ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Βετεράνοι διεθνούς επιπέδου

Βετεράνοι διεθνούς επιπέδου

Ο 625ος φιλικός αγώνας των Βετεράνων του Ολυμπιακού κόντρα στους Boston Braves βρήκε νικητές του Πειραιώτες με σκορ 4-1. Τι δήλωσαν στον Κόκκινο Πλανήτη οι Αντώνης Γλύκας και Σπύρος Τουρκάκης (Προέδρος των Braves). Πλήρες ρεπορτάζ από την αναμέτρηση. Το RedPlanet.gr ήταν εκεί.

Ένα ευχάριστο και παραδόξως, δροσερό απόγευμα πέρασαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Star Football Club στην Βούλα. Εκεί διεξήχθη με κάθε επισημότητα ο υψηλών προδιαγραφών 625ος φιλικός αγώνας των Βετεράνων του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με αντιπάλους τους Boston Braves.

Φιλικό μεν, αλλά απεδείχθη, τόσο για τουςβετεράνους της ομάδας μας όσο και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό σαν σύλλογο «πολύ περισσότερο από ένας αγώνας».

Οι Boston Braves βρίσκονταν εδώ και αρκετές ημέρες στην Ελλάδα. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα έδωσαν φιλικό με την ομάδα βετεράνων του Παναθηναϊκού, την οποία και συνέτριψαν με 8-3! Από το πρωί της Τετάρτης, ξεναγήθηκαν από τον Σύνδεσμο Βετεράνων μας στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου έμαθαν τα πάντα για την Ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και για τις μικρές ιστορίες που έχει να διηγηθεί το γήπεδο μας. Φανερά εντυπωσιασμένοι και ευδιάθετοι έκαναν την εμφάνιση τους στο Star Football Club αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την σέντρα του αγώνα, αφού προηγήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις και ομιλίες. Κατά την διάρκεια των, μάθαμε πολλά και όμορφα πράγματα σχετικά με τους αντιπάλους μας, που μαζί με τους βετεράνους του Ολυμπιακού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συνδέσμους βετεράνων στον κόσμο σε επίπεδο οργάνωσης και… θεάματος.



  Υπό τους ήχους του Ύμνου του Ολυμπιακού, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων μας, κ. Αντώνης Γλύκας καλωσόρισε την ομάδα της Βοστώνης και τον Πρόεδρο της κ. Σπύρο Τουρκάκη. Υπογράμμισε πως η οικογένεια του Ολυμπιακού ανοίγει την ζεστή αγκαλιά της και τους υποδέχεται με πολύ μεγάλη χαρά. Αναφέρθηκε στην ξενάγηση που είχε γίνει νωρίτερα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εκεί που, όπως χαρακτηριστικά είπε, γράφτηκαν «θρίαμβοι σαν παραμύθια», ενώ υπενθύμισε πως ύστερα από 13 χρόνια, οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε πως με τον χθεσινό αγώνα στο Star Football Club εγκαινιάζονται τα γήπεδα που θα φιλοξενούν από εδώ και μπρος, τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.


  Ακολούθως, η κυρία Κατερίνα Μυλωνά, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων που εκπροσώπησε την Π.Α.Ε., καλωσόρισε την ομάδα των Boston Braves και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, μιας και κανένας ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχει Σύνδεσμος Βετεράνων. Με δεδομένη την αγάπη του κόσμου προς τους βετεράνους, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ολυμπιακού αναφέρθηκε όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό αλλά και στο κοινωνικό έργο του Συνδέσμου, το οποίο ακολουθεί «βίους παράλληλους» με αυτό της Π.Α.Ε. και προβάλλει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας και αδιαίρετος, γεγονός που τον καθιστά ακόμα πιο ισχυρό, εντός και εκτός συνόρων.

Από την πλευρά των Boston Braves, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Τουρκάκης, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Γλύκα και την κυρία Μυλωνά, έκανε λόγο για το έργο της ομάδας του. Οι Boston Braves είναι ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, το οποίο προωθεί και μάχεται για όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τους βετεράνους σε όλο τον κόσμο. Αυτό γίνεται γιατί οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του χθες, είναι αυτοί που μάτωναν για τις φανέλες των ομάδων τους αγωνιζόμενοι στο γήπεδο, με αποτέλεσμα χάρη σε αυτούς να υπάρχουν οι «εκατομμυριούχοι» ποδοσφαιριστές του σήμερα. Η ομάδα από την Βοστώνη έχει δώσει μεγάλο αριθμό φιλικών σε όλο τον κόσμο, κάτι που πολλές ομάδες βετεράνων δεν το κάνουν.


 
Η ομάδα μας τίμησε δια χειρός Προέδρου, κ. Γιώργου Δαρίβα την αντίστοιχη των Braves, ενώ δια χειρός Προέδρου, κ. Σπύρου Τουρκάκη τιμήθηκε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ολυμπιακού. Το βραβείο παρέλαβε ο Αρχηγός, Ηλίας Ρωσίδης.


 
Ο Πρόεδρος των Braves βράβευσε και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τα τέσσερα Πρωταθλήματα που μετράει επί των ημερών του η ομάδα, τα οποία, εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι σύντομα θα γίνουν πέντε! Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Μυλωνά για λογαριασμό του Προέδρου του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δια στόματος Αντώνη Γλύκα, οι βετεράνοι μας, μετέφεραν τα Χρόνια Πολλά στον εορτάζοντα Πρόεδρο μας, στον οποίο ευχήθηκαν με ξεχωριστό… ποιητικό τρόπο υγεία, δύναμη, επιτυχία, πολλές «κούπες» και διακρίσεις.

Ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδας.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε στο δυναμικό της τους Κελεσίδη, Μπονόβα, Κουμαριά, Λάλα, Καλτσά, Αγγελή, Σωρότο, Μαντάζη, Βασιλειάδη, Κριμιτζά, Συρίγο, Ασπρογέρακα, Γκαβέζο, Αρζινό, Καλαμάρα, Σιδέρη, Τζωρτζιόπουλο, Καρασσαβίδη, Γαϊτανάρο, Κωττάκη, Γεωργουδάκη, Σταυρόπουλο, Κτενά και φυσικά τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Προπονητής ήταν ο Αντώνης Τζανετουλάκος και φροντιστής ο Νίκος Τουλγέρογλου. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις, ειδικά στην επιθετική γραμμή, αφού Γκόγκιτς, Προτάσωφ, Καλύκας, Βαϊτσης και Καλογερόπουλος δεν βρέθηκαν στην αποστολή. Στο πλάι τους για ακόμη μία φορά βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων κ. Γιώργος Δαρίβας, ο Σωτήρης Γκαβέζος, ο Γιάννης Γκαϊτατζής, ο Κώστας Πολυχρονίου και ο Αρχηγός, Ηλίας Ρωσίδης, που έδωσε και το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Κελεσίδη, Λάλα, Σιδέρη, Καλαμάρα, Αγγελή, Συρίγο, Γεωργουδάκη, Μπονόβα, Λουτσιάνο, Τζωρτζιόπουλο και Σταυρόπουλο. Με την σέντρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Θρυλικού Στέλιου Συμεωνίδη, μέλους της «χρυσής» ομάδας της δεκαετίας του ’50, που «έφυγε» την Δευτέρα από κοντά μας, σε ηλικία 87 ετών.


 
Το παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα ήταν πολύ δυνατό, με πολλές μονομαχίες αλλά και ωραίες ενέργειες. Το 8-3 με το οποίο οι Braves «φιλοδώρησαν» τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα, δεν «τρόμαξε» τους βετεράνους μας, που απλά έκαναν πολύ σωστά το παιχνίδι τους. Ο Κελεσίδης και στην συνέχεια ο Ασπρογέρακας ήταν εκεί όποτε χρειάστηκαν. Λάλας, Σιδέρης, Αγγελής, Καλαμάρας και Συρίγος έφεραν άψογα εις πέρας τα αμυντικά τους καθήκοντα, την στιγμή που Μπονόβας, Λουτσιάνο και Γεωργουδάκης έφτιαχναν το παιχνίδι της ομάδας. Σε ρόλο που δεν είχαμε συνηθίσει και πλάι στον Μπάμπη Σταυρόπουλο, ο «επιθετικός» Σταύρος Τζωρτζιόπουλος άνοιξε το σκορ στα 20 λεπτά με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Κι αν στην Κηφισιά είδαμε τον Μπονόβα να σκοράρει με… υπόγεια κεφαλιά, χθες τον είδαμε να βγάζει μια… υπέργεια σέντρα «συστημένη» προς τον Τζωρτζιόπουλο, ο οποίος σκόραρε και δεύτερη φορά. Το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός με αρκετές αλλαγές πέτυχε και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Θεόφιλο Καρασσαβίδη, ο οποίος έπιασε μια φοβερή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τζωρτζιόπουλου. Ο τελευταίος «σφράγισε» τον τίτλο του MVP πετυχαίνοντας το χατ τρικ σε κενή εστία και κάνοντας το 4-0 μέσα σε γενική αποθέωση από παίκτες και κοινό. Το μόνο που κατάφεραν οι Boston Braves ήταν να μειώσουν σε 4-1 κι αφού χρειάστηκε να κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τον… ιπτάμενο Ασπρογέρακα που είχε κατεβάσει ρολά!


  Μετά το τέλος του αγώνα και κατά την διάρκεια της δεξίωσης των βετεράνων προς τιμήν των καλεσμένων μας από την Αμερική, μίλησαν αποκλειστικά στο RedPlanet.gr, ο περιχαρής Πρόεδρος των Boston Braves κ. Σπύρος Τουρκάκης και ο εμφανώς ευχαριστημένος Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων μας κ. Αντώνης Γλύκας.

Ο κ. Τουρκάκης σε ερώτηση σχετικά με τις εντυπώσεις του για τον φιλικό αγώνα δήλωσε:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Ο αγώνας αυτός ήταν ακριβώς όπως τον περιμέναμε στο πνεύμα και της δικής μας ομάδας, που έχει σαν στόχο να προωθεί, την αγάπη, την φιλία, την εκτίμηση και το ευ αγωνίζεσθαι. Με τέτοιους αγώνες σφυριλατούνται ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ των βετεράνων και αναδεικνύεται το πνεύμα τους, αυτό δηλαδή, που μάτωναν για τις φανέλες τους όταν τις φορούσαν αγωνιζόμενοι. Εξάλλου, χάρη σε αυτούς υπάρχουν σήμερα οι εκατομμυριούχοι ποδοσφαιριστές, όπως επεσήμανα και στον χαιρετισμό μου».

Σε ερώτηση για το ποιοι και πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί ανάμεσα στην ομάδα του και στους βετεράνους του Ολυμπιακού, δήλωσε:

«Οι σχέσεις των δύο ομάδων σε συλλογικό επίπεδο είναι πολύ ισχυρές και έχουν μια ιστορία δεκατριών ετών. Συγκεκριμένα από το 2001, οπότε και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στην Βοστώνη. Είμαι εντυπωσιασμένος από την φανταστική οργάνωση και φιλοξενία του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή και την ξενάγηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τον υπέροχο αγώνα στον οποίο μας αντιμετώπισαν με απόλυτο σεβασμό, μέσα στα αθλητικά πλαίσια αλλά και για την υπέροχη δεξίωση που παρέθεσαν προς τιμήν μας».

Τέλος, σε ερώτηση αν οι δυο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες στο απώτερο μέλλον, ο κ. Τουρκάκης ήταν απόλυτος:

«100%. Ασφαλώς και θα αγωνιστούμε ξανά με τους βετεράνους του Ολυμπιακού, τους οποίους θα προσκαλέσουμε και στην Βοστώνη. Επίσης, βλέπετε πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των Braves έχουν ρίζες και ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να επιστρέψουμε σύντομα και εδώ».

Από την πλευρά του, ο κ. Γλύκας, αφού επανέλαβε τις ευχές αυτού και των βετεράνων προς τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, μας περιέγραψε τα συναισθήματα του λέγοντας πως «είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος που και αυτός ο αγώνας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός πριν τους Boston Braves, είχε υποδεχθεί στο παρελθόν ομάδες από Μόντρεαλ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, την Άιντραχτ, την Ντόρτμουντ την Τσάρλτον κ.α., γεγονός που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τους βετεράνους. Και αυτό γίνεται γιατί οι Βετεράνοι μας, αυτοί που έγραψαν την Ιστορία του Ολυμπιακού, εξακολουθούν να την εκπροσωπούν και εκτός συνόρων. Άλλωστε, εφόσον η ομάδα μας πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, με μόνιμες κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεις στο εξωτερικό, πρέπει και η παρουσία του Συνδέσμου Βετεράνων να κινείται σε ανάλογα υψηλά επίπεδα. Για αυτό, οφείλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Δαρίβα, το Συμβούλιο, τα μέλη και τους παίκτες για την υψηλών προδιαγραφών ομάδα που έχουν δημιουργήσει. Με την αναμέτρηση εναντίον των Boston Braves, αυτομάτως έγιναν πρεσβευτές της Ελλάδας και του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Τα συναισθήματα αγάπης και φιλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια, ενώ προμηνύεται και συνέχεια στην σειρά των αναμετρήσεων με την ομάδα από την Βοστώνη».

Τέλος, σε ερώτηση για την συνέχεια της αγωνιστικής δράσης των βετεράνων ανέφερε: «Σήμερα, με το 625ο παιχνίδι, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας για το 2013-14 ολοκληρώθηκαν. Οι βετεράνοι επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο, όπου θα δώσουν δέκα αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς».


 
Κι εμείς από εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού, που χάρη στο έργο του κάνει τον Σύλλογο μας ακόμα πιο μεγάλο εντός και εκτός συνόρων τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Επίσης, τον ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνει να βλέπουμε ξανά τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος και να περνάμε ευχάριστα απογεύματα μαζί τους. Και πάνω από όλα, ευχαριστούμε τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά. Θρύλοι του Θρύλου, να είστε πάντα καλά, γεροί, δυνατοί και… εις το επανιδείν το Σεπτέμβριο. Σας ευχαριστούμε!


 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου