ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βαλβέρδε: "Δεν ξέρω αν τον έχω στην αποστολή"

Βαλβέρδε: "Δεν ξέρω αν τον έχω στην αποστολή"

Την ικανοποίηση του για την ενίσχυση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε πως δεν γνωρίζει ακόμα το αν θα συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με με τον ΠΑΟΚ τον Κολίν Καζίμ-Ρίτσαρντς. Τι είπε για Χλεμπ.
Ο Βάσκος τεχνικός, μίλησε στην κάμερα του Novasports για τις προσθήκες των Κάρολ και Καζίμ.
Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που δεν προχώρηση ο Ολυμπιακός στην απόκτηση του Αλεξάντερ Χλεμπ.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Αρχής γενομένης απ' το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός καλείται να ανταπεξέλθει στο επόμενο δίμηνο σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα όπου ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν ντέρμπι, αλλά και τα παιχνίδια του Europa League. Είναι έτοιμη η ομάδα γι' αυτόν τον αγωνιστικό "Γολγοθά";

"Πιστεύω πως η ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για ν' αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι πως δεν σκεπτόμαστε τόσο πολύ μακροπρόθεσμα ώστε να βλέπουμε συνολικά το πρόγραμμα. Σκεφτόμαστε κυρίως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι προτεραιότητά μας. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θα λέγαμε πως είναι ένα παιχνίδι κλειδί για τη συνέχεια. Δε σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή το παιχνίδι με την ΑΕΚ ή το ΟΥΕΦΑ. Ξέρουμε πως μετά έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Προσπαθούμε να κοιτάμε ένα προς ένα".

Στην τρέχουσα περίοδο έχει συμβεί το εξής παράδοξο: υπό πίεση ο Ολυμπιακός έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τον Ιανουάριο με θεωρητικώς ευκολότερο πρόγραμμα, είχε απώλειες. Ποια είναι η εξήγηση;

"Η αλήθεια είναι πως η ομάδα όσον αφορά στο παιχνίδι βρίσκεται στην ίδια γραμμή. Κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα. Αλλά στο παιχνίδι που θέλουμε να κάνουμε έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Και επίσης είναι αλήθεια πως η ομάδα όταν έχει ν' αντιμετωπίσει δύσκολα παιχνίδια προετοιμάζεται ψυχολογικά πολύ καλύτερα. Το έχει αυτό η ομάδα μας. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη δυσκολία κάθε παιχνιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολο να παίζεις με αντιπάλους οι οποίοι κλείνονται πάρα πολύ, υπερβολικά. Ή να παίζεις σε γήπεδα όπου ο αγωνιστικός χώρος είναι πάρα πολύ κακός. Επίσης υπάρχει δυσκολία επειδή πολλές ομάδες μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και είναι δύσκολο να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Άρα πρέπει ν' αναγνωρίσουμε και την αξία του αντιπάλου απέναντι στον οποίο παίζεις. Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία έχουν δυσκολίες".


Πάντως, κάθε ομάδα είναι λογικό στη διάρκεια της περιόδου να έχει ένα διάστημα στο οποίο κάνει «κοιλιά». Αυτό το διάστημα πέρασε για τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο;

"Δε μπορώ ν' απαντήσω τώρα σ' αυτήν την ερώτηση. Είναι κάτι που θα το αναλύσουμε στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να δούμε το τι θα συμβεί και τους επόμενους μήνες. Να δούμε αν ο μήνας Ιανουάριος ήταν ο μήνας κλειδί, ο μήνας που έκανε η ομάδα την «κοιλιά» όπως είπατε. Πιστεύω πως κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Αν και πιστεύω πως ο χειρότερος αγώνας που έχουμε δώσει ήταν αυτός με τη Δόξα Δράμας. Γιατί δεν ήμασταν στο γήπεδο όπως συνηθίζουμε να είμαστε. Εκείνη την ημέρα δεν ήταν καλή η ομάδα. Όμως το παιχνίδι με την Ξάνθη δε θα έπρεπε να είχε χαθεί, αν λάβουμε υπόψη μας πως δεν ήμασταν τόσο κακοί εμείς. Και πως η Ξάνθη έκανε τη μοναδική ευκαιρία του γκολ. Ίσως άλλη μία στο παιχνίδι. Από 'κει και πέρα πρέπει να δούμε πως θα τα πάμε τους επόμενους μήνες για να πούμε αν ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας κλειδί ή όχι".

Για τον ΠΑΟΚ τι εικόνα έχετε;

"Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πάντα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσεις, ειδικά στην έδρα της όπου υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση απ' την ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί. Σε γενικές γραμμές έχει κάνει μία καλή πορεία φέτος. Έχει φέρει κάποια άσχημα αποτελέσματα, τα οποία της κόστισαν βαθμούς και δημιούργησαν απόσταση απ' τους πρώτους στη βαθμολογίας. Πιστεύω πως πάντα θα είναι στις πρώτες  θέσεις γιατί είναι απ' τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Συνεχίζει και στο Europa League. Έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία εκεί. Παρόλο που έχει το Europa League με αποτέλεσμα να υπάρχει κούραση, συνεχίζει να βρίσκεται στις καλύτερες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα".


Θα έχετε στην αποστολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τον Καζίμ Ρίτσαρτντς, τον οποίο τον έχετε δει σε δύο προπονήσεις;

"Δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Γιατί μόλις ήρθε και έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι μέχρι την Κυριακή κι αν θα μπορέσει να βρίσκεται στην αποστολή. Σίγουρα είναι ένα πολύ γρήγορος και δυνατός ποδοσφαιριστής. Αν όχι αυτήν την Κυριακή, σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα μας βοηθήσει πολύ".

Είστε ικανοποιημένος απ' τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με την επιστροφή του Ντιόγκο και την απόκτηση του Κάρολ και του Καζίμ Ρίτσαρντς;

"Ναι, είμαι ικανοποιημένος, κυρίως αν λάβουμε υπόψη μας τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στις ελληνικές ομάδες, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Βλέπουμε πως ακόμη και στην Ισπανία δεν έγινε σχεδόν καμία μεταγραφή. Η αγορά δεν κινείται όπως παλαιότερα, όταν και έκαναν συνεχώς μεταγραφές. Οπότε με αυτήν την έννοια είμαι ικανοποιημένος γιατί έγινε μία μεγάλη προσπάθεια απ' το σύλλογο και απ' τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Το γεγονός πως καταφέραμε να έχουμε πίσω τον Ντιόγκο και να κάνουμε δύο ακόμη μεταγραφές σε καιρούς τόσο δύσκολους, όπου άλλες ομάδες δεν κάνουν τίποτα".

Η διοίκηση προσπάθησε να φέρει και τον Χλεμπ. Ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτησή του το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του;

"Όχι, δεν ήταν αυτή η αιτία. Ήταν ένα απ' τα πολλά ονόματα που είχαμε σκεφθεί και είχαν γραφτεί. Όμως, η αλήθεια είναι πως απ' την αρχή είχα ξεκαθαρίσει στο σύλλογο πως δεν μου αρέσει να έχω ένα τεράστιο ρόστερ. Δηλαδή δε θα μπορούσαμε να έχουμε 40 ποδοσφαιριστές απ' τη στιγμή που δε μένουν αρκετά παιχνίδια για να χρησιμοποιηθούν όλοι. Πιστεύω πως θα ήταν ανόητο να έχουμε 11 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα παίζουν την Κυριακή και άλλους 20 οι οποίοι δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε καν στις προπονήσεις. Θα έπρεπε να διαμορφώσουμε εντελώς διαφορετικά το πρόγραμμα των προπονήσεων. Και γι' αυτό το λόγο είχα πει απ' την αρχή πως δεν ήθελα να φέρουμε πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες. Γιατί δεν είναι ωραίο να περισσεύουν τόσοι πολλοί όταν οι θέσεις είναι συγκεκριμένες.

Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχει μία τάση να πιστεύουμε πως η περίοδος του Ιανουαρίου είναι όπως στην αρχή της χρονιάς, όπου θα πρέπει να έρθουν πολλοί καινούριοι παίκτες. Αυτό είναι κακό για μία ομάδα, γιατί θα πρέπει να ξοδέψεις χρόνο, να εξηγήσεις στους καινούριους παίκτες όλο το στιλ παιχνιδιού που όλη η ομάδα έχει ήδη μάθει. Και ότι έχεις καταφέρει με πολύ κόπο και χρόνο σε όλη τη χρονιά, θα πρέπει να το εξηγήσει στους καινούριους παίκτες. Αυτό θα τους πάρει πολύ χρόνο μέχρι να αφομοιώσουν όλα αυτά που οι υπόλοιποι έχουν δουλέψει. Οπότε δε θα ήταν καλό για την ομάδα η αύξηση του αριθμού των νέων ποδοσφαιριστών".

Αν αφήσουμε λίγο τον Ολυμπιακό και ρίξουμε το βλέμμα μας σε όσα θλιβερά έγιναν στην Αίγυπτο, τι σχόλιο θα κάνατε;

"Πιστεύω πως αυτό που συνέβη θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου σε πολλές περιπτώσεις λείπει μία πολύ μικρή σπίθα για να γίνουν τα πράγματα υπερβολικά βίαια. Όχι όσον αφορά στους παίκτες και το ποδόσφαιρο. Αλλά ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να ξανατοποθετηθεί και να ξανασκεφθεί το τι είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος. Είναι ένα άθλημα. Όταν κερδίσεις χαίρεσαι. Όταν χάνεις απογοητεύεσαι. Όμως είναι ένα άθλημα, ένα παιχνίδι. Πρέπει να προσέχουμε και να σκεφθούμε πάρα πολύ, μετά από αυτό που έγινε, το τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για εμάς. Και να μην χάνουμε τον έλεγχο γιατί φαίνεται πως η Αίγυπτος είναι πολύ μακριά. Τελικά, όμως, δεν είναι τόσο μακριά. Και είναι τρομερό το να μπερδεύεται το ποδόσφαιρο σε τραγωδίες. Αυτό που έγινε είναι μία τραγωδία. Να δούμε πόση σχέση έχει με το ποδόσφαιρο".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου