ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

9,5 χρόνια χωρίς πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟ!

9,5 χρόνια χωρίς πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟ!

Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία (!) από τότε που ο Ολυμπιακός κέρδισε το τελευταίο του πέναλτι σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν το ματς της Λεωφόρου στις 24/3/02, όταν ο Μάκης Ευθυμιάδης τόλμησε να καταλογίσει την καταφανέστατη παράβαση του Κωνσταντίνου πάνω στον Βενετίδη, με αποτέλεσμα να δεχθεί την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό του από τους "Ευρωπαίους" με την λήξη της αναμέτρησης!
"Θυμάμαι πήγαινα έκτη δημοτικού, όταν κέρδισε πέναλτι ο Ολυμπιακός σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Πήγα γυμνάσιο, Λύκειο, πήγα φαντάρος, πήρα το απολυτήριο και από τότε περιμένω να ξαναπάρω πέναλτι σε ντέρμπι", θα μπορούσε να είναι μια πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου που θυμάται την τελευταία φορά που καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ του Ολυμπιακού και κατά του ΠΑΟ, σε παιχνίδι των "αιωνίων".
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται κοντεύει σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία που οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κερδίσει πέναλτι σε ματς με τον Παναθηναϊκό! Για την ακρίβεια, από τις 24/3/2002! Ήταν το αλήστου μνήμης ντέρμπι της Λεωφόρου, όταν ο Μάκης Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Δράμας) τόλμησε το αδιανόητο. Σφύριξε την καταφανέστατη, εντός περιοχής παράβαση, του Μιχάλη Κωνσταντίνου πάνω στον Στέλιο Βενετίδη. Το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του "τριφυλλιού", όταν ο Κύπριος επιθετικός ανέτρεψε καθαρά (πιο πέναλτι... πεθαίνεις) στο 92' τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος επιχειρούσε ντρίμπλα. Ο ρέφερι υπέδειξε ορθότατα την εσχάτη των ποινών, ο Τζόλε έστησε την μπάλα στην "άσπρη βούλα" και με ψύχραιμο πλασέ έφερε το ματς στο 1-1, μια ισοπαλία που ισοδυναμούσε με τίτλο για τους Πειραιώτες.

Με τη λήξη του αγώνα, όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς αντιμετώπισης του Μάκη Ευθυμιάδη από οπαδούς, παίκτες, παράγοντες και μέλη του προπονητικού επιτελείου των πρασίνων. Προπηλακισμοί, κλωτσιές, μπουνιές και ροχάλες ήταν η "τιμωρία" για τον διαιτητή που τόλμησε και σφύριξε μια πεντακάθαρη παράβαση! Η εικόνα του αιμόφυρτου Ευθυμιάδη από τα πολλά χτυπήματα έκανε το γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας την ποδοσφαιρική κουλτούρα του... "Πρέσβη". Το καλύτερο ήταν πως οι πράσινοι μετά υποστήριζαν πως δεν διαμαρτύρονταν για το αν υπήρχε παράβαση, αλλά για την χρονική στιγμή που το υπέδειξε ο διαιτητής! Δηλαδή υπάρχει και χρονικό όριο μέσα στο οποίο επιτρέπεται να σφυρίζονται τα πέναλτι; Αποστομωτική η επιχειρηματολογία των "Ευρωπαίων", δεν νομίζετε;

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων έμειναν, κλασικά, ατιμώρητοι. Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος είχε χειροδικήσει εναντίον του ρέφερι, ανταμείφθηκε μάλιστα για αυτή την πράξη, αφού λίγο αργότερα έγινε και πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Στις αίθουσες των δικαστηρίων είχε υποστηρίξει πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να... προστατεύσει τον Ευθυμιάδη. Προφανώς οι δικαιολογίες του έγιναν πιστευτές στα δικαστικά έδρανα. Τι; Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή; Όχι, όχι, όχι... Τυφλοί ήταν εκατομμύρια κόσμου που είδαν τον Ευθυμιάδη μέσα στα αίματα! Μια μικρή λεπτομέρεια: σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν παράγοντας ομάδας χειροδικήσει εναντίον διαιτητή, τότε η ομάδα του αυτομάτως ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στην αμέσως επόμενη κατηγορία...

Έτσι λοιπόν πέρασαν κοντά δέκα χρόνια και όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία, ουδείς ρέφερι διανοήθηκε να ξανασφυρίξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ματς με τον ΠΑΟ. Το αλύπητο ξύλο στον Ευθυμιάδη έπιασε τόπο! Όχι δεν υπάρχει εκφοβισμός των διαιτητών σε αυτήν την περίπτωση. Είναι ελεύθεροι να σφυρίξουν ότι βλέπουν. Απλά εκεί που γράφει στο μενού "πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού", τα συνοδευτικά είναι αμέτρητα κλωτσομπούνια! Έχεις επιλογή βρε αδελφέ!

Ίσως στο μέλλον να ξαναδούμε παίκτη του Ολυμπιακού να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να έχει "τριφύλλι" στη φανέλα. Ίσως και όχι. Πάντως οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει ειδική εγκύκλιος του αθλητικού νόμου, η οποία δεν προβλέπει τέτοιο σφύριγμα υπέρ του Θρύλου, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Οι "ομορφιές" της Λεωφόρου:


2001-2002, Panathinaikos-Olympiakos 1-1 by Pireotis7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου