ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

08/02/2013

Το προγραμμα της 21ης αγωνιστικης

Στην τελική ευθεία…

07/02/2013
 Στην τελική ευθεία έχει μπει η προσπάθεια υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99. Αναστάτωση στους «κίτρινους» από την πληροφορία πως το Υπουργείο Οικονομικών «μπλοκάρει» την αίτηση.

Στην τελική ευθεία…
Η πληροφορία που διοχετεύτηκε χθες περί εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών στις κατά τόπους ΔΟΥ και στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους, να μπλοκάρουν κατ' εντολή της τρόικας όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για να υπαχθούν στο άρθρο 99 έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στον Άρη. Στην περίπτωση που δεν συνεναίσει το Δημόσιο τότε αυτόματα το πρόβλημα των «κίτρινων» δεν έχει λύση!

Δύο από τους δικηγόρους που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση του άρθρου 99 αναγκάστηκαν χθες υπό το βάρος της φημολογίας (μέχρι και για ενδεχόμενη παραίτησή τους μιλούσαν) να προχωρήσουν σε μια γραπτή δήλωση που ουσιαστικά καλεί σε εγρήγορση ΠΑΕ, «ΚΜΑ» αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

«Η διοίκηση και ο φίλαθλος κόσμος του Αρη πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν τους "κανόνες του παιχνιδιού", ενώ μια δικαστική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αφού δεν πέρασαν τα παραμύθια "περί αυτοδιοίκητου" αρχίζει η σπερμολογία περί λήψης πολιτικής απόφασης για αλλαγή του άρθρου 99 και για μη συμμετοχή του Δημοσίου σε συμφωνίες εξυγίανσης επιχειρήσεων, ακόμη και εάν αυτό διασφαλίζει τα συμφέροντά του ίδιου του Δημοσίου! Μια τέτοια "πρωτοβουλία" από το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρέπει να απαντηθεί μόνο σε νομικό επίπεδο».

Σαββίδης ο… ρυθμιστής

07/02/2013
 Με την ελπίδα πως θα ρυθμιστούν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινείται το τελευταίο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» περιμένει να τελειώσει και τυπικά το θέμα.

Σαββίδης ο… ρυθμιστής
Μία από τια βασικές προτεραιότητες του Ιβάν Σαββίδη είναι η ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ και να διευθετηθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό. Ο Σαββίδης έχει κάνει αρκετές επαφές τον τελευταίο καιρό τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και περιμένει να του δοθούν απαντήσεις.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει προτείνει να πληρώσει το σύνολο του πρωτογενούς χρέους των 11 εκατομμυρίων ευρώ, για να διαγραφούν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αν τελικά, καταφέρει ο Ιβάν Σαββίδης να πετύχει την ρύθμιση των χρεών τότε αυτόματα ο «Δικέφαλος του Βορρά» διώχνει έναν τεράστιο βραχνά από πάνω του.

Αναζητείται ο… διάδοχος

07/02/2013
 Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Άκη Μάντζιου βρίσκονται στην Κέρκυρα. Στους Φαίακες προτάθηκαν οι Νίκος Κωστένογλου και Γιώργος Χατζάρας.

Αναζητείται ο… διάδοχος
Ακόμα ψάχνουν προπονητή στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες φρόντισαν να απομακρύνουν από τον πάγκο της ομάδας τον Άκη Μάντζιο χωρίς πρώτα να βρουν ή να κάνουν κάποιες επαφές με τον πιθανό αντικαταστάτη του. Στην Κέρκυρα έχουν προταθεί ήδη οι Νίκος Κωστένογλου και Γιώργος Χατζάρας.

Ο πρώτος δεν τα πήγε όπως θα περίμενε στον πάγκο της Skoda Ξάνθης όταν και αντικατέστησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη και για αυτό απομακρύνθηκε από τους Ακρίτες.

Ο δεύτερος πριν από λίγες ημέρες είχε υπογράψει στον Ηρακλή αλλά οι φωνές και αντιδράσεις των οπαδών για την πρόσληψη του ήταν η αιτία να παραιτηθεί χωρίς να κάτσει στον πάγκο του Γηραιού ούτε για ένα ματς.

Σίγουρα, στα υπόψη βρίσκονται και άλλοι προπονητές, οι οποίοι εργάζονται αυτήν τη στιγμή σε ομάδες κατώτερων κατηγοριών, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολες τις περιπτώσεις τους. Και ο… τελικός με την ΑΕΚ όλο και πλησιάζει!

«Δυνατός και σημαντικός ο Φιγκερόα»

07/02/2013
 Ικανός να βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό είναι ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, όπως δήλωσε ο προπονητής που είχε στην Έμελεκ, Γκουστάβο Κιντέρος.

«Δυνατός και σημαντικός ο Φιγκερόα»
Βέβαιος πως ο Λουτσιάνο Φιγκερόα θα αποδειχτεί μία πολύ καλή προσθήκη για τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο άνθρωπος που τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Έμελεκ, Γκουστάβο Κιντέρος. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ο Αργεντινός φορ δεν «κουβαλά» προβλήματα τραυματισμών και μόλις φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο θα βοηθήσει πολύ το «τριφύλλι».

«Δεν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα, μαζί μου είχε μονάχα έναν τραυματισμό στον ώμο και τον τραυματισμό στον αστράγαλο που χρειάστηκε επέμβαση», δήλωσε στο «Goal» και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να τον βοηθήσουν στον νέο του σύλλογο και εφόσον επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης θα γίνει πολύ σημαντικός. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είναι σημαντικός στις περισσότερες ομάδες του κόσμου».

Όσο για το αγωνιστικό του προφίλ, το σκιαγράφησε ως εξής: «Πρόκειται για επιθετικό, καθοριστικό στην περιοχή, με ευχέρεια στο εναέριο παιχνίδι: στο χτύπημα με το κεφάλι, με καλή τεχνική κατάρτιση. Ολοκληρωμένος επιθετικός, έχει το γκολ στις φλέβες του. Η ταχύτητά του δεν είναι όπως στα 25 του, αλλά σαφώς έχει αποκτήσει εμπειρίες και λειτουργεί διαφορετικά. Λειτουργεί εξαιρετικά όταν υπάρχουν καλοί εξτρέμ για να τον τροφοδοτούν με σέντρες. Φυσικά μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σύστημα παιχνιδιού».

«Έτσι είναι οι εξτρεμάρες!»

07/02/2013
 Το γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο ματς με τον Ολυμπιακό αποθέωσε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχει τονίσει επανειλημμένως στον νεαρό άσο να σουτάρει!

«Έτσι είναι οι εξτρεμάρες!»
Ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε πως δεν θα έφευγε από τον ΟΦΗ για να καθίσει στον πάγκο του Ατρομήτου εάν ήταν πρόεδρος στους Κρητικούς ο Νίκος Μαχλάς. Επίσης, δήλωσε πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τα εξτρέμ πρέπει να πετυχαίνουν γκολ και αυτό είπε στον Θανάση Καραγκούνη από την πρώτη στιγμή που συνεργάστηκαν. Τέλος, μίλησε και για τους Δημούτσο, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, Σπανό αλλά και τον Αβράαμ Παπαδόπουλο.

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στην εφημερίδα «ΦΩΣ»:

«Στον ΟΦΗ ήμουν 2.5 χρόνια, έδωσα τη ζωή μου, την ψυχή μου. Όταν πάω σε μία ομάδα ξέρω τα οικονομικά της. δεν θα κλαίγομαι δημόσια. Ο ΟΦΗ με βοήθησε και τον βοήθησα. Ο Μαχλάς είναι παραπάνω από φίλος μου, με πίστεψε, με στήριξε και τον στήριξα. Και ξέρει ότι στη Β' Εθνική είχα πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ αλλά δεν πήγα. Ξέρει ότι αυτό το καλοκαίρι είχα πρόταση από τον Άρη αλλά δεν πήγα».

Για το ότι πήγε στον Ατρόμητο: «Αν ήταν πρόεδρος ο Μαχλάς δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Τρεις σεζόν φτιάξαμε τρεις διαφορετικές ομάδες. Μία στη Β' Εθνική, την άλλη που πήγαμε καλά στην πρώτη κατηγορία και μία αυτή τώρα που πάει καλά. Εγώ την έφτιαξα. Κάθε σεζόν αλλάζαμε 10-11 παίκτες. Αυτοί που δεν γνωρίζουν, ξέρουν ότι στα καλά του καθουμένου εγώ δεν σηκώνομαι να φύγω...».

Γιατί έφυγε από τον ΟΦΗ: «Επειδή λειτουργώ με το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατόν να μου γράφουν ότι πανηγύρισα έξαλλα το 2ο γκολ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης επειδή αισθανόμουν πίεση. Εγώ έπαιζα μπροστά σε 80.000 κόσμου και δεν έπαιρνα χαμπάρι! Τι είμαι κανένας χθεσινός; Είμαι γεννημένος για τέτοια, τον πρωταθλητισμό τον έφαγα με το κουτάλι, γεννήθηκα γι αυτό. Δηλαδή τι πίεση να είχα, ότι ήθελαν να με διώξουν; Όσον αφορά τα της ντακότας δεν ήθελα με τίποτα να προσβάλω κάτι για το οποίο έδωσαν και την ψυχή μου. Κακώς ακούστηκε έτσι. Στο Ηράκλειο έχω φίλους που με αγαπάνε, καταρχήν ήταν ποτέ δυνατόν να θίξω τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα; Με τίποτα. Εδώ ολόκληρο Βαγγέλη Μάντζιος τον έπαιρνα τηλέφωνο όταν είχε φύγει από τον ΟΦΗ και του ζητούσα να έρθει να παίξει σε δυο φιλικά, για να τελειώσουμε τη σεζόν αξιοπρεπώς! Να ερωτηθεί. Όταν λέω κάτι δεν το παίρνω πίσω. Θυμάσαι μία φορά στην Κέρκυρα που είχα πει έναν προπονητή μαλάκα, έγινε σάλος, αλλά τη δήλωση που σου είχα κάνει δεν την πήρα πίσω, δεν σε άδειασα».

Για την μεταγραφή του Μάντζιου στον Ατρόμητο, τον Ταυλαρίδη και τον Βλαχοδήμο: «Δεν το συζητάμε πως θα κάνει μεγάλη διαφορά. Ο Στάθης είναι ένα εξαιρετικό παιδί, θέλει ψυχολογία για να παίζει καλά, η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν θέμα με την ψυχολογία τους. Ένα παιδί λόγου χάρη που ήρθε στον Ολυμπιακό και τον Πιστεύω, ο Βλαχοδήμος, θέλει βοήθεια στην ψυχολογία. Άλλη ψυχολογία είχε στην Ξάνθη πέρσι. Είναι παίκτης που πρέπει να πάρει ευκαιρίες, να τον υποστηρίξουν, έχει ταχύτητα, είναι ντριμπλέρ, έχει και τα δυο πόδια, έχει σωματικά προσόντα, ψυχολογία του λείπει. Και του Φετφατζίδη η ψυχολογία είναι κάτω».

Για την αλλαγή του Μήτρογλου στο ματς με τον Ατρόμητο: «Τέτοιου είδους κυνηγοί δεν βγαίνουν ποτέ από αυτό το παιχνίδι! Και να μην πει κανείς πως αφήνω αιχμές για κανέναν. Από την εποχή που έπαιζα μπάλα ως και σήμερα, στην έδρα σου τέτοιοι κυνηγό δεν τον βγάζεις. Μόνο αν είναι ξενύχτης. Δεν θα πω για τον εαυτό μου, ότι δηλαδή ο Αναστόπουλος δεν γινόταν αλλαγή, θα πω για τον Μαύρο και τον Σαραβάκο. Είναι παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν το γκολ, ή να πάρουν πέναλτι, ή να βγάλουν ασίστ, όπως το έκανε ο Μήτρογλου. Παίκτες που έχουν το απρόβλεπτο. Και ένα θέμα επίσης είναι ποιον θα βάλεις στη θέση αυτού που βγάζεις».

Για το γκολ του Καραγκούνη: «Σήμερα στο ποδόσφαιρο τα εξτρέμ πρέπει να κάνουν γκολ. Τελείωσε το κάνω σέντρα μόνο! Πρέπει να κλίνουν μέσα. Ο Γκαλέτι δοξάστηκε στον Ολυμπιακό επειδή έβλεπε δίχτυα. Το ίδιο και ο Μιραλάς. Έτσι είναι οι εξτρεμάρες. Αυτό λέω στον Καραγκούνη, το ίδιο έλεγα στον Κουτσιανικούλη και στον Παπουλή».

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο: «Τον είχα στον Άρη και έλεγα ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Ως στόπερ όμως όχι ως δεξί μπακ που τον έβαζαν κάποιοι».

Για τον Γιώργο Σπανό και το αν θα φύγει: «Θα πω αυτό που είπα και στους παίκτες την Παρασκευή, δυο ημέρες πριν από το Καραϊσκάκη. Μόνο εμείς μπορούμε να τον κρατήσουμε και να του αλλάξουμε γνώμη. Να τον ξαναζεστάνουμε. Έχει τόσο μεράκι για το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο που πιστεύω ότι θα βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας για να τον μεταπείσουμε».

Για το αν μπορεί ο Ατρόμητος να πάρει τη δεύτερη θέση: «Ναι το πιστεύω. Οι τρεις ομάδες που είναι στην κορυφή (πλην του Ολυμπιακού) θα χτυπήσουν τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Στόχος μας τον Μάιο είναι που θα γίνει αυτό το μίνι πρωτάθλημα η ομάδα να είναι έτοιμη. Να ξέρεις ότι ο Ατρόμητος ως τώρα έχει δείξει ένα 30% των δυνατοτήτων του! Είναι νοικοκυρεμένη ομάδα, με προπονητικό κέντρο καλό, η συνεργασία μου με τον Γιάννη Αγγελόπουλο είναι άριστη, τον κόσμο περιμένουμε να έρθει περισσότερος γιατί η παρουσία του παίζει ρόλο».

Για Φυτανίδη, Δημούτσο: «Μπράβο του. Και δεν είναι ο μόνος που έχει ο Ατρόμητος για Εθνική. Είναι ο Σκόνδρας, ο Δημούτσος και άλλοι. Ο τελευταίος μπορεί σε μεγάλη ομάδα. Πιάνει τον αντίπαλο σαν βδέλλα! Δεν είναι απλώς η γκολάρα που έβαλε στο Καραϊσκάκη. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος, όπως και όλη η ομάδα πιστεύω. Διότι ο Ατρόμητος έχει κράμα νέων παιδιών και έμπειρων, θα τη δέσουμε την ομάδα να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο».

Για τον Δώνη και τη δήλωση για καταστροφικό ποδόσφαιρο: «Αυτή είναι η άποψη του. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι να απαντάει στον Α και τον Β. Θα πω ένα πράγμα όμως. Και εγώ πήγα στην Θεσσαλονίκη, δούλεψα στον Άρη και έφυγα μέρα...!».

Για τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ: «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Ο Σπανούλης είναι παικτάρα και ο Παπανικολάου μου αρέσει, είναι μεγάλο ταλέντο. Δουλεύει πολύ, καλό παιδί, συνεσταλμένος χαρακτήρας. Τον ξέρω. Αυτός μένει στον 2ο όροφο κι εγώ στον 5ο!».

Για την Δάφνη όπου ήταν πρόεδρος παλιά: «Την οποία Δάφνη κατορθώσανε και τη διαλύσανε! Άκου Αμύντας Δάφνης... Πως γίνεται αυτό: Μία ομάδα η Δάφνη που είχε νικήσει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ!».

«Παιχνίδι επτά βαθμών»

07/02/2013
 Παιχνίδι επτά βαθμών χαρακτήρισε το προσεχές με τον Πλατανιά στα Χανιά ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος.

«Παιχνίδι επτά βαθμών»
Στους ρυθμούς του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας (11/02, 19:30) με τον Πλατανιά στα Χανιά, κινούνται άπαντες στον Άρη. Οι «κίτρινοι» αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά και την σπουδαιότητα που έχει, αφού σε περίπτωση νίκης, θα «ανασάνουν» βαθμολογικά.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Μιχαλήτσος στην πρώτη του ομιλία προς τους παίκτες για αυτό το παιχνίδι, φρόντισε να τους βάλει στο… κλίμα, λέγοντας ότι είναι ματς επτά βαθμών και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουν σαν να είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς.

«Το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι ματς επτά πόντων και για μένα είναι πιο σημαντικό από αυτό με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε χάσει από τη συγκεκριμένη ομάδα στο γήπεδό μας και πρέπει να κερδίσουμε ώστε να υπερτερούμε και στην ισοβαθμία. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και να το κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του.

Με κόσμο η ΑΕΚ στην Κέρκυρα

07/02/2013
 Η ΑΕΚ εξασφάλισε εισιτήρια για το ματς της Κυριακής στην Κέρκυρα (17:15).

Με κόσμο η ΑΕΚ στην Κέρκυρα
Δεν την έχουν αφήσει μόνη στα δύσκολα και δεν θα το κάνουν και τώρα που ο στόχος της σωτηρίας μοιάζει πολύ πιο εφικτός από ό,τι ένα μήνα πριν…

Η διοίκηση της ΑΕΚ εξασφάλισε εισιτήρια για το κρίσιμο ματς της Κυριακής στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα κι έτσι η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν θα έχει ένα ακόμη όπλο στην προσπάθεια να πάρει το αποτέλεσμα που θα ισχυροποιήσει τη θέση της στη Σούπερ Λίγκα.

Επιτέλους… μαζί

07/02/2013
 Οι διεθνείς επέστρεψαν, οι τραυματίες αποθεραπεύτηκαν και ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί επιτέλους να προετοιμάσει την ΑΕΚ όπως θα ήθελε για το ματς με την Κέρκυρα.

Επιτέλους… μαζί
Τα Σπάτα πλημμύρισαν και πάλι ζωή και ο Έβαλντ Λίνεν είχε την ευκαιρία να κάνει μία κανονική προπόνηση εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της ΑΕΚ στην Κέρκυρα την Κυριακή.

Κι αυτό γιατί επανήλθαν από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους οι Κατίδης, Μπουγαΐδης, Βλάχος και Φούντας, ενώ κανονικά προπονήθηκαν και οι Μητρόπουλος, Κουτρουμπής και Πετρόπουλος που χθες είχαν κάνει πρόγραμμα αποφόρτισης.

Έτσι με εξαίρεση τον τελευταίο που είναι τιμωρημένος για το προσεχές παιχνίδι και τον νεοαποκτηθέντα Αναστασόπουλο που έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ο Γερμανός προπονητής υπολογίζει όλους τους παίκτες του για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής.

Αμέσως μετά την προπόνηση η ομάδα γευμάτισε στα Σπάτα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ποια ΑΕΚ; Η Πόρτσμουθ!

07/02/2013
 Να αποκτήσει τον έλεγχο της Πόρτσμουθ ως επικεφαλής ενός ομίλου επιχειρηματιών προσπαθεί ο Κιθ Χάρις.

Ποια ΑΕΚ; Η Πόρτσμουθ!
Επικεφαλής ενός ομίλου επιχειρηματιών που επιχειρεί να αποκτήσει τις μετοχές της Πόρτσμουθ είναι ο Κιθ Χάρις, όπως μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ.

Ο Άγγλος τραπεζίτης, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αγοράς των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ ως συνεργάτης του Δημήτρη Βιντιάδη, φαίνεται πως έχει στρέψει πλέον αλλού το ενδιαφέρον του και σκοπεύει να επενδύσει σε… παπούτσι από τον τόπο του. Ούτως ή άλλως πληροφορίες ανέφεραν πως ο Κιθ Χάρις, που είχε έρθει ακόμη και στην Ελλάδα για… αυτοψία της «Ένωσης», εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την υπόθεση αγοράς μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, πιθανώς και λόγο των εμποδίων που έχουν παρουσιαστεί σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο.

Πέραν του Κιθ Χάρις, το κονσόρτιουμ που φιλοδοξεί να επενδύσει στους «pompeys» αποτελείται επίσης από τον τραπεζίτη Πασκάλ Ναζάντι και πιθανώς τον επενδυτή Άλαν Χίτσινς. Ήδη έχει κατατεθεί η σχετική πρόταση και αναμένεται η απάντηση, ενώ την επόμενη Πέμπτη (14/2) το Ανώτατο Δικαστήριο είναι πιθανό να υποχρεώσει τη διοίκηση που διαχειρίζεται τις τύχες της Πόρτσμουθ να χαμηλώσει τις απαιτήσεις της για την πώληση των μετοχών του συλλόγου.

Πάντως η ομάδα που έβαλε στο στόχαστρό του έχει επίσης προβλήματα ανάλογα της ΑΕΚ. Η Πόρτσμουθ λόγω χρεών είχε μπει σε ειδικό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί αρχικά στην Championship και πλέον αγωνίζεται στη League One, όπου είναι προτελευταία την τρέχουσα περίοδο.

Επιστροφές με το μυαλό στη Ξάνθη

07/02/2013
 Επιστροφές είχε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Σισοκό, Μαυρίας, Καρνέζης, Καπίνο, Φουρλάνος, Λαγός και Τριανταφυλλόπουλος γυμνάστηκαν κανονικά και ετοιμάζονται για νίκη με τη Ξάνθη.

Επιστροφές με το μυαλό στη Ξάνθη
Επτά από τους οκτώ ποδοσφαιριστές που έλειπαν είδε ο Φάμπρι να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Σισοκό, ο οποίος είχε εξασφαλίσει ειδική άδεια, να γυμνάζεται κανονικά ενώ το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες διεθνείς Καρνέζης, Μαυρίας, Καπίνο, Φουρλάνος, Λαγός και Τριανταφυλλόπουλος. Αύριο αναμένεται στην Παιανία ο Βελάσκες, ο οποίος θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Mοναδικός σκοπός του Παναθηναϊκού είναι να επανέλθει στις νίκες στο ματς με τη Ξάνθη και να διατηρήσει το αήττητο σερί των 4 ματς στο πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες, μία νίκη).

Εκτός πλάνων του Φάμπρι είναι ο τιμωρημένος Τοτσέ και οι τραυματίες Κουίνσι, Φορναρόλι και Χουχούμης. Οι τρεις τελευταίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Φουρτάδο ο αντι-Πετρόπουλος

07/02/2013
 Ο Εμίλιο Φουρτάδο ετοιμάζεται για τη θέση του τιμωρημένου Αντώνη Πετρόπουλου στο ματς της ΑΕΚ με την Κέρκυρα την Κυριακή. Επανέρχεται στην ενδεκάδα ο Αντώνης Ρίκκα.

Φουρτάδο ο αντι-Πετρόπουλος
Το είχαμε… ψυλλιαστεί βλέποντας τον ένα να αντικαθιστά τον άλλο στο φινάλε του αγώνα με τον Πανιώνιο. Πλέον το βλέπουμε και στις προπονήσεις. Ο Έβαλντ Λίνεν έδειξε πως προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Εμίλιο Φουρτάδο στη θέση του τιμωρημένου Αντώνη Πετρόπουλου για την κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα.

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει ικανοποιήσει τον Γερμανό προπονητή με τη δουλειά του στις προπονήσεις και θα πάρει την ευκαιρία του ελλείψει του βασικού φορ της ομάδας. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, φάνηκε πως ο Αντώνης Ρίκκα μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού θα ανακτήσει τη θέση του στο κέντρο αντί του Ξενοφώντα Φέτση.

Στη σημερινή δοκιμή δεν χρησιμοποιήθηκαν οι διεθνείς Κατίδης, Μπουγαΐδης, Βλάχος και Φούντας, αν και οι τρεις τελευταίοι αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα ως στόπερ, δεξί μπακ και δεύτερος επιθετικός αντίστοιχα.

Σε διάταξη 4-4-2 ο Έβαλντ Λίνεν χρησιμοποίησε τους Κωνσταντόπουλο (τέρμα), Αρκούδα (δεξί μπακ), Τσουμάγκα (αριστερό μπακ), Κουτρουμπή, Τσούπρο (στόπερ), Μητρόπουλο (αμυντικό χαφ), Κορδέρο, Ρίκκα (εσωτερικούς μέσους), Γκερέιρο (επιτελικό μέσο), Παυλή και Φουρτάδο (επιθετικό δίδυμο).

Στην Παιανία ο Βύντρα

07/02/2013
 Τις πόρτες της Παιανίας πέρασε για τελευταία φορά ο Λουκάς Βύντρα το πρωί της Παρασκευής.

Στην Παιανία ο Βύντρα
Ο άσος της Λεβάντε, πλέον, πήγε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, προκειμένου να μαζέψει κάποια τελευταία προσωπικά του αντικείμενα και φυσικά να αποχαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο Βύντρα συνομίλησε με παίκτες της ομάδας, αλλά και με μέλη του προπονητικού τιμ, πριν από την προπόνηση και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σπάθας στην Τρίπολη, Κάκος στο ΟΑΚΑ

07/02/2013
 Ο Ηλίας Σπάθας θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού. Ο Τάσος Κάκος στο ΠΑΟ-Skoda Ξάνθη.

Σπάθας στην Τρίπολη, Κάκος στο ΟΑΚΑ
Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ για να διαιτητεύσει το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Σπάθα θα είναι οι Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, μεταξύ του Παναθηναϊκού με τη Ξάνθη ο Τάσος Κάκος θα είναι ο «άρχοντας» της αναμέτρησης ενώ στην Κέρκυρα και στο ματς των Φαιάκων με την ΑΕΚ διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Θάνος.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα, Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κέρκυρα-ΑΕΚ, Θάνος (Γρεβενών)
Πανθρακικός-Λεβαδειακός, Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσων)
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, Κύζας (Δράμας)
Ατρόμητος-Βέροια, Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Πλατανιάς-Αρης, Μάνταλος (Αθηνών)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, Σπάθας (Πειραιά)
Παναθηναϊκός-Ξάνθη, Κάκος (Κέρκυρα)

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Αρκούδας

07/02/2013
 Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε μετά το ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ το προπερασμένο Σάββατο βρέθηκε ο Χρήστος Αρκούδας. Κανένας κίνδυνος τιμωρίας για την ομάδα, λένε από την ΠΑΕ.

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Αρκούδας
Σοκ στην ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ενημερώθηκε πως ο Χρήστος Αρκούδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε μετά το ματς με τον ΟΦΗ το προπερασμένο Σάββατο. Πλέον αναμένεται η εξέταση και του δευτέρου δείγματος του ποδοσφαιριστή κι εφόσον βρεθεί κι αυτό θετικό, ο παίκτης θα τιμωρηθεί με πολύμηνο αποκλεισμό.

Ο χρόνο της τιμωρίας θα εξαρτηθεί από την απολογία του ποδοσφαιριστή και από το αν αποδειχτεί πως έγινε εν αγνοία ή εξ αμελείας του κι όχι με σκοπό να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις του.

Σημειώνεται πως στην ΑΕΚ λένε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο να τιμωρηθεί η ομάδα για τη συγκεκριμένη υπόθεση με αφαίρεση βαθμών ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ούτως ή άλλως δεν προβλέπονται κυρώσεις για το σύλλογο σε ανάλογες υποθέσεις, παρά μόνο αν αποδειχτεί ότι φέρει ευθύνη για τη χορήγηση απαγορευμένης ουσίας σε αθλητή/ες.

«Κρίσιμα τα δύο επόμενα ματς»

07/02/2013
 Ως τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για την Κέρκυρα χαρακτήρισε τα ματς κόντρα στην ΑΕΚ και στον Πανιώνιο ο αθλητικός διευθυντής των Φαιάκων,Ανδρέας Δούσης, στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2).

«Κρίσιμα τα δύο επόμενα ματς»
Ύψιστης σημασίας για το μέλλον της Κέρκυρας στην Σούπερ Λίγκα είναι οι επερχόμενες αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Πανιώνιο, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2) ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ανδρέας Δούσης.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Κέρκυρας την Πέμπτη (7/2) ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ανδρέας Δούσης:

Για το θέμα του προπονητή που απασχολεί την Κέρκυρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα:

«Η ομάδα, επειδή πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι για ό,τι λέμε, κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να τελειώσει ακόμη και σήμερα το θέμα του προπονητή. Επειδή, όμως, έχουμε μάθει να μη μιλάμε πριν οριστικοποιηθεί κάτι, καλό είναι να περιμένουμε. Το παιχνίδι, πάντως, είναι τόσο σημαντικό, που, ανεξαρτήτως προπονητή, πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να το πάρουν μόνοι τους. Όχι ότι δεν χρειάζεται προπονητής, αλλά, κυρίως, χρειάζονται άλλα πράγματα».

Για το αν οι Φαίακες έχουν πιθανότητες παραμονής στην Σούπερ Λίγκα:

«Πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε την ομάδα, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τα οποία ήταν και πιο δύσκολα, γιατί, εάν θυμάστε, πέρσι, στο αντίστοιχο χρονικό σημείο, η διαφορά από τις ομάδες που, εντέλει υποβιβάστηκαν, ήταν μεγαλύτερη. Αυτά τα δύο παιχνίδια, που ακολουθούν, είναι τα πιο κρίσιμα της χρονιάς. Να νικήσουμε, με το καλό, και θεωρώ ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο».

Για το τι θα γίνει αν «στραβώσουν» αυτά τα δύο ματς για την Κέρκυρα:

«Δεν θα στραβώσουν! Μπορεί να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από κάποιους άλλους, αλλά έτσι πιστεύω. Η ομάδα θα πάρει τα δύο ματς και θα μπούμε σε άλλο δρόμο, για να γλιτώσει η ομάδα, όπως πέρσι και πρόπερσι. Κάτι, που, εάν το καταφέρουμε, θα... στεναχωρήσουμε κάποιους, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι αυτά».
Για την λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο:

«Ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι γίνεται στην Κέρκυρα, γίνεται με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας. Το ότι έφυγε ο Άκης Μάντζιος, δε σημαίνει ότι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ό,τι έχει γίνει. Ο Άκης Μάντζιος έκανε εξαιρετική δουλειά και είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Αλλά δεν γίνεται να αλλάξεις όλη την ομάδα. Καλώς ή κακώς, ειδικά στην Ελλάδα, ο πρώτος που την “πληρώνει”, όταν κάτι δεν πάει καλά, είναι ο προπονητής. Βεβαίως, όλοι φταίμε! Όλοι κάνουμε λάθη και η διοίκηση και οι παίκτες και ο προπονητής κι εμείς, όλοι. Σε ένα “διαζύγιο” ποτέ δε φταίει μόνο ένας. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο».

«Να μας βοηθήσει ο Φιγκερόα»

07/02/2013
 Στις ικανότητες του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκός, Λουτσιάνο Φιγκερόα αναφέρθηκε ο Φάμπρι και στην αναγκαιότητα να «βγει» η συγκεκριμένη μεταγραφή για την ομάδα του.

«Να μας βοηθήσει ο Φιγκερόα»
Στον Παναθηναϊκός, άπαντες περιμένουν την άφιξη του Λουτσιάνο Φιγκερόρα, με τον Φάμπρι να ξεκαθαρίζει πως είναι σημαντικό ο 33χρονος επιθετικός να εγκλιματιστεί άμεσα και να προσφέρει.

Ο τεχνικός των «πράσινων», υποστήριξε πως ήδη τα πρώτα σημάδια βελτιώσης στην ομάδα έχουν φανεί, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για ακόμα μια μεταγραφή ελεύθερου παίκτη, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει Ξάνθης.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Προέρχεστε από δύο καλές εμφανίσεις απέναντι στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι χάσατε την νίκη στο τέλος του αγώνα. Θεωρείτε πως υπάρχει βελτίωση στην ομάδα σας;

Πιστεύω ότι η ομάδα πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως έχω ήδη πει, εδώ κάνουμε μια δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια ταυτότητα και μια προσωπικότητα ζωής στην ομάδα. Αυτό νομίζω ότι αποδεικνύεται παιχνίδι με παιχνίδι και πράγματι δείχνουμε μια ουσιαστική βελτίωση. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος, έστω και αν κάποια στιγμή ενδεχομένως να κάνουμε κάποια "κοιλιά". Ξέρουμε όμως ότι με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή και συνεχίζοντας έτσι, η ομάδα θα βελτιωθεί.

Έχουν αρχίσει να φαίνονται στο παιχνίδι της ομάδας κάποια από τα στοιχεία της ποδοσφαιρικής σας φιλοσοφίας;

Ναι, αρχίζουν και φαίνονται, τόσο στον ρυθμό του παιχνιδιού, όσο και στον τρόπο που αμύνεται η ομάδα. Και επίσης τα βλέπουμε και στην κίνηση με μπάλα και στην κίνηση των παικτών χωρίς μπάλα. Άρα βλέπουμε ότι η ομάδα γίνεται σταδιακά ένα σύνολο και αποκτά συνοχή. Αυτό θέλουμε. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά πράγματα, όμως δεν θα επεκταθώ στο θέμα αυτό και δεν θα πω αυτά που πρέπει να γίνουν. Και βεβαίως η εργασία μας είναι αντίθετη με τον χρόνο και ο χρόνος πάντοτε μας πιέζει.

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Λούτσο Φιγκερόα...

Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Ένας παίκτης ανταγωνιστικός που έχει πετύχει πολλά γκολ στην καριέρα του. Και αυτό που ουσιαστικά προσπαθούμε, είναι να αποτελέσει μια σωστή λύση για εμάς. Θέλουμε να μας βοηθήσει στα παιχνίδια που απομένουν και η παρουσία του να είναι θετική για την ομάδα.

Πάντως παραμένει το πρόβλημα στην επίθεση, τουλάχιστον για τον αγώνα με την Ξάνθη, καθώς ο Τοτσέ είναι τιμωρημένος και ο Φορναρόλι τραυματίας. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε γι' αυτό τον αγώνα. Έχω αρκετές σκέψεις, που προσπάθησα να δουλέψω πάνω σε αυτές μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω κάτι σχετικό και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για να δούμε αν τα πράγματα θα έχουν αίσιο τέλος και αν πετύχαμε σε αυτά που σκεφτόμασταν ή όχι. Όμως όπως είναι λογικό, πρέπει να ψάχνουμε λύσεις και αυτό κάνουμε.

Θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα, ώστε η ομάδα σας να φτάσει στην νίκη;

Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε, πάνω στις βάσεις που θέλουμε. Καταρχήν πρέπει να δώσουμε στην ομάδα την προσωπικότητα, το πνεύμα και την σωστή ψυχή. Και όταν θα το έχουμε αυτό, ενδεχομένως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και λίγο τους αντιπάλους. Αυτή τη στιγμή όμως, πρέπει να σκεφτόμαστε τους ίδιους μας του εαυτούς και να πούμε κατά κάποιο τρόπο ότι πρέπει να αρχίσουμε να μεγαλώνουμε, μέσα από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Η Ξάνθη μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, η οποία αμύνεται με σωστό τρόπο και με μεγάλη ένταση. Άρα εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα, έχοντας παράλληλα τον τρόπο για να περιορίσουμε τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Είναι μια ομάδα, η οποία ξέρει να διαιρεί καλά το παιχνίδι της, με έξι προωθημένους παίκτες, οι οποίοι πάντοτε βρίσκονται στην επίθεση και ουσιαστικά υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες, οι οποίοι είναι η αιχμή του δόρατος και έχουν μεγάλη δύναμη στις αντεπιθέσεις. Για μένα είναι μια ομάδα που ναι, μου αρέσει και ξέρω ότι θα μας κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα την Κυριακή.

Είναι κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες έτοιμος για να αγωνιστεί;

Αυτή ήταν μια περίεργη εβδομάδα, αναφορικά με τις προπονήσεις, δεδομένου ότι είχαμε έλλειψη ορισμένων παικτών, που ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις εθνικές τους ομάδες. Αναφορικά με τα νέα αποκτήματα, πιστεύω ότι όλοι είναι εντάξει και σιγά σιγά μπαίνουν στην δουλειά που πρέπει να κάνουν.

Μετά και την απόκτηση του Φιγκερόα, τελείωσαν οι μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό;

Αναφορικά με τις μεταγραφές... Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα σε οικοδόμηση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι μπορούμε στο μεταγραφικό κομμάτι μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου.

Τα δεδομένα για Αρκούδα

07/02/2013
 Η ουσία οξιλοφρίνη ήταν αυτή που ανιχνεύτηκε σε έλεγχο ντόπινγκ στον Χρήστο Αρκούδα της ΑΕΚ. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ζητηθεί δεύτερος έλεγχος.

Τα δεδομένα για Αρκούδα
Σαν κεραυνός έπεσε στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, η είδηση πως ο Χρήστος Αρκούδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο νεαρός αμυντικός της «Ένωσης» φέρεται να έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας και συγκεκριμένα οξιλοφρίνης, η οποία συνδέεται με την εφεδρίνη, όπως ενημέρωσε το ΕΣΚΑΝ.

Πλέον, ο παίκτης έχει δικαίωμα να ζητήσει και δεύτερο έλεγχο μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής. Εδώ τίθεται το θέμα της τιμωρία όμως, καθώς σε περίπτωση που και στο δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικός, τότε η ποινή που, ενδεχομένως να του επιβληθεί, να είναι μεγαλύτερη από την αρχική, όταν απολογηθεί.

Η συγκεκριμένη ουσία, εντάσσεται σε εκείνες που χαρακτηρίζονται «ειδικής αναφοράς» και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για τους αθλητές στην Ελλάδα από τις 30-12-2011, σύμφωνα με την εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν είναι μόνο ο Πρίττας

07/02/2013
 Εκτός από τον Σάκη Πρίττα αμφίβολος για το επερχόμενο ματς της Ξάνθης κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι και ο Κώστας Φλίσκας, ο οποίος στην προπόνηση της Πέμπτης (7/2) έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Δεν είναι μόνο ο Πρίττας
Μετά τον Σάκη Πρίττα δύσκολα θα δώσει το «παρών» στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Φλίσκας.

Ο έμπειρος μέσος στην προπόνηση της Τρίτης (6/2) αποχώρησε με ενοχλήσεις κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σε εκείνη της Τετάρτης (7/2) να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα δείχνοντας ότι δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με το «τριφύλλι».

Ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Σάκης Πρίττας, που όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός πλάνων του τεχνικού της Ξάνθης, Μαρίνου Ουζουνίδη, για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Ουζουνίδης έβαλε τους παίκτες του να κάνουν αρχικά ασκήσεις νευρομυκού συντονισμού, ενώ στην συνέχεια τους χώρισε σε δύο γκρουπ δίνοντας έμφαση τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική λειτουργία.

Κυβελίδης: «Μπορούμε να σωθούμε αν…»

07/02/2013
 Αισιόδοξος πως η Κέρκυρα μπορεί να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα αν νικήσει στα επόμενα δύο ματς την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2) ο Λεωνίδας Κυβελίδης.

Κυβελίδης: «Μπορούμε να σωθούμε αν…»
Την άποψη πως η Κέρκυρα θα έχει πιθανότητες για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα εφόσον νικήσει την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, εξέφρασε ο επιθετικός της ομάδας, Λεωνίδας Κυβελίδης.

Εκτός αυτού ο στράικερ των Φαιάκων μίλησε και για την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο του συλλόγου, αλλά και για το πόσο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ο ερχομός του νέου προπονητή.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2) ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, Λεωνίδας Κυβελίδης:

Για το αν μπορεί να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα η Κέρκυρα:

«Βλέπω ότι η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά, αλλά παιδιά με ποιότητα. Έχω ζήσει και σε άλλες ομάδες, έχω δει και τις υπόλοιπες και πιστεύω πραγματικά ότι η Κέρκυρα δεν είναι τόσο κακή, όσο μαρτυρά η βαθμολογική της θέση. Έπαιξαν ρόλο άλλα πράγματα –κάποιες ατυχίες, η απειρία ορισμένων ποδοσφαιριστών. Από εκεί και πέρα, όμως, πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, βάση της ομάδας, που έχουμε και του ρόστερ των άλλων ομάδων, να σωθούμε. Με την προϋπόθεση, όμως, να κερδίσουμε οπωσδήποτε τα δύο επόμενα παιχνίδια. Απ’ τη στιγμή που δε νικήσαμε τον Άρη και δεν πήραμε κάτι με τον ΟΦΗ, απέναντι σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν τα καταφέρουμε, μετά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Για την αλλαγή προπονητή:

«Σίγουρα, δεν είναι πολύ καλό να αλλάζει ο προπονητής. Και για τους παίκτες και για την τακτική της ομάδας. Από εκεί και πέρα, όμως, αλλάζει η ψυχολογία. Και θα φανεί και στο παιχνίδι της Κυριακής. Όλοι οι παίκτες θα θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω κι αυτό θα συμβάλει θετικά στην απόδοσή μας. Αυτή τη στιγμή –το έχω ξαναβιώσει, πάντα έτσι γίνεται- με οποιονδήποτε νέο προπονητή, ο παίκτης θέλει να του δείξει τον καλό του εαυτό και να τον πείσει».

Για τον Άκη Μάντζιο:

«Ο καθένας έχει το μερίδιό του, σε μια ομάδα φταίνε όλοι. Όπως συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα, αυτός που την “πληρώνει”, είναι ο προπονητής. Κάτι περισσότερο δεν μπορώ να πω, γιατί είμαι καινούργιος στην ομάδα».

Τα είπαν για Λεωφόρο

07/02/2013
 Συνάντηση ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνη για το θέμα της επιστροφής του ποδοσφαιρικού τμήματος στο «Απ.Νικολαϊδης», προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία.

Τα είπαν για Λεωφόρο
Το «παρών» από την «πράσινη» ΠΑΕ έδωσαν οι Παναγόπουλος, Λουκάκος, Μπαλομένου, Καραγεωργίου, Παναγιωτίδης (υπεύθυνος εργασίας γηπέδου), ενώ τον Ερασιτέχνη εκπροσώπησαν οι Ν. Μακρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Φιλίππου, Τσίλης και Ζαφείρης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο βασικός της άξονας ήταν οι οικονομικοί όροι. Τα ποσοστά, δηλαδή, από τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και τα έσοδα από διαφημίσεις και κυλικεία στο «σπίτι» του «τριφυλλιού». Τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν οι Γιάννης Αλαφούζος και Αχιλλέας Μακρόπουλος και εκεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνάντηση
«Ευρεία Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ αντιπροσωπειών της ΠΑΕ, υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Χρ. Παναγόπουλο και του Ερασιτέχνη, υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Μακρόπουλο.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με την προοπτική της επανόδου της ομάδας στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, συζητήθηκαν οι όροι της παραχώρησης του γηπέδου στην ΠΑΕ».

Στην Κέρκυρα ο Παπακώστας

07/02/2013
 Προπονητής της Κέρκυρας είναι ο Γιάννης Παπακώστας, ο οποίος είδε γνώρισε τους παίκτες της ομάδας και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Στην Κέρκυρα ο Παπακώστας
Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να είναι και με τη… βούλα προπονητής της Κέρκυρας, ο Γιάννης Παπακώστας. Ο Έλληνας τεχνικός είναι ήδη στο νησί των Φαιάκων, γνώρισε τους νέους παίκτες του και μάλιστα υπό τις δικές του οδηγίες πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Πέμπτης.

Πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα να υπάρξει και η ανακοίνωση από την ΠΑΕ που να γνωστοποιεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πλέον, ο Παπακώστας, που διαδέχεται τον Άκη Μάντζιο, καλείται να ανατρέψει το κλίμα και να βοηθήσει την Κέρκυρα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, καθώς ήδη τα πράγματα έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Αλλαγή ημέρας στο Αστέρας-Λεβαδειακός

07/02/2013
 Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και όχι τη Δευτέρα στις 25 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Αλλαγή ημέρας στο Αστέρας-Λεβαδειακός
Αλλάζει μέρα η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Το παιχνίδι είχε οριστεί αρχικά για τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω της διεξαγωγής του αγώνα του Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πλατανιά στις 27 του μήνα, τελικά μετατίθεται για την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 (αντί για Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30), λόγω του ορισμού του αγώνα Κυπέλλου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου».

Χάνει τον «τελικό» ο Τετέ

07/02/2013
 Τα πλάνα του για το κρίσιμο εντός έδρας ματς κόντρα στον Άρη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής θα αναγκαστεί να καταστρώσει χωρίς τον Αμπντούλ Αζίζ Τετέ ο τεχνικός του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης.

Χάνει τον «τελικό» ο Τετέ
Τις υπηρεσίες του Αμπντούλ Αζίζ Τετέ θα στερηθεί ο προπονητής του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης, για τον «τελικό» κόντρα στον Άρη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής στο ματς απέναντι στην Ξάνθη συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έτσι θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Μία αγωνιστική σε Δημούτσο

07/02/2013
 Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Ελίνι Δημούτσος του Ατρόμητου για όσα έγραψε ο Μάνταλος στο φύλλο αγώνα μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Μία αγωνιστική σε Δημούτσο
Ο διαιτητής Μάνταλος, έγραψε πως ο Ελίνι Δημούτσος είχε κακή συμπεριφορά και έβριζε μετά το τέλος της αναμέτρησης και έτσι ο μέσος του Αρόμητου τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, ο Νίκος Αναστόπουλος, προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στα όσα έχει ενόψει Βέροιας, αφού είναι τιμωρημένος και ο Ματίας Ιγκλέσιας. Αυτό σημαίνει πως ο μοναδικός αμυντικός χαφ είναι ο Παναγιώτης Μπάλλας, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση βασικού. Ο νεαρός μέσος είχε παίξει κάποια λεπτά και κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

«Ας φέρουν δύο εκατομμύρια πρόταση»

07/02/2013
 Τα δημοσιεύματα του Τύπου για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ρούμπεν Ράγιος έχουν… εκνευρίσει αρκετά τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, ειδικά πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

«Ας φέρουν δύο εκατομμύρια πρόταση»
Ο Ρούμπεν Ράγιος έχει κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ειδικά στα «μεγάλα» παιχνίδια φροντίζει, σχεδόν πάντα, να μην περνάει απαρατήρητος. Αυτό το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε έντονα και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ειδικά για τους «ερυθρόλευκους», στην Τρίπολη υπάρχει ιδιαίτερος εκνευρισμός καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίκτης τους, βρίσκεται στην σχετική «ερυθρόλευκη» λίστα και αποτελεί στόχο.

Πάντως, στην Αρκαδία, πιστεύουν: «Αν θέλουν και μπορούν, ας δώσουν 2 εκατ. ευρώ και να τον πάρουν...». Παράλληλα, «ξεκαθαρίζουν» πως ουδέποτε υπήρξε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ισπανού μέσου.

Μόνο επιστροφές στον Άρη

07/02/2013
 Με τους διεθνείς να επιστρέφουν στις προπονήσεις του Άρη συνεχίστηκε η προετοιμασία ενόψει Πλατανιά. «Μέσα» ο Παπαστεριανός, προβλήματα για δύο.

Μόνο επιστροφές στον Άρη
Επιστροφές περιελάμβανε το… μενού του Άρη την Πέμπτη. Οι Γιαννιώτας, Διαμαντάκος και Σουνάς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές Νέων και Ελπίδων και ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις των Θεσσαλονικέων για τον «τελικό» με τον Πλατανιά, στα Χανιά.

Τα ευχάριστα ήρθαν και από το «μέτωπο» του Μανώλη Παπαστεριανού, αφού η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε σήμερα, ήταν «καθαρή» και έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης.

Βέβαια, δεν είναι όλα… ρόδινα. Κι αυτό γιατί Μαργαρίτης (πρόβλημα στους προσαγωγούς) και Αγγελούδης (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) συνέχισαν ακόμα μια ημέρα το ατομικό τους πρόγραμμα.

*Ο Ρούμπεν Πουλίδο δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής στο ματς με τους Κρητικούς, λόγω συμπλήρωσης καρτών.

«Έχουμε δρόμο για τα πλέι οφ»

07/02/2013
 Ναι μεν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάει φουλ για είσοδο στην πεντάδα, ωστόσο ο Γιάννης Χριστόπουλος κρατάει χαμηλά τον πήχη, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος.

«Έχουμε δρόμο για τα πλέι οφ»

«Προσγειωμένος», όσον αφορά την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ, παραμένει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, παρά την πολύ καλή πορεία των Ηπειρωτών μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε πως υπάρχουν ακόμη δέκα αγωνιστικές για το τέλος της Σούπερ Λίγκας και τα πάντα είναι ρευστά, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή κόντρα στον Πανιώνιο το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Δέκα μέρες εκτός ο Φεγκρούς, κανονικά ο Κολοβέτσιος», ανέφερε για τα προβλήματα τραυματισμών του ΠΑΣ, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον του στον πάγκο του συλλόγου και τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον παράγοντα «τύχη»: Από την πρώτη μέρα που ήρθα και κάθισα σ' αυτή εδώ την καρέκλα είπα ότι εμείς δεν θέλουμε να έχουμε την τύχη μαζί μας. Εμείς θέλουμε αυτό που αξίζουμε μέσα στο γήπεδο να το παίρνουμε. Οπότε αν είμαστε καλοί στο γήπεδο, θα ήθελα να κερδίσουμε.

Για την κακή παράδοση: Δεν το ήξερα ότι δεν έχουμε νίκη ούτε στη Νέα Σμύρνη. Για τον Λεβαδειακό το είχα ακούσει. Μακάρι να σπάσει αυτή η παράδοση.

Για τον Πανιώνιο: Είναι μια ομάδα που κάνει αξιόλογη προσπάθεια στο πρωτάθλημα, έχει πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή, είχε κι αυτή τις δυσκολίες της το προηγούμενο καλοκαίρι με τις μεταγραφές, όπως κι εμείς. Κατανοώ τον αγώνα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και ο κ. Ελευθερόπουλος.

Για τους Κολοβέτσιο και Φέγκρους: Ο Κολοβέτσιος δεν νιώθει ενοχλήσεις πλέον, μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Φέγκρους έχει ένα οστικό οίδημα στο θώρακα και είναι παρόμοια περίπτωση με τον Ντάσιο. Το μίνιμουμ της αποκατάστασης είναι δέκα μέρες. Θα επανεξεταστεί αύριο με αξονική για να δούμε μήπως κάτω από το οίδημα κρύβεται κάποιο κάταγμα, όπως του Ντάσιου. Εγώ πιστεύω πως όχι, αφού ήδη νιώθει καλύτερα από χθες, αλλά δεν υπολογίζεται για την Κυριακή

Για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ: Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν μερικές ημέρες, θα υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια ώστε να μπορούμε να δούμε τον Ολυμπιακό του κ. Μίτσελ και να τον αναλύσουμε

Για το αν είναι καλύτερο που ο πρώτος αγώνας γίνεται στα Γιάννινα: Εγώ κοιτάζω το πρόγραμμα και πόσο επιβαρυμένο είναι. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έρχεται ανάμεσα σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Τρίπολη. Θα πρέπει να περάσει και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και από εκεί και μετά να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για εκείνη την τριάδα αγώνων και να δούμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ' αυτές τις δυσκολίες.

Για τους οκτώ μήνες παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΣ: Εμένα στη ζωή μου ο Θεός μ' έχει βοηθήσει πάρα πολύ και συνέχεια με βοηθάει. Βέβαια μου τα δίνει όλα με μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ δεν πήρα κάτι εύκολα. Ίσως αυτό κάνει πιο γλυκό όταν κατακτάς κάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στη μέση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες. Έχουν μείνει άλλοι δυόμισι μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια και να δούμε που θα μας βγάλει. Σίγουρα οι χαρές και η ικανοποίηση που νιώσαμε σαν ομάδα, ήταν μεγάλες, όπως και οι δυσκολίες. Είναι νωρίς για να κάνουμε απολογισμό. Καλύτερα να τον κάνουμε τον Μάιο.

Για τη δήλωση του κ. Παράσχου ότι αντίπαλος του Λεβαδειακού για τα play-off είναι ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός: Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παράσχο για τα πολύ καλά του λόγια, πραγματικά τιμούν την ομάδα μας τέτοιες κουβέντες από τέτοιους προπονητές. Εγώ όμως βλέποντας το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού βλέπω ότι έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος απ' όλες τις ομάδες που κυνηγούν την πέμπτη θέση.

Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στον ΠΑΣ: Είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα, οπότε κάθε τέτοιου είδους συζήτηση είναι πολύ επικίνδυνη να γίνει αυτή την στιγμή . Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια και στην προσπάθεια που κάνουμε.

Για τις ομάδες που διεκδικούν είσοδο στα play off: Είναι ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων. Σίγουρα μετράει όχι μόνο πόσους βαθμούς έχει κάθε ομάδα αλλά και τη δυναμική έχει. Από εκεί και μετά όπως δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ουρά, το ίδιο δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει και εκεί. Κάθε ομάδα έχει ξεχωριστώ πρόγραμμα. Κάποιες ομάδες έχουν πιο βεβαρημένο πρόγραμμα. Σε κάποιες φτιάχνει σε κάποιες είναι ανάποδα. Ξαναλέω ότι ενισχύθηκαν και αρκετές ομάδες και τους επόμενους μήνες ίσως παρουσιαστούν πολύ διαφορετικές από όσο είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είναι δέκα παιχνίδια

Τους θέλει «διαβασμένους»

07/02/2013
 Ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι παίκτες του να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα σε εκείνους του ΠΑΟΚ, έδωσε στην προπόνηση της Πέμπτης (7/2) ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Τους θέλει «διαβασμένους»
Αρκετή ώρα στην τακτική και στον τρόπο με τον οποίο θα παραταχτούν στην Τούμπα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ κόντρα σε εκείνους του ΠΑΟΚ σπατάλησε στην προπόνηση της Πέμπτης (7/2) ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης.

Μάλιστα, ο 53χρονος προπονητής στο οικογενειακό δίτερμα αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές το παιχνίδι, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στους παίκτες του.

Ατομικό ακολούθησε για άλλη μία μέρα ο Παναγιώτης Ζορμπάς, ενώ από την προπόνηση έλειπε και ο Ντένις Σόουζα, ο οποίος είναι τιμωρημένος για το ματς με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να έχει πάρει άδεια από τους ανθρώπους του κρητικού συλλόγου.

«Πήρα μόνο ένα συμπλήρωμα…»

07/02/2013
 Τη δική του εκδοχή για το θέμα με την υπόθεση ντόπινγκ έσωσε ο Χρήστος Αρκούδας στην προπόνηση της ΑΕΚ. «Πήρα μόνο ένα συμπλήρωμα, όχι τίποτα παράνομο…», μονολογούσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

«Πήρα μόνο ένα συμπλήρωμα…»
Άθελά, του έγινε το πρόσωπο της ημέρας και –δυστυχώς γι’ αυτόν- για λάθος λόγο.

Ο Χρήστος Αρκούδας βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας και συγκεκριμένα στην οξιλοφρίνη, όμως μιλώντας με συμπαίκτες του έδωσε διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο Αρκούδας ξεκαθάρισε πως ποτέ εν γνώσει του δεν πήρε κάτι παράνομο και απαγορευμένο. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι απλά το τελευταίο διάστημα λάμβανε ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μάλιστα έδειξε και στους δειγματολήπτες.

Όπως είναι λογικό, η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή είναι πεσμένη, καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει την καριέρα του.

Πλέον, ο παίκτης έχει δικαίωμα να ζητήσει και δεύτερο έλεγχο μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής. Εδώ τίθεται το θέμα της τιμωρία όμως, καθώς σε περίπτωση που και στο δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικός, τότε η ποινή που, ενδεχομένως να του επιβληθεί, να είναι μεγαλύτερη από την αρχική, όταν απολογηθεί.

Η συγκεκριμένη ουσία, εντάσσεται σε εκείνες που χαρακτηρίζονται «ειδικής αναφοράς» και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για τους αθλητές στην Ελλάδα από τις 30-12-2011, σύμφωνα με την εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, την Παρασκευή θα συνεδριάσει το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της ομάδας στην υπόθεση.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

07/02/2013
 Σε άκρως οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το γεύμα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ την Πέμπτη σε ταβέρνα στα Σπάτα. Το… σοκ του Λίνεν με Αρκούδα και η υπόσχεση ενόψει Κέρκυρας.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη
Παρά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» δεν παύουν να επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό κλίμα εντός των αποδυτηρίων. Στο προγραμματισμένο γεύμα της ομάδας μετά την προπόνηση της Πέμπτης (7/1) σε ταβέρνα των Σπάτων οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν πως νιώθουν πιο σίγουροι έπειτα από την βαθμολογική ανάκαμψη στον δεύτερο γύρο αλλά είναι και αποφασισμένοι να κοιτάξουν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία γυρνώντας με τους τρεις βαθμούς από την προσεχή Κυριακή από την Κέρκυρα.

«Πρέπει να πάρουμε το ματς αυτό γιατί μετά θα μπούμε σε άλλη ρότα. Με νίκη θα δούμε τα πάντα διαφορετικά στην πορεία, θα ανασάνουμε, θα ξεφύγουμε, θα αφήσουμε πίσω μας τις σκέψεις ότι κινδυνεύουμε και θα κοιτάξουμε ψηλότερα. Πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε νικητές από την Κέρκυρα», ήταν μερικές από τις «ατάκες» που ειπώθηκαν στο τραπέζι.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και με όρεξη για πειράγματα παρουσιάστηκε και ο Έβαλντ Λίνεν που μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση του Ανάκογλου δείχνοντας πως τον υπολογίζει άμεσα: «είναι έτοιμος και αγωνιστικά και πνευματικά. Άλλωστε γι αυτό αποκτήθηκε, για να μας βοηθήσει».

Ο Γερμανός τεχνικός φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την υπόθεση ντόπινγκ του Χρήστου Αρκούδα, δείχνοντας εμφανώς αιφνιδιασμένος : «Είναι ένα σοκ για όλους μας, σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξήγηση».

Ένα «τρίποντο» ρε παιδιά

07/02/2013
 Να επανέλθει η ηρεμία και οι νίκες (μετά από έναν μήνα χωρίς "τρίποντο" είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, αυτό το Σάββατο. Ανακοίνωσε την αποστολή ο Γιώργος Δώνης.

Ένα «τρίποντο» ρε παιδιά
Μετ' εμποδίων συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (Σάββατο, 9/2), καθώς αρκετά μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν κατάφεραν να βρεθούν εγκαίρως στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσήμβριας (λόγω ατυχήματος που έγινε στον περιφερειακό δρόμο).

Παρόλα αυτά ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε συνήθειες και ανακοίνωσε την αποστολή, δυο μέρες πριν το παιχνίδι.

Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, εκτός του Βούκιτς που χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Τιμωρημένοι είναι οι Κωνσταντινίδης, Κάτσε, απών ο Γκαρσία καθώς θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα το επόμενο δεκαήμερο. Εκτός αποστολής έμειναν ακόμη οι Χακόμπο, Κουμάλο, Σταφυλίδης, Πέλκας και Γεωργιάδης. Νέο πρόσωπο ο νεαρός Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στο αυριανό (16:00) και τελευταίο πρόγραμμα που θα γίνει στην Τούμπα, θα ξεκαθαρίσουν τα πλάνα ενδεκάδας του Έλληνα τεχνικού.

Η αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλο, Γλύκο, Ιντζίδης, Κατσικά, Κατσουράνη, Β. Παπαδόπουλο, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Λίνο, Καμαρά, Έτο, Ιτάνζ, Λάζαρ, Λόρενς, Ολίσε, Ρομπέρ, Σίλντεφελντ.

Χάνει Ατρόμητο ο Μπαργκάν

07/02/2013
 Με μια σημαντική απώλεια θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, η Βέροια, καθώς ο Μπαργκάν δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και θα χάσει το ματς.

Χάνει Ατρόμητο ο Μπαργκάν
Δεν αφήνουν ήσυχο τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη τα πρόβλημα τραυματισμών στη Βέροια. Ο Μπαργκάν δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα στο γόνατο και γι’ αυτό αναμένεται να μην ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με τον Ατρόμητο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προστέθηκε κι ένα απρόοπτο την Πέμπτη. Αυτό ακούει στο όνομα, Καλί, αφού αποχώρησε πρόωρα από την προπόνηση λόγω τραυματισμού και την Παρασκευή θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Βέβαια, η σημερινή προπόνηση είχε κι ένα καλό. Ο Ορέστες μετά από λίγες μέρες απουσίας, έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού του.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση στις 10:15 το πρωί και αμέσως μετά οι «εκλεκτοί» του Καλαϊτζίδη θα ταξιδέψουν με προορισμό την Αθήνα.

Αποθέωση από τους πιτσιρικάδες

07/02/2013
 Το 35ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης (7/2) αντιπροσωπεία παικτών του Ατρόμητου, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους μαθητές.

Αποθέωση από τους πιτσιρικάδες
Πολλά αυτόγραφα και πολλά χαμόγελα χάρισαν στους μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου, η οποία αποτελούταν από τους Κώστα Γιαννούλη, Πίτου Γκαρσία και Σουμπίνιο.

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον Σουμπίνιο για το πέναλτι που δεν του δόθηκε στο Νιούκαστλ, τον Γκαρσία για το «διπλό» της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα του Ολυμπιακού και τον Κώστα Γιαννούλη για το πόσο βοήθησε την ομάδα του Περιστερίου η έλευση του Νίκου Αναστόπουλου.

Μάλιστα, οι τρεις ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου πριν φύγουν μοίρασαν και εισιτήρια στους μαθητές για το εντός έδρας ματς με τη Βέροια.

Λίνεν: «Να δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας»

07/02/2013
 Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο προσεχές παιχνίδι με την Κέρκυρα, θέλει ο Έβαλντ Λίνεν από τους παίκτες της ΑΕΚ σε ακόμη ένα «τελικό» της ομάδας.

Λίνεν: «Να δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας»
«Τελικών» συνέχεια για την ΑΕΚ.

Ο Έβαλντ Λίνεν ξεκαθάρισε πως θέλει να δει τους παίκτες του να δίνουν το 150% των δυνατοτήτων τους στο προσεχές ματς με την Κέρκυρα, ούτως ώστε η «Ένωση» να πάρει ακόμη ένα τρίποντο και να απομακρυνθεί κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βέβαια, ο Γερμανός τεχνικός της «Ένωσης», τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να μην επαναπαυθούν, αφού οι Φαίακες –μετά και την αλλαγή προπονητή- έχουν κίνητρο για το τρίποντο μέσα στο «σπίτι» τους.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Τι περιμένετε από αυτό το παιχνίδι ;

«οι ποδοσφαιριστές μου περιμένω να δώσουν το 150 % και ξέρω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μέχρι τώρα το μεγάλο μας μειονέκτημα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια γιατί στο ΟΑΚΑ τα πηγαίνουμε αρκετά καλά στα τελευταία παιχνίδια. Απομένουν δέκα παιχνίδια για να τελειώσει και από αυτά τα έξι είναι εκτός έδρας. Η Κέρκυρα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και αρχίζοντας από αυτό το παιχνίδι να κάνουμε καλές εμφανίσεις εκτός έδρας.

Περιμένουμε την Κέρκυρα να είναι πολύ επιθετική γιατί είναι ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου γι' αυτούς γιατί βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι ένας από τους αντιπάλους μας, μιας και είμαστε κοντά στη βαθμολογία και θα θέλουν να μας πλησιάσουν. Έχουν έναν καινούριο προπονητή και θα παίξουν με πάθος, αλλά δεν ξέρουμε με τι σύστημα θα παίξουν. Είδαμε πόσο παθιασμένα έπαιξαν με τον Άρη και όλα αυτά κάνουν πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Πιστεύετε ότι η παραίτηση του Άκη Μάντζιου θα επηρεάσει θετικά την ομάδα της Κέρκυρας ;

«Ελπίζω όχι. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να αλλάζει μία ομάδα δύο και τρεις προπονητές μέσα σε μια σεζόν και είναι πολύ εύκολο όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα να κατηγορείται ο προπονητής. Όμως, οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί καθορίζουν το αποτέλεσμα. Θα είναι παθιασμένοι και αυτό πιστεύω ότι δεν οφείλεται στην αλλαγή προπονητή».

Η ΑΕΚ έρχεται από τέσσερα θετικά αποτελέσματα σε αντίθεση με τα διοικητικά που υπάρχει στασιμότητα. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει τους παίκτες;

«Ελπίζω πως δεν θα επηρεαστούν οι παίκτες. Όσοι εργάζονται γύρω από την ομάδα επηρεάζονται αλλά πιστεύω και θέλω οι ποδοσφαιριστές να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε ένα ακόμα παιχνίδι και να κάνουν αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο».

Η επιστροφή των τριών

07/02/2013
 Στις προπονήσεις του Ατρόμητου επέστρεψαν οι Φυτανίδης, Μπάλλας και Μπάρκας μετά τις υποχρεώσεις τους που είχαν με τις Εθνικές ομάδες τις προηγούμενες μέρες.

Η επιστροφή των τριών
Στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου επέστρεψαν μετά από ένα σύντομο διάλλειμα με τις Εθνικές ομάδες οι Σωκράτης Φυτανίδης, Παναγιώτης Μπάλλας και Βασίλης Μπάρκας, με τους δύο πρώτους να συμπεριλαμβάνονται κανονικά στα πλάνα του τεχνικού του συλλόγου, Νίκου Αναστόπουλου, για το εντός έδρας ματς με τη Βέροια στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 20ης αγωνιστικής θα παραλάβει στις 13:30 την Παρασκευή (8/2) στο Blue Star Cafe του γηπέδου Περιστερίου ο Ελίνι Δημούτσος, ενώ έγιναν γνωστές και οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τη Βέροια.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων, όπως ανακοίνωσε και η ΠΑΕ:

«10 ευρώ στη Θύρα 7.
15 ευρώ στις Θύρες 2 και 4.
30 ευρώ στη Θύρα 3.
10 ευρώ για τον συνοδό κατόχου μαθητικής κάρτας στη Θύρα 5.

Παιδικό εισιτήριο 5 ευρώ. Η αγορά του παιδικού εισιτηρίου γίνεται ΜΟΝΟ με την αγορά και εισιτηρίου ενήλικα, εκτός και αν ο συνοδός είναι κάτοχος κάρτας διαρκείας».

Τσουχτερό πρόστιμο για Άρη

07/02/2013
 Με πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Άρη, με αφορμή την συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Τσουχτερό πρόστιμο για Άρη
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 12.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

Ανακοινώθηκε ο Παπακώστας

07/02/2013
 Προπονητής της Κέρκυρας είναι και με τη… βούλα ο Γιάννης Παπακώστας, καθώς ανακοίνωσε από την ΠΑΕ.

Ανακοινώθηκε ο Παπακώστας
Το μόνο που απέμενε για να «σφραγιστεί» η συνεργασία της Κέρκυρας με τον Γιάννη Παπακώστα ήταν η επίσημη ανακοίνωση, η οποία ήρθε το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Έλληνας τεχνικός, που διαδέχεται τον Άκη Μάντζιο, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να… αναγεννήσει τους Φαίακες, οι οποίοι παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Για έξι μήνες η χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, εξάμηνης διάρκειας, με τον προπονητή, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ».

Στήριξη σε Γιαννιώτα

07/02/2013
 Τετ-α-τετ με τον Γιάννη Γιαννιώτα είχε σήμερα (7/2) ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Στήριξη σε Γιαννιώτα
Από το γραφείο του Γιάννη Μιχαλήτσου πέρασαν οι Γιαννιώτας, Διαμαντάκος και Σουνάς, που ενσωματώθηκαν ξανά στον Άρη, μετά τις υποχρεώσεις με τα εθνικά συγκροτήματα.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» είχε τετ-α-τετ με τους διεθνείς και ιδιαίτερα με τον Γιαννιώτα.

Του έδειξε πως ο σύλλογος τον πιστεύει και τον στηρίζει, κουβεντιάζοντας μεταξύ άλλων και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο).

Είναι γνωστή άλλωστε η διάθεση της διοίκησης του Άρη να τον "δέσει" με νέο συμβόλαιο.

Τα παιδιά της... βροχής

07/02/2013
 Σε… φυσιολογικές συνθήκες για την Τρίπολη και καταρρακτώδη βροχή, συνέχισαν την προετοιμασία τους οι παίκτες του Αστέρα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Τα παιδιά της... βροχής
Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στο μυαλό των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση κόντρα στον νταμπλούχο Ελλάδας και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού η καταρρακτώδης βροχή δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Το θετικό ήταν πως στις εγκαταστάσεις της ομάδας βρέθηκαν και λίγοι φίλαθλοι, οι οποίοι προσπάθησαν να «ντοπάρουν» τους ποδοσφαιριστές.

Στα αγωνιστικά, ο Σάκης Τσιώλης δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει, ενώ ένα ακόμα θετικό είναι πως ξεκίνησε προπονήσεις και ο Χουανίτο, ο οποίος δείχνει να αφήνει πίσω του, τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ίδιο σύστημα για ίδιο αποτέλεσμα

07/02/2013
 Το σύστημα (4-4-2) που έγινε… λατρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει το «τρίποντο», όπως έγινε και με την Κέρκυρα.

Ίδιο σύστημα για ίδιο αποτέλεσμα
Τι και αν ο ΟΦΗ το Σάββατο (9/2) πάει στην Τούμπα που είναι μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Σούπερ Λίγκας;

Αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τον τεχνικό των Κρητικών, Γιάννη Πετράκη, ο οποίος και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιήσει το αγαπημένο του 4-4-2 που πλέον έχει καθιερώσει στον σύλλογο του Ηρακλείου από την στιγμή που βρίσκεται στον πάγκο του.

Μάλιστα, ο 53χρονος προπονητής έχει κάθε λόγο να έχει… εμμονή με τον συγκεκριμένο σχηματισμό, αφού σε τρία παιχνίδια στα οποία ο ΟΦΗ έχει παραταχτεί με αυτό έχει φύγει και τις τρεις νικητής από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας σημειώσει έξι τέρματα, ενώ την ίδια ώρα έχει δεχτεί ένα.

Εκτός αυτού η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ηρακλείου σε μεταξύ τους «πηγαδάκια» πιστεύει πως το 4-4-2 είναι ένα σύστημα που ταιριάζει «γάντι» στον ΟΦΗ με τους παίκτες που έχει, ενώ με αυτό μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο.

Nα αναφέρουμε πως τα μοναδικά ματς στα οποία ο Πετράκης δεν έπαιξε με το αγαπημένο του 4-4-2 ήταν αυτά κόντρα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ. Αποτέλεσμα; Ο ΟΦΗ και στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις να γνωρίσει την ήττα, με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα.

«Δένει» τον Γιαννιώτα

08/02/2013
 Νέο τριετές συμβόλαιο ετοιμάζεται να προσφέρει η διοίκηση του Άρη στον Γιάννη Γιαννιώτα, θέλοντας να του δείξει με αυτό τον τρόπο ότι τον στηρίζει παρά την αγωνιστική του κάμψη.

«Δένει» τον Γιαννιώτα
Εντός της ημέρας θα συναντηθεί η διοίκηση του Άρη με τον Γιάννη Γιαννιώτα, στον οποίο αναμένεται να προσφέρει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Η τρέχουσα συνεργασία των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2014, όμως οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δέσουν για περισσότερα χρόνια τον 20χρονο μεσοεπιθετικό και ταυτόχρονα να του δείξουν πως τον στηρίζουν παρά τις μέτριες εμφανίσεις του.

Η «κίτρινη» ΠΑΕ θέλει να κλείσει άμεσα τη συγκεκριμένη υπόθεση και για αυτό τον λόγο προχωρήσει σε συζητήσεις με τον νεαρό παίκτη, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο του οριστικού αποτελέσματος από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Η πρόταση του Άρη αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ ετησίως, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του θα οριστεί στα 2 εκατ. ευρώ από τις 150.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Γιαννιώτα, τον οποίο θεωρούν πολύτιμο και δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί επένδυση για την ομάδα.

Περιμένουν τα νέα για Φεγκρούς

08/02/2013
 Εντός της ημέρας ο Καρίμ Φεγκρούς θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και στον ΠΑΣ Γιάννινα περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Περιμένουν τα νέα για Φεγκρούς
Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα για την κατάσταση του Καρίμ Φεγκρούς.

Τις τελευταίες μέρες ο Μαροκινός αισθανόταν ενοχλήσεις στον θώρακα και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας ήταν πως ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα.

Σίγουρα ο 31χρονος γκολκίπερ θα απουσιάσει από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Οι γιατροί θέλουν να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης του, αν και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για απουσία δύο μηνών από τα γήπεδα.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της Κυριακής.

Παπακώστας: «Πώς έχετε πετύχει εννιά γκολ;»

08/02/2013
 Περισσότερο επιθετική θέλει την Κέρκυρα ο Γιάννης Παπακώστας, όπως φάνηκε στην πρώτη του ομιλίας στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Παπακώστας: «Πώς έχετε πετύχει εννιά γκολ;»
Το σύνθημα για το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ έδωσε ο Γιάννης Παπακώστας, μιλώντας στους παίκτες στην πρώτη του ομιλία ως τεχνικός της Κέρκυρας.

Ο 44χρονος προπονητής φανέρωσε την πρόθεσή του η ομάδα να έχει πιο επιθετική νοοτροπία από εδώ και στο εξής. «Από αυτό που είδα στην προπόνηση, είναι κρίμα αυτή η ομάδα να έχει πετύχει μόνο εννέα γκολ έως τώρα», είπε μεταξύ άλλων ο νέος κόουτς των «Φαιάκων».

Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα παιχνίδια που απομένουν.

Η παραμονή της Κέρκυρας στη Σούπερ Λίγκα αποτελεί ένα στοίχημα για τον Παπακώστας, ο οποίος επιστρέφει μετά τον Νοέμβριο του 2010 (όταν αποχώρησε από τη Λάρισα) στην πρώτη κατηγορία.

Φανέλα βασικού στον Μπούρμπο

08/02/2013
 Στροφές ανεβάζει καθημερινά ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί ως βασικός στο σαββατιάτικο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Φανέλα βασικού στον Μπούρμπο
Την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Χρήστος Μπούρμπος.

Ο 30χρονος χαφ μέρα με τη μέρα δείχνει καλύτερα και πιθανότατα θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του τραυματία Παναγιώτη Ζορμπά.

Εκτός από τον Μπούρμπο, ο οποίος είχε καλή απόδοση ως αλλαγή στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και Κέρκυρα, φαβορί για την εντεκάδα είναι και ο Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο 25χρονος αμυντικός είναι ιατρικά έτοιμος και προορίζεται για τη θέση του αριστερού μπακ, αφού ο Παναγιώτης Κουρδάκης θα παίξει στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία του Σόουζα, και ο Μονιάκης θα αγωνιστεί στα δεξιά και όχι στα αριστερά.

Ο Γιάννης Πετράκης δείχνει να έχει καταλήξει και στις υπόλοιπες θέσεις. Τερματοφύλακας θα παίξει ο Αγριμάκης και παρτενέρ του Κουρδάκη στην άμυνα θα είναι ο Σαρ. Κεντρικά χαφ θα είναι οι Βερόν, Λαμπρόπουλος, αριστερό ο Κουτσιανικούλης και στην επίθεση οι Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

«Έτσι παίζει ο Ολυμπιακός»

08/02/2013
 Τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός ανέλυσε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έδειξε πλάνα από τον προσεχή αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης.

«Έτσι παίζει ο Ολυμπιακός»
Αναλυτικά ήταν η ανάλυση του Ολυμπιακού, μέσω βίντεο, από τον Σάκη Τσιώλη στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης.

Με τη βοήθεια του σκάουτερ των Αρκάδων, Βαγγέλη Τσιώλη που είχε ετοιμάσει στιγμιότυπα με τα δυνατά και τις αδυναμίες των Πειραιωτών, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός επισήμανε στους παίκτες τους τρόπους με τους οποίους θα «χτυπήσουν» τον προσεχής τους αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα, ο 54χρονος προπονητής προσανατολίζεται, εκτός από την αλλαγή προσώπων και την αλλαγή του συστήματος της ομάδας, να περιορίσει την επιθετική ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων», κλείνοντας τους διαδρόμους προς την άμυνα του Αστέρα.

Σήμερα το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι έτοιμο το δελτίο του Κοντοέ.

«Κρίνεται» του Κουτσόπουλου

08/02/2013
 Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Δημήτρη Κουτσόπουλου στον κυριακάτικο αγώνα του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό.

«Κρίνεται» του Κουτσόπουλου
Αγώνα δρόμου δίνει ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, ώστε να είναι έτοιμος για το κυριακάτικο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ιατρικό επιτελείο, ώστε να μάθει αν ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του και έχει ξεπεράσει το τράβηγμα στον προσαγωγό.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήθελαν τον Κουτσόπουλο να μένει εκτός δράσης για περίπου είκοσι μέρες, όμως τις τελευταίες μέρες έχει αυξήσει τις πιθανότητες να παίξει την Κυριακή και ο προπονητής της ακριτικής ομάδας σκοπεύει να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, δεν επιθυμεί να ρισκάρει την υγεία του για να παίξει σε έναν αγώνα.

Τι ποινή προβλέπεται για τον Αρκούδα

08/02/2013
 Ανάλογα με την περίπτωση η τιμωρία για ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε στην ΑΕΚ με τον Χρήστο Αρκούδα, ο οποίος υποστηρίζει ότι πήρε κάποια συμπληρώματα διατροφής και ενημέρωσε σχετικά τους ελεγκτές.

Τι ποινή προβλέπεται για τον Αρκούδα
Η ποινή που θα επιβληθεί στον Χρήστο Αρκούδα, εφόσον και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η ουσία (Oxilofrine) που ανιχνεύθηκε στο πρώτο δείγμα του 23χρονου αμυντικού της Ένωσης ανήκει στα διεγερτικά.

Το πλαίσιο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις ποικίλλει, όπως γράφει σήμερα η SportDay. Στον νεαρό ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» μπορεί να επιβληθεί από δημόσια επίπληξη μέχρι και δύο χρόνια τιμωρίας.

Εφόσον ο Αρκούδας τιμωρηθεί απλώς με επίπληξη – και από τη στιγμή που θα παραμείνει στην ΑΕΚ – θα τεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν.

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της ομάδας στην υπόθεση, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι ο ποδοσφαιριστής και η Ένωση θα απολογηθούν στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με την ομάδα να μην κινδυνεύει με καμία κύρωση.

Το ζήτημα αναμένεται να τραβήξει λίγο σε χρόνο, προκειμένου να δουν και στην ΑΕΚ τι θα γίνει με τον παίκτη. Ο Αρκούδας, πάντως, υποστήριξε ότι λίγο πριν υποβληθεί στον έλεγχο, ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ για τα συμπληρώματα διατροφής που είχε πάρει.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο θέμα είχε δημιουργηθεί την περσινή σεζόν (πάλι μετά από αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ) και τότε είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο τερματοφύλακας των Κρητικών Πολυχρόνης Βεζυρίδης. Η ποινή που επιβλήθηκε τότε ήταν αποκλεισμός δύο ετών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Από τον Φιγκερόα εξαρτάται…

08/02/2013
 Από την ετοιμότητα και τις βοήθειες που θα δώσει ο Φιγκερόα εξαρτάται η παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σκοπεύουν να ορίσουν οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια, αν πάει καλά ο παίκτης.

Από τον Φιγκερόα εξαρτάται…
Στην Αθήνα φτάνει σήμερα το μεσημέρι (13:30), μέσω Λονδίνου, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει για έξι μήνες με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, στο «τριφύλλι» παρουσιάζονται διατεθειμένοι να τοποθετήσουν ρήτρα αυτόματης ανανέωσης για τα επόμενα δύο χρόνια στο συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού, εφόσον εκείνος αρχίσει να σκοράρει κατά ριπάς μετά την ένταξή του στην ομάδα.

Οι «πράσινοι» θέλουν να δουν κατά πόσο θα βοηθήσει ο 32χρονος φορ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα μπει όρος στο συμβόλαιό του, ότι εφόσον το επιθυμεί ο σύλλογος, θα γίνει αυτόματη ανανέωση για άλλα δύο χρόνια.

Ο Φιγκερόα είναι πιθανό να περάσει και από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, εφόσον δεν τεθεί κάποιο θέμα από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του και στη συνέχεια θα υπογράψει, ενώ το Σάββατο θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους νέους του συμπαίκτες και τον Φάμπρι.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει πει στους ανθρώπους της διοίκησης πως επιθυμεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή του καριέρα και για αυτό θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει ένα «εισιτήριο» για την Ευρώπη και να παραμείνει ο ίδιος και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Ο 32χρονος παίκτης δείχνει σίγουρος για την ετοιμότητά του και εκτιμά ότι το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ωστόσο, στο «τριφύλλι» περιμένουν να δουν τις ιατρικές εξετάσεις του, αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον αστράγαλο.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή για τον παραπάνω λόγο, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές από τις δύο πλευρές.

Ο Φιγκερόα αναμένεται μαζί με τον πατέρα του και μάνατζέρ του να συναντηθεί με τον Χρήστο Παναγόπουλο και την Αθηνά Μπαλωμένου, όπου θα αποτυπωθούν στο χαρτί, αυτά που έχουν συμφωνηθεί προφορικά.

«Πασπαρτού» ο Σαλπιγγίδης

08/02/2013
 Στη θέση του δεξιού χαφ αναμένεται ο Γιώργος Δώνης να τοποθετήσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος – όπως και στην περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη – μπορεί να βοηθήσει σε περισσότερες από μία θέσεις.

«Πασπαρτού» ο Σαλπιγγίδης
Με σύστημα 4-4-1-1 σκοπεύει ο Γιώργος Δώνης να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο αυριανό (17:15) παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Ωστόσο, εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι οι θέσεις που θα τοποθετήσει ορισμένους ποδοσφαιριστές ο 44χρονος προπονητής.

Αν επιλέξει τον παραπάνω σχηματισμό, τότε ο Αθανασιάδης θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του θα είναι ένας εκ των Λόρενς ή Ολίσε.

Ως δεξί χαφ θα παίξει ο Σαλπιγγίδης, αφού δεν διαφέρει ουσιαστικά από ένα 4-2-3-1 και ο διεθνής φορ θα έχει έναν ρόλο που ταιριάζει πιο πολύ σε ακραίο μεσοεπιθετικό παρά σε μέσο.

Είναι γνωστό πως αν ο Σαλπιγγίδης είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή αν είναι φρέσκος και μπορεί να προσφέρει βοήθειες στην ομάδα, τότε είναι σίγουρο πως θα δώσει πολλά στον «Δικέφαλο του Βορρά» από οποιαδήποτε θέση και φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να παίξει και σε αυτή τη θέση.

Στη διάθεση του Δώνη βρίσκονται από χθες οι διεθνείς, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ωστόσο, δεν προπονήθηκαν οι τραυματίες Χακόμπο, Γεωργιάδης, όπως και ο Γκαρσία που εξασφάλισε διήμερη άδεια από την τεχνική ηγεσία και βρίσκεται στην Ισπανία.

Από την πλευρά του, ο Κουμάλο (που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής) εξασφάλισε έξτρα (πέρα από χθες που ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη) άδεια μέχρι και την Κυριακή.

«Αλχημείες» από Ελευθερόπουλο

08/02/2013
 Πολλές δοκιμές από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στη χθεσινή προπόνηση του Πανιωνίου. Πρόθεση του νεαρού τεχνικού είναι να παρατάξει τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Αλχημείες» από Ελευθερόπουλο
Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος καταστρώνει τα πλάνα του για το σαββατιάτικο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κώστας Περιστερίδης δεν προπονήθηκε ούτε χθες, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνεται στον δικέφαλο, ενώ παράλληλα οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι τα πηγαίνει καλύτερα.

Πλέον είναι θέμα του 37χρονου προπονητή η χρησιμοποίηση του εν λόγω τερματοφύλακα ή θα τον προφυλάξει και στη θέση του θα βάλει τον Νίκο Γιαννακόπουλο.

Εν τω μεταξύ, ο Εμάνουελ Οκόγε έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ στο διπλό, τη στιγμή που ο Δημήτρης Κολοβός ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης, καθ' ότι είχε αγωνιστεί στο ματς της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Σκωτίας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μενδρινός φαίνεται ότι επιστρέφει σε ρόλο επιτελικού μέσου απόντος αντί του τιμωρημένου Ανδρέα Σάμαρη. Δοκιμή έγινε και με τον Νίκο Παντίδο αντί του Δημήτρη Τόσκα στα στόπερ.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Στάθη Ρόκα, η απόφαση του αθλητικού δικαστή θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα. Οπως προέκυπτε, θέλει να μελετήσει όλα τα στοιχεία της ιστορίας.

Τρέχουν μπας και προλάβουν

08/02/2013
 Σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ έχει δείξει σημάδια ανόδου αλλά σε όλα τα άλλα υπάρχει στασιμότητα, τουλάχιστον ανησυχητική. Από τώρα «τρέχουν» στη διοίκηση να μαζέψουν τα έγγραφα για αδειοδότηση.

Τρέχουν μπας και προλάβουν
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, ο υποψήφιος επενδυτής έχει πάρει παράταση μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου ενώ υπάρχει και μια δυσαρέσκεια από την απουσία εξελίξεων. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η κατάσταση στην ΑΕΚ.

Η νυν διοίκηση κάνει ό,τι δύναται προκειμένουν να μην υπάρξουν και του χρόνου τα ίδια προβλήματα με φέτος, πράγμα δύσκολο. Οι ιθύνοντες τρέχουν να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα για να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένουν να μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να τα βρει με πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές και να τους πληρώσει η «Ένωση» τα οφειλόμενα. Αφού όμως δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία, ο «Δικέφαλος» δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην Γενική Συνέλευση της 4η Μαρτίου.

Παράθυρο για στόπερ στον ΠΑΟ

08/02/2013
 Η μεταγραφή του Λουτσιάνο Φιγκερόα μπορεί να μην είναι η τελευταία κίνηση του Παναθηναϊκού στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Ψάχνουν στόπερ οι «πράσινοι».

Παράθυρο για στόπερ στον ΠΑΟ
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό αλλά οι «πράσινοι» φαίνεται πως δεν έχουν πει ακόμα «στοπ» στις μεταγραφές του χειμώνα. Μετά την απόκτηση των Καζιγιάμα, Κάιπερ, Εσπάρθα, Ντίνα, Σπυρόπουλου και Φιγκερόα, ο Φάμπρι έχει ζητήσει και έναν κεντρικό αμυντικό.

Ύστερα από την αποχώρηση του Λουκά Βύντρα, ο Ισπανός τεχνικός έχει 4 στόπερ στην διάθεση του, τους Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλο, Βελάσκες και Πίντο αλλά οι δύο τελευταίοι δεν έχουν καταφέρει να τον «κερδίσουν». Το σίγουρο είναι πως ο Φάμπρι θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του μια ποιοτική λύση στα μετόπισθεν αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί ελεύθερος παίκτης με τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν στο «τριφύλλι».

Μέχρι τις 11 του Φλεβάρη, οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν μεταγραφή ελεύθερου ποδοσφαιριστή.

Ζητείται ρευστό

08/02/2013
 Χρήματα για να πληρωθούν οι παίκτες και τα απαιτούμενα έργα για την επιστροφή στη Λεωφόρο προσπαθεί να βρει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ζητείται ρευστό
Προσπάθειες για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να γίνουν τα έργα στη Λεωφόρο, αλλά και να πληρωθούν οι παίκτες πριν κληθούν να υπογράψουν νέους διακανονισμούς καταβάλλει η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να εξασφαλίσει δάνειο τουλάχιστον ύψους 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου με τα χρήματα αυτά να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας. Παράλληλα θα έρθει σε επαφή με τους μετόχους της ομάδας (πρωτίστως με τον Ανδρέα Βγενόπουλο) για να διαπιστώσει τις προθέσεις τους αναφορικά με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για τα έργα στεγανοποίησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απαιτείται ένα ποσό μεταξύ 500 και 700 χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση προσπαθεί να πάρει το συγκεκριμένο κονδύλι για να γίνουν το ταχύτερο δυνατό τα έργα. Στόχος είναι να επιστρέψει μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ομάδα στην ιστορική της έδρα ή τουλάχιστον να παίξει εκεί στα play offs (εφόσον η ομάδα προκριθεί σε αυτά).

Χρήματα όμως απαιτούνται και για να πληρωθούν οι παίκτες. Η ΠΑΕ δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στους προηγούμενους διακανονισμούς που είχε μαζί τους και τρέχει για να συγκεντρώσει χρήματα και να τους πληρώσει, έστω και με καθυστέρηση. Άλλωστε με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι αναπόφευκτο να ζητηθεί από τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν νέους διακανονισμούς για την καταβολή των δεδουλευμένων, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να περάσει επιτυχώς τον έλεγχο της UEFA αλλά και το σκόπελο της αδειοδότησης εν όψει της επόμενης σεζόν.

Σε καλό δρόμο για Παιανία

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τις εγκαταστάσεις της Παιανίας δίχως ενοίκιο και την επόμενη σεζόν (2013/14). Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά το θέμα είναι σε καλό δρόμο ανάμεσα στη διοίκηση και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που έχει υπό την ιδιοκτησία της το προπονητικό κέντρο. Η ΠΑΕ απλώς θα επωμιστεί ένα ποσό για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Διαφορά με Ερασιτέχνη

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διαφωνούν στο ύψος του ποσοστού που θα αποδίδει η πρώτη στον δεύτερο επί των εσόδων. Βάσει νόμου αυτό είναι 15%, αλλά ο Ερασιτέχνης δέχεται να πέσει στο 10%, ίσως και μέχρι το 8%. Η ΠΑΕ, ωστόσο, προτείνει μόλις το 3%. Παρότι η διαφορά είναι μεγάλη, δεν αναμένεται να προκαλέσει πρόβλημα στη συναίνεση του Ερασιτέχνη για τη χρήση της Λεωφόρου από την ποδοσφαιρική ομάδα. Σημειώνεται πως η ΠΑΕ έχει ένα χρέος 400.000 ευρώ προς τον Ερασιτέχνη και ζητήθηκε από τον τελευταίο ένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή του.

Από Κυριακή ο Κουμάλο

08/02/2013
 Την Κυριακή (10/2) θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Μπογκανί Κουμάλο. Ο Νοτιοαφρικανός κεντρικός αμυντικός έλειπε λόγω Κόπα Άφρικα ζήτησε μερικές ημέρες άδεια παραπάνω.

Από Κυριακή ο Κουμάλο
Ο Μπογκανί Κουμάλο λείπει εδώ και καιρό από την λίστα των διαθέσιμων παικτών του Γιώργου Δώνη αφού βρισκόταν στην αποστολή της Νοτίου Αφρικής για το Κόπα Άφρικα. Η ομάδα του όμως δεν πήγε και τόσο καλά και έτσι ο Κουμάλο έπρεπε να είχε γυρίσει στις προπονήσεις του στον ΠΑΟΚ όμως ζήτησε και πήρε μερικές ημέρες άδεια παραπάνω.

Ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν για το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον ΟΦΗ και έτσι ο Δώνης του έδωσε την άδεια. Ο Κουμάλο αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου