Ο Φραν Γέστε είναι ο επικρατέστερος να καλύψει το κενό του Αριέλ Ιμπαγάσα, από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως ο Αργεντίνος σταρ του Θρύλου δύσκολα θα μπορέσει να δώσει το παρών στο αυριανό ντέρμπι.

Ο Βαλβέρδε δοκίμασε τον Βάσκο στις χτεσινές ασκήσεις και απόψε, όταν και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Αυτή τη στιγμή βεβαίως δεν είναι ακόμη τίποτε σίγουρο. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να είναι απολύτως εντάξει μέχρι το ντέρμπι και να πει ότι μπορεί να παίξει, αν και ο Βαλβέρδε το σκέφτεται λόγω της πολυήμερης απουσίας του από τις προπονήσεις. Ακολουθεί άλλωστε και το ματς στη Μασσαλία.

Ο Γέστε δηλώνει και δείχνει ετοιμοπόλεμος για να δώσει λύσεις και απαντήσεις κι ο Ερνέστο είναι έτοιμος να τον εμπιστευτεί έστω και προερχόμενο από τραυματισμό, αφού στις τελευταίες προπονήσεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Από την άλλη υπάρχει πάντοτε η λύση του Μακούν, αλλά φυσικά και η σοβαρή περίπτωση να ξεκινήσει ο Μοδέστο πλάι στον Ορμπάιθ. Γενικά επιλογές υπάρχουν για τις θέσεις των χαφ, με την επιστροφή και του Φουστέρ,  και το ζητούμενο είναι η τελική επιλογή του προπονητή σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν θα είναι δηλαδή πολύ επιθετική από το ξεκίνημα ή λίγο πιο συγκρατημένη στην αρχή.