ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το ταξίδι βγάζει ειδήσεις

Το ταξίδι βγάζει ειδήσεις

17/11/2011 Στην Μπρατισλάβα μεταβαίνουν σήμερα οι Φερνάντο Σάντος, Σοφοκλής Πιλάβιος και Τάκης Φύσσας, σε ένα ταξίδι που θα βγάλει πολλές ειδήσεις, με κυριότερη το αν θα υπάρξει συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΔΣ της ομοσπονδίας, σκοπεύει να κάνει πρόταση με όρους αντίστοιχους της προηγούμενης συμφωνίας, ήτοι 450.000 ευρώ ετησίως συν 250.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο 57χρονος προπονητής είναι σε πρώτη φάση θετικός και πρόθεση του ιδίου, αλλά και της ομοσπονδίας, είναι το θέμα να τακτοποιηθεί πολύ νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας για το Euro 2012.

Βγάζουν πρόγραμμα

Το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των ομοσπονδιών των χωρών που συμμετέχουν στον ίδιο προκριματικό όμιλο με την Εθνική για να καταρτίσουν το πρόγραμμα των αγώνων. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα συμμετέχει στον έβδομο όμιλο μαζί με Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν. Τα προκριματικά θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου του 2013. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες των εννέα γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη σειρά των αγώνων μεταξύ των ομοσπονδιών, θα γίνει κλήρωση.

Αναμονή και ανησυχία

Σήμερα εκδικάζεται στην Ελβετία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA η υπόθεση των επεισοδίων στην αρχή του αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία. Η ΕΠΟ έχει καταθέσει υπόμνημα εδώ και μέρες και η υπερασπιστική της γραμμή στηρίζεται σε αναφορές και φωτογραφικό υλικό πως η συμπεριφορά των εκδρομέων οπαδών της Κροατίας προκάλεσε τα επεισόδια, αφού στις υπόλοιπες θύρες του «Καραϊσκάκη» δεν έγινε το παραμικρό.

Ο κίνδυνος, πάντως, να τιμωρηθεί η έδρα της Εθνικής (είτε με αγώνα κεκλεισμένων των θυρών είτε με υποχρέωση να αγωνιστεί μακριά από την Αθήνα) είναι ορατός, κάτι που ισχύει και για την Κροατία. Για το λόγο αυτό, στη συζήτηση για τον καταρτισμό του προγράμματος θα γίνει προσπάθεια το πρώτο εντός έδρας ματς των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 να δοθεί απέναντι σε αδύναμο αντίπαλο (Λιχτενστάιν). Σημειώνεται πως δεν είναι βέβαιο ότι η όποια τιμωρία θα ανακοινωθεί σήμερα.

* Στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας, όπου πρόσφατα έκανε προετοιμασία και η ομάδα του Παναθηναϊκού, φαίνεται να καταλήγουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Euro 2012.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου