ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


16/05/2013


Μάχη για Μπεργκ

15/05/2013
 Περίπτωση που όχι μόνο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό αλλά αξίζει να γίνει η υπέρβαση για εκείνον είναι ο Μάρκους Μπεργκ, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Μάχη για Μπεργκ
Ο Γιάννης Αναστασίου είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και στην χθεσινή του παρουσίαση δεν γινόταν να μην αναφερθεί για τις μεταγραφές που πρόκειται να κάνουν οι «πράσινοι». Ο Έλληνας προπονητής επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που ήθελαν το «τριφύλλι» να παλεύει να κάνει δικό του τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Αναστασίου τόνισε σε πηγαδάκια χθες πως η περίπτωση του Μπεργκ είναι πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό και πως θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για τους «πράσινους» της νέας σεζόν. Αλλά το θέμα είναι πως τα χρήματα που απαιτούνται είναι αρκετά και πως θα πρέπει να γίνει υπέρβαση για να τον αποκτήσει.

Το θέμα είναι πως για τον Αναστασίου υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία αναφορικά με τις μεταγραφές. Δεν θέλει να αποκτηθούν παίκτες ίσα-ίσα για να αποκτηθούν, δεν επιθυμεί δανεικούς και πως ψάχνει παίκτες που βρίσκονται σε ηλικία που πρόκειται να αναδειχθούν (μεταξύ 23 και 28 ετών).

Το πλάνο σε συνεργασία με τους Σαραβάκο και Νταμπίζα έχει ήδη ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν οι πρώτες κινήσεις.

Ο Δέλλας ετοιμάζει τη νέα ΑΕΚ

15/05/2013
 Η απόφαση πάρθηκε, η ΠΑΕ ΑΕΚ οδεύει προς πτώχευση και ο Τραϊανός Δέλλας κάνει τις πρώτες κινήσεις για να δημιουργήσει τον κορμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο Δέλλας ετοιμάζει τη νέα ΑΕΚ
Η ΑΕΚ από χθες έχει μπει στον δρόμο της αναγέννησης της. Η απόφαση της διάλυσης της ΠΑΕ με την Ένωση να μπαίνει σε καθεστώς πτώχευσης και εκκαθάρισης είναι ιστορική από όλες τις απόψεις αλλά το σίγουρο είναι πως με τον Δημήτρη Μελισσανίδη υπάρχει προοπτική.

Με αυτή την προοπτική ξεκινά και ο Τραϊανός Δέλλας να «χτίζει» τη νέα ΑΕΚ. Την ΑΕΚ που θα παίζει του χρόνου στην Football League 2 αλλά θα έχει συγκεκριμένο κορμό που θα βοηθήσει την ομάδα να ανέβει στην Super League μέσα σε δύο χρόνια και θα την οδηγήσει βήμα-βήμα εκεί που βρισκόταν.

Ο «Τράι» αναμένεται να κάνει τις τελικές επαφές με ποδοσφαιριστές που θα θέλουν να παίξουν στην ομάδα αυτή. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να πάρει απαντήσεις από τους παίκτες το συντομότερο δυνατό πριν οι «μνηστήρες» γίνουν ακόμα περισσότεροι. Ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει, σε συνεργασία με τον Άκη Ζήκο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, και όλοι τους ελπίζουν πως θα πετύχουν τον στόχο τους και θα καταφέρουν να κρατήσουν αρκετούς από τους παίκτες του ήδη υπάρχοντος ρόστερ.

«Ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με κανέναν»

15/05/2013
 Τέλος στις φήμες πως έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό ή με οποιαδήποτε άλλη ομάδα έβαλε ο Σωκράτης Φυτανίδης, μιλώντας στην Sportday.

«Ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με κανέναν»
Είναι το πρώτο όνομα που απασχολεί τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχθηκε πως τον θέλει στην ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο Σωκράτης Φυτανίδης φέρεται πως έχει ήδη υπογράψει στο «τριφύλλι» αλλά ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός διαψεύδει οτιδήποτε σχετικό.

Διαβάστε όσα είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης στην Sportday:

Γέμισαν τα πρωτοσέλιδα με το όνομά σου και την πιθανή συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Τι ισχύει τελικά;


«Είναι κάτι για το οποίο υπεύθυνος είναι ο μάνατζέρ μου. Εγώ προσπαθώ να μένω προσηλωμένος στους στόχους μου. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν σύλλογο αυτή τη στιγμή και φυσικά ούτε με τον Παναθηναϊκό. Κάποια πράγματα θα πρέπει να τα σκεφτούμε όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα. Το μυαλό μου είναι στον Ατρόμητο τώρα και θα ήταν άσχημο να σκέφτομαι άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Υπάρχει ο ατζέντης μου και μιλάει με τους ενδιαφερόμενους».

Άρα να περιμένουμε οποιαδήποτε εξέλιξη μετά τα πλέι οφ;

«Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον μου. Δεν θέλω να βιαστώ και να πάρω αποφάσεις που δεν είναι σωστές για την καριέρα μου. Ξέρουν στη διοίκηση του Ατρόμητου, όπως ξέρω κι εγώ πως όλα όσα έχουμε συζητήσει είναι αληθινά και δεν υπάρχουν σκιές. Θα συζητηθούν και με μένα και με τον εκπρόσωπό μου, όταν θα φτάσει η ώρα».

Έχεις ένδειξη ότι θα έρθει εκείνη η ώρα και θα σε καλέσει ο Ατρόμητος για νέα συζήτηση;

«Αυτό είναι θέμα της ομάδας και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το σκεφτεί η ομάδα. Είναι σημαντικό το μέλλον μου, αλλά πιο σημαντικά είναι τα πλέι οφ. Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο ατζέντης μου, που χειρίζεται τα πάντα και είναι αυτός που θα κάνει όλες τις συζητήσεις με όποιον σύλλογο ενδιαφέρεται για μένα. Μέσα σ' αυτούς τους συλλόγους είναι και ο Ατρόμητος, ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτη θέση για μένα, ακόμα κι από ομάδες που μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή ομάδες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα χρήματα. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι μέσα από τον Ατρόμητο έφτασε μια κλήση από την Εθνική και μου έχει προσφέρει πολλά».

Τι προσδοκίες υπάρχουν για τα πλέι οφ;

«Κατ' αρχάς πρέπει να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, να δούμε την αλήθεια κατάματα και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν ήταν τόσο η δική μας καλή απόδοση που μας έφερε στα πλέι οφ, όσο η κακή ποιότητα του πρωταθλήματος. Δεν παύει πάντως αυτό να είναι κάτι για το οποίο παλέψαμε. Δεν μπορεί κάθε χρονιά να γίνονται τα καλύτερα και να παίζουμε συνέχεια καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώσαμε μόνοι μας. Αν κάνουμε μια νίκη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα βλέπουμε ακόμα και την πρώτη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση, ουσιαστικά μένουμε εκτός πρώτης θέσης. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κερδίσουμε αυτό το ματς, ώστε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να βλέπουμε ακόμα και την πρώτη θέση».

Τι δεν πήγε καλά φέτος και η ομάδα δεν απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο;

«Ξεκινήσαμε καλά στα δύο ματς με τη Νιούκαστλ και σε κάποια του πρωταθλήματος, όμως δεν είχαμε συνέχεια και αυτό επηρέασε όλη την ομάδα. Είναι αλήθεια πως ο Δώνης είχε αφήσει ένα έργο στην ομάδα, που είναι δύσκολο για οποιονδήποτε προπονητή, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες, για μια ομάδα που δουλεύει σε ιδανικές συνθήκες, ιδιαίτερα στις μέρες μας και κράτησε τον βασικό της κορμό».

Μήπως σας μπέρδεψε ο Μπάγεβιτς;

«Με τον Μπάγεβιτς προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα και να αλλάξουμε κάποια άλλα. Η ομάδα είχε μάθει να παίζει με ένα στυλ παιχνιδιού επί εποχής Δώνη, που ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί. Δεν θα έλεγα ότι μας μπέρδεψε. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παλεύεις κάθε μέρα, αλλά μετά το καλό ξεκίνημα εμείς δεν είχαμε συνέχεια. Βαθμολογικά πάντως, η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της όταν έφυγε ο Μπάγεβιτς».

Στο ματς με τον Άρη σάς είπαν μέχρι και πουλημένους. Μίλησέ μας λίγο για εκείνες τις μέρες.

«Δυστυχώς όταν στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεις μια ομάδα που βρίσκεται σε κίνδυνο, όλη την εβδομάδα ακούγονται πολλά. Εμείς κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οπότε αυτός που πληρώνει το εισιτήριο έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ό,τι θέλει. Όλα όσα ακούσαμε ήταν άσχημα και άδικα για εμάς, αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν πως πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό. Ορισμένες φορές θα ήταν καλύτερο να μην παίζαμε τέτοια παιχνίδια και να ήταν όλα τα ματς διαφορετικά, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς από ένα 90λεπτο αφήνουν κάποιοι λάσπες για ανθρώπους που έχουν δώσει τα πάντα. Ο πρόεδρος ήταν δίπλα μας και προσπαθούσε να μας δείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ήθος και το κύρος της ομάδας. Δυστυχώς όμως δώσαμε δικαιώματα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεχαστεί από κάποιους, είτε κερδίσεις τα επόμενα ματς είτε όχι».

Στην Ελβετία ο Αλαφούζος

15/05/2013
 Συνάντηση με τον Αντρέα Τραβέρσο θα έχει την Τετάρτη ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μεταβαίνει στην Ελβετία για να μάθει από πρώτο χέρι πώς προχωρά το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Στην Ελβετία ο Αλαφούζος
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει εκφράσει αρκετές φορές την αισιοδοξία του και θεωρεί πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το «τριφύλλι».

Έτσι ο κ. Αλαφούζος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπεύθυνο της UEFA για το θέμα των αδειοδοτήσεων και να διαπιστώσει το κατά πόσο προχωρά το θέμα αναφορικά με την «πράσινη» ΠΑΕ.

Διαψεύδουν για Βλάχο

15/05/2013
 Για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα από το περιβάλλον του Ολυμπιακού διαψεύδονται δημοσιεύματα που θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να κινούνται για την απόκτηση του Βαλεντίνου Βλάχου της ΑΕΚ.

Διαψεύδουν για Βλάχο
Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές που έκαναν λόγο όχι μόνο για ενδιαφέρον, αλλά και για προχωρημένες επαφές των Πειραιωτών με τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν επιβεβαιώνεται από τον Ολυμπιακό που διαψεύδει πως έχει μπει σε συζητήσεις με τον παίκτη, ο οποίος πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική.

Σκέψεις για Κυβελίδη

15/05/2013
 Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Παπαδόπουλου -σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει- βλέπουν στο πρόσωπο του Λεωνίδα Κυβελίδη οι άνθρωποι του Πανθρακικού.

Σκέψεις για Κυβελίδη
Ο Κυβελίδης δεν είναι άγνωστος καθώς και την περασμένη χρονιά έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο με τη φανέλα της Κομοτηνής μέχρι να μετακομίσει στην Κέρκυρα όπου αγωνίστηκε σε 12 ματς.

Πάντως πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση για τον 27χρονο επιθετικό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και το μέλλον του Δημήτρη Παπαδόπουλου -που πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά- στον Πανθρακικό.

«Τρέχει» για γκολκίπερ

15/05/2013
 Μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου και την διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν σε κάποια άλλη ομάδα βάζει την Ξάνθη να «τρέχει» για γκολκίπερ.

«Τρέχει» για γκολκίπερ
Τη σεζόν που πέρασε η Ξάνθη ευτύχησε να έχει στο ρόστερ της δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι ήταν το ίδιο καλοί. Είτε τον Λοντίγκιν χρησιμοποιούσε ο εκάστοτε προπονητής είτε τον Λυμπερόπουλο υπήρχε εμπιστοσύνη κάτω από τα γκολπόστ.

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος όμως αποχώρησε από την ομάδα έπειτα από 6 χρόνια παρουσίας στην ομάδα και ο Γιούρι Λοντίγκιν έχει προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και δεν αποκλείεται να πάρει μεταγραφή.

Οι εξελίξεις αυτές αναγκάζουν τους Ακρίτες να αρχίσουν την αναζήτηση τερματοφύλακα προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα και ξεμείνουν κυριολεκτικά στον «άσο».

Πέντε στην έξοδο του Πλατανιά

15/05/2013
 Το ξεσκαρτάρισμα έχει ξεκινήσει στον Πλατανιά αφού πέντε ποδοσφαιριστές ειδοποιήθηκαν πως δεν πρόκειται να συνεχίσουν στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Πέντε στην έξοδο του Πλατανιά
Ακόμα ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει στον πάγκο του Πλατανιά ή όχι την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά λειτουργεί λες και θα συνεχίσει. Ο Έλληνας τεχνικός ειδοποίησε χθες 5 ποδοσφαιριστές πως δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα του χρόνου.

Πρόκειται για τους Λαζαρίδη, Τζανή, Δέντσα, Κουρτεσιώτη και Μαρτσάκη οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου. Ακολουθούν κι άλλοι.

Πάει Ελληνικό η ΑΕΚ

15/05/2013
 Το γήπεδο του Ελληνικού θα είναι πιθανότατα η έδρα της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μετακομίζουν και τα γραφεία της ΠΑΕ σε αυτή την περιοχή.

Πάει Ελληνικό η ΑΕΚ
Η άρνηση του Απόλλωνα να «δανείσει» την έδρα της Ριζούπολης στην ΑΕΚ μέχρι να χτιστεί το γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια αναγκάζει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να στραφεί σε άλλες περιοχές. Όπως όλα δείχνουν ήδη έχει βρει την τοποθεσία που θα στεγάσει τις ανάγκες της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή δεν είναι άλλη από το γήπεδο του Ελληνικού. Ο «Τίγρης» έχει ήδη ειδοποιήσει να ετοιμαστούν τα σχέδια προκειμένου να μεγαλώσει η χωρητικότητα του γηπέδου (κοντά στις 20.000 περίπου) ενώ γίνονται σκέψεις να μετακομίσουν εκεί τόσο τα γραφεία της ΠΑΕ όσο και η μπουτίκ.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Ελληνικό θα είναι η έδρα της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια το οποίο σίγουρα θα ανακαινιστεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες του συλλόγου.

«Ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ»

15/05/2013
 Ως μεγάλη ευκαιρία να βγει ο Αστέρας Τρίπολης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτήρισε την διαδικασία των play-offs ο Λεάντρο Άλβαρεζ.

«Ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ»
Μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, ο Αστέρας Τρίπολης μπαίνει σε ρυθμούς play-offs. Στόχος της ομάδας είναι η πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα προκειμένου να βγει και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπως δηλώνει άλλωστε και ο Λεάντρο Άλβαρεζ.

Διαβάστε όσα είπε ο Λεάντρο Άλβαρεζ στη Nova:

Για το ματς με τον ΠΑΣ:
«Ξέρουμε τον αντίπαλο αλλά και ότι από εδώ και πέρα έχουμε πολλά παιχνίδια σε λίγο χρόνο και θα χρειαστεί να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να μας κάνει κακό στην ψυχολογία ο χαμένος τελικός πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και νομίζω πως θα πάμε καλά».

Για τις απουσίες που έχει ο Αστέρας: «Τα παιδιά που λείπουν είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα. Ευτυχώς όμως ο Αστέρας έχει μεγάλο ρόστερ με ποιότητα σε όλες τις θέσεις, το είδαμε και στο κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται να είμαστε όλοι έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε».

Για το ότι βρίσκεται στα πλέι-οφ με μειονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ δύο βαθμών: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα μπροστά με τους δύο βαθμούς που έχει προβάδισμα αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα παιχνίδι και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Δεν είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι έχουμε άλλα πέντε. Είναι θέμα ψυχολογίας αλλά και φυσικής κατάστασης. Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για να είμαστε έτοιμοι και πρέπει να τα πάμε καλά».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Αστέρας για να πετύχει τον στόχο του: «Ο Αστέρας πρέπει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που πήρε όλη τη χρονιά. Έχει ένα στυλ που δεν πρέπει να αλλάξει και πρέπει κάθε φορά που παίζει ένα παιχνίδι να στοχεύει μόνο στους τρεις βαθμούς. Έχουμε ξεκινήσει τη χρονιά εδώ και έντεκα μήνες και μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση. Το στυλ που έχει ο Αστέρας με πρέσινγκ και γρήγορο παιχνίδι πρέπει να το διατηρήσουμε».

«Τα ματς αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα»

15/05/2013
 Εντελώς διαφορετικά ματς από αυτά του πρωταθλήματος είναι εκείνα των play-offs σύμφωνα με τον Αλέξη Μιχαήλ.

«Τα ματς αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα»
Ο Αλέξης Μιχαήλ ήταν από τους διακριθέντες παίκτες της φετινής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατάφερε να μπει στα play-offs. Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε πως τα ματς αυτά δεν έχουν καμία σχέση με του πρωταθλήματος και πως όλοι οι παίκτες των Ηπειρωτών είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Διαβάστε όσα είπε ο Αλέξης Μιχαήλ στην Nova:

Για τα πλέι οφ:
«Ξεκινάει ένα μίνι πρωτάθλημα και όσες ομάδες είναι στα πλέι οφ δίκαια βρίσκονται εδώ. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για τις διαφορές σε αυτά τα παιχνίδια: «Δεν θα έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα και μεγάλο ρόλο θα παίξει σε τι κατάσταση θα είναι η κάθε ομάδα και το πόσο θα θέλει τα παιχνίδια αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ιδιαίτερα ματς».

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα: «Ο Αστέρας είναι μία ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε ρίξει το βάρος στην τακτική γιατί είναι πολύ καλές ομάδες και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι».

Για τους παίκτες του ΠΑΣ που είναι υποψήφιοι για βράβευση: «Άξια είναι σε αυτές τις κατηγορίες οι παίκτες και έχουν γίνει πολύ καλά βήματα από όλους και εύχομαι να πάρουν όλοι το βραβείο και να είναι όλοι χαρούμενοι στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα».

Οι στόχοι για τη Λεωφόρο

15/05/2013
 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε τα έργα που γίνονται στο γήπεδο της Λεωφόρου, το οποίο θα φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες του «τριφυλλιού» τη νέα σεζόν.

Οι στόχοι για τη Λεωφόρο
Ο υπεύθυνος για τα γηπεδικά θέματα της ομάδας, Γιάννης Παναγιωτίδης, μίλησε για όσα γίνονται στο «Απόστολος Νικολαϊδης», τονίζοντας ότι τα έργα προχωρούν σύμφωνα με τα πλάνα και ξεκαθάρισε τους στόχους για το «σπίτι» του Παναθηναϊκού.

Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσει το γήπεδο το πιστοποιητικό καταλληλότητας το συντομότερο δυνατό για να παίξει η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα και αν δεν πάρει κάποια άλλη ομάδα αδειοδότηση και πάρουμε εμείς, να παίξουμε και για τις ημερομηνίες του UEFA" τόνισε αρχικά.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του Τριφυλλιού στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, τόνισε: "Είναι παντρεμένα τα δύο αυτά μαζί. Αν χρειαστεί να είμαστε πριν τις 17 Ιουλίου έτοιμοι, η ομάδα θα μπει, αλλιώς ως το τέλος Ιουλίου για να γίνουν κάποια φιλικά που θα πρέπει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν".

Οσο για την πορεία των έργων: "Προχωράνε τα έργα, πρώτα γίνονται τα έργα του αγωνιστικού χώρου και της ασφάλειας του αθλητικού χώρου, μετά τα διάφορα ηλεκτρολογικά και μετά έργα που αφορούν τους θεατές, όπως τα καθίσματα και το μπαρ. Το γήπεδο θα έχει νέους χώρους, ανακαινισμένους. Συμφωνήσαμε με τον Ερασιτέχνη, η ξιφασκία να μετεγκατασταθεί σε πολύ κοντινό σημείο για να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικός χώρος για το μπαρ των VIP. Τα υπόλοιπα τμήματα θα μείνουν κανονικά εδώ".

«Αυτοκρατορία θα γίνει η ΑΕΚ»

15/05/2013
 Την πεποίθηση πως η ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ηγέτη θα γίνει αυτοκρατορία εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας.

«Αυτοκρατορία θα γίνει η ΑΕΚ»
Σίγουρος πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει και θα χτίσει αυτοκρατορία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ηγέτη εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βασίλης Τσιάρτας.

Διαβάστε όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑRENA»:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας περιμένει στη γωνία να κάνει κάποια παράγοντας μία δήλωση για να τον καλέσει, αλλά έως τώρα δεν έχω ακούσει να κληθεί κάποιος διαιτητής για τα τόσα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει. Καλό θα ήταν να αρχίσει να ζητά εξηγήσεις και από τους διαιτητές, γιατί μόνο ανθρώπινα δεν ήταν τα λάθη του Γιάχου στον τελικό του κυπέλλου. Μπορούμε πλέον να διακρίνουμε το ανθρώπινο λάθος από το σκόπιμο και στον τελικό έγιναν σκόπιμα λάθη... Κάποια στιγμή να μπορούν να κερδίζουν και άλλες ομάδες, όταν το δικαιούνται».

Για τα πλέϊ-οφ: «Είμαι κατά της διαδικασίας, πρέπει να καταργηθούν ή να παίρνει μέρος και ο πρώτος της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα λόγω και της βαθμολογικής διαφοράς από την Τρίπολη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν την έκπληξη τα Γιάννενα, που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ατρόμητος βρήκε την ηρεμία του με τον Παράσχο, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του την ευκαιρία να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον είναι σοβαρός».

Για τη ΑΕΚ: «Έγιναν εγκλήματα επί 10 χρόνια στην ΑΕΚ, η εκάστοτε διοίκηση υστερούσε σε διαχείριση κα στο τέλος το πλήρωσε η ομάδα. Η σωστή διαχείριση είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να μην υποβιβαστεί μια ομάδα. Εάν ο Ντέμης διατηρούσε το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου, θα ήταν όλα καλύτερα. Από ένα σημείο και μετά, τα χάλασε. Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι δεν συνέπλευσε με τον Μελισσανίδη, τότε που προτάθηκε η κατασκευή του γηπέδου. Μέγα λάθος. Αγωνιστικά, κυνηγήθηκε και από τη διαιτησία, αλλά δεν μπόρεσε και ο Τραϊανός να κάνει κάτι σε 2 ματς, με αποτέλεσμα να πέσει η ομάδα. Δεν είναι καταστροφή, εάν διαχειριστούν σωστά την στιγμή αυτή. Εάν όλα γίνουν σωστά από το μηδέν».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Ο Μελισσανίδης είναι τελειομανής και εάν αποφασίσει να ασχοληθεί, η ΑΕΚ θα γίνει Αυτοκρατορία. Θα παίξει η ομάδα στη Γ΄Εθνική, θα ετοιμάσει το γήπεδό της και σε 2 χρόνια θα ανεβεί χωρίς χρέη στη "μεγάλη" κατηγορία για να διεκδικήσει τίτλους. Τα 5 παιδιά που εκπροσωπώ και αγωνίζονται σήμερα στην ΑΕΚ, ενημέρωσα τους ανθρώπους της ομάδας ότι θα παραμείνουν και στη Γ΄Εθνική, απόφαση που πήραν οι ίδιοι και με ικανοποίησε απόλυτα. Θα δείτε ότι την απόφαση της ΑΕΚ θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, όπως ο Άρης και ο Παναθηναϊκός που έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και δεν θα μπορέσουν να βγουν από το αδιέξοδο».

Για το φιλικό που έγινε στην Καλαμαριά, μεταξύ της μικτής Πόντιων ποδοσφαιριστών και της ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και το υπέροχο γκολ που έβαλε: «Η τέχνη δεν ξεχνιέται, μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση γιατί παίζω καθημερινά τένις και με διατηρεί σε φόρμα, αλλά ήταν μια ωραία εκδήλωση στην Καλαμαριά, βρεθήκαμε όλοι μαζί και το χαρήκαμε, στέλνοντας το μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων».

«Πετάει» και υπογράφει ο Δερμιτζάκης

15/05/2013
 Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», θα βρίσκεται λίγο πριν τις 7 μμ. ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος θα δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και θα ανακοινωθεί λίγο αργότερα.

«Πετάει» και υπογράφει ο Δερμιτζάκης
Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται λίγο μετά τις 6 μμ. ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο έμπειρος τεχνικός τις τελευταίες μέρες είχε αλλεπάλληλες επαφές με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και παρά το γεγονός πως υπήρχαν μερικές μικροδιαφορές μεταξύ τους η «χρυσή» τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκε την Τρίτη (14/5).

Έτσι, ο Καβαλιώτης προπονητής θα «πετάξει» για Κρήτη όπου και θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ, ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να πιάσει δουλειά.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ζητούν Δώνης και συνεργάτες!

15/05/2013
 Το ποσό των 260 χιλ. ευρώ και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη, διεκδικεί ο Γιώργος Δώνης με την προσφυγή του κατά του ΠΑΟΚ. Στα 185 χιλ. ευρώ οι αξιώσεις των τεσσάρων συνεργατών του.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ζητούν Δώνης και συνεργάτες!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sport-fm.gr, με την προσφυγή που κατέθεσε την Τρίτη ο Γιώργος Δώνης κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διεκδικεί το ποσό των 260 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός ζητεί να του επιδικαστούν επιπλέον 100 χιλ. ευρώ, για ηθική βλάβη την οποία –όπως υποστηρίζει- έχει υποστεί από τις ενέργειες και τις αποφάσεις της διοίκησης του «δικεφάλου του Βορρά».

Από εκεί και πέρα, προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν καταθέσει και οι τέσσερις συνεργάτες του Γιώργου Δώνη.

Συγκεκριμένα:

Ο Μάκης Αγγελίνας και ο Γρηγόρης Γεωργίτσας διεκδικούν ο καθένας ποσό ύψους 49 χιλ. ευρώ έκαστος.

Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης ζητεί να του επιδικαστούν 54 χιλ. ευρώ.

Τέλος, ο Μίοντραγκ Μένταν διεκδικεί ποσό της τάξης των 33 χιλ. ευρώ.

Το σύνολο της προσφυγής κατά του ΠΑΟΚ από το τέως τεχνικό τιμ της ομάδας, φτάνει τις 545 χιλ. ευρώ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Ο σχεδιασμός του Αναστασιάδη

15/05/2013
 Τα ονόματα των εισηγήσεων του Άγγελου Αναστασιάδη για τον σχεδιασμός του ρόστερ του Πλατανιά ενόψει της νέας σεζόν, αποκαλύπτει ο ΣΠΟΡ fm Χανίων.

Ο σχεδιασμός του Αναστασιάδη
Ο έμπειρος τεχνικός των Κρητικών έχει καταλήξει οριστικά σε ποιους παίκτες θα στηρίζεται την νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τον Σπορ fm Χανίων, βρίσκονται οριστικά εκτός πλάνων οι: Βιτάλι Ζάλουντοκ, Γιώργος Λαζαρίδης, Ιγκόρ Μιρτσέτα,Κώστας Κουρτετσιώτης,Στέφανος Μαρτσάκης (αν και υπήρχε μια ένσταση), Γκαστόν Γκονζάλες,Ονιέμα Τσιντί,Μηνάς Τζανής,Ζέλικο Κάλαϊτζιτς (αν και έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο), Τάσος Δέντσας.

Αντίθετα, στην ομάδα είναι πιθανό να συνεχίσουν, αν συμφωνήσουν και με τη διοίκηση οι: Μάρκος Μαραγκουδάκης (Το μπαλάκι έριξε ο Άγγελος Αναστασιάδης καθαρά στην διοίκηση καθώς όπως είπε δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει), Φώτης Κηπουρός, Πέτρος Κανακούδης, Ηλίας Αναστασάκος,Λεωνίδας Αργυρόπουλος,Νίκολα Μπέλιτς,Άλκης Δημήτρης,Φαμπιάν Στόλλερ,Θωμάς Ναζλίδης

Σίγουροι για την επόμενη μέρα θα πρέπει να θεωρούνται: Αμπντούλ Αζίζ Τετέ,Νούνιες Αγκιλέρα, Νικηφόρος Τσοντάκης, Γιώργος Γιακουμάκης.

Ενώ, όσον αφορά τον Κάστελς θα παραμείνει στην ομάδα αν και τραυματίας για να εκτιμηθεί η αγωνιστική του κατάσταση και τον Δεκέμβριο θα έχουμε εξελίξεις.

Πάντως αυτή η περίπτωση μοιάζει λίγο με τον Ναζλίδη που του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο η διοίκηση αν και τραυματίας.

Οι δανεικοί τώρα Γιάννης Ποτουρίδης και Απόστολος Γιάννου είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις καθώς για τον πρώτο δεν υπάρχει εισήγηση ενώ για τον δεύτερο ο Πλατανιάς θα ενδιαφερθεί μόνο αν μείνει ελεύθερος.

«Σε top επίπεδο οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ»

15/05/2013
 Στο καλύτερο δυνατό επίπεδο βρίσκονται οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, τεχνικός της ομάδας Κ-17 που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

«Σε top επίπεδο οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ»
Σίγουρος πως στο μέλλον αρκετά παιδιά από την τωρινή «φουρνιά» του ΠΑΟΚ στην ομάδα των Κ-17 θα έχουν λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.

Μάλιστα, ο προπονητής των πιτσιρικάδων του «δικέφαλου του Βορρά», που κατέκτησε το πρωτάθλημα, υπογράμμισε πως οι παίκτες του βρίσκονται σε top επίπεδο χάρη στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσθεσε πως στο μέλλον έχουν όλα τα περιθώρια για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης:

Για την δημοσιότητα που είχαν πάρει τις τελευταίες μέρες οι παίκτες της ομάδας Κ-17 του ΠΑΟΚ:

«Η δημοσιότητα που δόθηκε στο Final Four στα παιδιά ήταν ένα μάθημα για όλα. Ωστόσο, δεν νομίζω πως τους έφερε άγχος και ούτε ιδιαίτερη ανησυχία. Αντιθέτως, πιστεύω πως το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά ακόμη περισσότερο το τουρνουά, αφού τράβηξαν την προσοχή του κόσμου».

Για το πόσο απέχουν αυτά τα παιδιά, ώστε να παίξουν στην πρώτη ομάδα:

«Η ηλικία τους ακόμη δείχνει πως είναι νεαρά παιδιά, αλλά για την ηλικία τους είναι στο πιο υψηλό επίπεδο. Βέβαια, οι ανάγκες για τις ομάδες που είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ακόμη μεγαλύτερες. Στα τμήματα των υποδομών του ΠΑΟΚ όλα έχουν μια σειρά. Αλλά για την ηλικία τους αυτά τα παιδιά είναι σε top επίπεδο. Ωστόσο, στο μέλλον μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Για το Final Four του πρωταθλήματος Κ-17 που έγινε στην Ξάνθη:

«Στο Final Four ήταν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες ες της Ελλάδας. Ήταν πραγματικά οι κορυφαίες. Εμείς κάναμε μια εξαιρετική πορεία φέτος. Όχι, γιατί οι αντίπαλοί μας ήταν αδύναμοι, αλλά απλά επειδή εμείς ήμασταν πιο δυνατοί. Όταν φτάσαμε στο Final Four παίξαμε με ομάδες του ίδιου επιπέδου με το δικό μας, με ομάδες που έχουν παίκτες εξαιρετικού επιπέδου. Η πίεση και το άγχος σε κάθε αγώνα ήταν μεγαλύτερα, αλλά τα καταφέραμε».
Για τα εύσημα της ΠΑΕ προς τους παίκτες της ομάδας των Κ-17:
«Τόσο η διοίκηση όσο και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πλέον μπορεί να υπάρχει η οικονομική άνεση, όμως η ομάδα πρέπει να δημιουργηθεί εκ των έσω. Το καλό είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον της διοίκησης για τα νέα παιδιά».

Για το μέλλον αυτών των παιδιών:

«Εμείς ήδη από φέτος τα παιδιά του ’96 τα έχουμε ανεβάσει εδώ και μήνες στην ομάδα των Κ-20 και πλέον περιμένουμε να δούμε τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην πρώτη ομάδα στο μέλλον».


Για το αν υπήρχε κάποιο πριμ προς τα παιδιά:

«Ένα δώρο από την διοίκηση είναι να δώσει στα παιδιά από ένα i-pad, αλλά και να σβηστούν οι απουσίες τους από το σχολείο».

Τράβηξε... «21» ο Σούλης

15/05/2013
 Με 21 ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει ο Άρης στην Κομοτηνή, για το φιλικό με τον Πανθρακικό. Ποιοι μετέχουν στην αποστολή που επέλεξε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Τράβηξε... «21» ο Σούλης
Μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση του Άρη στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, ο Σούλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή, για το αυριανό φιλικό με τον Πανθρακικό (16/5, 18:00).

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δει ξανά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας (Κ-20, Κ-17). Στην αποστολή μετέχουν 21 ποδοσφαιριστές.

Οι «κίτρινοι» θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί οδικώς για την Κομοτηνή και πριν το ματς η αποστολή θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η αποστολή: Διούδης, Βελλίδης, Γκελής, Αγγελούδης, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης, Ψυχογιός, Ζήση, Ιγνατίδης, Λεμονής, Μπιμπισίδης, Σταυρόπουλος.

* Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση στο Νέο Ρύσιο.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

15/05/2013
 Ο Αστέρας Τρίπολης… έμεινε στον τελικό του Κυπέλλου, στον ΠΑΣ δεν φάνηκε η… απραξία τόσων ημερών και οι Γιαννιώτες επικράτησαν 2-1, κάνοντας "σεφτέ" στα πλέι οφ.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τόμας Ντε Βινσέντι, επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας πως δεν άλλαξε τίποτα στην ομάδα της Ηπείρου, παρά την αγωνιστική απραξία.

Αγνώριστοι και… ασύνδετοι οι Αρκάδες, έμειναν στον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου. Ο Τσουκαλάς άνοιξε το σκορ, στο 8’ για να ισοφαρίσει με ένα καταπληκτικό γκολ ο Σανκαρέ στο 14’. Ο Ίλιτς, το «χρυσό» γκολ που χάρισε το τρίποντο στους Γιαννιώτες στο 67’.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, η ομάδα του Χριστόπουλου, με τρεις πόντους, έναν περισσότερο από το σύνολο του Τσιώλη.

Το ματς:


Με τα σημάδια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας να είναι νωπά από το περασμένο Σάββατο, ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο… υπνωτισμένος. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από προτροπές του Γιάννη Χριστόπουλο πίεσαν ψηλά και με την τρίτη τους προσπάθεια άνοιξαν το σκορ με τον Τσουκαλά. Λίγο αργότερα οι Αρκάδες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα τρομερό γκολ του Σανκαρέ.

Μπορεί να τα δύο γκολ να ήρθαν σχετικά γρήγορα, όμως ο ρυθμός ήταν αργός. Τα μαρκαρίσματα ήταν πολλά και σκληρά, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν ουσιαστικά να πλησιάσουν την εστία του Φούλοπ και να δημιουργήσουν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρα είχε σαφέστατο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αφού ο Ράγιος ήταν σε κακή μέρα και οι Ντε Μπλάσις και Ναβάρο, οι πιο κινητικοί από τους Αρκάδες, έμοιαζαν αβοήθητοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιώλη να κάνει δύο διορθωτικές κινήσεις. Οι Λέντσε και Ουρτάδο πέρασαν στο παιχνίδι με σκοπό να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν σαφέστατα και σημαντικά προβλήματα την ανάπτυξη, την στιγμή, που ίσως για πρώτη φορά φέτος, είχαν τεράστια κενά και στην άμυνα.

Αυτά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να κάνει ότι θέλει την άμυνα των Αρκάδων και φυσικά με μία κάθετη πάσα… από άλλο πλανήτη να δίνει την ευκαιρία στον Ίλιτς να σκοράρει. Το τελικό 2-1 χάρισε το τρίποντο στην ομάδα των Ζωσιμάδων και οι Γιαννιώτες προσπέρασαν τους Αρκάδες στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος (80’ Οικονόμου), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84’ Ντάσιος), Γεωργίου (71’ Βίλα), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Μπέριος.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71’ Μπακασέτας), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46’ Ουρτάδο), Ράγιος, Καλαντζής (46’ Λέντσε).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Κάφα, Σέτι.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Θείος… Σουμπίνιο!

Με τέρμα θεία-δίκη από τον Σουμπίνιο στο φινάλε, ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή και νίκησε με σκορ 2-1 τον ΠΑΟΚ, που είχε προηγηθεί με γκολ οφσάιντ του Σαλπιγγίδη (ισοφάρισε ο Ιγκλέσιας).

Θείος… Σουμπίνιο!

Με το… καλησπέρα στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ είδε τους διώκτες του να τον πλησιάζουν επικίνδυνα στην βαθμολογία!

Με γκολ των Ιγκλέσιας (72’) και Σουμπίνιο (90’) ο Ατρόμητος ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε δώσει ο Σαλπιγγίδης (60’) στον "Δικέφαλο του Βορρά" και με το σημερινό «τρίποντο» στην πρεμιέρα της διαδικασίας βρίσκεται στο -1 από την κορυφή.

Όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα που νωρίτερα νίκησε με σκορ 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης.

Η βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 4 (1-2)
2. Ατρόμητος 3 (2-1)
3. ΠΑΣ Γιάννινα 3 (2-1)
4. Αστέρας Τρίπολης 2 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (19/5):

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (20:30)

Το ματς:


Παρόλο που προερχόταν από μεγαλύτερο διάστημα αποχής (μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας) ο Ατρόμητος δεν δυσκολεύτηκε να βρει αγωνιστικό ρυθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Γεωργιάδη (ντεμπούτο στον ασπρόμαυρο πάγκο) έψαχναν τα πατήματά τους.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με τους Μπρίτο, Ουντότζι και τον Κούτσι να χάνει μοναδική ευκαιρία για να τους δώσει το προβάδισμα, καθώς ο Σίλντενφελντ έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Φινλανδού.

Με εξαίρεση ένα αξιόλογο σουτ του Λόρενς (σε ετοιμότητα ο Ράντμαν), οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως από τα δεξιά, με αντεπιθέσεις. Σταδιακά οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν, δίχως όμως επιθετικές τάσεις στο παιχνίδι τους.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν πιο ορεξάτοι κι έψαξαν επίμονα το γκολ. Με οδηγό τον ανεβασμένο Κατσουράνη ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο έναντι του Ατρόμητου.

Με τον Καμαρά να δημιουργεί και τον Σαλπιγγίδη να εκτελεί με υπέροχο γυριστό σουτ ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 1-0 στο σκορ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού -με τον διεθνή επιθετικό όμως να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Ο Ατρόμητος πείσμωσε και με ανατροπή έφτασε στη νίκη και με τα δυο του γκολ, να προέρχονται από στημένες φάσεις. Ο Ιγκλέσιας με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε το χτύπημα φάουλ του Πίτου Γκαρσία, και με ένα απευθείας τέτοιο προς το φινάλε, ο Σουμπίνιο διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που… βάζει «φωτιά» στα πλέι οφ με το καλησπέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας (76’ Μπάλλας), Σουμπίνιο, Δημούτσος, Ουντότζι (54’ Πίτου Γκαρσία), Κούτσι (86’ Ναπολεόνι).

Στον πάγκο: Ρέινα, Καραμάνος, Νάστος, Φάμπιο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Λίνο, Έτο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο (78’ Σταφυλίδης), Φωτάκης, Κατσουράνης, Λόρενς (59’ Λάζαρ), Καμαρά (85’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Βούκιτς, Κάτσε, Ολίσε.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος: Δασκαλόπουλος (Ηλείας)
Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου

Γεωργιάδης: «Χάσαμε από τις στημένες φάσεις»

15/05/2013
 Στα δύο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις, στάθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Γεωργιάδης: «Χάσαμε από τις στημένες φάσεις»
Ηρεμία και αυτοπεποίθηση, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, προκειμένου να διατηρηθούν στην πρώτη θέση των πλέι οφ. «Δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, πέρα από τις στημένες φάσεις. Δεν έγινε αυτό, ήρθαν δύο καλές μπαλιές για τον Ατρόμητο και έτσι χάσαμε», ανέφερε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Γεωργιάδης:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: «Νομίζω ότι ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερο στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ εμείς ψάχναμε τα πατήματά μας. Μετά από αυτό το διάστημα ισορροπήσαμε. Το ματς στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο. Περίμενα περισσότερη επιθετικότητα από εμάς. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, πετύχαμε το γκολ, δεν κινδυνεύσαμε, αλλά από δύο στημένες φάσεις δεχθήκαμε δύο γκολ. Είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να συνεχίσουμε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση».

Για το νωθρό ξεκίνημα στο ματς: «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό διάστημα από το τελευταίο παιχνίδι, αλλάξαμε και το σχηματισμό και οι παίκτες χρειάστηκαν χρόνο. Δεν ήταν όμως αυτό το πρόβλημα. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή μας. Και επιπλέον, εμείς ως ΠΑΟΚ δυσκολευόμαστε αρκετά σε αυτό το γήπεδο, ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα, δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν θέλω να σταθώ στο παρελθόν. Δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, πέρα από τις στημένες φάσεις. Γνωρίζαμε ότι ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα. Κάποιες στιγμές οι παίκτες χάνουν τη συγκέντρωσή τους και στο χώρο ευθύνης τους και στους αντιπάλους. Εκεί πρέπει να είμαστε ποιο δυνατοί».

Για τις στημένες φάσεις που στοίχησαν: «Δεν έδειχνε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ότι ο Ατρόμητος μπορούσε να μας απειλήσει. Στις στημένες μπάλες πρέπει να έχεις περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και δύναμη. Δεν έγινε αυτό, ήρθαν δύο καλές μπαλιές για τον Ατρόμητο και έτσι χάσαμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη στα χαφ: «Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Οι παίκτες δούλεψαν εκεί που έπρεπε και είπαμε. Χρειαζόταν προσοχή στις στημένες φάσεις».

Για την συνέχεια: «Σήμερα προσπάθησαν οι παίκτες, έδειξαν διάθεση. Ήταν ζωντανοί στο παιχνίδι και στις μονομαχίες. Από αυτή την πλευρά δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Πλέον είναι όλες οι ομάδες στο κόλπο, το επόμενο παιχνίδι για εμάς είναι το πιο κρίσιμο. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να το κερδίσουμε».

Παράσχος: «Νίκη που έδωσε νόημα στα πλέι οφ»

15/05/2013
 Ικανοποιημένος που ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στην μάχη των πλέι οφ, μετά το 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Νίκη που έδωσε νόημα στα πλέι οφ»
Αφυπνιστικά λειτούργησε για τον Ατρόμητο το γκολ του Σαλπιγγίδη με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους αγώνα, δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος μετά τη νίκη με ανατροπή. Επιπλέον... φούντωσε τη μάχη στα πλέι οφ, όπως τόνισε ο τεχνικός των Περιστεριωτών.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Δώσαμε νόημα στα πλέι οφ. Νομίζω ότι τώρα θα δούμε ωραία παιχνίδια. Κερδίσαμε δίκαια, κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ίσως να είχαμε προηγηθεί από το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά, αλλά βρεθήκαμε πίσω με ένα γκολ οφσάιντ. Μετά το γκολ ξυπνήσαμε και με τις αλλαγές που μας βοήθησαν καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή την πολύτιμη νίκη που θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια. Μας βγήκε καλή διάθεση σήμερα στον αγώνα», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα.

Τσιώλης: «Είχαμε πνευματικό πρόβλημα»

15/05/2013
 Στην κούραση των παικτών του στάθηκε μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο Σάκης Τσιώλης, αμέσως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τσιώλης: «Είχαμε πνευματικό πρόβλημα»
Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας, όμως ξέροντας το γιατί εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης, λίγο μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στην πνευματική κόπωση της ομάδας από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά τόνισε πως υπάρχει χρόνος για να αντιστραφεί η κατάσταση.

Η συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη:

«Ήταν μια δίκαιη νίκη για τον ΠΑΣ, έπαιξε με περισσότερο δύναμη και πάθος, είχε περισσότερη συγκέντρωση. Ισοφαρίσαμε γρήγορα κι αυτό ήταν καλό.

Καλύτερη στιγμή για μας ήταν στο πρώτο 10λεπτο του 2ου μέρους όταν ελέγξαμε το παιχνίδι. Όμως το 2ο γκολ που δεχτήκαμε ήταν εύκολο, από ένα πλάγιο στην περιοχή του ΠΑΣ, δεν προσέξαμε καθόλου.

Πνευματικά τουλάχιστον είχαμε πρόβλημα να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Έπαιξε ρόλο και ο τρόπος που χάσαμε τον τελικό αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί, παίρνουμε τα παιχνίδια όπως έρχονται. Το ματς το πήρε ο ΠΑΣ χάρη στη θέληση και το πάθος».

Χριστόπουλος: «Ήμασταν κυρίαρχοι»

15/05/2013
 Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-1), παρουσιάστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Χριστόπουλος: «Ήμασταν κυρίαρχοι»
Ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στα καλά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι για τα play-offs της Σούπερ Λίγκας τονίζοντας πως το ενδιαφέρον των παικτών του στρέφεται πλέον στο προσεχές ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Χριστόπουλου:
Για τον αγώνα: «Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Είχαμε μεγάλο διάστημα να παίξουμε επίσημο παιχνίδι και καταφέραμε να κάνουμε σπουδαία νίκη με έναν μεγάλο αντίπαλο. Κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα, παρά την ισοφάριση από μια στιγμιαία αδράνεια. Είχαμε υπομονή και επιμονή να κυνηγήσουμε με σωστή σκέψη το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά πρόσφεραν ωραίο θέμα, που είναι στόχος μας. Ωστόσο είναι και μια νίκη που πρέπει να την ξεχάσουμε, εγώ ήδη από τώρα σκέφτομαι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το ματς».

Για το αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για το στόχος της 3ης θέσης στα play-offs:> «Από ένα ματς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα αλλάζουν οι ισορροπίες κάθε αγωνιστική. Σημαντική η νίκη σήμερα, αλλά τίποτα παραπάνω».

Για την επιστροφή του ΠΑΣ σε καλή κατάσταση, μετά από μεγάλη αποχή: «Αυτήν την προσπάθεια κάνουμε οι συνεργάτες μου και οι παίκτες. Έγινε εξαιρετική δουλειά και μετά από διακοπή και τέτοια εποχή παρουσιαστήκαμε στη γνώριμη κατάστασή μας. Και στα επόμενα ματς θα πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε».

Για το αν άλλαξε κάτι από την προηγούμενη εβδομάδα και αν έγινε ραντεβού με τον πρόεδρο:
«Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να συγκεντρωθώ στα παιχνίδια, τα πράγματα έμειναν όπως τα είχα πει, είμαι εδώ και περιμένω τον πρόεδρο και πιστεύω να είναι έτοιμος να συναντηθούμε τις επόμενες μέρες».

Για το αν πιστεύει ότι οι άλλες ομάδες θα φανούν επηρεασμένες: «Κι εγώ έχω το ερώτημα αυτό, πως θα παρουσιαστούν οι άλλες ομάδες. Σπουδαίο ρόλο όμως θα παίξουν κι άλλα πράγματα, όπως οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και πολλά άλλα».

Σίλντενφελντ: «Γαμ…νο αποτέλεσμα»

15/05/2013
 «Σκασμένος» με την ήττα (2-1) του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ήταν ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Σίλντενφελντ: «Γαμ…νο αποτέλεσμα»
Απογοητευμένος με την εξέλιξη του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος μιλώντας μετά το τέλος του ματς, δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματά του.

«Σήμερα δεν κάναμε καλή δουλειά. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Κάναμε ένα καλό πεντάλεπτο, στο σημείο που σκοράραμε, αλλά στη συνέχεια δε μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Δεχτήκαμε δύο «αστεία» γκολ από φάουλ. Προσπαθήσαμε , αλλά είναι το γαμ…νο αποτέλεσμα που σου χαλάει τη διάθεση», είπε ο Κροάτης αμυντικός του ΠΑΟΚ.

Ταυλαρίδης: «Δείξαμε ψυχικά αποθέματα»

15/05/2013
 Πανευτυχής για τη νίκη ο Στάθης Ταυλαρίδης για τη νίκη στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν όλοι στον Ατρόμητο για να ανατρέψουν το εις βάρος του 1-0 στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ταυλαρίδης: «Δείξαμε ψυχικά αποθέματα»
Πανευτυχής για τη νίκη ο Στάθης Ταυλαρίδης για τη νίκη στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν όλοι στον Ατρόμητο για να ανατρέψουν το εις βάρος του 1-0 στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

«Δείξαμε πολλά ψυχικά αποθέματα από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ. Γυρίσαμε το ματς και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Έχουν μείνει πέντε παιχνίδια και δεν κρυβόμαστε. Πάμε να πάρουμε ε την πρώτη θέση. Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς στην Τρίπολη αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας», τόνισε ο άσος της ομάδας του Περιστερίου στη Nova.

Κούτσι: «Μας έκανε καλό η διακοπή»

15/05/2013
 Καλό έκανε στον Ατρόμητο η διακοπή καθώς υπήρξε χρόνος για να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υποστήριξε ο Κούτσι.

Κούτσι: «Μας έκανε καλό η διακοπή»
Καλό έκανε στον Ατρόμητο η διακοπή καθώς υπήρξε χρόνος για να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υποστήριξε ο Κούτσι.

«Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Από μία έννοια μας έκανε καλό η διακοπή γιατί είχαμε καιρό για να καταστρώσουμε τα πλάνα μας και ήταν μία πολύ καλή αρχή», τόνισε ο άσος του Ατρόμητου στη Nova και κατέληξε:
«Από τότε που ήρθε ο νέος προπονητής έδωσε μία νέα ιδέα στην ομάδα και την οποία ακολουθούμε όλοι και δεν είναι άλλη απ' το να πραγματοποιούμε επιθέσεις όλοι μαζί. Η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και είμαι αισιόδοξος για μία καλύτερη συνέχεια».

Σαββίδης: «Ντρέπομαι για όλους σας»

16/05/2013
 Έξαλλος ο Ιβάν Σαββίδης για την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στην πρεμιέρα των play offs. Κατσάδα στους παίκτες και τους συνεργάτες του, κουβέντα με Γεωργιάδη.

Σαββίδης: «Ντρέπομαι για όλους σας»
Ποιος είδε τον Ιβάν Σαββίδη και δεν τον φοβήθηκε… Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ήταν σε έξαλλη κατάσταση μετά την ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την πρεμιέρα των play offs. Μετά την έντονη κατσάδα στους ποδοσφαιριστές από το ημίχρονο του αγώνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ήταν έξω φρενών και μετά το τέλος του αγώνα.

«Ντρέπομαι για όλους σας», ανέφερε στο ξέσπασμά του, ενώ παρότι δεν ξαναμίλησε στην ομάδα μετά το ματς τα έλεγε σε πολύ… ανεβασμένους τόνους με τον Ζήση Βρύζα και τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ενώ είχε τετ-α-τετ και με τον Γιώργο Γεωργιάδη στο αεροδρόμιο πριν αναχωρήσει η αποστολή για τη Θεσσαλονίκη.

Είναι εμφανές πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι έντονα δυσαρεστημένος με την εικόνα της ομάδας και είναι αποφασισμένος να πάρει κεφάλια αν δεν διορθωθεί άμεσα η κατάσταση. Το αν θα λάβει τώρα αποφάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα ή στην πορεία των play offs ή με τη λήξη της σεζόν, είναι κάτι που θα φανεί προσεχώς. Πάντως ουδείς μπορεί να αισθάνεται ήσυχος για τη θέση του στον ΠΑΟΚ όσο συνεχίζεται αυτή η εικόνα.

Το ματς της προσεχούς Κυριακής στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι καθοριστικής σημασίας και πιθανώς να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για αρκετούς μέσα στην ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Ντροπή σας»

16/05/2013
 Τις αποδοκιμασίες λίγων οπαδών άκουσαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη.

«Ντροπή σας»
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» περίμεναν λιγοστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ τους ποδοσφαιριστές για να τους αποδοκιμάσουν για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στην ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Μόλις είδαν τους παίκτες του «Δικεφάλου τον Βορρά» να βγαίνουν από την αίθουσα αφίξεων τους αποδοκίμασαν, με εκφράσεις του τύπου «ντροπή σας, τι εμφάνιση είναι αυτή...» και δεν υπήρξε συνέχεια.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της «ασπρόμαυρης» αποστολής αποχώρησαν για το ξενοδοχείου που είχαν τα αυτοκίνητά τους και για να πάνε στη συνέχεια στα σπίτια τους.

Η αυριανή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας.

Δερμιτζάκης: «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον ΟΦΗ»

15/05/2013
 Έτοιμος να αναλάβει τα «ηνία» του ΟΦΗ και να δώσει τα πάντα γι’ αυτόν είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο.

Δερμιτζάκης: «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον ΟΦΗ»
Έτοιμος να κάνει τα πάντα για τον ΟΦΗ είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Μακεδόνας τεχνικός έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως σύντομα αναμένεται να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αρχικά, ο νέος προπονητής του ΟΦΗ είπε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ηράκλειο που είναι ένα οικείο μέρος. Ήρθα για να επισημοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ εμού και της ΠΑΕ ΟΦΗ. Γνωρίζω που έρχομαι, γνωρίζω το βάρος της φανέλας αλλά και τις ευθύνες που έχει αυτό το σωματείο. Πιστεύω ότι θα δώσω ότι μπορώ, και την ψυχή μου για να εκπληρώσουμε όλοι μαζί τον στόχο που θα οριοθετήσουμε. Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και φυσικά την αγάπη του κόσμου. Εύχομαι να σταθώ αντάξιος όλων».

Όσο για το γεγονός ότι είναι αποδεκτός και από τον κόσμο του ΟΦΗ, ο Παύλος Δερμιτζάκης αισθάνθηκε χαρούμενος για αυτό το γεγονός επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος δείχνει ότι εκτιμά κάποια πρόσωπα που έχουν περάσει από έναν τόπο και τα οποία πιστεύω ότι όχι μόνο δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα αλλά αντιθέτως έχουν προσφέρει. Για εμένα προσωπικά μέτρησε πολύ η στήριξη του κόσμου ώστε να δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου ώστε να δικαιώσω την διοίκηση και τον κόσμο».

Σε χαλαρούς ρυθμούς…

15/05/2013
 Σε χαλαρούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις του Λεβαδειακού, οι τελευταίες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε χαλαρούς ρυθμούς…
Έτσι, το τεχνικό τιμ των «πράσινων» προγραμμάτισε πρωινή προπόνηση την Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο και αυτή περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και δίτερμα.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής, ο κ. Φαράντος, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητικού κέντρου για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πιλάβιος

15/05/2013
 Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα βρέθηκε την Τετάρτη ο Σοφοκλής Πιλάβιος, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας».

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πιλάβιος
Τον εισαγγελέα πρωτοδικών και αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, επισκέφτηκε την Τετάρτη ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο εισαγγελέας τον κάλεσε προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας» που είχε καταγγείλει τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας. Υπόθεση για την οποία διενεργείται εδώ και κάποιους μήνες προκαταρκτική εξέταση.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν στην προεδρία της ομοσπονδίας στο επίμαχο διάστημα και στην περίπου μία ώρα που διήρκεσε η κατάθεσή του, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα, στα όσα έχει υποστηρίξει για την υπόθεση ο Κύρος Βασάρας, αλλά και για τα πρόσωπα που θεωρούνται ως ύποπτα και έχουν ήδη καταθέσει ανωμοτί (Σαρρής, Σταθόπουλος, Κουρίδης, Δούρος, Μπριάκος).

Αρχίζουν «χτίσιμο» στην ΑΕΚ

15/05/2013
 Το κουμπί για το restart πατήθηκε στην ΑΕΚ. Πριν δρομολογήσει όμως το χτίσιμο του γηπέδου, η «Ένωση» έχει ξεκινήσει ήδη κινήσεις (μέσω των Δέλλα, Λυμπερόπουλου, Μπάγεβιτς) για το «χτίσιμο» της ομάδας.

Αρχίζουν «χτίσιμο» στην ΑΕΚ
Η Γενική Συνέλευση της Τρίτης δρομολόγησε ήδη την επανεκκίνηση της ΑΕΚ, μέσω της εκκαθάρισης που θα αποφασιστεί και επίσημα στις 7 Ιουνίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο η «Ένωση» δεν χρειάζεται να περιμένει για να ξεκινήσει το «χτίσιμο» ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Ζήκος λοιπόν -που είναι γνωστό πως θα αναλάβουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό- αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (ο οποίος προορίζεται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής) κάνουν ήδη τις επαφές τους για το σχηματισμό του ρόστερ.

Έτσι, προσπαθούν καταρχάς να κρατήσουν «ζεστούς» όσους παίκτες αγωνίστηκαν φέτος και θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν και στην επόμενη μέρα: Δίνοντας βάρος σε 4-5 που σχεδιάζεται να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο κορμό κι έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν φυσικά και τη δυσκολία ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις γι’ αρκετούς απ’ αυτούς.

Κι ενώ σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχει η αίσθηση πως η ΑΕΚ θα κρατήσει τελικά όσους πραγματικά θέλει να κρατήσει, ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για τους παίκτες από άλλες ομάδες που θα κριθεί ότι μπορούν να προσφέρουν την προσεχή σεζόν.

Είτε πρόκειται για κάποιους που έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στην «Ένωση» και θα επέστρεφαν για να τη βοηθήσουν, είτε για άλλους που θα τους τεθεί το δέλεαρ της συμμετοχής σε μια υγιέστατη ομάδα, με οικονομική συνέπεια και εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον.

«Κλείνει» ο πρώτος

16/05/2013
 Ίσως και μέσα στην εβδομάδα να ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, που θα αφορά μεσοεπιθετικό. Αναχωρεί για Ολλανδία ο Αναστασίου, επιστρέφει ο Νταμπίζας.

«Κλείνει» ο πρώτος
Ο Γιάννης Αναστασίου στο περιθώριο της χθεσινής του παρουσίασης είχε προαναγγείλει μεταγραφές την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν αποκλείεται μία εξ αυτών να κλείσει και την τρέχουσα. Οι «πράσινοι» είναι σε προχωρημένες επαφές με ξένο που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Πρόκειται για παίκτη με καλή τεχνική κατάρτιση, που παίζει ως εσωτερικός μέσος και λίγο πίσω από τον σέντερ φορ. Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, μάλιστα, είναι αυτός που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις και η συμφωνία είναι προ των πυλών.

Ο 40χρονος τεχνικός αναχωρεί σήμερα για την Ολλανδία και στη διάρκεια της παραμονής του εκεί πιθανώς να ασχοληθεί και με μεταγραφικά ζητήματα, καθώς γνωρίζει άριστα την αγορά και έχει καλές διασυνδέσεις. Την ίδια ώρα, επιστρέφει μέσα στη μέρα από την Ελβετία ο Νίκος Νταμπίζας και θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Σαραβάκο, όπου και θα τεθούν επί τάπητος τα μεταγραφικά, πάντα σε συνεννόηση και με τον Γιάννη Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» πέρα από τις επαφές με κεντρικό χαφ και αριστερό εξτρέμ, για τις οποίες είχε μιλήσει ο προπονητής, έχουν επαφές για αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ και σέντερ φορ.

Πέντε στη λίστα του Κομπότη

16/05/2013
 Πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα να κλείσει το θέμα προπονητή στον Λεβαδειακό. Πέντε προπονητές φέρονται να είναι στη λίστα του Γιάννη Κομπότη.

Πέντε στη λίστα του Κομπότη
Ημέρες εξελίξεων θα είναι οι επόμενες στον Λεβαδειακό, καθώς θα κλείσει το θέμα προπονητή, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να έχει πέντε προπονητές στη λίστα των υποψηφίων και να «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης, δίχως όμως ακόμη να έχει καταλήξει.

Οι προπονητές που είναι στα υπόψη είναι οι Τάκης Λεμονής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Νίκος Αναστόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Σάββας Παντελίδης.

Πέφτει και… ξανασηκώνεται

16/05/2013
 Δουλειά σε όλους τους τομείς για να ξανακάνει την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια έχει αρχίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί με τους συνεργάτες του. Εξελίξεις με γήπεδο, αγωνιστικό τμήμα και ακαδημίες.

Πέφτει και… ξανασηκώνεται
Σήμερα θα καταθέσει η πλευρά της ΑΕΚ τη δήλωση αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League και θα επισφραγιστεί πως από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Όσο όμως λυπηρή κι αν είναι αυτή η εξέλιξη, άλλο τόσο ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την επόμενη μέρα. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους συνεργάτες του έχουν πάρει τόσο «ζεστά» την υπόθεση που δεν αφήνουν το παραμικρό στην τύχη του.

Η απόφαση για χρήση του Ελληνικού στη διετία μέχρι να αναγερθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ειλημμένη. Όμως στο προσωρινό της «σπίτι» δεν θα αισθάνεται ξένη, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε έργα που θα καλλωπίσουν τις εγκαταστάσεις και θα τους δώσουν κιτρινόμαυρη αύρα, αλλά και να προβάλλονται διαρκώς μηνύματα πως η «Ένωση» πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην ιστορική της έδρα για να διατηρείται σε εγρήγορση ο κόσμος της.

Η ΑΕΚ φουλάρει τις μηχανές και για το αγωνιστικό κομμάτι. Όλα δείχνουν πως ο Τραϊανός Δέλλας παραμένει προπονητής, ενώ χθες είχαν συνάντηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που θα αναλάβουν την οργάνωση του τμήματος. Παράλληλα, ο Άκης Ζήκος έλαβε ήδη το μήνυμα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αρχίσει ένα πλάνο για την οργάνωση των ακαδημιών της ομάδας, προκειμένου η «Ένωση» να παράγει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του ρόστερ, αυτό δεν θα θυμίζει ομάδα Γ’ Εθνικής. Σίγουροι θεωρούνται οι Φέτσης, Τσούπρος, Γροντής, Κουρέλλας και Νικολόπουλος, που εκπροσωπούνται από τον Βασίλη Τσιάρτα κι ο ίδιος διαβεβαίωσε για την παραμονή τους. Παυλής και Αρκούδας επίσης αναμένεται να συνεχίσουν, ενώ πιθανή είναι και η παραμονή για τους Αραμπατζή, Κατσικοκέρη, Μοσχονά, Μακρυωνίτη, Τσουκαλά, Καραλή και Ρίκκα. Πιο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις των Φούντα, Μητρόπουλου, Κουτρουμπή, Ανάκογλου, Βλάχου και Πετρόπουλου, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί… μνηστήρες. Άγνωστο είναι το μέλλον για τους Σταματή, Τσίτα, Αναστασόπουλο και Τσουμάγκα.

Σημειώνεται πως για την προσεχή περίοδο δεν θα υπάρχει περιορισμός στο μπάτζετ των ομάδων της τρίτης κατηγορίας, αλλά πιθανότατα θα διατηρηθεί ο περιορισμός να βρίσκονται τουλάχιστον τρεις παίκτες κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων του πρωταθλήματος.

Έβαλε 2 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος

16/05/2013
 Τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού προσπαθεί να βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος – σύμφωνα με την SportDay – έβαλε στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για φόρους.

Έβαλε 2 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος
Προσωπικά έχει αναλάβει διάφορα ζητήματα στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος, βάζοντας συνεχώς χρήματα στην ΠΑΕ και έχει ως στόχο να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως γράφει σήμερα (16/05) η SportDay, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έβαλε 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου για να πληρωθούν οι φόροι. Μάλιστα, ο «Mr ΣΚΑΪ» θα βάλει και το ομολογειακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ο Αλαφούζος έχει γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ, από τη στιγμή, που και οι άλλοι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα, οπότε στην ερχόμενη ΑΜΚ θα μειωθεί και άλλο το ποσοστό τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα (στις 18:30) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. της ΠΑΕ για την ψήφιση του ομολογειακού δανείου.

Ντεμπουτάρει ο Μάντζιος

16/05/2013
 Το πρώτο του παιχνίδι – έστω και φιλικό – θα δώσει ο Πανθρακικός κόντρα στον Άρη με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο. Τελευταίο «τεστ» για Χέφντρααντ η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

Ντεμπουτάρει ο Μάντζιος
Στον πάγκο του Πανθρακικού για πρώτη φορά θα καθίσει ο Ακης Μάντζιος στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Έστω και ανεπίσημο, αυτό θα είναι το ντεμπούτο του …χρονου προπονητή στην τεχνική ηγεσία του ακριτικού συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Γέργκε Χέφντρααντ.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός δοκιμάζεται από την προηγούμενη εβδομάδα και στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τον Οδυσσέα Κορδελιού είχε αφήσει θετική εικόνα για τα 57 λεπτά που κλήθηκε να αγωνιστεί.

Ωστόσο, κριτήριο για την παραμονή του και να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο από τον Πανθρακικό θα αποτελέσει το σημερινό ματς με τους Θεσσαλονικείς.

Υπενθυμίζεται ότι η ακριτική ΠΑΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς της ομάδας πως κάθε δύο άτομα θα πληρώνουν 10€ συνολικά για να παρακολουθήσουν την αναμέντρηση, ενώ αν κάποιος φίλαθλος πάει μόνος του στο γήπεδο η τιμή του εισιτήριου είναι 10€.

Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις

16/05/2013
 Την ανανέωση των συμβολαίων των Ορέστες, Γεωργεάς, Καλί, Κοτταρίδης, Μπερτέν και Ιωάννου είναι η προτεραιότητα της διοίκησης της Βέροιας.

Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις
Υπό το βλέμμα του προέδρου, Γιώργου Αρβανιτίδη, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση της Βέροιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αποχαιρέτησε τους παίκτες, δεδομένου ότι το τέλος της εβδομάδας σηματοδοτεί και την τελευταία συνάντηση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την προετοιμασία τους.

Ωστόσο, η δουλειά για τον πρόεδρο της ομάδας τώρα αρχίζει, αφού προτεραιότητα του είναι να ανανεώσει τα συμβόλαια των παικτών, με τους οποίους θέλει να στελεχωθεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ορέστες, Γεωργεάς, Καλί, Κοτταρίδης, Μπερτέν και Ιωάννου είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν την καριέρα τους στη «βασίλισσα του βορρά».

Ακόμη, η διοίκηση της ομάδας σε δεύτερο πλάνο σχεδιάζει να στραφεί σε παίκτες που ήδη γνωρίζουν την Σούπερ Λίγκα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου