ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

26/01/2013

Φλερτάρει Βλάχο η Ρέντινγκ

25/01/2013
 Τον Βαλεντίνο Βλάχο φαίνεται πως έχει βάλει στο… μάτι η Ρέντινγκ. Άνθρωποι της αγγλικής ομάδας έχουν ήδη παρακολουθήσει τον νεαρό αμυντικό της ΑΕΚ και έχουν σχηματίσει θετικές εντυπώσεις.

Φλερτάρει Βλάχο η Ρέντινγκ
Είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες της ΑΕΚ. Εδραιώθηκε στο δεξί άκρο και δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Μάλιστα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού με τις εμφανίσεις του.

Ο λόγος για τον Βαλεντίνο Βλάχο, ο οποίος ήδη παρακολουθείται στενά από ανθρώπους της Ρέντινγκ και εκείνοι έχουν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δεν μπορούμε να πούμε πως θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες κάποια κίνηση αλλά ο νεαρός αμυντικός της Ένωσης βρίσκεται στα υπόψη της Ρέντινγκ.

Στο μυαλό του Μαυρία…

25/01/2013
 Πληθαίνουν οι «μνηστήρες» για τον Χάρη Μαυρία. Μετά από τις Πάρμα, Πεσκάρα, Στουτγκάρδη προστέθηκε και η Τορίνο στις ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον νεαρό άσο του ΠΑΟ.

Στο μυαλό του Μαυρία…
Η πορεία του Παναθηναϊκού πάει από το κακό στο χειρότερο αλλά αυτό δεν εμποδίζει ομάδες του εξωτερικού να «λιγουρεύονται» παίκτες της ομάδας. Ειδικά όταν έχουν να κάνουν με μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που μπορούν να δουλευτούν ακόμα περισσότερο. Ένας από αυτούς είναι και ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και η τελευταία που προστέθηκε είναι η Τορίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, στο μυαλό του είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτόν. Ο Μαυρίας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ξελογιαστεί από τις διάφορες… Σειρήνες και παράλληλα το «τριφύλλι» έχει επισημάνει πως ο νεαρός δεν πωλείται εκτός εάν η πρόταση είναι τόσο καλή που να μην μπορούν να πουν όχι.

«Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε»

25/01/2013
 Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρός της, Γιάννης Μώραλης.

«Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε»
Με την ευκαιρία της διεξαγωγής το προηγούμενο διήμερο του συνεδρίου Footballabout, όπου συμμετείχαν πολλές διακεκριμένες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν και στο πώς η Σούπερ Λίγκα θα μπορούσε να βελτιωθεί μέσα από την επαφή με εκπροσώπους ποδοσφαιρικά πιο ανεπτυγμένων χωρών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από την κρίση, φέρνοντας ως παράδειγμα την απόφαση κατάργησης της Γ’ Εθνικής.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Μώραλης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:


«Είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από το συνέδριο. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, να έρθουν δηλαδή γνώστες του ποδοσφαίρου από πολύ δυνατές λίγκες που είχαν παλιότερα προβλήματα σαν τα δικά μας. Στα 19 χρόνια που είμαι στο χώρο αυτό ήταν το πιο παραγωγικό μου διήμερο. Υπήρχε κόσμος και καθόλου προβλήματα.

Ας μην ψάχνουμε συνεχώς τα αρνητικά. Προφανώς θα ήθελα να είναι όλοι οι πρόεδροι των ομάδων, δημοσιογράφοι και πολλά στελέχη. Ήταν τόσοι πολλοί οι ξένοι διακεκριμένοι που το να απουσιάζουμε εμείς είναι κάτι όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Του χρόνου θα είμαστε όλοι εκεί. Κι εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να εκπαιδευτούμε. Είδα δημοσίευμα να το χαρακτηρίζει «πανηγυράκι της Σούπερ Λιγκ». Κι όμως ακούσαμε πράγματα πολύ ενδιαφέροντα και μάθαμε πως αντίστοιχους με τους δικούς μας προβληματισμούς που έχουν και οι ξένες λίγκες. Υπάρχουν πολλές χώρες, για παράδειγμα, που οι δυνατές ομάδες σφίγγουν ασφυκτικά τις υπόλοιπες.

Ο Πάολο Καρντόσο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έκανε μια εξαιρετική ανάλυση για το πώς δουλεύει αυτή η ομάδα. Θα έπρεπε να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες. Ακούσαμε τον Τιριέ να μας λέει πώς μπορούμε να λύσουμε κάποια θέματα. Μας κάλεσαν όλοι αυτοί να επισκεφτούμε τις χώρες τους και να δούμε τον τρόπο λειτουργίας τους ώστε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν είναι δυνατό να ακούμε για πανηγυράκι της Σούπερ Λιγκ. Πέρασαν πρόεδροι ομάδων και στελέχη, ενώ κάποιες ομάδες της περιφέρειας δεν έστειλαν κάποιον εκπρόσωπο. Όσοι ήρθαν πάντως, άκουσαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Ακόμα και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρά τη μεγάλη εμπειρία του, είπε πως έμαθε κάτι από το συνέδριο. Οι τοποθετήσεις των Ελλήνων συνέδρων μπορεί να μην ήταν τεχνοκρατικές, ήταν όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Υπήρξε ένα ντιμπέιτ σχετικά με τη δημιουργία μιας Λίγκας κεντρικής 80-100 ομάδων που θα αντικαταστήσει τα εθνικά πρωταθλήματα και αν αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί στην Ευρώπη. Δεν νομίζω πως υπήρξε κάποιο μειονέκτημα, αλλά ίσως θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Δεν είμαστε κοντά σε καμία λίγκα από αυτές που φιλοξενήσαμε εκπροσώπους τους. Ως Ελλάδα έχουμε διαφορές στα πάντα σε σχέση με τη Γερμανία, για παράδειγμα. Έχουμε μια κρίση που όσο κι αν ακούγεται αστείο, μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Η κρίση είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να αλλάξουμε πράγματα. Γιατί τόσα χρόνια δεν καταργούσαμε την Γ’ Εθνική; Έπρεπε να έρθει η κρίση για να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να υλοποιήσουμε άμεσα. Μας είπαν να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι. Μπορείτε να πάρουμε στοιχεία και να τα προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Θέλουμε να δούμε τι από όσα μάθαμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε. Η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει πρώτα από όλα να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου πως θέλει να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Έχουμε κάνει λάθη όλοι στο παρελθόν και ο κόσμος δεν μας πιστεύει πια. Πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε. Το αν μπορούμε θα φανεί μετά από χρόνια. Παράλληλα θα υπάρχει γκρίνια, διαιτητικά λάθη και ένα σωρό στρεβλώσεις, όμως όλον αυτόν τον καιρό εμείς θα δουλεύουμε και θα ελπίζουμε πως κι εσείς οι δημοσιογράφοι θα το αναγνωρίσετε και ότι μέσα σε 2-3 χρόνια θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα ως Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν Έλληνες σε πόστα σημαντικά και θα πρέπει να τους αξιοποιήσουμε.

Εάν με ρωτάτε αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός να δεχθεί πως θα πρέπει να μοιράζεται τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, θα σας έλεγα πως αυτό θα έπρεπε να είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί πανευρωπαϊκά. Αν μου λέτε πως οι ομάδες με αρνητικό προϋπολογισμό δεν θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές, θα συμφωνούσα αμέσως. Όσο για αυτό που πρότεινε ο Σάντος για τη δημιουργία πρωταθλήματος U-15 αμέσως το ψάξαμε και είδαμε πως το απαγορεύει ο νόμος, κάτι που πρέπει να αλλάξει».

«Έκλεισε» Βέγκα ο ΠΑΟΚ;

25/01/2013
 Στην αποκάλυψη της συμφωνίας μεταξύ Ντανιέλ Βέγκα και ΠΑΟΚ προχώρησε ο Τύπος της Αργεντινής. «Κλεισμένος» θεωρείται ο τερματοφύλακας της Ρίβερ από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Έκλεισε» Βέγκα ο ΠΑΟΚ;
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής, ο Ντάνιελ Βέγκα συμφώνησε σε όλα με τον ΠΑΟΚ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ντάνιελ Βέγκα δεν βρισκόταν στα πλάνα του τεχνικού της Ρίβερ, Ντίαζ και έτσι συζητούσε με ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του. Η καλύτερη οικονομική πρόταση για εκείνον ήρθε από Ελλάδα και από τον ΠΑΟΚ όπως αναφέρουν συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα στην Αργεντινή και τα βρήκε σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Βέγκα είναι 29 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νουέβα Σικάγο και το 2007 μετακόμισε στην Ρίβερ Πλέιτ.

Και με τη βούλα ο Κοτσαρίδης

25/01/2013
 Το νέο του συμβόλαιο με τον Άρη υπέγραψε ο Κώστας Κοτσαρίδης.

Και με τη βούλα ο Κοτσαρίδης
Την ενίσχυση του ρόστερ του συνεχίζει ο Άρης, ο οποίος μετά τις μεταγραφές των Διαμαντάκου, Τάτου και Ζαραδούκα απέκτησε και τον Κώστα Κοτσαρίδη. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει και το μόνο που έμενε ήταν οι υπογραφές.

Ο 21χρονος αμυντικός μέσος, αφού έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «κίτρινους», χρονικής διάρκειας δυόμιση χρόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Κοτσαρίδη. Ο 20χρονος διεθνής μέσος βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων».

«Τιμή να φοράω τη φανέλα του Άρη»

Εμφανώς χαρούμενος από τη μεταγραφή του στον Άρη παρουσιάστηκε ο Κώστας Κοτσαρίδης μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, επισημαίνοντας πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει την ομάδα του:

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Θεσσαλονίκη και θα αγωνίζομαι στον ΑΡΗ. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει την φανέλα της. Έχω μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο, θα δουλέψω σκληρά και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την ομάδα».

«Βράζουν» στον ΟΦΗ με ΑΕΚ λόγω Λαμπρόπουλου

25/01/2013
 Εξοργισμένοι με τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι όλοι στον ΟΦΗ λόγω της κίνησής τους να πλησιάσουν τον Λαμπρόπουλο, παραμονές του κρίσιμου μεταξύ τους αγώνα.

«Βράζουν» στον ΟΦΗ με ΑΕΚ λόγω Λαμπρόπουλου
Η ΑΕΚ φαίνεται πως ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές του εμφανίσεις. Αυτό το έκανε η Ένωση παραμονές του μεταξύ τους αγώνα για την 19η αγωνιστική της Superleague. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που «βράζουν» στον ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της ΑΕΚ αφού δεν ενημέρωσαν την ΠΑΕ ΟΦΗ για το ό,τι πλησίασαν τον ποδοσφαιριστή και το ματς αύριο αυτόματα αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Κουίνσι αντί Μαυρία στο Περιστέρι

25/01/2013
 Ο Φάμπρι, στη σημερινή δοκιμή που έκανε, έβαλε τον Κουίνσι αντί του Μαυρία, με τους βασικούς. Επιστρέφει και ο Καρνέζης.

Κουίνσι αντί Μαυρία στο Περιστέρι
Ετσι, λοιπόν, σύμφωνα με τα σχέδια του Ισπανού προπονητή, στο εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, που ξεπέρασε την αμυγδαλίτιδα που τον ταλαιπώρησε.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Βύντρα και Μπουμσόνγκ, δεξιά θα είναι ο Σεϊταρίδης και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Οι Βιτόλο και Σο θα παίξουν ως αμυντικοί μέσοι και σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ζέκα. Σισόκο, Κουίνσι και Τοτσέ, θα είναι στην τριάδα της επίθεσης, σε ένα 4-2-3-1, σύστημα που εφαρμόζει ο Φάμπρι.

«Ευχαριστώ» σε Τζάνη

25/01/2013
 Καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του εύχεται στον Χρήστο Τζάνη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανθρακικού ο ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ευχαριστώ» σε Τζάνη
Από τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα εκδόθηκε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Τζάνη ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στον Πανθρακικό.

H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 τον ευχαριστεί για την προσφορά και την άψογη επαγγελματική στάση που τήρησε στη διάρκεια της πολυετούς μεταξύ τους συνεργασίας και του εύχεται επιτυχίες στην συνέχεια της καριέρας του».

«Να σπάσουμε το αρνητικό σερί»

25/01/2013
 Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς δήλωσε ο Τάσος Αυλωνίτης, ενόψει της αναμέτρησης του Πανιωνίου με τον Λεβαδειακό (26/1, 17:15).

«Να σπάσουμε το αρνητικό σερί»
Να σπάσουν το αρνητικό σερί θέλουν στον Πανιώνιο, οι οποίοι μετρούν εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη, στον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Τάσος Αυλωνίτης τόνισε πως η εν λόγω αναμέτρηση είναι κομβικής σημασίας με τη νίκη να είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τα λάθη που έγιναν στον αγώνα με τον ΟΦΗ:
«Χωρίς να θέλω να ρίξω κάπου συγκεκριμένα ευθύνη, είναι θέμα συγκέντρωσης. Σίγουρα μας ενοχλεί ότι ήρθε ακόμα μία ήττα και ότι το αρνητικό σερί μεγαλώνει, όμως κατά τη δική μου άποψη, πρέπει να τελειώσει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, το οποίο είναι κομβικό σημείο και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη».

Για το αν υπάρχει πίεση:
«Πίεση φυσικά και υπάρχει από τη στιγμή που δεν έχουμε νίκη εδώ και εφτά αγωνιστικές. Πρέπει να σπάσει εδώ αυτό το σερί και οι τρεις βαθμοί να έρθουν στον αγώνα με τον Λεβαδειακό».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό:
«Έχουμε δουλέψει όλη τη βδομάδα πολύ καλά. Ο Λεβαδειακός προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας. Σίγουρα, η ψυχολογία είναι με το μέρος του, αλλά δεν πιστεύω πως θα παίξει ρόλο η ψυχολογία, ούτε τίποτα. Μπαίνουμε για τη νίκη και ελπίζω να έρθει».

Για την ψυχολογία της ομάδας:
«Σίγουρα η ψυχολογία δεν είναι όπως στον πρώτο γύρο με τις σερί νίκες. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γρήγορα, ώστε η ομάδα να μη μπει σε παραπάνω δυσκολίες και επικινδυνότητες».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Λεβαδειακό:
«Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Διαθέτει ένα δυνατό σύνολο, οργανωμένο. Και εκτός έδρας κερδίζει εύκολα και στην έδρα του, το ξέρουμε αυτό και από το πρώτο παιχνίδι όπου είχαμε χάσει. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα, που από τη μέση και μπροστά έχει επικίνδυνους παίκτες και πίσω στην άμυνα είναι "σφικτή" και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Πρέπει να την διασπάσουμε και μακάρι να κερδίσουμε γιατί το χρειαζόμαστε».

Κάτσε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα»

25/01/2013
 Αναποφάσιστος σχετικά με το αν θα επιλέξει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της Ελλάδας ή εκείνη της Αλβανίας παραμένει ο Έργκους Κάτσε.

Κάτσε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα»
Για το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα» μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Έργκους Κάτσε. Ο νεαρός μέσος τόνισε πως δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορα θέματα που αφορούν τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοσταθμό Libero:

Για το γεγονός πώς δεν δέχεται πλέον εύκολα κάρτες: «Στην αρχή ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια, είχα περισσότερο πάθος και πήγαινα με... χίλια στη μπάλα. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια, συγκεντρώθηκα περισσότερο».

Για τη διαφορά που είχε χθες ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια του: «Το πρώτο παιχνίδι ήρθε 2-0 και θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για τη ρεβάνς. Ήταν σαν τελικός. Έπρεπε να το γυρίσουμε από την αρχή. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το γκολ στο πέμπτο λεπτό. Μετά έγινε πιο εύκολο, γιατί ήρθε γρήγορα και το δεύτερο γκολ. Παίζαμε πολύ γρήγορα, κάναμε γρήγορες επιθέσεις, παίξαμε πολύ καλά. Με αυτόν τον ρυθμό δε θα έχουμε πρόβλημα και με άλλες ομάδες».

Για το αν μέτρησε η αλλαγή συστήματος: «Το χθεσινό σύστημα ήταν πιο επιθετικό και έπρεπε να ήταν έτσι γιατί χρειαζόμασταν πολλά γκολ. Παίζαμε πολύ με κάθετες πάσες γιατί ψάχναμε το γρήγορο γκολ και το πετύχαμε. Βγάλαμε πολύ πάθος και για αυτό το κερδίσαμε».

Για την παρουσία του Σαββίδη στα αποδυτήρια: «Έχει μπει και σε άλλα ματς παλιότερα. Πιο πολύ το κάνει για να μας ενθαρρύνει να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την κακή εικόνα των προηγούμενων δέκα ημερών: «Πιστεύω ότι έφταιγε και η κούραση, Δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι όσο στα προηγούμενα ματς. Όταν είσαι κουρασμένος δε μπορείς να σκεφτείς, χάνεις τη μπάλα εύκολα. Εγώ δεν αισθάνομαι πολύ κουρασμένος, αλλά σιγά - σιγά το αισθάνομαι. Το χειρότερο είναι όταν κουράζεται το μυαλό γιατί κάνεις εύκολα λάθη».

Για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Έχω μέρες να το σκεφτώ. Πρέπει να αποφασίσω για το πού θα πάω. Ακόμα είμαι 50-50. Δεν είμαι σίγουρος. Δε μίλησα με κανέναν από την ελληνική ομοσπονδία ως τώρα. Το ελληνικό διαβατήριο θα βοηθήσει και εμένα και την οικογένεια μου».

Για το ματς με την Ξάνθη: «Αν μπούμε όπως μπήκαμε χθες, δεν πιστεύω να έχουμε πρόβλημα. Χθες μπήκαμε με πάθος. Αλλά αυτό που κάναμε χθες μπορεί να μας βγει και την Κυριακή; Δεν ξέρω, γιατί μπορεί κάποιοι να είναι κουρασμένοι από χθες. Αν είμαστε όπως πρέπει όμως, δε θα έχουμε πρόβλημα».

Με Τζάνη κόντρα στον Ολυμπιακό

25/01/2013
 Με τον Χρήστο Τζάνη ο Πανθρακικός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.

Με Τζάνη κόντρα στον Ολυμπιακό
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανθρακικού για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπαϊκαρά και Λουσέρο, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Χρήστο Τζάνη, τον οποίο συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Οι 18 εκλεκτοί του Παύλου Δερμιτζάκη είναι οι εξής: Κουτσόπουλος, Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Ντιόγκο, Τζάνης, Μουνάφο, Κάσελαν, Μίνγκας, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Βαχίρουα, Καθάριος, Πόπτσης, Κοντογουλίδης.

Νέα επαφή για Βύντρα

25/01/2013
 Ο Χρήστος Παναγόπουλος άνοιξε νέο κύκλο επαφών με την πλευρά του Λουκά Βύντρα, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα λύσης συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

Νέα επαφή για Βύντρα
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε με τον δικηγόρου του διεθνούς αμυντικού, Αλέξανδρο Στεφανάκη. Όπως σας γράψαμε και από χθες, ο Βύντρα φαίνεται να αλλάζει στάση στην υπόθεση και να συζητά την πιθανότητα λήξης συνεργασίας με το «τριφύλλι», γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να αποχωρήσει από την ομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις δυο πλευρές δεν βγάζουν προς τα έξω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων

Φάμπρι: «Δεν είμαι μάγος»

25/01/2013
 Πίστωση χρόνου και ηρεμία ζήτησε ο Φάμπρι, ο οποίος εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Φάμπρι: «Δεν είμαι μάγος»
Τη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις μέσω της σκληρής δουλειάς που κάνουν εξέφρασε ο Φάμπρι.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ζήτησε ωστόσο πίστωση χρόνου, τονίζοντας πως δεν είναι μάγος για να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ακόμη, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, ομάδα που χαρακτήρισε δύσκολη, όπως και την έδρα της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει την αρνητική κατάσταση:
«Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο προπονητής είναι η δουλειά. Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς κάποια κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργηθεί ένα κλίμα ηρεμίας προς όλα τα μέτωπα και προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη ισορροπία και τον καλύτερο τρόπο εργασίας για όλους όσοι είναι στην ομάδα. Και το ρόστερ, αλλά και όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Άρα αυτό που πάντοτε λειτουργεί είναι το κεφάλι μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να δουλέψουμε, να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Για τον αποκλεισμό από τον Πλατανιά και τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα:
«Καταλαβαίνω οπωσδήποτε τον μεγάλο εκνευρισμό που έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο της μεγάλης του ιστορίας. Φέτος όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Είναι σαν να είναι άρρωστος και δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στις προηγούμενες περιόδους. Και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα από μόνο του.

Άρα όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό και γύρω από τον Παναθηναϊκό, πρέπει να βρούμε κάποια λύση, να δούμε αυτή την ασθένεια και να μην δημιουργήσουμε και άλλες ασθένειες. Να επικεντρωθούμε και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να λύσουμε με ομόνοια την συγκεκριμένη κατάσταση. Διότι αν αρχίσουμε να αυξάνουμε τις ασθένειες, τότε δεν θα μπορέσουμε να γιατρέψουμε πολλές ασθένειες. Όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα και να το εξυγιάνουμε.

Έτσι λοιπόν ζητώ από όλες τις πλευρές να βοηθήσουν και να είναι θετικοί. Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, ανεξάρτητα με τον αποκλεισμό και αυτό που εγώ θέλω και ο καιρός θα δείξει, η ομάδα κατά τη δική μου άποψη ήταν καλύτερη, πηγαίνει καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και πηγαίνει προς αυτό που θέλουμε. Και πιστεύω ότι μονάχα με δουλειά αυτό θα αποδειχθεί και στην πράξη».


Για το αν ξέρει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πώς να τις λύσει:
«Το φάρμακο είναι η δουλειά προς την σωστή κατεύθυνση. Ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα και δουλεύουμε πάνω σε αυτό και στο αμυντικό και στο επιθετικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική αναφορικά με αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε και πάλι τόσο σε αμυντικό, όσο και σε επιθετικό επίπεδο. Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω είναι μια πίστωση χρόνου, λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας οι παίκτες ηρεμία και ειρήνη, γιατί αυτό είναι που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Διότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν συναισθήματα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε μπροστά. Και πιστεύω ότι όλοι θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο:
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτή την παρτιτούρα την οποία θα πρέπει να εκτελέσουμε. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε και αποφασιστικά μια νίκη, για να μπορέσει να ανέβει η ψυχολογία και πιστεύω ότι αυτή τη νίκη θα μπορέσουμε να την εξασφαλίσουμε την Κυριακή, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα:
«Πάνω σε αυτό το θέμα, απλά θα ήθελα να πω ότι προσπαθούμε να δώσουμε στην ομάδα ένα πνεύμα, μια ψυχή, μια προσωπικότητα και οι παίκτες δεν είναι πράγματα. Άρα πρέπει να βασιστούμε σε μια βασική ενδεκάδα, πάνω στην οποία θα μπορέσουν να ενσωματωθούν και άλλοι παίκτες. Μακάρι να βρισκόμασταν στην περίοδο της προετοιμασίας και οι αγώνες να μην είχαν βαθμολογική σημασία. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα».

Για το αν αισθάνεται πίεση από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα:
«Όχι, διότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνω και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε τις καλύτερες εμφανίσεις και όσο περνάει ο καιρός να βελτιωθούμε. Αναμφισβήτητα δεν είμαι ένας μάγος και δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα από τη μια ημέρα στην άλλη, αν δεν υπάρχει μια σταθερή βάση. Γι' αυτό και λέω ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Θεωρώ ότι πηγαίνουμε προς τον σωστό δρόμο».

Με δύο απουσίες στη Νέα Σμύρνη

25/01/2013
 Χωρίς τους Κόρμπο και Μουλόπουλο ο Λεβαδειακός θα ταξιδέψει στη Νέα Σμύρνη.

Με δύο απουσίες στη Νέα Σμύρνη
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο (26/1, 17:15).

Οι Βοιωτοί θα ταξιδέψουν με πολύ καλή ψυχολογία στη Νέα Σμύρνη με σκοπό να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόρμπο και Μουλόπουλο, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει από τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους.

Στην τελευταία προπόνηση οι παίκτες του Λεβαδειακού αφιερώθηκαν στην επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς επίσης και στις στημένες φάσεις.

Οι 19 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Χοσέμι, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μιλίεβιτς, Ακόστα, Ρομέου,Πόι, Βασιλείου, Πινέιρο.

Παρελθόν Ουντότζι και Ντόε

25/01/2013
 Τέλος από τον Πλατανιά Ντόε και Ουντότζι.

Παρελθόν Ουντότζι και Ντόε
Ήταν δεδομένο και πλέον είναι και επίσημο. Ο Τσιγκότζι Ουντότζι και ο Λόρενς Ντόε αποτελούν παρελθόν από τον Πλατανιά, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν σίγουρο ότι δεν θα συνέχιζαν στην ομάδα μετά το επεισόδιο που είχαν με τον Άγγελο Αναστασιάδη και με την σημερινή της ανακοίνωση, η κρητική ΠΑΕ γνωστοποίησε το «διαζύγιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της -κοινή συναινέσει- με τους ποδοσφαιριστές Τσιγκόζι Ουντότζι και Λόρενς Ντόε, στους οποίους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

«Μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό»

25/01/2013
 Την άποψη πως η Βέροια μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, εξέφρασε ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

«Μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό»
Αν η Βέροια έχει την απόδοση των προηγούμενων αγωνιστικών, τότε μπορεί να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές της, σύμφωνα με τον τεχνικός της, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Εκτός αυτού ο προπονητής της «βασίλισσας του Βορρά» «έπλεξε» το εγκώμιο των Ηπειρωτών για τη φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα.

«Με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, μία από τις ομάδες που λίγο πριν τα δύο τρίτα της σεζόν έχει αξιομνημόνευτη βαθμολογική και αγωνιστική παρουσία, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Με απόδοση ανάλογη των δυνατοτήτων που έδειξε ότι έχει η ομάδα, κυρίως στο τελευταίο δίμηνό μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκομίσουμε βαθμολογικά οφέλη»
, τα λόγια του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην επίσημη ιστοσελίδα της Βέροιας.

«Θα κοιτάξουμε την ΑΕΚ στα μάτια»

25/01/2013
 Να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και κόντρα στην ΑΕΚ θέλουν στον ΟΦΗ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης.

«Θα κοιτάξουμε την ΑΕΚ στα μάτια»
Σίγουρος πως αν οι παίκτες του εμφανιστούν με την ίδια νοοτροπία που έδειξαν απέναντι σε Άρη και Πανιώνιο, τότε θα πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Πετράκης.

Μάλιστα, ο τεχνικός του ΟΦΗ υπογράμμισε πως τόσο εκείνος όσο και οι ποδοσφαιριστές του θα κοιτάξουν την «Ένωση» στα μάτια και πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στο ματς του Σαββάτου (26/1).

«Η ομάδα προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα που μπορεί να μας έδωσαν μια σχετική ώθηση σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο, ταυτόχρονα όμως μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο αντίπαλο που θέλει και αυτός τους βαθμούς, αλλά όπως έχω ξαναπεί και ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και κοιτά όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε αν διατηρήσουμε και στο αυριανό ματς, τα χαρακτηριστικά και την νοοτροπία που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια», τα λόγια του Γιάννη Πετράκη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ.

Στον Ατρόμητο ο Ουντότζι!

25/01/2013
 Έλυσε την συνεργασία του με τον Πλατανιά και συνεχίζει την καριέρα του στον Ατρόμητο ο Τζιγκότζι Ουντότζι.

Στον Ατρόμητο ο Ουντότζι!
Λίγη ώρα μετά το «διαζύγιο» με τον Πλατανιά, ο Τζιγκότζι Ουντότζι ήρθε σε συμφωνία με τον Ατρόμητο στον οποίο και θα συνεχίσει την καριέρα του.

Η ομάδα του Περιστερίου προσπαθούσε να βρει έναν παίκτη για να ενισχύσει την μεσοεπιθετική της γραμμή και αφού δεν βρέθηκε πρόσφορο έδαφος για την περίπτωση του Παπουλή, στράφηκε σε αυτήν του Ουντότζι.

Ο 26χρονος Νιγηριανός (σ.σ έχει βουλγαρικό διαβατήριο) έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά μετά από επεισόδιο που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη και η διοίκηση του Ατρόμητου κινήθηκε πολύ γρήγορα και τον απέκτησε.

Ο Ουντότζι βρίσκεται ήδη στο Περιστέρι και μάλιστα θα είναι στην διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Έμεινε ελεύθερος και οδεύει προς ΟΦΗ

25/01/2013
 Παρελθόν αποτελεί από τον Άρη ο Σάκης Κανούλας, με τον ΟΦΗ να είναι -όπως όλα δείχνουν- ο επόμενος προορισμός του.

Έμεινε ελεύθερος και οδεύει προς ΟΦΗ
Μετά και την έλευση του Δημήτρη Διαμαντάκου, ο Σάκης Κανούλας -θεωρώντας πως θα έχει ακόμα πιο μικρό χρόνο συμμετοχής- είχε συνάντηση με τους ανθρώπους του Άρη, ζητώντας να μείνει ελεύθερος. Όπως κι έγινε. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός έχει δεχθεί πρόταση από τον ΟΦΗ, την οποία -εκτός απροόπτου- θα αποδεχθεί.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση -κοινή συναινέσει- του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Θανάση Κανούλα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον Θανάση Κανούλα για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Δύσκολα ο Ντάνι

25/01/2013
 Λιγοστές είναι οι πιθανότητες ο μέσος της Ξάνθης, Ρικάρντο Ντάνι, να προλάβει το εκτός έδρας της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού και την Παρασκευή (25/1) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Δύσκολα ο Ντάνι
Όπως όλα δείχνουν ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, δύσκολα θα υπολογίζει τον έμπειρο μέσο της ομάδας, Ρικάρντο Ντάνι, για το εκτός έδρας ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος μέσος και την Παρασκευή (25/1) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο, η συμμετοχή του ή όχι στο ματς με τον «δικέφαλο του Βορρά» θα κριθεί στην προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο (26/1).

Κατά τα άλλα ο τεχνικός της Ξάνθης έβαλε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα σε εκείνους του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, την Παρασκευή ο Ζοντί Βιβιανί είχε τα γενέθλιά του, με αποτέλεσμα να κεράσει γλυκά τους συμπαίκτες του, οι οποίοι του έδωσαν τις δικές τους ευχές.

Λαμπάρθε και με τη… βούλα

25/01/2013Την πέμπτη του μεταγραφή ανακοίνωσε ο Πλατανιάς, με τον Μαρτσέλο Λαμπάρθε να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Λαμπάρθε και με τη… βούλα
Την ενίσχυσή του στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου συνέχισε ο Πλατανιάς, καθώς προχώρησε στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη.

Ο Μαρτσέλο Λαμπάρθε τον τελευταίο καιρό βρισκόταν υπό δοκιμή στους Χανιώτες και απο την στιγμή που έπεισε τον Άγγελο Αναστασιάδη ότι μπορεί να προσφέρει, η διοίκηση προχώρησε στην απόκτησή του.

Μετά τους Τετέ, Τσιντί, Καστέλς και Στόλερ, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί την πέμπτη προσθήκη του Πλατανιά στην μεταγραφική περίοδο του Ιαναουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πλατανιά:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μαρσέλο Μαρτίνι Λαμπάρθε (Marcelo Martini Labarthe)».

«Ο Πανιώνιος θα γιγαντωθεί αν…»

25/01/2013
 Σίγουρος πως, αν όλοι στον Πανιώνιο παραμείνουν ενωμένοι, ώστε η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά, τότε ο σύλλογος θα γιγαντωθεί, όπως έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Θέμης Κουλουχέρης.

«Ο Πανιώνιος θα γιγαντωθεί αν…»
Το δικό του μήνυμα, μέσω της προσωπικής του σελίδας που διατηρεί στο facebook, έστειλε στον κόσμο του Πανιωνίου ο έμπειρος παίκτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Θέμης Κουλουχέρης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος αμυντικός έγραψε για την προσπάθεια που κάνουν όλοι στις τάξεις του συλλόγου όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, προκειμένου η ΠΑΕ να εξυγιανθεί.

Το μήνυμα του Θέμη Κουλουχέρη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

«Σέβομαι την αγωνία των φιλάθλων του Πανιωνίου. Σέβομαι, όμως, και την προσπάθεια όλων των ανθρώπων που απαρτίζουν σήμερα τον σύλλογο (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, εργαζόμενοι, διοίκηση), οι οποίοι παρά τις δυσκολίες έχουν παραμερίσει τα προσωπικά τους οφέλη και των οικογενειών τους, προκειμένου ο σύλλογος να εξυγιανθεί οικονομικά. Ο στόχος πρέπει να είναι ένας και κοινός. Συνεχής στήριξη και υποταγή στον κοινό στόχο και ο σύλλογος θα γιγαντωθεί!».

Ψάχνει τον αντι-Πουλίδο

25/01/2013
 Ο Αγκάνθο και ο Πουλίδο είναι τιμωρημένοι για τον Άρη εν όψει Κέρκυρας (28/1), με τον Λούκας Αλκαράθ να προβληματίζεται για τον αντικαταστάτη του δεύτερου στο κέντρο της άμυνας.

Ψάχνει τον αντι-Πουλίδο
Για άλλη μια μέρα ο Ρούμπεν Πουλίδο δεν μπήκε στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα του Άρη, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει στο αυριανό (26/1) πρόγραμμα.

Ωστόσο ο Ισπανός στόπερ είναι τιμωρημένος και ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται για το επόμενο παιχνίδι στην Κέρκυρα (28/1). Το πρόβλημα λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει στο κέντρο της άμυνας.

Ο Λούκας Αλκαράθ δοκίμασε σε αυτή τη θέση του Νούνο Κοέλιο, ως παρτενέρ του Μιχάλη Γιαννίτση. Ο Γιαννίτσης είναι ο ένας σίγουρος, ενώ μαζί του πιθανώς να αγωνιστεί ο Παπαζαχαρίας ή ο Παντίδος.

Η αυριανή πρωινή προπόνηση θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Χαλάρωμα μετά την «εξάρα»

25/01/2013
 Η ηρεμία επέστρεψε στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά την «εξάρα» κόντρα στην Καλλιθέα και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Χαλάρωμα μετά την «εξάρα»
Χαλαρά γυμνάστηκαν όσοι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν χθες κόντρα στην Καλλιθέα για το Κύπελλο.

Χαλαρό ήταν έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα από την στιγμή που ο «Δικέφαλος» έβαλε έξι γκολ και απέφυγε έναν γρήγορο και ντροπιαστικό αποκλεισμό από τον θεσμό.

Οι υπόλοιποι παίκτες που βρέθηκαν στη Ν. Μεσήμβρια προπονήθηκαν κανονικά, εκτός των Γεωργιάδη και Πέλκα, που ακολούθησαν και σήμερα (25/1) πρόγραμμα θεραπείας.

Με πρόβλημα (ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο) αποχώρησε από την αναμέτρηση με την Καλλιθέα, ο Στέλιος Κίτσιου και υπάρχει φόβος πως έχει υποστεί θλάση. Αύριο (26/1) θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Ουντότζι και επίσημα

25/01/2013
 Παίκτης του Ατρομήτου είναι και επίσημα ο Τσιγκόζιε Ουντότζι.

Ουντότζι και επίσημα
Ο Τσιγκόζιε Ουντότζι έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον Πλατανιά, ωστόσο δεν έμεινε για αρκετό καιρό χωρίς ομάδα, καθώς θα αγωνίζεται πλέον με φανέλα του Ατρόμητου. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είναι κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με την ομάδα του Περιστερίου, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

Μάλιστα, ο Ουντότζι θα κάνει αύριο (26/1) την πρώτη του προπόνηση με τον Ατρόμητο και αναμένεται να είναι στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (27/1, 19:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σαλόζε Τσιγκόζιε Ουντότζι.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, κάτοχος κοινοτικού (Βουλγαρίας) διαβατηρίου, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου
».

Σε δηλώσεις του στο επίσημο site της ομάδας μας ο Σαλόζε Ουντότζι τόνισε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα μέλος μιας ομάδας που αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας στη Super League. Κάνω ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω να δικαιώσω τις προσδοκίες της διοίκησης, του προπονητή μου Νίκου Αναστόπουλου, με τον οποίο θα συνεργαστώ για πρώτη φορά, αλλά και των φιλάθλων. Νιώθω έτοιμος απ' όλες τις πλευρές για να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και να βοηθήσω τον Ατρόμητο να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει».

Το βιογραφικό του Ουντότζι:

Ο Σαλόζι Ουντότζι γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1986 στο Λάγος και αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού.

Την περίοδο 2007-08 μετεγράφηκε στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και παρέμεινε μέχρι το 2009. Στην Ελλάδα ήρθε την περίοδο 2009-2010 για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης και αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2011 κάνοντας 49 συμμετοχές (5 γκολ).

Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν η Άστρα Πλοϊέστι και η Μπράσοφ. Φέτος περίοδος (2012-13) μετεγγράφηκε στον Πλατανιά από τον οποίο έμεινε ελεύθερος με 17 συμμετοχές και 4 γκολ.

Θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «5».

Ξανά χωρίς Κατσικοκέρη, Φουρτάδο

25/01/2013
 Eκτός αποστολής για την ΑΕΚ εν όψει ΟΦΗ, έμειναν για μία ακόμα φορά οι Φουρτάδο και Κατσικοκέρης.

Ξανά χωρίς Κατσικοκέρη, Φουρτάδο
Την αποστολή της ΑΕΚ για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ανακοίνωσε ο Έβαλντ Λίνεν που άφησε ξανά εκτός τους Νίκο Κατσικοκέρη και Εμίλιο Φουρτάδο.

Ο Γερμανός τεχνικός της Ένωσης μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, έκανε γνωστά τα ονόματα των παικτών που συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του για το παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Σε αυτούς για μία ακόμα φορά δεν βρίσκονται οι Εμίλιο Φουρτάδο και Νίκος Κατσικοκέρης ενώ εκτός έμεινε και ο Θωμάς Τσίτας.

Αναλυτικά η αποστολή:

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

«Οριακό το παιχνίδι με τον Άρη»

25/01/2013
 Στην κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον Άρη στάθηκε ο Άκης Μάντζιος με δηλώσεις του στη «media day» της ομάδας της Κέρκυρας.

«Οριακό το παιχνίδι με τον Άρη»
Η Κέρκυρα προσπαθεί να προλάβει το… τρένο της παραμονής και γι’ αυτόν τον στόχο χρειάζεται όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί να μαζέψει, αρχής γενομένης της αναμέτρησης με τον Άρη στην έδρα της.

Ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στη «media day» της ομάδας χαρακτήρισε το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς οριακό, ώστε να μπορέσουν οι Φαίακες να ξεφύγουν απο την δύσκολη θέση που βρίσκονται.

Παράλληλα στάθηκε και στο γεγονός ότι σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα θα έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του, κάτι που όπως δήλωσε αποτελεί: «ευχάριστο πονοκέφαλο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάντζιος:

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ κρίσιμο -οριακό, θα το έλεγα- απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία έχουμε τον ίδιο στόχο. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όλη την εβδομάδα, για να το κερδίσουμε και πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα κάνουμε μία νίκη, που θα μας φέρει ξανά κοντά στο στόχο της σωτηρίας. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε σε καλό δρόμο. Οι εμφανίσεις μας, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, έχουν αλλάξει πολύ και την ψυχολογία της ομάδα μας».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει: «Χρειαζόταν να κάνουμε κάποιες αλλαγές, ώστε, με ένα διαφορετικό σύστημα, να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι. Νομίζω ότι και στα δύο ματς που το ακολουθήσαμε (σ.σ. με Λεβαδειακό- Κύπελλο και Skoda Ξάνθη), η ομάδα ήταν καλή, δημιούργησε φάσεις, είχε τελικές, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι σταθήκαμε αρκετά καλά. Το σύστημα, βέβαια, εξαρτάται και από τον αντίπαλο – τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Γενικά, είναι ένα σύστημα που θεωρώ ότι μας ταιριάζει, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα δούμε εάν θα το ακολουθήσουμε ή θα διαφοροποιηθούμε».

Για το αν υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα: «Υπολογίζονται κανονικά όλοι οι παίκτες. Με τα νέα παιδιά, που ήρθαν, οι λύσεις είναι, πλέον, περισσότερες και θα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για μένα, όχι μόνο ο καταρτισμός της ενδεκάδας, αλλά και της δεκαοκτάδας».

Για το αν θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές ή αποχωρήσεις: «Η εισήγησή μου είναι να αποχωρήσουν άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, δε νομίζω ότι θα έρθουν άλλοι. Με τον Αθανασίου μάλλον να κλείσουμε το ρόστερ μας».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Άρη: «Ο αντίπαλος έρχεται με δύο σημαντικές απουσίες (σ.σ. Πουλίδο, Αγκάνθο). Δε με φοβίζει κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα, είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, έχει κάποιους παίκτες καλούς, “κλειδιά” και μια ενίσχυση με τρία παιδιά από τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Εμείς, αυτό που πρέπει να κοιτάμε, είναι η δική μας ομάδα. Σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, να έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε, μέσα στο γήπεδο, τους βαθμούς της νίκης».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Βενέτης: «Έχουμε ένα ερωτηματικό με τον Βενέτη, ο οποίος έχει έναν τραυματισμό από το παιχνίδι με την Τρίπολη (σ.σ. θλάση στη γάμπα). Καθημερινά είναι καλύτερα, ανεβάζει ρυθμούς και θα τον περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για το πόσους βαθμούς θα χρειαστεί η Κέρκυρα για να σωθεί: «Όπως έχω ξαναπεί, τα παιχνίδια μέχρι κι αυτό με τον Πανιώνιο, θα είναι “οδηγός” για το μέλλον της ομάδας. Σίγουρα, αυτό με τον Άρη είναι κομβικό, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Είναι, ωστόσο, “άκυρο” να πούμε πόσους βαθμούς θέλουμε. Σε κάθε ματς ζητάμε το απόλυτο. Αν μπορούμε να κάνουμε, στα προσεχή τέσσερα παιχνίδια, 12 βαθμούς. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει παιχνίδια. Είναι υποχρεωτικό να διεκδικεί βαθμούς παντού- είτε εντός, είτε εκτός».

Να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό

25/01/2013
 Μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Φωστήρα όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος απέναντι στη Βέροια.

Να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό
Το βλέμμα τους στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα στρέφουν πλέον όλοι όσοι βρίσκονται στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετά την νίκη επί του Φωστήρα με σκορ 3-2 θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να πάρουν το «τρίποντο» απέναντι στη Βέροια στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το καλό για τον προπονητή του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιάννη Χριστόπουλο, είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα έχει την ευχέρεια να κατεβάσει την καλύτερη ενδεκάδα απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά».

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Παρασκευής (25/1) ο Χριστόπουλος έβαλε τους παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με τον Φωστήρα να κάνουν παιχνίδια με την μπάλα, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης στο Π.Ε.Α.Κ.Ι.

Εκείνος που έκανε ατομικό ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Νίκος Μπαμπανιώτης.

Πήρε… γεύση από ΟΦΗ ο Κανούλας

25/01/2013
 Την ευκαιρία να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες στον ΟΦΗ είχε ο Θανάσης Κανούλας, ο οποίος, από το απόγευμα της Παρασκευής, βρίσκεται στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι Κρητικοί στην Αθήνα.

Πήρε… γεύση από ΟΦΗ ο Κανούλας
Την πρώτη του συνάντηση με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και τον τεχνικό του ΟΦΗ, Γιάννη Πετράκη, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Θανάσης Κανούλας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει οι Κρητικοί στην Αθήνα για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο Κανούλας θα επιστρέψει την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του ΟΦΗ, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μελανόλευκους», το οποίο αναμένεται να έχει διάρκεια δυόμισι χρόνων.

«Μας ανεβάζουν επίπεδο Κατσουράνης, Γκαρσία»

25/01/2013
 Στα οφέλη που επιφέρουν για τον ΠΑΟΚ, Κατσουράνης και Πάμπλο Γκαρσία, στάθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Μας ανεβάζουν επίπεδο Κατσουράνης, Γκαρσία»
Η άφιξη του Κώστα Κατσουράνη και η επιστροφή στην δράση του Πάμπλο Γκαρσία, ανεβάζουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά αλλά και σε ό, τι αφορά την εμπειρία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου» μέσω της NOVA αναφέρθηκε στην αναταραχή που δημιουργήθηκε στην ομάδα του μετά την ήττα από την Καλλιθέα, στο «ξέσπασμα» του δεύτερου αγώνα αλλά και την συνέχεια των υποχρεώσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρήσαμε την ελπίδα για ένα στόχο όπου θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται, που είναι ο τελικός. Είχαμε πάρα πολύ καλό ρυθμό, πάρα πολύ καλή ένταση στο παιχνίδι μας, ήμασταν πολύ αποφασιστικοί και νομίζω ότι αυτά ήταν τα 'κλειδιά' για να γυρίσουμε γρήγορα το κακό αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού με σοβαρή εμφάνιση και καλό ποδόσφαιρο θεωρώ».

- Πέρασε ποτέ από το μυαλό σας το ενδεχόμενο του αποκλεισμού;

«Σύμφωνα με την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού, παρότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και φάνηκε και στο πρώτο ματς, πάντα ένα αποτέλεσμα άσχημο με 2-0 εναντίον σου, σου δημιουργεί κάποιο άγχος και κάποια πίεση. Αλλά πίστευα ότι η ομάδα μας είναι πολύ ανώτερη από την ομάδα της Καλλιθέας κι ότι θα καταφέρναμε να το ανατρέψουμε, ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα το ανατρέψουμε το σκορ».

- Εχοντας πάντα υπ' όψη τη δυναμική του αντιπάλου, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, το στιλ, ο τρόπος που αγωνίστηκε, η αποτελεσματικότητά του που έχετε κατά νου και κατά περιόδους έχετε κάνει σχετική αναφορά;

«Δεν είναι μόνον η αποτελεσματικότητα γιατί πολλές φορές η αποτελεσματικότητα μπορεί να σε παραπλανεί. Για παράδειγμα είχαμε παίξει στα Γιάννινα και είχαμε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα με πολύ λίγες ευκαιρίες χωρίς να ήταν αυτό το ποδόσφαιρο. Σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο μας άρεσε χτες, σωστές εναλλαγές της μπάλας, πάρα πολλοί παίκτες με συμμετοχή στο παιχνίδι και απ' τον άξονα και απ' τα άκρα, μ' έναν σχηματισμό που τον έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές όταν τα παιχνίδια δεν πηγαίνουν καλά. Σίγουρα είναι αυτό που μας αρέσει και για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνέχεια πρέπει να βελτιωθεί και αμυντικά γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο σύστημα ανασταλτικά».

- Αντιλαμβάνομαι πως λόγω των αποτελεσμάτων που είχατε κόντρα στον Ατρόμητο και στον Αστέρα Τρίπολης επικρατούσε ένας γενικότερος προβληματισμός. Εντοπίσατε τα αίτια γιατί ο ΠΑΟΚ κόντρα στους μάλλον βασικούς ανταγωνιστές όπως εξελίσσεται ως τώρα το πρωτάθλημα στους στόχους που έχει θέσει για φέτος δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε;

«Δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ ότι τη μεγαλύτερη αναταραχή μας την προκάλεσε το παιχνίδι του Κυπέλλου, που χάσαμε 2-0 στην Καλλιθέα. Γιατί όταν παίζεις για παράδειγμα με τον Ατρόμητο στην έδρα σου, που ναι μεν εσύ δε δημιουργείς φάσεις αλλά έχεις τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και δεν μπορεί να φτάσει καν στην περιοχή σου δεν μπορεί να σε προβληματίσει αυτό παρά μόνον η δημιουργία. Στο παιχνίδι της Τρίπολης σίγουρα μας προβλημάτισε γιατί δεν είχαμε ούτε ρυθμό, ούτε καλή ένταση αλλά νομίζω η κάθε ομάδα δικαιούται μέσα σε μια πορεία και ειδικά μια ομάδα όπως είναι η δικιά μας με αρκετές διαφοροποιήσεις να έχει σκαμπανεβάσματα. Εγώ τα θεωρώ αυτά τα πράγματα φυσιολογικά μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε κι αυτό που σκεφτόμαστε να φτιάξουμε».

- Μετά από αυτές τις σκληρές, διαδοχικές δοκιμασίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο υπάρχουν πλέον κάποια πράγματα πιο στερεά, πιο συμπαγή μέσα στο μυαλό σας, μιλώντας πάντα για την ομάδα;

«Φυσικά υπάρχουν, νομίζω κάποια από αυτά ανέλυσα χτες. Σίγουρα κάποιες διαφοροποιήσεις που γίνονται κατά διαστήματα δε θα ήθελα να ξαναγίνουν και το λέω ότι πολλές φορές τη διαχείριση του υλικού, ακόμη και η μεταγραφική ενίσχυση, μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποιες σκέψεις όπου μπορεί να φέρνει ένα καλό και να δημιουργεί δυο κακά. Πρέπει να κοιτάξουμε ποια είναι τα λιγότερα κακά και πάνω σ' αυτό να έχουμε μια σταθερότητα ώστε αυτή η σταθερότητα να υπάρχει μέχρι το τέλος και να μας οδηγήσει στους στόχους μας».

- Επιτρέψτε μου μια ιδιαίτερη ερώτηση καθώς αφορά συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Χτες, έπειτα από δυόμιση μήνες αγωνίστηκε ο Πάμπλο Γκαρσία. Εσείς ως προπονητής της ομάδας πως τον είδατε, τι επίδραση είχε στην ομάδα η επιστροφή του και πως εισπράξατε την αντίδραση του κόσμου;

«Κατ' αρχήν ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του κόσμου γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά και το τι έχει προσφέρει ο Πάμπλο στην ομάδα και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Το σημαντικό για μας είναι πρώτα απ' όλα είναι ο ποδοσφαιριστής μας να έχει υγεία, να μπορεί να είναι καθημερινά στην προπόνηση και να βρει έναν ρυθμό. Η ποιότητά του είναι δεδομένη και δεν περιμέναμε να τη δούμε χτες γιατί όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο κι ομάδες σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα προηγούμενα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο ότι έχουμε ανάγκη αυτήν την ποιότητα. Το σημαντικό όμως είναι ο ρυθμός στο ποδόσφαιρο, η χρονιά δεν πήγε όπως ήθελε για τον Πάμπλο. Αυτή τη στιγμή υστερεί σε κομμάτι όπως της φυσικής κατάστασης και των τρεξιμάτων, πιστεύουμε επειδή δεν είναι τόσο παίκτης προπόνησης αλλά παίκτης αγώνων να βρίσκουμε την ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι να παίρνει χρόνο συμμετοχής ώστε να μπορεί να είναι διαθέσιμος κι ενεργός στο καλύτερο επίπεδο για την ομάδα. Γιατί θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα».

- Θα μπορούσε ν' αποτελέσει ενδεχομένως και την καλύτερη μεταγραφή στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο;

«Θα θέλαμε να το αποτελέσει αυτό το πράγμα γιατί νομίζω ότι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αξία κι εμπειρία όπως είναι για παράδειγμα ο Πάμπλο, όπως είναι ο Κατσουράνης μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο θέμα της προσωπικότητας και της επίδρασης μέσα στην ομάδα, κάτι το οποίο ήμασταν ελλιπείς από την αρχή της σεζόν. Ηταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές με υψηλές εμπειρίες και προσωπικότητα ώστε να παρακινήσουν τους υπόλοιπους και τώρα πιστεύω και με τον Κατσουράνη κι ερχόμενος ο Πάμπλο είναι διαφορετικά τα πράγματα, προς το καλύτερο».

- Επόμενη αγωνιστική δοκιμασία και πάλι εντός έδρας, την Κυριακή σε μικρό χρονικό διάστημα κόντρα στην Ξάνθη. Οι σκέψεις σας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τον επικείμενο αντίπαλο;

«Θα μιλήσω πρώτα για τον αντίπαλό μας. Πίστευα ότι η Ξάνθη θα μπορούσε να κάνει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στις αλλαγές προπονητών, δεν μπορώ να ξέρω οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα κι οι άνθρωποι που προπονούν την ομάδα ξέρουν καλύτερα αλλά πίστευα ότι θα είναι από τις ομάδες που θα είναι πιο ψηλά γιατί έχει υλικό το οποίο θα μπορούσε ν' αποδώσει και καλύτερα και θα μπορούσε να είναι και πιο αποτελεσματικό. Το τελευταίο διάστημα με τον ερχομό του κ. Ουζουνίδη έχει βρει καλύτερο ρυθμό, έχει γίνει πιο αποτελεσματική, θεωρώ ότι έχει παίκτες επικίνδυνους, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί έχει παίκτες καλούς με ατομική ποιότητα και καλοί στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εγώ πάντα την ομάδα της Ξάνθης τη σέβομαι, την εκτιμώ και θεωρώ ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος την Κυριακή κι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ δυνατοί από το πρώτο λεπτό, ώστε να έχουμε την ίδια ένταση που είχαμε στο Κύπελλο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να διατηρηθούμε στη θέση που είμαστε και σιγά - σιγά να μεγαλώσουμε τη διαφορά».

- Με την αποχώρηση του Βιβιάν είστε μείον ένας στο ρόστερ και ειδικά στη γραμμή της άμυνας. Ο Σίλντεφελντ που ετοιμάζεται πλέον για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμος;

«Την Κυριακή»

Με τους… νέους στην αποστολή

25/01/2013
 Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Πανιωνίου, τον Γανωτή και τον Καρτσαμπά συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Με τους… νέους στην αποστολή
Η προετοιμασία του Πανιωνίου για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκε, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να ανακοινώνει στους παίκτες του την αποστολή της ομάδας.

Σε αυτή πλην των απόντων Κουλουχέρη, Κούρο και τον Ρόκα που ταλαιπωρείται από ισχιαλγία, συμπεριλήφθηκαν οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες, ο Κώστας Γανωτής και ο Χρήστος Καρτσαμπάς.

Οι δύο ποδοσφαιριστές πήραν την ευκαιρία απο τον Έλληνα τεχνικό για το παιχνίδι απέναντι στους Βοιωτούς, όπου οι «κυανέρυθροι» θέλουν να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί δίχως νίκη.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Καμπάνταης, Σάμαρης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Γιαννακόπουλος, Περιστερίδης, Ντούνης, Ανδράλας, Κολοβός, Μενδρινός, Παναγιωτούδης, Τόσκας, Οκόγιε, Γιαννούλης, Κοντοχρήστος, Μπούζας, Σμυρλής, Γανωτής, Καρτσαμπάς.

Πήρε Αθανασίου η Κέρκυρα

25/01/2013
 Ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας για τους επόμενους έξι μήνες με την μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο θα είναι ο Αντώνης Αθανασίου, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (25/1) οι Φαίακες.

Πήρε Αθανασίου η Κέρκυρα
Τη φανέλα της Κέρκυρας μέχρι το τέλος της σεζόν θα φοράει ο Αντώνης Αθανασίου, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τον Ατρόμητο στους Φαίακες για τους επόμενους έξι μήνες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«H ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ΑΝΤΩΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ο παίκτης αποκτήθηκε με εξάμηνο δανεισμό από τον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο παίκτης θα αγωνίζεται με τον αριθμό «88» κι έλαβε μέρος στη σημερινή (Παρασκευή, 25/1) προπόνηση της ομάδας μας, στον Πλάντραφο (φωτό).

Ο Αθανασίου γεννήθηκε στις 21/9/1992 στη Ρόδο, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και ξεκίνησε την καριέρα του από τον τοπικό, Αστέρα Παστίδου. Το 2008 ο Ατρόμητος διέκρινε το ταλέντο του κι έσπευσε να τον αποκτήσει. Μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην ομάδα Νέων (2008-’09), το καλοκαίρι του 2009 ανέβηκε, για πρώτη φορά, στην πρώτη ομάδα. Έως τα τέλη της σεζόν 2010-’11 συνέχισε να προσφέρει –προπονούμενος τακτικά με τους «μεγάλους»- τις υπηρεσίες του στη β’ ομάδα (43 αγώνες, 15 γκολ), προτού κάνει, εντέλει, το ντεμπούτο στη Super League στον αγώνα με την Καβάλα, στις 17/4/2011. Πέρσι (2011-’12) αγωνίστηκε σε δύο αγώνες, ενώ είναι διεθνής με τον εθνική ομάδα Νέων, με την οποία μετρά 4 συμμετοχές».

Με τέσσερα προβλήματα…

25/01/2013
 Ο αγώνας με τον Πλατανιά βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για τον Αστέρα Τρίπολης.

Με τέσσερα προβλήματα…
Έτσι, στο πλαίσιο αυτού, συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία των Αρκάδων για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής. Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε θέματα τακτικής στο γήπεδο και ανάπτυξης παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, για το παιχνίδι με τους Κρητικούς, δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος με κάρτες Φορμίκα, ο Μπαρτολίνι, ο οποίος έχει υποστεί διάταση συνδέσμων, αλλά και οι Καλαντζής, Μπακασέτας, που συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασής τους.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σάββατου και μετά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή.

Αγκάνθο: «Ούτε ως σκέψη ο υποβιβασμός»!

25/01/2013
 Την διάθεσή του να παραμείνει στον Άρη επανέλαβε ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος δεν σκέφτεται καν πως η ομάδα του θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Αγκάνθο: «Ούτε ως σκέψη ο υποβιβασμός»!
Αισιόδοξος ότι ο Άρης θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πως ο ίδιος θα τα βρει με τη διοίκηση για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, είναι ο Νταβίντ Αγκάνθο. Μιλώντας σε σπουδαστές του ΙΕΚ Δέλτα, ο Ισπανός επιθετικός μίλησε -μεταξύ άλλων- για τις συζητήσεις που έχει με τους ανθρώπους της ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ και έχω εγκλιματιστεί πλήρως. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ομάδα, πιστεύω όμως πως θα λυθούν και ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη στον Άρη.

Θα το ήθελα να μείνω. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση και πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα μείνω και τη νέα σεζόν στην ομάδα. Και η διοίκηση μου δείχνει ότι το θέλει πολύ, αλλά κι εγώ έχω την ίδια επιθυμία. Έχουν γίνει ήδη οι αρχικές κουβέντες και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και το οικονομικό σκέλος. Πιστεύω όμως ότι θα προχωρήσουμε», είπε για το ανοιχτό θέμα του συμβολαίου, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποβιβασμού των «κίτρινων» ήταν αφοπλιστικός:

«Δεν περνάει ούτε ως σκέψη απ’ το μυαλό μου. Ξέρουμε πως είναι μια δύσκολη χρονιά για μας, όμως με το ρόστερ και τις προσθήκες πιστεύω πως ο Άρης δεν θα κινδυνεύσει».

Τα βλέμματα στον… νέο

25/01/2013
 Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της Κέρκυρας έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, ο νεοαποκτηθείς, Αντώνης Αθανασίου.

Τα βλέμματα στον… νέο
Αν και δεν πέρασε πολύ ώρα από τη στιγμή που ο Αντώνης Αθανασίου ανακοινώθηκε από τη Κέρκυρα με τη μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο, ο τεχνικός των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, τον υπολόγισε κανονικά στην προπόνηση της Παρασκευής.

Σε αυτή, το «παρών» έδωσε κανονικά και ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος επέστρεψε στην Κέρκυρα, μετά την άδεια που είχε για μία προσωπική του υπόθεση.

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, ενόψει του εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Άρη, είναι ο Τάσος Βενέτης. Ο έμπειρος αμυντικός συνέχισε και την Παρασκευή το ατομικό του πρόγραμμα και, έτσι, δύσκολα θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της Δευτέρας.

Προπονήθηκε ο Ισά

25/01/2013
 Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στη προπόνηση της Παρασκευής στη Βέροια.

Προπονήθηκε ο Ισά
Ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» έδωσε κανονικά τα «παρών», με τον κ. Καλαϊτζίδη να έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της ημέρας εκπαιδευτικό δίτερμα και στημένες φάσεις. Ο Γεωργιάδης δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού εξακολουθεί να πονάει στα πλευρά, ενώ και ο Ορέστες είναι τιμωρημένος.

Ο Μπαργκάν αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή στους «Ζωσιμάδες», όμως η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για τις 14.00 στο Ταγαροχώρι.

«Όχι» της ΑΕΚ για Φουρτάδο

25/01/2013
 Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε η ΑΕΚ στην πρόταση της Λάρισας για τον Εμίλιο Φουρτάδο, καθώς υπολογίζεται από τον Έβαλντ Λίνεν.

«Όχι» της ΑΕΚ για Φουρτάδο
Τις τελευταίες ημέρες η Λάρισα είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Εμίλιο Φουρτάδο από την ΑΕΚ και είχε καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.

Ωστόσο, η απάντηση της «Ένωσης» ήταν αρνητική στην ΑΕΛ, καθώς ο παίκτης δεν παραχωρείται.

Μάλιστα η εξήγηση της αρνητικής απάντησης ήταν το γεγονός, ότι όταν μεταφέρθηκε στον Λίνεν η πρόταση της Λάρισας, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά και θα βοηθήσει την ομάδα στον δεύτερο γύρο.

Παρά ταύτα, όμως, ο Φουρτάδο βρίσκεται εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

«Δυνατά για το Euro 2020 η Ελλάδα»

25/01/2013
 Υποψηφιότητα για να λάβει μέρος στην διοργάνωση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις, θα καταθέσει η Αθήνα, σύμφωνα με τον Γιώργο Σαρρή.

«Δυνατά για το Euro 2020 η Ελλάδα»
Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της απόφασης της UEFA να διεξαχθεί το Euro 2020 σε 13 πόλεις της Ευρώπης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα θα καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για να συμμετέχει στην διοργάνωση.

Ο κ. Σαρρής με δηλώσεις του στην NOVA, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν: «έγκλημα να μην διεκδικήσει η Ελλάδα κάτι τέτοιο» και ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη γίνει συζήτηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή:

Κύριε πρόεδρε η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε την διεξαγωγή του EURO 2020 να γίνει σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι αυτό μια ευκαιρία για τη χώρα μας να πάρουμε ένα κομμάτι απο τη γιορτή;

"Φυσικά και είναι ευκαιρία και το έχουμε δηλώσει από την αρχή. Το έχουμε συζητήσει και με τον κύριο Ιωαννίδη ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει ότι χρειαστεί όταν χρειαστεί για να καταθέσουμε φάκελο. Κι αναμένουμε ολοκληρωμένες οδηγίες από την ΟΥΕΦΑ για να καταθέσουμε φάκελο για να είμαστε έτοιμοι κι εμείς να καταθέσουμε φάκελο και πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε δυνατά να είναι η Αθήνα μια από τις πόλεις η οποία θα αναλάβει να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή."

Η Αθήνα λόγω του ΟΑΚΑ, έτσι δεν είναι;

"Ναι, είναι το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση."

Κύριε Σαρρή θεωρείται ότι αυτή η προοπτική που ανοίγεται από τον Μισέλ Πλατινί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το να πάρουμε δηλαδή το EURO από μία χώρα και να το διασπείρουμε σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις;

"Νομίζω ναι, νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ σωστή απόφαση αυτή και ίσως αν έχει την επιτυχία που πιστεύω ότι θα έχει, να καθιερωθεί μετά."

Ασφαλώς και τα διαδικαστικά είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτά, ωστόσο σε ένα όμιλο στην Ελλάδα θα ήταν δυνατό να δούμε και τη χώρα μας ή για λόγους ανταγωνισμού θα πρέπει οι χώρες να αγωνίζονται εκτός της έδρας τους, αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι;

"Αυτά είναι διαδικαστικά θέματα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ακόμα και δεν μπορώ να σας πω. Μακάρι να πάρουν απόφαση ότι αν μετέχει και η Ελλάδα να συμμετέχει στον όμιλο που θα διεξαχθεί εδώ. Αλλά αυτά είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο."

Οπότε μένουμε στο γεγονός ότι η ΕΠΟ θα διεκδικήσει ασφαλώς ένα κομμάτι από το EURO του 2020 ώστε να ζήσουμε κι εμείς τη γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο.

"Φυσικά και θα ήταν έγκλημα να μη διεκδικήσει η Ελλάδα κάτι τέτοιο."

Preview: Πανθρακικός-Ολυμπιακός (17:15, Novasports 2)

26/01/2013
 Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Παρακολουθήστε live από το control room του sport-fm.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Preview: Πανθρακικός-Ολυμπιακός (17:15, Novasports 2)
Για δεύτερο παιχνίδι με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κομοτηνή, για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό (25/1) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:

Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Πανθρακικός, ο οποίος γνωρίζει ότι έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό από μόνο αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να τα δώσει στην προσπάθεια να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης κατέστρωσε τα πλάνα του με τον νεοαποκτηθέντα Τζάνη, αλλά χωρίς τους Λαδάκης, Λουσέρο και Μπαϊκαρά, καθώς είναι τιμωρημένοι.

Η 18μελής αποστολή: Κουτσόπουλος, Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Ντιόγκο, Τζάνης, Μουνάφο, Κάσελαν, Μίνγκας, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Βαχίρουα, Καθάριος, Πόπτσης, Κοντογουλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Κάθε αγωνιστική για τον Ολυμπιακό είναι μια δοκιμασία του αήττητου που διατηρούν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα. Στόχος όμως, δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το θέαμα. Κάτι φάνηκε να αλλάζει -ως προς την διάθεση τουλάχιστον- απέναντι στον ΠΑΣ (2-0), ματς βεβαίως στο οποίο υπήρχαν και πάλι κενά διαστήματα στην απόδοση της ομάδας. Στην Κομοτηνή δεν ταξίδεψαν οι Φουστέρ, Ιμπαγάσα (προφυλάχθηκε λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα) ο Παπαδόπουλος που δεν θεωρείται ακόμα έτοιμος να επιστρέψει και ο Βλαχοδήμος για λόγους τακτικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό ο Αντώνης Νικοπολίδης να ξεκινήσει τον Ολυμπιακό με τους ίδιους έντεκα που παρέταξε και κόντρα στον ΠΑΣ. Εν προκειμένω, με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας, δεξιά τον Ντιακιτέ, στόπερ τους Μανωλάς, Κοντρέρας, τριάδα στον άξονα Μανιάτη, Μασάντο, Γκρέκο και τριάδα μπροστά τους Αμπντούν, Πίνο και Τζεμπούρ. Για το αρχικό σχήμα παίζουν δυνατά ο Μήτρογλου και ο Σιόβας, που υπολογίζεται ξανά από την τεχνική ηγεσία.

Η 19μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Πίνο, Σιόβας.

Preview: Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports3)

26/01/2013
 Τον εντυπωσιακό Λεβαδειακό φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης στο sport-fm.gr.

Preview: Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports3)
Ο μεν απογοητεύει, ο δε εντυπωσιάζει.

Ο Πανιώνιος που συνεχίζει το κακό σερί αγώνων χωρίς τη νίκη, υποδέχεται τον... Ευρωπαίο Λεβαδειακό σε μια «μάχη» για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πανιώνιος

Αν συνεχίσει έτσι, δεδομένα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Πανιώνιος έχει... ξεχάσει τη σημαίνει νίκη και από τις πρώτες θέσεις, έχει υποχωρήσει αρκετά στη βαθμολογία.

Να «σπάσουν» τη γκίνια θέλουν άπαντες στη Νέα Σμύρνη, ξεκινώντας από το δύσκολο ματς με τον Λεβαδειακό. Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Κουλουχέρη, Κούρο και Ρόκα, καθώς και οι 3 είναι τραυματίες.

Από την άλλη, ο «Ελέ» πήρε στην αποστολή τους δύο νεοαποκτηθέντες, τους Γανωτή και Καρτσαμπά.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανιωνίου: Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Καμπάνταης, Σάμαρης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Γιαννακόπουλος, Περιστερίδης, Ντούνης, Ανδράλας, Κολοβός, Μενδρινός, Παναγιωτούδης, Τόσκας, Οκόγιε, Γιαννούλης, Κοντοχρήστος, Μπούζας, Σμυρλής, Γανωτής, Καρτσαμπάς.

Λεβαδειακός

«Τρένο» είναι και συνεχίζει ο Λεβαδειακός. Με τον Στέλιο Βασιλείου να σκοράρει ασταμάτητα, οι Βοιωτοί έχουν καπαρώσει την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και είναι ήδη στο +4 από την έκτη θέση.

Δύο «πονοκεφάλους» έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παράσχος για το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Οι Κόρμπος και Μουλόπουλος, δύο από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας έχουν συμπληρώσει κάρτες και θα απουσιάσουν, ενώ κατά τα άλλα, ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει άλλα... θέματα.

Αναλυτικά, η αποστολή του Λεβαδειακού: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Χοσέμι, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μιλίεβιτς, Ακόστα, Ρομέου,Πόι, Βασιλείου, Πινέιρο.

Preview: ΑΕΚ-ΟΦΗ (19:30, Novasports2)

26/01/2013
 Ακόμα ένας... τελικός για την ΑΕΚ! Κι αυτή τη φορά εντός έδρας. Η «Ένωση» υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε σε real time στο sport-fm.gr

Preview: ΑΕΚ-ΟΦΗ (19:30, Novasports2)
Από... τελικούς άλλο τίποτα η φετινή ΑΕΚ.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κατάφερε να μην χάσει, ωστόσο αυτή τη φορά κόντρα στον ΟΦΗ καλείται να πάρει το τρίποντο.

Δεν θα είναι εύκολο όμως. Κι αυτό γιατί οι Κρητικοί είναι πολύ «ανεβασμένοι» στις τελευταίες αγωνιστικές.

ΑΕΚ

Για πρώτη φορά, η ΑΕΚ βρέθηκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι από μόνο του σημαντικό. Βέβαια, χρειάζεται κι άλλους βαθμούς για να ξεφύγει περαιτέρω από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Φουρτάδο και Κατσικοκέρη. Και μπορεί για τον Έλληνα επιθετικό να ‘χει δείξει επανειλημμένως πως δεν τον υπολογίζει, ωστόσο ο έτερος φορ έμεινε εκτός την ώρα που η «Ένωση» απέρριπτε πρόταση της Λάρισας για μεταγραφή, λόγω του ότι ο Γερμανός τεχνικός τον χρειάζεται για τη συνέχεια.

Εξίσου εκτός έμεινε και ο Θωμάς Τσίτας, όπως και οι Τσούπρος, Βλάχος, που αντίκρισαν κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Λίνεν έχει στο μυαλό του το 4-4-2 σε ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κωνσταντόπουλος. Δεξί μπακ θα είναι ο Αρκούδας, αριστερά ο Τσουμάγκας, ενώ το δίδυμο των στόπερ θα απαρτίζεται από τους Μπουγαΐδη και Κουτρουμπή. «Κόφτης» στον ρόμβο του τεχνικού της ΑΕΚ θα είναι ο Μητρόπουλος, με τους Κορδέρο δεξιά και Ρίκκα αριστερά. Ρόλο «δεκαριού» θα έχει ο Γκερέιρο, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν οι Φούντας, Πετρόπουλος

Αναλυτικά, η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

ΟΦΗ

Ο Γιάννης Πετράκης έφερε πνοή αλλαγής. Και έχει φανεί στα δύο τελευταία παιχνίδια, όπου οι Κρητικοί επικράτησαν αντίστοιχα. Ωστόσο και τα δύο διεξήχθησαν στην Κρήτη και ο ΟΦΗ καλείται να αποδείξει πως μπορεί και εκτός έδρας.

Ο τεχνικός της ομάδας έχει προβλήματα να λύσει. Ο Ιωαννίδης τέθηκε νοκ-άουτ, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ εξίσου εκτός είναι και οι τραυματίες Γιαγκόζης, Χαριτωνίδης. Το σοβαρότερο πρόβλημα ακούει στο όνομα, Παπάζογλου, καθώς ο φορ των Κρητικών είναι τιμωρημένος. «Μέσα» για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες είναι ο Μπούρμπος.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΟΦΗ: Αγριμάκης, Γουναρίδης, Μπούρμπο, Ζαχαράκης, Κουρδάκης, Μονιάκης, Βαλεριάνος, Σαρ, Σόουζα, Μπανούσης, Βερόν, Βιτώρο, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Ζορμπάς, Χατζηκοσμάς, Καπουράνης, Νύκταρης, Ροβίθης.

Όλοι θέλουν κάτι… απ’ όλους

26/01/2013
 Τα δικά τους αποτελέσματα αλλά και των... από πάνω, θα έχουν στο μυαλό οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική (19η) της Σούπερ Λίγκας.

Όλοι θέλουν κάτι… απ’ όλους
Αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας όσο και για εκείνες της… ουράς περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει τη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό εκτός έδρας, κάτι που δεν θα… χαλούσε ούτε τον Παναθηναϊκό που παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και θέλει να προσπεράσει την ομάδα της Κομοτηνής.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ που δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, υποδέχεται τον ΟΦΗ και θέλει το «τρίποντο» για να ανασάνει. Σε νίκη της Ένωσης δεν θα έλεγε «όχι» και ο ΠΑΣ Γιάννινα που φιλοξενεί την Βέροια και με δική του νίκη και ήττα των Κρητικών, θα μείνει μόνος στην 6η θέση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση της Δευτέρας, ανάμεσα σε Κέρκυρα και Άρη που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μία στροφή πριν την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι συσχετισμοί στην βαθμολογία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι διαφορές από την ζώνη του υποβιβασμού μέχρι τις θέσεις των πλέι οφ, είναι πολύ μικρές.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 17:15 (Νοvasports 2)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 17:15 (Novasports 3)
AEK-OΦΗ 19:30 (Novasports 2)

Kυριακή, 27 Ιανουαρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 15: 00 (Novasports 1) 
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 17:15 (Νοvasports 2)
Πλατανιάς-Αστ. Τρίπολης 17:15 (Novasports 1)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 19:30 (Novasports 1)

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου

Κέρκυρα-Άρης 19:30 (Novasports 1)

Μεταγραφικό ντεμαράζ

26/01/2013
 Τρεις μεταγραφές ανακοίνωσε ο Πανιώνιος, ενώ δύο νεαροί παίκτες υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με τους "κυανέρυθρους".

Μεταγραφικό ντεμαράζ
Στην απόκτηση των Δημήτρη Ασλανίδη, Παντελή Ποζίδη και Παναγιώτη Καλογιάννη προχώρησε ο Πανιώνιος στην προσπάθεια που κάνει για να βελτιώσει την εικόνα του και να αποφύγει τις… περιπέτειες.

Ο Δημήτρης Ασλανίδης αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και το πρώτο εξάμηνο του φετινού πρωταθλήματος είχε συμμετοχές με τον Άρη. Έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι «κυανέρυθροι» κινήθηκαν άμεσα για να αποκτήσουν τον 23χρονο χαφ.

Στο δυναμικό του Πανιωνίου εντάχθηκε και ο αμυντικός Παντελής Ποζίδης. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής δεν υπολογιζόταν στον Άρη και ο Πανιώνιος που έψαχνε παίκτη στα μετόπισθεν, τον απέκτησε για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή.

Το τρίτο απόκτημα είναι ο 20χρονος επιθετικός, Παναγιώτης Καλογιάννης, ο οποίος αγωνιζόταν στη Γλυφάδα.

Στο πλαίσιο της προώθησης νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα, η διοίκηση του Πανιωνίου ανακοίνωσε την υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με τους Κωνσταντίνο Μπεγλεκτσή και Γιώργο Κωτσαλά. Οι δύο ποδοσφαιριστές προέρχονται από τις ομάδες Κ20 και Κ17 με τις οποίες είχαν συμμετοχές το προηγούμενο διάστημα.

Ο Κωνσταντίνος Μπεγλεκτσής έχει γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1995 και είναι επιθετικός, ενώ ο Γιώργος Κωτσαλάς έχει γεννηθεί στις 4 Ιανουαρίου 1995 και αγωνίζεται σε ρόλο αριστερού μπακ.

Ζήτησε Κατσικοκέρη ο Πανθρακικός

26/01/2013
 Στο στόχαστρο του Πανθρακικού βρέθηκε ο Νίκος Κατσικοκέρης, όμως οι πιθανότητες να μετακινηθεί στη Θράκη είναι ελάχιστες.

Την πόρτα της ΑΕΚ για τον Νίκο Κατσικοκέρη χτύπησε και ο Πανθρακικός. Ωστόσο, οι πιθανότητες να μετακομίσει στη Θράκη ο Έλληνας επιθετικός με τη μορφή δανεισμού είναι λίγες καθώς ο ίδιος δείχνει διάθεση να παραμείνει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έβαλντ Λίνεν.

Πρόσφατα, είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Κατσικοκέρη, ο ΟΦΗ και η Κέρκυρα χωρίς όμως να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση.

Ο Νίκος Κατσικοκέρης έμεινε ξανά εκτός αποστολής της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το Σάββατο, αλλά δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει να δουλεύει εντατικά στις προπονήσεις για να επιστρέψει στις πρώτες επιλογές του Γερμανού τεχνικού.

«Να ξαναγεννηθώ...»

26/01/2013
 Τις φιλοδοξίες και τους στόχους του με τον Άρη ανέλυσε στο www.sport-fm.gr ο Ανδρέας Τάτος, ρίχνοντας τις μπηχτές του για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

«Να ξαναγεννηθώ...»

Περιζήτητος για αρκετές ομάδες της Super League ήταν ο Ανδρέας Τάτος τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τελικά ο Άρης τον κέρδισε στη μάχη με τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά, αλλά και την ΑΕΚ.
Ο 23χρονος επιτελικός χαφ παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της σεζόν και μέσω του www.sport-fm.gr εμφανίστηκε έτοιμος να ενισχύσει τον Άρη και να προσφέρει τα μέγιστα.

Ανδρέα, για ποιους λόγους επέλεξες να έρθεις στον Άρη;

Ο Άρης είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ κάτω από μεγάλη πίεση και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας. Είχα προτάσεις από πολλές ομάδες της Super League και τελικά προτίμησα να έρθω στον Άρη. Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ήμουν κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ, αλλά την τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν γιατί ο Άρης μου έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο.

Τι στόχους βάζεις με τον Άρη;

Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλω να αγωνίζομαι και να δείχνω αυτό που μπορώ μέσα στο γήπεδο.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχεις συμπαίκτης σου τον Γιάννη Ζαραδούκα;

Έπαιξε σπουδαίο ρόλο ότι βρήκα στον Άρη τον Ζαραδούκα. Με βοήθησε πολύ, κάνουμε καλή παρέα, είμαστε φίλοι και φυσικά βοηθάει ο ένας τον άλλον, όπως πρέπει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πάντως, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό.

Είσαι έτοιμος αγωνιστικά να παίξεις κόντρα στην Κέρκυρα τη Δευτέρα;

Νιώθω έτοιμος παρότι έχω κάνει μόνο δύο προπονήσεις και μαθαίνω τους νέους συμπαίκτες μου. Θέλω να αγωνιστώ πάση θυσία για να βοηθήσω τον Άρη σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Τι σου έχει ζητήσει ο προπονητής της ομάδας, Λούκας Αλκαράθ;

Σε γενικές γραμμές ζητάει καλό passing game και από εμένα να παίρνω επιθετικές πρωτοβουλίες. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα σε θέση μεσοεπιθετικού, όμως θα παίξω όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή.

Σε βρίσκουν σύμφωνο οι δηλώσεις του Γιάννη Ζαραδούκα ότι ο Ζαρντίμ δεν έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς Έλληνες παίκτες;

Ο Ζαρντίμ φαινόταν ένας καλός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Μας έλεγε να δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά ο ίδιος δεν έβλεπε ποτέ το πρόγραμμα. Είχε άλλα ενδιαφέροντα… Δεν βοήθησε ποτέ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως έπρεπε να κάνει. Εμένα μου έδωσε μόνο μία ευκαιρία και ποτέ ξανά. Δώσε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες και μετά να κρίνεις τον κάθε παίκτη. Δεν κρατάω κακία, κοιτάω μπροστά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην καριέρα του κ. Ζαρντίμ.

Η επιθυμία σου είναι να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι;

Θέλω να ξαναγεννηθώ και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να χαρώ το ποδόσφαιρο και να φτιάξω την ψυχολογία μου. Ανήκω στον Ολυμπιακό και θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει.

Ιταλοί τσεκάρουν Σκόνδρα

26/01/2013
 Ενδιαφέρον από ομάδα του Καμπιονάτο για τον αρχηγό του Ατρόμητου, Γιάννη Σκόνδρα.

Ιταλοί τσεκάρουν Σκόνδρα
Οι σκάουτερ των ιταλικών συλλόγων έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στην ελληνική αγορά και από την αρχή της σεζόν επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν παιχνίδια της Super League.

Η τελευταία κίνηση της Ρόμα με τη μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη πιστοποιεί τη θετική εικόνα που έχουν αποκομίσει οι ομάδες της Ιταλίας για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Η ελληνική παροικία συνεχώς μεγαλώνει, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια προσεχώς…

Το όνομα του Γιάννη Σκόνδρα σημειώνεται συχνά στα μπλοκάκια των ξένων σκάουτερ που έχουν ενημερωθεί για τις οικονομικές απαιτήσεις του συλλόγου (σ.σ. περίπου 500.000 ευρώ) και γνωρίζουν πότε λήγει το συμβόλαιο του αρχηγού του Ατρόμητου. (σ.σ. τον Δεκέμβριο του 2013)

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον από την Άντερλεχτ και την Μπριζ, η οποία μάλιστα έστειλε «κατάσκοπο» για λογαριασμό του Γιάννη Σκόνδρα την περασμένη Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά στο Περιστέρι.

Εσχάτως, προέκυψε θέμα από το Καμπιονάτο με ομάδα μεσαίας ταχύτητας, το όνομα της οποίας δεν έχει διαρρεύσει, να έχει συλλέξει πληροφορίες για τον 22χρονο αμυντικό. Και όταν μιλάμε για ομάδες μεσαίας ταχύτητας εννοούμε συλλόγους, όπως η Σαμπντόρια, η Τζένοα, η Αταλάντα, η Κιέβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυριακάτικο ματς του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να βρεθεί σκάουτερ, απεσταλμένος από την εν λόγω ιταλική ομάδα προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τον Σκόνδρα.

Από τη στιγμή που το θέμα με τον ΠΑΟΚ έχει κολλήσει για την ώρα, είναι πιθανό να... παίξει γερά το ενδεχόμενο ο Γιάννης Σκόνδρας να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο. Υπομονή λίγες ημέρες ακόμα...

Δέχεται ο Βαζέχα

Έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όπως είχε κάνει το 2010, παρουσιάζεται ο Κριστόφ Βαζέχα, σύμφωνα με την SportDay.

Δέχεται ο Βαζέχα
Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εμφανίζεται ο Κριστόφ Βαζέχα, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία επαφή της διοίκησης του «τριφυλλιού» με τον Πολωνό τεχνικό. Ωστόσο, εκείνος αναμένεται να απαντήσει θετικά, εφόσον του ζητηθεί να βοηθήσει την ομάδα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

Άλλωστε, το ίδιο είχε κάνει και το 2010 - τότε σαν συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια - και η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ.

Αν προκύψει θέμα με τον Φάμπρι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο Βαζέχα προβάλει ως φαβορί να αντικαταστήσει τον Ισπανό τεχνικό και δεν πρόκειται να κινηθεί για την αναζήτηση άλλου ξένου προπονητή.

Έρχεται και αποφασίζει…

26/01/2013
 Αύριο επιστρέφει ο Γιάννης Αλαφούζος από τις ΗΠΑ. Αποφασίζει για Φάμπρι και μεταγραφή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Έρχεται και αποφασίζει…
Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος επιστρέφει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» είχε και χθες τηλεφωνική επαφή με τον Χρήστο Παναγόπουλο και για ακόμη μία φορά παρουσιάστηκε προβληματισμένος από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις της ομάδας.

Όσον αφορά το μέλλον του Φάμπι, όλα είναι ανοιχτά και η συγκεκριμένη υπόθεση θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Από την πλευρά της, η «πράσινη» ΠΑΕ διαψεύδει ότι υπάρχει θέμα προπονητή, στην προσπάθεια η ομάδα να πάει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πρέπει, πάντως, να τονιστεί ότι ο Αλαφούζος ξέρει πως το να πάει η ομάδα σε τέταρτο προπονητή σε μία σεζόν δεν είναι καλό. Την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασίσει για το μέλλον του Ισπανού.

Στο μεταγραφικά ζητήματα, αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει κάποια προσθήκη στο υπάρχουν ρόστερ, όμως η SportDay αναφέρει ότι από Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα κάνει την ύστατη προσπάθεια, για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού.

Ο Ούγκο Βαρέλα έχει υπόψη του μία-δύο περιπτώσεις με χαμηλό κόστος και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει μία ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση ενός παίκτη. Στη λίστα του αρχισκάουτερ του «τριφυλλιού» υπάρχουν δύο φορ εκτός Πορτογαλίας και πρόκειται για δανεισμό έξι μηνών.

«Ξέσπασμα και θέμα τιμής»

26/01/2013
 Ντροπή θα ήταν για τον ΠΑΟΚ ο αποκλεισμός από την Καλλιθέα όπως τόνισε ο Κοστίν Λαζάρ σε συνέντευξή του στη Sportday.

«Ξέσπασμα και θέμα τιμής»
Σαν ένα ξέσπασμα της ομάδας χαρακτηρίζει τη νίκη με το ευρύ 6-0 επί της Καλλιθέας ο Κοστίν Λαζάρ σε συνέντευξή του στη Sportday.

Ο άσος του Δικεφάλου του Βορρά ανέφερε –μάλιστα- ότι ένας αποκλεισμός θα ήταν μεγάλη ντροπή για την ομάδα και σχετικά με τη συνέχεια στο πρωτάθλημα έθεσε ως στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Κοστίν Λαζάρ στη SPORTDAY. Όλη η συνέντευξη του Ρουμάνου άσου του ΠΑΟΚ στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

-Η πρόκριση ήρθε με ένα μεγάλο σκορ. Ήταν ένα ξέσπασμα για όλη την ομάδα;
«Σίγουρα ήταν ένα ξέσπασμα. Ήταν λογικό αυτό που συνέβη, αλλά και θέμα τιμής. Διότι θα ήταν ντροπή να αποκλειστούμε από την Καλλιθέα, μια ομάδα με την οποία μας χωρίζει μία κατηγορία. Μας... πήγε το παιχνίδι, δώσαμε κι εμείς τον καλύτερο εαυτό μας και καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, σχετικά εύκολα. Εξάλλου, παρά τα τελευταία αποτελέσματα, παραμένουμε μια μεγάλη ομάδα, που μπορεί να αποδώσει και να σκοράρει».

-Ηταν μεγάλη η πίεση για την πρόκριση;
«Σίγουρα ήταν. Όμως μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά το Κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος που μας απέμεινε. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να φθάσουμε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι το Κύπελλο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Αν παίξουμε καλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μαζί με τα πλέι οφ, θα έχουμε και την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Γιατί η ομάδα έχει τόσες μεταπτώσεις στην απόδοσή της;
«Είναι φυσιολογικό. Χρειάζεσαι χρόνο για να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα. Χρόνο για να παρουσιάσεις μια σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Άρα και λίγη παραπάνω υπομονή».

Περιμένοντας τη δική της… ανατολή

26/01/2013
 Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν Δημητρέλος και Βιντιάδης, οι οποίοι θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ στην Κίνα.

Περιμένοντας τη δική της… ανατολή
Τηλεφώνημα του Δημήτρη Βιντιάδη περιμένει ο Ανδρέας Δημητρέλος για να ενημερωθεί για το ταξίδι του Έλληνα εφοπλιστή στην Κίνα.

Ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης και να συναντηθούν για να μάθει τα αποτελέσματα των προσωπικών επαφών του Βιντιάδη στην Ανατολή.

Πιθανότατα οι δύο άνδρες να συναντηθούν τη Δευτέρα και τα μηνύματα που προκύπτουν από το περιβάλλον του εφοπλιστή είναι θετικά, όμως στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο περιμένουν αποδείξεις και ελπίζουν να σημειωθεί επιτέλους θετική έκβαση στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η SportDay γράφει ότι ο υποψήφιος επενδυτής ασχολήθηκε κυρίως με το να «σφραγίσει» τις συμφωνίες που είχε πάρει στο προηγούμενο ταξίδι του στη χώρα, ωστόσο δεν φαίνεται ότι εξασφάλισε στο 100% κάποιο... δώρο και για την ΑΕΚ.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κριθεί το μέλλον της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και αν ο Βιντιάδης ζητήσει λίγο ακόμα χρόνο, τότε ο Δημητρέλος θα του προτείνει να προχωρήσει σε μία «γερή» ταμειακή διευκόλυνση προς την ομάδα, ώστε να παραμείνει βιώσιμη και να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Έλληνα επιχειρηματία είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο. Η τρόικα δεν επιθυμεί την αύξηση των δόσεων και πλέον στην Ένωση βασίζονται στις προσωπικές σχέσεις που υπάρχουν με κάποια στελέχη της Κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση, μέσω απευθείας διαπραγμάτευσης με την Εφορία.

Τι παίζει με τον Βέγκα;

26/01/2013
 Στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι ο Βέγκα είναι ένα βήμα πριν τον ΠΑΟΚ! Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου του Βορρά υποστηρίζουν ότι –απλώς- έχουν μιλήσει…

Τι παίζει με τον Βέγκα;
Την στιγμή που στην Αργεντινή δημοσιεύματα φέρνουν τον Βέγκα να είναι πολύ σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει σε αυτόν την καριέρα του, στον Δικέφαλο του Βορρά παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά.

Δεν διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον με τον Αργεντινό τερματοφύλακα ωστόσο –σε καμία περίπτωση- δεν αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

«Μας προτάθηκε ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας, αλλά δεν έχει γίνει ούτε καν συζήτηση με τον εκπρόσωπό του», ανέφερε –χαρακτηριστικά- άνθρωπος της διοίκησης για το ζήτημα.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ φαίνεται να αποτελεί επικοινωνιακή τακτική της ΠΑΕ να παρουσιάζει τα μεταγραφικά ζητήματα λιγότερο… σοβαρά από την πραγματική τους διάσταση.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση του Βέγκα…

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν μιλήσει με τον εκπρόσωπο του Αργεντινού τερματοφύλακα και –μάλιστα- περισσότερο από μια φορά, αλλά πραγματικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βέγκα έχει τοποθετηθεί αυτομάτως στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Προτείνουν μονοετές στον Αγάνθο

26/01/2013
 Η πρόθεση όλων είναι να κρατήσουν τον Αγάνθο στις τάξεις της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Στον Άρη σκοπεύουν να μπουν άμεσα σε συζητήσεις προτείνοντάς του μονοετές συμβόλαιο.

Προτείνουν μονοετές στον Αγάνθο
Ο Αγάνθο έκανε γνωστό ότι έχει αρχίσει τις συζητήσεις για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως μέχρι στιγμής στο τραπέζι δεν έχουν νούμερα κάτι που δεν αποκλείεται όμως να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να τελειώσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα -γιατί όχι- και πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Θέλει όμως η διοίκηση να το κάνει διασφαλίζοντας παράλληλα και τα συμφέροντα του Άρη, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία αλλά και τις ιδιαιτερότητες στην περίπτωση του 32χρονου Ισπανού, που δηλώνει ότι έχει προτάσεις από την πατρίδα του.

Εκτιμάται ότι οι «κίτρινοι» θα προτείνουν στον Αγάνθο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας στο οποίο θα περιληφθούν συγκεκριμένοι όροι που θα ανεβάζουν το ποσό ανάλογα με τις συμμετοχές που θα κάνει και φυσικά με την επίτευξη των στόχων, ενώ θα υπάρχει και οψιόν για ακόμη ένα χρόνο.

Πλησιάζει στον Βόλο ο Χατζηπαντελίδης

26/01/2013
 Ίσως και εντός της ημέρας ο Χρήστος Χατζηπαντελίδης να βρεθεί στον Βόλο και να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό.

Πλησιάζει στον Βόλο ο Χατζηπαντελίδης
Δυνατά ακούγεται το όνομα του Χρήστου Χατζηπαντελίδη για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι Θεσσαλοί βρίσκονται σε επαφή με τον 32χρονο μέσο και μάλιστα είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο πρώην παίκτη της Νέας Σαλαμίνας, της Δόξας Δράμας και του Θρασύβουλου να βρεθεί στον Βόλο και να συζητήσει από κοντά με τους παράγοντες της ομάδας.

«Βλέπουν» Βελλίδη και Φωτάκη

26/01/2013
 Τις περιπτώσεις του Μάρκου Βελλίδη και Γιώργου Φωτάκη εξετάζουν πολύ «ζεστά» στον Ατρόμητο.

«Βλέπουν» Βελλίδη και Φωτάκη
Το πλάνο της επόμενης σεζόν καταστρώνουν ήδη στον Ατρόμητο.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι Σαρλ Ιτάντζ θα αποχωρήσει τους Περιστεριώτες το ερχόμενο καλοκαίρι και οι ιθύνοντες του συλλόγου ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται το όνομα του Μάρκου Βελλίδη.

Το συμβόλαιο του 26χρονου τερματοφύλακα με τον Άρη λήγει στο τέλος της σεζόν και είναι πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις, από τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» αναζητούν ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποκτηθούν ως ελεύθεροι και το ρίσκο της μεταγραφής τους είναι μικρό.

Την ίδια ώρα, όμως, στον Ατρόμητο εξετάζουν ακόμη δύο περιπτώσεις για τον «άσο».

Εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα, η ομάδα του Περιστερίου αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός επιτελικού χαφ, αφού ο Σουμπίνιο αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού.

Η περίπτωση που ξεχωρίζει για τους «κυανόλευκης» είναι εκείνη του Γιώργου Φωτάκη. Οι παράγοντες της «κυανόλευκης» ΠΑΕ παρακολουθούν στενά την υπόθεση του διεθνούς μέσου με τον ΠΑΟΚ και αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, αναμένεται να κάνουν κίνηση για να τον πάρουν στο Περιστέρι.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι «παγώνει» το ενδιαφέρον του Ατρομήτου για την απόκτηση του Φώτη Παπουλή μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ουντόζι. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ο παίκτης αποτελεί διακαή πόθο του Αναστόπουλου.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου