ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το ραντεβού σηματοδοτεί τις εξελίξεις

Το ραντεβού σηματοδοτεί τις εξελίξεις

Βαγγέλης Μαρινάκης και Μίτσελ θα συναντηθούν την Τετάρτη (23/4), με πλέον πιθανό σενάριο την συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών. "Θερμό" καλοκαίρι με ορατό το ενδεχόμενο σημαντικών αλλαγών στο ρόστερ.

Για τον Ολυμπιακό πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων. Και όπως όλα δείχνουν, είμαστε μπροστά στην πρώτη σημαντική είδηση που αφορά την νέα αγωνιστική περίοδο. Βαγγέλης Μαρινάκης και Μίτσελ θα συναντηθούν εντός της ημέρας (23/4) στο γραφείο του προέδρου των Πειραιωτών για μια κουβέντα που ουσιαστικά θα κρίνει το θέμα προπονητή στο Λιμάνι.


Και οι χθεσινές ασφαλείς πληροφορίες αυτό επιβεβαίωναν. Την -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- συνέχιση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ, που για τουλάχιστον επτά μήνες φέτος οδήγησε με επιτυχία την ομάδα και που ουσιαστικά… μετρίασε τις εξαιρετικές εντυπώσεις στις τελευταίες εβδομάδες.

Η κουβέντα γύρω από τον Μίτσελ είναι μεγάλη αλλά όχι για να γίνει επί του παρόντος. Διότι ξαναλέμε ότι οι Πειραιώτες ουσιαστικά έχουν αποφασίσει ότι θα συνεχίσουν μαζί του, να τον εμπιστευθούν για την δημιουργία της νέας ομάδας που ωστόσο είναι πολύ πιθανό να έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Είναι και αυτή μια αξιοσημείωτη παράμετρος που σταδιακά θα έρθει στην επιφάνεια.

Η λίστα του Ισπανού τεχνικού

Αρχικά από τις αποφάσεις του ίδιου του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος και πέρσι είχε έτοιμη μια "black list", με τα ονόματα του Τζεμπούρ και του Αμπντούν να φιγουράρουν στην κορυφή της.

Το πλέον λογικό είναι κάτι ανάλογο να συμβεί και φέτος, όπου ο Μίτσελ θα παραδώσει μια αντίστοιχη λίστα στη διοίκηση που θα περιλαμβάνει όσα ονόματα παικτών που δεν του χρειάζονται για την επόμενη σεζόν.

Και εκεί αναμένεται μετά βεβαιότητας να υπάρξουν εκπλήξεις. Όπως ακριβώς και πέρσι. Ο Μίτσελ κάθε άλλο παρά διστακτικός είναι μπροστά σε δραστικές αλλαγές. Το έκανε πέρσι με πειστικό τρόπο και μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να το επαναλάβει και φέτος.

Από την άλλη αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης του δώσει το οριστικό "οκ" ώστε να προχωρήσει, αυτομάτως είναι δεδομένο ότι ο προπονητής είναι εκείνος που θα πάρει τις αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έπραξε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τον Βαλβέρδε και είναι βέβαιο πως εάν και εφόσον θα συνεχίσει με την ίδια μέθοδο και με τον Μίτσελ.

Το ραντεβού της Τετάρτης λοιπόν θα ανοίξει το νέο κεφάλαιο εξελίξεων στον Ολυμπιακό. Σταδιακά όμως και όχι απότομα, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλη. 

Σημαντικές οι αλλαγές του ρόστερ και φέτος

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις αλλά όπως είναι λογικό οι εξελίξεις θα κορυφωθούν μέσα στον Ιούνιο. Και φυσικά υπάρχει λόγος που ισχύει αυτό το δεδομένο. Και πρόκειται για τα συμβόλαια που λήγουν μέσα στον Ιούνιο. Αυτά του Ιμπαγάσα και του Κάρολ, όπως λήγουν όμως και οι -πέντε τον αριθμό- δανεισμοί των Βαλντέζ, Μαρκάνο, Κάμπελ, Ντινγκά, Πέρες. 

Συνολικά δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, μια 7άδα του φετινού ρόστερ, που δεν αποκλείεται να αλλάξει εξ ολοκλήρου. Θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός τον Ντινγκά (αναφέρουμε σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ λεπτομέρειες), είναι πιθανό να επιδιώξει το ίδιο και με τον Μαρκάνο. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει πιθανότητα σχεδόν το ένα τρίτο του ρόστερ να… αδειάσει με αυτόν τον τρόπο. Και βέβαια υπάρχουν αυτοί που είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν του χρόνου και μιλάμε για παίκτες όπως οι Μασάντο, Πελέ, Παπάζογλου, Μπονγκ, Μιγκέλ Τόρες, Στσέποβιτς.

Αλλά ενδιαφέρον έχουν και άλλα θέματα, όπως το μεγάλο συμβόλαιο του Σαβιόλα (παίκτη που ο Μίτσελ φέτος δεν τον έβγαλε στην… πρώτη γραμμή της μάχης, όπως περίμεναν οι περισσότεροι), το θέμα υγείας του Ολαϊτάν που δεν ξέρει κανείς με σιγουριά τι θα γίνει αλλά και σαν τους Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπα, Σάμαρη, ακόμη και τον Μέγκιερι που μπορεί εύκολα να γίνουν αιτία προτάσεων από το εξωτερικό.

Εξαιρετικά...θερμό καλοκαίρι

Μπορεί λοιπόν επί της ουσίας να μιλάμε για την δημιουργία μιας εντελώς διαφορετικής ομάδας, σε σχέση πάντα με αυτήν που ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν. Αυτή τη στιγμή σίγουροι, για του χρόνου (όσο μπορεί κάποιος να το πει αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο) δεν είναι παραπάνω από έξι-επτά ποδοσφαιριστές. Και ξαναλέμε ότι ο Μίτσελ ακόμη δεν έχει παραδώσει την "λίστα" του. Άρα ποιος ξέρει αν υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις… 

Ας μείνουμε λοιπόν στα δεδομένα. Στο ραντεβού της Τετάρτης ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ισπανό τεχνικό. Συμβόλαιο υπάρχει για του χρόνου, ο Μίτσελ θέλει να μείνει και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού λογικά θα του δώσει την ευκαιρία. Οι υπόλοιπες εξελίξεις θα πάρουν σειρά αργότερα.

Όμως μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά θερμό καλοκαίρι! Για μια θερινή μεταγραφική περίοδο όπου θα αναδείξει μια σειρά από νέα πρόσωπα.  Και που συνεπώς θα διαφοροποιήσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του Ολυμπιακού.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου