ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-1

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-1

Μετά από 9 σερί νίκες ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Κέρκυρα με σκορ 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μαγική εικόνα το ματς με τους ερυθρόλευκους να χάνουν σωρεία ευκαιριών και την Κέρκυρα να σκοράρει με τον Ιωάννου στην μοναδική καλή της ευκαιρία στο ματς (videos).
Η Κέρκυρα "τσαλάκωσε" την γιορτή του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να χαρούν όπως θα ήθελαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες είχαν την απόλυτη υπεροχή σε όλο το ματς (16-4 οι τελικές, 77% - 23% η κατοχή μπάλας), όμως παρ' όλα αυτά δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ειδικά οι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, είχαν και δοκάρι με τον Ορμπάιθ αλλά είδαν τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Ιωάννου (80') στην μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν στο παιχνίδι! Παράλληλα μετά από αυτό το αποτέλεσμα έσπασε το σερί των 9 συνεχόμενων νικών, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ξανά εντός έδρας μετά τον Μάιο του 2010.

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Ορμπάιθ και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αμπντούν κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικήε γραμμής, ο Μιραλάς την αριστερή και ο Φουστέρ αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Η Κέρκυρα, χωρίς να κάνει μία επίθεση της προκοπής, είδε την εστία της να μην απειλείται ιδιαίτερα. Σε ένα γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης", οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο πάρτι που είχε στηθεί στις εξέδρες από το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μιραλάς υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στο 11', ο Αμπντούν με έξοχη σέντρα από τα δεξιά τροφοδότησε τον Μέλμπεργκ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αναστασόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο δύσκολα με τις γροθιές.

Οι Πρωταθλητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και ρυθμός στο παιχνίδι τους. Στο 23', ο Ορμπάιθ επιχείρησε δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ηλιάδη και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, καταλήγοντας κόρνερ. Στο 29', έπειτα από λάθος του Ηλιάδη στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Μιραλάς, ο οποίος σούταρε με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Αναστασόπουλο να διώχνει δύσκολα, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Ο Ολυμπιακός έφτανε με δυσκολία στην περιοχή της Κέρκυρας. Στο 30', ο Αμπντούν σέντραρε από τα δεξιά, ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33', ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμπντούν έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Αναστασόπουλος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Το ημίχρονο έκλεισε με διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μιραλάς, αρχικά, πλάσαρε απέναντι στον Αναστασόπουλο, με τον Μαϊστόροβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Χολέμπας από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ, μετά την αποτυχημένη έξοδο του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε μία φλύαρη υπεροχή πάνω στο χορτάρι και η Κέρκυρα κρατούσε σχετικά άνετα το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στο 55', ο Μιραλάς έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το παράκανε με τις ντρίμπλες στην αντίπαλη περιοχή και χάθηκε μία καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 56', ο Καζίμ-Ρίτσαρντς αντικατέστησε τον αρνητικό Φουστέρ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πια 4-4-2, με τους Μιραλάς και Τζεμπούρ στην επίθεση, τον Καζίμ δεξιά και τον Αμπντούν αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στο 62', ο Μανιάτης δοκίμασε ένα δεξί σουτ έξω από την περιοχή και ο Αναστασόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ένταση και νεύρο στο παιχνίδι τους. Για αυτό και δεν κατάφεραν να πιάσουν τον αγωνιστικό ρυθμό που μας έχουν συνηθίσει. Στο 69', ο Τζεμπούρ βρέθηκε απέναντι στον Αναστασόπουλο έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μοδέστο, σούταρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 70', ο Μανιάτης σούταρε με το δεξί εντός περιοχής και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 72', ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Μοδέστο στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο 75', ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε δυνατό αριστερό σουτ του Ορμπάιθ μέσα από την περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μιραλάς σούταρε ψηλά άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μακούν αντικατέστησε τον Αμπντούν.

Στο 80', η Κέρκυρα στην πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση άνοιξε το σκορ. Σε γέμισμα του Μίχου, ο Χολέμπας γλίστρησε, ο Γιάντσης επωφελήθηκε, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πάσαρε παράλληλα στον Ιωάννου, ο οποίος με δεξί δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγκιερι. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή στον Μέλμπεργκ να περάσει στην επίθεση. Η μοναδική καλή στιγμή, όμως, σημειώθηκε στο 93', όταν ο Καζίμ έπιασε δεξί ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το βαθμολογικό κίνητρο στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στη Super League. Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα με την απόδοσή του στο ματς και γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του στο φετινό Πρωτάθλημα, στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Στο 95' αποβλήθηκε για καθυστερήσεις ο Κοντοδήμος, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έπειτα από εννέα συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είδε να... σπάει το νικηφόρο σερί του.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (72' Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (56' Καζίμ-Ρίτσαρντς), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (75' Μακούν).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φέισα, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Παπαδόπουλος, Μόνχε, Τοροσίδης, Μακούν.

Κέρκυρα (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Βέντζελ, Καλαντζής (80' Λαμπρόπουλος), Μίχος, Αγρίτης (60' Γραμμόζης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (72' Γιάντσης), Ηλιάδης.

Αναπληρωματικοί: Γκαλίνοβιτς, Μπουκουβάλας, Σακελλαρίου, Βενέτης, Γραμμόζης, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί διαιτητές: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Γιώργος Γεωργιάδης (ΕΠΣ Κοζάνης)

Τέταρτος διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Παρατηρητής διαιτησίας: Μανώλης Γιανναδάκης (ΕΠΣ Λασιθιίου)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 54' Αναστασόπουλος, 56' Κοντοδήμος, 88' Γιάντσης (Κέρκυρα)

Κόκκινες κάρτες: 95' Κοντοδήμος (Κέρκυρα, δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Δείτε σε βίντεο το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου