ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τρίποντο λουκούμι επί του Φοίνικα

Τρίποντο λουκούμι επί του Φοίνικα 

4/2/2012 

Δεν έγινε το αναμενόμενο ντέρμπι σήμερα στο κλειστό του Ρέντη αφού οι νταμπλούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Φοίνικα να διεκδικήσει έστω ένα σετ, και πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα με κέρδος το τρίποντο της καθαρής νίκης αλλά και τν επιστροφή τους στη δέυτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι την ήττα του Παμβοχαϊκού.
ΟΣΦΠ-ΦΟΙΝΙΚΑΣΟ Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασίστηκα το πρώτο σετ και πήρε γρήγορα μια διαφορά 4 πόντων με τον Νοβότνι στο σερβίς, αναγκάζοντας τον Νεόφυτο να πάρει τάιμ άουτ στο 5-1. Αυτό φαίνεται πως συνέφερε τους παίκτες του που με ένα δικό τους σερί 5-1 ισοφάρισαν το σετ και έκαναν τον Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Τελικά ο Φοίνικας ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με ένα πόντο διαφορά. Οι γηπεδούχοι όμως επέστρεψαν πολύ δυναμικά και με ένα σερί 3-0 πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ, και μάλιστα έφτασαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ στο +4. Ο Ολυμπιακός είχε πλέον ζεσταθεί και σιγά σιγά μεγάλωνε τη διαφορά του με τους Κυκλαδίτες, με καλές άμυνες και δυνατές κόντρα επιθέσεις. Το τάιμ άουτ του Νεόφυτου στο 20-14 δεν άλλαξε τίποτα, και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο σετ με σχετική ευκολία με σκορ 25-17.
Με καλή ψυχολογία από το πρώτο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο και κατάφεραν ξανά να πάρουν διαφορά 4 πόντων στο 5-1 για να αναγκάσουν ξανά τον Νεόφυτο να σπαταλίσει το πρώτο του τάιμ άουτ νωρίς. Αυτή η διαφορά όμως δεν έπεσε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο τεχνικό τάιμ άουτ με νταμπλ σκορ. Στη συνέχεια ο Φοίνικας έδειξε να αντιδρά για πρώτη φορά στο σετ και κατάφερε να μειώσει στο 10-8, όμως η απάντηση από τους νταμπλούχους ήταν άμεση, με το σερί 4-1 ξέφυγαν και πάλι με 5, κάνοντας τον Νεόφυτο να ξοδέψει και το δεύτερο τάιμ άουτ του. Η διαφορά όμως συνέχισε να αυξάνει για τους Πειριαώτες, η οποία έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ τους 6 πόντους. Κάπου εκεί ο Νεόφυτος πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον Ζένια Γκόρτσιανουκ, τον Νταβόρ Μπρσιτς και τον Παπαγγελόπουλο και κατάφερε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του, που εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού μείωσε στους 2 πόντους παρά τα τάιμ άουτ του Καλμαζίδη. Ευτυχώς οι νταμπλούχοι κατάφεραν να ηρεμίσουν και να πάρουν το σετ με 25-21, και να αποφύγουν τις περιπέτειες.
Στο τρίτο σετ και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν στο σερβίς  με αποτέλεσμα τα πρώτα 6 να πάνε φιλέ ή άουτ και το σκορ να είναι ισόπαλο 3-3. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν περισσότερη συγκέντρωση και κατάφεραν να πάρουν διαφορά δύο πόντων στο τεχνικό τάιμ άουτ. Με άλλους δύο πόντους μετά τη διακοπή ο Θρύλος ξέφυγε με 4 και ο Νεόφυτος πήρε τάιμ άουτ για να σταματήσει τα χειρότερα. Αυτό όμως δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +7 μέχρι να πάρει και το δεύτερο τάιμ άουτ του ο Νεόφυτος στο 14-7. Κάπου εκεί μπήκε το γκολ στη Λειβαδιά και ο κόσμος άρχισε να πανηγυρίζει, κάτι που αποσυντόνισε κάπως τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, και σε συνδυασμό με μερικά επιτυχημένα καλά σερβίς του Φοίνικα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 3. Το τάιμ άουτ του «Κάλμα» καλμάρισε τους «ερυθρόλευκους» όπου κατάφεραν να κρατήσουν αυτή την απόσταση ασφαλείας, και να την αυξήσουν ξανά μέχρι το τέλος του σετ στους 5 πόντους, κερδίζοντας το σετ με 25-20, και φτάνοντας στην καθαρή νίκη με 3-0 σετ, με την οποία επέστρεψαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
 Τα σετ: 25-17, 25-21, 25-20.

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου