ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

23/01/2013

Σταφυλίδης: «Θα περάσουμε»

22/01/2013
 Σίγουρος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Καλλιθέας δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης.

Σταφυλίδης: «Θα περάσουμε»
Τη βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από το πρώτο παιχνίδι με την Καλλιθέα και θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος εξέφρασε ο Κώστας Σταφυλίδης σε συνέντευξή του στα «Σπορ του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σταφυλίδη στα ΣΠΟΡ του Βορρά:

-Για τη συμμετοχή του στον τελικό του EURO με την Εθνική Νέων:
"Ο τελικός με την Εθνική σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω. Ωστόσο το ντεμπούτο μου με τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι με την Τότεναμ έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Είναι πολύ σημαντικό ότι δουλεύω με ένα προπονητή όπως ο Γιώργος Δώνης που εμπιστεύεται τους νέους παίκτες".

-Για τη μεταγραφή του στη Λεβερκούζεν:
"Το να αγωνιστεί ένας παίκτης σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και σε μία ομάδα όπως τη Λεβερκούζεν, είναι κάτι παραπάνω από όνειρο".

-Για το όνειρο που είχε από μικρό παιδί:
"Το όνειρο μου ήταν να παίξω στον ΠΑΟΚ. Από μικρός υποστήριζα αυτή την ομάδα, την αγαπούσα. Ο θεός με βοήθησε και τα κατάφερα".

-Για τον Ιβάν Σαββίδη:
"Τον εκτιμάμε πολύ και θέλουμε να μείνει για χρόνια στην ομάδα".

-Για τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Καλλιθέα:
"Θα ανατρέψουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα και θα περάσουμε".

«Δεν μας έδωσε ευκαιρίες ο Ζαρντίμ»

22/01/2013
 Στις ευκαιρίες που δεν πήρε από τον Ζαρντίμ τόσο αυτός, όσο και οι Βλαχοδήμος και Τάτος στάθηκε ο Γιάννης Ζαραδούκας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94 για τη θητεία του στον Ολυμπιακό.

«Δεν μας έδωσε ευκαιρίες ο Ζαρντίμ»
Το παράπονό του εξέφρασε ο Γιάννης Ζαραδούκας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την συνεργασία του με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό. Ο πρώην άσος των ερυθρολεύκων, ο οποίος δόθηκε δανεικός στον Άρη, έκανε λόγο για ευκαιρίες που δεν πήρε τόσο αυτός όσο και οι Βλαχοδήμος και Τάτος.

Σχετικά με την επιλογή του να αγωνιστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ζαραδούκας ανέφερε ότι έπαιξαν ρόλο οι προϋποθέσεις για να ξεχωρίσει αγωνιζόμενος στους κίτρινους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Ζαραδούκα στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

-για τις αποφάσεις του Κάκου στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ:
«Στη θέση του κ. Κάκου θα έβλεπα το συναίσθημα Ίσως να μην είδε τι έγραφε η φανέλα. Αυτή την εξήγηση δίνω γιατί θεωρώ ότι είναι η μόνη δικαιολογία. Σε όλους έκανε εντύπωση η απόφαση. Ακόμη και στα παιδιά της ΑΕΚ».

-για τον Άρη και τους στόχους του:
«Πήρα ένα ρίσκο… Σίγουρα η ομάδα θέλει δουλειά, αλλά βλέπω πως υπάρχουν διαλογείς ότι υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά. Εγώ είπα τη γνώμη μου ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ο Άρη έχει δυνατότητες και δύσκολα ή εύκολα θα πετύχουμε την παραμονή. Το θέμα είναι όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Από εδώ και πέρα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε».

-γιατί επέλεξε Άρη:
«Είδα ότι ο Άρης έχει καλές εγκαταστάσεις. Έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του και μπορεί να διακριθείς. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν κληθεί παίκτες στην Εθνική από τον Άρη».

-για τη συνεργασία του με τον Ζαρντίμ και την παρουσία του Νικοπολίδη:
«Άλλο να είναι ένας ξένος προπονητής σε μια ομάδα και άλλο ένας Έλληνας. Ο Νικοπολίδης γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ζαρντίμ δεν με ήξερε και φάνηκε ότι δεν είχε ασχοληθεί με κάποιους παίκτες. Δεν μιλάω μόνο για εμένα αλλά και τους Βλαχοδήμο και Τάτο. Όταν έχεις έναν διεθνή ποδοσφαιριστή τότε του δίνεις ευκαιρίες. Είναι κάτι που ισχύει και για τα άλλα παιδιά, τον Βλαχοδήμο και τον Τάτο. Δεν γίνεται να έχεις τόσο καλά παιχνίδια την περασμένη σεζόν και να μην σου δίνουν ευκαιρίες. Τον Μασάντο τον χρησιμοποιούσε γιατί είναι πορτογάλος. Μακάρι να είχαμε όλοι ευκαιρίες. Δεν ζητήσαμε πολλά, απλώς 2-3 ευκαιρίες για να δούμε εάν αξίζουμε να παίζουμε στον Ολυμπιακό.
Με τον Νικοπολίδη έχουμε προπονηθεί πολλές φορές, εγώ κι οι Τάτος, Βλαχοδήμος. Ήταν πολύ διαβασμένος. Είχε πλούσιο ασκησιολόγιο και μας βοήθησε πολύ».

«Κίνητρό μας η έξοδος στην Ευρώπη»

22/01/2013
 Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη για τον Λεβαδειακό, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας και σύμφωνα με τον Δημήτρη Κυριακίδη, πλέον υπάρχει κίνητρο και μάλιστα σοβαρό.

«Κίνητρό μας η έξοδος στην Ευρώπη»
Ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως με την καλή ψυχολογία που υπάρχει στον Λεβαδειακό, η ομάδα μπορεί αν φτάσει ακόμα πιο ψηλά από ό,τι είναι. Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών επισήμανε πως δίκαια βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας και ήρθε η ώρα για να κάνει ο Λεβαδειακός ένα σημαντικό βήμα για την ιστορία του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κυριακίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την πορεία του Λεβαδειακού:
«Σίγουρα για τον Λεβαδειακό είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται φέτος. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ήρθε επιτέλους η στιγμή να κοιτάξουμε παραπάνω. Ο Λεβαδειακός αξίζει την θέση στην οποία βρίσκεται αλλά όταν μεγάλες ομάδες όπως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης έχουν αυτά τα προβλήματα να αντιμετωπίσουν, μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα και να πάμε ακόμα ψηλότερα».

Για το αν έχουν αλλάξει πλέον οι στόχοι της ομάδας: «Αρχικός μας στόχος ήταν να σωθούμε γρήγορα και άνετα. Ξέραμε όμως πως αν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε ίδια εικόνα σε όλα τα ματς τότε θα είχαμε καλύτερη πορεία. Νικήσαμε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ εκτός έδρας, πράγμα που δεν έχει ξαναπετύχει ο Λεβαδειακός στην ιστορία του και εδώ που έχουμε φτάσει είμαστε τελείως δίκαια».

Για το παιχνίδι του Λεβαδειακού: «Προσέχουμε πρώτα από όλα την άμυνα μας. Τα ποσοστά μας είναι εξαιρετικά για την ομάδα μας. Αλλά και στην επίθεση πλέον είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά το διορθώσαμε. Με την καλή ψυχολογία που έχουμε και το κίνητρο της εξόδου στην Ευρώπη μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα θέλω να πιστεύω. Ο Λεβαδειακός δείχνει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και εκτός έδρας και εντός. Για παράδειγμα η Βέροια που ψάχνει βαθμούς για να σωθεί μας πίεζε αρκετά αλλά εμείς ήμασταν πολύ καλοί στις κόντρα επιθέσεις. Άλλες φορές πρέπει εμείς να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας».

Για τον ΠΑΟΚ και το επόμενο ματς του Λεβαδειακού με τον Πανιώνιο: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Βέβαια πήγα μικρός σε μια μεγάλη ομάδα και ήταν πολύ δύσκολα. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι στον Λεβαδειακό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο Πανιώνιος έχει κάνει μια κοιλιά εδώ και κάποιες αγωνιστικές είναι δύσκολο ματς αλλά χωρίς άγχος και με το ποδόσφαιρο που παίζουμε ελπίζουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Επιστρέφει και «κλείνει» θέματα

22/01/2013
 Ο Γιάννης Αλαφούζος έρχεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα, από τις ΗΠΑ και πηγαίνει αμέσως στην Παιανία για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τους παίκτες.

Επιστρέφει και «κλείνει» θέματα
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στενοχωρημένος με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό και είναι αποφασισμένος να βάλει τελεία σε ανοικτά θέματα, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με τους ποδοσφαιριστές.

Τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, η δυσαρέσκεια αρκετών παικτών για τους τρόπους μεταχείρισης τους από τη διοίκηση και η χθεσινή ένταση στην Παιανία, είναι αποτέλεσμα των όλων όσων έχουν γίνει στο «τριφύλλι» από την ήττα με τη Βέροια και μετά. Η ομάδα βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, τα αποτελέσματα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ήδη άσχημη κατάσταση και οι παίκτες έχουν χάσει κάθε διάθεση για ποδόσφαιρο.

Ιδιαίτερα οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Μπουμσόνγκ είναι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, εκνευρισμένοι και… ξενερωμένοι.

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, αναμένεται, με την επιστροφή του, να… λάβει δράση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι στην Αθήνα και θα πάει αμέσως στην Παιανία για να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, να ακούσει τα παράπονά τους από κοντά και όλα τα θέματα να ξεκαθαριστούν.

Την τωρινή χρονική στιγμή, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τους διοικούντες, καθώς, όπως τονίζουν «άλλα λένε τη μια, άλλα κάνουν την άλλη και εμείς είμαστε απροστάτευτοι» και είναι σίγουρο ότι μια συνομιλία των «πράσινων» με τον πρόεδρο της ομάδας, είναι πέρα για πέρα απαραίτητη…

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Σακελλαρίου

22/01/2013
 Τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ έλυσε ο Λευτέρης Σακελλαρίου.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Σακελλαρίου
Την επόμενη ομάδα της καριέρας του αναζητά ο Λευτέρης Σακελλαρίου, ύστερα από την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Ο 26χρονος αμυντικός, ο οποίος δεν υπολογίζονταν από τον τεχνικό του «Δικέφαλου του βορρά», Γιώργο Δώνη, ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ.

Ύστερα από τη συνάντηση τους οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καταβληθούν στον παίκτη τα χρήματα της φετινής σεζόν που του αντιστοιχούν, ενώ απάλλαξε την ομάδα από την καταβολή των χρημάτων της επόμενης χρονιάς.

Ο Σακελλαρίου φαίνεται πως έχει δύο προτάσεις στα χέρια του για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Τι δίνει ο ΟΠΑΠ στις ομάδες

22/01/2013
 Το ποσό των 26.846.489,44 ευρώ διέθεσε ο ΟΠΑΠ το 2012 ως χορηγία στις ομάδες της Σουπερλίγκας. Τα περισσότερα χρήματα τα πήρε ο Ολυμπιακός.

Τι δίνει ο ΟΠΑΠ στις ομάδες
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο ΟΠΑΠ μοίρασε για το 2012 26.846.489,44 ευρώ σε 17 ομάδες της Σουπερλίγκας. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν στα ταμεία του Ολυμπιακού (3.593.633,33 πήγαν στο ταμείο των «ερυθρολεύκων», συν 246.000 ευρώ έξτρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Γήπεδο Καραϊσκάκη) αφού πήρε το περσινό πρωτάθλημα. Δεύτερος στη χορηγία ΟΠΑΠ ήταν ο Παναθηναϊκός (με 2.807.978,33 ευρώ) ενώ τρίτη ήταν η ΑΕΚ (με 1.636.333,33).

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», τα χρήματα για το 2013 έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό αφού ο ΟΠΑΠ θα διανείμει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ (15.034.722,22 ευρώ συγκεκριμένα).

Θεραπεία ο Γιάγκο

22/01/2013
 Θεραπεία στο Ιατρικό κέντρο ακολούθησε ο Γιάγκο, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προλάβει το ματς της 19ης αγωνιστικής.

Θεραπεία ο Γιάγκο
Χωρίς τον Γιάγκο, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να σχεδιάσει τα πλάνα του ο Έβαλντ Λίνεν για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής, στην οποία η Ένωση θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ.

Ο Πορτογάλος αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί και σήμερα τον οδήγησε στο Ιατρικό Κέντρο για να ακολουθήσει θεραπεία.

Ακόμη, από το σημερινό πρόγραμμα (22/1) αποχώρησε ο Ηλίας Μακρυωνίτης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Σε διαθεσιμότητα ο Κάκος και οι βοηθοί του

22/01/2013
 Σε διαθεσιμότητα τέθηκε το διαιτητικό τρίο που σφύριξε το ματς του Άρη με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Τάσος Κάκος, Δημήτρης Τάτσης και Χρήστος Μπαλτάς δεν θα οριστούν στα επόμενα ματς.

Σε διαθεσιμότητα ο Κάκος και οι βοηθοί του
Τα πολλά διαιτητικά λάθη που έκαναν οι Τάσος Κάκος, Δημήτρης Τάτσης και Χρήστος Μπαλτάς στο ματς της 18ης αγωνιστικής μεταξύ Άρη και ΑΕΚ ήταν η αιτία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, κάτι που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο. Όπως γράφεται στην έκθεση του παρατηρητή, χρεώνεται ως σφάλμα του Κάκου η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κώστα Τσούπρο, στην φάση με τον Πουλίδο όταν και ο νεαρός παίκτης της Ένωσης δέχθηκε αγκωνιά από τον Ισπανό αμυντικό.

Ο Τάσος Κάκος στην συγκεκριμένη φάση συμβουλεύτηκε και το βοηθό του, τον Τάτση, ο οποίος του είπε πως έσπρωξε και ο Τσούπρος, χωρίς όμως αυτό να φαίνεται στο βίντεο.

Ως δεύτερο λάθος του Κάκου λογίζεται από τον παρατηρητή η κίτρινη κάρτα στον Βλάχο (η οποία ήταν και η δεύτερη), αφού από το ριπλέι η μπάλα βρίσκει στον ώμο και όχι στο χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Ο δεύτερος βοηθός του Κάκου, τέλος, ο Μπαλτάς, παραπέμπεται κι αυτός για το λάθος του στο γκολ- οφσαϊντ του Πετρόπουλου της ΑΕΚ, το οποίο δεν αντιλήφθηκε και δεν καταλογίστηκε.

Τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-ΟΦΗ

22/01/2013
 Σε κυκλοφορία τίθενται από αύριο τα εισιτήρια για την κρίσιμη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ.

Τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-ΟΦΗ
Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στους Κρητικούς στο ΟΑΚΑ και ποντάρουν πολλά στην στήριξη του κόσμου τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ΑΕΚ-ΟΦΗ (Σάββατο 26/01, 19:30).

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από το Aekshop στη Νέα Φιλαδέλφεια, Δεκελείας 146, τηλ. 210-2525784.

Από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εισιτήρια θα πωλούνται και στο εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 10:00–17:00.


Το Σάββατο 26/01, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 15:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Θύρες 1, 35 : 10€
Θύρα 15 : 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 23, 31 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 29 : 30€ (Παιδικά 10€)
Θύρες Ρ1, Ρ2 : 75€ (Παιδικά 25€)
ΑΜΕΑ 13 : 10€

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από την Τετάρτη στο Aekshop και από Πέμπτη και στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, μαζί με τα εισιτήρια ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.

ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια πρέπει να προμηθεύονται όλα τα παιδιά από 6 ετών έως και 15 ετών, δηλαδή γεννημένα από 1-1-1997 και μετά. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια το απόγευμα του Σαββάτου, όπως προσέλθουν στο γήπεδο έγκαιρα (τουλάχιστον μια ώρα προ της έναρξης του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν. Το ακριβές αντίτιμο μπορεί επίσης να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων».

Ούτε σήμερα ο Κατσουράνης

22/01/2013
 Για ακόμη μία ημέρα ο Κώστας Κατσουράνης δεν κατάφερε να λάβει μέρος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Ούτε σήμερα ο Κατσουράνης
Ο Κώστας Κατσουράνης προπονήθηκε ατομικά αφού συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, πρόβλημα το οποίο «κληρονόμησε» από το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Πλέον ο διεθνής μέσος θα δοκιμάσει στην προπόνηση της Τετάρτης να βγάλει το πρόγραμμα ώστε να μπορεί να υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Καλλιθέα.

Αντίθετα, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τον Κοστίν Λαζάρ.

Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής συμμετείχε μαζί με τους συμπαίκτες του στο πλήρες πρόγραμμα και κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στην ενδεκάδα της ομάδας από την οποία απουσίαζε στο παιχνίδι της Τρίπολης.

«Έχει συμφωνήσει ο Τάτος»

22/01/2013
 Για συμφωνία του Ανδρέα Τάτου με τον Άρη έκανε λόγο ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, μέλος της «Κοινωνίας Μελών». Από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την ομάδα στην οποία θα δοθεί δανεικός.

«Έχει συμφωνήσει ο Τάτος»
Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος της «Κοινωνίας Μελών Άρη», Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει συμφωνήσει να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το μόνο που απομένει είναι να δώσουν το «ΟΚ» και οι «ερυθρόλευκοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Αλεξανδρίδης στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

«Τρέχουμε για να προλάβουμε να κάνουμε μεταγραφές για να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπάρχει ο περιορισμός, δεν υπάρχουν παίκτες, ψάχνουμε να βρούμε παίκτες για εκεί που πονάμε αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Για τον Τάτο ενδιαφέρεται και ο ΟΦΗ και γίνεται μια μάχη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και την τελευταία λέξη θα την πει ο Ολυμπιακός. Τον χρειαζόμαστε και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ. Ας ελπίσουμε πως ο Ολυμπιακός θα τον δώσει σε εμάς. Ο Τάτος θέλει να έρθει στον Άρη όπως και ο μάνατζερ του. Περιμένουμε τον Μαρινάκη να πει την τελευταία λέξη. Με τον Τάτο τα έχουμε πει και έχει συμφωνήσει. Σήμερα ή αύριο το αργότερο πρέπει να έχει τελειώσει αυτή η υπόθεση».

Σχετικά με το γεγονός πως ο Άρης μετά τον Ζαραδούκα ετοιμάζεται να πάρει ακόμη έναν δανεικό παίκτη από τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε: «Νομίζω πως αυτά που λένε για άρματα κλπ. δεν στέκουνε. Λόγω των περιορισμών που μας έχουν επιβάλει κάναμε μια επαφή με τον Ολυμπιακό για να μας δώσει παίκτες και τίποτα παραπάνω. Ζητήσαμε κάποιους παίκτες που δίνουν σε ομάδες δανεικούς και μας τους δώσανε. Εξυπηρέτηση κάνουμε στον Ολυμπιακό».

Δεν τους πτόησε η βροχή

22/01/2013
 Παρά το γεγονός πως την Τρίτη (22/1) ο καιρός στην περιοχή των Ιωαννίνων ήταν κακός, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, οι παίκτες του ΠΑΣ προπονήθηκαν κανονικά.

Δεν τους πτόησε η βροχή
Υπό δυνατή βροχή προπονήθηκαν την Τρίτη (22/1) οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έβγαλαν το πρόγραμμα της ημέρας που τους είχε βάλει ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος, σε πλαστικό χλοοτάπητα.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Τρίτης ο Χριστόπουλος έβαλε τους παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου» να δώσουν ιδιαίτερο βάρος σε ασκήσεις με κατοχή της μπάλας.

Μοναδικός απόντας ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, Νίκος Μπαμπανιώτης, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ο ΠΑΟΚ των ανατροπών

22/01/2013
 Τίποτα δεν πηγαίνει καλά τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΟΚ. Μια καλή ευκαιρία για να αντιστρέψει το κλίμα είναι η ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα.

Ο ΠΑΟΚ των ανατροπών
Απέναντι στην Καλλιθέα το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει αυτό που έκανε άλλες έξι φορές στο παρελθόν. Να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από τον πρώτο αγώνα και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Δείτε το θέμα του paokfcgr:

«Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στην ίδια θέση -να κυνηγάει την ανατροπή- όπως συνέβη και τις έξι προηγούμενες φορές, όπου ως γηπεδούχος κατόρθωσε να φέρει τα «πάνω κάτω». Το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Καλλιθέα είναι ένα σκορ που στην ιστορία της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ το έχει ανατρέψει τέσσερις φορές και ευχή όλων είναι να το πραγματοποιήσει την Πέμπτη για άλλη μια φορά… Άλλωστε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός (σεζόν 1984-85), ο Ολυμπιακός (σεζόν 1990-91), η ΑΕΚ (σεζόν 1991-92) κατάλαβαν καλά, ότι στην Τούμπα των ανατροπών όλα γίνονται…

Η πρώτη πρόκριση με ανατροπή, πάντως, δεν ήρθε στην Τούμπα, αλλά στο Καυτανζόγλειο. Στον προημιτελικό της30ης Απριλίου 1980 κόντρα στον Άρη, που είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 1-0, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με σκορ 2-0, έστω κι αν χρειάστηκε το ματς να πάει στην παράταση. Οι φίλοι του «Δικεφάλου» είχαν βάλει το… χεράκι τους δημιουργώντας εκκωφαντικό θόρυβο με δεκάδες τενεκέδες γεμάτους με πέτρες κάθε φορά που οι αντίπαλοι ήταν στην επίθεση, ο Σταύρος Σαράφης στο 60’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στην παράταση οΒασίλης Βασιλάκος χάρισε τη νίκη-πρόκριση.

Οδεύοντας προς το δεύτερο πρωτάθλημα, τη σεζόν 1984-85, ο ΠΑΟΚ θα πετύχει μια ιστορική ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ έδινε το προβάδισμα στους «πράσινους», αλλά στη ρεβάνς της 5ης Ιουνίου 1985 οι παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ είχαν άλλη γνώμη. Μέσα σε τέσσερα λεπτά (39-43’) ο «Δικέφαλος» πέτυχε δύο γκολ με τους Σίγγα και Κωστίκο και στο β’ μέρος σημείωσε άλλα δύο γκολ με τους Αλεξανδρίδη και Καρασαββίδη φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-0.

Την σεζόν 1990-91 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για τη β’ φάση του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 2-0, αλλά τα πάντα ανατράπηκαν στις 9 Ιανουαρίου 1991, όταν οι ασπρόμαυροι με γκολ των Καραγεωργίου (7’), Στ. Μπορμπόκη (43’) και Χοσάμ Χασάν (52’) έφτασαν στη νίκη-πρόκριση με σκορ 3-0. Για την ίδια διοργάνωση η ήττα με 2-1 από την Ξάνθη στον πρώτο αγώνα της επόμενης φάσης, ανατράπηκε εύκολα με σκορ 2-0 στη ρεβάνς της Τούμπας.

Οι ανατροπές είχαν γίνει… συνήθεια για τον ΠΑΟΚ που την αμέσως επόμενη χρονιά για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης χρειάστηκε να ανατρέψει δύο φορές το εις βάρος του σκορ. Αρχικά απέναντι στην Δόξα Δράμας (είχε κερδίσει 2-0 τον πρώτο αγώνα) την οποία κέρδισε στην Τούμπα με 4-0, κάτι που επανέλαβε και με αντίπαλο τηνΑΕΚ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τον Απρίλιο του 1992 με πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων, τονΑλέξη Αλεξίου, ο ΠΑΟΚ φέρνει τα «πάνω κάτω» και παίρνει την πρόκριση στην παράταση με σκορ 3-0. Ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς είχε ανοίξει το σκορ στο 16’ και στο 57’ ο Αλεξίου ισοφάρισε το ματς του πρώτου αγώνα (2-0) και στο 104΄ της παράτασης σκόραρε για δεύτερη φορά χαρίζοντας στον «Δικέφαλο» την πρόκριση στον τελικό του 1992».

Σε απολογία τέσσερις ΠΑΕ

22/01/2013
 Οι ΠΑΕ Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κλήθηκαν σε απολογία την Πέμπτη (21/1) από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Σε απολογία τέσσερις ΠΑΕ
Σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την Πέμπτη (24/1) κλήθηκαν οι ΠΑΕ Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:


Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΡΗΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Πανθρακικος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Τους… σκόρπισε ο Λίνεν

22/01/2013
 Το μεγαλύτερο δυνατό… άπλωμα των τιμωρημένων της ΑΕΚ επεδίωξε ο Έβαλντ Λίνεν. Δείτε σε ποια από τα τέσσερα επόμενα ματς επιλέχθηκε να απουσιάσουν οι ισάριθμοι παίκτες που έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Τους… σκόρπισε ο Λίνεν
Το σόου του Κάκου την Κυριακή δεν περιορίστηκε στις (αναίτιες) κόκκινες κάρτες που έβγαλε στους Τσούπρο και Βλάχο. Θα έχει συνέπειες για την ΑΕΚ και στις περιπτώσεις δυο ακόμα παικτών:

Του Καραλή -που δέχθηκε κίτρινη κάρτα για τη φάση απ’ όπου προήλθε το γκολ του Άρη, στην οποία είναι αμφίβολο αν υπήρξε καν φάουλ- και του Κατίδη, που εισέπραξε την κάρτα επειδή πέρασε τη γραμμή του γηπέδου (ως αναπληρωματικός ακόμα) για ν’ αποφύγει αντικείμενα που έπεφταν από την εξέδρα.

Μετά απ’ όλα αυτά λοιπόν (συν τις κάρτες που ήδη κουβαλούσαν παίκτες της ΑΕΚ πριν το «Κλεάνθης Βικελίδης») τα ματς που θα εξέτιαν οι τιμωρημένοι ήταν ένας «πονοκέφαλος» για τον Έβαλντ Λίνεν. Γι’ αυτό ο Γερμανός προσπάθησε ν’ απαλλαχθεί όσο πιο ανώδυνα γινόταν απ’ αυτόν μοιράζοντάς τους στα τέσσερα επόμενα ματς.

Έτσι, το απουσιολόγιο της ΑΕΚ για τα ματς που ακολουθούν διαμορφώνεται ως εξής

-Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν θα παίξει ο Βλάχος, που είχε δηλωθεί ούτως ή άλλως (λόγω κίτρινων καρτών) πριν αποβληθεί στο παιχνίδι με τον Άρη.

-Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν θα παίξει ο Βλάχος (λόγω της αποβολής του την Κυριακή) και ο Καραλής, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

-Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν θα αγωνιστεί ο Πετρόπουλος, που είχε επιλεχθεί από την περασμένη εβδομάδα να εκτίσει την ποινή των καρτών που συμπλήρωσε με την Ξάνθη.

-Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει ο Κατίδης, που επίσης έφτασε τις κίτρινες κάρτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ξεσκαρτάρει και… φέρνει νέο αίμα

22/01/2013
 Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει στο ρόστερ του Πλατανιά ο Άγγελος Αναστασιάδης. Πέντε παίκτες αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ θα αποκτηθούν τρεις ποδοσφαιριστές με ενδεχόμενο για άλλον ένα.

Ξεσκαρτάρει και… φέρνει νέο αίμα
Η πόρτα των αποχωρήσεων θα ανοίξει στον Πλατανιά με τους Ντόε, Ουντότζι, Ουκέρ, Αρόστα και Παληγεώργο να είναι ουσιαστικά έξω από αυτήν. Οι παραπάνω παίκτες δεν υπολογίζονται από τον Άγγελο Αναστασιάδη και έτσι θα αποτελέσουν παρελθόν.

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί ο Καστέλς και ο Στόλερ, όμως δεν θα μείνουν μόνο εκεί οι Χανιώτες. Μάλιστα, ο Μαρσέλο Λαμπάρτε αναμένεται να αποκτηθεί αφού δοκιμάστηκε και έπεισε τον έμπειρο τεχνικό .

Πλέον αναμένεται να γίνει άλλη μία μεταγραφική κίνηση από τους Χανιώτες, αυτή τη φορά στο χώρο της επίθεσης.

Πλήγμα με Κούρο στον Πανιώνιο

22/01/2013
 Ένα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο ακραίος αμυντικός του Πανιωνίου που έχει οίδημα στο γόνατο.

Πλήγμα με Κούρο στον Πανιώνιο
Τις υπηρεσίες του Αλέξανδρου Κούρου για τον επόμενο ένα μήνα θα στερηθεί ο Πανιώνιος καθώς η μαγνητική στη οποία υποβλήθηκε ο ακραίος αμυντικός των «κυανέρυθρων» έδειξε οίδημα στο γόνατο.

Ο Κούρος έκανε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς στο εγχειρισμένο του γόνατο και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Το οίδημα που φάνηκε ότι έχει θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες, στερώντας από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο τις υπηρεσίες μίας πολύτιμης μονάδας για την ομάδα του.

«Ο κόσμος μας ζει ένα όνειρο»

22/01/2013
 Χαρούμενοι για την πορεία του Λεβαδειακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι οπαδοί της ομάδας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος.

«Ο κόσμος μας ζει ένα όνειρο»
Ικανοποιημένος από την πορεία του Λεβαδεικού στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου».

Μάλιστα, ο προπονητής των Βοιωτών μίλησε και για το πώς την βιώνουν οι οπαδοί του συλλόγου, οι οποίοι ονειρεύονται ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη με τον ίδιο, όμως, να κρατάει… χαμηλά την μπάλα.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για το αν περίμενε πως ο Λεβαδειακός θα τα πήγαινε τόσο καλά στο πρωτάθλημα στην αρχή της σεζόν:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να τα πάμε τόσο καλά. Σκοπός μας αρχικά ήταν να κάνουμε μια καλύτερη σεζόν από την περσινή και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας εύκολα. Από την αρχή του πρωταθλήματος παίζαμε καλή μπάλα, αλλά δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα. Τώρα η βαθμολογική μας συγκομιδή είναι μια δικαίωση και για τους κόπους των παιδιών».


Για την «κοιλιά» που κάνουν άλλες ομάδες και αν κινδυνεύει να κάνει και ο Λεβαδειακός:

«Εμείς την “κοιλιά” μας την κάναμε στην αρχή. Δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και αυτό είναι καλό για εμάς».

Για το αν και εκείνος σκέφτεται την έξοδο στην Ευρώπη:

«Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από τα παιδιά, αφού η ομάδα είναι καλή. Απλά στην αρχή δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που θα θέλαμε. Ωστόσο, από μια φάση και μετά δείξαμε πως μπορούμε να τα πάμε καλά. Παρόλα αυτά θέλουμε και μια ενίσχυση, γιατί τα βγάλαμε πέρα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο με 13 και 14 παίκτες. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Αν είναι να έρθει θα έρθει μόνο της. Για τον κόσμο είναι ένα όνειρο να βλέπει τον σύλλογο να κάνει μία τέτοια πορεία στο πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον να δει την ομάδα στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια την έβλεπε συνήθως να χαροπαλεύει για την παραμονή της».

Για τους αντιπάλους που φοβάται ενόψει πλέι οφ:

«Τον Παναθηναϊκό. Έχει και όνομα και ρόστερ. Πιστεύω πως το υλικό που έχει είναι πολύ καλό. Εκτός αυτού για εμένα είναι εντυπωσιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα και παρά το γεγονός πως έχει νέα παιδιά παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Ανταλλαγή Επστάιν-Παπουλή;

22/01/2013
 Το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ντένις Επστάιν με τον Φώτη Παπουλή φαίνεται πως εξετάζουν Ατρόμητος και Απόλλωνας Λεμεσού.

Ανταλλαγή Επστάιν-Παπουλή;
Ορατό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα ελληνικά γήπεδα είναι για τον Φώτη Παπουλή. Ο Έλληνας μέσος αγωνίζεται με την φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού και σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει συζήτηση ανάμεσα στην ομάδα της Κύπρου και τον Ατρόμητο για ανταλλαγή ανάμεσα σε αυτόν και τον Ντένις Επστάιν.

Ο Γερμανός δεν κάνει και την καλύτερη δυνατή σεζόν με τους «κυανόλευκους» τη φετινή χρονιά και από την άλλη πλευρά ο Παπουλής θα ήθελε να επιστρέψει, ειδικότερα σε μια ομάδα που έχει τον Νίκο Αναστόπουλο προπονητή.

Ο πρώην επιθετικός του ΟΦΗ, έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον «μουστάκια» και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και στο μέλλον. Όλα αυτά παραμένουν σε επίπεδο δημοσιευμάτων και αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Γέμισε το… μπλοκάκι του Λίνεν

22/01/2013
 Χρησιμότατο αποδείχθηκε το περίφημο μπλοκάκι του Έβαλντ Λίνεν στο εσωτερικό διπλό της ΑΕΚ. Τι… έγραψε εκεί για την απόδοση των Παυλή-Φουρτάδο, τη δοκιμή του Αγτζίδη και την έκπληξη με τον Ντούμπερετ.

Γέμισε το… μπλοκάκι του Λίνεν
Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ειδοποιηθεί απ’ την Κυριακή πως σήμερα θα παιζόταν ένα εσωτερικό διπλό… σημαντικότερο από άλλα.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα για τη «μαύρη λίστα» του Έβαλντ Λίνεν και τις διαμορφώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σ' αυτή βάσει του συγκεκριμένου τεστ είχαν αγχώσει αρκετά τους νεαρούς παίκτες της «Ένωσης».

Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, ο Αλέξανδρος Κολιάδης μπήκε στ’ αποδυτήρια πριν την έναρξη και τους τόνισε να ηρεμήσουν και να αφαιρέσουν απ’ το μυαλό τους ότι η ύπαρξη τους στην ΑΕΚ θα εξαρτηθεί από ένα δίτερμα.

Παρόλα αυτά, η διεξαγωγή του σήμερα στα Σπάτα (χωρίς αυτούς που έπαιξαν απέναντι στον Άρη, τους διεθνείς με τη Νέων, Γροντή, Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνο Βλάχο και με τη συμμετοχή αρκετών παικτών από την ομάδα Κ-20) βοήθησε τον Έβαλντ Λίνεν να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα:

Καταρχήν να επιβεβαιώσει την τεράστια διάθεση που δείχνει ο Μιχάλης Παυλής, ο οποίος μετά την ασίστ στο γκολ του Πετρόπουλου την Κυριακή, ήταν από τους καλύτερους και πέτυχε ένα από τα γκολ της ομάδας του (που αποτελούνταν από τους Μοσχονά, Αρκούδα, Τσουκαλά, Κουτρουμπή, Ντούμπερετ, Φέτση, Κουρέλλα, Σταματή, Καραλή και Φουρτάδο).

Επίσης να σημειώσει την καλή απόδοση του Εμίλιο Φουρτάδο, που δείχνει ανεβασμένος στις τελευταίες προπονήσεις και πέτυχε δυο τέρματα στο τελικό 5-1 (τα άλλα δυο πέτυχαν οι Καραλής και Φέτσης).

Αλλά και να επαληθεύσει τα εξαιρετικά λόγια που ακούει από τον Ντανιέλ Μπατίστα για τον νεαρό στόπερ Χριστόφορο Ντούμπερετ, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Γερμανού μετά τη λήξη και ειδοποιήθηκε ότι θα συνεχίσει τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Αντίθετα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τον 20χρονο αριστερό μπακ Γιάννη Αγτζίδη, που δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες, ωστόσο δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο αγωνιζόμενος με την άλλη ομάδα (που αποτελούνταν από τους Αραμπατζή, Αργυρίου, Τσαμουρλίδη, Αγκιρίμπα, Δημγκιόκα, Κοτσαρίδη, Νικολιά, Τσεβά, Κατσικοκέρη και Τσίτα και είχε σκόρερ του μοναδικού της τέρματος τον τελευταίο).

Στην Κέρκυρα ο Κυβελίδης

22/01/2013
 Στο νησί της Κέρκυρας, προκειμένου να έχει συζητήσεις με την ομάδα του Άκη Μάντζιου και να υπογράψει, βρίσκεται ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει και ο Γιώργος Μοσχάκης.

Στην Κέρκυρα ο Κυβελίδης
Πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Κέρκυρα, είναι ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Ο έμπειρος επιθετικός δεν είχε όσο χρόνο θα περίμενε στον Πανθρακικό και έτσι αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την Κέρκυρα.

Ήδη βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων με σκοπό να έχει συζητήσεις με τους διοικούντες και να βάλει την υπογραφή του. Το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει και ο Γιώργος Μοσχάκης, αφού έχει έρθει σε συμφωνία εδώ και καιρό με τους Κερκυραίους.

Χάνει τον σκόρερ του...

22/01/2013
 Τις υπηρεσίες του Σωκράτη Φυτανίδη και του Γιάννη Σκόνδρα θα στερηθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Αναστόπουλος του Ατρόμητου.

Χάνει τον σκόρερ του...
Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα εκτίσουν την ποινή τους οι Σωκράτης Φυτανίδης και Γιάννης Σκόνδρας. Οι δύο παίκτες συμπλήρωσαν τέσσερις και επτά κάρτες αντίστοιχα και έτσι, αποφασίστηκε πως θα εκτίσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, ο αρχηγός του συλλόγου, θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Στο αγωνιστικό, το πρόγραμμα της Τρίτης, όπου ξεκίνησε, με διπλές προπονήσεις, η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό, υπήρχε πρόγραμμα γυμναστηρίου με βάρη, ενώ προπονήθηκαν όλοι, εκτός από τον Σκόνδρα και τον Φάμπιο. Οι δύο τους έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης. Το απόγευμα οι παίκτες δούλεψαν στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Έτοιμος για τον Πλατανιά ο «Σαμουράι»

22/01/2013
 Ο Λέτο αποδεσμεύτηκε και ο Καζιγιάμα ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον Παναθηναϊκό, με τον Φάμπρι να παίρνει τον Ιάπωνα στην αποστολή του παιχνιδιού με τον Πλατανιά.

Έτοιμος για τον Πλατανιά ο «Σαμουράι»
Τόσο καιρό, περίμενε σαν θηρίο στο κλουβί. Ο Καζιγιάμα ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού έπρεπε να «αδειάσει» μία θέση ξένου στο «τριφύλλι». Το ντιλ με τον Λέτο έγινε, ο Αργεντινός άφησε την θέση «ανοιχτή» και ο Ιάπωνας ανακοινώθηκε κι επίσημα από τους «πράσινους».

Και ο Φάμπρι, που τον βλέπει στις προπονήσεις, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του παιχνιδιού της Τετάρτης στα Χανιά με τον Πλατανιά. Ο Ιάπωνας θα καθίσει στον πάγκο και ίσως χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του ματς. Οι ως τώρα πληροφορίες που έρχονται από… Παιανία μεριά, λένε πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει το… τόπι, είναι καλός στις πρώτες επαφές, μοιράζει το παιχνίδι και τρέχει αρκετά, αλλά δεν είναι γρήγορος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Γιοχέι Καζιγιάμα, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την FC Tokyo για έξι μήνες. Ο Καζιγιάμα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τα Χανιά και θα είναι στη διάθεση του προπονητή της ομάδας».

Νέο Δ.Σ στον ΟΦΗ

22/01/2013
 Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν την Τρίτη οι διοικούντες την ΠΑΕ ΟΦΗ, προκειμένου να μιλήσουν για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, με κυρίαρχο εκείνο της αδειοδότησης της επόμενης σεζόν.

Νέο Δ.Σ στον ΟΦΗ
Την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα την ΠΑΕ είχαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Τρίτης.

Κυρίαρχο ήταν εκείνο της αδειοδότησης της επόμενης σεζόν με τον πρόεδρο της ομάδας, Μάνθο Πουλινάκη, να εξουσιοδοτείται από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να «τρέξει» τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τον σύλλογο του Ηρακλείου να έχει… happy end.

Επίσης, συζητήθηκαν οι οφειλές που υπάρχουν προς τον Ερασιτέχνη από την ΠΑΕ. Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, Βασίλη Ξημέρη και Μάνθου Πουλινάκη, ώστε το θέμα να λήξει θετικά.

Παράλληλα, στο Δ.Σ της Τρίτης συζητήθηκε και το θέμα του γηπέδου του Ερασιτέχνη, ενώ έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ ενέκρινε τη λειτουργία της λέσχης «SNAKES».

Με τους μεγάλους του Άρη ο Ρένια

22/01/2013
 Στην πρώτη ομάδα του Άρη προωθήθηκε ο Άντι Ρένια, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Με τους μεγάλους του Άρη ο Ρένια
Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη υπέγραψε ο Άντι Ρένια, προϊόν των ακαδημιών των «κίτρινων».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Άντι Ρένια υπέγραψε σήμερα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ο Άντι Ρένια γεννήθηκε στις 06/01/1993 στην Κοριτσά Αλβανίας. Έχει ύψος 1,78 και βάρος 68 κιλά. Στις Ακαδημίες του ΑΡΗ εντάχθηκε πριν από δέκα χρόνια. Αγωνίστηκε με επιτυχία τόσο στην Κ-17 όσο και στην Κ-20 και μάλιστα ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας Κ-20 του ΑΡΗ που κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Ο Άντι Ρένια μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, ενώ δείχνει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως επαγγελματίας –πλέον- ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

«Η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου στον ΑΡΗ ήταν ένα όνειρο ζωής και είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε. Είναι μια δικαίωση για τις προσπάθειες που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΑΡΗ. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην μεγάλη πρόκληση της καριέρας μου και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου».

* Ρεπό έχουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου».

«Δείτε ποιος αδικείται από τη διαιτησία»!

22/01/2013
 Έστω κι αργά, η ΑΕΚ αντέδρασε κι εκείνη για τη διαιτησία. Ο Δημητρέλος μίλησε για αποπροσανατολισμό σχετικά με το γκολ του Πετρόπουλου και παρέδωσε DVD στην ΕΠΟ με σφάλματα εναντίον της «Ένωσης».

«Δείτε ποιος αδικείται από τη διαιτησία»!
Παρόλο που αδικήθηκε κι εκείνη απ’ τον Κάκο (με τις δυο αναίτιες αποβολές ως την επίτευξη του οφσάιντ γκολ του Πετρόπουλου) και παρόλο που πέρασαν δυο μέρες από τότε, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε επίσημα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Άρη.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος λοιπόν, συνάντησε για δεύτερη φορά φέτος τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να εκφράσει τα παράπονά του.

Και το έκανε πιο… οργανωμένος από την προηγούμενη επίσκεψή του (μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) καταθέτοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν αποπροσανατολισμό το να στέκονται όλοι στη φάση του γκολ του Πετρόπουλου -ενώ προηγουμένως η ΑΕΚ αγωνιζόταν άδικα με δυο παίκτες λιγότερους- τόνισε ότι το μόνο που ζητά η «Ένωση» ως το τέλος του πρωταθλήματος είναι ισονομία.

Κι επειδή η φάση με την οποία η ΑΕΚ απέσπασε έναν πόντο στο «Βικελίδης» χρησιμοποιήθηκε από κάποιους (συμπεριλαμβανομένων και του προπονητή του Άρη, Λούκας Αλκαράθ) στην προσπάθεια να πείσουν ότι οι «κιτρινόμαυροι»… ευνοούνται φέτος από τη διαιτησία, ο Δημητρέλος μπήκε στη διαδικασία να το διαψεύσει εμπράκτως, παραδίδοντας στον Γιώργο Σαρρή ένα DVD με όλα τα διαιτητικά σφάλματα που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς εναντίον της «Ένωσης».

Προβλήματα ενόψει ΑΕΚ

22/01/2013
 Πιο σοβαρό, απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ήταν το αιμάτωμα που έχει υποστεί στην κνήμη ο επιθετικός του ΟΦΗ, Αλέξης Περογαμβράκης.

Προβλήματα ενόψει ΑΕΚ
Ένα σοβαρό πρόβλημα ενόψει ΑΕΚ φαίνεται πως έχει ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος τεχνικός του στην προπόνηση της Τρίτης (22/1) είδε έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας του να μην μπορεί να βγάλει κανονικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Ο λόγος για τον στράικερ του συλλόγου του Ηρακλείου, Αλέξανδρο Περογαμβράκη, ο οποίος στην προπόνηση της Τρίτης αν και μπήκε κανονικά σε αυτήν στη συνέχεια ένιωσε νέες ενοχλήσεις στην κνήμη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Ωστόσο, το αν θα δώσει το «παρών» κόντρα στην ΑΕΚ θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Ματίας Βερόν έκαναν για άλλη μία μέρα ακολούθησαν θεραπεία με τον Αργεντινό να κάνει ελαφρύ τρέξιμο.

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας πραγματοποίησαν ασκήσεις τακτικής, κυκλοφορίας και ανάπτυξης παιχνιδιού, ενώ στο τέλος ο Πετράκης τους χώρισε σε δύο γκρουπ, προκειμένου να παίξουν δίτερμα.

Το «παρών» στην προπόνηση της Τρίτης έδωσε και ο νεαρός Μπαμπουλάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δοθεί δανεικός στην Επισκοπή.

Λίγο από όλα…

22/01/2013
 Καλή η νίκη μέσα στη Βέροια για τον Λεβαδειακό, όμως η ζωή συνεχίζεται.

Λίγο από όλα…
Έτσι, υπάρχει στον ορίζοντα η αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανιώνιο και, στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε την Τρίτη η προετοιμασία των «πράσινων» της Βοιωτίας στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς.

Όσοι από τους παίκτες αγωνίστηκαν στον αγώνα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας για περισσότερα από 45’, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Γιώργου Παράσχου περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Στο ματς της Δευτέρας, ο Κόρμπος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Πρόβλημα με Γεωργιάδη

22/01/2013
 Στη Βέροια προσπαθούν να συνέλθουν από το «σοκ» της ήττας από τον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις.

Πρόβλημα με Γεωργιάδη
Όμως, υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες μπροστά τους και ένας από αυτούς είναι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, όσοι αγωνίστηκαν στο ματς με τους «πράσινους», έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά σε αγωνιστικά τετράγωνα. Δεν προπονήθηκε ο Γεωργιάδης, ο οποίος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πλευρά και τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί η συμμετοχή του κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Η προπόνηση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί για τη 13.00 στο Ταγαροχώρι.

«Δε νιώθω ξένος στην ΑΕΚ»

22/01/2013
 Από την Τρίτη μοιάζει το επόμενο «στοίχημα» που θέλει να βάλει ο Λίνεν. Ο Χριστόφορος Ντούμπερετ δηλώνει μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να παίξει με τη φανέλα της.

«Δε νιώθω ξένος στην ΑΕΚ»
Η ευχάριστη έκπληξη που επεφύλαξε το εσωτερικό διπλό της Τρίτης στον Έβαλντ Λίνεν έχει… ασυνήθιστο ονοματεπώνυμο.

Είναι γεννημένος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Δεν αισθάνεται καθόλου ξένος όμως στην ΑΕΚ.

Μιλώντας στο «sday.gr», ο Χριστόφορος Ντούμπερετ τόνισε πως νιώθει μέλος της «Ένωσης» απ’ το καλοκαίρι που έκανε προετοιμασία μαζί της στην Αγγλία.

Κι αφού ευχήθηκε να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, δεσμεύθηκε πως θα δουλεύει εντατικά ως τότε για να καθιερωθεί στην ΑΕΚ.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χριστόφορος Ντούμπερετ στο «sday.gr»

Κάνεις αρκετά καλή σεζόν με την Κ20 και η κλήση σου στην πρώτη ομάδα μαρτυρά πως δεν είσαι αδιάφορος στον Λίνεν. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

«Είναι σημαντικό πως τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και τώρα έχω διακριθεί από τους προπονητές μου. Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να έχω διάρκεια και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά».

Το γεγονός πως νέοι παίκτες παίρνουν ευκαιρίες και γίνονται βασικοί στη φετινή ΑΕΚ δημιουργεί απαιτήσεις αλλά και φιλοδοξίες στον 19χρονο αμυντικό:

«Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα το γεγονός ότι βλέπω νέους παίκτες να αγωνίζονται. Όλοι τους προσπαθούν πολύ, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συνολικό επίπεδο και πιστεύω ότι με αντίστοιχη δουλειά μπορώ κι εγώ να τα καταφέρω εξίσου καλά».

Οι επαφές του με παίκτες που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα αλλά και η σχέση του με τον Χρήστο Παπαδημητρίου, που ήταν συμπαίκτες μέχρι και την περσινή σεζόν στην Κ20, διευκολύνουν σημαντικά την προσαρμογή του:

«Από την προετοιμασία στην Αγγλία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα περισσότερα παιδιά από την ομάδα, αλλά και όλη την υπόλοιπη σεζόν κρατούσα επαφές μαζί τους. Αυτό με κάνει να μη νιώθω ξένος».

Θεωρείς πως ο Ντανιέλ Μπατίστα έχει κάνει καλή δουλειά και πλέον είσαι έτοιμος να πάρεις την ευκαιρία σου;

«Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλή προετοιμασία, ωστόσο, η συνολική δουλειά με τον Μπατίστα στην Κ-20 είναι σε πολύ καλό επίπεδο κι αυτό μας βοηθάει σημαντικά για το μέλλον».

Όσον αφορά το επαγγελματικό συμβόλαιο που περιμένει από την ΑΕΚ δηλώνει πως προέχει η εξασφάλιση της ελληνικής υπηκοότητας και στη συνέχεια η ειδοποίηση από την ΠΑΕ:

«Σε λίγο καιρό λήγει το δελτίο μου και μένω ελεύθερος. Μέχρι στιγμής η ΠΑΕ κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά και να πάρω την υπηκοότητα, χωρίς όμως να έχω κάποια ενημέρωση για συμβόλαιο».

Αγκάνθο: «Δεν γίνεται να... σβήσει ο Άρης»

22/01/2013
 Δικαιωμένος από την επιλογή του να συνεχίσει στον Άρη, παρά την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, εμφανίστηκε ο Νταβίντ Αγκάνθο που δεν πιστεύει πως ένας τόσο ιστορικός σύλλογος θα κινδυνεύσει.

Αγκάνθο: «Δεν γίνεται να... σβήσει ο Άρης»
Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη, Νταβίντ Αγκάνθο φιλοξενήθηκε σε μέσο της πατρίδας του (“I+Futbol”) και μίλησε για τα όσα έχει ζήσει μέχρι στιγμής στους «κίτρινους», αλλά και γενικότερα για τη ζωή του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Νταβίντ Αγκάνθο:

Για την αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Απ' ό,τι φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο τρελό από το ισπανικό. Αυτό που έζησα δεν μου έχει ξανασυμβεί. Ο διαιτητής μου έδειξε δεύτερη κίτρινη επειδή σήκωσα λίγο τη φανέλα μου για να τιμήσω τη μνήμη ενός παιδιού που είχε πεθάνει από εγκεφαλικό πριν από λίγες μέρες. Το άσχημο ήταν ότι στο τέλος πήραμε μόνο ένα βαθμό και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Είδαμε να γίνονται κάποια λάθη μάλλον ανόητα. Στην τελευταία φάση ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο μπροστά αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το οφσάιντ και μας ισοφάρισαν σε 1-1. Κατάπιαν ένα τόσο εύκολο λάθος, ήταν πολύ εύκολο να δει κανείς ότι ήταν σε αντικανονική θέση ο επιθετικός της ΑΕΚ και όμως λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εξαντλήσει την αυστηρότητά του για να δείξει σε μένα δεύτερη κίτρινη , ενώ ήταν εύκολο να καταλάβει ότι ήταν οφσάιντ και δεν το έκανε».

Για τη φετινή διαιτησία του Άρη: «Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Αυτό που θέλω είναι να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να μου δημιουργούν προβλήματα. Δυστυχώς βλέπω ότι όλες οι αμφισβητούμενες αποφάσεις φέτος είναι σε βάρος του Άρη».

Για τη ζωή στην Ελλάδα: «Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η γλώσσα, είναι πάρα πολύ δύσκολο το να μάθεις ελληνικά και να μπορείς να συνεννοείσαι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες όπως η ελληνική κουζίνα που είναι αρκετά διαφορετική από την ισπανική. Είναι πάρα πολύ πικάντικα τα φαγητά στην Ελλάδα και ακόμα και το νερό χρειάζεσαι ένα χρονικό διάστημα για να το συνηθίσει ο οργανισμός σου. Υπάρχει όμως και μία άλλη διαφορά που είναι θετική. Αντίθετα με τη Μαδρίτη που μεγάλωσα, η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα και έχει άλλη μία διαφορά ότι ο καφές είναι πιο ακριβός απ’ ότι στην Ισπανία».

Για τους συμπατριώτες του Αλκαράθ και Πουλίδο: «Είναι καλό το να έχεις ανθρώπους με τους οποίους μιλάς την ίδια γλώσσα, προσπαθούμε με τον Ρούμπεν να περνάμε κάποιες από τις λίγες ελεύθερες ώρες μας. Έχουμε έναν Πορτογάλο με τον οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε αλλά και τα ελληνόπουλα μας βοηθούν πάρα πολύ στο να προσαρμοστούμε, είναι καταπληκτικά παιδιά. Μας φωνάζουν στο σπίτι τους και προσπαθούν να συνεννοηθούν μαζί μας στα αγγλικά. Για χάρη μας κάνουν προσπάθεια ακόμα κα να μιλήσουν ισπανικά, για να γίνουμε όλοι μία παρέα ακόμα και εκτός γηπέδου. Για το λόγο αυτό ούτε εγώ ούτε ο Πουλίδο ούτε ο μίστερ (σ.σ.: Αλκαράθ) μπορούμε να παραπονεθούμε για την υποστήριξη που έχουμε σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν του έδωσε καμία συμβουλή ο Πουλίδο, πώς να αντιμετωπίσει τους Έλληνες αμυντικούς στην Ελλάδα: «Οι αμυντικοί στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατοί, βασίζουν το παιχνίδι τους στη δύναμη, προτιμούν να παίζουν κοντά στην εστία παρά να βγάζουν τον αντίπαλο επιθετικό οφσάιντ με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, καθώς επίσης τον Ατρόμητο και τον Αστέρα που είναι κι αυτές καλές ομάδες, όλες οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν ένα στυλ ποδοσφαίρου πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ισπανία».

Για το ντέρμπι της Τούμπας και την αντιπαλότητα: «Εμένα μου αρέσει να παίζω σε παιχνίδια με μεγάλη ένταση, που όλοι οι ποδοσφαιριστές παίζουν στο όριο των δυνατοτήτων τους. Ο αριθμός των καρτών που βγαίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μην νομίσετε ότι στήνεται σκηνικό βίας μεταξύ των παικτών, απλά ο τρόπος που βγάζουν οι διαιτητές κάρτες είναι διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε».

Για το αν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο ντέρμπι της Ισπανίας: «Δεν υπάρχει καμία σχέση εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που ζουν το ποδόσφαιρο οι Έλληνες, δεν θα το σύγκρινα ούτε καν με Ρεάλ-Μπαρτσελόνα».

Για το προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν για το ποδόσφαιρο, είναι πολύ φανατισμένοι και παθιασμένοι. Μένουν δύο εβδομάδες για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά ήδη με συναντούν άνθρωποι στο δρόμο και μου ζητούν να ορμίσουμε πάνω τους».

Για τη δική του παρουσία μακριά από την Ισπανία: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από την Ισπανία, είναι η πατρίδα μου, απολαμβάνω το να παίζω ποδόσφαιρο εκεί είναι η οικογένειά μου, ωστόσο ήμουν κακότυχος με αυτό που έζησα στην Έρκουλες, για να μην πω ότι έζησα μία αδικία. Ήθελα να αποδείξω ότι ακόμα αξίζω και ότι ακόμα έχω να δώσω στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τελικά έγινε το καλύτερο για μένα, ήρθα στην Ελλάδα και μέσα από τον Άρη δείχνω τι είμαι ικανός να κάνω. Είναι κάτι που δεν θα το άλλαζα».

Για τον κόσμο του Άρη: «Με έχει υποδεχτεί πολύ καλά. Είχα την τύχη να προσαρμοστώ γρήγορα. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έβαλα τέσσερα γκολ και με αγκάλισαν αμέσως. Έχω μόνο λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης για τον κόσμο του Άρη, για τη συμπεριφορά που δείχνει απέναντι σε μένα και την ίδια την ομάδα. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πραγματικά υποφέρει. Έκανε λιγότερες μεταγραφές και αυτές με μεγάλες δυσκολίες, όμως οι φίλαθλοι το καταλαβαίνουν και συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα.

Ο Άρης είναι από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, μέσα στην πεντάδα ακόμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές Έχουμε μίνιμουμ 15.000 κόσμο στις εξέδρες σε κάθε παιχνίδι και μιλάμε για μία ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Για τέτοια δυναμική μιλάμε. Στην Ισπανία αυτό δεν θα συνέβαινε σε καμία ομάδα αν ήταν στις τελευταίες θέσεις. Γι’ αυτό παρά τα προβλήματά του ο Άρης είναι τέτοιος σύλλογος που δεν γίνεται να σβήσει».

Για το μέλλον του: «Η οικογένεια, το σπίτι και οι φίλοι μου είναι στη Μαδρίτη, θα ήθελα να τελείωνα την καριέρα μου στη Ράγιο Βαγιεκάνο, όταν έπαιζα εκεί σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εκεί αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα λόγω της οικονομικής αδυναμίας τη ομάδας. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την καριέρα μου εκεί που περνάω καλά, εκεί που είμαι ευτυχισμένος».

Να βρούμε τρόπο να χωρίσουμε…

22/01/2013
 Ο Χριστοδουλόπουλος θέλει να φύγει με τα… χίλια από τον Παναθηναϊκό και ο μάνατζερ του, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον Χρήστο Παναγόπουλο για να βρουν την χρυσή τομή στο θέμα.

Να βρούμε τρόπο να χωρίσουμε…
Ραντεβού για την άμεση λύση της συνεργασίας του πελάτη του με τον Παναθηναϊκό είχε ο εκπρόσωπος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Αντώνης Αποστολόπουλος που συναντήθηκε με το δεξί χέρι του Αλαφούζου, Χρήστο Παναγόπουλο.

Ο Λάζαρος έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, η πρόταση της Μπολόνια δεν έγινε αποδεκτή από το «τριφύλλι» και ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει ελεύθερος. Την Τρίτη το απόγευμα ο μάνατζερ του, Αντώνης Αποστολόπουλος, συζήτησε με τον Χρήστο Παναγόπουλο τρόπο ούτως ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο παίκτης να μείνει ελεύθερος.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάτι αλλά οι πιθανότητες να παραμείνει ο Χριστοδουλόπουλος στον Παναθηναϊκό είναι πολύ λίγες. Μιας και αν στο «τριφύλλι» αποφασίσουν τελικά πως δεν θέλουν να φύγει ο παίκτης, για να τον πείσουν να μείνει, θα πρέπει οι ιθύνοντες της ομάδας να προσπαθήσουν πολύ αφού ο Λάζαρος έχει… ξενερώσει, αν και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον φετινό Παναθηναϊκό.

Έρχεται για Φούντα η Γκενκ

22/01/2013
 Σκάουτερ ομάδας του εξωτερικού θα βρεθεί -έπειτα από πολύ καιρό- το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Και πιθανότατα θα το κάνει για χάρη του Ταξιάρχη Φούντα.

Έρχεται για Φούντα η Γκενκ
Η παρέλαση σκάουτερ ήταν καθιερωμένο φαινόμενο πέρυσι στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ.

Η φετινή έλλειψη ωστόσο παικτών που μοιάζουν έτοιμοι να κάνουν άλμα στο εξωτερικό σχεδόν εξέλειψε την παρουσία εκπροσώπων ξένων συλλόγων στο ΟΑΚΑ.

Ή τουλάχιστον εκείνων που ενημέρωναν επίσημα για την παρουσία τους.

Αυτό δηλαδή που έκανε η Γκενκ, η οποία γνωστοποίησε στην «Ένωση» πως θα έχει δικό της άνθρωπο το Σάββατο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Έναν άνθρωπο που φέρεται ότι θα έχει στραμμένα τα μάτια του στον Ταξιάρχη Φούντα, που μοιάζει αυτή τη στιγμή ο πιο εξελίξιμος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και εκείνος που μπορεί ευκολότερα από κάθε άλλο να προσελκύσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Αλλάζει το σύστημα ο Δώνης

23/01/2013
 Την συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο αυριανό ματς του ΠΑΟΚ με την Καλλιθέα θα αποφασίσει σήμερα ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας.

Αλλάζει το σύστημα ο Δώνης
Στη σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει αν ο Κώστας Κατσουράνης θα αγωνιστεί στο αυριανό (24/01) παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καλλιθέα.

Χθες ο διεθνής χαφ δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αφού το πόδι του ήταν πρησμένο.

Σήμερα θα φανεί αν ο 32χρονος παίκτης θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος προσανατολίζεται να αλλάξει το σύστημα του «Δικεφάλου του Βορρά» σε 4-4-2 από 4-3-3.

Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει για το κέντρο τον Λαζάρ, τον Κάτσε και ο Γκαρσία μπορεί να παίξει για περίπου μισή ώρα.

Όσον αφορά την επιθεση, το δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης με τον Λόρενς ως δεύτερο φορ (αν δεν δείξουν κάτι οι σημερινές του εξετάσεις στον αστράγαλο).

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Λάζαρ, ενώ στα πλάγια θα παίξουν ο Σαλπιγγίδης και ο Ρομπέρ.

Όσον αφορά τον Σουβόροφ και τον Κάστελεν που δοκιμάζονται από τον Δώνη, θα περάσουν (ιδιαίτερα ο δεύτερος που έχει βεβαρημένο ιστορικό με τα γόνατά του) από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις.

«Σαφάρι» για ακραίο φορ

23/01/2013
 Την αναζήτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού συνεχίζουν στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες ενδιαφέρονται για τον Φώτη Παπουλή, όμως ψάχνουν για εναλλακτική λύση.

«Σαφάρι» για ακραίο φορ
Θετική άποψη για τον Φώτη Παπουλή έχουν στον Ατρόμητο.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ενδιέφερε τους Περιστειρώτες χωρίς να δώσουν χρήματα στον Απόλλων Λεμεσού.

Ωστόσο, τονίζουν πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να προκύψει ανταλλαγή με τον Ντένις Επστάιν, ο οποίος δεσμεύεται με 1,5 χρόνο συμβόλαιο με τους «κυανόλευκους».

Ακόμα και αν δεν αποκτηθεί ο Παπουλής, ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να πάρει κάποιον ακραίο επιθετικό μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ή αύριο θα φτάσει η ελευθέρας του Μάντζιου, ο οποίος θα υπολογίζεται εν όψει Παναθηναϊκού.

Έφτασε στη FIFA ο Χρίστου

23/01/2013
 Μέχρι την FIFA αναγκάστηκε να καταφύγει ο Παρασκευάς Χρίστου για να μείνει ελεύθερος από την Κλουζ. Η ομοσπονδία της Ρουμίας ευθύνεται για την καθυστέρηση της μεταγραφής του Κύπριου στον Πανθρακικό.

Έφτασε στη FIFA ο Χρίστου
Ιδιαίτερα περίπλοκη είναι η υπόθεση του Παρασκευά Χρίστου, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πανθρακικό.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, η μεταγραφή του Κύπριου στόπερ «κολλοάει» στην αδιαφορία της ρουμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

Ο 29χρονος παίκτης έχει καταθέσει αίτηση στα αρμόδια όργανα της ρουμανικής ομοσπονδίας για μονομερή λύση του συμβολαίου με την Ουνιβερσιτάτε, επειδή είναι απλήρωτος επί πολλούς μήνες.

Ωστόσο, οι Ρουμάνοι δεν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Άνθρωπος του παίκτη έχει ενοχλήσεις επανειλημμένα ρουμάνικη ομοσπονδία και έχει ενημερώσει (και την ομάδα) ότι ο παίκτης χαρίζει τα οφειλόμενα για να πάρει την ελευθέρας του.

Πριν από μία εβδομάδα ο Χρίστου ενημέρωσε σχετικά την FIFA, με την υποσημείωση του κατεπείγοντος για να μη χάσει τη μεταγραφική περίοδο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία απάντησε πώς αρμόδια είναι η ομοσπονδία της Ρουμανίας, όμως τόνισε ότι μπορεί να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του κι αν δεν σταλεί η μπλε κάρτα του, τότε παρέμβει εκείνη.

Παρόλα αυτά, ο Πανθρακικός θέλοντας να μην έχει κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται διστακτικός και τις επόμενες μέρες ίσως έχουν εξελίξεις στην μεταγραφή του Κύπριου αμυντικού.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για Λεωφόρο – Βοτανικό

23/01/2013
 Δεκτή έγινε η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για Λεωφόρο – Βοτανικό
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.

Αυθαίρετα

Ακόμη ψηφίστηκε η τροπολογία - η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοθέτημα - η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου.

Επίσης παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2013 (από 31 Ιανουαρίου 2013) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων μπορούν να τα μεταβιβάσουν εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισε ότι δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις αυτού το νομοσχεδίου ένα θέμα που χρονίζει για δεκαετίες κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν σε Ειδική ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία με προτάσεις και απόψεις για την οριστική λύση του θέματος των αυθαιρέτων. Μετά από την διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που προανήγγειλε.

Γήπεδο Παναθηναϊκού

Επίσης έγινε δεκτή η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κτιστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από την ρύθμιση εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του από την υποχρέωση κατεδάφισης ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Επίσης παγώνουν για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας και «τακτοποιούνται» για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

«Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου» είπε ο αν. υπουργός Στ. Καλαφάτης και κατέθεσε σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο.

Διευκρίνισε δε σε δήλωσή του ότι «το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά». «Θα ελεγχούν τα πάντα κι αυτό το προφυλάσσουμε με την συγκεκριμένη ρύθμιση» ανέφερε.

Πολιτική υδάτων

Τέλος αναφορικά με την τροπολογία για την πολιτική υδάτων ο κ. Καλαφάτης ξεκαθάρισε πως δεν δημιουργείται Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, αλλά ενσωματώνονται οι αρμοδιότητες θέσεων, κανόνων στην τιμολόγηση και ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων στην καθ' ύλιν εκ του νόμου Ειδική Γραμματεία Υδάτων με συνέπεια την αποτελεσματικότερη εποπτεία στον κρίσιμο αυτό τομέα.

«Είναι αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός φορέα με αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και κοστολόγησης των υδάτων αφού αυτή αποτελεί υποχρέωσή μας στα πλαίσια ολοκλήρωσης διαχείρισης που επιτάσσει η κοινοτική νομοθεσία και η οδηγία για τα ύδατα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει και πάλι σε νομοθέτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ φέρνει και τροπολογίες άσχετες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα αυτόνομο νομοθέτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Για αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση, έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, καταψηφίζοντας την τροπολογία για τα ύδατα, υπερψηφίζοντας όμως εκείνη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε ούτε αίτηση αντισυνταγματικότητας ούτε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι οι κοινοβουλευτικές συνθήκες είναι ομαλές κατ' αντιδιαστολή των όσων ακούστηκαν, είπε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης. Εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοθέτημα, αλλά ψήφισε «λευκό» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ζήτημα τιμής η πρόκριση

23/01/2013
 Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου θέλει σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Ζήτημα τιμής η πρόκριση
Επιτακτική μοιάζει για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Πλατανιά (17:00, OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), στη ρεβάνς της νίκης (2-1) του ΟΑΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Φάμπρι ζήτησε από τους παίκτες του να σκοράρουν απέναντι στους Κρητικούς και να μην κοιτάξουν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

«Δεν πάμε για να κρατήσουμε το "μηδέν". Πάμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σκοράρουμε. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στα στημένα. Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες του είναι οι δύο επιθετικοί του (σ.σ.: ο Φάμπρι έδειξε τον Αναστασάκο και τον Ναζλίδη)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι ευκαιρία, για μας να πάρουμε την πρόκριση και να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας».

Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα και Σπυρόπουλος.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Βιτόλο και Σο. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μαυρίας, Ζέκα και Σισοκό. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τοτσέ.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Καρνέζης (ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα), ο Φορναρόλι (σήμερα θα υποβληθεί σε επέμβαση στη χολή), ο Χριστοδουλόπουλος που είναι υπό αποχώρηση, οι τραυματίες Χουχούμης, Πίντο και οι Λαγός, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης.

Υπογράφει και παίζει ο Τάτος

23/01/2013
 Σήμερα ολοκληρώνεται ο δανεισμός του Ανδρέα Τάτου στον Άρη. Φανέλα βασικού είναι πιθανό να πάρει ο 24χρονος μέσος από το ερχόμενο κιόλας παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα.

Υπογράφει και παίζει ο Τάτος
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται εντός της ημέρας ο Ανδρέας Τάτος για να πέσουν υπογραφές με τον Άρη για τον δανεισμό του.

Ο 24χρονος χαφ είναι ο τρίτος που παίρνουν ως δανεικό οι «κίτρινοι» από τον Ολυμπιακό, ύστερα από την απόκτηση του Δημήτρη Διαμαντάκου και του Γιάννη Ζαραδούκα.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κερδίσουν τελικά τον ΟΦΗ, δίνοντας τέλος στο τελευταίων ημερών γύρω από αυτή την υπόθεση.

Οι άνθρωποι του Άρη άκουσαν τις θετικές απαντήσεις του παίκτη και του Ολυμπιακού.

Ο Τάτος θα υποβληθεί σήμερα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αρχίσει άμεσα προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, αφού ο Λούκας Αλκαράθ σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στον κρίσιμο αγώνα με την Κέρκυρα.

Όσον αφορά το οικονομικό του δανεισμού, ισχύει ακριβώς ό,τι και στην περίπτωση του Ζαραδούκα. Δηλαδή, ο παίκτης πάρει 50.000 ευρώ μέσω τηλεοπτικών.

Προσθαφαιρέσεις στα Χανιά

23/01/2013
 Προχωράει η αναδιαμόρφωση του ρόστερ του Πλατανιά από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Νέα μεταγραφικά και αποχωρήσει στους Κρητικούς.

Προσθαφαιρέσεις στα Χανιά
Αποφασισμένοι να κινηθούν για την απόκτηση ακόμη ενός ή δύο ποδοσφαιριστών παρουσιάζονται στον Πλατανιά.

Την ώρα που εκκρεμεί η απάντηση της FIFA για τον αν είναι ελεύθεροι ο Στόλερ και ο Καστέλς, ενώ παράλληλα οι Κρητικοί αναμένεται να ανακοινώσουν τον Μαρσέλο Λαμπάρτε, εξετάζουν την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε την έγκρισή του και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες μέρες.

Από εκεί και πέρα, οι Χανιώτες θα πάρουν τουλάχιστον έναν παίκτη. Από την αγορά της Ισπανίας αναζητείται επιθετικός ενώ στα υπ' όψιν είναι ένας Σκανδιναβός αμυντικός.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» απάντησε θετικά στην επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη να αποχωρήσουν οι Ουντότζι, Ντόε, μετά το επεισόδιο που είχε μαζί του Έλληνας τεχνικός, ο Αρότσα δεν ήταν ψυχολογική κατάσταση να βοηθήσει άμεσα λόγω του προβλήματος υγείας του πατέρα του και οι Παληγεώργος, Ουκάρ.

Ακούγεται ξανά ο Ισά

23/01/2013
 Δυνατά «παίζει» το όνομα του Ισά στη Βέροια, αφού ο Γκανέζος χαφ δεν υπολογίζεται στη Ρόζενμποργκ.

Ακούγεται ξανά ο Ισά
Στο προσκήνιο επανέρχεται για την Βέροια η περίπτωση του Μοχάμεντ-Αβάλ Ισά.

Ο νορβηγικός Τύπος αναφέρει ότι ο Γκανέζος μέσος απουσιάζει τις τελευταίες μέρες από τις προπονήσεις της Ρόζενμποργκ, αφού ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται οριστικά.

Αν ο 26χρονος παίκτης δεν βρει κάποια καλύτερη πρόταση από εκείνη της «βασίλισσας του Βορρά», είναι πιθανό να γίνει κάτοικος Ημαθίας και να ολοκληρωθεί θετικά αυτή η υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο Γεωργιάδης εξακολουθεί να πονά στα πλευρά και ενδέχεται να μην παίξει ούτε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτό το παιχνίδι έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του ο Ορέστες.

Κρίνονται όλοι στα Σπάτα

23/01/2013
 Επιτακτική είναι η ανάγκη της ΑΕΚ να αποφορτιστεί το ρόστερ της ομάδας μετά τους παίκτες που ήρθαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εν αναμονή των αποφάσεων του Λίνεν η Ένωση.

Κρίνονται όλοι στα Σπάτα

Τη «μαύρη λίστα» του Έβαλντ Λίνεν περιμένουν στην ΑΕΚ.

Η διοίκηση της Ένωσης προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει οι αναμενόμενες αποχωρήσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Γερμανό τεχνικό, όπως έχει φανεί τουλάχιστον από τις επιλογές του), όπως ο Κατσικοκέρης, ο Φουρτάδο ή ο Τσίτας χωρίς πάντως να έχει ενημερώσει σχετικά τους διοικούντες ο 60χρονος προπονητής.

Πάντα υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι στη μέση, μια και αν υπάρξουν ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους, θα πρέπει να εισπράξουν κάποια χρήματα, που τούτη την περίοδο δεν είναι διαθέσιμα.

Χθες οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα, αφού ο Λίνεν θέλει να διαπιστώσει ποιους θα τοποθετήσει στη λίστα των «κομμένων», ενώ δοκιμάστηκε και ο νεαρός αριστερός μπακ Αγτζίδης.

Στο δίτερμα συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής απέναντι στον Αρη, όπως ο Παυλής και ο Καραλής. Αμφότεροι σημείωσαν γκολ, όπως επίσης και οι Φουρτάδο (2), Φέτσης. Το διπλό έληξε με σκορ 5-1, με τον Τσίτα να είναι ο σκόρερ των ηττημένων.

O… Σισέ και ο Φορναρόλι φέρνουν Καμαρά

23/01/2013
 Το «ναυάγιο» της υπόθεσης Σισέ και απουσία του Φορναρόλι λόγω επέμβασης κρίνουν επιτακτική την ανάγκη απόκτηση ενός φορ με τον Καμαρά της Μπέιρα Μαρ να είναι στο προσκήνιο.

O… Σισέ και ο Φορναρόλι φέρνουν Καμαρά
Από την στιγμή που ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε την απόφαση να δεχθεί την πρόταση από το Κατάρ, ο Παναθηναϊκός αναζητά αλλού επιθετικό. Οι μοναδικοί φορ που έχουν περισσέψει στον Παναθηναϊκό, θέλοντας και μη, είναι οι Τοτσέ και Φορναρόλι και ο δεύτερος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα. Οπότε, η ομάδα έχει μείνει με έναν επιθετικό και όπως γίνεται κατανοητό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη μεταγραφής.

Ψηλά στην λίστα είναι ο Αμπέλ Καμαρά της Μπέιρα Μαρ. Με τον 23χρονος Πορτογάλο έχουν γίνει οι πρώτες επαφές αλλά η ομάδα του απαιτεί αντίτιμο και αυτό φτάνει τις 800.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να προσφέρει ο Παναθηναϊκός.

Μια περίπτωση που φαίνεται να εξετάζουν στο «τριφύλλι» είναι και ο Φότζια. Πρόκειται για 29χρονο αριστεροπόδαρο επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται στη Λάτσιο. Οι Ιταλοί γράφουν πως οι Ρωμαίοι με έναν μικρό ποσό δανεικό ενώ ενδιαφερόμενη είναι και η Τραμπζονσπόρ.

Όποια εξέλιξη υπάρξει για την απόκτηση επιθετικού θα γίνει όταν επιστρέψει ο Γιάννης Αλαφούζος από το εξωτερικό.

Τέλος, δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι υποθέσεις των Ανάκογλου και Μπέσα. Αύριο, Πέμπτη, ο Κώστας Ελευθεράκης θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του πρώτου προκειμένου να συμφωνήσουν για να συνεργαστούν από το καλοκαίρι και μετά ενώ αναμένεται να γίνουν και οι τελικές συζητήσεις με την Ίντερ έτσι ώστε να πάρουν οι «πράσινοι» δανεικό τον Μπέσα για έξι μήνες.

Πλησιάζει ο Κάτσε στην Εθνική;

23/01/2013
 Το ελληνικό διαβατήριο περιμένει για να αποφασίσει σε ποια Εθνική θα παίξει ο Έργκους Κάτσε. Δεν έδωσε στους Αλβανούς την απάντηση που ήθελαν.

Πλησιάζει ο Κάτσε στην Εθνική;
Ο Έργκους Κάτσε συναντήθηκε με τον ομοσπονδιακό τεχνικός της Εθνικής Αλβανίας, Τζιοβάνι ντε Μπιάζι και τον Αλμπάν Μπούσι για να μιλήσουν για το ενδεχόμενο να φορέσει ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ τη φανέλα με εθνόσημο της Αλβανίας. Όμως, ο Κάτσε δεν θέλησε να δώσει οριστική απάντηση.

Μιλώντας στην Sportday, ο Έργκους Κάτσε είπε, «Πρώτα θα πάρω το ελληνικό διαβατήριο και μετά θα αποφασίσω σε ποια εθνική θα αγωνιστώ. Δεν θα παίξω στο φιλικό της Αλβανίας με τη Γεωργία, που κλήθηκα».

Το πρέσινγκ των Αλβανών στον Κάτσε είναι ασφυκτικό αλλά ο μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έχει ενδώσει ακόμα κι όλα δείχνουν πως ο Κάτσε θα επιλέξει τελικά να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

«Αγκάθι» για τον ΠΑΣ η εφορία

23/01/2013
 Οι οφειλές προς την Εφορία προβληματίζουν έντονα τους ανθρώπους του ΠΑΣ. Κανονικά εξοφλούνται οι πρώην pa;iktew από τη διοίκηση, η οποία θέλει να λύσει το πρόβλημα για να πάρει την αδειοδότηση.

«Αγκάθι» για τον ΠΑΣ η εφορία
Λύση στα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη καλείται να δώσει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του συλλόγου.

Οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε μια... σειρά, αφού ο ΠΑΣ τηρεί τους διακανονισμούς και έχει αρχίσει να εξοφλεί τους πρώην παίκτες του.

Ωστόσο, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και με την Εφορία, η οποία αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» των Ηπειρωτών για την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν.

Στα Γιάννενα περιμένουν τη ρύθμιση, για την οποία βρίσκονται πολλές ομάδες στην... αναμονή, ώστε να ανασάνουν και να καταφέρουν να βρουν τις λύσεις για να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να μπορέσουν να αγωνιστούν χωρίς πρόβλημα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ψάχνει… μαγικά η ΑΕΚ

23/01/2013
 Η ΑΕΚ μετρά ήδη 4 προσθήκες την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ψάχνει έναν μαγικό τρόπο να βρει χρήματα για να γίνει κίνηση για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Ψάχνει… μαγικά η ΑΕΚ
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (σχεδόν όλα) έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής τα μέγιστα στην αλλαγή εικόνας της ΑΕΚ. Πετρόπουλος, Μητρόπουλος και Τσουμάγκας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την Ένωση ενώ ο Καραλής έκανε ντεμπούτο στο ματς με τον Άρη.

Ο Έβαλντ Λίνεν γνωρίζει πως για να επιτευχθεί ο στόχος και να παραμείνει ο «Δικέφαλος» στην Σουπερλίγκα εύκολα θέλει περαιτέρω ενίσχυση. Το όνομα που παίζει είναι αυτό του Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Η περίπτωση του όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού για να γίνει η μεταγραφή χρειάζονται χρήματα (100.000 ευρώ). Η Λιλ έχει ξεκαθαρίσει πως αν βρεθούν τα χρήματα δεν θα έχει πρόβλημα να παραχωρήσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Μόνο όμως ως διά μαγείας θα συμβεί κάτι τέτοιο και το παράθυρο να γίνει και 5η μεταγραφή είναι πολύ μικρό.

«Αν μείνω ελεύθερος…»

23/01/2013
 Την επιθυμία του να ενταχθεί στο δυναμικό του Ηρακλή –στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τον Πλατανιά, εξέφρασε ο Καντάλ Ουκάρ μιλώντας στη «SportDay».

«Αν μείνω ελεύθερος…»
Σε συζητήσεις με τη διοίκηση του Πλατανιά προκειμένου να λύσει το συμβόλαιό του βρίσκεται ο Ουκάρ. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κρήτης δείχνει πρόθυμος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Football League και συγκεκριμένα στον Ηρακλή.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Πλατανιά για τη λύση του συμβολαίου μου και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Ηρακλή. Έχω μιλήσει με τον κ. Χατζηνικολάου και μου είπε ότι με θέλει. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και αν μείνω ελεύθερος, γουστάρω να έρθω», τόνισε στη «SportDay» ο ποδοσφαιριστής.

ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου