ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση ΚΑΕ: "Ο έλεγχος έδειξε πως είναι ανασφάλιστοι οι διεθνείς"

Ανακοίνωση ΚΑΕ: "Ο έλεγχος έδειξε πως είναι ανασφάλιστοι οι διεθνείς"

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία τονίζει πως ο έλεγχος που έγινε στα ασφαλιστήρια των διεθνών, απέδειξε πως όλοι είναι ανασφάλιστοι. "Η ΕΟΚ αποκρύπτει την πραγματικότητα την τελευταία διετία".
Με επίσημη ανακοίνωση της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απαντά στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τονίζοντας πως την τελευταία διετία αποκρύπτει την πραγματικότητα. Οι ερυθρόλευκοι επισημαίνουν πως ο έλεγχος που έγινε στα ασφαλιστήρια των διεθνών απέδειξε πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλους είχαν δίκιο που... φώναζαν, καθώς δικαιώθηκαν. "Ο έλεγχος των συμβάσεων ασφάλισης των διεθνών αθλητών επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές δεν είναι πλήρως ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην Εθνική Ανδρών (όπως άλλωστε και οι αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών)", αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων. Οι ερυθρόλευκοι μιλούν για αντιολυμπιακό μένος από τον πρόεδρο της ΕΟΚ και βγαίνουν στην επίθεση.

H ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:


"Στην πρόσφατη συνέντευξή του, που εκτός από παραληρηματική ήταν και έντονα απαξιωτική για το άθλημα και τους θεσμούς του, ο Πρόεδρος της Ε.ΟΚ. κ. Γ. Βασιλακόπουλος έθιξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της ασφάλισης των παικτών των Εθνικών Ομάδων.

Προκειμένου να μην αιωρείται καμία αμφιβολία ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο έλεγχος των συμβάσεων ασφάλισης των διεθνών αθλητών επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές δεν είναι πλήρως ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην Εθνική Ανδρών (όπως άλλωστε και οι αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών). Ενδεικτικά:

(α) Οι αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών είναι εντελώς ανασφάλιστοι από την ενσωμάτωσή τους στην ομάδα μέχρι και την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, δηλαδή για χρονικό διάστημα 80 ημερών.

(β) Το μέγιστο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης που δύναται να λάβει η Ε.Ο.Κ. για τους αθλητές που συμμετέχουν στην Εθνική Ανδρών ανέρχεται μόλις στο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που τα συμβόλαια όλων των διεθνών αθλητών της αποστολής – μόνο για την επόμενη σεζόν – ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Με απλά λόγια η Ε.Ο.Κ., προεξάρχοντος του Προέδρου της, εδώ και μία διετία αποκρύπτει την πραγματικότητα με υπεκφυγές και ανακρίβειες για ένα θέμα το οποίο, αν υπήρχε εξαρχής ειλικρίνεια και διαφάνεια, θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί, χωρίς να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης, με σχετικά απλό τρόπο (ενδεικτικό της στάσης του είναι ότι αρνήθηκε ακόμα και την προσφορά του Ολυμπιακού).

Το γεγονός ότι τελικά διαπιστώθηκε ποια είναι η αλήθεια οδήγησε τον κ. Βασιλακόπουλο να χάσει την ψυχραιμία του και να παρεκτραπεί καταφεύγοντας σε ύβρεις και συκοφαντίες. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. όχι μόνο επιβεβαίωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το (γνωστό εδώ και πολλά χρόνια) αντιολυμπιακό του μένος, αλλά επιπλέον επέδειξε συμπεριφορά προσβλητική και ανάρμοστη για θεσμικό παράγοντα.

Δυστυχώς η συμπεριφορά του προέδρου της ΕΟΚ καταδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία που τον διακατέχει και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρόλο του.

Είναι επιτέλους καιρός ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί, ούτε δικαιούται να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ. Αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να το κάνει, οφείλει η Πολιτεία να το επιβάλει.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος θα πρέπει να εξηγήσει πως η (προσχηματική όπως αποδεικνύεται) πάγια θέση του κατά της εμπορευματοποίησης του μπάσκετ και της μάστιγας του ντόπινγκ, συμβιβάζεται με την εναγώνια προσπάθεια ένταξης στην Εθνική ομάδα ενός αθλητή τιμωρημένου για χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και με τη χρηματική εξαγορά της συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το οποίο είχε αποκλεισθεί αγωνιστικά.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω.

Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου