ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ντούντα analysis (VIDEO)

Ντούντα analysis

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, για την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού και τόνισε πως το μυαλό του, προς το παρόν, είναι μόνο στην Ρόμα. Το RedPlanet.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του "Ντούντα" στο ΣΕΦ, δείτε τα βίντεο.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ την Τρίτη (21/12), ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της, στάθηκε στην κατάσταση ορισμένων παικτών του και έκανε τα δικά του σχόλια ενόψει της συνέχειας. Ο "Ντούντα" ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό, στο μυαλό του, προς το παρόν, είναι μόνο το ματς με την Ρόμα, θέλει την στήριξη του κόσμου και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται πίστωση χρόνου.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τα λεγόμενα του κάνοντας μία αναφορά στην κατάσταση των παικτών του ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης (23/12) στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στο Φάληρο την Ρόμα (21:45, NET). Με νίκη οι ερυθρόλευκοι καπαρώνουν την πρωτιά στον όμιλο τους: "Στην ομάδα υπάρχει θετικό κλίμα. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό το γεγονός πως μετά από αρκετό καιρό έχουμε στην διάθεση μας 15 έτοιμους παίκτες στην προπόνηση και όσον αφορά τον 16ο, τον Παπανικολάου (τράβηγμα στους προσαγωγούς), είναι καλύτερα και μέσα στις επόμενες μέρες, πιστεύω, θα τον έχουμε στην διάθεση μας, Προς το παρόν δουλεύει, κάνοντας ατομική δουλειά. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας ενόψει του αγώνα με την Ρόμα και οι προπονήσεις που γίνονται είναι εξαιρετικές.

RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (1)


"Ο Νίλσεν ήταν ταλαιπωρημένος"

Για πρώτη φορά, μετά από καιρό, ξεκίνησε μαζί με την ομάδα και ο Νίλσεν, ο οποίος είναι πολύ ταλαιπωρημένος. Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να τον βγάζαμε νωρίτερα για θεραπείες, καθώς η κατάσταση του δεν ήταν καλή και εκεί, πιστεύω, κάναμε λάθος, καθώς δεν εκτιμήσαμε σωστά το πρόβλημα του. Στα αγωνιστικά έχουμε, λοιπόν, το παιχνίδι με την Ρόμα, το οποίο έχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη σε αυτό το παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι. Στην Ρώμη, στο πρώτο μεταξύ ματς ματς, παίξαμε πολύ καλά και ήταν ο πρώτος εκτός έδρας αγώνας που κερδίσαμε. Η ιταλική ομάδα, βέβαια, αυτή την στιγμή, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκείνο το ματς, στο οποίο τους κερδίσαμε στο γήπεδο τους. Είχαν ένα πρόβλημα με τον τραυματισμό του Τζακέτι, αλλά έχω παρατηρήσει πως έχουν μία πολύ μεγάλη βελτίωση.

 


RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (2)
Ανέβηκε από redplanetgr.
"Προσοχή στην περιφερειακή μας άμυνα"

 Ο Ουάσινγκτον παίζει περισσότερο, κέρδισαν παίζοντας καλό μπάσκετ τον τελευταίο τους αντίπαλο και οι παίκτες τους που ξεχώρισαν ήταν οι Τζακέτι και Ουάσινγκτον, καθώς σημείωσαν, αμφότεροι, από 22 και 18 πόντους. Η Ρόμα, λοιπόν, παίζει κυρίως με δύο ψηλά "2αρό3άρια", μαζί με τον σουτέρ Σμιθ. Πρέπει να προσέξουμε, λοιπόν, την περιφερειακή μας άμυνα. Στο πρώτο ματς στην Ρώμη παίξαμε καλή άμυνα στην περιφέρεια, αλλά είχαμε πρόβλημα με τον ψηλό τους τον Κροσαριόλ, ο οποίος μας έβαλε πολλούς πόντους. Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για εμάς για το 2010 και περιμένουμε την στήριξη του κόσμου μας στο ΣΕΦ. Το έχω ξαναπεί ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους οπαδούς και χρειαζόμαστε την βοήθεια του στην έδρα μας", κατέληξε ο Σέρβος τεχνικός.

 

RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (4)
Ανέβηκε από redplanetgr. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.

"Είναι νωρίς να ρολάρει τώρα η ομάδα"

Όσον αφορά για το πότε περιμένει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς την ομάδα του Ολυμπιακού να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι της, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, σχολίασε: "Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα το πότε. Στόχος μας, βέβαια, είναι να αποκτήσουμε σταθερότητα. Δεν μπορούμε, όμως, να βγάλουμε κριτήρια από το ματς με το Περιστέρι. Σε αυτό το παιχνίδι ήμασταν από την αρχή μέχρι το τέλος σοβαροί και κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Βέβαια, άκουσα στο ραδιόφωνο διάφορα σχόλια, όπως ότι οι δημιουργοί μας, οι Σπανούλης και Τεόντοσιτς, σημείωσαν και οι δύο μαζί, μόλις 5 πόντους.

Ναι, ήταν γεγονός, αλλά υπάρχει μία ομαδικότητα στο παιχνίδι μας και για είμαι ειλικρινής δεν είχα καν στο μυαλό μου την πρώτη "100άρα" που κάναμε και για να σας πω την αλήθεια δεν δίνω σημασία σε αυτές τις λεπτομέρειες. Πάντως, είναι νωρίς να ρολάρει αυτή την περίοδο η ομάδα, να το ξέρετε. Όπως σας είπα και πριν, ήταν η πρώτη φορά σήμερα στην προπόνηση, όπου είχα στην διάθεση μου 15 έτοιμους παίκτες και στο ματς με τον Περιστέρι, εκτός από τον Κέσελ που είχε πυρετό, οι υπόλοιποι ήταν μία χαρά. Δηλαδή, για πρώτη φορά, είχαμε 11 παίκτες σε αγώνα μας σε καλή κατάσταση. Το γεγονός αυτό μας βοηθάει ειδικά στο να έχουμε καλές προπονήσεις. Πάντως, το να βρούμε από τώρα σταθερότητα στην απόδοση μας, δεν τον βλέπω, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε κάθε φορά αντιπάλους υψηλού επιπέδου.".
"Νωρίς να κάνουμε απολογισμούς"

RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (3)
Ανέβηκε από redplanetgr.
Όσον αφορά στο αν μπορεί να γίνει μία αξιολόγηση από τον ίδιο, για την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση για τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τόνισε: "Πιστεύω είναι νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις και απολογισμούς τώρα. Αυτή η πρώτη φάση ήταν προκριματική και  πιστεύω πως οι ομάδες έπαιξαν, όσο έπρεπε, κυρίως, για να προκριθούν. Βέβαια, υπήρξαν και εκπλήξεις στον θεσμό, όπως ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ, αλλά πραγματικά θεωρώ πως είναι νωρίς να κάνουμε υπολογισμό για την μέχρι τώρα παρουσία μας. Προσωπικά, πάντως, πιστεύω πως η τελευταία εβδομάδα για εμάς κυρίως στις προπονήσεις που κάνουμε, μας έκανε καλό.

Οι τελευταίες μέρες, κατά τις οποίες μείναμε στο εξωτερικό και προπονηθήκαμε σε Ισπανία και Βέλγιο, μας βοήθησε και μας φρέσκαρε. Την απόφαση να παραμείνουμε μακριά από την Ελλάδα, για λίγες μέρες, την πήρα μαζί με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Γιώργου Αγγελόπουλου. Προπονηθήκαμε, λοιπόν σε καλές συνθήκες και σε καλό κλίμα. Κάναμε θα έλεγα μία μίνι προετοιμασία, γεγονός το οποίο μας βοήθησε και μας έφερε αποτέλεσμα. Βέβαια, αμέσως όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, ορισμένοι παίκτες δεν πρόσεξαν και μας βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί, όπως εκείνος με τον Παπανικολάου, όπου έπαθε την "ζημιά", μάλιστα, λίγο, πριν το πρώτο ζέσταμα στο ΣΕΦ. Πάντως, ναι, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε από τώρα κάποια συμπεράσματα για την ομάδα".

 
"Να σεβόμαστε την φανέλα του Ολυμπιακού"

Όσον αφορά στην διαφορά δυναμικότητας των ομάδων που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο "Ντούντα", υπογράμμισε: "Προσωπικά δούλεψα πάρα πολύ με τους παίκτες μου σε αυτό το σημείο, δηλαδή, να εκτιμάμε και να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, ώστε να δίνουμε στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μας. Αν θυμάστε, μάλιστα, ο προπονητή της ΑΕΚ, ο κ.Γκέκος, είχε πει πως ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε πιο πολύ την ΑΕΚ, από όσο η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, στην τελευταία μεταξύ μας αναμέτρηση. Το κάνουμε σε πράξη λοιπόν. Έχω πει, βέβαια και στους παίκτες μου, πως πρώτα πρέπει να σεβόμαστε τον ευατό μας και στην συνέχεια την φανέλα του Ολυμπιακού.

 Από αυτόν τον σεβασμό, λοιπόν, θα βγουν όλα. Δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί η χημεία μίας νέας ομάδας. Αλλά όπως σας είπα και πριν, είναι νωρίς, λοιπόν, για να κάνουμε υπολογισμούς και κάποιες πιο "βαριές" αναλύσεις. Πάντως γενικά θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε σωστά σε κάθε ματς. Επίσης κάποιες φορές παίζουμε σε κρύα γήπεδο και υπάρχουν κίνδυνοι για τραυματισμούς. Πάντως, απέναντι στο Περιστέρι, πρόσεξα κάποιες λεπτομέρειες και αυτό που διαπίστωσα είναι πως η ομάδα ήταν σοβαρή και στα 40 λεπτά του αγώνα. Και με τον Ηλυσιακό, όμως, ήμασταν καλοί".

RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (5)
Ανέβηκε από redplanetgr.
"Είμαι σίγουρος πως ο Νίλσεν θα βοηθήσει την ομάδα"

O Oλυμπιακός έχει δικαίωμα για μία ακόμη αλλαγή στους ξένους. Άραγε ο Νίλσεν θα επιστρέψει στην Α1 και κατά πόσο ο Αυστραλός μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά τους ερυθρόλευκους; Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απάντησε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν έχει στο μυαλό το ματς με τον Παναθηναϊκό: "Είμαι σίγουρος πως ο Νίλσεν θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος που τον αφήσαμε να παίξει ένα μήνα έχοντας μεγάλα προβλήματα με τον τραυματισμό του. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο να παίζει ένας ψηλός, έχοντας ενοχλήσεις στα πλευρά, καθώς υπάρχουν επαφές κάτω από την ρακέτα και δυνατά μαρκάρισματα και του ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει.

Δεν μπορούσε, μάλιστα, να αναπνεύσει σωστά. Προσωπικά, να σας πω την αλήθεια, δεν σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν κάποιες σκέψεις ώστε να αναβληθεί το ματς με την Ρόδο, αλλά προσωπικά προτιμώ να δώσουμε αυτά τα παιχνίδια όντας κοντά μεταξύ τους στις ημερομηνίες. Τώρα, στο κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Νίλσεν για αυτά τα παιχνίδια και με τον ΠΑΟ (12/1), αυτή την στιγμή δεν νομίζω πως θα καταφέρει μέχρι τότε να είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας λίγες προπονήσεις. Ο Νίλσεν, τώρα, έχει μπει σε ένα ατομικό πρόγραμμα και αυτό που μπορεί να κάνει είναι να φρεσκαριστεί, καθώς είναι κουρσμένος. Ας μην ξεχνάμε πως είχε και ένα δύσκολο καλοκαίρι με την συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ.

 


"Με την ομαδικότητα μπορούμε να πετύχουμε"

Όσον αφορά στις φωνές που συνηθίζει κάποιες φορές να βάζει στους παίκτες του, σχολίασε: "H δύναμη του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες του. Είδα τον Κλέιζα κόντρα στους Λέικερς που έβαλε 26 πόντους, είδα και τον Τσίλντρες που παίζει καλά στο ΝΒΑ. Εμείς, όμως φέτος ποντάρουμε στην ομαδικότητα μας και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και με αυτή την ομαδικότητα μπορούμε να πετύχουμε. Κάνουμε μία καλή προσπάθεια, έχουμε καλούς παίκτες και τώρα θέλει χρόνο, χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου για να βγουν αυτά πάνω στα οποία δουλεύουμε. Όσο οι παίκτες είναι έτοιμοι, όσο οι παίκτες δουλεύουν, θα τα πάμε καλά και εγώ τους παίκτες μου τους βοηθάω. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Δεν κάνω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από αυτά που πρέπει να κάνω. Οι παίκτες μου είναι καλοί αθλητές και καλά παιδιά.

Δουλεύουμε πάνω στο να αποκτήσουμε χημεία στην ομάδα. Δεν θέλω οι παίκτες μου να λένε πως είμαι "φωνακλάς", δηλαδή ο προπονητής που φωνάζει. Απλά, τα λόγια είναι βασικό πράγμα για να επικοινωνούμε. Τώρα για το στιγμιότυπο που φώναξα έντονα στους παίκτες μου στο τάιμ-άουτ με την Σαρλερουά, απλά έτυχε. Θα ζήτησα κάτι από τους παίκτες μου να το κάνουν, δεν το έκαναν και τους φώναξα. Το θέμα, όμως, είναι να σεβόμαστε και είμαστε ομάδα. Είναι ο ένας που αποφασίζει. Δεν είμαι εγώ εγωιστής και να λέω εγώ θα κάνω αυτό... Είναι λογικό, σε όλες τις δουλειές συμβαίνει, ο ένας αποφασίζει. Επίσης, τώρα στα τελευταία ματς παίξαμε καλούτσικα, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε, να τρελαθούμε και να χαλαρώσουμε. Γιατί στην πρώτη στραβή που μπορεί να γίνει... άντε πάλι από την αρχή. Σε κάθε παιχνίδι κερδίζει ο καλύτερος και εμείς πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου.

 


"Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους στο "Τοp-16"

Όσον αφορά για την επόμενη φάση του "Top-16", ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, δήλωσε: "Θα χρειαστεί να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία. Σίγουρα, πλέον, οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, θα ξεκινήσουν να ανεβάζουν την απόδοση τους και να τρέχουν περισσότερο. Στο "Τοp-16" δεν θα υπάρξουν περιθώρια για λάθη, καθώς αν κάνεις δύο, μένεις έξω. Το φετινό "Top-16" θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς θα είναι αρκετά ισορροπημένο".

Όσον αφορά το διάστημα μετά τις γιορτές, σχολίασε: "Μετά το παιχνίδι με τη Ρόμα και μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα δώσουμε δυο μέρες στα παιδιά για να περάσουν τις γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να μην έχει ψυχολογική πίεση και θέλουν να χαλαρώσουν, να είναι πιο φρέσκοι για το Τοπ-16 και τα άλλα παιχνίδια που έρχονται".

Για τους Χαλπερίν και Μαυροκεφαλίδη

Για την απόδοση του Γιοτάμ Χαλπερίν, τόνισε: "Ο Γιοτάμ Χαλπερίν είναι πολύ έμπειρος παίκτης. Είναι γκαρντ με μεγάλη εμπειρία. Τον βρήκα σε μια δύσκολη κατάσταση και αγωνιστικά και με το συμβόλαιό του. Όταν του είπα ότι θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα, μου απάντησε ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και χρόνο μέσα στην ομάδα. Σιγά, σιγά μπαίνει στην ομάδα".

RedPlanet.gr - Ίβκοβιτς (6)
Ανέβηκε από redplanetgr. -
Για την εξέλιξη του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ξεκαθάρισε: "Το καλοκαίρι είχα πει στον Βαγγέλη Αγγέλου να προσέξουμε στην προετοιμασία τους Μαυροκεφαλίδη, Παπανικολάου και Σλούκα. Ο Λουκάς είναι πρωτότυπο τεσσάρι του σύγχρονου μπάσκετ. Δούλεψε πολύ και πιστεύω ότι είναι κάτι καινούργιο και για το ελληνικό, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου