ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Είναι στο χέρι μας»

«Είναι στο χέρι μας»

17/11/2011 Από τις… ορέξεις του Ολυμπιακού εξαρτάται η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Νταβίντ Φουστέρ στο match program. «Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να ανέβουμε και πάλι στην κορυφή. Είναι το πιο σημαντικό ματς για μας», δήλωσε Ισπανός μεσοεπιθετικός. «Δυνατός ο Παναθηναϊκός, δεν θα έχουμε εύκολη χρονιά», πρόσθεσε, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «… θα ήθελα να μείνω για αρκετά ακόμη χρόνια στην ομάδα».

Νταβίντ κατ’ αρχήν πως αισθάνεσαι, πως είσαι από τον τραυματισμό που είχες;
«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχω μπει στους ρυθμούς της ομάδας, αλλά ήταν ένας τραυματισμός δύσκολος, που έχει διάρκεια και μαζί του έχει διάρκεια και ο πόνος, όμως νιώθω ήδη πάρα πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα».

Αλήθεια πόσο σου έλειψε αυτό το διάστημα, που αναγκαστικά ήσουν στο φυσικοθεραπευτήριο, η ομάδα και η αγωνιστική δράση;
«Πολύ, πάρα πολύ. Ήθελα να γυρίσω κοντά στην ομάδα όσο νωρίτερα γίνεται για να βοηθήσω και εγώ στην προσπάθεια που κάνουμε. Ειδικά την πρώτη εβδομάδα που έμεινα συνέχεια μέσα στο σπίτι, ήμουν σαν το θηρίο στο κλουβί. Ήθελα να βγω έξω, να πάω στην προπόνηση, να παίξω. Δεν άντεχα αυτό το μέσα και την απραξία. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στους ρυθμούς της ομάδας».

Πώς νιώθεις που αυτή η επιστροφή σου θα γίνει σε ένα ντέρμπι, τον πιο σημαντικό αγώνα για την ομάδα μας;
«Η μοίρα ήθελε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του τραυματισμού μου τώρα που έχουμε αυτό το παιχνίδι, που για μας είναι το πιο σημαντικό τόσο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, όσο και για όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι με τις προπονήσεις που έχω όλη αυτή την εβδομάδα θα είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος γιατί θέλω πολύ να βοηθήσω την ομάδα σε αυτό το παιχνίδι».

Από ιατρικής πλευράς είσαι σίγουρα έτοιμος, όμως λόγω του ότι δεν έχεις παίξει σε παιχνίδια για αρκετό διάστημα, πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος και από αγωνιστικής πλευράς;
«Σίγουρα εγώ ξέρω τον εαυτό μου, ξέρω σε ποια κατάσταση θα είμαι και πιστεύω ότι με τη δουλειά που απομένει μέχρι το παιχνίδι θα έχω έρθει στην κατάσταση που πρέπει».

Ο αγώνας αυτός είναι σίγουρα κάτι το ξεχωριστό για όλους μας στον Ολυμπιακό. Εσύ πως το περιμένεις;
«Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο μας, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μας. Όχι μόνο επειδή θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας, αλλά και για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να περάσουμε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, πράγμα που πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αλήθεια, για σένα η συμμετοχή σε ένα τέτοιο ντέρμπι τι σημαίνει;
«Είμαι πολύ τυχερός γιατί πέρυσι έζησα αυτή την αίσθηση και ήταν πάρα πολύ σημαντικό το περσινό ντέρμπι για να καταλάβω τη σημασία του, αν και πέρυσι τα παιχνίδια ήταν αντίστροφα, καθώς παίξαμε το πρώτο στο Ο.Α.Κ.Α. και το δεύτερο στο Καραϊσκάκη. Η ατμόσφαιρα σε αυτούς τους αγώνες είναι καταπληκτική και δημιουργεί μια ωραία αίσθηση για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μας υποστηρίζει θερμά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτή τους η βοήθεια, η στήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς».

Είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις και από έξω, λόγω του τραυματισμού σου την ομάδα. Ποια είναι η άποψή σου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός τώρα;
«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αν και είχαμε δυσκολίες για να πάρουμε τη νίκη σε μερικά παιχνίδια, ενώ σε άλλα είχαμε την ατυχία να χάσουμε τους βαθμούς προς το τέλος, όπως με τον Ο.Φ.Η. Εκεί, προς το τέλος χρειάζεται να παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι για να μην χάνουμε τους βαθμούς».

Για τον Παναθηναϊκό ποια είναι η εικόνα που έχεις;
«Βλέπω ότι είναι βελτιωμένος, καθώς φέτος δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως δεν είχαμε εμείς πέρυσι και αυτό τους βοηθά όπως φαίνεται στο πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι ένας δυνατός αντίπαλος και κανένας δεν μπορεί να πει ότι θα έχουμε φέτος μια εύκολη χρονιά στην προσπάθειά μας για την κατάκτηση του τίτλου».

Ποιο στοιχείο του σημερινού πιστεύεις ότι μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη;
«Σε αυτά τα παιχνίδια πάντα υπάρχει μεγάλη ένταση την οποία νιώθουν και οι δύο ομάδες και αυτό οδηγεί στο να μην κάνουν το παιχνίδι που συνήθως παίζουν στο υπόλοιπο πρωτάθλημα. Το πλεονέκτημα πιστεύω ότι είναι στην πλευρά της ομάδας που έχει περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι της και ελέγχει την φυσιολογική ένταση που υπάρχει».

Να περάσουμε σε σένα. Ο τρόπος παιχνιδιού σου, αυτό που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, δείχνει ότι είσαι αυτό που λέμε, παίκτης ομάδας, παίκτης ο οποίος βγαίνει μέσα από το σύνολο. Εσύ τι πιστεύεις;
«Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί μέχρι τώρα, ξεχώρισα με αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού μου. Είμαι δηλαδή ένας παίκτης που βοηθάει πάντα το σύνολο και στον αμυντικό και στον επιθετικό τομέα, όπου μπορεί να έχω και μια ευκολία στο να πετυχαίνω γκολ. Είμαι δηλαδή ο παίκτης που, όπως λένε στις ομάδες που έπαιξα, ολοκληρώνει το σύνολο».

Εσένα σου αρέσει αυτό ή θα ήθελες να αλλάξεις κάτι;
«Όχι, δεν θέλω να αλλάξω κάτι και αυτό γιατί ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να καταλαβαίνει ποιος είναι ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο. Ο ρόλος μου είναι να συμβάλλω στο παιχνίδι της ομάδας, όπως έκανα και πέρυσι και δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος από μια χρονιά όπως η περυσινή στην οποία έβαλα 13 γκολ και ταυτόχρονα βοήθησα την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Πιστεύεις δηλαδή, ότι πρέπει πάντα να μπαίνει η ομάδα πάνω από την προσωπική επιτυχία;
«Όλοι οι παίκτες πρέπει να κοιτάζουν πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες πρέπει να βοηθούν το σύνολο μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κιόλας».

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο που βρίσκεσαι εδώ σίγουρα μπορείς με μεγαλύτερη ασφάλεια να μας πεις τη γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο γενικότερα;
«Η αλήθεια είναι ότι προσαρμόστηκα εδώ πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα, όπως επίσης ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν τόσο ανταγωνιστικό. Δεν το περίμενα έτσι και ομολογώ πως μου αρέσει πλέον γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπω ότι θα μου άρεσε να μείνω και να παίξω για περισσότερα ακόμα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας αυτή τη μικρή μας συζήτηση, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες εσύ να στείλεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο σήμερα;
«Δεν έχω να πω πολλά στους φιλάθλους μας, γιατί και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια και η υποστήριξή τους σήμερα. Θα γεμίσουν το γήπεδο όπως πάντα και θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της. Αν θα έπρεπε να τους υποσχεθώ κάτι ενόψει του σημερινού αγώνα θα τους έλεγα ότι θα προσπαθήσω και θα προσπαθήσουμε όλοι πολύ για να κατακτήσουμε τη νίκη».

 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου