ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κούγιας: «Δεν μπορεί να γίνει η αγορά από τον πρίγκιπα»

Κούγιας: «Δεν μπορεί να γίνει η αγορά από τον πρίγκιπα»

17/11/2011 
Δεν μπορεί να γίνει η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, όπως επανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.
ΚΟΥΓΙΑΣΟ γνωστός δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής έδωσε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ», όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Εγώ πρώτος βγήκα και είπα ότι δεν μπορεί να γίνει η αγορά του Παναθηναϊκού από τον Σαουδάραβα, διότι υπάρχει νόμος που το απαγορεύει. Ουδείς το είχε πει αυτό, δείχνοντας και το πόσο ασχετοσύνη υπάρχει γύρω από αυτούς που έχουν την πολιτική εποπτεία του ποδοσφαίρου.
Επανέρχομαι τώρα λοιπόν για να πω τούτα: Η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει, είναι να αλλάξει αυτός ο απαγορευτικός νόμος και να επιτραπεί στον οποιδήποτε ξένο, είτε είναι άγνωστος σουλτάνος, είτε είναι άγνωστος Βολιβιανός ή Κολομβιανός, να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.
Λόγω νομικής αγραμματοσύνης, αλλά και λόγω έλλειψης κατάλληλων νομικών συμβούλων όπως φαίνεται, βγήκε ο Γερουλάνος και με πολλή επιπολαιότητα είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος για να αγοράσει μέσω αυτού του Τσάκα τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτός ο Πρίγκιπας.
Θα έπρεπε να είχαν κάνει πρώτα τον κόπο να διαβάσουν την εισαγωγική έκθεση του συγκεκριμένου νομοθετήματος που καθόρισε ότι τις ποδοσφαιρικές μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής εταιρίας μπορεί να αγοράσει μόνο όποιος είναι Έλληνας υπήκοος, πιθανώς αναλογικά και υπήκοος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι οι μετοχές όλες είναι ονομαστικές, δηλαδή είναι πραγματικός αυτός ο ιδιοκτήτης και θα ελεγχθεί από την ΕΕΑ αν έχει την κοινωνική διαδρομή, το ποινικό μητρώο και τη νόμιμη οικονομική επάρκεια που να δικαιολογεί την αγορά αυτών των μετοχών».

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου