ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ψηλά, αλλά μακριά… ο Ολυμπιακός

Ψηλά, αλλά μακριά… ο Ολυμπιακός

24/01/2013
 Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η ομάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα στο χώρο του ποδοσφαίρου, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί. Πρώτος στην Ελλάδα, αλλά μακριά ο Ολυμπιακός.

Ψηλά, αλλά μακριά… ο Ολυμπιακός
Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει ένα ανεξάντλητο «χρυσορυχείο» και αυτό φάνηκε και στη λίστα που συνέταξε η Deloitte και τη φέρνει στην κορυφή.

Μάλιστα, η «βασίλισσα» έγινε ο πρώτος σύλλογος που ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 512,6), αφήνοντας την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με 483 εκατομμύρια.

Από τις ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις της πρώτης εξάδας, η οποία έμεινε αναλλοίωτη) μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φιγουράρει στην τρίτη θέση με 380,3 εκατ. ευρώ, είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 3%, πληρώνοντας προφανώς τον πρόωρο αποκλεισμό της από το περσινό Champions League. Πάντως, η αγγλική ομάδα «ρέφαρε» καθώς είδε τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις να γνωρίζουν άνθηση.

Ακολουθούν κατά σειρά Μπάγερν Μονάχου (368,4 εκατ. ευρώ), Τσέλσι (322,6), Άρσεναλ (290,3), Μάντσεστερ Σίτι (285,6), Μίλαν (265,9), Λίβερπουλ (233,2), Γιουβέντους (195,4).

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός εμφάνισε έσοδα ύψους 69 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση. Όπως σχολιάζει ο Μάνος Πηλείδης, Senior Partner της Deloitte στην Ελλάδα, «… η Μπενφίκα, ομάδα προερχόμενη από χώρα πληθυσμιακά συγκρίσιμη με την Ελλάδα, έχει έσοδα 111,1 εκατομμύρια», οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
Το σύνολο των εσόδων των 20 μεγαλύτερων ομάδων αυξήθηκε φέτος κατά 20%.

Είναι η τέταρτη χρονιά που Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Σημαντική άνοδο επτά θέσεων γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι (με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League και τη συμμετοχή στο Champions League).

Οι πέντε από τις δέκα ομάδες της δεκάδες ανήκουν στην Premier League.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου