ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Eλλαδα-Ελβετια 0-0 (video)

Eλλαδα-Ελβετια 0-0 (video)

07/02/2013

Η Εθνική έκανε... αγγαρεία (0-0) κόντρα στην Ελβετία και στην Βοσνία τον Μάρτιο πρέπει να αλλάξει πρόσωπο για να προκριθεί στο Μουντιάλ 2014!
Έτσι έπαιξε

Ο Καρνέζης πήρε γάντια βασικού στην Εθνική. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Τοροσίδης, τα δύο στόπερ ήταν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος και αριστερά ο Σπυρόπουλος.

Στον άξονα ήταν οι Κατσουράνης και Καραγκούνης, δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας και το επιθετικό δίδυμο απάρτιζαν οι Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης. Με άλλα λόγια ένας σχηματισμός 4-4-2.

Απείλησε στην αρχή, προβλήματα στον άξονα

Στο 4ο μόλις λεπτό η Εθνική που μπήκε ορεξάτη και με καλά πατήματα στο γήπεδο είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Μετά από μπαλιά του Σαλπιγγίδη ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στην συνέχεια οι διεθνείς μας ανέβασαν και άλλο στροφές πιέζοντας αισθητά τους Ελβετούς για το 1-0. Στο 16' ο Μήτρογλου πήρε νέα κεφαλιά που βγήκε πάλι λίγο έξω έπειτα από σέντρα του Καραγκούνη.

Ο άξονας όμως της Εθνικής ήταν αρκετά βαρύς και όχι όσο γρήγορος έπρεπε ενώ ο Σαλπιγγίδης δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή μέρα για να βοηθήσει επιθετικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες να γίνονται είτε από τον Καραγκούνη που έβγαλε μεγάλη διάθεση και ψυχή είτε από τα άκρα.

Γενικά το κέντρο της Ελλάδας στο πρώτο μέρος είχε προβλήματα και στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας και στην δημιουργία φάσεων με συνέπεια από ένα σημείο και έπειτα οι Ελβετοί να πάρουν τα πάνω τους και να αρχίσουν το πρέσινγκ.

Ακυρώθηκε γκολ των Ελβετών

Στο 33' οι Ελβετοί που ξεκίνησαν σιγά σιγά να παίρνουν μέτρα προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Τζουρού και Μεχμέντι μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα της Εθνικής. Ο Τοροσίδης ήταν όμως εκεί για να κόψει την μπάλα.

Ένα λεπτό μετά ο Τζουρού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά και σκόραρε όμως 'χρεώθηκε' με επιθετικό φάουλ στον Τοροσίδη και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 38' ένα γύρισμα με λανθασμένο τρόπο από τον Σπυρόπουλο στον Μεχμέντι υποχρέωσε τον Καρνέζη να βγει και να διώξει μακριά την μπάλα.

Στο 45ο λεπτό η Εθνική μας είχε μία ακόμα καλή φάση για γκολ. Ο Σπυρόπουλος έβγαλε μπαλιά στον Χολέμπας εκείνος σούταρε όμως η μπάλα βρήκε πάνω στο σώμα του Τζουρού και από εκεί βγήκε κόρνερ.

Έκανε αλλαγές, δεν άλλαξε όμως εικόνα

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Σάντος έβαλε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Μανιάτη που είχε προβλήματα και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η εικόνα της Εθνικής μας δεν καλυτέρευσε όμως τόσο στα πρώτα λεπτά του Β' ημιχρόνου με τους Ελβετούς όσο και στην συνέχεια του ματς.

Ο Πορτογάλος βλέποντας αυτό το πρόσωπο έριξε στον αγώνα δύο φρέσκα πρόσωπα, τους Ταχτσίδη και Φορτούνη και ενώ οι Χολέμπας και Καραγκούνης πήγαν στον πάγκο. Το πρόσωπο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρουσίασε μία βελτίωση αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό ώστε να γίνει πολύ απειλητική.

Στην συνέχεια ο Σάντος έκανε και άλλες αλλαγές στην αναμέτρηση, θέλοντας να δει και άλλους ποδοσφαιριστές εν δράσει καθώς και το τι μπορούν να κάνουν. Ο χρόνος κυλούσε, φάσεις δεν έβγαιναν από την πλευρά της Εθνικής και ο κόσμος ζητούσε ένα γκολ που δεν ερχόταν.
Η Εθνική μας φώναξε για ένα πέναλτι στο 79' σε μαρκάρισμα στον Κονέ, σε μία φάση που δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη όμως. Στο 81' πάντως οι Ελβετοί είχαν ένα καλό σουτ με τον Ροντρίγκεζ που αποκρούστηκε και ένα λεπτό μετά μία προσπάθεια του Σβέγκλερ που πέρασε άουτ.

Στο 85' ένα γύρισμα του Αθανασιάδη βρήκε κόντρα και πέρασε κόρνερ ενώ στο 87' ο Μεχμέντι δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ... Τελευταία καλή φάση ήταν με το σουτ του Σπυρόπουλου στο 91' που πέρασε λίγο άουτ.

Τελικώς ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το 0-0 σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί αρκετά εύκολα και σχετικά γρήγορα... Οι διεθνείς μας δεν πήραν τον συγκεκριμένο αγώνα όσο σοβαρά χρειαζόταν και έβγαλαν αρνητικό πρόσημο.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου