ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"Να μείνω για πολλά χρόνια"

"Να μείνω για πολλά χρόνια"

Την επιθυμία να μείνει για πολλά χρόνια εξέφρασε ο Καζίμ. "Θα ήταν ωραίο να συναντηθώ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", είπε ο Κάρολ. Ελάχιστες πιθανότητες για Χλεμπ έδωσε ο Βρέντζος, ο οποίος τόνισε πως ο Μαρινάκης δεν είναι διορισμένος, ούτε περαστικός από το ποδόσφαιρο. Το RedPlanet.gr ήταν στην παρουσίαση των δύο παικτών. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου σε βίντεο.
Στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε έθεσε εαυτόν ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Τούρκος όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου θέλει να ρίξει άγκυρα στο Λιμάνι. Από την πλευρά του ο Κάρολ υποστήριξε ότι όλα μπορούν να συμβούν στον β' γύρο του Πρωταθλήματος.
Τη διοίκηση εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα δύο νέα αποκτήματα, αναφέρθηκε και στον Χλεμπ, τονίζοντας πως οι πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της παρουσίασης των Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και Ρόι Κάρολ.

"Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε σήμερα τα δύο μεταγραφικά μας αποκτήματα. Ο Ολυμπιακός παρά το δυσμενές περιβάλλον στην ελληνική οικονομία επενδύει και προσελκύει σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Για όλους εμάς είναι λυπηρό να βλέπουμε θεσμικούς παράγοντες και δημοσιογράφους να συμμετέχουν σε μία απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Βλέπουμε αγώνες χωρίς φιλάθλους. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά αν θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

"Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και την πρόθεσή μας αν θέλουμε να αποκτήσουμε παίκτες και επειδή πολλά ακούστηκαν από δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και μία μερίδα του κόσμου μας, θα ήθελα να σας ζητήσω να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί το να ενισχυθείς μεταγραφικά τον Γενάρη δεν είναι εύκολο πράγμα. Εξ αρχής είχαμε λάβει μία απόφαση να προχωρήσουμε σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να ενισχύσουν άμεσα τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό δεν είναι εύκολο κατά τη διάρκεια του Γενάρη, αφενός γιατί δεν λήγουν συμβόλαια τον Γενάρη ούτε οι ομάδες έχουν στρατηγική αν οι παίκτες είναι προς διάθεση ή να συζητήσουν τη μεταγραφή τους ή όχι. Εμείς εξ αρχής ασχοληθήκαμε με τέσσερις-πέντε περιπτώσεις και είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε δύο από αυτές. Δεν διοικούμε τον Ολυμπιακό με γνώμονα τα δημοσιεύματα, ούτε θα ακολουθήσουμε τη μεταγραφολογία που κάποιες φορές νομίζουμε ότι κρίνει κάποια σκοπιμότητα. Εχουμε έναν προγραμματισμό για την ομάδα, ο πρόεδρος επενδύει με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις που θα βλάψουν τον Ολυμπιακό μακροπρόθεσμα και δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να φτάσει ο Ολυμπιακός στο μέλλον στην κατάσταση που είναι άλλες ιστορικές ομάδες.

Κάναμε αρκετές μέρες την προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Καζίμ. Είναι πολύ σημαντικό ότι ήταν αυτός που πίεσε πολύ την Γαλατά Σαράι να τον αφήσει να έρθει μαζί μας, γιατί όπως ξέρετε είναι βασικό στέλεχος της ομάδας, έχει παίξει βασικός στα 17 από τα 23 παιχνίδια του, αλλά είναι αυτός που ως την τελευταία στιγμή ήταν αυτός που παρενέβη στη διοίκηση και τον προπονητή να τον αφήσουν να έρθει στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα".


 
Οι δύο αυτές προσθήκες κάνουν το ρόστερ πλήρες; "Η γνώμη του προέδρου είναι σημαντική. Πιο σημαντικό σε αυτό το κομμάτι είναι η γνώμη του τεχνικού τιμ. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ του Ολυμπιακού από την αρχή της χρονιάς, θεωρούμε ότι είναι πλήρες και με αυτές τις τρεις προσθήκες έχουμε ενισχυθεί περαιτέρω και θα πετύχουμε τους στόχους μας".

Με τον Χλεμπ τι θα γίνει τελικά; "Μας προτάθηκε πολύ αργά την Δευτέρα, γιατί τότε προέκυψε η εξέλιξη της λύσης του συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα. Ηταν κάτι που δεν είχαμε αρκετό χρόνο να αξιολογήσουμε, ούτε είχαμε κάνει την κατάλληλη προεργασία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν και διάφορες αβεβαιότητες για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρώ πως οι πιθανότητες είναι υπέρ της πραγματοποίησης αυτής της μεταγραφής".

Είστε εδώ και ένα διάστημα με κάποια άτομα της Πολιτείας στα χαρακώματα. Τι περιμένουμε από τον Ολυμπιακό; Θα απαντήσει; "Σαφώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μία πολιτική ενάντια στον Ολυμπιακό και υπάρχει κάτι εξίσου σημαντικό. Υπάρχει μία αρνητικότητα από κάποια άτομα που έχουν θεσμικούς ρόλους και ενάντια στο ποδόσφαιρο. Και ίσως αυτοί έχουν συμβάλλει στην απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς δεν θα καμφθούμε από αυτό. Η προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό είναι για πολλά χρόνια. Ο κ. Μαρινάκης θα είναι για πολλά χρόνια. Ούτε διορισμένος είναι, ούτε περαστικός από το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο να πούμε".


Το Redplanet.gr στην παρουσίαση Καζίμ και Κάρολ... από redplanetgr
 
Από 'κει και πέρα, ο Κόλιν Καζίμ - Ρίτσαρντς μίλησε για τα τατουάζ του, ενώ δεν ξέχασε το καλοκαιρινό φιλικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Στην συνέχεια μίλησε με λεπτομέρειες για το πως αντέδρασε στην είδηση ότι τον θέλει ο Ολυμπιακό.

Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι, ο Τούρκος θα φοράει την φανέλα με "νο11" και ο Άγγλος εκείνη με το "νο1".

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Καζίμ:

Ο Καζίμ για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Πρώτα απ' όλα σας ζητάω συγνώμη για την εμφάνισή μου, γιατί αυτά τα ρούχα δεν είναι κατάλληλα για μία παρουσίαση. Αλλά είναι τα μόνα ρούχα που έχω. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που επέμενε μαζικά και επίμονα να με φέρει στις τάξεις του, θα προσπαθήσω να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο σύλλογος, ένας τόσο μεγάλος σύλλογος με τέτοιο πρεστίζ, θα προσπαθήσω να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Ας σταματήσουμε τα λόγια και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι". Στη συνέχεια, με παρέμβαση του ο Γιάννης Βρέντζος τόνισε ότι ο Τούρκος άσος ήταν εκείνος ο οποίος πίεσε την Γαλατασαράι για να γίνει η μεταγραφή.

Ερώτηση του RedPlanet.gr στον Καζίμ, για το αν βλέπει τον εαυτό του και για τα επόμενα χρόνια στον Ολυμπιακό: "Φυσικά. Η απόφασή μου να έρθω εδώ δεν θα ήταν θετική, αν δεν ήμουν σίγουρος ότι είμαι καλός για να ενισχύσω τον Ολυμπιακό. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δείξω ότι αξίζω να παίζω στην ομάδα. Δεν είναι δύσκολο για μένα, γιατί ξέρω να παίζω ποδόσφαιρο. Εύχομαι να καταλάβει η ομάδα μου ότι θα είμαι άξιος να μείνω στον Ολυμπιακό".

Για το τι θυμάται από το φιλικό της Γαλατασαράι με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και ποιο ήταν το κίνητρο να αφήσει τη Γαλατά για τον Ολυμπιακό: "Το πρώτο σκέλος της ερώτησης είναι ότι αυτό που θυμάμαι εκείνη την περίοδο που ήρθαμε στο φιλικό, είναι ότι μόλις είχαμε κερδίσει την Λίβερπουλ. Ηρθαμε με κεκτημένη ταχύτητα και αντιμετωπίσαμε έναν σύλλογο που στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα μας έβαλε πίσω στο σκορ. Ηταν έντονο το ματς και ειδικά θυμάμαι τους φιλάθλους που πίεζαν και πίεζαν, και ήταν μία πραγματική μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Όταν άκουσα το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν το πίστεψα, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές φήμες. Δεν είσαι ποτέ 100% σίγουρος. Όταν άκουσα την επιβεβαίωση από τον μάνατζέρ μου ήμουν ενθουσιασμένος. Είναι ένας σύλλογος που παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Είναι φιλόδοξη ομάδα, έχει απίστευτη ιστορία και οι οπαδοί της είναι απίστευτοι. Ηταν μία εύκολη απόφαση για μένα να έρθω εδώ. Αλλά ήταν τυχαίο που βρέθηκα εδώ, ίσως επειδή όπως είπε και ο κ. Βρέντζος, τυχαία πήρα το αεροπλάνο. Η πτήση είχε καθυστέρηση και ήρθα".

Για το τατού που έχει στο δεξί του πόδι ο Καζίμ, απάντησε: "Είναι ένα από τα είδωλά μου, του Μπομπ Μάρλεϊ. Θεωρώ ότι κάποια από τα λόγια που έχει πει στη ζωή του, είχαν μεγάλη επίδραση και στη ζωή μου. Ο πατέρας μου είναι από την Αντίγκουα και άκουγαν πολύ ρέγκε, οπότε και μεγαλώνοντας άκουγα αυτή τη μουσική. Ο συγκεκριμένος λόγος που έχω αυτό το τατουάζ, είναι κάποια από τα λόγια που έχει πει ο Μπομπ Μάρλεϊ".

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αν αισθάνεται έτοιμος να παίξει, ο Καζίμ είπε: "Ξέρω ότι είναι σημαντικό το ματς, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο. Είναι απόφαση του προπονητή. Εγώ είμαι στη διάθεσή του, αλλά εκείνος αποφασίζει. Σήμερα ευελπιστώ να προπονηθώ, να γνωρίσω συμπαίκτες και τεχνικό τιμ και γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι επειδή ήρθα από την Γαλατά Σαράι, θα παίξω κατευθείαν στην ενδεκάδα. Αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την πιάσω από τα μαλλιά".

Για το αν πιστεύει ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα, αλλά για το αν έχει να απαντήσει κάτι σε αυτά που έχουν γραφτεί για τον χαρακτήρα του, ο Καζίμ υπογράμμισε τα εξής: "Για την προσαρμογή του και για τη σχέση του με τους προπονητές: «Δεν το λέω αυτό επειδή βρίσκομαι εδώ, θα το πω επειδή το πιστεύω. Ο τρόπος που με υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, θα κάνουν την προσαρμογή μου εύκολη στην ομάδα. Η υποδοχή που επιφύλαξαν και σε εμένα και στην κοπέλα μου ήταν άψογη. Είμαι από το Λονδίνο, αλλά έχω ζήσει στο εξωτερικό τουλάχιστον πέντε χρόνια, οπότε δεν θεωρώ ότι είναι κάτι καινούριο για μένα. Για την δεύτερη ερώτησή σας, κάθε παίκτης έχει προσωπική σχέση με τον προπονητή. Εγώ είμαι εδώ να κάνω ό,τι πει ο προπονητής. Και στο κάτω-κάτω η άποψη του προπονητή είναι αυτή που μετράει, αυτή θα γίνει στο τέλος".




 
Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Κάρολ:

"Για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη να κάνω μεταγραφή τον Γενάρη. Παρόλα αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι δύσκολη απόφαση για μένα. Εχω όρεξη να παίξω για αυτή την ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα κάνω ό,τι μπορώ, θα προπονηθώ σκληρά και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ".

Πιστεύεις ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και να αντιμετωπίσεις τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Χρωστάς κάποια απάντηση στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον; "Το παν είναι να κάνεις την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Θα πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορούμε και γιατί όχι να συναντήσουμε στον τελικό τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον".

www.redplanet.gr/ Ως ουδέτερος πριν και ως μέλος του Ολυμπιακού τώρα, μία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. ώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είμαι ουδέτερος. Παίζω για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζω ότι τα πράγματα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο, ειδικά το δεύτερο μισό όλα μπορούν να συμβούν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι στο δικό μας χέρι να παίξουμε καλά σε κάθε ματς, να κερδίζουμε όλους τους αντιπάλους μας και να εκμεταλλευτούμε το ενδεχόμενο στραβοπατήματος του Παναθηναϊκού".

*Ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση με τους δύο παίκτες να ποζάρουν με τις νέες τους φανέλες. Ο Καζίμ πήρε το "11" και ο Κάρολ το "1".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου