ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

06/02/2013

Τελευταία ευκαιρία σε Βιντιάδη

04/02/2013
 Ή σε… 20 μέρες ή ποτέ! Αφού μεταφέρθηκε η πρόταση του Βιντιάδη για την ΑΕΚ (που περιλαμβάνει 13,5 εκατ. ως του χρόνου) Γ.Σ. και οπαδοί του έδωσαν τελευταία προθεσμία για να επιτύχει ρύθμιση των χρεών

Τελευταία ευκαιρία σε Βιντιάδη
Μέσα στο… αναμενόμενα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Παρουσία, λοιπόν, των καταληψιών οπαδών και εν μέσω έντονων πιέσεων που άσκησαν στη διοίκηση για το θέμα Βιντιάδη, τουλάχιστον ξεκαθαρίστηκε τι και ως πότε αναμένεται πλέον από την πλευρά του επίδοξου επενδυτή.

Όχι και λίγο βάσει της αβεβαιότητας που περιβάλλει το θέμα των συζητήσεων του με την ΑΕΚ για περισσότερους από έξι μήνες.

Πρώτα λοιπόν μεταφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση η ακριβής πρόταση του Βιντιάδη για την ΠΑΕ. Έτσι, δια στόματος του Ανδρέα Δημητρέλου, τονίστηκε ότι εκείνος έχει συγκεντρώσει 13,5 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων τα 9 εκατ. προτίθεται να τα καταθέσει για το διάστημα ως τις 30 Ιουνίου και τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. για την επόμενη σεζόν (2013/14).

Όλα αυτά φυσικά με απαραίτητη προϋπόθεση -όπως τόνισε ο Δημητρέλος και όπως του έκανε σαφές την Κυριακή ο Βιντιάδης- τη ρύθμιση των χρεών σε 48 δόσεις που θα αφαιρέσει από την πλάτη της ΠΑΕ το βάρος να καταβάλλει μηνιαίως περίπου 800.000 ευρώ.

Αφού εξασφαλίστηκε λοιπόν ότι η παρούσα διοίκηση θα παραμείνει στη θέση της μόνο έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα του επενδυτή (με τους καταληψίες οπαδούς να αποσπούν εγγράφως τις παραιτήσεις του Ανδρέα Δημητρέλου και των εκπροσώπων των μεγαλομετόχων, Βασίλη Σίμου και Βασίλη Γεώργα) αποφασίστηκε να δοθεί μια τελευταία προθεσμία στην πλευρά του Βιντιάδη.

Αυτή θα έχει ισχύ 20 ημερών, διάστημα στο οποίο η νυν διοίκηση θα μείνει στη θέση της, ενώ θα προστεθούν και τέσσερα επιπλέον μέλη (ένας εκπρόσωπος των καταληψιών, ένας της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ, ένας των υπόλοιπων συνδέσμων της ΑΕΚ κι ένας επιπλέον εκπρόσωπος των παλαιμάχων).

Έτσι, η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε (ύψους 25 εκατ. ευρώ και με τιμή μετοχής 1,12 ευρώ) θα τρέχει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Και ως τότε θα είναι το διάστημα που θα έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής για να κάνει την προσπάθειά του (μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο) για ρύθμιση των χρεών.

Εφόσον εκείνη φέρει λοιπόν αποτέλεσμα, στις 28 Φεβρουαρίου -όταν και ορίστηκε νέα Γενική Συνέλευση- θα μπορεί να γίνει μεγαλομέτοχος. Αν, από την άλλη, δεν τα καταφέρει ούτε αυτή τη φορά να παρουσιαστεί συνεπής (ή δεν καταφέρει να πείσει τους κρατικούς φορείς για την αναγκαιότητα της ρύθμισης) και εν τω μεταξύ δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, η ΠΑΕ θα βαδίσει στο μόνο ρεαλιστικό δρόμο που θα της απομένει και δεν είναι άλλος από το Πρωτοδικείο.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γ.Σ. όπως ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ

«Πραγματοποιήθηκε στις 04/02/2013 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΚ ΠΑΕ, στην οποία αποφασίσθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 25.000.000 ευρώ, με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διατεθούν σε επενδυτές, καταργουμένου του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με την καταβολή μετρητών ανά επενδυτή τουλάχιστον το ποσό των 50.000 ευρώ, με τιμή διαθέσεως 1,12 ευρώ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, που θα διατεθεί στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, με προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 25/02/2013.

Εκλέχθηκε δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα ανακοινωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης»
 

«Το μυαλό μου στο έμβλημα και στον κόσμο»

05/02/2013
 Ο Πάμπλο Γκαρσία θα παραμείνει στον «ιστό» του ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Το μυαλό μου στο έμβλημα και στον κόσμο»
Ο ίδιος ο Ουρουγουανός άσος, μετά την περιπέτεια της Δευτέρας και την κόντρα που φαίνεται πως ξεπεράστηκε με την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου», με προσωπική του δήλωση ξεκαθάρισε πως πέρασε δύσκολες στιγμές όσο δεν αγωνιζόταν και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο δικέφαλος και ο κόσμος της ομάδας. Τόνισε πως δεν είχε σκοπό να διχάσει τους φιλάθλους και πως θα δώσει και την ψυχή του για την ομάδα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Θέλω να πω κάποια λόγια για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές, γιατί δεν μπόρεσα να παλέψω με την ομάδα. Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να το αφήσω για πάντα. Όμως, το μυαλό μου ήταν συνεχώς στο έμβλημα και στον κόσμο.

Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να διχάσω. Εγώ θέλω να δω τον κόσμο ενωμένο. Ξέρω ότι δεν μου απομένει πολύς χρόνος για το ποδόσφαιρο, αλλά θα πεθάνω με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στα πόδια.

Θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο αυτούς τους μήνες για να πάρω πίσω την ψυχή μου που είχα χάσει. Συγγνώμη αν κάποιος αισθάνθηκε άσχημα, αλλά δεν είχα την πρόθεση να στενοχωρήσω κανέναν. Όλο αυτό βγήκε από την ψυχή μου.

Πάμπλο Γκαρσία»

Δίλημμα για τον Κουίνσι…

05/02/2013
 Ερωτηματικό αποτελεί η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για τον Κουίνσι, που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Δίλημμα για τον Κουίνσι…
Με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς έφυγε για το Λονδίνο ο Κουίνσι αλλά επέστρεψε υγιής και την Δευτέρα προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα! Το ζήτημα είναι ότι ο Γκανέζος ταξίδεψε στην αγγλική πρωτεύουσα χωρίς άδεια και όπως ήταν φυσικό κλήθηκε σε απολογία και αναμένεται να τιμωρηθεί.

Το θέμα είναι ότι το επόμενο ματς με την Skoda Ξάνθη έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή καρτών ο Τοτσέ και η κορυφή της επίθεσης είναι κενή μετά την αποχώρηση του Πετρόπουλου. Έτσι, ακόμη και στην μέτρια φετινή σεζόν ο Κουίνσι θα συγκέντρωνε υπό φυσιολογικές συνθήκες αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στη θέση του Ισπανού. Πλέον αναμένεται η απόφαση της διοίκησης, που μάλλον θα επιβάλλει κάποιο χρηματικό πρόστιμο στον παίκτη, ώστε να τον έχει στη διάθεσή του ο Φάμπρι.

Με Γιάννου και Μπέλιτς

05/02/2013
 Στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη στον Πλατανιά τέθηκαν οι Απόστολος Γιάννου και Νίκολα Μπέλιτς

Με Γιάννου και Μπέλιτς
Δύο σημαντικές προσθήκες ολοκλήρωσε ο Πλατανιάς, που απέκτησε τον Γιάννου δανεικό από τον ΠΑΟΚ και τον Μπέλιτς, που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο. Οι δύο παίκτες προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα τη Δευτέρα και υπολογίζονται κανονικά για το ντέρμπι παραμονής με τον Άρη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα Χανιά.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση στηρίζει τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά σε περίπτωση νέας ήττας, όλα τα ενδεχόμενα για την τεχνική ηγεσία είναι ανοιχτά.

«Ο Βιντιάδης ξέρει…»

05/02/2013
 Στην αποκάλυψη ότι το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ θα είναι τελείως άδειο τον Μάρτιο, προχώρησε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

«Ο Βιντιάδης ξέρει…»
Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ την Δευτέρα συζητήθηκε εκτενώς το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη. Ωστόσο, κάποια στιγμή παρενέβη ο οικονομικός διευθυντής της Ένωσης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα δεν σηκώνουν άλλη καθυστέρηση καθώς τον άλλο μήνα το ταμείο της ΑΕΚ θα είναι άδειο!

«Ο κ. Βιντιάδης είναι ενήμερος για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και για το γεγονός πως αν δεν βρεθούν χρήματα, αντέχουμε μέχρι το τέλος του μήνα. Το ξέρει αυτό, γιατί του το έχω μεταφέρει ο ίδιος προσωπικά σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μας», τόνισε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Το μυαλό στην Βέροια

05/02/2013
 Να αφήσει πίσω του τη σπουδαία νίκη επι του Ολυμπιακού και επικεντρωθεί στο ματς με τη Βέροια θέλει ο Ατρόμητος.

Το μυαλό στην Βέροια
Με διπλή προπόνηση ξεκινά σήμερα η προετοιμασία του Ατρόμητου για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βέροια, όπου η ομάδα του Αναστόπουλου θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο σπίτι του.

Το ευχάριστο για τον Ατρόμητο είναι ότι θα επιστρέψουν τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους στο Καραισκάκη και συγκεκριμένα οι Σουμπίνιο, Σκόνδρας, Φυτανίδης και Γιαννούλης. Ο Ματίας Ιγκλέσιας έχει να εκτίσει, άλλη μια αγωνιστική.

Μιλάει με Γέλεν, αλλά…

05/02/2013
 Ο μάνατζερ του Ιρένεους Γέλεν επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Πολωνός φορ αποτελεί εναλλακτική λύση ενός άλλου παίκτη για τη γραμμή κρούσης.

Μιλάει με Γέλεν, αλλά…
Μετά το «ναυάγιο» με τον Κρις Μπόιντ, στον Παναθηναϊκό έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής κι έχουν ξεχωρίσει τέσσερις περιπτώσεις παικτών. Μάλιστα έχουν κάνει ήδη τις σχετικές επαφές με ορισμένους εξ αυτών, όπως ο Ιρένεους Γέλεν, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ατζέντης του Πολωνού φορ, Τόμας Κάσμαρτσικ, μιλώντας στη SportDay.

«Ναι, μιλάμε με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε επαφή, αλλά δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε», τόνισε. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο 32χρονος διεθνής επιθετικός (29 συμμετοχές, 5 γκολ), που έμεινε το Δεκέμβριο ελεύθερος Ποντμπέσκιτζε Μπιέλσκο Μπιάλα της πατρίδας του κι έχει περάσει μεταξύ άλλων από Οσέρ και Λιλ, αποτελεί εναλλακτική λύση. Το ίδιο και ο 33χρονος Άγγλος Νταράιους Βασέλ, που προτάθηκε, όπως και ο Τζον Κάριου που είναι από το καλοκαίρι ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τη Γουέστ Χαμ.

Φημολογία που αναπτύχθηκε χθες ανέφερε ότι πιθανώς και σήμερα να είναι στην Ελλάδα ξένος επιθετικός για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Όπως και να’ χει, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες καθώς στις 11 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για απόκτηση ελεύθερου παίκτη. Πάντως οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμος ο φορ που θα αποκτηθεί για το ματς της Κυριακής απέναντι στη Skoda Ξάνθη, που θα λείψει ο τιμωρημένος Τοτσέ, λιγοστεύουν.

Δεν έπεισε και πληρώνει

Με πρόστιμο (ύψους 2.000 ή 3.000 ευρώ) αναμένεται να τιμωρηθεί ο Κουίνσι για την αναχώρησή του για το Λονδίνο δίχως άδεια. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Γκανέζος χθες (ότι τον κάλεσε εσπευσμένα ο μάνατζέρ του για μία προσωπική υπόθεση) δεν έπεισαν τους ανθρώπους της ομάδας, που θα ζητήσουν από τον παίκτη την έγγραφη απολογία του εντός πέντε ημερών και θα τον τιμωρήσουν. Πάντως ο Κουίνσι υπολογίζεται για το ματς με τη Skoda Ξάνθη και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί, αν και ο Φάμπρι έχει αρκετά παράπονα από την παρουσία του.

* Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος, υπέγραψε το παραχωρητήριο για το γήπεδο της Λεωφόρου και πλέον η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη έδρα μόλις ολοκληρωθούν τα έργα. Υπολογίζεται πως αυτό θα γίνει το αργότερο ως τα τέλη Μαρτίου, αν και γίνεται μια προσπάθεια να προλάβει η ομάδα το ματς με τον Πλατανιά στις 9 του επόμενου μήνα.

Σηκώνει τα μανίκια ο Μίτσελ

05/02/2013
 Κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δηλώσεις του , κέρδισε την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη και τώρα έφτασε η ώρα του Μίτσελ να αποδείξει με τη δουλειά του ότι μπορεί να κάνει καλύτερο τον Ολυμπιακό.

Σηκώνει τα μανίκια ο Μίτσελ
Πολλή δουλειά έχει μπροστά του ο Μίτσελ, ο οποίος ανέλαβε εν λευκώ την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ισπανός προπονητής καλείται να δώσει νέα αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους Πειραιώτες, αφού έχουν να δώσουν επτά αγώνες σε διάστημα τριών εβδομάδων και οι πέντε από αυτούς είναι εκτός έδρας!

Συγκεκριμένα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός, 09/02 για το πρωτάθλημα), την Λεβάντε (εκτός, 14/02 για το Europa League), την Ξάνθη (εκτός, 17/02 για το πρωτάθλημα), την Λεβάντε (εντός, 21/02 για το Europa League), τον Άρη (εντός, 24/02 για το πρωτάθλημα), τον ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός, 27/02 για το Κύπελλο) και τον ΟΦΗ (εκτός, 02/03 για το πρωτάθλημα).

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποχρεώσεις ξανά στην Ευρώπη, εφόσον καταφέρουν να περάσουν το εμπόδιο της Λεβάντε, ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», ο επαναληπτικός αγώνας στο Κύπελλο με τον ΠΑΣ και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Ο Μίτσελ πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παικτών της ομάδας, η οποία χρειάζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δύσκολου αυτού προγράμματος.

Το καλό για τον Ισπανό είναι ότι το πρωτάθλημα έχει σχεδόν κριθεί με την διαφορά των 13 βαθμών από τον δεύτερο και στο Κύπελλο έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά τον νικητή του ζευγαριού Βέροιας-Πανθρακικού.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η Λεβάντε δεν αποτελεί φόβητρο για τους Πειραιώτες, αλλά πρέπει να δείξουν την δέουσα προσοχή για να πάρει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League.

Ο 50χρονος προπονητής κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και όλοι είχαν να λένε για τον ευγενικό του χαρακτήρα και την διάθεσή του για δουλειά. Μάλιστα, χθες πήγε στου Ρέντη και είχε τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη, αφού πρώτα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Σήμερα θα γνωριστεί με τους νέους του παίκτες (εκτός των διεθνών που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες) και θα προσπαθήσει να τους παρουσιάσει από την πρώτη μέρα κιόλας τη φιλοσοφία του.

Οι προϋποθέσεις με τις οποίες ανέλαβε την ομάδα είναι καλύτερες από εκείνες του Ζαρντίμ και με τη δουλειά του μπορεί να κερδίσει και τον πιο απαιτητικό οπαδό του Ολυμπιακού…

ΑΕΚ… στα όρια

05/02/2013
 Εξαντλείται η υπομονή στην ΑΕΚ. Απαντήσεις για την κατάσταση στην ομάδα θα απαιτήσουν οι ποδοσφαιριστές, ωριμάζει η σκέψη για διοίκηση Πρωτοδικείου και λύση από τον κόσμο στο αδιέξοδο.

ΑΕΚ… στα όρια
Σαφείς απαντήσεις, εδώ και τώρα, για την κατάσταση στην ΑΕΚ και… πότε θα πληρωθούν τα πολλά (από τα ελάχιστα που εισπράττουν οι περισσότεροι) χρήματα που τους οφείλονται είναι έτοιμοι να ζητήσουν οι παίκτες της ομάδας.

Η υπόθεση Βιντιάδη μοιάζει με ιστορία δίχως τέλος, που παίζει με τα όρια αντοχής του κόσμου αλλά πρωτίστως των ποδοσφαιριστών που έχουν κουραστεί να κάνουν υπομονή και να βάζουν πλάτη, από τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Σήμερα αναμένεται αρχικά μέσω των αρχηγών τους να ζητήσουν από τη διοίκηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση απέναντί τους. Τα ταμεία είναι άδεια και η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως υπολογίζεται να τους μοιραστεί το 70% των εσόδων του ματς με τον ΠΑΟΚ στις 16 Φεβρουαρίου, χρήματα που προφανώς δεν αρκούν για να καλυφθούν οι πολύ μεγαλύτερες οφειλές. Εφόσον οι παίκτες δεν πειστούν από αυτά που θα ακούσουν, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμη πιο δυναμικές αντιδράσεις.

Ψάχνουν εναλλακτικό σχέδιο

Στον Δημήτρη Βιντιάδη δόθηκε μία τελευταία προθεσμία 20 ημερών για να κάνει επαφές με το Δημόσιο για το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ και να συμμετέχει στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας λεφτά, ωστόσο η αλήθεια είναι πως πλέον λιγοστοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να ελπίζουν σε λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ από τον 32χρονο εφοπλιστή. Μάλιστα δεν λείπουν κι όσοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τις δυνατότητες και τις πραγματικές προθέσεις του ενδιαφερόμενου επενδυτή, καθώς η ιστορία αυτή άρχισε τον Αύγουστο και στις αρχές Φεβρουαρίου παραμένει στο ίδιο σημείο.

Πολλοί έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα πως μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να δώσει λύση, εφόσον ενώσει τις δυνάμεις του. Πάντως κι αυτό είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχει αποτέλεσμα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήδη έχει αρχίσει να ωριμάζει η σκέψη πως ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου είναι αναπόφευκτος και πως θα χρειαστεί να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για τη σωτηρία της ΠΑΕ. Σημειώνεται πως μέχρι τέλη Μαρτίου η ΑΕΚ χρειάζεται 5-6 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση εν όψει της επόμενης σεζόν.

Άδεια Σπάτα

Με πολλές απουσίες αρχίζει σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ για το σημαντικό εκτός έδρας ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα. Θα λείπουν οι διεθνείς Μπουγαΐδης, Κατίδης, Βλάχος (Ελπίδων) και Φούντας (Νέων). Ο Έβαλντ Λίνεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει του προσεχούς ματς, αφού εκτός είναι ο τιμωρημένος Πετρόπουλος και οι τραυματίες Γκερέιρο και Αναστασόπουλος, ενώ δύσκολα θα είναι έτοιμος ο Γιάγκο. Πάντως διαθέσιμος θα είναι ο Ανάκογλου, που χθες άρχισε να προπονείται στα Σπάτα.

Ανανέωση το… γιατρικό

05/02/2013
 Νέο συμβόλαιο ετοιμάζεται να προτείνει η διοίκηση του Άρη στον Γιάννη Γιαννιώτα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στις μέτριες τελευταίες εμφανίσεις του.

Ανανέωση το… γιατρικό
Λύση στις μέτριες εμφανίσεις του Γιάννη Γιαννιώτα προσπαθούν να βρουν στον Άρη, ώστε ο νεαρός μεσοεπιθετικός να δείξει ξανά το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο αναγνωρίζουν ότι ο …χρονος παίκτης αποτελεί επένδυση για την ομάδα και απαιτούνται λεπτή χειρισμοί σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να δείξουν στον Γιαννιώτα ότι τον θεωρούν σημαντικό και για αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι Θεσσαλονικείς προσανατολίζονται να προσφέρουν νέο τριετές συμβόλαιο στον νεαρό ποδοσφαιριστή, με αποδοχές κλιμακωτές που θα του αποφέρουν πάνω από 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, θα του προταθεί αύξηση στη ρήτρα αποδέσμευσης που θα αγγίξει τουλάχιστον τα 2 εκατ. ευρώ.

*** Σήμερα θα παρθεί η απόφαση σε ποια δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα εκτίσει την τιμωρία του ο Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήταν χθες σε δίλημμα, αφού και τα τέσσερα είναι υψίστης σημασίας (Πλατανιά, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Βέροια).

Πώς πείστηκε ο Γκαρσία

05/02/2013
 Στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν θα παραμείνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Πώς πείστηκε τελικά ο Ουρουγουανός χαφ από τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Πώς πείστηκε ο Γκαρσία
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία τελικά ο Ουρουγουανός χαφ θα παραμείνει στην ομάδα.

Το προσωπικό πρόβλημα του 36χρονου παίκτη με τον Γιώργο Δώνη ήταν η διαχείριση της επιστροφής του στην ενεργό δράση και ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ωστόσο, μετά από δύο συναντήσεις που είχε με τον Ζήση Βρύζα και τους Τσιστιακόφ, Δώνη, Γεωργιάδη, Καγιόγλου και Γιαννόπουλο στη τρίτη πείστηκε να μην λυθεί το συμβόλαιό του.

Ο Γκαρσία συναντήθηκε χθες το πρωί (γύρω στις δέκα) με τον Βρύζα, ο οποίος είχε λάβει γνώση του θέματος και αναγνωρίζοντας τι σημαίνει για τους οπαδούς ο συγκεκριμένος παίκτης.

Στην πρώτη δίωρη συνάντηση, ο Βρύζας προσπαθούσε να ηρεμήσει τον παίκτη, όμως εκείνος με πολύ μεγάλη ψυχραιμία του εξήγησε πως έχει αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία του με τον «Δικέφαλο».

«Εχω περάσει και εγώ ανάλογα προβλήματα. Κάνε μία προσπάθεια, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση», του έλεγε ως πρώην ποδοσφαιριστής ο πρόεδρος της, αλλά ο Γκαρσία εμφανιζόταν αμετάπειστος: «Εχω ένα βάρος μέσα μου. Δεν είμαι καλά. Δεν είμαι ευτυχισμένος. Εχω μία πέτρα στο στήθος και θέλω να την πετάξω από πάνω μου».

Μετά από λίγες ώρες οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ξανά και, παρουσία του Τσιστιακόφ αυτή τη φορά, έγινε προσπάθεια να αλλάξει απόφαση ο 36χρονος παίκτης και να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα (μετά τις 17:00), οι Βρύζας και Τσιστιακόφ συγκάλεσαν σύσκεψη στα γραφεία της Τούμπας, όπου αναλύθηκαν οι απόψεις του Γκαρσία και έψαξαν να βρουν λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Πάμπλο, δεν θέλω να κάνω κακό σε εσένα, δεν γίνεται να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ…», είπε ο Δώνης στον Γκαρσία και μετά από μερικές ακόμα πιέσεις, τελικά Γκαρσία πείστηκε να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, επιστρέφοντας από αύριο στις προπονήσεις.

Ολυμπιακός και μετά ανανεώσεις

05/02/2013
 Ο προσεχής αγώνας με τον Ολυμπιακό προέχει στον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να συζητήσουν τις ανανεώσεις των συμβολαίων ορισμένων παικτών της ομάδας.

Ολυμπιακός και μετά ανανεώσεις
Στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στρέφεται η προσοχή των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης.

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν «στοίχισε» στους Αρκάδες, αφού μετά και το «Χ» του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη παρέμειναν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, Μπακασέτας μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και οι Σέτι, Κάφα, Κοντοές αγωνίστηκαν χθες στο οικογενειακό διπλό με την ομάδα Νέων.

Μετά το παιχνίδι με τους Πειραιώτες, η διοίκηση του Αστέρα θα ασχοληθεί με τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν το καλοκαίρι. Όπως γράφει η SportDay, oi Περόνε, Πιπίνης και Σανκαρέ θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα να συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Είναι δεδομένη η επιθυμία για παραμονή και από τις δύο πλευρές και όλα δείχνουν ότι το θέμα θα κλείσει άμεσα.

Φεύγει ο Μαρκόφσκι από την Ξάνθη

05/02/2013
 Στην Σέριφ Τίρασπολ είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος δεν υπολογίζεται πλέον από την Skoda Ξάνθη.

Φεύγει ο Μαρκόφσκι από την Ξάνθη
Παρελθόν από την Skoda Ξάνθη αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Μάρκο Μαρκόφσκι.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε ότι δεν υπολογίζει τον Σέρβο επιθετικό, αφού μετά το πρόβλημα του Μπεν Ονουάτσι (πέθανε η αδερφή του) χρησιμοποίησε τον Αντώνη Ράνο στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας και άφησε εκτός τον παίκτη.

Δεν αποκλείεται ο Μαρκόφσκι να φύγει μέσα στις επόμενες ώρες από την ακριτική πόλη, αφού η Σέριφ Τίρασπολ φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη θα πάρει κάποια χρήματα και ο παίκτης θα πάει σε μία ομάδα όπου θα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Γκιγέρμο: «Καρλίνος, για σένα»

05/02/2013
 Τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανθρακικό αφιέρωσε στον Καρλίνος ο Γκιγέρμο Πέρες.

Γκιγέρμο: «Καρλίνος, για σένα»
Στον πολύ καλό του φίλο, Καρλίνος, με τον οποίο πήγαν μαζί στη Βέροια αφιέρωσε o Γκιγέρμο Πέρες τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, παίρνοντας το πολυπόθητο τρίποντο που τους απομάκρυνε από τη ζώνη υποβιβασμού.

Μάλιστα, ο Ισπανός μέσος τόνισε στη “Sportday” πως η «Βασίλισσα του Βορρά» δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται για την παραμονή της στην κατηγορία, δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζει στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη “Sportday”:

«Είναι η πρώτη μου φορά που πετυχαίνω δύο γκολ σε έναν αγώνα, τα οποία αφιερώνω στον Καρλίνος. Μαζί ήρθαμε στη Βέροια και δεν υπάρχει μέρα που να μην έχουμε βρεθεί», δήλωσε ο Γκιγέρμο, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε πως μπορεί να πάει οπουδήποτε αρκεί να παίζει ποδόσφαιρο.

«Η δίψα μου για μπάλα ήταν ικανή να με στείλει στην άκρη της γης».

Ξεκαθαρίζει με Καφέ

Συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας θα έχει σήμερα (Τρίτη, 5/2) ο Παντελής Καφές από την οποία θα κριθεί αν τελικά ο αρχηγός θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα των νεοφώτιστων.

Από την άλλη, όσον αφορά στον Ίσραελ η Βέροια βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με την ισπανική ομοσπονδία με σκοπό να στείλει τα απαραίτητα έγραφα στην ΕΠΟ που θα δώσουν το… πράσινο φως στον παίκτη να αγωνιστεί.

«Θα έβγαινε κάποια στιγμή η κούραση»

05/02/2013
 Τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού θέλησε να καλύψει ο Παύλος Δερμιτζάκης με τη χθεσινή του ομιλία πριν από την προπόνηση της ακριτικής ομάδας.

«Θα έβγαινε κάποια στιγμή η κούραση»
Στην κούραση χρέωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης, μιλώντας στους παίκτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, την άσχημη εμφάνιση του Πανθρακικού στην ήττα από τη Βέροια.

Ο 44χρονος τεχνικός αναγνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν επιβαρυνθεί από τους συνεχόμενους αγώνες, όμως έδωσε το σύνθημα για το ερχόμενο ματς με τον Λεβαδειακό.

«Θα ήταν άδικο από την πλευρά μου να σας χρεώσω αυτή την ήττα και δεν θα το κάνω», ανέφερε αρχικά ο Καβαλιώτης τεχνικός και πρόσθεσε:

«Είδα κούραση και το καταλαβαίνω. Παίξαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και κάποια στιγμή θα έβγαινε. Ηταν η χειρότερη εμφάνιση και την αφήνουμε πίσω. Κοιτάμε μπροστά και το μπροστά είναι ο Λεβαδειακός, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε…».

Εν τω μεταξύ, ο Κουτσόπουλος υπέστη θλάση (θα μείνει 20 μέρες εκτός) και τη θέση του θα πάρει ο Βρονταράς.

Χρήματα εδώ και τώρα

05/02/2013
 Την αναγκαιότητα για άμεση εισροή ρευστού στα ταμεία της ΑΕΚ τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Χρήματα εδώ και τώρα
Αναγκαία είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και η ταχύτερη δυνατή ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης χαρακτήρισε σταθερή κι επαναλαμβανόμενη τη βούληση του Δημήτρη Βιντιάδη να επενδύσει, αλλά στάθηκε στις δυσκολίες της υπόθεσης. Παράλληλα τόνισε πως με σωστή διαχείριση είναι εφικτή η εξασφάλιση αδειοδότησης της ΠΑΕ, ενώ τόνισε πως είναι βάσιμες οι ελπίδες για εκχώρηση στο Δημόσιο των χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Αναλυτικά, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:
- την τοποθέτησή του πως «αν δεν μπουν χρήματα, η ΑΕΚ αντέχει ως το τέλος του μήνα»: «Ήταν η απάντηση σε μία ερώτηση με βάσει κάποια στοιχεία που είχαμε πει και στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια εταιρεία είναι το οικονομικό. Θα πρέπει να μπουν χρήματα στην ομάδα για να επιβιώσει. Αν αυτό σημαίνει ότι θα μπουν σε 10 ή 20 μέρες εξαρτάται από τη ροή των υπόλοιπων καταστάσεων. Είναι διαφορετικό π.χ. να έχεις εισπράξεις από ένα ματς και άλλο να μην έχεις ούτε ένα σεντ στα ταμεία σου».

- το αν υπάρχει κίνδυνος «λουκέτου» στην ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να πάει για κλείσιμο ή λουκέτο η ΑΕΚ, απλώς δεν θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Και τώρα η ΑΕΚ δεν είναι συνεπής. Υπάρχουν μια σειρά από υποχρεώσεις που πρέπει να δρομολογηθούν».

- την αναγκαιότητα ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο: «Το ποσό που απαιτείται θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο. Άλλο να έχουμε 48 κι άλλο 10 δόσεις. Προσπαθούμε στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας να ρυθμίσουμε τα χρέη όσο καλύτερα γίνεται. Ο κ. Βιντιάδης λέει πως το ποσό που θα απαιτείται μηνιαίως για να υπάρχει ρευστότητα θα πρέπει να είναι γύρω στις 350.000 ευρώ το μήνα. Είναι ένα νούμερο που αντέχει κάποιος που έχει διάθεση να επενδύσει στην ομάδα».

- τις προθέσεις του Δ. Βιντιάδη: «Έχω συναντηθεί μαζί του στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν προκύπτει κάτι καινούριο. Υπάρχει σταθερή κι επαναλαμβανόμενη βούληση ενός επιχειρηματία να μπει στην ομάδα. Όσον αφορά στο θέμα των ρυθμίσεων, είναι μια αγωνία όλων των επιχειρήσεων, όχι μόνο των ΠΑΕ. Η ασυνέπεια οφείλεται και στην αντίστοιχη ασυνέπεια στο θέμα του φορολογικού. Λέγαμε τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο, το Δεκέμβριο ότι θα περάσει το φορολογικό και δεν έγινε. Αυτό δεν εξαρτάται από μας, αλλά από την Πολιτεία. Δεν νομίζω πως ο κ. Βιντιάδης πρέπει να πείσει τη διοίκηση, αλλά πρώτα από όλα τους μετόχους και τον κόσμο. Μην ξεχνάτε το γεγονός ότι από τον Αύγουστο που ξεκίνησε αυτή η ιστορία έχει δημιουργηθεί στον κόσμο μια κούραση με αυτό το θέμα. Επειδή έχω ζήσει και στο παρελθόν τη μεταβίβαση των μετοχών, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει κρατήσει αυτή η ιστορία 4 και 5 μήνες. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που χρειάστηκαν ένα και ενάμιση χρόνο για να μπουν καινούριοι επενδυτές».

- το πρόβλημα της αδειοδότησης: «Η ΑΕΚ δεν έχει πολυτέλεια να περιμένει. Έχουμε το θέμα της αδειοδότησης μπροστά μας και νομίζω ότι ως ένα μεγάλο βαθμό θα τα καταφέρουμε με διακανονισμούς. Όσον αφορά στους πιστωτές, έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία γιατί το κάναμε από τη στιγμή που ζήτησε ο κ. Βιντιάδης το κούρεμα. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο. Αν γίνει μια σωστή αναδιάρθρωση της ομάδας, η ΑΕΚ θα ‘βγει’».

- τις χθεσινές αποφάσεις της ΓΣ: «Χθες η απόφαση της ΓΣ ήταν σωστή. Από τη μία προκήρυξε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως τις 25 Φεβρουαρίου και από την άλλη αποφάσισε να κάνει νέα γενική συνέλευση σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Στο δεύτερο σενάριο θα προκηρυχτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα την προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο».

- το ενδεχόμενο ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου: «Το μόνο που προσφέρει η λύση Πρωτοδικείου είναι πως όποιοι αναλάβουν διοίκηση δεν θα έχουν ευθύνη για τα παλιά χρέη, παρά μόνο για όσα προκύψουν στη συνέχεια. Αυτοί που θα αποφασίσουν να αναλάβουν να εκπροσωπούν την ΑΕΚ με την υπογραφή τους, θα βρεθούν την ίδια στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα των χρεών με μια διοίκηση Πρωτοδικείου. Άλλο πράγμα το εμπορικό δίκαιο κι άλλο το αθλητικό. Ας έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Δεν νομίζω ότι το Πρωτοδικείο είναι λύση».

- την τελευταία φορά που έβαλαν χρήματα οι μεγαλομέτοχοι: «Νομίζω πως η τελευταία φορά που έβαλε χρήματα ο κ. Νοτιάς ήταν στην αρχή του καλοκαιριού. Δεν συμμετείχε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που είχαν προκηρυχτεί τότε, είχε παραιτηθεί του δικαιώματος. Υπάρχει ένα κομμάτι από τους Supporters, που είναι ο δεύτερος μεγαλομέτοχος και κατά καιρούς βάζουν κάποια χρήματα».

- την προσπάθεια εκχώρησης χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο: «Θα μιλήσω ως οικονομικός διευθυντής. Εμείς έχουμε την ευθύνη να κάνουμε προϋπολογισμούς με πραγματικά δεδομένα. Η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρονοβόρα και κανένας οικονομικός διευθυντής δεν θα ήταν σώφρων υπολογίζοντας λεφτά από οποιαδήποτε δικαστική υπόθεση. Αυτό που συζητήθηκε είναι το θέμα της εκχώρησης των χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο από την υπεξαίρεση. Πρέπει να το κάνει γιατί είναι μια διαδικασία στην οποία συμμετέχει. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αν έχετε έναν ενοικιαστή και δεν σας πληρώνει τα ενοίκια, μπορείτε να εκχωρήσετε τα χρήματα που σας χρωστά. Είναι κάτι που προβλέπεται. Μιλάμε για απόφαση του Υπουργείου που αφορά τον συμψηφισμό χρεών. Δεν χάνει κάτι το Δημόσιο ούτε σου χαρίζει κάτι. Αν δεν πάρει τα χρήματα από την εκχώρηση, πάλι θα τα χρωστά η ομάδα. Δεν ζητάμε να χάσει το Δημόσιο ή να μας χαρίσει κάτι».

Τριπλή χαρά για Λίνεν

05/02/2013
 Κανονικά προπονήθηκαν Γκερέιρο, Ρίκκα και Γιάγκο λύνοντας τα χέρια του Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ εν όψει Κέρκυρας.

Τριπλή χαρά για Λίνεν
Μέσα στην ανησυχία που υπάρχει για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ, ο Έβαλντ Λίνεν βρήκε ένα λόγο να χαμογελά. Ο Γερμανός προπονητής είδε με ικανοποίηση την Τρίτη να προπονούνται κανονικά οι Ρότζερ Γκερέιρο, Αντώνης Ρίκκα και Γιάγκο Φερνάντες.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε υποστεί κάκωση μηνίσκου, αλλά κόντρα σε όλες τις προβλέψεις γυμνάστηκε κανονικά από σήμερα. Ο Αντώνης Ρίκκα ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε, ενώ ο Γιάγκο Φερνάντες άφησε πίσω του (ελπίζει μόνιμα) τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Ατομικό έκανε ο Χρήστος Αρκούδας, καθώς ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος από τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες, αλλά κι αυτός αύριο θα μπει σε φουλ ρυθμούς.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι διεθνείς Βαλεντίνος Βλάχος, Γιώργος Κατίδης, Μαυρουδής Μπουγαΐδης και Ταξιάρχης Φούντας. Για το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Αντώνης Πετρόπουλος (επικρατέστερος να πάρει τη θέση του είναι ο Φουρτάδο) και ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Αναστασόπουλος, που έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Αντίθετα, διαθέσιμος θα είναι ο Δημήτρης Ανάκογλου, που σήμερα προπονήθηκε για πρώτη φορά με όλη την ομάδα (χθες έκανε μόνος του στα Σπάτα).

Η προετοιμασία της ΑΕΚ θα συνεχιστεί την Τετάρτη με προπόνηση στις 11:00.

Πλήγμα με Κουίνσι!

05/02/2013
 Χάνει για μία εβδομάδα τον Κουίνσι ο Παναθηναϊκός λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Λειψανδρία στην επίθεση, αφού τιμωρημένος είναι ο Τοτσέ και τραυματίας ο Φορναρόλι.

Πλήγμα με Κουίνσι!
Ο Γκανέζος μένει εκτός για μια εβδομάδα, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς και ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Ξάνθη με… λειψή επίθεση.

Ο Κουίνσι ήταν μια επιλογή για το ματς της Κυριακής, μια και ως γνωστόν ο Τοτσέ θα απουσιάζει, λόγω καρτών.

Πλέον, μετά τον σημερινό τραυματισμό του πρώτου, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προπόνηση, ο Φάμπρι «πονοκεφαλιάζει», μια και θα πρέπει να πειραματιστεί ακόμη περισσότερο για να δει ποιον ποδοσφαιριστή θα βάλει στη θέση του φορ.

Από εκεί και πέρα, οι Χουχούμης, Φορναρόλι και Βιτόλο έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα, ταχύτητες, πλειομετρικές ασκήσεις και δίτερμα, με έμφαση στην τακτική.

Έλαβαν υποσχέσεις, περιμένουν απαντήσεις

05/02/2013
 Ένα μέρος των (πολλών οφειλομένων) θα εισπράξουν οι παίκτες της ΑΕΚ την Πέμπτη, όπως ενημέρωσε τους συμπαίκτες του ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος. Απαντήσεις για Βιντιάδη ζητούν οι παίκτες.

Έλαβαν υποσχέσεις, περιμένουν απαντήσεις
Η νέα καθυστέρηση στην κατάληξη του σίριαλ Βιντιάδη έφερε τους παίκτες της ΑΕΚ στα όριά τους. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επικοινώνησε με τον Ανδρέα Δημητρέλο για να τον ρωτήσει αν υπάρχει «φως» σχετικά με τα πολλά οφειλόμενα προς τους παίκτες της ομάδας και ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε πως μέχρι την Πέμπτη θα λάβουν ένα μέρος από τα έσοδα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Παράλληλα υπήρξε ανάλογη δέσμευση για καταβολή ενός ακόμη μέρους των δεδουλευμένων από τις εισπράξεις στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που ακολουθούν.

Ο γκολκίπερ της «Ένωσης» ενημέρωσε σχετικά τους συμπαίκτες του, αλλά επειδή η πληρωμή τους με βάση τις εισπράξεις αγώνων δεν αποτελεί εγγύηση για το μέλλον και δεν παρέχει καμία σιγουριά, οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν ραντεβού με τον Ανδρέα Δημητρέλο προκειμένου να μάθουν για τις εξελίξεις στο θέμα του επενδυτή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα των «κιτρινόμαυρων» και η συνάντηση θα γίνει το αργότερο την Πέμπτη.

«ΠΑΟΚ ενωμένος… δυνατός»

05/02/2013
 Έκκληση για ενότητα, χωρίς εύκολη κριτική και λαϊκά δικαστήρια, απευθύνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της, με ύφος που ξεκαθαρίζει στους οπαδούς πως υπάρχει διοίκηση που παίρνει αποφάσεις.

«ΠΑΟΚ ενωμένος… δυνατός»
Οι έντονες αντιδράσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία απέναντι στον Άρη (2-2) προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια στη διοίκηση της ΠΑΕ. Με ανακοίνωση καθιστά σαφές πως υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα το καλό του συλλόγου και αφήνει να εννοηθεί πως δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν.

Παράλληλα η διοίκηση ζητεί ενότητα, αφού αυτή αποτελεί μαζί με τη σκληρή δουλειά απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. απευθυνόμενη σε όλους τους φιλάθλους της θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ύστερα από τον αγώνα με τον Άρη και την επιστροφή της αποστολής στην Τούμπα, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση της ΠΑΕ βρέθηκαν απέναντι σε αρκετούς οπαδούς, οι οποίοι εξέφρασαν διάφορα… περίεργα αιτήματα, όπως: ποιους πρέπει να απολύσουμε, ποιους πρέπει να προσλάβουμε, ποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζουν κ.α.

Αυτό είναι ένα θέμα που επιβάλλεται να σχολιάσουμε και να ξεδιαλύνουμε. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ένας σύλλογος με ισχυρές παραδόσεις με πλούσια και ένδοξη ιστορία γεμάτη υπέρλαμπρες νίκες και επιτυχίες. Το καλοκαίρι του 2012 έγινε ένα νέο ξεκίνημα προκειμένου να γραφτούν νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας. Ανέλαβε ένας άνθρωπος με μεγάλες φιλοδοξίες βγάζοντας την ΠΑΕ από την αφερεγγυότητα, προσφέροντας ελπίδα και όραμα για μια ομάδα υγιή, ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη.

Ακόμη, όμως, πρέπει να κάνουμε πολλά για να μετατρέψουμε τον Π.Α.Ο.Κ. σε μια ανταγωνιστική ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος επιβάλλεται να ισχύει ένας απαράβατος όρος:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Μαζί στις χαρές, μαζί και στις δύσκολες καταστάσεις, μαζί σε κάθε περίπτωση όλοι εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ., από τα παιδιά της Ακαδημίας μας ως τον απλό φίλαθλο στην εξέδρα, ως τον ιδιοκτήτη πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον!

Τώρα που δημιουργείται μια νέα ομάδα ο καθένας πρέπει να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε σε κανέναν να διαταράσσει την ηρεμία της ομάδας. Όποιος θέλει να αποσταθεροποιήσει το κλίμα στην ομάδα θα αναγκαστεί να αντιταχτεί σ’ αυτήν και τελικά θα αποτύχει. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να είναι κοντά μας και μαζί να συμμετάσχουμε στην δημιουργία της νέας ομάδας, του νέου Π.Α.Ο.Κ. Πρέπει, όμως, να είμαστε ενωμένοι!

Οποιαδήποτε απόφαση, είναι σωστό να λαμβάνεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, ειδάλλως αυτή δεν θα έχει μέλλον. Μπροστά στο παρελθόν υποκλινόμαστε, όμως μπροστά στο μέλλον σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε! Μπορούμε και πρέπει να στηριζόμαστε στο παρελθόν, αλλά δεν θα ζήσουμε σ’ αυτό. Φιλοδοξώντας να έχουμε την υποστήριξη όλων, προχωράμε στο μέλλον
».

«Πόλεμος» για τα Περιβόλια

05/02/2013
 Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πλατανιά και του ΑΟ Χανίων για το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

«Πόλεμος» για τα Περιβόλια
Για υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά από μέλη της διοίκησης του ΑΟ Χανιών κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Πλατανιάς, απαντώντας στις αιχμές περί ευνοϊκής μεταχείρισης από τις αρχές της πόλης.

Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της Σούπερ Λίγκας έκανε σαφές πως αν δεν αλλάξει η στάση των μελών της διοίκησης της ομάδας του ΑΟ Χανιών δεν θα συναινέσουν στο να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, επειδή διαχρονικά ενεργεί πάντα με διαφάνεια και κινείται στο φως και όχι στα… σκοτάδια «ανεπίσημων» σελίδων στο Διαδίκτυο λιγοστών υβριστών – λασπολόγων, οι οποίοι -υποτίθεται ότι- εκπροσωπούν ιστορικό σωματείο της πόλης μας, δηλώνει ότι η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, την ανακατασκευή του και το θέμα της χρήσης του έχει ως εξής:

1. Μετά την άνοδο του Πλατανιά Χανίων στη Super League ήταν υποχρέωση της πολιτείας η διάθεση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων για τη διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μας. Οι ισχυρισμοί περί «καλής διάθεσης» κάποιων άλλων για «να παίξει και ο Πλατανιάς» μόνο γέλια προκαλούν.

2. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του μόνο γηπέδου στα Χανιά, στο οποίο θα μπορούσαν να διεξαχθούν αγώνες του πρωταθλήματος της Super League, έγινε από τον Δήμο Χανίων, που είχε την υποχρέωση, όχι στην Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, αλλά στους Χανιώτες φιλάθλους, οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία παρακολουθούν, τη φετινή περίοδο, μία Χανιώτικη ομάδα να αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

3. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων συνέδραμε σημαντικά για τον έγκαιρο εκσυγχρονισμό και την ταχεία αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων:

- Με ένα ποσό ύψους 180.000 ευρώ για: την πλήρη κατασκευή του αποστραγγιστικού συστήματος του γηπέδου, την πλήρη κατασκευή του αρδευτικού συστήματος ποτίσματος του χλοοτάπητα του γηπέδου, την πλήρη εργασία προμήθειας και εγκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου και την προμήθεια 650 πλαστικών καθισμάτων.

- Για την αγορά και τοποθέτηση των δημοσιογραφικών και άλλων θεωρείων (μπουθ), αξίας 45.000 ευρώ, που υπάρχουν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και στα οποία στεγάζονται σε κάθε αγώνα, πλην των δημοσιογράφων και του τηλεοπτικού συνεργείου της NOVA, η Ελληνική Αστυνομία και η Στατιστική Υπηρεσία (Galanis Sports Data).

- Με ένα ποσό ύψους 15.000 ευρώ για την αγορά και την τοποθέτηση της υποδομής για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

- Με ένα ποσό ύψους 15.000 ευρώ, προσφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Στέλιου Βαρουξάκη, για την προμήθεια της άμμου.

- Τέλος, έγινε προσφορά, από τον α’ αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, όλων των εργασιών
που εκτελέστηκαν από τα συνεργεία του. Οι εργασίες αυτές δεν ήταν λίγες, όπως καλά γνωρίζουν οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

4. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων πληρώνει στο ακέραιο, στον Δήμο Χανίων, άρα στην τοπική κοινωνία, όλες τις υποχρεώσεις της (φόρους) για κάθε αγώνα που διεξάγεται στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Συγκεκριμένα, καταβάλει από 3.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ, ανά αγώνα, στον Δήμο Χανίων. Επίσης, παρά τη μη υποχρέωσή της, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κατέθεσε εγγυητική στον Δήμο Χανίων, ύψους 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση της καλής χρήσης του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων. Μήπως θυμούνται οι υβριστές – λασπολόγοι αν έχει πληρωθεί ποτέ ο Δήμος Χανίων για τη χρήση του γηπέδου παλαιότερα από άλλη ομάδα;

5. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων καταβάλει φέτος το ποσό των 70.000 ευρώ στη Super League για τη συντήρηση – φροντίδα του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων. Και το καταβάλει η ομάδα μας, γιατί δικαιωματικά πήρε τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων από τον Δήμο Χανίων, σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 8, του Κανονισμού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και το άρθρο 7, παρ. 4, της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League.

6. Έναντι όλων αυτών, η προσπάθεια των λιγοστών υβριστών – λασπολόγων ήταν:

- Να κωλυσιεργήσουν τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του γηπέδου, με ισχυρισμούς για δήθεν «διαπλεκόμενες ατασθαλίες».

- Να υβρίζουν τον δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη επειδή έκανε το «έγκλημα» να παραχωρήσει τη χρήση του γηπέδου στη Super League για να διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος στα Χανιά.

- Να υβρίζουν, μέσω… ανεπίσημων ανακοινώσεων, τον α’ αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, γιατί ποτέ δεν του συγχώρησαν ότι η βοήθειά του, τόσο προς την ομάδα μας για την ανοδική της αγωνιστική πορεία τα τελευταία χρόνια, όσο και προς τον Δήμο Χανίων, για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, ήταν και μεγάλη και καθοριστική.

- Να μη συμμετέχουν ούτε με ένα ευρώ στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τού -κατά τα λεγόμενά τους- «δικού τους γηπέδου».

7. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το ιστορικό σωματείο του Α.Ο. Χανιά, το οποίο σέβεται απόλυτα και τιμά, όπως σέβεται απόλυτα και τιμά τους φίλους της ιστορικής ομάδας της πόλης μας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι από τη στιγμή που έχει αυτή την προκλητική, απαράδεκτη και προσβλητική αντιμετώπιση από συγκεκριμένα δυο – τρία άτομα, τα οποία εμπλέκονται στη Διοίκηση του ιστορικού σωματείου και τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσβάλλουν και να μειώνουν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα του Α.Ο. Χανιά, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ στην παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, για την αναβάθμιση, αλλά και για τη χρήση του οποίου κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει σημαντικά ποσά και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο. Δηλώνει, δε, ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα αν η υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση και συμπεριφορά δεν αλλάξει ριζικά.

Εξαίρεση αποτελεί η ομάδα του Θησέα Περιβολίων, στην οποία ουσιαστικά ανήκε το γήπεδο και την οποία η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων βοηθά και υλικά και ηθικά για την επιβίωσή της.

Η χρήση και η συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων είναι αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Χανίων στην Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, η οποία καταβάλει όλους τους προβλεπόμενους φόρους στον ιδιοκτήτη του γηπέδου, Δήμο Χανίων και έχει ως στόχο να διατηρήσει το συγκεκριμένο γήπεδο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενεί αγώνες της ανώτατης ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας μας, τους οποίους θα μπορούν να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι του Νομού Χανίων».

Μαζεύουν… like για να φύγει ο Δώνης

05/02/2013
 Την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη από τον ΠΑΟΚ, ζητούν οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» μέσω γκρουπ που δημιούργησαν στο facebook…

Μαζεύουν… like για να φύγει ο Δώνης
Το επίπεδο δημοφιλίας του Γιώργου Δώνη στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι στο χαμηλότερο σημείο από τη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του προπονητή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον Έλληνα τεχνικό εντάθηκε μετά το ντέρμπι με τον Άρη (2-2), με τον κόσμο να τον αποδοκιμάζει στην Τούμπα.

Από την Κυριακή μάλιστα έχει κάνει την εμφάνισή του ένα γκρουπ στο facebook, με …αίτημα να απομακρυνθεί άμεσα και στη θέση του να έρθει ένα μεγαλύτερο όνομα.

«Διώξτε το Δώνη και φέρτε ένα κανονικό προπονητή στον ΠΑΟΚ», είναι το περιβόητο γκρουπ, στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και μέλη που καλούν τους υπόλοιπους να μείνουν συσπειρωμένοι.

Εκτός με Ολυμπιακό και Βέροια ο Αγκάνθο

05/02/2013
 Στα παιχνίδια του Άρη με Ολυμπιακό και Βέροια αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εκτός με Ολυμπιακό και Βέροια ο Αγκάνθο
Ο Νταβίντ Αγκάνθο έχει εξαιρετική… σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά και με τις κίτρινες κάρτες. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τις 7 στο πρωτάθλημα, συνεπώς θα πρέπει να απουσιάσει σε δύο από τα επερχόμενα τέσσερα παιχνίδια των «κίτρινων» στην Σούπερ Λίγκα. Αυτά, έπειτα από απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, είναι με Ολυμπιακό και Βέροια.

* Σήμερα (5/2) οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν ρεπό, ενώ το αυριανό (6/2) πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί γυμναστήριο και το μεσημέρι προπόνηση στο Ν. Ρύσιο.

** Μέχρι την Τετάρτη (6/2) θα απέχουν από τις προπονήσεις οι Γιάννης Γιαννιώτας και Δημήτρης Διαμαντάκος, οι οποίοι κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων για το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Σκωτία στην Κόρινθο, καθώς και ο Δημήτρης Σουνάς, που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων (U-19) για τον φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα του Βελγίου.

Γεύμα… «ένωσης»

05/02/2013
 Ο Πλατανιάς έχει περιέλθει σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ειδικά μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση αποφάσισε να παραθέσει γεύμα… σύσφιξης σχέσεων.

Γεύμα… «ένωσης»
Τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν ιδανικά για τον Πλατανιά, και η ομάδα των Χανίων έχει έρθει στην προτελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας. Αυτό είναι δεδομένο πως φέρνει και άγχος στους «ερυθρόλευκους», όμως στην συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Μάλιστα, με διάθεση να αλλάξει το κλίμα, η διοίκηση αποφάσισε να παραθέσει ένα γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να έρθουν οι παίκτες πιο κοντά μεταξύ τους και οι σχέσεις τους να γίνουν πιο στενές. Τέλος, η στήριξη προς τον Άγγελο Αναστασιάδη είναι δεδομένη, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες αγωνιστικές.

Το «ευχαριστώ» της ΑΕΚ

05/02/2013
  Οι οπαδοί το είπαν απ’ το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πλέον ήρθε η σειρά και της ομάδας να ευχαριστήσει -μέσω αντιπροσωπείας παικτών- τον πιτσιρικά που επιβεβαίωσε πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Το «ευχαριστώ» της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ διαχρονικά έχει παράδοση σε ιστορίες που δύσκολα γίνονται πιστευτές. Κι αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που οι οπαδοί της επιμένουν για τη διαφορετικότητά της.

Αυτή που αποκαλύφθηκε μεσοβδόμαδα όμως -με τον πατέρα που διέθεσε μέρος της αποζημίωσης για ατύχημα που συνέβη στο παιδί του (30.000 ευρώ) προκειμένου να βοηθήσει τον σύλλογο στις μεταγραφές- παραήταν… απίστευτη ακόμα και για ΑΕΚ.

Και το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει εκείνη για ν' ανταποδώσει στον μικρό ήρωα (μετά τους οπαδούς που αναφέρθηκαν ήδη σ' εκείνον με το πανό που κρέμασαν την Κυριακή) ήταν να τον ευχαριστήσει από κοντά. Το μοναδικό αίτημα λοιπόν που εξέφρασε ο πατέρας του -να τον επισκεφθούν κάποιοι παίκτες- ακόμα κι αν δεν είχε διατυπωθεί, θα γινόταν πραγματικότητα.

Έτσι, την Τετάρτη τέσσερις «κιτρινόμαυροι» (αν και πολλοί περισσότεροι εξέφρασαν την επιθυμία) θα βρεθούν δίπλα στον πιτσιρικά. Και μάλιστα όχι… οποιοιδήποτε τέσσερις, αλλά κάποιοι που επιλέχθηκαν για συγκεκριμένους λόγους.

Μαζί με τον Ηλία Μπρουσιανό, λοιπόν, στο πλευρό του μικρού θα βρεθούν αύριο ως αρχηγοί οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Πετρόπουλος. Όσο δεν θα μπορούσε να λείπει, δε, ο ποδοσφαιριστής για την απόκτηση του οποίου διατέθηκαν τα χρήματα (Δημήτρης Ανάκογλου), δεν θα μπορούσε να λείπει κι εκείνος που έχει ταυτιστεί περισσότερο με τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένου και του πιτσιρικά) και δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Παυλή.

«Στο χέρι μας να ανεβάσουμε τον Άρη»

05/02/2013
 Βέβαιος ότι ο Άρης αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία εμφανίστηκε ο Αντρέας Τάτος, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Στο χέρι μας να ανεβάσουμε τον Άρη»
Ο 23χρονος μέσος των «κιτρίνων» με συνέντευξή του στον Libero 107,4 χαρακτήρισε «αξέχαστη» την πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ και παράλληλα έδωσε το σύνθημα της νίκης για το επόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ματς κομβικής σημασίας, όπως είπε, για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάτος:

Για την ατμόσφαιρα του ντέρμπι:

«Είναι από τα παιχνίδια που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός και μας βοήθησε τρομερά. Θέλω να είναι πάντα έτσι και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Τον ευχαριστούμε που ήταν δίπλα μας ότι και να πω για τον κόσμο είναι λίγο».

Για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού:

«Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ναι μεν δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο όμως με την εμφάνισή μας στο δεύτερο θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε όσο τίποτα άλλο τους τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα πρέπει να φτάσουμε τον ΑΡΗ πιο ψηλά γιατί δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά στον βαθμολογικά πίνακα. Στο χέρι μας είναι».

Για το πώς τον αντιμετωπίστηκε από τον Δώνη:

«Σίγουρα παίζει ρόλο ότι ξέρει τα πάντα για μένα ο κ. Δώνης. Αυτός με ανέδειξε και με γνωρίζει πολύ καλά, όπως γνωρίζω και γω πολλά από το στιλ του παιχνιδιού που παίζει. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκα λίγο αλλά ήθελα να προσφέρω πολλά περισσότερα».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Πρόκειται για κομβικό παιχνίδι χωρίς καμία αμφιβολία. Παίζουμε εκτός έδρας αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη. Χρειαζόμαστε βαθμούς ώστε να απομακρυνθούμε από τις επικίνδυνες θέσεις και να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια».

Για το μέλλον του στον Άρη:
«Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνίζομαι σε μια ομάδα με πίεση. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για μένα ο ΑΡΗΣ. Θέλω μέσα από την ομάδα να βοηθήσω και τον εαυτό μου. Θέλω όσο πιο γρήγορα γίνεται να έρθουν οι νίκες για να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να προσφέρουμε στον κόσμο πολλές χαρές. Είμαι έτοιμος να προσφέρω πολλά και πιστεύω πως θα το κάνω».

Σε απολογία για την υπόθεση ντόπινγκ ο Ρόκας

05/02/2013
 Κλήθηκε σε απολογία -όπως αναμενόταν- από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Σε απολογία για την υπόθεση ντόπινγκ ο Ρόκας
Την προσεχή Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας ο Στάθης Ρόκας αλλά και η ΠΑΕ Πανιώνιος για την υπόθεση ντόπινγκ του ποδοσφαιριστή της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 07/02/2013 και ώρα 13:00 τους Ρόκα Ε. (ποδοσφαιριστή), ΠΑΕ Πανιώνιος: διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 13-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Methylprednisolone, το οποίο, θεωρείται οριστικό.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA.»

Παράλληλα, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 07/02/2013 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 20η Αγωνιστική και τις εξής ΠΑΕ:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πανιώνιος.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγωνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Επιστροφή στα… βάσανα

05/02/2013
 Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψαν την Τρίτη (5/2) οι παίκτες της Ξάνθης μετά το ρεπό της Δευτέρας που τους είχε δώσει ο τεχνικός τους, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Επιστροφή στα… βάσανα
Επιστροφή στα… βάσανα για τους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι την Δευτέρα (4/2) είχαν ρεπό.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Τρίτης (5/2) ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις συντονισμού και ευλυγισίας αρχικά, ενώ στη συνέχεια τους είδε να πραγματοποιούν παιχνίδια με μπάλα, προκειμένου να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς ενόψει του εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

Εκείνος που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ήταν ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος υπέστη θάλση στον προσαγωγό στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει θεραπεία.

Από την προπόνηση της Τρίτης έλειπε και ο Δημήτρης Γούτας που έχει κληθεί από την Εθνική Νέων για το φιλικό ματς με το Βέλγιο.

«Έλα εδώ να πάρεις κανέναν τίτλο…»

05/02/2013
 Η νίκη του Ατρόμητου, την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό… άνοιξε την όρεξη για αστείες ατάκες από τους παίκτες των Περιστεριωτών.

«Έλα εδώ να πάρεις κανέναν τίτλο…»
Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι παίκτες του Ατρόμητου είχαν ιδιαίτερη όρεξη για… χιούμορ. Το «γλέντι» κρατούσε για τα καλά στα αποδυτήρια, ενώ η κορυφαία ατάκα ακούστηκε όταν ο Κώστας Μήτρογλου πήγε στα αποδυτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας επιθετικός επισκέφθηκε τους παίκτες των φιλοξενούμενων στα αποδυτήρια, προκειμένου να τους χαιρετήσει. Εξάλλου την περσινή σεζόν την πέρασε στον Ατρόμητο και το Περιστέρι. Έτσι, βρέθηκε την ώρα των πανηγυρισμών εκεί και πρώην συμπαίκτης του, είπε: «Ρε Κώστα δεν έρχεσαι σε εμάς, να πάρεις κανένα πρωτάθλημα…» και όπως είναι λογικό όλοι έπεσαν κάτω από τα γέλια.

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

05/02/2013
 Την Τετάρτη βγαίνουν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (9/2), για την 21η αγωνιστική.

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
Από 10 ευρώ τα απλά, μέχρι 120 ευρώ στα VIP κυμαίνονται οι τιμές των εισιτηρίων για την επερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013, θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί στις 09 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:15.

Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν από Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργούν από τις 09:00πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1: €35
Θύρες 2, 3: €25
Θύρες 5, 6: €15
Θύρες 4, 4α: €10
Θύρες 8, 7, 7α: €10
VIP 3ου: €120
VIP 4ου: €80

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας».

Καλά νέα για Κουτσόπουλο

05/02/2013
 Ένα ελαφρύ τράβηγμα στον προσαγωγό υπέστη τελικά ο Δημήτρης Κουτσόπουλος στο παιχνίδι του Πανθρακικού με τη Βέροια.

Καλά νέα για Κουτσόπουλο
Καλά ήταν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ένα ελαφρύ τράβηγμα στον προσαγωγό και πλέον εκφράζεται αισιοδοξία πως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα ακόμη και στο προσεχές ματς απέναντι στον Λεβαδειακό.

«Δεχθήκαμε αρκετές σφαλιάρες, αλλά…»

05/02/2013
 Πεπεισμένος πως παρά τις «σφαλιάρες» που έχει δεχθεί τη φετινή σεζόν η Βέροια, στο τέλος θα επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o Νίκος Γεωργιάδης.

«Δεχθήκαμε αρκετές σφαλιάρες, αλλά…»
Η Βέροια επικράτησε του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα, βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Νίκος Γεωργιάδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η «βασίλισσα του βορρά» θα παραμείνει στην κατηγορία.

Ο αρχηγός τόνισε πως δεδομένα υπάρχει άγχος, κυρίως λόγω των αρκετών «σφαλιάρων» που δέχθηκε ο σύλλογος στην αρχή της σεζόν, ωστόσο πλέον αυτός και οι συμπαίκτες του κοιτάνε μπροστά, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο τις νίκες εντός έδρας που θα δώσουν… αέρα παραμονής.

«Δεν είναι καλό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μια ομάδα», τόνισε για το εσωτερικό θέμα που δημιοργήθηκε με τον Παντελή Καφέ, ενώ εξήρε και το εγκώμιο του Ατρόμητου, τον οποίο αντιμετωπίζει η Βέροια την Κυριακή.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για το αν υπάρχει άγχος: «Σίγουρα χρειαζόμασταν πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό, με οποιόδήποτε τρόπο για να παραμείνουμε σε τροχιά σωτήριας. Δεδομένα ήταν δύσκολο ματς και ευτυχώς τα καταφέραμε και ηρεμήσαμε. Πριν το ματς, είχες άγχος, γιατί βλέπεις πως στενεύουν τα περιθώρια και αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι βαθμούς. Φυσιολογικό να έχεις άγχος, αλλά πολλές φορές αυτό σε κάνει να προβληματίζεσαι και να είσαι πιο συγκεντρωμένος».

Για τις δύο σερί νίκες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα: «Δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Έχουμε φάει αρκετές σφαλιάρες και μένουμε προσγειωμένοι. Δεν αξίζουμε να είμαστε τόσο χαμηλά στην βαθμολογία, συνεχίζουμε ταπεινοί για το στόχο μας.

Για τις άλλες ομάδες με τους ίδιους στόχους: «Η αλήθεια είναι πως κοιτάμε και τις άλλες ομάδες τι κάνουν. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι το τι κάνουμε εμείς. Έχουμε κάνει το δικό μας προγραμματισμό και τα ματς που έχουμε εντός έδρας είναι στο χέρι μας να πάρουμε. Καθαρά στα χέρια μας είναι η υπόθεση της παραμονής. Δεν θα έχουμε πρόβλημα στο τέλος, το πιστεύω πραγματικά. Δεν κοιτάμε τόσο πολύ τα προγράμματα των άλλων ομάδων».

Για την πορεία της Βέροιας: «Όλες οι ομάδες σε μια σεζόν παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα. Σε διάρκεια όμως και βάση των εμφανίσεων που έχουμε κάνει, αξίζουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ακόμα και ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι πιο πάνω από εμάς, δεν έχουν καλύτερο υλικό από το δικό μας. Σίγουρα φταίξαμε και εμείς που είμαστε χαμηλά. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Ωστόσο, έχουμε αλλάξει και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Πάρα πολύ καλή ομάδα ο Ατρόμητος. Την θεωρώ μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχει πολύ καταξιωμένο προπονητή στον πάγκο, τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά, έχει υψηλό μπάτζετ και έχει θέσεις σπουδαίους ρόλους. Θα πάμε να το χτυπήσουμε το ματς, όμως ας μην κρυβόμαστε δεν είναι και το πιο σημαντικό για μας. Σπουδαίτερο θα είναι το μεθεπόμενο με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο μας. Πιστεύω πως μέσα στο… σπίτι μας, είναι δύσκολο να μας νικήσει κάποιος αντίπαλος. Κοιτάς τα εντός έδρας παιχνίδια, γιατί σχεδόν με όλες τις ομάδες, έχουμε τους ίδιους στόχους και καλούμαστε να τα πάρουμε. Και μακριά από την έδρα μας θα χτυπήσουμε τους αγώνες κι ό,τι βγει».

Για τα εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα: «Δεν είναι ωραία πράγματα να συμβαίνουν αυτά σε ομάδες. Έχουμε έναν πρόεδρο που αγαπά πολύ την ομάδα και σε άτυχα αποτελέσματα, χάνει λίγο τον έλεγχο. Είναι λάθος, αλλά τον ξέρουμε και κατανοούμε την αντίδρασή του, λόγω και της αγάπης του. Το θέμα με τον Παντελή Καφέ, το μόνο που κάνει είναι κακό στην ομάδα μας, καθώς είναι ο αρχηγός και ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ωστόσο δεν μας επηρέασε, συσπειρωθήκαμε και όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, ξεχνάς τα πάντα, οικονομικά, διοικητικά, τα πάντα».

Είναι λάθος να χαθεί ο Μπόιντ για 40.000€!

05/02/2013
 Ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές που ακούστηκαν για τον Παναθηναϊκό που έχει αγωνιστικό ρυθμό, αξίζει και μπορεί να βοηθήσει άμεσα, είναι ο Μπόιντ. Και είναι λάθος να χαθεί για 40.000€!

Είναι λάθος να χαθεί ο Μπόιντ για 40.000€!
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για τον Παναθηναϊκό, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να «καθαρίσει» και να αναπροσαρμόσει το ρόστερ του, αναλογικά με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής του. Και για οποιονδήποτε δει την ομάδα, είναι ηλίου φαεινότερο πως εάν σε μία θέση «αιμορραγεί» το «τριφύλλι», είναι αυτή του επιθετικού.

Διότι ο μοναδικός φορ περιοχής είναι ο Τοτσέ, με τον Ισπανό εκτός του ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, να παίζει σε όλα τα ματς και να ταλαιπωρείται. Και σε περίπτωση που τραυματιστεί ή τιμωρηθεί(όπως τώρα που δεν παίζει με την Ξάνθη), ο Παναθηναϊκός μένει χωρίς κλασσικό στράικερ. Μιας και ο Φορναρόλι, εκτός του ότι είναι περιφερειακός επιθετικός, δεν έχει πείσει κανέναν και θα παραμείνει εκτός γηπέδων μέχρι τον Μάρτη!

Είναι «αμαρτία» λοιπόν να χαθεί ο Μπόιντ για 40.000€ (η προκαταβολή που θέλει). Ο Σκοτσέζος έχει αγωνιστικό ρυθμό, είναι φορ περιοχής με πολύ καλά μακρινά σουτ, χρησιμοποιεί άριστα και τα δύο του πόδια, είναι σε καλή ηλικία, έχει κίνητρο επιστροφής στην Ευρώπη, είναι ικανότατος με το κεφάλι και πολύ δυνατός. Με λίγα λόγια… λαβράκι! Θα είναι «έγκλημα» λοιπόν να μην αποκτηθεί αυτός ο ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, για ένα τόσο μικρό ποσό.

Ok, το ταμείο της ΠΑΕ δεν έχει χρήματα μέσα, αλλά δόθηκαν πολύ περισσότερα λεφτά για αποδεσμεύσεις (Βύντρα, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης) και αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με ρίσκο για το αν θα προσφέρουν ή όχι (Καζιγιάμα, Κάιπερ, Ντίνας, Εσπράθα). Σε αυτή τη λογική, εάν ο Αλαφούζος θέλει να δώσει πνοή στην ομάδα που διοικεί, ενδεχομένως, να πρέπει να απευθυνθεί σε επιφανείς «πράσινους» όπως οι Βγενόπουλος και Πατέρας, ούτως ώστε να έχει μια οικονομική διευκόλυνση και να πάρει αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Δεν γίνεται να κάνει το ίδιο πράγμα με τον Ανάκογλου η ΑΕΚ και ολόκληρος Παναθηναϊκός να μην καταφέρνει για το ίδιο ποσό να πάρει τον Μπόιντ…

Δεν ηρεμεί με τίποτα ο «Ελέ»!

05/02/2013
 Τα προβλήματα τραυματισμών δεν αφήνουν ήσυχο στιγμή, τον προπονητή του Πανιωνίου, Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Νέο «θύμα», αυτή τη φορά, ο Κώστας Περιστερίδης, που υπέστη θλάση!

Δεν ηρεμεί με τίποτα ο «Ελέ»!
Η φετινή κακοδαιμονία του Πανιωνίου με τους τραυματισμούς συνεχίζεται!

Νέο «θύμα», ο τερματοφύλακας του «Ιστορικού», Κώστας Περιστερίδης, ο οποίος στην προπόνηση της Τρίτης υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ξεκίνησε ήδη θεραπεία, την Πέμπτη θα υποβληθεί σε υπέρηχο και αναμένεται να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι μοιρασμένες.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει αρκετές απώλειες τραυματισμών, τους Αραβίδη, Κουλουχέρη, Κούρο και Ανδράλα.

Τα χαμόγελα έρχονται από το «μέτωπο» του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου για τους «κυανέρυθρους», που είχε υποστεί ρήξη χιαστού, ξεκίνησε την Τρίτη τρέξιμο και δείχνει πως η αποθεραπεία του κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.

Ξέρει το δρόμο…

05/02/2013
 Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι αυτή που υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ξέρει το δρόμο…
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ανήκει στο παρελθόν. Οι Αρκάδες κατάφεραν την τελευταία στιγμή να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι, όπου δεν είχαν καλή παρουσία, όμως η ομάδα της Τρίπολης βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και είναι δύσκολο να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί με ομάδας σαν αυτή με την ιστορία των «πρασίνων».

Πλέον, μετά τον βαθμό της ισοπαλίας, οι παίκτες του Τσιώλη σκέφτονται την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Εκεί, άπαντες θέλουν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ντεμπούτο από κάποιους παίκτες, όπως ο Κοντοές.

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη η ομάδα του Αστέρα είχε ρεπό, ενώ από την Τετάρτη θα ξεκινήσει, ουσιαστικά, την προετοιμασία για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, στο περσινό παιχνίδι οι Τριπολιτσιώτες είχαν επικρατήσει 2-0 του Ολυμπιακού, ο οποίος προερχόταν

Πανηγυρισμοί… τέλος

05/02/2013
 Όσο πανηγύρισαν, πανηγύρισαν οι παίκτες του Ατρόμητου, μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πανηγυρισμοί… τέλος
Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτελεί παρελθόν για τον Ατρόμητο, αφού οι πανηγυρισμοί… τελειώνουν στο Περιστέρι. Η νίκη ήταν σπουδαία στο Φάληρο, όμως άπαντες δεν θέλουν να μείνουν σε αυτήν, αλλά να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και κόντρα στη Βέροια.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ομάδα της Ημαθίας ξεκίνησε, ουσιαστικά, την Τρίτη, αφού την Δευτέρα, υπήρξε ρεπό. Μάλιστα, το πρόγραμμα περιελάμβανε διπλή προπόνηση. Το πρωί οι ποδοσφαιριστές έκαναν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απόγευμα γυμνάστηκαν κανονικά.

Εκτός έμειναν οι διεθνείς Φυτανίδης, Μπάλλας και Μπάρκας αφού δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Τέλος, η εβδομάδα που βρισκόμαστε είναι σημαντική και αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα του Βαγγέλη Μάντζιου, αφού ενδεχομένως να υπάρξει τέλος στο θέμα με το δελτίο του.

Καταμέτρηση απόντων

05/02/2013
 Με τέσσερις απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

Καταμέτρηση απόντων
Ναι μεν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Λεβαδειακό, ωστόσο δεν έχασε και συνεχίζει την προσπάθεια κατάληψης της πέμπτης θέσης.

Άπαντες στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη δύσκολη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος στην προπόνηση της Τρίτης δεν είχε στη διάθεσή του, τον Κολοβέτσιο, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως επίσης και τον Φεγκρούς, καθώς ο Αργεντινός τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από τραυματισμό και αύριο αναμένεται να εκτιμηθεί πλήρως η κατάστασή του, μετά από εξετάσεις που θα υποβληθεί.

Απόντες ήταν και οι διεθνής Λίλα, Βίλα, αφού αμφότεροι έχουν υποχρεώσεις με την εθνική Αλβανίας. Είχε και ένα θετικό, βέβαια, η προπόνηση, αφού συμμετείχε κανονικά ο Μπαμπανιώτης.

Η προετοιμασία συνεχίζεται την Τετάρτη, με προπόνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00.

Πάει στους παίκτες ο Δημητρέλος

05/02/2013
 Δεν τους πληρώνουν. Το μόνο που μπορούν να τους δίνουν είναι υποσχέσεις. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να κρατηθούν οι ισορροπίες στ’ αποδυτήρια, ο Ανδρέας Δημητρέλος θα συναντήσει τους παίκτες της ΑΕΚ.

Πάει στους παίκτες ο Δημητρέλος
Μετά τη δέσμευση ότι θα λάβουν την Πέμπτη κάποια χρήματα από τις εισπράξεις του αγώνα με τον Πανιώνιο και το ίδιο θα γίνει και μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, οι αρχηγοί της ΑΕΚ μετέφεραν στη διοίκηση το αίτημα να συναντηθούν μαζί της.

Ένα αίτημα που έγινε φυσικά δεκτό και θα έχει ως αποτέλεσμα οι Δημητρέλος και Μπρουσιανός να επισκεφθούν τους παίκτες μετά την προπόνηση της Τετάρτης.

Στη συζήτηση που θα έχουν λοιπόν μαζί τους θα τους ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους όσον αφορά στις πληρωμές και -κυρίως- θα τους ενημερώσουν για το πού βρίσκεται το θέμα του επενδυτή και πώς σχεδιάζεται να μείνει όρθια η ΠΑΕ έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα.

Πού θα λείψουν Κλάους και Λάζαρ

05/02/2013
 Δείτε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, στα οποία θα εκτίσουν τις ποινές τους οι Στέφανος Αθανασιάδης και Κοστίν Λάζαρ.

Πού θα λείψουν Κλάους και Λάζαρ
Δίχως τους Στέφανο Αθανασιάδη και Κοστίν Λάζαρ θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Ο Έλληνας επιθετικός θα χρειαστεί να λείψει από δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του «Δικέφαλου του Βορρά», μιας και έφτασε τις επτά κίτρινες κάρτες. Η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να μείνει εκτός και από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

«Τελειώνει» ο Μάντζιος

05/02/2013
 Πολύ κοντά στο να λύσουν την συνεργασία τους είναι Κέρκυρα και Μάντζιος. Ισχυρό «ηλεκτροσόκ» ψάχνουν οι «Φαίακες» για να διεκδικήσουν όσες ελπίδες έχουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

«Τελειώνει» ο Μάντζιος
Η βαθμολογική θέση της Κέρκυρας και τα παιχνίδια που απομένουν αναγκάζουν την διοίκηση της Κέρκυρας να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να… αλλάξει ρότα. Για τον λόγο αυτό, ο Γιώργος Λιμπάντσης είχε συνάντηση με τον Άκη Μάντζιο και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές πάνε για «διαζύγιο».

Η ομάδα της Κέρκυρας δίνει στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, τρία παιχνίδια στην έδρα της, κάτι που αναγκάζει τους «Φαίακες» ψάχνουν ένα… ισχυρό «ηλεκτροσόκ», προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία στην ομάδα.

Έτσι, δεν αποκλείεται σύντομα να πέσουν οι «τίτλοι» του τέλους ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι Φαίακες να ψάξουν τον προπονητή που θα κρατήσει την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

Βαρέθηκε να μετράει απουσίες

05/02/2013
 Αρκετοί παίκτες της Βέροιας έλειψαν από την προπόνηση της Τρίτης (5/2).

Βαρέθηκε να μετράει απουσίες
Με αρκετές απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία της Βέροιας για το επερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στην προπόνηση της Τρίτης (5/2) είδε τους Μπαργκάν και Ορέστες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς να ακολουθούν θεραπεία.

Ωστόσο, αυτά δεν ήταν τα μοναδικά προβλήματα για τον Καλαϊτζίδη, αφού και ο Ολαϊτάν ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από την προπόνηση.

Παράλληλα, ο Μοκάκε έχει πάρει άδεια από τους ανθρώπους της Βέροιας, προκειμένου να βρεθεί στην πατρίδα του για να ανανεώσει την βίζα του.

Εκείνος που… συμπλήρωσε τις απουσίες του Καλαϊτζίδη ήταν ο Κόστλι, ο οποίος βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της Ονδούρας για τον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει αρκετές προπονήσεις της Βέροιας τις επόμενες μέρες.

«Δεν είμαστε χειρότεροι, θα σωθούμε»

05/02/2013
 Αυτή είναι η πεποίθηση που επικρατεί στις τάξεις του Πλατανιά. Οι Χανιώτες έχουν βρεθεί στην προτελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας, όμως υπάρχει πίστη για αλλαγή δεδομένων και παραμονή.

«Δεν είμαστε χειρότεροι, θα σωθούμε»
Η ύστατη προσπάθεια για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα ξεκινάει στον Πλατανιά. Ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του, καλούνται μέσα στις επόμενες δέκα αγωνιστικές που μένουν, να δείξουν πως αξίζουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στα αγωνιστικά εκτός από τον Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων και ο Μηνάς Τζάνης απουσιάζει, καθως εξασφάλισε ολιγοήμερη άδεια. Τέλος, το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Χάνει ΠΑΟΚ ο Λεόν

05/02/2013
 Απών από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα είναι ο Ντιέγκο Λεόν της Κέρκυρας.

Χάνει ΠΑΟΚ ο Λεόν
Την ποινή μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης καρτών θα εκτίσει στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, ο μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας, Ντιέγκο Λεόν.

Το τεχνικό τιμ του συλλόγου αποφάσισε να στερηθεί τις υπηρεσίες ενός εκ των καλύτερων παικτών του, στη δύσκολη απόδραση της Τούμπας, ούτως ώστε να τον έχει μαζί του σε αναμετρήσεις, όπου θεωρούνται πιο εύκολες για πιθανή βαθμολογική συγκομιδή.

Κατά τα άλλα, την Τρίτη συνεχίστηκε η προετοιμασία των Φαιάκων για τον «τελικό» με την ΑΕΚ. Μοναδικό πρόβλημα για τον Άκη Μάντζιο ήταν η απουσία του Ανέστη Αγρίτη, καθώς ο φορ της ομάδας έχει αποκομίσει ένα πρόβλημα στη γάμπα και αρκέστηκε σε θεραπεία.

Την «πρώτη» του προπόνηση με τη νέα του ομάδα έκανε ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Σκέμπης, ο οποίος πήρε τη φανέλα με τον αριθμό «12».

Αυτός τα είδε, οι άλλοι;

06/02/2013
 Δημήτρη Βιντιάδη ακούνε, αλλά Δημήτρη Βιντιαδη δε βλέπουν στην ΑΕΚ εδώ και μερικούς μήνες που ξεκίνησε το συγκεκριμένο «σίριαλ».

Αυτός τα είδε, οι άλλοι;
Έτσι, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΑΕ την Τρίτη, τα νέα μέλη που προστέθηκαν στη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» εξέφρασαν την άποψη ότι ο υποψήφιος νέος μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» θα πρέπει να παρουσιάζει αποδείξεις για τα χρήματα που υποστηρίζει πως έχει συγκεντρώσει για την εξαγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με παρόντες στο ΔΣ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, τόνισε πως «για τα 9 εκατ. ευρώ από τα 13,5 εκατ. ευρώ, έχω δει εξτρέ τραπέζης». Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ο Αντώνης Ηλιόπουλος, μέλος του ΔΣ, φέρεται να τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό και ότι ο εφοπλιστής θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιων όλου του ΔΣ και να παρουσιάσει αποδείξεις ύπαρξης αυτών των κεφαλαίων.

Ο Δημητρέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα των μελών στον κ. Βιντιάδη στο τέλος της εβδομάδας, μόλις αυτός επιστρέψει από το εξωτερικό.

Συμφώνησε και έρχεται ο Φιγκερόα

06/02/2013 
Τελικά, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι ο «εκλεκτός» του Παναθηναϊκού για την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Συμφώνησε και έρχεται ο Φιγκερόα
Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης από την «πράσινη» ΠΑΕ και μετέδωσε πρώτος ο NovaΣπορ FM, ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός συμφώνησε με τον Γιάννη Αλαφούζο και την Πέμπτη έρχεται Αθήνα, ώστε να υπογράψει, να ανακοινωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και να ξεκινήσει προπονήσεις. Έτσι, λίγο μετά τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντoς για το πρώην παίκτη των Τζένοα, Μπέρμιγχαμ και Βιγιαρεαλ, αυτό παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο 32χρονος φορ μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο αγωνιζόταν στην Έμελεκ από το Εκουαδόρ με 23 συμμετοχές και 10 τέρματα.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ, Ροζάριο Σεντράλ στην Αργεντινή, αλλά και Κρουζ Αζούλ στο Μεξικό.

Επιπλέον, έχει 15 συμμετοχές και 9 τέρματα με την εθνική ομάδα της χώρας του, όμως αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του και αυτό έχει προβληματίσει όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε.

«Παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα ο Γκαρσία»

06/02/2013
 Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ έκανε την Τρίτη την εμφάνισή του στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

«Παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα ο Γκαρσία»
Ο λόγος για τον Λάζλο Μπόλονι, τον Ρουμάνο τεχνικό που έκατσε πέρυσι στην άκρη του πάγκου των «ασπρόμαυρων» και, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» «έσταξε μέλι» για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον οποίο χαρακτήρισε παίκτη με μεγάλη προσωπικότητα. Επίσης, ο Μπόλονι μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που ταλάνιζαν τον σύλλογο, τόνισε πως του λείπει η ατμόσφαιρα της Τούμπας, μίλησε για τον Σταφυλίδη και τους νέους παίκτες, για τη σχέση του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τους «ασπρόμαυρους» φιλάθλους.

Αναλυτικά:

Είπε χαρακτηριστικά για τον Γκαρσία: «Είναι πλεονέκτημα να δουλεύεις με παίκτες μεγάλης προσωπικότητας. Ο Πάμπλο ήταν ηγέτης και το έδειχνε κάθε στιγμή. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όταν ήρθα στην Ελλάδα όλος ο Τύπος έλεγε πότε θα γίνει το πρώτο επεισόδιο μεταξύ Μπόλονι και Γκαρσία, όταν όμως γνώρισα τον άνθρωπο Γκαρσία τότε κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, ένας δύσκολος χαρακτήρας, αλλά πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του.

Όταν τον άφησα εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τη Ρουμπίν, τον φώναξα, μιλήσαμε, περπατήσαμε και στο τέλος δώσαμε τα χέρια. Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα όχι τον ποδοσφαιριστή Γκαρσία, αλλά τον άνθρωπο Γκαρσία. Εγώ, από την πλευρά μου, προτιμώ να δουλεύω με ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα, παρά με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν, χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον ή να εκθέσω κάποιον».

Από εκεί και πέρα, στάθηκε στα πολλά οικονομικά προβλήματα που είχε η ομάδα: «Η κατάσταση του ΠΑΟΚ ήταν γνωστή με τα οικονομικά προβλήματα, οι ποδοσφαιριστές είχαν πολλούς μήνες να πάρουν τα λεφτά τους, τα πριμ δεν είχαν πληρωθεί. Τα γνώριζα όλα αυτά και είμαι περήφανος και χαρούμενος που βοήθησα και μαζί με τη διοίκηση πετύχαμε μια χρονιά και καταφέραμε κάποια πράγματα.

Από την αρχή γνώριζα ότι ο μόνος που θα έχει κόστος από αυτό το πράγμα θα είμαι εγώ, παρόλα αυτά είμαι περήφανος γι' αυτά που πετύχαμε. Θα πω κάποια πράγματα για την κατάσταση που υπήρχε. Εμείς βάλαμε το μέλλον για να μπορεί ο ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά να παίζει στην Ευρώπη. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση στην οποία καταφέραμε μέχρι το τέλος να γίνουν όλα σωστά».

Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ: «Είμαι άνθρωπος με απαιτήσεις, μου λείπει πάρα πολύ το Europa League, γιατί είχα σαν άνθρωπος βλέψεις υψηλού επιπέδου».

Για το αν του λείπει ο ΠΑΟΚ: «Μου λείπει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα και αυτά που έζησα, αλλά είμαι επαγγελματίας και τώρα βρίσκομαι στο Κατάρ».

Για τον Σταφυλίδη και αν χάρηκε που πήρε μεταγραφή στη Λεβερκούζεν, μιας και ήταν ένα παιδί που ο ίδιος ανέδειξε: «Χάρηκα πάρα πολύ, όπως και για τον Μαλεζά, είναι δύο παιδιά που όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ έγιναν βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μέσα από το ταλέντο τους και την ομαδική δουλειά που έκαναν, κατάφεραν να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα τους και τους εύχομαι πάντα επιτύχεις».

Για τον αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να στηρίζει τους νέους ποδοσφαιριστές του ή να συνεχίσει με έμπειρους: «Όσο καιρό δεν βρίσκομαι στην ομάδα, δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα για αυτή. Με την έλευση του νέου μεγαλομετόχου, έχω την αίσθηση ότι άλλαξαν κάποια πράγματα θετικά. Απ' ότι γνωρίζω, δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Σε ένα ποδόσφαιρο που υποφέρει και υπάρχουν προβλήματα βλέποντας τι γίνεται στον Άρη, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Πιστεύω ότι ήταν ευκαιρία ο Δεκέμβρης να κάνει μια διαφορά ουσιαστική, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει και να αλλάξει επίπεδο οριστικά από τις ομάδες της Αθήνας. Ελπίζω αυτή η κατάσταση με τα οικονομικά, η οποία είναι καλή, να έχει ως αποτέλεσμα να κάνει μια ομάδα ανταγωνιστική και να τη χαίρονται οι φίλαθλοι».

Για το αν γνωρίζει τον Καμαρά που απέκτησε ο ΠΑΟΚ από τη Σοσό: «Δεν τον γνωρίζω. Και να τον γνώριζα, αυτοί που τον επέλεξαν έχουν το κριτήριο να αποφασίσουν για την επιλογή του παίκτη».

Για το θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ αν η ομάδα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση: «Είναι μια υποθετική ερώτηση. Αλλά, αν σκεφτούμε ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τους Βιτόλο, Αρίας, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας και μια μεταγραφή, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για το αν έχει καλή σχέση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Με τον κ. Ζαγοράκη, τον οποίο είχα πρόεδρο, δεν είχαμε μιλήσει πολλές φορές. Όσες φορές μιλήσαμε, είπαμε λόγια τα οποία ήταν ουσιαστικά. Είχα την τύχη να δουλέψω με ανθρώπους που ήταν πολύ σπουδαίες προσωπικότητες και είχαμε άριστη συνεργασία. Δεν ήταν σωστό αυτό που συνέβη στο τέλος με τον Ζαγοράκη».

Τέλος, για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς του φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους είναι ότι δεν μπορώ να τους ξεχάσω, όπως και την Τούμπα. Όταν σκέφτομαι Τούμπα θυμάμαι "ασπρόμαυρα", δεν μπορώ να ξεχάσω το γήπεδο στο Λονδίνο και την επιστροφή μας από την Τότεναμ στο αεροδρόμιο».

Το ταμείον είναι μείον

06/02/2013
 Δυσοίωνο είναι αυτή τη στιγμή το μέλλον του Παναθηναϊκού, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου!

Το ταμείον είναι μείον
Μεγάλο είναι το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, το ταμείο της ΠΑΕ είναι άδειο!

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» τον Ιανουάριο έβαλε χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό ο Γιάννης Αλαφούζος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου διέθεσε ένα ποσό που ανέρχεται στις 300.000 ευρώ. Ωστόσο, οι επόμενοι δύο μήνες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι για τους «πράσινους» και το μέλλον τους.

Πρώτα από όλα έρχεται ο έλεγχος από την UEFA στο τέλος Μαρτίου, όπου ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη αδειοδότηση για να φθάσει στον τελικό έλεγχο του Μαΐου.

Παράλληλα, ο Αλαφούζος προσπαθεί να πάρει το δάνειο των 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά η SportDay υποστηρίζει ότι για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της ομάδας για τον ερχόμενο μήνα, ίσως πάρει ένα δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να πάρει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία Ανδρέα Βγενόπουλο, χωρίς να υπάρξει κάποια συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Λόγω υποχρεώσεων του Αλαφούζου το ραντεβού αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα και όλοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης. Με τα σημερινά δεδομένα, ο Βγενόπουλος το πολύ να πάρει μέρος στην ΑΜΚ βάζοντας το 10% του ποσού που θα μαζευτεί.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου