ. Μόνο όταν τελειώνει ένα ματς, σκεφτόμαστε το επόμενο».

- «Ξεκίνησε πολύ αργά το πρωτάθλημα για εμάς και παίξαμε ένα δύσκολο ματς με τη Μαρσέιγ. Σιγά-σιγά, σε κάθε παιχνίδι από 'δω και πέρα θα βελτιωνόμαστε. Με υποδέχθηκαν όλοι καλά εδώ. Πολλοί συμπαίκτες μου μιλάνε τη γλώσσα μου, όπως και το τεχνικό τιμ. Κάνουμε καλή δουλειά και η προσαρμογή μου είναι πολύ καλή. Πού μου αρέσει να παίζω; Αριστερό μπακ ή στόπερ για μένα είναι το ίδιο».
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου